Φορολογία

Σελίδα με πληροφορίες και σχολιασμό ειδήσεων αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.1.053 Responses to Φορολογία

 1. ΝικολαςΝικολας λέει:

  Πλήρωσα τέλη κυκλοφορίας με λάθος ταυτότητα οφειλής. Το ανακάλυψα τον Ιανουάριο που το σύστημα έβαλε πρόστιμο διπλάσια τέλη και επιστρέφει την πληρωμή. Την πληρωμή που έκανα δεν την υπολογίζει η ΔΟΥ και δεν κάνει συμψηφισμό και να ακυρώσει το πρόστιμο. Λες και εγώ ξύπνησα μια μέρα και άρχισα να δίνω λεφτά στη εφορία. Τώρα περιμένω απάντηση γραπτή από ΔΟΥ για συνέχεια στο υπουργείο. Υπαρχει συνάδελφος με παρόμοιο λάθος που να βρήκε λύση?

 2. ΤακηςΤακης λέει:

  Είναι σίγουρο αυτό Γιάννη?Δεν το έχω βρει πουθενά να αναφέρεται .

 3. ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

  ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΣΥΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΛΑΝ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΕΙ 3 ΕΤΗ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ .ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΑΣΥΕ ΟΤΑΝ ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΚ Η ΙΣΧΥΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ?ΓΙΑ ΛΟΙΠΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ.

 4. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΑΠΟΣΤΟΛΗΣ λέει:

  Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την ερώτηση για το δίκαίωμα εργασίας αποστράτων που ει΄χε καταθέση το συντονιστικό των τριων ενώσεων??

  • ΠαντελεημωνΠαντελεημων λέει:

   Ο νομος ειναι σαφεστατος πια! Μπορεις μονο να εργαστεις ακομα κι αν εχεις εισοδημα αρκει να μην υπαρχει υποχρεωση ασφαλισης. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις μειωση 60% εκτος θεσεων εξωτερικου οπου υπαγεσαι στο κρατος που εργαζεσαι.

   • ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΑΠΟΣΤΟΛΗΣ λέει:

    Παντελεημων Tι είδους εργασία υπάρχει χωρίς ασφάλιση και σε ποιόν νόμο αναφέρεται??Μήπως εννοείς για όσους εργαζόταν πρίν τις 13/5/2016?? Διότι γνωρίζω κατοπίν επικοινωνιας με ΓΛΚ οτι εργασία κανει κάποιος μετά τις 13/5/2017
    και δηλωθεί έχει μείωση 60% και για αυτό ρωτώ αν γνωρίζει κάτι παραπάνω κάποιος για την σχετική ερώτηση για εργασία αποστράτων που είχε καταθέσει το συντονιστικό των τριών ενώσεων.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Αποστόλη ο Παντελεήμων αναφέρεται στον Ν4387/2016 που λέει ότι σε περίπτωση ανάληψης εργασίας από συνταξιούχο γίνεται περικοπή της σύνταξης κατά 60%. Σύμφωνα όμως με την εγκύκλιο 33/2017 του ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις του άρθρου 20 του Ν4387/2016 στους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία/δραστηριότητα για την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, ακόμα και αν προκύπτει εισόδημα (ΑΔΑ: 6Β9Υ465ΧΠΙ-Η8Ω παρ. Α2β).
     Μερικά παραδείγματα εργασίας που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης φαίνονται στην παρ. 39 του εγγράφου https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/22036 που αποτελεί ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν4308/2014. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να κόψουν τιμολόγιο ή απόδειξη και ο εργοδότης έκοβε απόδειξη δαπανών και παρακρατούσε τον αναλογούντα φόρο από την αμοιβή του εργαζόμενου. Δυστυχώς σιγά σιγά κλείνουν όλα τα παράθυρα και τώρα πλέον, με το άρθρο 55 του Ν4509/2017, υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται περιστασιακά και αμείβονται με τίτλο κτήσης (απόδειξη δαπανών). Τώρα πια ο εργοδότης εκτός από τον φόρο θα παρακρατά και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές και θα τις αποδίδει στον ΕΦΚΑ. Επομένως αν αυτοί είναι και συνταξιούχοι κινδυνεύουν με περικοπή της σύνταξης τους. Διάβασε το παρακάτω άρθρο και ειδικά την τελευταία παράγραφο https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/27880/hl/αποδειξη%20δαπανης .
     Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου μπορεί να απασχοληθεί κάποιος χωρίς να είναι υποχρεωμένος να ασφαλιστεί στον ΕΦΚΑ αλλά φοβάμαι ότι ακόμα και αν υπάρχουν θα καταργούνται μόλις εντοπίζονται.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar