Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια σε Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Ειδικά για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στο FAQ.811 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Default avatarελ.ας says:

  Καλησπέρα Αχιλλέα. Διάβασα αυτό το άρθρο σήμερα και θέλω να μου πεις τη γνώμη σου,μας ετοιμάζουν όντως κάτι τέτοιο; εάν είναι έτσι και δημοσιεύεται ένα τέτοιο κείμενο,μας ωθεί στο να τρέξουμε όλοι και να κάνουμε αίτηση για σύνταξη.

  http://www.policenet.gr/portal/arthra-dimosieymata/2014/21072014-w1106.html

  • Κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί οτιδήποτε για το μέλλον, αλλά από την άλλη μεριά εάν αποφασίζεις με βάση φήμες μπορεί τελικά να βγεις χαμένος!

   Παράδειγμα αρκετοί συνάδελφοι που ανέμεναν τον Αρμαγεδώνα σε συντάξεις και εφάπαξ από 1-1-2014, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ψηφιστεί τίποτε: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-9/#comment-3418

   Εάν υποθέσουμε ότι θα εφαρμοστεί κάποια στιγμή ένα αυξημένο μισθολόγιο (ίσως όχι στα επίπεδα του 2012) τότε το εφάπαξ θα αυξηθεί ανάλογα, ενώ όσοι έφυγαν από το τέλος του 2013 και μετά λαμβάνουν εφάπαξ με το παλιό (μικρότερο) μισθολόγιο. Επίσης θα αυξηθεί ταυτόχρονα η ψαλίδα μισθών και συντάξεων.

   Το θέμα είναι ότι εκ των πραγμάτων αυτές οι αποφάσεις δεν γίνεται να αξιολογηθούν τώρα ως σωστές ή λανθασμένες, διότι τα πιθανά οφέλη/απώλειες μπορούν να εκτιμηθούν μόνο στο μέλλον και ανάλογα με τις εξελίξεις!

 2. Custom avatarΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ…ΕΒΑΛΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟ ΚΩΔΙΚΟ 782 ΚΑΙ 6000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑ 1 ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΒΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΑΠΟ 120 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 40…ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

 3. Custom avatarΜπάμπης ΜΠ. says:

  Καλημέρα κύριε Καρασσαβιδη! Θα ήθελα να με ενημερωσετε εαν τα επικουρικα Ταμεία απο την διαδοχικη ασφάλιση ( Ι. Κ.Α.- Ο.Α.Ε.Ε.) προσμετρουνται στο ΤΕΑΠΑΣΑ για θεμελίωση δικαιώματος επικουρικης σύνταξης; Επειδή με την προσφατη απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ, ειναι απαραίτητος συγκεκριμένος Χρονος ασφάλισης. Ευχαριστω εκ των. προταιρων.

  • Οι χρόνοι που αναγνωρίζονται στο ΤΕΑΠΑΣΑ αναφέρονται στην ερώτηση 4.7 στις FAQ και στη σχετική ανακοίνωση του ΤΕΑΠΑΣΑ
   (παρ IV. Χρόνοι που αναγνωρίζονται για τη θεμελίωση επικουρικής σύνταξης με εξαγορά):
   http://www.teapasa.gr/index.php/homepage/anakoinoseis-tameiou/240-themeliosi-syntaxiodotikou-dikaiomatos-epikourikis-asfalisis

   Ειδικά για τους ΟΠΥ/ΕΠΥ σύμφωνα με την ανωτέρω ανακοίνωση:
   “Ο χρόνος όσων υπηρέτησαν ως Ο.Π.Υ. και Ε.Π.Υ., για τον οποίο ασφαλίσθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται από το Δημόσιο, ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, με Πράξη από το Γ.Λ.Κ., κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου. Οι ασφαλιστικές εισφορές του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ (επικουρικό ΙΚΑ) των παραπάνω προσώπων, μεταφέρονται αρχικώς στα οικεία Μετοχικά Ταμεία, ο χρόνος αυτός συνυπολογίζεται για επικουρική σύνταξη μέσω των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισηςκαι κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου, μεταφέρεται στα αντίστοιχα Επικουρικά ή Μετοχικά Ταμεία (π.χ. για τους ασφαλισμένους στην πρώην Ελληνική Χωροφυλακή, στο Μ.Τ.Σ. ή στο Τ.Ε.Α.Ε.Χ.).”

 4. Default avatarΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ says:

  Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΓΕΝΗΘΕΙ 20-11-1989 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ Μ.Τ.Σ. ΕΙΝΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 1 ΗΜΕΡΑ

  • Το ΒΟΕΑ (όπως φαίνεται και στην αίτηση που υπάρχει στο site του ΜΤΣ) δίνεται με τη συμπλήρωση του 25ου έτους του δικαιούχου.
   Δεν υπάρχει θέμα ερμηνείας του πότε συμπληρώνει κάποιος τα 25 έτη, αυτό γίνεται την ημέρα που έχει γενέθλια!

   ΥΓ. Μόνο όσον αφορά το συντάξιμο χρόνο υπάρχει ειδική μνεία στον Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων που αναφέρει ότι “υπολειπόμενος χρόνος μεγαλύτερος του εξαμήνου λογίζεται ως πλήρες έτος”, σε καμία άλλη περίπτωση (μέρισμα, εφάπαξ, ΒΟΕΑ κλπ) δεν “χαρίζεται” εξάμηνο. Θα πρέπει να πληρωθούν εισφορές 25 ετών για να δικαιούται κάποιος το βοήθημα.

 5. Custom avatarΠαναγιώτης says:

  Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να μάθω σχετικά με την διαδοχική ασφάλιση. Έχω θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαίωμα το 2010 με 5 χρόνια και 3 μήνες προγενέστερα από το Ο.Α.Ε.Ε. Μέρισμα για τα χρόνια του Ο.Α.Ε.Ε θα πάρω από το Ο.Α.Ε.Ε. Εκείνο που με ενδιαφέρει να μάθω είναι εάν τα χρόνια του Ο.Α.Ε.Ε προσμετρόνται για την κάλυψη προσέγγιση των 35/35 πέμπτων. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  • Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση συναδέλφου προσμετρήθηκαν τα χρόνια ΙΚΑ που είχε ώστε να συμπληρώσει την 35ετία και να αποφύγει την κράτηση του 40%.
   Λογικά θα ισχύει και για τον ΟΑΕΕ, αλλά για να σιγουρευτείς θα πρέπει να το επιβεβαιώσεις (τουλάχιστον τηλεφωνικά) με το ΓΛΚ.

   Η ίδια απορία και εδώ: http://enstoloi.net/astynomia/comment-page-6/#comment-3192
   χωρίς να έχω επιβεβαίωση από τον ενδιαφερόμενο.

 6. Custom avatarΜΙΤΣΟΣ-ΕΛ.ΑΣ says:

  Για εκτύπωση των τρίμηνων ενημερωτικών σημειωμάτων συνταξιούχων της τ.Α.Π, απο το Μ.Τ.Π.Υ, στο mtpy.gr

 7. Custom avatarΜΙΤΣΟΣ-ΕΛ.ΑΣ says:

  Να πας στον λογιστή σου και να του πεις να κάνει τροποποιητική, βάζοντας το εφάπαξ στον κωδικό 781.

 8. Default avatarGIANNIS says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΕΦΑΠΕΞ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΣΤΟΝ ΚΩΔ 659 .ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟΝ 657. ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔ781 . ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar