Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια σε Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Ειδικά για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στο FAQ.1,161 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Custom avatarΚώστας+Γ.+Σπυριδάκης says:

  Αχιλλέα Καλημέρα και σε Ευχαριστώ για την υπόδειξη σου, με βοήθησε αρκετά. Ελπίζω για όλους μας να πάνε όλα καλά!

 2. Custom avatarΛ.Θ. says:

  Όταν έκανες τις αιτήσεις για σύνταξη και ΤΕΑΠΑΣΑ επισήμανες πρόβλημα του παιδιού σου είπε κανένας ότι :
  α) σύμφωνα με τον ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4024
  ……… παράγραφος 10. α. Από 1.11.2011 στους συνταξιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας, μειώνεται κατά 40% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Η κατά τα ανωτέρω μείωση διακόπτεται από την πρώτη του επόμενου μήνα από εκείνο κατά τον οποίο συμπληρώνεται το 55ο έτος της ηλικίας. Όσοι δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω μείωση, μειώνεται κατά 20% το ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξής τους που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
  ………. γ. ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α’ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΖΥΓΟ Η ΑΝΑΠΗΡΟ ΤΕΚΝΟ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΚΑΙ ΑΝΩ.
  και
  β) σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 625 από 13 Μαρτίου 2014 Αριθμ.: 8000/20/89−α’ ………………………………….. β) Άρθρο 2
  1. Μέτοχοι του ΤΠΑΣ, που εξήλθαν ή εξέρχονται του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και συνταξιοδοτούνται κατόπιν αιτήσεώς τους, λαμβάνουν το δικαιούμενο εφάπαξ χρηματικό βοήθημα με την προϋπόθεση συμπλήρωσης τουλάχιστον τριάντα (30) ετών ασφάλισης στον Τομέα, από την ημερομηνία ένταξής τους σ’ αυτόν, ανεξάρτητα από τον χρόνο θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.
  Άρθρο 9
  1. Η καταβολή εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος, των εξερχομένων των ΤΠΑΣ και ΤΠΥΑΠ του ΤΕΑΠΑΣΑ μετόχων, υλοποιείται, καταρχήν, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από της καταθέσεως στον Τομέα πλήρων δικαιολογητικών και πάντως, εντός ευλόγου χρόνου και σε καμία περίπτωση πέραν του έτους, μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, ύστερα από αιτιολογημένη Απόφαση του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ, όταν συντρέχουν λόγοι οικονομικής αδυναμίας των Τομέων ή λόγοι συντρέχουσας πρωτοβουλίας τροποποίησης των καταστατικών διατάξεων αυτών, που επηρεάζουν ευμενώς τον τρόπο υπολογισμού των παροχών τους. Η απόδοση του βοηθήματος στους δικαιούχους που μέχρι την ισχύ της παρούσας απόφασης δεν έλαβαν το εφάπαξ βοήθημα δύναται να παραταθεί μέχρι τέσσερις (4) επιπλέον μήνες.
  2. ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΣΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ Η ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (80%) ΚΑΙ ΑΝΩ, ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.
  ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΣ ΣΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕΣ

  • Έτσι κι αλλιώς όλες οι ευεργετικές διατάξεις του ΤΕΑΠΑΣΑ ισχύουν για αναπηρία τέκνου άνω του 80% και ο συνάδελφος ανέφερε ποσοστό αναπηρίας 67%.
   Μόνο το ΒΟΕΑ δίνεται νωρίτερα από το ΜΤΣ όπως ανέφερε και ο PANOS_GK “για σοβαρούς, αποδεδειγμένους λόγους υγείας”.

 3. Custom avatarΚώστας Γ. Σπυριδάκης says:

  Αχιλλέα Καλησπέρα έχω καταταγεί στην ΕΛ.ΑΣ στις 28/12/1990 δεν έχω καταλάβει όσες φορές και να το διάβασα το νέο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό του 2015 για την κατηγορία που ανήκω διευκρίνισε μου εάν μπορείς σε παρακαλώ θα υπηρετήσω 40 έτη? θα μπορώ να βγω και το 2015 σε πρόωρη σύνταξη όπως τώρα? Τι γίνετε με λίγα λόγια δηλαδή διότι έχω μπερδευτεί ακούγοντας και το τελευταίο νέο δηλαδή ότι ναι θα μπορώ να συνταξιοδοτηθώ πλην όμως θα πάρω το 30% της βασικής σύνταξης + τα ταμεία και όταν κλείσω το όριο ηλικίας τα υπόλοιπα!!! Εκ των προτέρων Σε Ευχαριστώ και σου Εύχομαι να συνεχίσεις πάντα έτσι αυτό που κάνεις εδώ!!!

 4. Custom avatarΚ. Θ. says:

  Βγήκα στην σύνταξη στις 07-11-2013 στην σύνταξη και είχα καταταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. την 21-09-1987.Έχω τρία (3) ανήλικα τέκνα εκ των οποίων το ένα έχει 67% αναπηρία.Πότε θα πάρω το εφ΄άπαξ και αν μπορώ να πάρω το ΒΟΕΑ πιο νωρίς ειδικά γι΄αυτό το παιδί. Ευχαριστώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar