Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια σε Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Ειδικά για τις σελίδες υπολογισμού σύνταξης υπάρχει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ και επεξηγήσεις στην ερώτηση 2.1 στο FAQ.2,402 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Custom avatarPANAGIOTIS B. says:

  Αχιλλέα είναι νόμιμο να πιάσει ρήτρα ηλικίαs τουs ενστόλουs? Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ε.Τύπου αναφέρει όλουs εμάs και αναφέρεται σε ηλικία από 45 ετων κ.λ.π. Δηλαδή εμάs του στρατιωτικούs, αστυνομικούs κ.λ.π μαs θεωρεί πρόωρουs(το δημοσίευμα) στην σύνταξη. Θα ήθελα τη γνώμη σου, η δικιά μου γνώμη είναι αυτό που είχεs γράψει κάποτε το ότι κάθε μέρα γράφουν διάφορα και πολλέs φορέs άστοχα πράγματα, ισχύει. Πιστεύω, εξαλλου το έχω ξαναγράψει ότι τελικά για εμάs και μόνο για εμάs θα γίνει ότι έχειs προβλεψει με μια μικρή απόκλιση είτε προs τα κάτω είτε προs τα πάνω.

  • Ομοίως στις ειδήσεις αναφέρεται ότι πλέον οι στρατιωτικοί χρειάζονται 40 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη (οι περισσότεροι ακροατές δεν κατανοούν την έννοια “συντάξιμα” έτη).

   Κάθε μέρα γράφονται δεκάδες άρθρα, δεν γίνεται να αγχωνόμαστε (υπερβολικά) για όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια.
   Πχ. σήμερα μία από τις “διαρροές” αναφέρεται σε αυτό το σχόλιο:
   http://enstoloi.net/comments/comment-page-87/#comment-22717

 2. Custom avatarkostastam says:

  Ενδιαφέρουσα σημερινή ερμηνία εργατολόγου με τίτλο:
  Η αρχή του τέλους της θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
  http://skaythess.gr/2015/11/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1/

 3. Custom avatarΓΙΩΡΓΟΣ Π.Σ. says:

  Καλησπερα σας, εχω αποστρατευτει απο το Π.Σ. για ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ περιμενω προσαυξηση συνταξεως λογο ενσημων ΙΚΑ γνωριζεται αν θα υπαρξει μειωση λογω ηλικιας (24/9/63) εφοσον δεν εχω κανει αιτηση αποστρατειας?
  Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

  • Custom avatarΓιάννης says:

   Η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει στους συνάδελφους που αποχωρούν για λόγους υγείας είναι αυτό που περιγράφεται στο παρακάτω στην παράγραφο δ.
   http://enstoloi.net/proapetoumena-metra-oktovriou/
   το αν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές με την ψήφιση του νέου νόμου για το ασφαλιστικό δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφόρηση – διαρροή.

 4. Default avatarΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ says:

  ΧΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΑΙL ΣΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΦΑΠΑΞ [ΤΠΑΣ– ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ] ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ Α] ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ/ΤΠΑΣ ΚΑΙ Β] ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΠΤΕΥΟΝ ΤΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

  • Default avatarnik says:

   ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ?

   • Custom avatarΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ says:

    31-12-2013 ΜΕ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛ,ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ.΄ Η Δ.Δ.Χ/Α.Ε.Α ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΑΠΑΣΑ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ Τ. ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 1-8-2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.- ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΧΩ. ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ. ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ Ν ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ

 5. Default avatarΓΙΩΡΓΟΣ says:

  Κύριε Αχιλλέα μήπως γνωρίζεις κάτι για το εφάπαξ .Διαγράφηκα από το σώμα πρώην ΕΧ 31/12/2014 με όριο ηλικίας.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 6. Custom avatarG.M says:

  ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΜΕΝΑ ΜΕ EMAIL ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 5ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ Ν.4307/2014– ΠΡΑΞΗ ΓΛΚ ΠΟΥ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ— ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΠΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν.4307/2014 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ ……. ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ……ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑ 21/08/2013 ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014

  • Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

   Έκανα μια απλή ιδιόχειρη αίτηση το Μάρτη (από το ΤΠΔΥ με πήραν τηλ. για να την κάνω, είχα άγνοια) και τον ιούλη πήρα το συμπληρωματικό.

 7. Default avatarTHANOS PATRA says:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑ 1-6-2012 ΚΑΙ ΛΟΓΙΖΟΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ( ΠΡΩΗΝ Α.Π.),ΑΠΟ 2-9-12.ΔΙΚΑΟΥΜΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΆΠΑΞ ΑΠΟ ΤΠΔΥ & ΤΕΑΠΑΣΑ?
  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ή ΕΣΥ Κε ΑΧΙΛΛΕΑ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ…… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
  Σημ.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΦΆΠΑΞ ΤΑ ΠΗΡΑ ΤΟΝ 2ο και τον 4ο του 2014.

  • Από τη στιγμή που διαγράφηκες στις 1-6-2012 λογίζεσαι συνταξιούχος (και είσαι πολίτης) από 1-6-2012.
   Μην μπερδεύεις τις τρίμηνες αποδοχές με το θέμα της συνταξιοδότησης.

   Η μετοχική σου σχέση με τα ταμεία σταμάτησε στις 1-6-2012 (πριν ψηφιστούν οι περικοπές).
   Άρα κανονικά πρέπει να έλαβες εφάπαξ με το μισθολόγιο 2011 χωρίς καμία περικοπή, δηλαδή εισέπραξες μεγαλύτερο ποσό από το άθροισμα (εφάπαξ + συμπληρωματικό) που λαμβάνουν όσοι διαγράφηκαν μετά την 1-8-2012.

 8. Default avatarG.M says:

  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΓΛΚ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΕΑΠΑΣΑ Η ΤΠΔΥ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Η ΤΟ ΔΩΣΑΝΕ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ

  • Default avatarΘ.Δ says:

   Στο ενημερωτικο του ΓΛΚ το μονο που φαινεται καθαρα τι θα εισπραξεις φιλε G.M ειναι η κυρια συνταξη…..στα μερισματα φαινονται οι μικτες αποδοχες..

  • Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

   πήρα συμπληρωματικό από τπδυ,μου ζήτησαν μια αίτηση που έστειλα συστημένη από τσαχυδρομείο,από τεαπασα δεν έχω κάτι

 9. Default avatarBασίλης says:

  21 Νοεμβρίου γίνεται η διαγραφή μου. Πότε παίρνω τις τρίμηνες αποδοχές μου περίπου?

  • Default avatarΔήμος says:

   Οιτρίμηνες ξεκινούν απο τις 22/11 εως 22/02. Τώρα τον Νοέμβριο θα πληρωθείς κανονικά σαν ε.ε.. Τέλος Δεκεμβρίου θα κάνουν την εκκαθαριση και θα πάρεις τα υπόλοιπα για αυτό το διάστημα.

 10. Default avatarελ.ας says:

  Καλήμερα σε όλους τους αναγνώστες.Τελικά τι ισχύει για τα εργασιακά- συνταξιοδοτικα στα σώματα ασφαλείας; γνωρίζει κάνεις με σιγουριά να μας εξηγήσει τι και πώς;

 11. Default avatarA.Γ says:

  Γινεται να πληρωσω μονο τους 4 μηνες;

 12. Default avatarA.Γ says:

  Εγω ομως οπως ειχε γραψει ο Αχιλλεας πριν 18 μηνες εχω παρει μισθολογικη πρωαγωγη[25\6\14].Δεν πρεπει να πληρωσω στρατο;

  • Custom avatarkostastam says:

   Θα πληρώσεις 22 μήνες Στρατού (3.000 ευρώ), ενώ τους 18 τους έχεις ήδη υπηρετήσει?

  • Σε όλες τις αναγνωρίσεις, μπορείς να πληρώσεις όσο χρονικό διάστημα θέλεις εσύ (πχ. 2 από τα 4 χρόνια σπουδών ή 10 από τους 22 μήνες στρατό).

   Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (αλλά δεν είμαι εντελώς σίγουρος) να αρκεί να πληρώσεις 4 ή 5 μήνες στρατό, ώστε ίσα ίσα να μπορεί να καλυφθεί η μισθολογική προαγωγή.
   Ρώτησε την υπηρεσία σου ή ακόμη καλύτερα το ΓΛΚ για αυτό, αλλιώς περιμένεις άλλους 4 μήνες (είναι πολλά τα 3.000 €).

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar