Διακλαδικά

Σελίδα για ερωτήσεις και σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.5.033 Responses to Διακλαδικά

 1. Custom avatarΣΤΕΦΑΝΟΣ λέει:

  Καλημέρα!!! Το εργαλείο «σύνταξη δημοσίου» πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί; (ενδιαφέρον για σύζυγο….)

 2. villasvillas λέει:

  @Αχιλλεα , στην Σύνταξη ΓΕΝ δεν υπολογίζει και προσθέτει την προσωπική διαφορά , check it

 3. Custom avatarJohnny B. λέει:

  Αχιλλέα,

  έχεις γράψει ότι

  «5. Περικοπή σύνταξης άνω των 2.000 €: Η συγκεκριμένη περικοπή (άρθρο 13 παρ. 1 Ν.4387/16) είναι μεν σαφής, αλλά ο τρόπος εφαρμογής της πιθανώς θα οδηγήσει σε περίεργες καταστάσεις.
  Ορισμένες εισφορές υπολογίζονται επί του αρχικού ακαθάριστου ποσού σύνταξης, πριν από οποιαδήποτε μνημονιακή μείωση.
  Εάν περικοπεί το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 2.000 €, τότε θα παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιος με ακαθάριστη σύνταξη πχ. 2.500 € τελικά να παίρνει στο χέρι λιγότερα από κάποιον με ακαθάριστη σύνταξη 2.000 €, επειδή η εισφορά αλληλεγγύης Ν.3865 με ποσοστό 10% θα υπολογίζεται στη μικτή σύνταξη πριν από τις περικοπές.
  Για το λόγο αυτό επί του παρόντος αυτή η περικοπή δεν έχει εφαρμοστεί στις σελίδες του site, διότι θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινιστικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού της περικοπής, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες κατά την εφαρμογή της.»

  Υπάρχουν εξελίξεις επί του θέματος? Γνωρίζουμε κάτι?

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Διαβάζω σε σημερινό άρθρο ότι

   «Επιβάλλεται αναδρομικά από τον Οκτώβριο (σ.σ. ισχύει από 13.5.2016, οπότε δημοσιεύτηκε ο νόμος Κατρούγκαλου) το «πλαφόν» των 2000 ευρώ για την ατομική σύνταξη (άθροισμα μίας κύριας και μίας επικουρικής σύνταξης ) και των 3000 ευρώ ( άθροισμα πολλών κύριων συντάξεων και πολλών επικουρικών συντάξεων). »

   Πηγή: iefimerida.gr

   http://www.iefimerida.gr/news/289770/ta-11-kryfa-psalidia-stis-syntaxeis-poy-provlepei-o-nomos-katroygkaloy#ixzz4KuKeCcAU

   • Custom avatarnikos 60 λέει:

    Γιάννη ,προς το παρόν στην σύνταξη Οκτωβρίου δεν φαίνεται κάποια περικοπή λόγω πλαφόν, όπως αναφέρεται στο site που παραπέμπεις.Επίσης δεν γνωρίζουμε αν αθροίζεται και το μέρισμα διότι δεν θεωρείται επικουρική σύνταξη .Φυσικά υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών με τα διαφορετικά όρια μικτών-καθαρών-ηλικιακών και άλλων πολλών αλχημειών που έχουν σκεφτεί οι «σοφοί» των εκάστοτε οικονομικών επιτελείων.Βέβαια το τελικό αποτέλεσμα θα είναι οι συνεχόμενες μειώσεις μέχρι πού??? δεν ξέρω και δεν θέλω ούτε να το φανταστώ ….

 4. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.8 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΑΡΑ.

 5. Custom avatarΚώστας ΚΑΧ λέει:

  Καλησπέρα! Ενημέρωση προς όλους:

  Σε συνέχεια του παρακάτω σχολίου (του JIM)

  http://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-112/#comment-37409

  και των παρακάτω δύο (2) υπερσυνδέσμων (του ΠΣΑΕΜΘ και του ΕΑΑΣ Παράρτημα Ημαθίας)

  http://psaemth.blogspot.gr/search?updated-max=2016-09-12T17:30:00%2B03:00&max-results=5

  http://eaasimathias.blogspot.gr/2016/09/blog-post_13.html

  μπορούμε να «κατεβάσουμε» (από τον δεύτερο υπερσύνδεσμο) και ακολούθως,να εκτυπώσουμε την Αίτηση (προς το ΓΛΚ) με θέμα «Απαίτηση Διακοπής Παρακράτησης» του Ν. 4387/2016, άρθρο 102. Η ανωτέρω παρακράτηση θα ξεκινήσει να παρακρατείται από 1 Ιουλ 2016 (αναδρομικά δηλαδή). Είναι μη υποχρεωτική. Διέρευσε, ότι η κράτηση των 0,20 ευρώ θα αντιστοιχεί για κάθε εκατό (100) ευρώ σύνταξης και όχι σε ολόκληρο το ποσό σύνταξης. Δηλαδή, αν λαμβάνει κάποιος 1.150 ευρώ καθαρά (πληρωτέο), η κράτηση αυτή θα είναι 2,30 ευρώ (για πάντα). Η αποστολή της αίτησης πρέπει να γίνει με συστημένη επιστολή, ταχυδρομικώς.

  Ο καθένας ας πράξει αυτό που πιστεύει….

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   …τα χρήματα αυτά που στο καλό θα πηγαίνουν…αν είναι για καλό σκοπό, κομμάτια να γίνουν…

   • IliasIlias λέει:

    Σύμφωνα με την ΕΑΑΣ Ημαθίας , η οποία είναι πιό δραστήρια από τις ΕΑΑ όλων των κλάδων,τα χρήματα θα πηγαίνουν σε Συνδικαλιστές άλλων συνταξιούχων. Δεν έχει σημασία το ποσό αλλά μέχρι πότε θα ταίζουμε συνδικαλιστές.

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     …όσο υπάρχουν τα συγκεκριμένα κόμματα που τους γεννούν και τους συντηρούν…πάμε να κάνουμε τη δήλωση και γρήγορα!!!

     • σσ λέει:

      εγώ έκανα την αίτηση στο ΓΛΚ

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή συγκεντρωτικά την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, από το Παράρτημα….

      Κάθε μήνα το ίδιο πανηγύρι? …έλεος!

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Στην αίτηση που θα κάνω για διακοπή (ελπίζω να μην χρειάζεται να γίνεται αυτό κάθε μήνα!) θα ζητήσω από το ΓΛΚ να καταχωρεί το ποσό των 0,20 ευρώ εναλλακτικά στη συντήρηση του site του Αχιλλέα (θα τους έχω link) ή να τα δίνουν στους άστεγους και άπορους Έλληνες (νόμιμους κάτοικους της χώρας μας για τους άλλους ας φροντίσει η ΕΕ).

  • Custom avatarΣΓΟΣ ΕΑ..... λέει:

   ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ 0,20 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ….ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 100 ΕΥΡΩ?

   • Custom avatarG.G. λέει:

    Εγκύκλιος σχετικά με την εισφορά του άρθρου 102 του Ν.4387/2016.

    1. Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 102 του Ν.4387/2016 θεσπίζεται ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΙΣΦΟΡΑ 0,20€ ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στο Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 του Ν.4144/2013 του ΟΑΕΔ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων.
    https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω9ΚΑ465Θ1Ω-ΦΟΘ?inline=true

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Ευχαριστούμε G.G. αλλά αρχίζει κανείς να αναρωτιέται…

     Πράγματι, κάποιος που έχει σώας τα φρένας θα έδινε έστω και 20 λεπτά από την πετσοκομμένη σύνταξή του για να συνεχίσουν να τρέφονται τα τρωκτικά στις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που από τα 80s και μετά κατέστρεψαν εργασιακά τη χώρα? … back to basics….

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      …τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες των συνταξιούχων είναι ότι πιο αντιπαραγωγικό υφίσταται…δεν παράγουν επωφελές έργο αλλά αποτελούν τα σύγχρονα καφέ-λέσχες των τρωκτικών και αερολόγων…τα 20 λεπτά μου θα ήθελα να μαζευτούν υπέρ των αστέγων και άπορων Ελλήνων…

     • Custom avatarAlex4935 λέει:

      Αν δεν λειτουργούν σωστά τα συνδικάτα είναι χρέος των μελών των συνδικάτων να εκλέξουν ικανή διοίκηση.
      Χώρα χωρίς ισχυρά συνδικάτα καταλήγει τριτοκοσμική, όπως θα καταλήξει και η δικιά μας, γιατί αυτό μας αξίζει στην τελική.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Alex τα συνδικάτα στην χώρα μας έχουν εξελιχθεί σε κομματικούς προθαλάμους εξυπηρέτησης συμφερόντων και «ημετέρων»…έλεος, κάπου πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να μπει μια τάξη στα όρια δικαιοδοσίας των συνδικαλιστών!

      Πίκρα, καλύτερα ας μην το συζητάμε…. από την πλευρά μου θα κάνω την αίτηση και μάλιστα συντόμως…

 6. σσ λέει:

  το «Βήμα της Κυριακής» γράφει σήμερα,
  για τους ένστολους «παγώνουν» οι μισθολογικές προαγωγές, αλλά αυξάνονται, λόγω ενσωμάτωσης επιδομάτων, οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμάκια. Τέλος, εξοικονόμηση προέρχεται μόνο από την απόφαση να κόβονται τα «δώρα» – βαθμοί για όσους αποστρατεύονται. Τι είναι πάλι αυτό ;

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Δεν υπάρχουν δώρα στους ένστολους, τα περισσότερα επιδόματα και αποστρατευτικοί βαθμοί προέρχονται από τα στρεβλωμένα προηγούμενα καθεστώτα που επιθυμούσαν να δίνουν με τον τρόπο τους κάποια ψίχουλα επιβράβευσης αλλά να μην φαίνονται ως αυξήσεις και να υπόκεινται σε περικοπές, σκοπίμως…

   Έτσι φτάσαμε άλλη μια φορά να συζητάμε για νέο μισθολόγιο ένστολων δηλαδή μια κοροϊδία υπό συζήτηση όπου ακούγεται ότι θα βάλουν κάποια από τα επιδόματα στο βασικό μισθό αλλά θα κουρέψουν κάποια ενώ θέλουν να περάσουν και την αποστρατεία στον βαθμό φέροντος…βέβαια όλα είναι ακόμα δημοσιογραφικές πληροφορίες….συνήθως όμως δεν απέχουν πολύ από την αλήθεια…

   Για τα ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών, το θέμα ακούγεται ότι το παλεύει ο Πάνος… (με ποιους όμως το παλεύει? αφού η Τρόικα έχει πάρει συγκεκριμένη θέση!!!)

   Αναρωτιέμαι όμως πώς όλα αυτά θα μπορέσουν στο τέλος να μπουν στο καλούπι της απόφασης τους ΣΤΕ???…δεν ξέρω…πάλι θα καταπατηθεί?…

   Επίσης, έχω την μεγάλη απορία για τις συντάξεις των παλιών συνταξιούχων που πρόκειται να επανυπολογιστούν με βάση το νέο ασφαλιστικό μέχρι το 2018 για να δοθούν κάποτε χωρίς την προσωπική διαφορά.

   Δηλαδή, με ποιο μισθολόγιο (βασικός μισθός, επιδόματα) θα κάνουν τον επανυπολογισμό των παλιών συντάξεων? Με το νέο μόλις ψηφισθεί ή με το παλιό μιας και οι παλιοί συνταξιούχοι έφυγαν με το παλιό μισθολόγιο…??? Αν επανυπολογιστούν με το παλιό, τότε πως θα μπορέσει να γίνει η αναπροσαρμογή και η αναγωγή όλων των συντάξεων (παλιών και νέων) υπό τη σκέπη των νέων δεδομένων?

   Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς που θα ισχύει μέχρι και το 2018 (αν δεν πέσει ο κόφτης) και υπολογίζεται εύστοχα στη σχετική σελίδα του Αχιλλέα, αλλά αναφέρομαι στον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων για μετά το 2018 χωρίς δηλαδή την προσωπική διαφορά….

   • σσ λέει:

    τα ΜΜΕ λένε ότι το ειδικό μισθολόγιο θα ισχύσει από 01 Ιανουαρίου του 2017, άρα φυσιολογικά δεν αφορά τους ήδη συνταξιούχους

    • σσ λέει:

     Το παράξενο είναι πως θα γίνει επαυπολογισμός των ήδη καταβληθέντων συντάξεων με το νέο ασφαλιστικό διότι, οι νέοι συνταξιούχοι μετά την 01 Ιανουαρίου του 2017 θα έχουν άλλους βασικούς μισθούς (όπως διαρρέεται μέχρι σήμερα με το νέο ειδικό μισθολόγιο θα αυξηθούν οι βασικοί μισθοί και θα μειωθούν τα επιδόματα), απίθανο να υπάρξει στο μέλλον σύγκλιση των παλαιών συνταξιούχων με τους νέους αφού θα υπολογίζονται οι συντάξεις τους με διαφορετικούς βασικούς μισθούς, επίσης όπως έχω διαβάσει από το 2002 και μετέπειτα θα υπολογίζονται οι βασικοί μισθοί και λαμβάνεται ο μέσος όρος, ένας συνταξιούχος που αποστρατεύθηκε το 2000 με βάση ποιους βασικούς μισθούς τα τον επαυπολογίσουν την σύνταξη, προσωπικά υπάρχουν πολλές ασάφειες και σκοτεινά σημεία στο νέο ασφαλιστικό.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      …δεν έχουν άλλον ουσιαστικό τρόπο από το να λύσουν το πρόβλημα με μέσους όρους και τους συντελεστές αναπλήρωσης ώστε να βγουν γκρουπάκια συνταξιούχων (πάνω-κάτω στο χιλιάρικο αρχικά! μετά θα πέφτει ο κόφτης…) που θα ευχαριστεί τους Τροϊκάνους αλλά και θα ρίχνει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων…

      Το παιχνίδι έχει χαθεί από καιρό, πλέον φυτοζωούμε και παριστάνουμε τους ζωντανούς-νεκρούς (τουλάχιστον οικονομικά)…ελπίζοντας να μην δουν τέτοια κατάντια τα παιδιά μας…αλλά σιγά μην ξεπεράστηκε η κρίση…αυτή ήρθε για να μείνει…

 7. δημητρηςδημητρης λέει:

  δεν υπαρχει σαλιο για αυτο ολες αυτες οι αλχημειες,το γλκ σε συννενοηση με τους κυβερνωντες μας εμπαιζουν ,καθιστε να κλεισει η αξιολογηση και να πεσει το παραδακι και μετα θα δειτε ερμηνευτικες και οτι γουσταρετε

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Φυσικά με αποτέλεσμα τις περικοπές του τελικού ποσού επειδή δεν νομίζω να βγαίνουν διευκρινιστικές οδηγίες προκειμένου να μας δίνουν περισσότερα…ότι γουστάρουν κάνουν και εμείς σφίγγουμε το ζωνάρι σε εξαμηνιαία βάση, πλέον….

 8. ΣτέλιοςΣτέλιος λέει:

  Τι λέει ο νόμος; Η κρίσιμη «πρόταση», διατυπώνεται ως εξής: «Όσοι από τα ανωτέρω πρόσωπα αποχωρούν από την έναρξη ισχύος του παρόντος και εντός του έτους 2016, σε περίπτωση κατά την οποία το ακαθάριστο ποσό της κανονιζόμενης σύνταξης υπολείπεται κατά ποσοστό άνω του 20%, του ποσού της σύνταξης που θα ελάμβαναν με βάση τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την 31.12.2014, το ήμισυ της διαφοράς αυτής καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά…» .

  Στη συγκεκριμένη πρόταση λοιπόν, αναφέρεται ρητά ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ «διαφορά» : Η «διαφορά» της κανονιζόμενης με το νέο τρόπο σύνταξης, σε σχέση με αυτή που θα κανονιζόταν με τον παλαιό τρόπο. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ! Επιπροσθέτως αναφέρεται ρητώς και ένας «όρος» (μια προϋπόθεση με άλλα λόγια) και καθορίζεται ότι αν η «διαφορά» που ήδη αναφέρθηκε, εκπληρώνει τον «όρο» που τέθηκε (εάν υπερβαίνει το 20%δηλαδή) τότε, όπως αναφέρεται επί λέξη, «το ήμισυ της διαφοράς ΑΥΤΗΣ καταβάλλεται στον δικαιούχο» . Με τη λέξη «αυτής» ο νομοθέτης, ήθελε – δεν ήθελε, προσδιόρισε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ποια διαφορά εννοεί, η οποία λογικά δεν μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη πλην της μίας και μοναδικής «διαφορά» που αναφέρθηκε ρητώς λίγες λέξεις προηγουμένως, στην ίδια πρόταση. Αν επιχειρούσαμε να διατυπώσουμε την παραπάνω πρόταση με μαθηματικούς όρους, ο μαθηματικός τύπος θα ήταν: ΠΔ=(ΠΣ-ΝΣ)/2 (ΠΔ: Προσωπική Διαφορά, ΠΣ: Παλαιά Σύνταξη, ΝΣ: Νέα Σύνταξη). Θεωρητικά βέβαια, ασφαλώς και υφίσταται μια ακόμη «διαφορά», αυτή που υπάρχει μεταξύ της σύνταξης που κανονίζεται με τον νέο τρόπο και αυτής που θα υπολογιζόταν με τον παλαιό τρόπο ελαττωμένης κατά 20%, την οποία αν την διατυπώναμε με μαθηματικούς όρους θα ήταν : ΠΔ= [(ΠΣ-20%)-ΝΣ]/2 . Το θέμα όμως είναι, ότι η «διαφορά» αυτή δεν αναφέρεται ρητώς στην συγκεκριμένη πρόταση, συνεπώς είναι αδιανόητο, όταν στην πρόταση δεν γίνεται λόγος «περί διαφορών» γενικώς και αορίστως, αλλά χρησιμοποιείται η διατύπωση: «ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΑΥΤΗΣ» , να αγνοήσουν την μία και μοναδική «διαφορά» που περιγράφεται ΡΗΤΩΣ στη «κρίσιμη» πρόταση, και να την αντικαταστήσουν με μία άλλη «διαφορά», που θεωρητικά ναι μεν υπάρχει (και αν θέλουμε μπορούμε να κατασκευάσουμε και άλλες 10 μαθηματικά ορθές «διαφορές», συνδυάζοντας ποικιλοτρόπως τα τέσσερα στοιχεία της συγκεκριμένης πρότασης, ήτοι ΠΔΠΣ – ΝΣ – 20%), πλην όμως ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ!

  Όταν πρωτοδιάβασα το συγκεκριμένο εδάφιο μόλις κατατέθηκε το νομοσχέδιο, παρατήρησα κι εγώ ότι το σημείο αυτό (όπως και αρκετά άλλα «πολύ κρίσιμα σημεία» του συγκεκριμένου νομοσχεδίου) ήταν «κουτοπόνηρα» διατυπωμένο, ενώ αν ήθελαν, ήταν πανεύκολο να το διατυπώσουν με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ, καθόσον είναι ένα πολύ κρίσιμο και ουσιώδες ζήτημα, που αφορά χιλιάδες ανθρώπους. Αλήθεια, αυτό που παρατήρησα και προβληματίστηκα αρκετά εγώ, ένας απλώς στρατιωτικός, κανένας από τους 300 βουλευτές που είτε ψήφησαν, είτε καταψήφισαν το νομοσχέδιο δεν το πρόσεξε, ώστε να απαιτήσει μια σαφέστερη διατύπωση που θα εμποδίσει τις «κουτοπονηριές» όταν έρθει η ώρα να εφαρμοστούν οι ανωτέρω διατάξεις;;; Αν κάποιος είναι «κουτοπόνηρος» ή «ηλίθιος» ή «κακοήθης», θα σου πει λ.χ. ότι «ναι μεν ο νόμος λέει ότι δικαιούσαι το Χ ή το Ψ αν κάνεις την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κι εσύ όντως έφτασες στη Θεσσαλονίκη, μέσω Λάρισας, όμως ο νόμος δεν διευκρινίζει αν έπρεπε να ταξιδέψεις έτσι, καθόσον στην Θεσσαλονίκη μπορείς να φτάσεις και μέσω Νέας Υόρκης (αν αλλάξεις δύο τραίνα κι πέντε αεροπλάνα) οπότε θα αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο, όταν και αν την εκδώσει ποτέ ο νομοθέτης». Ασφαλώς η πρωταρχική ευθύνη δεν ανήκει στους υπαλλήλους του ΓΛΚ, αλλά καλά θα κάνουν κι αυτοί, να εφαρμόζουν τους νόμους με δικαιοσύνη και κοινή λογική, και χωρίς ατέρμονες «ευθυνοφοβίες» και «δουλοπρέπειες». Για να πάνε στην τουαλέτα όταν κατουριούνται στο γραφείο, πάνε από μόνοι τους ή μήπως περιμένουν κι εκεί διευκρινιστική εγκύκλιο; Αυτές τις σκόπιμες «ασάφειες», όταν ψηφίζονται οι νόμοι, ας τις ερμηνεύσουν και μια φορά υπέρ των συνταξιούχων και όχι μόνο εις βάρος τους…..

  • Custom avatarΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

   Στην Ελλαδα ζεις φίλεμου όλα στο πόδι. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
   ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΒΓΑΖΕΙ 64 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ.

   ΟΤΙ ΝΑΝΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar