Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια σε Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Ειδικά για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στο FAQ.1,054 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Default avatardasikos says:

  10/12/ 1992 μπηκα στη σχολη δασοπροστασιας για 2 μηνες για τους οποιους δεν πληρωνομασταν.Το ΦΕΚ διορισμου βγηκε 7/3/1993 και ορκιστηκα 1/6/1993. Τον ιουνιο του1998 μας εκαναν μεταταξη στην πυροσβεστικη.Θελω να ρωτησω απο ποια ημερομηνια ποιανεται ο διορισμοσμου στο δημοσιο ευχαριστω

  • Ο διορισμός σε κάθε περίπτωση είναι εντός του 1993, είτε μετράει το ΦΕΚ είτε η ορκομωσία.
   Υπάρχει μόνο μία περίπτωση να είσαι παλιός ασφαλισμένος, εάν όταν ήσουν στη Σχολή Δασοπροστασίας σας είχαν ασφαλίσει στο ΙΚΑ για τον κλάδο ατυχήματος (παρ. Α.11.): http://www.tsmede.gr/Default.aspx?TabId=274

   Πάντως εάν δεν είσαι τρίτεκνος δεν έχει απολύτως καμία σημασία να ψάχνεις εάν είσαι παλιός ή νέος ασφαλισμένος, όποια από τις 3 ημ/νίες και να εισάγεις στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” θα δεις ότι θεμελιώνεις μετά το 2015 με 40ετία.

 2. Default avatarKYNHGOS says:

  συγχαρητηρια κ.καρασσαβιδη για τη θαυμασια δουλεια.πυροσβεστης υπαξ 16/4/1991 διαγραφη 22/9/2014, 21μηνες στρατος 4 μηνες ικα το 1987 παιρνω τα3/35 του κονδυλη συνταξιμα

  • Λογικά ναι, εάν δεν ισχύει καμιά παράξενη προϋπόθεση ή περιορισμός για εσάς!
   Θα αναφέρεται στη Συνταξιοδοτική Πράξη από το ΓΛΚ και μπορείς να ελέγξεις τα ποσά στη σελίδα “Σύνταξη ΓΛΚ“.
   Επίσης στη στήλη ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ θα πρέπει να αναγράφεται το κείμενο που υπάρχει στο “Υπόδειγμα σύνταξης”.

 3. Custom avatarΚΑΙΤΗ says:

  Γυναίκα Αστυνομικός. Κατάταξη 29 Ιουλίου 1991. Δύο ανήλικα παιδιά το 2013. Μπορώ να εξαγοράσω 3 χρόνια για τα παιδιά ; Αν ναι, πότε κατοχυρώνω δικαίωμα σύνταξης ; Αν όχι πότε φεύγω ; Πληρώνω και για την πενταετία. Ευχαριστώ.

 4. Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  Αχιλλέα μπορείς σε παρακαλώ να μας ενημερώσεις πως υπολογίζονται τα χιλιοστά στη σύνταξη;Ρωτάω γιατί δικαιώθηκα σε προσφυγή μου και έχω μεγαλύτερο μισθολογικό βαθμό(αστ.υποδ/ντη) και η σύνταξή μου επειδή είμαι πλέον αξιωματικός(υπαστ.β’) είναι μικρότερη από την τωρινή με χαμηλότερο μισθολογικό βαθμό(αστ.α’),και βαθμολογικά ως ανθ-μος.Ισχύει η 3ετία κονδύλη τελικά;και πως υπολογίζονται τα χιλιοστά στις 2 περιπτώσεις(όταν υπολογίζεται η 3ετία και όταν όχι) γιατί έτσι εξηγείται η διαφορά.Ευχαριστώ!!!

 5. Default avatarγιωργος says:

  Αχιλλεα νομιζω οτι για το ΕΦΑΠΑΞ του ΤΠΔΥ δεν ισχυει ποτε εκανες αιτηση αποστρατειας αλλα ποτε βγηκε η διαγραφη απο την υπηρεσια.

  • Σωστά, την ημ/νία διαγραφής ελέγχει και η σελίδα “Εφάπαξ ΤΠΥΑΠ” (βάλε διαγραφή 30-8-13 και μετά 1-9-2013 για να δεις τη διαφορά στο ΤΠΔΥ).

   Για όλα τα υπόλοιπα εφάπαξ (μετά την 31-7-2014) ισχύει η ημ/νία αίτησης προς το ΤΕΑΠΑΣΑ για λήψη εφάπαξ (όχι η αίτηση παραίτησης), δηλαδή μετά τον καθορισμό της σύνταξης από το ΓΛΚ: http://enstoloi.net/anastoli-chorigisis-efapax-eloan/

 6. Default avatarΓιωργος says:

  Ευχαριστώ πολύ ……..δηλαδή ούτε με την τριτεκνία μπορώ να φύγω.2011 (ένα) χρόνο, 2012 (3) χρονιά ,2013 (5) χρονιά…..1993-2013 (20) χρονιά + (5) Πέναλτι =25 .

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Όχι, ισχύει ότι σου βγάζει η σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” με ημ/νία κατάταξης 19-4-1993 και θητεία 19 μήνες.
   Θα δεις ότι είτε εισάγεις ΝΑΙ είτε ΟΧΙ στο πεδίο “Τρίτεκνος”, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

   Πάντως υπάρχουν και ιδιαίτερες περιπτώσεις όπου θεωρείται κάποιος παλιός ασφαλισμένος, οπότε κοίταξε μήπως ανήκεις σε καμία από τις περιπτώσεις που αναφέρονται εδώ: http://www.tsmede.gr/Default.aspx?TabId=274

 7. Custom avatarΓιωργος says:

  Κύριε καρασαββίδη καλημέρα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε τη ισχύ για εμένα στο ασφαλιστικό, κατατάγηκα 17 Σεπτεμβρίου 1991 ως Στρατιώτης απολύθηκα στις 14 Απριλίου 1993-και μπήκα ξανά στις 19 Απριλίου 1993 ως πενταετής. Αναγνώρισα τη θητεία μου(19) μήνες το 2008 . Είμαι τρίτεκνος από το 2006.

  • Παλαιός ασφαλισμένος θεωρείται όποιος έχει ασφαλιστεί για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης (πλην ΟΓΑ) πριν από τις 31-12-1992.
   Η θητεία δεν υπολογίζεται διότι δεν ήσουν ασφαλισμένος κατά τη διάρκειά της (δεν πλήρωνες εισφορές ασφάλισης για σύνταξη).

   Εάν δεν έχεις ένσημα πριν από το 1992 θεωρείσαι νέος ασφαλισμένος.

 8. Custom avatarΓΙΑΝΝΗΣ says:

  ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (τέως Χ/Φ) ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.

 9. Custom avatarnikos says:

  Αχιλλεα οκ τωρα ειναι κανονικα. Και αν μπορεις να μου απαντησεις εχω κανει αιτηση αποστρατειας την 3/9/2013 δηλ για 3 μερες δεν ειμαι με τον παλιο υπολογισμο (για το ΤΠΔΥ), και διαγραφηκα την 6/12/2013. Οι οικονομικες απωλειες θα ειναι και σε μενα 15-20% επιπλεον της προηγουμενης μειωσης 38%? Σ ευχαριστω εκ των πρωταιρων.

  Υ.Γ Αν δεν κανω λαθος η μειωση του εφαπαξ για το τπδυ δεν πιανει οσους εχουν κανει αιτηση απολυσης μεχρι 31/8/2013.

  • Έχεις δίκιο ότι για 3 ημέρες δεν εμπίπτεις στον παλιό τρόπο υπολογισμού.
   Το θέμα είναι ότι δεν έχουν καθοριστεί από το ΤΠΔΥ οι παράμετροι του νέου τρόπου υπολογισμού (με ρήτρα μηδενικού ελλείματος).
   Δηλαδή και για το ΤΠΔΥ είναι άγνωστο πως θα υπολογίζεται το εφάπαξ μετά την 1-9-2013, όπως είναι άγνωστο για τα δικά μας μετοχικά ταμεία από 31-7-2014: http://enstoloi.net/exetasi-viosimotitas-metochikon-tamion/

   Η μείωση 20% αποτελεί αυθαίρετη εκτίμηση (έτσι περιγράφεται στη σελίδα) με βάση ρεπορτάζ και δηλώσεις στο διαδίκτυο, όπου έχουν αναφερθεί κατά καιρούς ποσοστά μείωσης από 10 ~ 30%. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι θα ισχύσει ακριβώς.

 10. Default avatarstef says:

  Πηρα πτυχιο ΑΕΙ ενω υπηρετουσα στην ΕΛΑΣ το εκανα χρηση για προαγωγη βαθμου [απο αρχ\κας-ανθ\μος] για συνταξη δεν μετραει το ξερω. Για αυξηση στο χρονοεπιδομα και στο μισθολογικο βαθμο μετραει? εαν επαιρνα το πτυχιο πριν μπω στη δουλεια θα μετρουσε το ξερω. τωρα? ευχαριστω

  • Δεν μετράει ούτε στο χρονοεπίδομα ούτε στο μισθολογικό βαθμό, διότι ο χρόνος σπουδών σου έχει ήδη μετρηθεί μία φορά (αφού υπηρετούσες εκείνη την περίοδο).

   Είναι άλλοι οι νόμοι για τους μισθούς και άλλοι για τις συντάξεις.
   Οι εν ενεργεία αποδοχές βασίζονται στα πραγματικά δεδομένα και κανένα χρονικό διάστημα δεν μπορεί να μετρηθεί δύο φορές για αύξηση χρονοεπιδόματος και μισθού, ούτε οι παράλληλες σπουδές, ούτε η μάχιμη πενταετία, ούτε τα πτητικά/καταδυτικά εξάμηνα, ούτε τα έτη Κονδύλη.

   Όλα τα παραπάνω είναι απλά “εφευρέσεις” για την τεχνητή αύξηση της σύνταξης και δεν έχουν εφαρμογή στους μισθούς.

 11. Custom avatarnikos says:

  Αχιλλεα διαπιστωνω οτι για το εφαπαξ της απ στο συστημα σου ,βαζοντας βαθμο εναρξης υπαστ α και προτελευταιο αστ β και τελευταιο αστ α με τις αναλογες ημερομηνιες δεν βγαζει αποτελεσμα. εχω διαγραφει 6/12/2013.Ενω δοκιμασα με μεγαλυτερους βαθμους και δουλευει κανονικα.υπαρχει καποιο προβλημα?

  • Σωστή διαπίστωση και ο ένοχος από ότι είδα ήταν η απόστροφος στο τέλος του βαθμού (γι’ αυτό δούλευαν οι άλλοι βαθμοί)!
   Διορθώθηκε το bug και λογικά τώρα δουλεύει για όλους τους βαθμούς.

   Πάντως ενώ ο υπολογισμός στο “Δικαιούμενο Βοήθημα” (δηλαδή το εφάπαξ πριν τις περικοπές) είναι εξαιρετικά ακριβής και ελέγχθηκε με συνάδελφό σου, ο τρόπος εφαρμογής των κρατήσεων βιωσιμότητας του ταμείου σας εξακολουθεί να είναι άγνωστος (ελπίζω να πέφτω κοντά)!

 12. Default avatarγιωργος says:

  λουκα φιλε μου μονο με ενσημα δημοσιου εχεις 25 και 2 μηνες και εχεις θεμελιωσει μεσα στο 2014 αλλα πρεπει να κατσεις 1 η 2 χρονια συμφωνα με το ασφαλιστικο αλλα αμα βαλεις και τα ενσημα του ΙΚΑ 18 μηνες θα εχεις θεμελιωσει το 2012 οποτε μπορεις να φυγεις χωρις πεναλτι. Τωρα αμα φυγεις απο εδω και περα για τα εφαπαξ απο το ΤΕΑΠΑΣΑ και το ΤΠΔΥ τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα . Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ειναι ποιο ειδικος αλλα νομιζω οτι εχω δικιο

 13. Default avatarΛΟΥΚΑΣ says:

  Κατατάχθηκα στην Ελληνική Αστυνομία 23/06/1993 και είμαι ενταγμένος στα ταμεία της τέως Α.Π. ,έχω 28 μήνες στρατό πληρωμένος από το 1998, έχω επίσης 18 μήνες ΙΚΑ σε Ν.Π.Δ.Δ. αναγνωρισμένα και ενταγμένα στο χρονοεπίδομα (52% σήμερα και 2/3 Αστυνόμου Β΄) επιπλέον έχω 18 μήνες ΙΚΑ απλούς τους οποίους έχω καταθέσει στην υπηρεσία από το Νοέμβριο 1995 (μάλλον για διαδοχική ασφάλιση δεν γνωρίζω ακριβώς …).Πότε θεμελιώνω – θεμελίωσα ακριβώς δικαίωμα συνταξιοδότησης και πότε θα πάρω το όποιο εφάπαξ

  • “Πότε θεμελιώνω – θεμελίωσα ακριβώς δικαίωμα …” –> Όπως σου απάντησε παραπάνω ο συνάδελφος Γιώργος είναι τα πράγματα.

   Είτε βάλεις 36 μήνες ΙΚΑ και ημ/νία κατάταξης 23-6-1993 στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης”, είτε βάλεις 18 μήνες ΙΚΑ και ημ/νία κατάταξης 23-12-1991 (18 μήνες ΝΠΔΔ πριν τις 23-6-1993), το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

   “… και πότε θα πάρω το όποιο εφάπαξ”
   –> Όταν συμπληρώσεις 30 χρόνια μετοχικής σχέσης με το ΤΠΥΑΠ.
   Το εφάπαξ ΤΠΔΥ το δικαιούσαι αμέσως μόλις πάρεις σύνταξη (αλλά πότε θα το πάρεις πραγματικά είναι άγνωστο).

 14. Default avatarΧΡΗΣΤΟΣ+ΕΛΛΗΝΙΚΟ says:

  Υ.Γ. ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ 31-12-2013 ΜΕ ΟΙΚ.ΒΑΘΜΟ 2/3 ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ.

 15. Default avatarΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ says:

  κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΧΕ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΟΙΚ. ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • Μου έστειλε ένας συνάδελφός σου ανάλυση εφάπαξ ΤΠΥΑΠ που εισέπραξε τον προηγούμενο μήνα, όπου οι κρατήσεις ήταν σχεδόν οι μισές σε σχέση με τους υπολογισμούς της σελίδας (τελευταίου και προτελευταίου βαθμού).
   Το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε ζητήσει οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του Μαρτίου για τα εφάπαξ, αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω τη συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθεί (δεν υπάρχει καμία αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα).
   Πιστεύω ότι οι κρατήσεις τώρα είναι προσεγγιστικά σωστές (αλλά όχι ακριβώς), χωρίς όμως να καταλαβαίνω τον τρόπο εφαρμογής τους από το ΤΕΑΠΑΣΑ!

 16. Default avatarχρηστος says:

  Αχιλλεα ευχαριστω πολυ για την ενημερωση . Αν προκυψει κατι νεωτερο για το θεμα ενημερωστε μας. Ζητω συγγνωμη για την παρεξηγηση δεν ειχα τετοια προθεση .

  • Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, και εγώ θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ηπιότερες εκφράσεις στην απάντησή μου. Υπάρχει γενικά αρκετός θυμός με τόσες αρνητικές εξελίξεις (μειώσεις σε εφάπαξ, μερίσματα κλπ) και για το λόγο αυτό ενεργώ προληπτικά (ίσως και υπερβολικά κάποιες φορές), προκειμένου να μην αρχίσουν να εμφανίζονται εδώ τα θυμωμένα σχόλια συναδέλφων που βλέπω σε άλλα site.

 17. Default avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  Αχχιλεα αστυνομικος τ.χφ απο 1/7/94 με 877 ενσημα ικα 21 μηνες στρατο πληρωμενο πληρωνω μαχιμη πενταετια εχω 7 μηνες ενσημα γερμανιας απο εργοστασιο το 1991 τα οποια δεν γνωριζω αν μετρανε για θεμελιωση συνταξης και οπως υπολογιζω αν μετρανε τα γερμανικα θεμελιωνω 1/10/13 αν δεν μετρανε τα γερμανικα θεμελιωνω 1/5/14 και μπορω να φυγω 1/5/15 εχω 44 χρονοεπιδομα και αν φυγω τελος 2015 θα εχω 48 χρονοεπιδομα πρωτον να μου πεις τι ισχυει απο αυτα που σου εγραψα δευτερον αν φυγω τελος του2015 συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα θα παρω αμεσα επικουρικο απο το μ.τ.σ? θα παρω εφαπαξ το 2024 αλλα πληρωνω απο 1998 η 1999 το ταμειο.π.δ.υ θα παρω απο αυτο αμεσα εφαπαξ η το 2024 και αν γνωριζεις περιπου ποσα επισης αν δικαιουμε τα χρονια κονδυλη τα ενσημα ικα ειναι απο 1987 εως 1993 και επισης επιδομα ανεργιας απο ιανουαριο 94 εως τελος ιουνιου 94 ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Οι απορίες σου είναι λογικές αλλά χρειάζονται δύο επισημάνσεις πρώτα. Η πρώτη απαιτεί να διαβάσεις τις ερωτήσεις 1.1 και 1.2 στις FAQ, ώστε να καταλάβεις γιατί όλες οι απαντήσεις εδώ είναι ανεπίσημες.

   Κατά δεύτερον η λέξη “άμεσα” που χρησιμοποιείς συχνά δεν είναι συμβατή με τις δομές και τη λειτουργία του κράτους μας!
   Πχ. δικαιούσαι μέρισμα αμέσως μόλις πάρεις σύνταξη, αλλά το ΜΤΣ θα κάνει πολλούς μήνες μέχρι να αρχίσει να σε πληρώνει (όπως ισχύει σε όλα τα ταμεία).
   Επίσης δικαιούσαι το εφάπαξ ΤΠΔΥ αμέσως μόλις λάβεις σύνταξη, αλλά αυτή τη στιγμή τα εφάπαξ των ΔΥ πληρώνονται με καθυστέρηση 1,5 έτους περίπου.

   Τα έτη Κονδύλη μάλλον τα δικαιούσαι (ερώτηση 2.4 στις FAQ), αλλά όσον αφορά τα ένσημα Γερμανίας ο αρμόδιος φορέας είναι το ΙΚΑ και εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς για να μάθεις εάν αναγνωρίζονται και ποια είναι η διαδικασία.

   • Default avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

    Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν μου ειπες χωρις τα ενσημα γερμανιας θεμελιωνω 1/5/14 με τα ενσημα ικα και στρατο και μπορω να φυγω 1/5/15?

    • Και εγώ στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” ανατρέχω για τυχόν ελέγχους!
     Για να καταλάβεις πως βγαίνουν οι ημερομηνίες, ακολούθησε τις οδηγίες χρήσης (ερώτηση 2.8 στις FAQ) και βάλε την ημ/νία 1-5-2015 κάτω αριστερά στο πεδίο “Έλεγχος άλλης ημ/νίας” (μπλε γραμματοσειρά).
     Έτσι θα δεις πως διαμορφώνονται τα συντάξιμα έτη σου τη συγκεκριμένη ημερομηνία (ώστε να καταλάβεις γιατί θεμελιώνεις).

     Μετά βάλε στο ίδιο πεδίο ημ/νία μία ημέρα νωρίτερα (30-4-2015), για να δεις γιατί δεν θεμελιώνεις μία ημέρα πριν από την 1-5-2015!

     Δεν έχει νόημα να επαληθεύω εγώ με ένα ναι ή όχι κάθε αποτέλεσμα που εμφανίζεται στη σελίδα, το θέμα είναι να κατανοήσεις εσύ πως προκύπτει η ημερομηνία θεμελίωσης!

 18. Default avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  Αχχιλεα γιατι στο εφαπαξ τ.χφ εναρξη 1994 βγαζει εφαπαξ -4950 και το 1992 31.000 ευρω?

  • Default avatarvillasg says:

   Γραφει απο κατω εαν βαλεις 1994
   “ΛΑΘΟΣ – Οι υπολογισμοί ισχύουν μόνο για ασφαλισμένους μέχρι 31-12-1992″

   • Default avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

    Ευχαριστω πολυ ειναι οπως για την συνταξη.

    • Ακόμη και να ίσχυε ο ίδιος υπολογισμός για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, από 30-7-2014 έχουν καταργηθεί όλες οι διατάξεις υπολογισμού εφάπαξ (για όλα τα μετοχικά ταμεία).
     Αυτή τη στιγμή όποιος παραιτείται (στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας και δημόσιοι υπάλληλοι) δεν γνωρίζει πόσο εφάπαξ θα πάρει, διότι δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει πως υπολογίζονται τα εφάπαξ μετά την 31-7-2014!
     http://enstoloi.net/anastoli-chorigisis-efapax-eloan/

 19. Default avatarχρηστος says:

  Η φορμα που εχεται αναρτησει τελικα για το εφαπαξ πρωην Α.Π. λειτουργει η οχι αυτο ειναι το ερωτημα . Και οπως και να το κανεις ειναι σοκαριστικο να εχεις εργαστει 30 ετη με καποια δεδομενα και να ανατρεπονται αυτα οταν ειναι η στιγμη να παραδωσεις . Δεν θελω να παρω τιποτα παραπανω απο κανενα συναδελφο ουτε θεωρω υπευθυνο καποιον αν ευνοηθει απο το συστημα.

  • Η φόρμα είναι σωστή για αιτήσεις εφάπαξ που υποβλήθηκαν στο ΤΕΑΠΑΣΑ μέχρι 30-7-2014.
   Μετά ήρθε το χάος του Ν.2084/14: http://enstoloi.net/anastoli-chorigisis-efapax-eloan/
   http://enstoloi.net/exetasi-viosimotitas-metochikon-tamion/

   Η ημερομηνία ισχύος για το εφάπαξ ΤΠΥΑΠ είναι η 30-7-2014 και για το εφάπαξ ΤΠΔΥ η 1-9-2013, μετά από αυτές τις δύο ημερομηνίες δεν υπάρχει νόμος που να καθορίζει πως υπολογίζονται τα εν λόγω εφάπαξ!

   Πάντως καλά έκανες και το επισήμανες, ώστε να βάλω δικλείδα ασφαλείας για να μην υπολογίζονται τα εφάπαξ ΤΠΑΣ και ΤΠΥΑΠ μετά την 30-7-2014 (όπως επίσης δεν υπολογίζονται τα εφάπαξ των στρατιωτικών).

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar