Επικαιρότητα

Σελίδα για σχολιασμό ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν υφίστανται (ακόμη) ως νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.1.706 Responses to Επικαιρότητα

 1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ λέει:

  Αρχίσαν απο τώρα . Οι μεν θα γράφουν ότι οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες του 18% , οι δε θα γράφουν ότι δεν θα είναι
  Ας πει ‘ομως κάποιος στους μεν ότι ο αρχηγός τους δεν υποσχέθηκε επαναφορά των συντάξεων όταν ενθρονιστεί, και ένας άλλος ας πει στους δε , πως αν νομίζουν ότι τελικά θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή οι συντάξεις θα έχουν κοπεί μόνο 18%, δηλαδή τα 1000 ευρώ θα γίνουν 820 , είναι γελασμένοι . Ακόμα μπορεί να νομίζουν πως ο (πανδαμάτωρ) χρόνος μέχρι το 2019 θα δαμάσει την αγανάκτηση μας και θα ειδράσει επάνω μας κατανοώντας ότι δεν γινόταν αλλιώς . Τότε είναι η στιγμή που στον κάποιον που απάντησε στους μεν και ατον άλλον που απάντησε στους δε ,εμφανίζεται ένας τρίτος για να τους πει: <>..

  • Μην χρησιμοποιείς τα πλήκτρα <> γιατί οτιδήποτε βάζεις ανάμεσά τους χάνεται (είναι σύμβολα της html για διαμόρφωση του κειμένου). Για εισαγωγικά μπορείς να χρησιμοποιείς το συνδυασμό Shift + “

   • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ λέει:

    Ευχαριστώ……….. συνεχίζω το σχόλιο….για να τους πει:”ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο χρόνος και ο καθένας με την πείρα που αποκτά μπορεί και κρίνει” .Σχεδόν απο το πουθενά πετάγεται ένας τέταρτος λέγοντας: “πράγματι ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο χρόνος μόνο που στο τέλος σκοτώνει όλους τους μαθητές του”. Οι προηγούμενοι τρείς τον τέταρτο τον στραβοκοιτάξαν , και καθώς τον στραβοκοιτάγαν στην παρέα προστέθηκε ο πέμπτος και μετά ένας έκτος…..

 2. TASOSTASOS λέει:

  Για τον ελευθερο τύπο που λέμε τόσο καιρό.

  Υπ. Εργασίας: Δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις πάνω από 18%
  Δημοσίευση: 18 Αυγούστου 2017 16:35

  Απάντηση του Υπουργείου στο σημερινό «παραπλανητικό» δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος»

  Για «παραπλανητικό δημοσίευμα που επιχειρεί για μία ακόμη φορά να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα» κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, το οποίο ισχυρίζεται ότι από την 1.1.2019 θα γίνουν περικοπές μεγαλύτερες του 18% σε συντάξεις που εμφανίζουν “προσωπική διαφορά” που όπως καταγγέλλει το Υπουργείο, με «αυθαίρετη ερμηνεία του συντάκτη», αποδίδονται στις «δήθεν επιπλέον περικοπές στην οικογενειακή παροχή (επιδόματα συζύγου και τέκνων)».

  Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις ανώτερες του 18% που νομοθετικά έχει τεθεί ως ανώτατο όριο και υπογραμμίζει ότι δεν επιβάλλεται καμία επιπλέον μείωση που να είναι αντίστοιχη του ύψους των παραπάνω οικογενειακών παροχών, επισημαίνοντας ότι από την 1.1.2019, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί στο πλαίσιο των ενιαίων κανόνων ο επανυπολογισμός των συντάξεων, τα επιδόματα αυτά, ως μέρος της καταβαλλόμενης σύνταξης, θα έχουν ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της «προσωπικής διαφοράς».

 3. Παναγιώτης Συνταξιούχος ΕΛ.ΑΣΠαναγιώτης Συνταξιούχος ΕΛ.ΑΣ λέει:

  14 Αυγούστου 2017 08:46 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Νewsbomb
  Σχέδιο – σοκ για τις συντάξεις 120.000 απόστρατων

  Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/813819/sxedio-sok-gia-tis-syntaxeis-120-000-apostraton#ixzz4pnjQ1T6X

 4. ΓΙΩΡΓΟΣΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΩΝ Ε.Δ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ.ΑΓΕΕΘΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

  • Έχουν περάσει 10 ημέρες που αναδείχθηκε το θέμα (προηγούμενο σχόλιο), για πόσο καιρό θα ασχολούμαστε ακόμη;
   Και γιατί θεωρείται αυτοδίκαια λανθασμένη η περικοπή των γαλλικών αμυντικών δαπανών κατά 2,5% περίπου;

 5. Custom avatarnikos 60 λέει:

  Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων Πιερ ντε Βιλιέ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος «την έκανε αποδεκτή».
  Ο στρατηγός ντε Βιλιέ εξηγεί στην ανακοίνωσή του, ότι θεωρεί πως «δεν είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει την διατήρηση του μοντέλου του στρατού στο οποίο πιστεύει ως εγγύηση της προστασίας της Γαλλίας και των Γάλλων, σήμερα και αύριο, και να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες της χώρας μας».
  Ταυτόχρονα τόνισε ότι «ανέλαβε τις ευθύνες του» υποβάλλοντας την παραίτησή του στον πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα επέπληξε τον στρατηγό για τις επικρίσεις του σχετικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό. Πηγή: http://www.lifo.gr

  Επειδή πολλές φορές έχω αναφερθεί στο θέμα των Αρχηγών, είναι ευκαιρία αυτό το άρθρο να προβληματίσει κάποιους………

 6. Custom avatarΓιώργος λέει:

  Αυτή η ΚΥΑ σημαίνει πως πρέπει να βγουν και οι οριστικές μας συντάξεις η καταλαβαίνω κάτι λάθος ;

  “Κοινή Υπουργική Απόφαση 2/49435/ΔΠΓΚ/2017 – ΦΕΚ 2275/Β/4-7-2017

  Στις 30 Ιουνίου 2018, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα έκτακτης επιχορήγησης για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), την οποία υπογράφει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

  Σύμφωνα με την ΚΥΑ 2/49435/ΔΠΓΚ/2017 – ΦΕΚ 2275/Β/4-7-2017, οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης, μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης, ενώ η προθεσμία αυτή δύναται να παρατείνεται, μετά από αιτιολογημένο αίτημα που υποβάλλεται στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέσω της οικείας ΓΔΟΥ (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών).

  Όπως επισημαίνεται στην ΚΥΑ, προκαλείται επιπλέον δαπάνη κατ’ ανώτατο όριο ύψους 325.000.000 ευρώ συνολικά σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού των ετών 2017 και 2018, η οποία εκτιμάται περίπου σε ύψος 25.000.000 ευρώ για το 2017 και περίπου σε ύψος 300.000.000 ευρώ για το 2018 και θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του Κωδικού Αριθμού Εξόδου 6921 «Υποχρεώσεις προηγούμενων οικονομικών ετών φορέων Γενικής Κυβέρνησης (υπό κατανομή)» του Ειδικού Φορέα (Ε.Φ.) 23-200 «Γενικές Κρατικές Δαπάνες» του υπουργείου Οικονομικών.”

  • Ότι θα βγουν κάποια στιγμή είναι σίγουρο, το πότε είναι το θέμα!

   Διαβάζοντας προσεκτικά την ΚΥΑ προκύπτει ότι προκαλείται δαπάνη 25 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2017 (πληρωμή εκκρεμών συντάξεων) και 300 εκατ. ευρώ το 2018, άρα το 7,7% των εκκρεμών συντάξεων θα εκδοθούν το 2017 και το 92,3% το 2018 !!!

  • Custom avatarG.G. λέει:

   Εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν αφορά τις συντάξεις του Δημοσίου που εκδίδονται από το ΓΛΚ, αλλά τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας και είτε έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ είτε όχι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar