Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τη χρήση των σελίδων υπολογισμού σύνταξης διαβάστε τις ερωτήσεις 2.1 και 3.9 στις FAQ (με υποδείγματα).5.829 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Custom avatarΚωνσταντίνος λέει:

  πραγματικη υπηρεσια ειναι οτι κανεις στην αστυνομια!!!!

  • Custom avatarkostastam λέει:

   Ο στρατός φίλε δεν είναι? Οι σπουδές δεν είναι? Τα ένσημα (ΙΚΑΤΕΒΕ) δεν είναι? Ας μην γράφουμε κάτι χωρίς να γνωρίζουμε. Κάνε μια αναζήτηση εάν έχεις ένσημα πριν το ΄93 στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του taxis να δείς ότι σε αναφέρει «παλιό ασφαλισμένο» (λόγω ΙΚΑ, εάν έχεις ένσημα). Επίσης εάν έχεις Στρατό, κάνε μια αναζήτηση βεβαίωσης αποδοχών (στο POL) να δεις ότι γράφει: όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας ο «Χ» είναι έμμισθος υπάλληλος και υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. «Ψ» χρόνια. Το «Ψ» φίλε θα είναι η άθροιση των ετών Αστυνομίας και Στρατού. (προσοχή, αναζήτηση βεβαίωσης αποδοχών όχι αναλυτικό σημείωμα που κοιτάμε κάθε μήνα).

 2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

  Μάχιμη 5ετία- λογιζόμενο στο διπλάσιο χρόνο (αρθρ. 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων Π.Δ 169/2007 ), όπως ορίζεται στο άρθρο 22 § 3 Ν.3865/2010 αναγνωρίζεται ως συντάξιμος με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ( ασφαλισμένου και εργοδότη) από τους ενδιαφερομένους ήτοι 6,67 % + 13,33 % = 20% ήδη. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί της εκάστοτε αποζημίωσης που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ΣΤ’ του άρθρου 55 του Ν.1249/1982 και παρακρατούνται κατά το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης, κατ’ ανώτατο όριο για μία πενταετία. Ο χρόνος της μάχιμης πενταετίας δεν είναι πλασματικός αλλά πραγματικός, αφού αφορά εργασία πέραν πενθημέρου και διαχωρίζεται από τους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης ( αρθρ. 15 § 16 Ν.4387/2016 ). Συνεπώς και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις όπως εφαρμόζονται σήμερα, ο υπολογισμός της αναγνώρισης της μάχιμης 5ετίας στο διπλάσιο δεν αλλάζει και μετά την 01.01.2017

  Και στις κρατήσεις για τον στρατό δεν αλλάζει επίσης σχεδόν τιποτα κατα την γνώμη μου εκτός απο το οτι η κράτηση για σύνταξη θα υπολογίζεται επί του συνόλου των μεικτών αποδοχών

  • Custom avatarΑνώνυμος λέει:

   Οι ασφαλισμένοι στα σώματα ασφαλείας με ΙΚΑ (κατατεγέντες από 01-01-2011) μπορούν να εξαγοράσουν τα πλασματικά έτη μέχρι 31-12-2016;

  • Μαντείο των συναΔΕΛΦΩΝΜαντείο των συναΔΕΛΦΩΝ λέει:

   Εν τέλει,πιστεύετε ότι μέχρι το τέλος του 2016,θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος για την μάχιμη πενταετία τουλάχιστον ??? Ή δεν χρειάζεται,μιας και η ερμηνεία του αρ.15,16 Ν.4387/2016 θεωρείται επαρκής και μένει ως έχει..??? Το θέμα είναι ότι όντως αυτή υπολογίζεται διαφορετικά απ’ότι οι άλλες αναγνωρίσεις μέχρι τώρα , οπότε μάλλον δύσκολα θα αλλάξει το καθεστώς αναγνώρισης της ,τουλάχιστον όσον αφορά το ποσό εξαγοράς της,γιατί πρέπει να ορίσει υπολογισμό, διαφορετικό της αποζημίωσης εργασίας πέραν του πενθημέρου ,που ισχύει μέχρι σήμερα. Οπότε πέρα με το τί θεωρείται ή όχι , «πραγματική συντάξιμη» ,παρά φύσην «πραγματική» ή «πλασματική» κατεπίφασιν,δεν ορίζει κάπου ότι αλλάζει ο υπολογισμός της όπως άλλωστε θα ισχύσει σίγουρα για τον Στρατό και τις Σπουδές…
   Κάνω κάπου λάθος??? Ειλικρινώς και καλή την πίστη ρωτάω συνάδελφοι,γιατί όσο δεν βγαίνει να διαψέψει κανείς από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ ή ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ξεκάθαρα, ότι η Μάχιμη Πενταετία τουλάχιστον, θα παραμείνει ώς έχει, τότε ορθώς και ο Αχιλλέας και άλλοι συνάδελφοι ερμηνεύουν τον νόμο οριζόντια….!!!
   Στην Ελλάδα άλλωστε ,όλα μπορούν να συμβούν. Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις σας.

   • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

    Νομίζω ότι έθεσες το θέμα σύντομα και περιεκτικά στη σωστή του βάση. Άσχετα με τους ορισμούς πραγματική υπηρεσία, πραγματική συντάξιμη υπηρεσία και πλασματική υπηρεσία το άρθρο 15 του Ν4387 διαχωρίζει τον λογιζόμενο στο διπλάσιο χρόνο συντάξιμης υπηρεσίας (εκστρατείας και επικινδυνότητας) από τους αναγνωριζόμενους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης. Κατά γράμμα εφαρμογή του άρθρου αφήνει έξω την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και αυτή λογικά θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν πριν την έναρξη εφαρμογής του Ν4387.
    Έχουμε όμως αντικρουόμενες πληροφορίες από υπηρεσίες και το ΓΛΚ που αμφισβητούν αυτή την άποψη.
    Πρώτα το ΓΕΝ την 1/6/2016 με έγγραφο του ενημερώνει το στρατιωτικό προσωπικό ότι η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη με έναρξη του νέου τρόπου υπολογισμού την 1/1/2017 (Το έγγραφο υπάρχει στην ενότητα Αρχείο άρθρων/ Αναγνώριση πλασματικού χρόνου). Η προέλευση της πληροφορίας προέρχεται από αρμόδιο προσωπικό του ΓΛΚ.
    Την 5/7/2016 η ΠΟΣ σε ανακοίνωση της ενημερώνει τα μέλη της ότι σε συνάντηση που είχε με ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, μεταξύ άλλων προέκυψε και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών για την αναγνώριση της πενταετίας http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=722:2016-07-05-16-47-17&catid=30:2012-03-08-11-16-52&Itemid=63 μετά την 1/1/2017.
    Την 3/8/2016 το ΓΕΣ καθιερώνει νέα διαδικασία αναγνώρισης της πενταετίας. Εδώ το ΓΕΣ δεν αναφέρεται άμεσα σε αύξηση των εισφορών αλλά στην παράγραφο 3 λέει ότι η εισφορά μένει 6,67% μέχρι την 31/12/2016 αφήνοντας ανοιχτό το θέμα κόστους της αναγνώρισης μετά την 1/1/2017. Και σε αυτή την περίπτωση υπήρξε επικοινωνία του ΓΕΣ με το ΓΛΚ πριν την έκδοση του εγγράφου (Αρχείο άρθρων/ Αναγνώριση χρόνου (τελευταία ευκαιρία)).
    Έχοντας στον νου του ο Αχιλλέας και κάθε άλλος από εμάς, όλες τις παραπάνω πληροφορίες, ερμηνεύει-μαντεύει κατά την προσωπική του κρίση και παίρνει θέση για το τι νομίζει ότι πρόκειται εφαρμοστεί τελικά.
    Όπως όμως αναφέρεις και εσύ, μόνο αρμόδιο να δώσει απάντηση είναι το Υπουργείο Εργασίας και η απάντηση αυτή μπορεί να δοθεί μόνο με απόφαση ή εγκύκλιο. Μια απλή ανακοίνωση δεν νομίζω ότι είναι αρκετή όταν είναι σαφές ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όχι ανάμεσα μας, εμείς είμαστε απλοί σχολιαστές, αλλά ανάμεσα στα στελέχη του ΓΛΚ που πρόκειται να εφαρμόσουν την όποια λύση αποφασιστεί.

 3. ΤασοςΤασος λέει:

  Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αλέξανδρος Καλευράς, μέσω ανάρτησης του στο fb (πριν λίγα λεπτά), διατυπώνει μία σημαντική επισήμανση αναφορικά με το ζήτημα της αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας από τους Αστυνομικούς:

  «Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

  Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στις υπηρεσίες μια αναστάτωση για να προλάβουν να αναγνωρίσουν την πενταετία πριν την 01/01/2017 !!!!

  Η παρούσα νομοθεσία ΔΕΝ προβλέπει την αύξηση του ποσού εισφορών, διότι η όποια αύξηση αφορά τα πλασματικά χρόνια (στρατός-σπουδές).

  Η μάχιμη πενταετία είναι πραγματικός χρόνος και όχι πλασματικός.»

  • Custom avatarkostastam λέει:

   Μας μπέρδεψε περισσότερο ο συνδικαλιστής. Πλασματικός χρόνος είναι ο στρατός? Τόσο καιρό ξέραμε ότι ο στρατός είναι πραγματική υπηρεσία.

   • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

    Άμα και ο Στρατός είναι πραγματική υπηρεσία…τότε γιατί λέτε ότι αυξάνονται οι εισφορές…???

    Το θέμα βασικά είναι εάν πράγματι εξαιρούνται από την αύξηση των εισφορών ή όχι. Είτε ο Στρατός είτε και η Μάχιμη πενταετία.

  • Ένα ρητορικό ερώτημα προς το συνάδελφο συνδικαλιστή (για όσους τον έχουν φίλο στο facebook):
   Εάν είναι τόσο «πραγματική» υπηρεσία η 5ετία, γιατί μέχρι σήμερα αυτή δεν μετρούσε καθόλου πάνω από τα 35 συντάξιμα χρόνια, ενώ η θητεία και το ΑΕΙ μετρούσαν κανονικά (που αυτά τα θεωρεί πλασματικά);

   • δημητρηςδημητρης λέει:

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ,ΤΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ,ΕΝΩ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΟΝΤΩΣ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΧΥ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ!!!!!!

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ,ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!

   • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

    Δεν τον εχω φιλο στο fb…αυτο ειναι αναρτηση του σε σαιτ …το PoliceNET.gr

    Αλλα πιστεύω οτι δεν μέτραγε εως τωρα…γιατι κανενας δεν έπαιρνε συνταξη πανω απο 35/35 (ολα μαζι…στρατος+πενταετια)…πριν τους νέους μνημονιακους Νομους.

   • Η (προσωπική μου) ερμηνεία για το θέμα υπάρχει στην ερώτηση 4.8 στις FAQ, όπου καταγράφονται συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ πραγματικής και πλασματικής υπηρεσίας και θεωρώ ότι όλες οι αναγνωρίσεις τριπλασιάζονται.

   • johnnyjohnny λέει:

    Αχιλλέα η μάχιμη πενταετία ΣΙΓΟΥΡΑ θεωρείται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, γι΄αυτό και εγώ που μπήκα το 1987 στη ΣΝΔ παρότι με το πέναλτυ έπρεπε να υπηρετήσω 28 έτη πραγματικής υπηρεσίας, εν τούτοις το 2012 είχα 25+5 = 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και μπορούσα να φύγω με σύνταξη.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Στο ΠΔ169/2007 τα χρόνια εκστρατείας λογίζονται σαν χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 4. Το ίδιο και τα εξάμηνα πτητικών και καταδυτικών, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων (άρθρο 41 παρ 7).
     Στον 4387/2016 άρθρο15 παρ 1β διαχωρίζει τα έτη εκστρατείας (λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος) από τα πλασματικά έτη και για πληρωμή αναγνώρισης αναφέρεται στα πλασματικά.
     «β. Ο λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών, καθώς και οι αναγνωριζόμενοι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης, σύμφωνα με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς.»
     Αν πάρουμε κατά γράμμα την διατύπωση της παραπάνω παραγράφου η καταβολή από τον ασφαλισμένο των εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη αφορά μόνο τα πλασματικά έτη και όχι τα εκστρατείας.
     Αυτή την άποψη έχει εκφράσει η ΠΟΣ και έχει εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=722:2016-07-05-16-47-17&catid=30:2012-03-08-11-16-52&Itemid=63 .
     Προσωπικά πιστεύω ότι και για αυτό το θέμα θα περιμένουμε να βγει διευκρινιστική εγκύκλιος για να μάθουμε τι τελικά θα ισχύσει.

     • johnnyjohnny λέει:

      Όπως πάντα ακριβής ο GEORGIOSP. Σε αυτό το νόμο βασίστηκε και η πρότερη αναφορά μου στο θέμα. Πάντως μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο αυτοί που συνέταξαν τον νόμο να μην γνώριζαν ότι τα εκστρατείας δεν θεωρούνται πλασματικά αλλά λογίζονται σαν χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 4 του Ν.167/2007. Όλα να τα περιμένεις από αυτούς.

     • Κατά την άποψή μου το λάθος γίνεται επειδή όλος ο κόσμος κολλάει μόνο στη λέξη «πραγματική».
      Άλλο είναι η «πραγματική συντάξιμη υπηρεσία» (3 λέξεις) και άλλο η «πραγματική υπηρεσία» (2 λέξεις).

      Η πενταετία είναι «πραγματική συντάξιμη υπηρεσία» (διότι μετράει για σύνταξη όπως η κανονική υπηρεσία), αλλά δεν είναι «πραγματική υπηρεσία» (γι’ αυτό και δεν μετράει στους εν ενεργεία για ΕΧΥ και προαγωγές).

      Αυτή η διάκριση υπάρχει και στον ΚΠΣΣ (ΠΔ. 169/07), αφού στο άρθρο 40.5.γ αναφέρεται:
      «Ο παραπάνω διπλασιασμός (σ.σ. της πενταετίας) δεν ισχύει εφόσον η έξοδος από την υπηρεσία γίνεται με αίτηση του ενδιαφερομένου πριν από τη συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής υπηρεσίας
      Άρα ξεκάθαρα η πραγματική υπηρεσία είναι κάτι διαφορετικό από την πενταετία αφού αποτελεί προϋπόθεση για την προσμέτρησή της.

      Παράδειγμα 1: Η 5ετία είναι «πραγματική συντάξιμη υπηρεσία», διότι συμμετέχει στον προσδιορισμό της ημερομηνίας θεμελίωσης (πχ. 26,5 πραγματικά + 5ετία = 30,5 συντάξιμα).
      Παράδειγμα 2: Η 5ετία ΔΕΝ είναι «πραγματική υπηρεσία», διότι ΔΕΝ συμμετέχει στον προσδιορισμό της ημερομηνίας ισχύος της. Εάν η πενταετία θεωρούνταν και αυτή πραγματική υπηρεσία, η ημερομηνία για την προσμέτρησή της θα ήταν τα 19,5 πραγματικά έτη (+5 = 24,5) και όχι τα 24,5 πραγματικά έτη που ισχύουν!

      Για τον ίδιο λόγο η θητεία, το ΑΕΙ και το ΙΚΑ θεωρούνται και αυτά «πραγματική υπηρεσία» (2 λέξεις), διότι όλα συμμετέχουν για τη συμπλήρωση του ορίου των 24,5 ετών για την προσμέτρηση της 5ετίας.

   • Custom avatarΚωνσταντίνος λέει:

    Αχιλλέα η πενταετία ειναι πραγματικη υπηρεσια. Ειναι η έκτη ημερα εργασίας (πενθήμερο) για το οποίο δεν γινόταν κρατήσεις. Κάθε πενθήμερο 45 ευρώ επί 4 ή 5 = 180 ή 225 ( κάποιοι μήνες 4 κάποιοι 5) επι 20% περίπου 40 ευρώ.

  • ΓΙΩΡΓΟΣΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

   ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

   • Custom avatarΚωνσταντίνος λέει:

    πραγματική υπηρεσία στην αστυνομία είναι αυτή που κάνεις στην αστυνομία, όλα τα άλλα είναι πλασματικά. η πενταετία ειναι πραγματική.

 4. ΤάσοςΤάσος λέει:

  Καλημέρα σε όλους.Ξέρετε να μου πείτε τί γίνεται με τη μάχιμη πενταετία;Αληθεύει ότι από 01/01/2017 θα αυξηθεί το ποσό;

 5. Custom avatarΚαλ.Νικ λέει:

  Τις τελευταιες μερες ψαχνω να δω εαν μπορω να αρχισω να πληρωνω ΒΟΕΑ για τα παιδια μου και που πρεπει να απευθυνθω.Είμαι νεος ασφαλισμένος στο ταμείο τεως Χ/Φ

 6. Π.ΠΑΠΠ.ΠΑΠ λέει:

  Για όσους περιμένουν για πρώτη φορά το επικουρικό του ΜΤΠΥ συν τα αναδρομικά κατόπιν επικοινωνίας με το ταμείο σήμερα μου είπαν ότι τέλος του έτους θα δοθούν. Ας ελπίσουμε να φανούν αυτή τη φορά αξιόπιστοι

 7. Custom avatarΠ.Π λέει:

  Εχω διαγραφει την 24.9.2014 για λογους υγειας,ανηκω στο ταμειο πρωηνΑ.Π,εχω λαβει το εφαπαξ απο το ΤΕΑΠΑΣΑ, μηπως γνωριζει καποιος εαν δικαιουμαι συμπληρωματικο εφαπαξ και αν ναι τι ενεργειες χρειαζονται για να κανωγια να το παρω .η αναπηρια μοθ ειναι 85%. Ευχαριστω πολυ.

 8. panospanos λέει:

  και εγω τα ιδια με τον τασο 21/06 διαγραφη αριθ. πρωτ. 31/08.σημερα 07/12 χρεωθηκε σε εισηγητη.καλες γιορτες σε ολους

 9. Απόστολος ΚαραγιαννηςΑπόστολος Καραγιαννης λέει:

  Έχω κάνει τήν αποστράτευση μου την 21/06/2016, ο φάκελος ακόμη εκκρεμεί στό Γ.Λ.Κ. χωρίς να έχει ανατεθεί σε υπάλληλο για διεκπεραίωση! Ενώ συνάδελφος με τά ίδια Χρόνια υπηρεσίας καί αργότερα (μία εβδομάδα!) Χρόνο αποστρατείας , έχει «πάρει» ηλεκτρονική διαβεβαίωση ότι πληρώνεται τον μήνα -Ιανουαριο 2017- ! Ερώτηση, γνωρίζει κάποιος νά μού πει γιατί συμβαίνει «Αυτό»?(έχω να πάρω χρήματα τρείς μήνες, καί αισίως «τραβώ» γιά άλλους τρεις μήνες…😠!) Υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος, τουλάχιστον νά ανατεθεί ή υπόθεση μου σέ κάποιον υπάλληλο του Γ.Λ.Κ.?(πραγματικά έτη υπηρεσίας 31 σύν έξι μήνες) Ευχαριστώ…

  • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

   ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠ.ΠΡΩΤ.31-08 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 7-12 ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ,ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΣΤΟ ΓΛΚ.ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΙΣΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 10. ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λέει:

  Πληρωθηκε το ΒΟΕΑ των παιδιών που ήταν γεννημένα Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 1991. Χτες μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λέει:

   Είναι ακριβώς το ποσό που βγάζει το σάιτ που μας φιλοξενεί.

   • ΑποστολοςΑποστολος λέει:

    Παντα Αξιοι , ο ΘΕΟΣ να σας εχει καλα ολους, για τις ενημερωσεις και τις βοηθειες που προσφερετε στους συναδελφους για διαφορα θεματα. Συνεχιστε αυτο που κανετε Καλες γιορτες.

 11. Custom avatarΛεωνίδας Θ. λέει:

  Καλησπέρα σε όλους, όπως διαβάζω πολλές οι απορίες των συναδέλφων για τα συμπληρωματικά εφ άπαξ, νομίζω ότι οι απαντήσεις σ’ όλες σας τις ερωτήσεις υπάρχουν εδώ : http://www.teapasa.gr/index.php/14-tameio/326-anaprosarmogi-efapax
  Τώρα σχετικά την ερώτηση του Ιωάννη για τις 18μηνες κρατήσεις η απάντηση υπάρχει εδώ : http://www.teapasa.gr/pdf/fek_B_625_.pdf αρθρο 8 παρ 3 εδάφιο α΄ .

 12. Custom avatarΓιάννης1 λέει:

  Επειδή βλέπω πως γίνεται λόγος για συμπληρωματικό εφάπαξ, εγώ με διαγραφή από το σώμα φεβρουαριο του 2014, δικαιούται συμπληρωματικό εφάπαξ; Και για πιο εφάπαξ ακριβώς μιλάμε, του ΤΕΑΠΑΣΑ ή του Ταμείου Πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων στο οποίο ανήκω (ταμεία πρώην Α.Π.). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επίσης όπως λένε θα καταβληθούν τα εφάπαξ με τις νέες περικοπές του τελευταίου μνημονίου, εκεί τι γινεται; Θα ξεκινήσουν ή έχουν ξεκινήσει νέες πρόσφυγες; Όποιος ξέρει ας ενημερώσει.

  • Για να αρχίσουμε από την αρχή, έχεις πάρει το εφάπαξ και ρωτάς για συμπληρωματικό;

   • Custom avatarΙωάννης λέει:

    κ.ΑΧΙΛΛΕΑ και εγώ το ίδιο ερώτημα με τον γιάννη1 έχω, είχα και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω.
    Διαγραφή Ιούλιος 2014(ταμείο πρώην Ε.Χ.) με καθαρά(χωρίς σχολή και στρατό) 28 έτη και 4 μήνες πήρα εφάπαξ από ΤΕΑΠΑΣΑ τον Ιούλιο 2016 , με συντελεστή 95%, και κρατήσεις:1) πάγια κράτηση διαφοράς δεκαοκταμήνου μισθολογικής εξέλιξης βαθμού εξόδου(Αστυν.Δ/τή) 2.990 2)κράτηση νέας γενιάς και βιωσιμότητας 730 και 3) οφειλόμενες εισφορές συνέπεια καταβολής αναδρομικών διαφοράς αποδοχών 102.
    Δικαιούμαι συμπληρωματικό ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….και συγχαρητήρια για το site, το οποίο επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά για ενημέρωση τα τελευταία 3 χρόνια.-

    • Για να καταλάβεις εάν δικαιούσαι ή όχι συμπληρωματικό, θα πρέπει να καταλάβεις γιατί δίνεται το συμπληρωματικό!

     Στις 1-8-2012 θεσπίστηκε μειωμένο μισθολόγιο, το οποίο καταργήθηκε αναδρομικά το Νοέμβριο 2014 σαν να μην υπήρξε ποτέ (και πήραμε όλοι αναδρομικά αύξηση από 1-8-2012).
     Για όσους όμως διαγράφηκαν από 1-8-2012 μέχρι το Νοέμβριο 2014 είχε ήδη εκδοθεί ΦΔΜ με το παλιό μισθολόγιο και πήραν εφάπαξ με το παλιό μισθολόγιο (που καταργήθηκε).
     Αυτοί δικαιούνται συμπληρωματικό εφάπαξ, γιατί το μισθολόγιο με το οποίο υπολογίστηκε το εφάπαξ τους καταργήθηκε.

     Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι εάν το δικό σου εφάπαξ υπολογίστηκε από το ΤΕΑΠΑΣΑ με το μισθολόγιο που ισχύει αυτή τη στιγμή (οπότε δεν δικαιούσαι συμπληρωματικό) ή εάν υπολογίστηκε με το κατηργημένο παλιό μισθολόγιο του 2012 (οπότε δικαιούσαι συμπληρωματικό).
     Μπορείς να συγκρίνεις το ακαθάριστο ποσό του εφάπαξ (πριν τις κρατήσεις) με αυτό που υπολογίζεται στη σελίδα «Εφάπαξ ΤΠΑΣ» , όπου εκεί χρησιμοποιείται το τρέχον μισθολόγιο.

     • Custom avatarΙωάννης λέει:

      Ευχαριστώ κ.Αχιλλέα. Το ακαθάριστο ποσό, που υπολογίζεται στη σελίδα Εφάπαξ ΤΠΑΣ(και το είχα δεί και μελετήσει) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με διαφορά λεπτών με αυτό που έλαβα.Η μόνη διαφορά είναι ΜΟΝΟ στην κράτηση διαφοράς 18μήνου μισθ.εξέλιξης βαθμού εξόδου, που δίνει 2493 και μου κράτησαν 2990 ευρώ.

      Ευχαριστώ και τον Λεωνίδα Θ. για την παραπάνω απάντηση ,διάβασα το σχετικό άρθρο με τις 18μηνες αλλά δεν καταλαβαίνω…..

     • Μην ανησυχείς δεν είσαι ο μόνος, και εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται με τις 18μηνες κρατήσεις γι’ αυτό δεν υπολογίζονται σωστά στη σελίδα!

   • Custom avatarΓιαννης1 λέει:

    Καλησπέρα κ. Καρασαββίδη, ναι, έχω πάρει το εφάπαξ απο το ΤΕΑΠΑΣΑ το Δεκέμβριο του 2014.

    • Εσύ θα πρέπει να συγκρίνεις το ακαθάριστο ποσό του εφάπαξ (πριν τις κρατήσεις) με αυτό που υπολογίζεται στη σελίδα «Εφάπαξ ΤΠΥΑΠ». Μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα απλά και μόνο από το ποσό του βασικού μισθού (εάν είναι ο ισχύων τώρα ή ο κατηργημένος).

    • Custom avatarnik λέει:

     Γιαννης1 δικαιουσε συμπληρωματικο, εγω απο ΑΠ με διαγραφη δεκεμβρη 13 πηρα συμπληρωματικο απο ΤΕΑΠΑΣΑ την προυγουμενη εβδομαδα απο ΤΠΔΥ δεν εχει συμπληρωματικο γιατι το πηραμε προσφατα και οτι αλαγες εγιναν ηταν μεσα.

     • Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

      nik πότε έστειλες την αίτηση;έχω διαγραφεί από το Δεκέμβρη του ’12 και δε με έχουν ειδοποιήσει,στο τεαπασα έλεγαν ότι θα δοθεί με σειρά προτεραιότητας με βάση τη διαγραφή.Η διαδικασία είναι η ίδια(ένταλμα πληρωμής)ή μπάινουν απ’ ευθείας στο λογαριασμό;

     • Custom avatarnik λέει:

      την εστειλα το σεπτεμβριο και ειναι με ενταλμα

 13. δημητρηςδημητρης λέει:

  χρονια πολλα στους εορταζοντες υγεια ευτυχια,,,,,,,κυριε καρασαββιδη μου εβγαλαν ΑΜ της συνταξης και μηνα και ετος πληρωμης 1-2017 ,δλδ πληρωνομαστε λογω εορτων 22 δεκεμβριου η οχι?

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar