Διακλαδικά

Σελίδα για ερωτήσεις και σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.6.198 Responses to Διακλαδικά

 1. Custom avatarSTR λέει:

  Κύριε Καρασαββίδη καλημέρα. Μία επισήμανση, στη Σύνταξη 2017 καταχωρώ τα εξής:
  Κατάταξη 1/6/1992
  Διαγραφή 24/12/2016
  και μου δίνει αποτέλεσμα: Πραγματικά έτη 25,4.
  Ευχαριστώ και συγχαρητήρια και πάλι για το έργο σας.

  • Κάθε φορά που κάνω αλλαγές προσέχω να μηδενίζω όλα τα πεδία, αλλά αυτή τη φορά έμειναν ως προεπιλογή 10 μήνες ΑΕΙ.
   Εάν στο πεδίο ΑΕΙ αλλάξεις το εμφανιζόμενο 10 σε 0 (μηδέν) θα υπολογιστεί σωστά ο συντάξιμος χρόνος.
   Επίσης επειδή η αναγνώριση της 5ετίας πλέον κοστίζει πολύ, η αρχική τιμή στη «Μάχιμη 5ετία» είναι επίσης 0 (αντί για 5) για να γίνει πιο κατανοητό το κόστος για τους νεώτερους που δεν την έχουν αναγνωρίσει (οι υπόλοιποι το γνωρίζουν ήδη).

 2. Τα σχόλια με προσωπικές απόψεις και προτάσεις σχετικά με το ασφαλιστικό μεταφέρθηκαν όλα στην ενότητα «Επικαιρότητα».
  Δεν νομίζω ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμφωνήσουμε όλοι ως προς τις αιτίες της κατάστασης, ούτε μπορούμε να συμφωνήσουμε ως προς την ενδεδειγμένη λύση. Εφόσον δεν υπάρχουν υβριστικές εκφράσεις ή πολιτική προπαγάνδα, δεν θα σβήνεται κανένα παρόμοιο σχόλιο αλλά θα μεταφέρεται (χωρίς προειδοποίηση) στην ενότητα «Επικαιρότητα».
  Εδώ παρατίθενται ερωτήσεις και πληροφόρηση για πρακτικά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους.

 3. Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

  Σε σημερινή τ/φ επικοινωνία με ΓΛΚ (σας το γράφω για να μην τους παίρνουμε όλοι τηλέφωνο και τους πρήζουμε για την ίδια υπόθεση), προσωρινές συντάξεις μάλλον τέλη Μαΐου. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα για τέλη Απριλίου αποκλείστηκε, διότι δεν προλαβαίνουν με τις υφιστάμενες εκκρεμότητες. Και να σκεφτεί κανείς , ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαγράφηκαν τον Ιανουάριο 2017, χωρίς τρίμηνες αποδοχές και θα παραμείνουν απλήρωτοι 5-6 μήνες. Κατά τα άλλα… ΔΙΚΑΙΑ μέτρα και ΔΙΚΑΙΟΙ νόμοι όπως λένε οι πολιτικοί τενεκέδες στα τηλεπαράθυρα.

 4. Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

  Χθες, τηλεφώνησα στην γραμματεία του Υφυπουργού Εργασίας (210-3368323) και εξέθεσα το πρόβλημα που υφίσταται, με την περικοπή της εθνικής σύνταξης στους ένστολους. Η γραμματέας με παρέπεμψε σε μια νομική σύμβουλο ή οποία κάτι είχε ακούσει, αλλά δεν γνώριζε το θέμα. Της επισήμανα την αστοχία του άρθρου διότι από το νόμο πλήττονται κυρίως οι αλλοδαποί που εργάζονται στην χώρα, τους οποίους εκτιμώ ότι στόχευε η διάταξη ΚΑΙ οι έχοντες συνταξιοδοτηθεί σε ηλικία κάτω των 55 ετών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ΟΛΟΙ οι απόστρατοι (Στρατιωτικοί και Σώματα ασφαλείας ), οι οποίοι έως τώρα αποχωρούν υπό καθεστώς 35ετίας . Επίσης, της εξήγησα ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση , διότι δεν μπορεί να δικαιούται πλήρη εθνική σύνταξη κάποιος με 20 έτη εργασιακού βίου σε ηλικία 55 ετών και όχι ένας ένστολος με 30-35 έτη εργασιακού βίου σε ηλικία 50-53 ετών.Και μάλιστα όλοι οι έως τώρα αποχωρήσαντες.
  Η Νομ. Σύμβουλος είπε ότι θα μιλήσει με το ΓΛΚ και θα με πάρει τηλ (????!!!).

  • Custom avatarnikos 60 λέει:

   Αγαπητέ συνάδελφε και συνονόματε Νίκο,πολύ σωστή η κίνησή σου για την διευκρίνηση της εν΄λόγω διάταξης. Αλλά χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω,πιστεύω ότι δεν θα επικοινωνήσει ξανά μαζί σου και αν προσπαθήσεις εσύ, η απάντηση θα είναι ότι το θέμα το «μελετά» ο υπουργός και «σύντομα» θα διευκρινιστεί…….Εδώ και χρόνια σοφίζονται διάφορους τρόπους ώστε να κόβουν συνεχώς και από παντού και τώρα που βρήκαν την «μαγική φόρμουλα»,ειδικά όντες αντιμιλιταριστές, άσχετα αν προσπαθούν να το κρύψουν,πιστεύεις ότι θα μας εξαιρέσουν???? Μακάρι να γίνει αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω.

   • Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

    nikos 60, καλά τα λες και έτσι πιστεύω και εγώ ότι έχουν τα πράγματα. Πρέπει όμως κάπως να αντιδράσουμε, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Είτε με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, είτε με τηλέφωνα σε αρμόδιους φορείς, είτε στα γνωστά τηλεπαράθυρα. Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά υπάρχουν. Στην αντίθετη περίπτωση, εάν δεν ενδιαφερθούμε εμείς κανείς δεν θα ενδιαφερθεί.

  • ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

   ΑΡΑ,ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΛΕΩ.400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΛΥ.ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝΑ ΛΑΘΡΟ,ΠΑΡΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ.Η?ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 5. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

  ΕΦΥΓΑ ΤΟ 2006,ΣΤΑ 46.ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 400 ΕΥΡΩ.ΤΟ 2006 ΕΙΧΑ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΜΑΛΛΟΝ ΗΜΟΥΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΝ.

 6. ΓΙΩΡΓΟΣ.ΜΓΙΩΡΓΟΣ.Μ λέει:

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΦΥΓΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΑ 55 …ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011…ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ …ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ 25ΕΤΙΑ..

  • Custom avatarΑρις λέει:

   Όχι ο νόμος κατρουγκαλου λέει ότι με την έναρξη αυτού οι άλλες διατάξεις καταργούνται αν διάβασα σωστά

 7. ΚΩΣΤΑΣΚΩΣΤΑΣ λέει:

  ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΝΟΜΟΣ4387/2016 ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΛΚ.Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ 40 ΕΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΞΥ 15 ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ.Η ΕΚΦΡΑΣΗ ‘Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ 40 ΕΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 15 ΕΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΣΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΣΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΝΩ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.

  • σσ λέει:

   μήπως αυτό ισχύει για τις συντάξεις γήρατος στα 67 έτη που δίνονται δηλαδή το κοινωνικό επίδομα στους ανασφάλιστους και αυτούς που δεν λαμβάνουν σύνταξη κανονική, σιότι στο δημόσιο θεμελίωση συνταξιοδότησης είναι τα 25 έτη εργασίας

  • Custom avatarnikos 60 λέει:

   Αγαπητέ συνάδελφε,προσωπική διαφορά-μείωση αφορολογήτου-μείωση εθνικής σύνταξης και δεν γνωρίζω τι άλλο θα σκεφθούν οι «εθνοσωτήρες»μας,θα καταλήξει η σύνταξη όσο ένα μηνιαίο μέρισμα.Προσωπικά πιστεύω ότι όπως και τα προηγούμενα επτά χρόνια με την απειλή της «πτώχευσης»θα μας «σώσουν»με κάποιες «μικρές» περικοπές,φθάνοντας τελικά η συνολική μείωση το 70% ίσως και παραπάνω….Όσο για αποφάσεις ΣτΕ,ηλικιακά κριτήρια και διάφορα άλλα,αυτά θα τα φροντίσει ο Πάνος….μείνε ήσυχος,όπως όλοι μας.

  • ThetallThetall λέει:

   Αγαπητέ Νίκο
   «Από το policenet.gr σήμερα και ώρα 18.00. Αφορά τελικά αυτούς που έφυγαν πριν τις 30-6-2016 ή όχι?»

   Προφανώς και όχι διότι υπάγονται στο προηγούμενο καθεστώς υπολογισμού της σύνταξης, δεν έχουν εθνική σύνταξη άρα τι να υπολογίσουν. Όταν θα επαναυπολογιστούν οι συντάξεις (άγνωστο πότε) και θα υπαχθούν όλοι στο νόμο Κατρούγκαλου τότε πιθανόν να ισχύει με πολλά ??????
   Όσοι υπάγονται στο νέο νόμο έκτρωμα «προφανώς» και θα ισχύσει ίσως με κάποιες εξαιρέσεις (άλλοι καθεστώς 35 – άλλοι 40 – αυτεπάγγελτη κτλ κτλ). Εδώ θάψανε τις χήρες εδώ θα κωλώσουνε.

   • ΔήμοςΔήμος λέει:

    Θα αφορα τους παντες οταν ξαναυπολογιστουν οι συνταξεις και των προ του ν4387, μεχρι να καταργηθη με την προσωπικη διαφορα.

    • spirosspiros λέει:

     Αγαπητέ συνάδελφε πως είσαι τόσο σίγουρος ότι θα αφορά και όλους τους παλιούς?

     • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

      Αυτό είναι και το νόημα της προσωπικής διαφοράς.
      Ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων με τις διατάξεις του 4387.

     • δημητρηςδημητρης λέει:

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΣΠΙΡΟ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 2014 ΣΩΣΤΑ? ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙς ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30-6 2016 ΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!
      ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ……ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

     • κυριάκοςκυριάκος λέει:

      Μην προτρέχετε όλοι σας. Να περιμένετε λίγο για τους παλιούς και τους καινούργιους.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ.ΜΓΙΩΡΓΟΣ.Μ λέει:

     ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 55…ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Η ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΞΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

     • ΑΝΤΩΝΗΣΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      ΚΑΙ ΕNAS ΠΟΥ ΕΦΥΓE ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΥΡΙΣEI ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ TΟΥ ΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΑΡΧΙΜΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ. ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ..ΜΕ ΠΟΣΑ ΕΦΥΓΕΣ 33 .ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΕ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΚΑΚΩΣ ΦΥΓΑΤΕ ΠΡΙΝ 8 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙEIΤΑΙ.

    • Γιάννης1Γιάννης1 λέει:

     Τωρα λέγοντας προσωπική διαφορά, αυτή που υποτίθεται θα συνεχίσει να εισπράττει ο παλαιός συνταξιούχος μέχρι να τον «φτάσει» ο καινούργιος με τις – πάλι υποθετικά αυξησεις επειδή όλα θα πάνε…καλά στην οικονομία συν τω χρόνω – και την οποία κάπως είχαμε υπολογίσει χοντρικά εδώ στο σάϊτ σε ένα άλφα πόσο για τον καθένα (μηδενίζοντας κάποιους συντελεστές στη σελίδα υπολογισμού σύνταξης) άραγε στο ποσό που είχε βγάλει ο καθένας μας «παίζοντας» με τους συντελεστές περιλάμβανε και την ενδεχόμενη μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης το τελικό αποτέλεσμα για το οποίο μιλάμε;

     • KostasKostas λέει:

      Όχι δεν έχει υπολογιστεί. Απλά θα υπολογίσεις μια πρόσθετη μείωση γύρω στα 9,5 ευρώ το χρόνο για όσα χρόνια υπολείπονται, από την ηλικία που είχες όταν έφυγες μέχρι τα 55, και θα είναι για πάντα.

 8. george15george15 λέει:

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤHN ΣΕΛΙΔΑ TOY ΓΛK. KAMIA ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ.

 9. ΓιάννηςΓιάννης λέει:

  Ε.Φ.Κ.Α. – Κοινή γραμμή διεκδίκησης στρατιωτικών
  http://kranosgr.blogspot.gr/2017/03/blog-post_204.html#more

 10. Custom avatarchris21 λέει:

  Διαβάζοντας πλέον λέξη-λέξη Νόμο (4387/16) και εγκύκλιο ΓΛΚ (ΑΔΑ:6ΔΥ7Η-8ΘΗ), γίνονται φανερά τα εξής:

  α. Την Εθνική Σύνταξη δικαιούνται όλοι όσοι έχουν 15 χρόνια ασφάλισης ΚΑΙ 15 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα από τα 15 έτη τους έως την χρονιά συνταξιοδότησης τους (Ν.4387/16, άρθρο 7, παρ.2, 4η γραμμή παραγράφου).

  β. ΌΛΟ το ποσό της Εθνικής Σύνταξης (384 ΕΥΡΏ) δικαιούνται όλοι όσοι έχουν 20 χρόνια ασφάλισης ΚΑΙ 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, από τα 15 έτη τους έως την χρονιά συνταξιοδότησης τους (Ν.4387/16, άρθρο 7, παρ.2, 12η γραμμή παραγράφου).

  γ. Το ποσό της Εθνικής Σύνταξης (384 ευρώ)μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα (40) ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους κατά το οποίο συμπληρώνουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης(Ν.4387/16, άρθρο 7, παρ.2, 10η γραμμή παραγράφου).

  γ. Οι ασφαλισμένοι (ιδιώτες και στρατιωτικοί) με αναπηρία και προβλήματα υγείας δικαιούνται ΟΛΟ το ποσό της Εθνικής Σύνταξης (384 ευρώ), όταν έχουν 15 χρόνια ασφάλισης ΚΑΙ 15 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα από τα 15 έτη τους έως την χρονιά συνταξιοδότησης τους (Ν.4387/16, άρθρο 7, παρ.2, τέλος παραγράφου).

  δ. Οι ασφαλισμένοι με προβλήματα υγείας εξαιρούνται της περικοπής κατά 1/40, σύμφωνα με το ΓΛΚ, διότι για την συνταξιοδότηση τους «δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης» (Εγκύκλιος ΑΔΑ:6ΔΥ7Η-8Θ3, Προϋποθέσεις χορήγησης της Εθνικής Σύνταξης
  σε συνταξιούχους λόγω γήρατος, παρ.3, τέλος παραγράφου).

  ΑΠΟΡΙΕΣ:

  α. Για ποιους άλλους εργαζόμενους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης «δεν απαιτείται η συμπλήρωση ορίου ηλικίας» και θα έπρεπε να εξαιρούνται από την περικοπή, σύμφωνα με το σκεπτικό του ΓΛΚ; !!!…

  β. Μήπως στο ΓΛΚ έχουν χαθεί στην μετάφραση;…..

  • KostasKostas λέει:

   Αν και το θέμα έχει εξαντληθεί σε προηγούμενες συζητήσεις, ΣΗΜΑΣΙΑ έχει τι ισχυρίζονται αυτοί και όχι αυτό που λέμε εμείς.
   Εκτιμώ ότι χρησιμοποιώντας κάποια από τις επιλογές επικοινωνίας από τον παρακάτω σύνδεσμο, ίσως λάβεις την απάντηση που ζητάς.
   https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%20-%20%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82

   • Custom avatarchris21 λέει:

    Το forum αυτό υπάρχει για να γράφουμε απόψεις, προβληματισμούς, ανησυχίες που αφορούν όλους μας.
    Ενημερώνουμε και ενημερωνόμαστε.
    Από αυτή τη σκοπιά, το εάν έχει «εξαντλήθεί» ένα θέμα, δεν μπορεί να το κρίνει κανείς. Σκέφτηκες ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που δεν είναι ενημερωμένοι ακόμη επαρκώς γι’ αυτά που έρχονται;…
    Με συγχωρείς αλλά δεν συμφωνώ με μοιρολατρικές στάσεις «ΣΗΜΑΣΙΑ έχει τι ισχυρίζονται αυτοί και όχι αυτό που λέμε εμείς».
    Εάν κατά την γνώμη σου η μοναδική υποχρέωση μας είναι να απευθυνόμαστε στους επίσημους φορείς (που και αυτό έχει γίνει..), τότε ο Αχιλλέας θα έπρεπε να καταργήσει τα σχόλια στο σαιτ και να περιοριζόμαστε σε ένα ξερό υπολογισμό σύνταξης και εφάπαξ….

    • KostasKostas λέει:

     ..…Με συγχωρείς αλλά δεν συμφωνώ με μοιρολατρικές στάσεις «ΣΗΜΑΣΙΑ έχει τι ισχυρίζονται αυτοί και όχι αυτό που λέμε εμείς».
     Εάν κατά την γνώμη σου η μοναδική υποχρέωση μας είναι να απευθυνόμαστε στους επίσημους φορείς (που και αυτό έχει γίνει..)…..

     Απευθύνεσαι και λαμβάνεις επίσημα την θέση τους ΕΓΓΡΑΦΩΣ (όχι προφορικά) και μετά ακολουθείς την διαδικασία που εύστοχα ανάρτησε ο συνάδελφος Γιώργος.
     http://enstoloi.net/naftiko/comment-page-27/#comment-48651

     Μοιρολατρία είναι να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια σαν το σκύλο που κυνηγά την ουρά του.

     • chris21chris21 λέει:

      Φίλε Kostas:

      1. Κακό δεν είναι εάν δεν θέλεις (ή δεν ξέρεις) να εμβαθύνεις στους νόμους.
      Κακό είναι να κουνάς το δάκτυλο σε αυτούς που θέλουν να το κάνουν (προφανώς δεν ήξερες τίποτα για την ασάφεια του νόμου και την αυθαιρεσία του ΓΛΚ στην εγκύκλιο του πριν την πρώτη ανάρτηση μου στο Ναυτικό, 13 Μαρ 10:22).

      2. Κακό δεν είναι να μην συνεισφέρεις σε μια συζήτηση εκφράζοντας προβληματισμούς (στα σχόλια του Ναυτικού τοποθετείσαι απλά μόνο με μοιρολατρικές διαπιστώσεις).
      Κακό είναι να θέλεις να την τερματίσεις ανακαλύπτοντας ότι «εξαντλήθηκε» επειδή αυτοανακηρύχθηκες γενικός κουμανταδόρος της (συζήτησης) ή απλά διαχειριστής του σαιτ.

      3. Κακό δεν είναι να μην θέλεις να κάνεις τίποτα για την λύση που μας αφορά όλους.
      Κακό είναι κρύβεσαι και να θέλεις να κάνουν τη δουλειά άλλοι για σένα, υποδεικνύοντας κιόλας το λίνκ του ΓΛΚ για να απευθυνθώ!!!….

      Αληθειά:
      Τι έχεις κάνει εσύ ως τώρα για το θέμα;
      Σε αφορά καθόλου αυτή η περικοπή;
      ή υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες πίσω από την γενικότερη στάση σου: δεν βαριέσαι ότι είναι να γίνει θα γίνει……
      Πως συμπέρανες ότι απευθύνθηκα μόνο προφορικά;…

  • Custom avatarΑρις λέει:

   Στα 55 θα μας τα δώσουν τα κομμένα;

   • ΜΑΝΟΣΜΑΝΟΣ λέει:

    Δεν το βλεπω..Αρις.
    Chris21 Ειμαι μαζι σου.Θα γίνει καμία ενέργεια απο την πλευρά του ΥΠΕΘΑ?

    • Custom avatarchris21 λέει:

     Έχω στείλει από Δευτέρα, ως απλός πολίτης, σχετικό mail στην διεύθυνση του ΓΛΚ που έβγαλε την εγκύκλιο, επισημαίνοντας όσα έχω αναφέρει και εδώ.
     Τώρα εάν θα μου απαντήσουν και τι, δεν ξέρω…..
     Αν λάβω ποτέ απάντηση θα ενημερώσω….

     • ΜΑΝΟΣΜΑΝΟΣ λέει:

      Μια χαρά έκανες.Έχεις συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο?Γιατί βλέπω κατόπιν εορτής εκεί να τρέχουμε ´ολοι..

    • ΑριςΑρις λέει:

     Από το Υπεθα χαχαχαχαχα αυτοί δεν νοιάζονται όταν είσαι εν ενεργεία Τώρα θα νοιαστούν

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar