Φορολογία

Σελίδα με πληροφορίες και σχολιασμό ειδήσεων αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
2500
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γνωρίζει κάποιος να πει τα ποσά από την υγειονομική επιστροφή συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό ποσό για το 2017 ή θα περιμένουμε και άλλο έντυπο?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Διάβασε τα σχόλια https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-22/#comment-63542 και https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-23/#comment-63825 και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον δεύτερο σύνδεσμο και την τελευταία παράγραφο του δεύτερου από τα παραπάνω σχόλια.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Tax
Tax

Ας υποβάλω κι εγώ μια ερώτηση….
Τέκνο, φοιτητής-τρια, κάτω των 22 ετών, χωρίς εισοδήματα ή τόκους
μέχρι πέρυσι δεν έκανε φορ. δήλωση και το δήλωνα προστατευόμενο μέλος.
Το 2017 έλαβε 6.000€ από ασφαλιστικό συμβόλαιο (αποταμιευτικό-σπουδών).
Φέτος υποβάλει δήλωση?
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Είδα εδώ https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-22/#comment-63756
ότι με >3.000€ δεν θεωρείται προστατ. τέκνο !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Η ασφ. εταιρεία δεν το έχει κοινοποιήσει στις φορολογικές αρχές.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

1. Αφού είναι ενήλικο υποβάλει δήλωση.
2. «Κατά την πάγια θέση της διοίκησης θεωρείται ότι προκύπτει εισόδημα για το φορολογούμενο, όταν για την απόκτησή του συντρέχει το στοιχείο της περιοδικότητας από διαρκώς εκμεταλλεύσιμη πηγή.» Βλ. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/9815/hl/1054583
Επομένως η είσπραξη ασφαλιστικού συμβολαίου δεν εμποδίζει τον φοιτητή-τρια να είναι προστατευόμενο μέλος αφού θεωρείται ότι δεν υπάρχει εισόδημα.
3. Κωδικός 659-660 αν δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση καταχωρημένη στον κωδικό 619-620.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Tax
Tax

Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος
Σταύρος

Εκδόθηκε φέτος από το ΟΛΚΕΣ βεβαίωση αποδοχών που αφορούν αναδρομικά μισθών και πάγιας αντιμισθίας που φορολογούνται στο έτος αναγωγής, 2014. Η τροποποιητική δήλωση οικονομικού έτους 2014 θα γίνει χειρόγραφη στη ΔΟΥ ή υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικά ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταύρος
Σταύρος

Πέρυσι κατέθεσα στις 02 Ιουνίου 2017 τροποποιητική δήλωση στη ΔΟΥ, χειρόγραφα και αφορούσε αναδρομικά μισθών και πάγιας αντιμισθίας έτους αναγωγής 2013, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εκκαθάριση από την εφορία. Γνωρίζει κάποιος εάν το φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλους συναδέλφους ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Επί της ουσίας δε σε βοηθάω…σε παρηγορώ!!!Έχω καταθέσει 2 τροπ για εισόδημα 2014 (ανδρομ. σύνταξης ,φέτος και 3η) και ακόμη εκκαθάριση .Είναι θέμα ΔΟΥ .Πέρυσι που κατέθεσα τη 2η και ρώτησα μου απάντησαν κατάλληλα!!! “καλααααά…με τόση δουλειά!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Johnny B.
Johnny B.

Έτυχε σε γνωστό μου. Του έστειλαν πέρσι την εκκαθάριση αναδρομικών στα τέλη Μαΐου. Είχε κάνει την τροποποιητική πρόπερσι το καλοκαίρι! Υπομονή! Πάντως μπορείς να απευθυνθείς και τηλεφωνικά στην εφορία σου (εισόδημα).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΘΒ
ΘΒ

Καλημέρα σας, η ερώτηση σχετίζεται με ενήλικο τέκνο που εργάζεται 6 μήνες το χρόνο σε ξενοδοχείο όπου και διαμένει, το οποίο βρίσκεται σε γεωγραφική απόσταση από το σπίτι των γονέων του στο οποίο φιλοξενείται τους υπόλοιπους 6 μήνες.

Πως θα δηλωθεί στον Πίνακα 6, εδαφ.13; Στο ξενοδοχείο δεν φαίνεται ότι τους κάνουν κράτηση για στέγαση και σίτιση για να δικαιολογεί επίσημη διαμονή.
Ίσως να δηλώνεται φιλοξενούμενος των γονέων του 12 μήνες;
Ευχαριστω!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
G.G.
G.G.

Πληρωμές φόρων με κάρτες στο Taxisnet, σε λειτουργία η εφαρμογή με σχετικές οδηγίες.
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40391

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος
Γιώργος

Καλημέρα υπηρετώ στο εξωτερικό για 2 έτη και θα ηθελα να ρωτήσω στη φορολογικη δηλωση στον πίνακα τεκμηρίων διαβίωσης πρεπει να δηλώσω διευθυνση κατοικίας με αναγραφή του κωδικού της ΔΕΗ…ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΈΝΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΤΙ ΘΑ ΒΆΛΩ? ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΌΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΚΩΔΙΚΙΣ ΠΕΛΆΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΊ Η ΠΡΆΞΗ? ΤΙ ΕΙΣΆΓΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΑΣ? ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ…ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταύρος
Σταύρος

Το συνολικά συναθροιζόμενο ποσό (σύνταξη και αναδρομικά υγειονομικής περίθαλψης) δεν εμφανίζεται προσυμπληρωμένο στους κωδικούς 303-304 του εντύπου Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2017, όπως προβλέπει η ΠΟΛ.1068/2018. Γιατί συμβαίνει αυτό ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Αν δεν στα εμφανίζει περίμενε λίγο μήπως ανέβουν – περαστούν. Αλλιώς θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το ΓΛΚ να τους ενημερώσεις.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Μπορεί κάποιος να ενημερώσει πως θα κάνω την τροποποιητική για να προσθέσω τα αναδρομικά του έτους 2016? Δεν τα καταφέρνω, βοήθεια. Άνοιξα αλλά όταν πάω στον κωδικό μου βγάζει το κουτάκι με τα ποσά και δε μπορώ να συνεχίσω. Τι να κάνω? Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
G.G.
G.G.

Θα πρέπει πρώτα να περαστούν προστεθούν τα ποσά από τις αναδρομικές αποδοχές, (από το taxis) και μετά να την υποβάλουμε. Αν δεις ακόμα έχει στις αποδοχές το ποσό που υπέβαλες με την περσινή σου δήλωση.
Πέρυσι επειδή είχα υποβάλει τροποποιητική για το 2015 τα αναδρομικά ποσά περάστηκαν μετά τις 20 Νοεμβρίου ώστε να μπορούμε να την υποβάλουμε.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ευχαριστώ πολύ G.G

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
G.G.
G.G.
Σε συνέχεια του παρακάτω άρθρου από συνάδελφο λογιστή – φοροτεχνικό https://kranosgr.blogspot.gr/2018/03/blog-post_48.html και συγκεκριμένα επί της παρακάτω παραγράφου, πέραν των άλλων επιπτώσεων που αναφέρονται στο άρθρο [ Ένα θέμα που δεν αναφέρθηκε όσο θα έπρεπε, είναι ότι η αύξηση του εισοδήματος του έτους 2017 με το ποσό των αναδρομικών, θα επηρεάσει αρνητικά τη λήψη ορισμένων επιδομάτων όπως το επίδομα τέκνων, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το φοιτητικό επίδομα και όσων άλλων επιδομάτων εξαρτώνται από το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του φορολογουμένου ]. Με δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ Παρασχέθηκε η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τη φορολόγηση των ποσών αυτών στα έτη, που ανάγονται. Οι φορολογούμενοι, που κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, υποβάλλουν εμπρόθεσμα αρχική δήλωση φορολογικού έτους 2017 με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ και – σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Απόφαση αυτή -οδηγούνται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να προσκομίσουν τη σχετική βεβαίωση από τον… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
jerry
jerry

Καλημέρα σε όλους
Θα ήθελα κάποιος να βοηθήσει σχετικά με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Στην εφορία φέτος φαίνονται αναδρομικά ποσά στα έτη 13-14-16.Για το 16 βρίσκω βεβαίωση απο το ΓΛΚ, για τα έτη 13-14 δεν βρίσκω αντίστοιχες βεβαιώσεις αποδοχών απο το site τις αεροπορίας, γνωρίζει κάποιος απο πού τις βρίσκω γιατί νομίζω όταν τις κάνεις χειρογράφα ζητάνε και φωτοτυπία των βεβαιώσεων αποδοχών.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Εδώ είδες? https://pay.haf.gr/login
(Αριστερά της οθόνης, 4ο τμήμα “Βεβαίωση εφορίας”).

Αλλιώς θα πρέπει να απευθυνθείς στο Τμ. Οικ. της τελευταίας Μονάδας σου
(τουλάχιστον, αυτό έκανα εγώ τα τελευταία χρόνια).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
jerry
jerry

Σε ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση αλλά δεν εμφανίζονται έχω κοιτάξει, έχει μονο του έτους 2016 και όχι του 17.Μήπως δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα ? γιατί ούτε απο το Μ.Τ.Α βλέπω την βεβαίωση για το 17 έχει πάλι μόνο την βεβαίωση του 16.

Ευχαριστώ…..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Θα έλεγα να κάνεις λιγάκι υπομονή. Τα αναδρομικά του 13/14 μπορούν να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους… οπότε κάποια στιγμή θα αναρτηθούν στο site που σου έδωσε ο φίλος aero και εν συνεχεία θα πρέπει να πας στο τελευταίο Γρ. ΟΙΚ. που έκανες την αποστρατεία σου για να στα υπογράψει πριν τα καταθέσεις στην εφορία (χειρόγραφες τροποποιητικές). Για το 16 λογικά μπορείς να κάνεις ηλεκτρονική τροποποιητική αν δεν έχει αλλάξει η διαδικασία. Γενικώς, μην αγχώνεσαι, υπάρχουν προθεσμίες για όλα. Αυτό που θα πρέπει να σε ανησυχεί είναι για το πόσο “φέσι” θα σου “φορέσει” και πάλι η εφορία!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
NICK_
NICK_

Καλησπέρα σας.
Τριες ερωτήσεις σας παρακαλώ θα ήθελα να κάνω.

1. Τις τρίμηνες αποδοχές, για όσουν αποστρατεύτηκαν με τις διατάξεις πριν την 30/06/2016 ( βλ. εδώ: https://enstoloi.net/egkyklios-gia-tin-imerominia-ischyos-n-4387/ ) και τις δικαιούντο και δεν τις επέστρεψαν, (δηλ. τις αποδοχές του το τελευταίου Φ.Π. αποστρατείας), σε πιο κουτάκι της Φορολογικής δήλωσης τις δηλώνουμε ??
Είναι μήπως προσυμπληρωμένες από το σύστημα ή όχι ??

2. Το εφάπαξ, σε πιο κουτάκι το δηλώνουμε ??
Είναι προσυμπληρωμένο από το σύστημα ή όχι ??

3. Όσοι για το προηγούμενο φορολογικό έτος, πληρώθηκαν και συντάξεις από το ΓΛΚ και μισθούς από την υπηρεσία, όλες αυτές οι αποδοχές αυτές θα έχουν προσυμπληρωθεί αθροιζόμενες στα κουτάκια ??

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Εφέτος κάνουμε δήλωση για εισοδήματα του 2017, ή αν έχουμε αναδρομικά στο έτος που ανάγονται και τα λάβαμε μέσα στο 2017.
Εσύ γράφεις για εισόδημα του 2016 (δεν ήταν στις αποδοχές – βεβαίωση του 2016 που έκανες δήλωση Ε1 πέρυσι?).
Όλα τα ποσά που αφορούν αποδοχές μισθών, συντάξεων, μερίσματα, φόρους είναι προσυμπληρωμένα.
Το εφάπαξ θα το γράψεις εσύ στον κωδικό 781, εφόσον το έλαβες μέσα στο 2017.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος Α
Γιώργος Α

Οι τρίμηνες δεν έχουν σχέση με το φπ αποστρατείας. Οι τρίμηνες είναι συμπληρωμένες μαζί με τυχόν άλλους μισθούς πού πήρες. Επίσης σε διαφορετικό κωδικό είναι συμπληρωμένες οι συντάξεις. Το εφ άπαξ δεν είναι συμπληρωμένο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
NIKC_
NIKC_

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. !!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2017.

Προς διευκόλυνση για την υποβολή του Ε1, το βιβλιαράκι οδηγιών για τη συμπλήρωση δηλώσεων φορολογικού έτους 2017.
https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-04/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82%202017%20v.1.pdf

ΥΣ. Τις αποδοχές σύνταξης δεν τις έχουν περάσει ακόμα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος Α.
Γιώργος Α.

Μπήκα κι έριξα μια ματιά, δεν έχουν καταχωρήσει (ακόμα ? ) τα χρήματα που πήραμε σαν προσωρινή σύνταξη και έχουν καταχωρήσει ποσό από τις 3μηνες (μάλλον) που μου φαίνεται πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που τελικά εισπράξαμε.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιώργος Α.
Γιώργος Α.

Τα χρήματα της προσωρινής μπήκαν αλλά έχουν μπει και οι τρίμηνες αποδοχές τις οποίες όμως μας κράτησαν σαν αχρεωστητως καταβληθησες. Επίσης όταν μας έδωσαν αναδρομικά από Ιανουάριο έως και Ιούλιο κράτησαν αυξημένο φόρο ούτε αυτό φαίνεται να επιστρεφετε κάπου.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ