Διακλαδικά

Σελίδα για ερωτήσεις και σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.5.838 Responses to Διακλαδικά

 1. Custom avatarΑντώνης λέει:

  ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
  (1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη (ΑΜ: 13076), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας.
  (2) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Νικόλαο – Δημήτριο Χριστόπουλο (ΑΜ: 13074), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
  (3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά (ΑΜ: 14033), ως Διοικητή ΔΑΥ.
  Διατηρεί στη θέση του τον Αντιπτέραρχο (ΜΑ) Χριστόφορο Σμυρλή (ΑΜ: 13130), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.

  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%ce%ba%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%b3%ce%b5%cf%83%ce%af.html#ixzz4W38V7nQF
  πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/01/%ce%ba%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b7%ce%b3%ce%b5%cf%83%ce%af.html#ixzz4W38F2UYJ

 2. Custom avatarΧΚ λέει:

  Ενημερωτικα,αναρτήθηκε στο site του ΓΛΚ το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης μηνός Φεβρουαρίου 2017.

 3. Custom avatarGEORGIOSP λέει:

  Επειδή πραγματικά η συζήτηση κρατάει πολύ θα κάνω μερικές παρατηρήσεις στο άρθρο Νέοι ασφαλισμένοι και τρίμηνες αποδοχές και δεν θα επανέλθω άλλο στο θέμα.
  Ο Ν2084 είναι ένας ασφαλιστικός νόμος που έχει μια ιδιαίτερη αυτοτέλεια και αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Στον νόμο αυτό δεν προβλέπονται οι τρίμηνες αποδοχές για κανένα δημόσιο υπάλληλο ή στρατιωτικό.
  Όπως λες και εσύ μια εικοσαετία μετά τον Ν2084, επειδή σύντομα θα άρχιζε η συνταξιοδότηση υπαλλήλων του δημοσίου (και στρατιωτικών) και δεν προβλεπόταν η χορήγηση των τρίμηνων αποδοχών ψηφίστηκε ο Ν4151 με τον οποίο προστέθηκε νέο άρθρο (57Α) στο ΠΔ169 με το οποίο:
  α. Καθιερώνεται προσωρινή σύνταξη (50% βασικού μισθού + ΕΧΥ) για όλους τους παλαιούς ασφαλισμένους ΔΥ & στρατιωτικούς – ΣΑ.
  β. Καταργούνται οι τρίμηνες αποδοχές για όλους τους ασφαλισμένους του δημοσίου ( παλαιούς ΔΥ & στρατιωτικούς – ΣΑ).
  Δεν υπήρχε ως προϋπόθεση στο νόμο η έκδοση σχετικής ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) για την ημερομηνία ισχύος ανά υπουργείο.
  Προβλέπεται μία απόφαση του υπουργού οικονομικών για την έναρξη ισχύος του άρθρου 57Α του ΠΔ169 (τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 1α του άρθρου 57Α). Προβλέπεται επίσης και μία απόφαση του υπουργού οικονομικών (περ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4151/2013) που θα καθορίζει το διαδικαστικό κομμάτι της χορήγησης της προκαταβολής. Δηλαδή το ποιος την δίνει, πως και πότε την δίνει. Η Υπουργική Απόφαση 75302/0092/2013 καλύπτει τις δύο παραπάνω απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις.
  Εξαιρούνται από την χορήγηση προκαταβολής σύνταξης μόνο οι στρατιωτικοί (Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.2α) μέχρι την έκδοση υπουργικής απόφασης του υπουργού οικονομικών (και όχι του ΥΕΘΑ και του υπουργού Προ.Πο). Απόφαση η οποία δεν έχει βγει μέχρι σήμερα.

  Μέχρι εδώ τα πάντα αφορούν τους παλαιούς ασφαλισμένους. Δόθηκε προκαταβολή σύνταξης (κάτι εντελώς νέο μέχρι τότε) στους ΔΥ που υπάγονται στο ΝΔ169 στο οποίο προστέθηκε το άρθρο 57Α και οι στρατιωτικοί συνεχίζουν με το άρθρο57.
  Υπάρχουν όμως και οι ασφαλισμένοι μετά την 1/1/1993 που υπάγονται στον Ν2084 και δεν τους αφορούν τα άρθρα 57 και 57Α.
  Προσθέτει λοιπόν ο νομοθέτης την παράγραφο 6 στο άρθρο 1 του Ν4151 και λέει:
  «Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1.1.1993 και μετά.»
  Σε τελική ανάλυση ο Ν4151 με το άρθρο 1 καθιερώνει για πρώτη φορά την προκαταβολή σύνταξης και ταυτόχρονα εντάσσει τους νέους ασφαλισμένους στα άρθρα 57 και 57Α του ΝΔ169.
  Αν δεχτούμε λοιπόν ότι όλοι οι ΔΥ από 1/6/2013 δικαιούνται προκαταβολή σύνταξης (όπως πράγματι ισχύει) αυτό συμβαίνει επειδή οι νέοι ασφαλισμένοι εντάχθηκαν με την παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν4151 στο άρθρο 57Α του ΠΔ169. Θα πρέπει να δεχτούμε αντίστοιχα ότι και οι στρατιωτικοί (νέοι ασφαλισμένοι) υπάγονται στο άρθρο 57 του ΠΔ169, αλλιώς μένουν οι μόνοι που δεν δικαιούνται ούτε προκαταβολή ούτε τρίμηνες.

  • Για να το εστιάσουμε το θέμα, η διαφωνία μου μαζί σου είναι στην ορθότητα της φράσης:
   «…οι νέοι ασφαλισμένοι εντάχθηκαν με την παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν4151 στο άρθρο 57Α του ΠΔ 169″.
   Η σωστή φράση είναι: «…οι νέοι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 1 του Ν4151, θα ενταχθούν στο άρθρο 57Α του ΠΔ 169 όταν εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση» .

   Ο Ν.4151 από μόνος του ποτέ δεν ήταν αρκετός για την έκδοση προσωρινών συντάξεων, ούτε για τους ΔΥ, ούτε για τους στρατιωτικούς.Ο ίδιος ο νόμος επέβαλε την επιπλέον προϋπόθεση της έκδοσης σχετικής υπουργικής απόφασης.
   Εάν δεν είχε βγει καμία υπουργική απόφαση, η προσωρινή σύνταξη δεν θα εφαρμοζόταν ούτε για τους ΔΥ!

   Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους.
   Ενώ ο Ν.4151 (σύμφωνα με το άρθρο 31) έχει ισχύ από την ημ/νία του ΦΕΚ στις 29-4-2013, δεν εφαρμόστηκε για το Μάιο 2013, διότι δεν είχε εκδοθεί η αναγκαία υπουργική απόφαση (μέχρι και την 30ή Μαΐου 2013 δίνονταν τρίμηνες αποδοχές).
   Όταν μετά από ένα μήνα (θα μπορούσε να ήταν ένας χρόνος ή μία δεκαετία) εκδόθηκε υπουργική απόφαση για τους ΔΥ, αυτή όρισε μία ημερομηνία μεταγενέστερη του νόμου (την 1-6-2013) ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της προσωρινής σύνταξης.

   Υπάρχει όντως κενό νόμου, αλλά χωρίς καθορισμό ημερομηνίας ισχύος του άρθρου 1 του Ν.4151 με υπουργική απόφαση (όπως έγινε για τους ΔΥ), το ΓΛΚ δεν μπορεί να εκδώσει προσωρινή σύνταξη για κανέναν στρατιωτικό.

 4. Custom avatarG.G. λέει:

  Αχιλλέα θα σου πρότεινα (αν είναι εφικτό και αν φυσικά το θεωρείς χρηστικό) στην ενότητα Έγγραφα, στον ΚΠΣΣ μια επισήμανση, π.χ. ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ (ή ότι άλλο νομίζεις εσύ), ώστε οι συνάδελφοι να ενημερώνονται και για τις διατάξεις των νόμων που υπάρχουν στο παράρτημα.

 5. ΜΜ λέει:

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την εργασία αποστράτων (συνταξιούχων γενικότερα) στο εξωτερικό και την ασάφεια που παρουσιάζεται στο νέο ασφαλιστικό σχετικά με τυχόν επιπτώσεις στην σύνταξη.

  • Custom avataraero λέει:

   Μέχρι και πέρσι δεν υπήρχε πρόβλημα με την εργασία στο εξωτερικο. Αυτή η εξαίρεση, μάλιστα, περιλαμβάνονταν σε παλιότερο ενημερωτικό του ΓΛΚ.

   Μετά την ψήφιση του ν.4387/2016 για τον ΕΦΚΑ, διαφοροποιήθηκε το ενημερωτικό του ΓΛΚ και ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ότι δεν υπάρχει περικοπή στις συντάξεις όσων εργάζονται στο εξωτερικό.
   Δες στο τέλος του:
   https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Portlet-%CE%A3%CF%85%CF%87%CE%BD%CE%AD%CF%82%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82/faq_syntax_v2.pdf

   Πρόσφατα έλαβα την πληροφορία (δυστυχώς προφορικά – αν θέλετε θεωρήστε την «ράδιο αρβύλα») ότι στις υπό συζήτηση τεχνικές λεπτομέρειες με τα κλιμάκια των «θεσμών» εν όψει της αξιολόγησης, συζητιέται κι αυτό το θέμα … με αρνητική προοπτική.
   Η τάση είναι να «αντιμετωπίζονται» με την ίδια περικοπή (60%) όσοι συνταξιούχοι εργάζονται στη Ευρωπαϊκή Ένωση.
   Για αυτό το λόγο έχει αρχίσει ενοποίηση των βάσεων δεδομένων των ΑΦΜ ώστε να μην έχει κάποιος άλλο ΑΦΜ στη Ελλάδα (για τη σύνταξη) κι άλλο π.χ. στη Γερμανία (για την εργασία).

   Υ.Γ.1. σχολιάζω εδώ και χρόνια σ’ αυτό το site και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρέπει να γράφω «φήμες».
   Ανάρτησα το παραπάνω σχόλιο επειδή μου το εκμυστηρεύθηκε έμπιστο άτομο και με σκοπό να συνεγείρω ώστε να το ψάξουν διπλά όσοι συνάδελφοι σκέφτονται να «ξενιτευθούν» για να εργασθούν σε χώρα της Ε.Ε.

   Υ.Γ. 2. Ο «ευρωπαίος» εργοδότης μπορεί να διαπιστώσει αν το ΑΦΜ σας είναι εν ισχύ.
   https://ec.europa.eu/taxation_customs/tin/tinRequest.html

 6. Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

  Στον παλαιότερο ασφαλιστικό νόμο, θυμάμαι ότι υπήρχε εξαίρεση στη διαδικασία περικοπής των συνταξίμων αποδοχών των εργαζομένων συνταξιούχων του Δημοσίου, που εργάζονται μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα. Γνωρίζει κάποιος εάν αυτό καταργήθηκε ??

 7. ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

  ΠΡΟΣ GEORGIOSP. ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ) ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΣΑΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΓΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/1993, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΡΙΜΗΝΑ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΠΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΔΗΛ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ, ΠΟΛΥ ΠΙΕΣΜΕΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ) Η ΑΓΝΟΙΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΛΑ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΕΧΑΣΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ) ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ.

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Αφού έχεις υποβάλει έγγραφο αίτημα θα πρέπει να σου απαντήσουν εγγράφως. Δεν θυμάμαι τις προθεσμίες που προβλέπει ο κανονισμός αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μπορείς να επανέλθεις και να ζητάς απάντηση στο αίτημα σου. Αν δεν μπορεί να δώσει απάντηση η μονάδα σου είναι υποχρεωμένοι να προωθήσουν την αναφορά σου σε ανώτερο κλιμάκιο.
   Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι η χρέωση των τρίμηνων αποδοχών στον προϋπολογισμό του υπουργείου. Μου φαίνεται απίθανο συνάδελφοι σε όλα τα επιτελεία να έχουν «συνεννοηθεί» να περιορίζουν το δικαίωμα στις τρίμηνες αποδοχές παράτυπα. Μια εκδοχή είναι να έχει βγει μια διαταγή που εφαρμόζει μια διάταξη που δεν γνωρίζουμε ή παρερμηνεύοντας τον Ν2084/1992 να κόβει τις τρίμηνες σε όσους έχουν ημερομηνία κατάταξης μετά την 1/1/93. Όπως και να έχει αν μια μονάδα υποχρεωθεί να απαντήσει εγγράφως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γίνει γνωστό το σκεπτικό πάνω στο οποίο βασίζεται η άρνηση της υπηρεσίας για καταβολή των τρίμηνων αποδοχών.
   Εδώ θα ήθελα να θυμίσω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί ενώσεις οι οποίες εκπροσωπούν (ή θέλουν να εκπροσωπούν) το ε.ε προσωπικό των Ε.Δ. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος συνάδελφος είναι μέλος σε μια από αυτές ας ζητήσει να τεθεί το θέμα των τρίμηνων αποδοχών μέσω των ενώσεων στο υπουργείο.

   • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

    ΦΙΛΕ GEORGIOSP ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ. ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ε.Ε ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ 10/11/16.
    ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. ΑΦΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ).
    Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΓΝΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΟΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΣΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΑ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 31/06/2016 ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.
    ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Ή ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ Τ/Φ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΑΓΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ.
    ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ 25,5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ 31/12/2014 ΚΑΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΗΜΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΗΨΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΒΙΟ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΕΝΣΗΜΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΖΗΤΗΣΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΩ ΩΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ (ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΤΕ) ΧΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΔΩΣΩ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΡΙΞΩ ΠΟΛΥ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΟΠΩΣ, ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΛΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΖΑΝ!!! ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΑΚΟΜΑ. Α, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ (ΕΦΚΑ) ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΤΗ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕΤΡΗΤΑ. ΑΦΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΠΑΘΩ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΡΧΙΣΑ ΑΛΛΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΕ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΛΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΚΙ ΕΧΩ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΩ ΜΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΤΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Τάκη συμφωνώ μαζί σου ότι είναι γραμμή των επιτελείων η μη χορήγηση των τρίμηνων αποδοχών. Νομίζω όμως ότι εφαρμόζουν κάποια διαταγή που κατά την γνώμη μου (και από ότι καταλαβαίνω και την δική σου) είναι λανθασμένη. Μέχρι τώρα κανείς συνάδελφος που έχει αναφερθεί στις τρίμηνες αποδοχές δεν έχει πει ότι έχει πάρει έγγραφη απάντηση πάνω στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι όλες οι ενέργειες που έχεις κάνει εσύ είναι σωστές και ότι και εγώ στην θέση σου θα είχα κινηθεί με τον ίδιο τρόπο. Η περίπτωση σου όμως είναι κάπως ιδιαίτερη, λόγω της πρότερης ασφάλισης σου στο ΙΚΑ, και έτσι ακόμα και όταν ικανοποιήσουν το αίτημα σου, αυτό θα γίνει επειδή θα σε θεωρήσουν σαν ασφαλισμένο πριν την 1/1/1993 και έτσι δεν θα σου απαντήσουν επί της ουσίας τον λόγο για τον οποίο δεν χορηγούν τις τρίμηνες αποδοχές σε καταταγέντες μετά την 1/1/1993.
     Κατά τη γνώμη μου το θέμα των τρίμηνων αποδοχών είναι δύσκολο να λυθεί από ένα άτομο γιατί όταν κάποιος έχει λόγο να αρχίσει να ασχολείται με αυτό είναι ήδη πολύ κοντά στην αποστρατεία του και το πιθανότερο είναι αποστρατευτεί πριν προλάβει να το λύσει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για αυτό το λόγο πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται να θέσει το θέμα μέσω των ενώσεων-συλλόγων των ε.ε στελεχών. Άσχετα με όλα τα παραπάνω πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος της έκδοσης ερμηνευτικών εγκυκλίων για το νέο ασφαλιστικό το θέμα των τρίμηνων αποδοχών δεν θα υπάρχει γιατί θα χορηγείται και στους στρατιωτικούς η προκαταβολή της σύνταξης.
     Μια και ανέφερες το θέμα της αναγνώρισης της πενταετίας από το ΓΛΚ, όταν θα πάρεις την πράξη αναγνώρισης, αν θέλεις ενημέρωσε για τον τρόπο που κανονίζονται οι δόσεις (αριθμό δόσεων, ποσό, νόμο βάσει του οποίου γίνεται ο κανονισμός).
     Σου εύχομαι να κανονιστεί με το καλό η σύνταξη σου και καλή συνέχεια σαν ε.α .

    • ΓιωργοςΓιωργος λέει:

     Συνάδελφε Τάκη εγώ τα χρόνια πού είχα πριν το 1993 τα είχα στείλει με υπηρεσιακή αναφορά στο οικονομικό επιτελείο με συνημμένα έγγραφο του ΓΛΚ πού είχα κάνει ερώτημα και μετά το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε διαταγή ότι ανήκω στους παλαιούς ασφαλισμένους μέχρι την 31/12/1992 και να καταχωρηθεί στον ατομικό φάκελλο μου.Επίσης μου επέστρεψαν αναδρομικά για την εισφορά κύριας σύνταξης του κάθε μήνα που μας κρατάνε από την μισθοδοσία κάθε μήνα γιατί για τους νέους ασφαλισμένους μετά το 1993 είναι πιο αυξημένη.Εσύ είχες κάνει τέτοια διαδικασία όταν ήσουν ενεργεία???

     • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

      ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ 2007 Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟ 1993. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΜΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2001. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΤΙ (ΔΗΛ. ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ

   • Custom avatarG.G. λέει:

    Σχετικά μη την μη καταβολή των τρίμηνων αποδοχών είναι η εφαρμογή του άρθρου 15 παρ. 5, και άρθρου 18 παρ. 1, (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ Κοινές διατάξεις), του Ν. 2084/1992.

    `Άρθρο 15, παρ. 5. (Μειωμένη σύνταξη -Συμπλήρωση ηλικίας – Εξαιρέσεις)
    5. Η πληρωμή της σύνταξης αρχίζει από την επομένη της λήξης της καταβολής των αποδοχών ενεργείας του υπαλλήλου ή του στρατιωτικού ή από την επομένη του θανάτου του.
    Η λήξη καταβολής των αποδοχών ενεργείας συμπίπτει με τη λύση της υπαλληλικής σχέσης ή με την ημέρα αποστρατείας προκειμένου για στρατιωτικούς, ή την ημέρα του θανάτου.
    Η σύνταξη των οικογενειών είναι πληρωτέα από της επομένης του θανάτου του υπαλλήλου ή συνταξιούχου ή της κηρύξεως σε αφάνεια ή της τελευταίος στιγμής του κινδύνου προκειμένου περί εξαφανίσεως.

    `Άρθρο 18, παρ. 1. (Έκταση εφαρμογής – Τελικές διατάξεις)
    1. Στις διατάξεις των άρθρων 3 έως και 17 του παρόντος υπάγονται τα πρόσωπα που διορίζονται για πρώτη φορά ως μόνιμοι υπάλληλοι ή κατατάσσονται ως στρατιωτικοί από την 1η Ιανουαρίου 1993 και μετά, εφόσον δεν έχουν ασφαλισθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1992 σε κανέναν ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Υπάρχει νεότερη νομοθεσία.
     Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.1 Καθιέρωση προκαταβολής σύνταξης για ΔΥ και στρατιωτικούς (57Α ΝΔ169/2007).
     Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.2α ….‘’ Η ημερομηνία έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού, προκειμένου για τους στρατιωτικούς, καθώς και για τον επιζώντα σύζυγο και τα τέκνα θανόντος συνταξιούχου θα καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Για τα πρόσωπα αυτά και μέχρι την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου αυτού με την προαναφερόμενη απόφαση, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007.’’ Τέτοια απόφαση δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα και ισχύουν οι τρίμηνες.
     Ν4151/2013 Άρθρο 1 παρ.6 Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1.1.1993 και μετά.

     • Custom avatarG.G. λέει:

      Είναι γνωστές τόσο οι διατάξεις του ν. 4151/13, όσο και του ν. 4387/16, οι οποίες όμως ΘΑ εφαρμοστούν όταν εκδοθεί η σχετικη ΥΑ.
      Μέχρι τότε, ισχύουν στο ακέραιο τόσο οι διατάξεις του ν. 1813/88 (άρθρο 2 παρ.4), του ν. 1902/90 (άρθρο 4, παρ. 1), και του ν. 2084/92 (άρθρο 15 παρ. 5, & άρθρο 18 παρ. 1), οι οποίες προβλέπουν σε ποιους καταβάλλονται οι τρίμηνες αποδοχές, όπως αναλυτικά αποτυπώνονται στον ΚΠΣΣ.

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Για τον Ν4387 συμφωνώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι για να ξεκαθαρίσουν πολλές αβεβαιότητες και ασάφειες.
      Από τον 4151/2013 όσο αφορά τους στρατιωτικούς αναμένεται υπουργική απόφαση μόνο για το πότε θα εφαρμοστεί η προκαταβολή σύνταξης και για αυτούς. Μέχρι να βγει ισχύουν οι τρίμηνες με βάση το άρθρο 57 του ΝΔ169/2007.
      Με την παράγραφο 6 του άρθρου 1 του Ν4151/2013 ορίζεται ότι οι διατάξεις του άρθρου 1, δηλαδή μεταξύ άλλων, η προκαταβολή σύνταξης για τους ΔΥ και οι τρίμηνες για τους στρατιωτικούς μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης, ισχύουν και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε ασφαλιστικό οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1.1.1993 και μετά.
      Η παράγραφος 6 πιστεύω ότι μπήκε ακριβώς για συμπεριλάβει τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς που έχουν διοριστεί μετά την 1/1/93 στο καθεστώς της προκαταβολής σύνταξης (ή των τρίμηνων ¨προσωρινά¨ για τους στρατιωτικούς) γιατί αλλιώς θα έμεναν όλοι εκτός αφού δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη στον Ν2084/1992. Αν δεχτούμε ότι οι μετά την 1/1/93 στρατιωτικοί δεν δικαιούνται τρίμηνες αποδοχές γιατί δεν προβλέπονται από τον Ν2084 θα πρέπει να δεχτούμε ότι και οι ΔΥ που διορίστηκαν μετά την 1/1/1993 και υπάγονται και αυτοί στις διατάξεις του Ν2084 δεν δικαιούνται προκαταβολή σύνταξης.

     • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ G.G. ΑΝ ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΝΩ Ο 2084/1992 ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΗΛ. 3 ΕΩΣ 17 ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/1993 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΙΜΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. ΡΩΤΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥ.

     • Επειδή τραβάει σε μάκρος η συζήτηση, πήρα θέση για το θέμα και εγώ (συντασσόμενος με τον G.G.):
      http://enstoloi.net/neoi-asfalismenoi-kai-trimines-apodoches/

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. λέει:

  Καλησπέρα σας.
  Παρακαλώ ενημερώστε με για το αν καταβάλονται ακόμα οι 3μηνιαίες αποδοχές ή ισχύει κάτι άλλο.
  Είμαι Ανθστής ΕΜΘ με διαγραφή εντός Ιαν. 2017.
  Σαε ευχαριστώ.

  • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

   ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑΝΝΗ Ε. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΝΣΗΜΑ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. λέει:

    Σε συνέχεια ερώτησης μου, σας γνωρίζω ότι:
    Ημερομηνία κατάταξης μου είναι η 20-6-1990,
    δεν διαθέτω ένσημα και έχω υπηρετήσει 12 μήνες σαν κληρωτός Σμτης.
    Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

    • georgiosgeorgios λέει:

     Δικαιούσαι γιατί είσαι παλαιός ασφαλισμένος (πρίν την 1/1/93). Ερώτηση στη ΔΟΙ του φορέα σου ΓΕΣΓΕΝ ή ΓΕΑ

     • TanasenTanasen λέει:

      Αν επιτρεπεται κυριοι,και αν γνωριζει καποιος, ΠΟΥ αναγραφεται αυτο το πραγμα,και σε ποιο εγγραφο?? Οτι δηλαδη οι νεοι ασφαλιζομενοι ΔΕΝ δικαιουνται τριμηνες αποδοχες, γιατι προφανως αυτοι δεν εχουν αναγκη τα χρηματα και μπορουν να ζησουν και να περιμενουν μεχρι να βγει η συνταξη τους!!!

    • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

     ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ , ΩΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΛΑΒΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/01/1993 ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ή ΚΥΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΝΟΥΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 57 ΤΟΥ Ν.169/2007 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΠΧ 4151/14,4387/16) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ) ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ υπουργική απόφαση ή ερμηνευτική εγκύκλιος που να λέει ότι δεν ισχύουν οι τρίμηνες αποδοχές για αυτούς που έχουν καταταγεί μετά την 1/1/93. Πολύ περισσότερο δεν έχει ψηφιστεί κανένας νόμος που να κόβει τις τρίμηνες μετά την 1/1/93. Έχω γράψει για το θέμα εδώ http://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-110/#comment-35842 και εδώ http://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-120/#comment-42862 .
      Θα πρότεινα σε όποιον ενδιαφέρεται για τρίμηνες να αιτηθεί την χορήγηση τους με έγγραφη αναφορά, σε χρόνο κοντινό με την αίτηση αποστρατείας. Έτσι θα υπάρχει χρόνος να λάβει έγγραφη απάντηση στο αίτημα του και να γίνει γνωστός ο λόγος και η αιτιολογία με την οποία τα επιτελεία αρνούνται την χορήγηση τους.

 9. θωμαςθωμας λέει:

  Αχιλλεα καλημερα.Στο εφαπας ταμειου χ/κ δεν εχει πλεον κρατησεις διαφορας 18 μηνων,εχει γινει καποιο λαθος η ισχυει;

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar