Φορολογία

Σελίδα με πληροφορίες και σχολιασμό ειδήσεων αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.955 Responses to Φορολογία

 1. Custom avatarfotis λέει:

  Αχιλλέα σχετικά με την τοποθέτησή σου στο θέμα που με αφορά από 06-08-2017 ( ώρα 22:04) έχω μεταβεί στο ΕΤΕΑ και μου είπαν ότι εάν μεταφέρω τις εισφορές μου στο ΕΤΕΑ από το ΜΤΣ μπορεί να γίνει αυτό που λες. Όμως οι εισφορές μου έχουν κατατεθεί με διπλότυπο σε κάποιον κωδικό στο ΜΤΣ από το ΙΚΑ
  και στο ΜΤΣ μου απέκλεισαν την δυνατότητα να μεταφερθούν οι εισφορές στο ΕΤΕΑ διότι όπως μου είπαν εφαρμόζουν επακριβώς το άρθρο 21 του Ν. 3865/2010 και η μόνη μεταφορά που μπορεί να γίνει είναι η μεταφορά σε άλλο μετοχικό ταμείο και όχι επικουρικό. Αυτά όλα στο προφορικό και σκέφτομαι να απευθυνθώ και εγγράφως.

 2. FOTISFOTIS λέει:

  Σκοπεύω να πληρώσω για να αναγνωρίσω χρόνο ασφάλισης στο ΤΕΑΕΧ. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος το ποσό που θα καταβάλλω στο ΤΑΜΕΙΟ αν εκπίπτει από την ΕΦΟΡΙΑ και σε τι ποσοστό και ποιος κωδικός από την φορολογική δήλωση συμπληρώνεται και τι είδους παραστατικό εκδίδεται σε τέτοια περίπτωση που να δικαιολογεί την δαπάνη αυτή;

  • Φυσικά εκπίπτει διότι αποτελούν εισφορές σε φορέα υποχρεωτικής ασφάλισης (κωδικός δήλωσης 351), όπως αναλύεται εδώ:
   https://enstoloi.net/giati-oles-i-anagnorisis-ine-22-tois-ekato-fthinoteres/

   Θα πρέπει να σου δώσει σχετική βεβαίωση το ΤΕΑΠΑΣΑ, για το θέμα υπάρχουν οι παρακάτω συνομιλίες:
   https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-18/#comment-52629
   https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-17/#comment-51866

   • Custom avatarkostastam λέει:

    Φώτη προς τι τέτοια κίνηση? Έχει ελεγχθεί από όλες τις πλευρές η κίνηση σου? Απλή ερώτηση κάνω, μη με παρεξηγήσεις μιας και δεν γνωρίζω τα δεδομένα σου (υπηρεσία, θεμελίωση, βαθμός, έτη, ΙΚΑ, πιθανή χρονιά αποχώρησης), σε συνδιασμό με επικείμενες εξελίξεις (ορισμός κρατήσεων με νέο μισθολόγιο, απαιτούμενα έτη, ορισμός πληρωτέου ποσού για αναγνώριση με το νέο μισθολόγιο).

    • FOTISFOTIS λέει:

     Ο λόγος που σκοπεύω να πληρώσω χρόνο αναγνώρισης στο ΤΕΑΕΧ είναι γιατί στις συντάξιμες αποδοχές υπολείπομαι έναντι των συναδέλφων που έχουν καθαρό χρόνο στην ΕΛΑΣ γύρω στα 100 Ευρώ. Σημειωτέον έχω υπηρετήσει πριν την ΕΛΑΣ στο στρατό ως Ο.Π.Υ. για πέντε έτη και ο χρόνος του επικουρικού του ΙΚΑ που είχα εκεί μεταφέρεται στο ΜΤΣ βάσει Ν. 3865/2010 άρθρο 21 και έτσι μένω ξεκρέμαστος για το ΤΕΑΕΧ. Δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικών εισφορών διότι φεύγω με αυτεπάγγελτη λόγω ορίου ηλικίας 55ο στο τέλος του τρέχοντος έτους και έχω καλύψει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο για το ΤΕΑΕΧ. Ο λόγος που σκοπεύω να το κάνω είναι μόνο για προσαύξηση έτσι ώστε να παίρνω τις ίδιες συντάξιμες αποδοχές με τους λοιπούς συναδέλφους που έχουν καθαρό χρόνο στην ΕΛΑΣ. Kostastam, εάν έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις τα ξαναλέμε με περισσότερα στοιχεία ή αν θέλεις επικοινωνούμε τηλεφωνικά για να καλύψουμε το θέμα. Προς το παρόν η κίνησή μου είναι διερευνητική και εξετάζω εάν με συμφέρει να το κάνω.

     • Είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις κρατήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ για το επικουρικό;

      Σε αυτή την εγκύκλιο αναφέρεται ότι: https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/12155
      “Ομοίως, δεν θα αναζητηθούν οι εισφορές για επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΜ, εφόσον ο χρόνος αυτός έχει υπολογιστεί ως συντάξιμος από τα επικουρικά ταμεία (ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ), στα πλαίσια της διαδοχικής ασφάλισης κατ’ εφαρμογή των προαναφερθεισών διατάξεων.”

      Το οποίο προσωπικά το μεταφράζω (χωρίς να έχω επιβεβαίωση από κάπου) ότι εφόσον ο χρόνος της πενταετίας δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα μετοχικά ταμεία, τότε μπορούν να αναζητηθούν οι σχετικές εισφορές και να αποδοθούν στο δημόσιο (από τα μετοχικά ταμεία), οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χρόνος στο ΕΤΕΑ/ΤΕΑΕΧ. Θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα από την πλευρά σου, εκτός εάν το ΤΕΑΕΧ έχει ήδη αποφανθεί για το θέμα.

    • FOTISFOTIS λέει:

     Με μια πιο προσεκτική ματιά και μετά από την δική σου τοποθέτηση επί του θέματος Κώστα και σε ευχαριστώ πολύ γι αυτό διαπιστώνω ότι η αναγνώριση στο ΤΕΑΕΧ δεν συμφέρει και μάλλον δεν πρόκειται να προχωρήσω στην ενέργεια αυτή. Στο προηγούμενο σχόλιό μου έχω κάνει λάθος και αναφέρθηκα σε μία διαφορά 100 ευρώ παρακαλώ να μην ληφθεί υπόψιν και μπερδευτούν και άλλοι συνάδελφοι.

   • FOTISFOTIS λέει:

    Σ’ ευχαριστώ πολύ Αχιλλέα για την άμεση απάντηση.

 3. ΘΩΜΑΣΘΩΜΑΣ λέει:

  Α. Η κανονική δήλωση μου έδωσε επιστροφή 401 €. Η συμπληρωματική όπως μου δίνει μια εφαρμογή υπολογισμού γράφει επιστροφή 1245 €. Θα αφαιρεθεί το 401 €?
  Β.Ως ετήσιο εισόδημα θα υπολογισθεί το ποσό με την τροποποιητική ή η πρώτη κανονική δήλωση?( ξεπερνά για λίγο τις 20000€ όριο για το πετρέλαιο θέρμανσης)

 4. Custom avatarG.G. λέει:

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ
  Έως και αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων (αρχικών ή τροποποιητικών) φορολογικού έτους 2016 (αφορούν ΜΟΝΟ τα εισοδήματα του 2016).
  Σε αντίθετη περίπτωση θα καταλογιστούν πρόστιμα, εάν υποβληθούν μετά τις 22-7-2017.
  https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/35164#

  Τα ανωτέρω ΔΕΝ αφορούν τα αναδρομικά των παλαιοτέρων ετών, (2012, 2013, 2014, 2015) που αναγράφονται στις βεβαιώσεις αποδοχών που εκδόθηκαν φέτος.
  Οι τροποποιητικές αυτών των ετών θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 31-12-2017.

 5. georgiosgeorgios λέει:

  Φέτος στο εκκαθαριστικό μου έβαλαν αναδρομικά μισθών 2013 και 2015. Μέχρι πότε μπορώ να υποβάλλω τροποποιητική δήλωση?

 6. ΓΙΑΝΝΗΣΓΙΑΝΝΗΣ λέει:

  EIXA KAIΡΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ SITE. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 19.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ .29 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ.29 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ 6 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, ΤΟ 2020 ΜΕ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΑ 866+ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030+…….ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΒΑΖΕΙ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 16.ΕΝΩ ΕΓΩ ΕΦΥΓΑ ΤΟ 2012.ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ Ο Κ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ. ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΟΡΟΙ.ΣΤΕΓΝΩΣΕ Η ΑΓΟΡΑ
  ΗΜΑΡΤΩΝ.ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ.

  • GEORGE15GEORGE15 λέει:

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔ-ΣΑ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΙΑΖΕΙ……ΚΟΒΟΥΝ, ΚΟΒΟΥΝ ΕΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ ΠΕΣΩ ΕΞΩ.

  • Ακριβώς για το λόγο αυτό υπάρχει το site, γιατί είναι διαφορετικό να ακούς στις ειδήσεις γενικά για μελλοντικές μειώσεις συντάξεων και άλλο να το εφαρμόζεις στη δική σου περίπτωση με νούμερα!

 7. Custom avatarθανασης λέει:

  μηπως ξερετε το εφαπαξ το δηλωνουμε μια φορα?και αν θελω να παρω ενα αυτοκινητο μετα απο χρονια πως το δικαιολογω?ευχαριστω!

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Το εφάπαξ το δηλώνεις μία φορά στον κωδικό 781 όταν κάνεις την φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος μέσα στο οποίο το εισέπραξες. Αν μετά από χρόνια θέλεις να κάνεις κάποια αγορά η οποία δεν καλύπτεται από το εισόδημα του φορολογικού έτους μέσα στο οποίο έγινε αυτή, μπορείς να δηλώσεις το ποσό το οποίο απαιτείται για την κάλυψη των τεκμηρίων της συγκεκριμένης χρονιάς στον κωδικό 787 και να επικαλεστείς ανάλωση κεφαλαίου που αποδεδειγμένα έχει φορολογηθεί κατά τα προηγούμενα έτη. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ετών που θα πας πίσω για να καλύψεις το απαιτούμενο ποσό (άρα μπορείς να φτάσεις μέχρι το έτος που εισέπραξες το εφάπαξ). Υπάρχει μόνο ο περιορισμός ότι τα έτη για τα οποία γίνεται επίκληση με σκοπό την ανάλωση θα πρέπει να είναι συνεχόμενα και να φθάνουν μέχρι το προηγούμενο του κρινόμενου έτους.
   Διάβασε τα άρθρα https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/20640 (Άρθρο 34/Μείωση της διαφοράς/ζ ) και https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/23063

 8. ΤΡΟΠΟΙΗΣΗΤΡΟΠΟΙΗΣΗ λέει:

  Τι σχέση έχουν τα αναδρομικά που ΠΗΡΑΜΕ μέσα στο 2016 με τις φορολογικές δηλώσεις των ετών που αναφέρονται ?

  Τα πήραμε το 16 ? ΝΑΙ ! τα πήραμε καθυστερημένα ΝΑΙ !

  τότε από που και ως που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία να κάνουμε ΧΕΙΡΌΓΡΑΦΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ για χρονιές που ΔΕΝ ΤΑ ΠΉΡΑΜΕ και το κυριότερο ….?

  ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ !!!

  Δεν ξέρω που αποσκοπεί αυτό το ΚΑΨΟΝΙ γιατί καψόνι είναι να γυρίζουμε πίσω στο χαρτί και στην ουρά στην εφορία ή στον λογιστή (προφανώς αυτός ο λόγος είναι για το πενηντάρικο €) αλλά έτσι όπως το πάει αυτή η κυβέρνηση με το να καίει όλα όσα έκανε για να πάρει την εξουσία στο τέλος θα παρακαλάνε να μην γίνουν εκλογές γιατί η μοίρα τους θα είναι … ΜΟΙΡΑΙΑ

 9. kkkk λέει:

  καλησπερα συναδελφοι,υπηρετω στην ελ.ας κ απο λαθος συννενοηση με λογιστη νομιζα μπορω να δωσω ολα τα ανα δρομικα μαζι…με αποτελεσμα στην εφορια να μη δεχθουν του ’12 ’13 ’14 κ να θελουν να μ βαλουν προστιμο 300 ευρω μιας κ η προθεσμια λεει εληξε 31.12.16
  .μιλησα με αλλη εφορια μ ειπαν 180…τι γινεται με αυτο;τα αναδρομιλα αφορουν παρανομη κρατηση το ’12 κ μας τα επιστρεφουν 9 ευρω το μηνα…που να απευθυνθω;

  • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

   Δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις, από την στιγμή που δεν υπέβαλες τις συμπληρωματικές έως τέλος του 2016.
   https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/29433

   Θα έπρεπε ο λογιστής να το ψυλλιαστεί και να δει ότι έπρεπε να υποβληθούν.
   Μην ξεχάσεις ότι και φέτος θα πρέπει να υποβάλεις ανάλογες συμπληρωματικές έως τέλος του 2017.

   • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

    Την 22/12/2016 δημοσιεύτηκε ο Ν4446/2016 ο οποίος μεταξύ άλλων αφορούσε και την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Με βάση τις διατάξεις του εκδόθηκε οδηγία εφαρμογής ( https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΑΧΤΗ-ΜΩ2?inline=true ). Η αρχική καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση εκπρόθεσμων δηλώσεων ήταν η 30/5/2017 αλλά δόθηκε παράταση με τον Ν4474/2017 (άρθρο 30) μέχρι την 30/9/2017.
    Στη σελίδα 3 στην ενότητα Β) Δηλώσεις που δύνανται να υποβληθούν σύμφωνα με τη ρύθμιση ορίζονται οι δηλώσεις που μπορούν να υποβληθούν σύμφωνα με την ρύθμιση και συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης.
    Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και υπό προϋποθέσεις μπορεί κάποιος να έχει ή να μην έχει πρόστιμα και προσαυξήσεις. Κοίτα στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 στη σελίδα 2. Δείξε τις πληροφορίες αυτές στον λογιστή σου ή στους υπαλλήλους της ΔΟΥ που υπάγεσαι και δες αν μπορείς να γλυτώσεις το πρόστιμο.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Σε σχέση με το παραπάνω σχόλιο μου θα αναφέρω τρείς διαφορετικές περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για τις οποίες έχω άμεση και έγκυρη πληροφόρηση.
     Α. Σε συνάδελφο απόστρατο που είχε αναδρομικές αποδοχές για τα φορολογικά έτη 2012 και 2013 λόγω ΕΟΒ έγινε αποδεκτή η τροποποιητική για τα έτη αυτά και του είπαν ότι αν κατά την εκκαθάριση δεν προκύψει φόρος δεν θα έχει ούτε προσαυξήσεις ούτε πρόστιμα όπως προβλέπει η εγκύκλιος στην ενότητα Α. ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ / Άρθρα 57 και 58 / Α) Φορολογούμενοι που δύνανται να υπαχθούν στη ρύθμιση στο τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 2 (σελ2). Να σημειώσουμε εδώ ότι τα αναδρομικά αυτά τα βρήκαν στο σύστημα τους όταν πήγε ο συνάδελφος να καταθέσει τροποποιητική για τα εισοδήματα του 2014 λόγω των αναδρομικών που παίρνουμε όλοι. Όπως μου είπε ο ίδιος δεν δεχόντουσαν την φετινή τροποποιητική αν δεν κατέθετε πρώτα την τροποποιητική για τα έτη 2012 και 2013.
     Β. Συνάδελφος ε.ε πήγε να καταθέσει τροποποιητική για τα εισοδήματα 2012 και 2013 που είχε αμελήσει να καταθέσει πέρυσι μαζί με την φετινή προβλεπόμενη τροποποιητική. Για την φετινή δεν υπήρχε φυσικά κανένα πρόβλημα και για την εκπρόθεσμη περυσινή του είπαν ότι δεν θα έχει προσαυξήσεις και πρόστιμα αν δεν προκύψει φόρος κατά την εκκαθάριση όπως είπαν και στον προηγούμενο.
     Γ. Συνάδελφος απόστρατος που δεν είχε καταθέσει πέρυσι τροποποιητική πήγε να καταθέσει δύο τροποποιητικές για το φορολογικό έτος 2014 με την βάση τις βεβαιώσεις αποδοχών του 2015 και 2016. Την φετινή τροποποιητική την δέχτηκαν κανονικά. Για την περυσινή του είπαν ότι αφού έπρεπε να κατατεθεί μέχρι την 31/12/2016 δεν περιλαμβάνεται στην ρύθμιση αυτή γιατί στην ενότητα Β) Δηλώσεις που δύνανται να υποβληθούν σύμφωνα με τη ρύθμιση (σελ 3) ορίζεται ότι περιλαμβάνονται όσες περιπτώσεις η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης έχει λήξει μέχρι τις 30.9.2016. Για να την παραλάβουν έπρεπε να κοπεί διπλότυπο για πρόστιμο 100€ το οποίο θα έπρεπε να πληρωθεί αμέσως. Έτσι κατέθεσε μόνο την φετινή δήλωση και πήρε πίσω την περυσινή. Η υπάλληλος στην ΔΟΥ του είπε ότι όταν θα εκκαθαρίσουν την φετινή τροποποιητική θα δουν στο σύστημα ότι δεν έχει κατατεθεί η περυσινή και θα τον καλέσουν για τα περαιτέρω. Ένα ερώτημα που μου έμεινε αναπάντητο είναι γιατί η υπάλληλος δεν δέχτηκε την περυσινή αφού η καταληκτική ημερομηνία της αρχικής για το φορολογικό έτος 2014 είναι μέσα στο 2015 και σίγουρα πριν την 30/9/2016.

 10. Custom avatarGEORGIOSP λέει:

  Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/26494

  • Custom avataraero λέει:

   … η παράταση έως 17 Ιουλίου ….

   GEORGIOSP, συγνώμη για την παρέμβαση,
   την έκανα απλά για να “γλυτώσουμε” ένα επιπλέον κλικ!

   • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

    Aero κάθε παρέμβαση που βελτιώνει την χρηστικότητα ενός σχολίου είναι ευπρόσδεκτη. Παράλειψη μου που δεν ανέφερα την καταληκτική ημερομηνία της παράτασης.

 11. Custom avatarΤΑΣΟΣ λέει:

  Καλησπέρα σε όλους.Να ρωτήσω σχετικά με τις τροποποιητικές πριν πάω στην ΔΟΥ.Μου ήρθε ταχυδρομικώς από την ΑΑΔΕ εκκαθαριστικό οικ έτους 2014 με τελικό χρεωστικό +99 ευρώ.Στο σημείωμα όμως για πληρωμή εκτυπωμένο από την προσωπική πληροφόρηση εμφανίζεται το ποσό των 120 ευρώ.Μήπως υπάρχει πρόστιμο;Σημειώνω δε ότι κακώς κατά την γνώμη μου αναγράφεται ώς υπαιτιότητα φορολογουμένου η υποβολή τροπ.δήλωσης,αλλά θα το παραβλέψω προς το παρόν.Ευχαριστώ.

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Περίπτωση πρώτη: Στο εκκαθαριστικό που ήρθε (στη θέση που αναγράφεται το ποσό πληρωμής ή επιστροφής) θα πρέπει να έχει δύο καταχωρήσεις. Η πάνω θα είναι ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ και η κάτω ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ 99.
   Αν η πάνω καταχώρηση γράφει ΑΡΧΙΚΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ 21 τότε όταν είχες υποβάλει την αρχική δήλωση είχες πάρει επιστροφή 21€ και τώρα πρέπει να τα επιστρέψεις μαζί με τα 99€.
   Περίπτωση δεύτερη: Αν δεν ισχύει η προηγούμενη περίπτωση και σου έχει καταλογιστεί οποιοδήποτε είδος προστίμου αυτό θα πρέπει να φαίνεται στον πίνακα 3 (3. ΛΟΙΠΑ ΣΥΜΒΕΒΑΙΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ) με ένδειξη π.χ ΦΟΡΟΣ ΛΟΓΩ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.
   Περίπτωση τρίτη: Αν δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω όταν ξεκαθαρίσεις με την ΔΟΥ, και αν θέλεις, ενημέρωσε μας για να ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από την εκκαθάριση των τροποποιητικών.

   • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

    Δεν ισχύουν οι 2 πρώτες περιπτώσεις.Φυσικά και θα ενημερώσω μολις διευκρινίσω και την τρίτη περίπτωση.

    • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

     Επέστρεψα από την ΔΟΥ και η διαφορά ήταν μια επιστροφή φόρου για το ίδιο έτος 20,45 ευρώ (δεν ρώτησα γα ποιό λόγο), η οποία ενώ είχε συμψηφησθεί στο εκκαθαριστικό δεν είχε γίνει το ίδιο στην ταυτότητα πληρωμής.Στην ουσία θα πλήρωνα αυτό το ποσό άσκοπα σύμφωνα με την εφοριακό του τμήματος εξόδων.Τέλος καλό και εύχομαι να μην ταλαιπωρηθεί κανείς άλλος.

 12. Custom avatarΓιωργος λέει:

  Καλησπερα συναδελφοι
  Κανω την προεπισκοπηση της δηλωσης και βγαινει πρωτη φορα χρεωστικη (ελαφρως)
  Αγαμος με 19 χρονια με το ιδιο αυτοκινητο χωρις ιδιοκτητη κατοικια
  Η πιο απλη δηλωση
  Κανω κατι λαθος;

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Για τα εισοδήματα του 2016 ψηφίστηκε μείωση του αφορολόγητου ποσού, αλλαγή της κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς του τρόπου με τον οποίο υπολογίζεται η εισφορά από τα ταμεία. Οι αλλαγές αυτές εφαρμόστηκαν, σε μισθούς και συντάξεις, από τον Ιούλιο του 2016. Έτσι για άγαμο φορολογούμενο υπάρχει ένα χρεωστικό υπόλοιπο φόρου 100€ και μια διαφορά στην εισφορά αλληλεγγύης η οποία εξαρτάται από το καθαρό φορολογητέο εισόδημα. Επομένως αφού μιλάς για ελαφρώς χρεωστική εκκαθάριση μάλλον δεν κάνεις λάθος.

 13. ΝικολαςΝικολας λέει:

  Ο ΟΓΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΗΜΕΡ. 23-5-17 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ (ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ)
  ΑΡΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ .

  • ΑΠΟΣΤΟΛΗΣΑΠΟΣΤΟΛΗΣ λέει:

   ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ75ΔΗΜΗΤΡΗΣ75 λέει:

   Υπάρχει πρόσθετο ετήσιο επίδομα 500 € για κάθε παιδί στις τρίτεκνες και άνω οικογένειες, για οικογενειακό εισόδημα κάτω των 45.000 €.

   Το έτος που γεννιέται το τρίτο τέκνο δικαιούσαι τα 500Χ3=1500€ ή είναι 1500/12=125€ Χ τους μήνες που απομένουν μέχρι να κλείσει το έτος . Δηλαδή γεννήθηκε Αύγουστο το τρίτο τέκνο ,άρα 5 μήνες Χ 125 ? Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση !

 14. Custom avatarβαγγελης λέει:

  καλημερα συναδελφοι.θελω και παλι να ρωτησω για την συμπληρωματικη δηλωση.εβγαλα το χαρτι εκτυπωση απο το taxis.γραφει για αναδρομικα 2015 πρωτα και μετα για 2013.με αυτο τωρα θα παμε στην αρμοδια ΔΟΥ για να το κανουμε χειρογραφα εκει η μπορει και ο λογιστης;

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar