Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια σε Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Ειδικά για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στο FAQ.3.870 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. ΔημήτριοςΔημήτριος λέει:

  Αγαπητοί συνάδελφοι, παρακολουθώ με ενδιαφέρον την αγωνία σας να “προλάβετε” να αποστρατευτείτε και θα ήθελα από την φιλόξενη αυτή στήλη των σχολίων του enstoloi.net να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω:
  1. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια 2.930.000 συνταξιούχοι όλων των ταμείων.
  2. Επίσης αυτήν την στιγμή εκκρεμούν για διεκπεραίωση περίπου 350.000 αιτήσεις συνταξιοδοτήσεως, ομοίως όλων των ταμείων. (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λ.π)
  Συνολικά το νούμερο αγγίζει τα 3.280.000 συνταξιούχους.
  Από την άλλη πλευρά έχουμε και περίπου 2.000.000 ανέργους. (Δηλωμένης και αδήλωτης ανεργίας).
  Συνολικά λοιπόν συνταξιούχοι και άνεργοι είναι περί τα 5.280.000.
  Στο δια ταύτα: Για να πάρει οποιοσδήποτε σύνταξη πρέπει η σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων να είναι 3:1. Τρείς εργαζόμενοι, ένας συνταξιούχος και τώρα έχουμε τρείς να κάθονται και κανένας να μην δουλεύει. Δλδ σχέση 0:3.
  Αυτά προς το παρόν και θα σας πρότεινα να το δείτε και από την άλλη πλευρά το νόμισμα, αυτήν την πλευρά που αφορά στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παραμονή σας στο Σώμα εφόσον συντρέχουν και οι προυποθέσεις να υπάρχει υγεία π.χ. και να περνάτε καλά.
  Τέλος, κάλλιον είναι, η αποστρατεία σας να γίνεται με πρωτοβουλία της υπηρεσίας…
  Κλείνω το παρόν σημείωμά μου με μια παροιμία: ΄Οταν βλέπεις τον λύκο, δεν χρειάζεται να αναζητείς τον ντορό του…(τα ίχνη του).
  Καλό βράδυ σε όλους σας.
  Υ.Γ. Τα ανωτέρω προτείνω σε κάθε Συνάδελφο της Πατρίδος μας που φέρει Στολή.

  • kostas bar.kostas bar. λέει:

   Αγαπητέ φίλε Δημήτρη καλημέρα. Καλά τα λες αλλά όλα τα χρόνια αυτά όλοι οι παλιοί σήμερα τουλάχιστον στον νομό μου οι οποίοι έχουν παραμείνει ακόμα τραβάνε τα μαλλιά τους σε σχέση με τους παλιούς που έφυγαν και πήραν το διπλάσιο μόνο εφάπαξ. Τωρα όλοι αυτοί τρέχουν για να σώσουν ότι απέμεινε τουλάχιστον γιατί από το 2019 τέλος. Δεν ξέρω τι σειρά είσαι αλλά και και η στολή στα 57-58 είναι πολύ βαριά σήμερα.

   • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

    Ολα ειναι σχετικα. Ο καθενας περνει τις αποφασεις του συμφωνα με τις προσωπικες – οικονομικες του αναγκες.

   • ΔημήτριοςΔημήτριος λέει:

    Κωνσταντίνε καλημέρα. Δεν χρειάζεται κατά την ταπεινή μου άποψη να τρέχει κανείς. Λόγω της θέσεώς μου στα δημόσια πράγματα είχα εκφράσει την άποψη και την υποστήριζα με θέρμη, ότι σκοπός του άθλιου και πελατειακού πολιτικού συστήματος δεν ήταν να ΅φάει΅ την εφάπαξ αποζημίωση όπερ και εγένετο. Σκοπός τους ήταν η εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος και απόδειξη για αυτό είναι ότι στις 8’5’2016 ψήφισαν το =άλλο ένα= ασφαλιστικό και στις 9’5’2016 μειώθηκαν οι επικουρικές κατά 35% μ.ο. Η λύση, εξακολουθώ να επιμένω, δεν είναι στην έξοδο. ΄Οσο για την Στολή, αυτή είναι βαριά από την πρώτη ημέρα την οποία την φέρει ο καθείς μας. Την καλημέρα μου και πάλι.

 2. ΓιωργοςΓιωργος λέει:

  Καλησπέρα θέλω να ρωτησω εαν πληρώνω με δόσεις το στρατό και εν τω μεταξύ βγω σε σύνταξη το ποσό συνεχίσω να το πληρώνω σε δόσεις;Η το πληρώνω το υπόλοιπο μετρητά;

 3. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣταύροςΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Σταύρος λέει:

  Γεια σας,ήθελα να ρωτήσω ενώ το Μ.Τ.Π.Υ ανακοίνωσε ότι κάθε τρίμηνο θα πληρώνει το μέρισμα στους συνταξιούχους και συγκεκριμένα για τους μήνες Απρίλιο,Μάιο Ιούνιο θα καταβάλλεται στο τέλος Ιουνίου,δεν φαίνεται στο σημείωμα πληρωμής ούτε ένα ευρώ.Συμβαίνει και σε σας αυτό?

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

   ποιο ”σημείωμα πληρωμής ”εννοείς;μήπως το ενημερωτικό του γλκ;αυτό αναφέρει μόνο την κύρια σύνταξη.

 4. Custom avatarΑδάμ λέει:

  ” Αυτό είναι μόνο η αρχή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζετε στο γεγονός ότι πλέον από την 1-7-2016 και πρώτοι και μόνοι για την ώρα οι Ε.Δ. και Σ.Α. (πρώτοι στις μειώσεις τελευταίοι στις αυξήσεις εισοδημάτων) έχουν ενταχθεί στον οργανισμό ΕΦΚΑ για την λήψη Σύνταξης. Όμως ο οργανισμός αυτός θα προχωρήσει στην καταβολή Σύνταξης από την 1-1-2017. Άραγε τι θα συμβεί σε όλους τους συναδέλφους που θα έχουν αποστρατευτεί από την 1-7-2016 και μετά….θα αναμένουν 6,8,10 μήνες για να λάβουν την σύνταξή τους??” Το σχόλιο είναι συναδέλφου της Αεροπορίας σε σελίδα στρατιωτικών στο F/B…Προβληματισμός,αβεβαιότητα και άγχος,θολό τοπίο,αυτά μόνο στο Ελλαδιστάν από τις λεγόμενες προηγμένες χώρες.

  • ΚυριάκοςΚυριάκος λέει:

   Φίλε Αδάμ το είπα(το είχα γράψει) και πριν 10 ημέρες. Όσοι θέλουν ας με ακούσουν. Έχω συγγενή στο ΓΛΚ. Είναι οριστικό, ότι όσοι διαγραφούν έως τέλος 2016 οι συντάξεις τους θα καταβάλλονται από το δημόσιο κανονικά όπως τώρα με το 50% προσωπικη διαφορά. Από 1-1-2017 και μετά θα λειτουργήσει ο εννιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για όλους χωρίς καμία εξαίρεση που σημαίνει ότι θα δίνονται συντάξεις προσωρινές για μεγάλο χρονικό διάστημα (κόβονται τα δίμηνα-τρίμηνα για εμάς. Αυτά μου είπε ο άνθρωπος και σας τα μεταφέρω.

    • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ λέει:

     Κυριάκο καλησπέρα .Αν καταθέσουμε την αίτηση απόλυσης μέσα Οκτώβρη προλαβαίνουμε ;Η σειρά του 1991 παίρνει τότε το 56%

     • ΚυριάκοςΚυριάκος λέει:

      Βασίλη έως και σήμερα στα σώματα ασφαλείας οι διαγραφές κάνουν από 55 έως και 100 ημέρες αναλόγως τις εκκρεμείς αιτήσεις μας. Θα σου έλεγα εάν θέλεις να τη κάνεις κάνε την αίτηση μέσα σεπτεμβρίου οπότε να πάρεις και το 56%. Πάντως να γνωρίζεις ότι θα πέσουν μαζεμένες εκείνη την εποχή και εκτιμώ στους 2,5-3 μήνες.

     • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑ λέει:

      Κυριάκο ευχαριστώ αυτό σκέφτομαι και εγώ ,Άλλωστε η διαφορά είναι πολύ μικρή και με 52%να φύγουμε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar