Σελίδα υπ' αριθ. 119 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 119 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.
Από έγκυρη πληροφορία όντως θα δοθούν 33 εφάπαξ μέχρι τέλος Αυγούστου.
Έτσι κάνουν στις «ΠΑΡΑΓΚΕΣ» σαν το ΜΤΑ. Υπάρχουν «Έγκυρες πληροφορίες» πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Και όχι μονό αυτό, αλλά το πάνε και παρακάτω, ειδοποιούν άτομα χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση… Τατσι μιτσι κοτσι…. Δηλαδή !!! Το παρακράτος σε όλο του το μεγαλείο (η αλλιώς, Cosa Nostra, Mafia, Camorra κτλ). Ερωτήσεις επί του τελευταίου «Αρβυλεύματος»… Αυτοί οι 33 που αναφέρονται είναι της επίσημης σειράς ; ή είναι επιλογές από την «πίσω πόρτα» του ΜΤΑ (η αλλιώς μαύρη λίστα); Γιατί, τα άτομα αυτά ΔΕΝ αναφέρουν Αριθμό πρωτοκόλλου ΜΤΑ/ ΕΑΑΑ; Μήπως ΔΕΝ έχουν; Μήπως ξέχασαν να πάρουν; Μήπως ΔΕΝ θέλουν, για τους δικούς τους λόγους να μας το πουν. Και για να γνωριζόμαστε, οι δίκες μου πληροφορίες λένε ότι, οι λίστες του ΜΤΑ/ ΕΑΑΑ (κανονικές και μαύρες) από το 2005, υπάρχουν και αλλού… Ε ρε, τι έχει να γίνει…. ΣΗΜ: Εάν σε πάρει κάποιος τηλέφωνο και σου έλεγε ότι θα σου χορηγήσουν το εφάπαξ μέχρι τέλος Αυγούστου, χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΜΤΑ/ ΕΑΑΑ, Εγώ, θα σου πρότεινα να πας στην δικαιοσύνη και στον Κύριο Εισαγγελέα για να διερευνήσει την… Διαβάστε τη συνέχεια »
Στέφανε έχεις δίκιο για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης, αλλά την ίδια (λανθασμένη) τακτική ακολουθούν σχεδόν όλα τα ταμεία (όλα πλην του ΕΛΟΑΝ ενημερώνουν τηλεφωνικά τους δικαιούχους): http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-91/#comment-19240 Από την άλλη προσωπικά διαφωνώ με τα αόριστα υπονοούμενα για “πίσω πόρτα” χωρίς να παρατίθενται στοιχεία, ειδικά εάν αναφέρεσαι στην τρέχουσα κατάσταση. Πιθανώς εάν ανατρέξεις στο παρελθόν μέχρι το 2005 να βρεις “παρατυπίες” σε πολλά ταμεία (υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο), αλλά εδώ ασχολούμαστε με το παρόν. Έχεις πληροφορίες για παράκαμψη της λίστας τους τελευταίους μήνες (2014 και 2015); Όσον αφορά τα ρητορικά ερωτήματά σου: Για να παρακαμφεί η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από τον ΕΛΟΑΑ, στο επάνω μέρος αυτής της σελίδα καταγράφονται οι αριθμοί πρωτοκόλλου που αναφέρουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι, οπότε είναι πολύ εύκολο κάποιος να ελέγξει εάν τον “προσπεράσουν”. Πχ. τώρα πληρώνουν μέχρι τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου 2014. Στους λίγους μήνες που τηρείται η ανωτέρω ανεπίσημη σειρά πρωτοκόλλου, δεν υπήρξε ούτε μία κατηγορία για παράκαμψη της σειράς που εμφανίζεται (αναφέρεται και ο τελευταίος αριθμός πρωτοκόλλου δοθέντος εφάπαξ). Εφόσον οι συνάδελφοι συνεχίζουν να ενημερώνουν για τα ληφθέντα εφάπαξ ή για τη… Διαβάστε τη συνέχεια »
Αχιλλέα, εκτιμώ ότι αναφέρεται σε αυτές τις περιπτώσεις (35ετίας).
Βέβαια αν θέλουμε να γίνουμε τελείως υποθετικοί….δεν ξέρουμε π.χ. και τους 33 ονομαστικά που λαμβάνουν εφάπαξ στα τέλη Αυγ. και όλους τους αρ. πρ. που έχει ο καθένας τους ώστε να πούμε …ναί, όλοι τους είναι στην υπάρχουσα σειρά αναμονής και όχι κάποιοι εμβόλιμοι….αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ ριψοκίνδυνο για τον ΕΛΟΑΑ να κάνουν παρατυπίες γιατί αργά ή γρήγορα θα πέσουν στα χέρια της δικαιοσύνης, όπως συνέβει πριν λίγα χρόνια με εφάπαξ μαιμού στο ΙΚΑ τα οποία τα κατάσχεσαν φυσικά και οι παραλήπτες πήγαν και αυτοί φυλακή……
Ας είμαστε λιγάκι υπομονετικοί και θα έρθει η σειρά μας, αρκεί να μην χώνουν τα χέρια τους οι πολιτικοί στα ταμειακά μας διαθέσιμα….και να δίνονται τα εφάπαξ με σταθερή ροή εσόδων-εξόδων (ώσπου να μάθουμε και εμείς οι μετά τον Ιουλ.14 πόσο θα πάρουμε, όταν έρθει με το καλό η σειρά μας….με ευχή να είναι ολόκληρο, σε ευρώ και πριν το Μνημόνιο 4!!!!!!)
Johnny B.
Άνα γειάσου φίλε έτσι σε θέλω αισιόδοξο και όλα θα πάνε καλά .
Σημ.
Όλοι πρέπει να κάνουμε υπομονή, αργά η γρήγορα θα έρθει και η σειρά μας. Καλό υπόλοιπο Αυγούστου . Τα ξαναλέμε τον Σεπτέμβριο . Χρόνια πολλά σε όλους για την ημέρα του δεκαπεντάυγουστου.
Γειά σου Στέργιο!
Πιό πολύ ανησυχώ για τις περικοπές υποστήριξης επιχειρησιακά στις ΕΔ παρά για την καθυστέρηση καταβολής των εφάπαξ…..
Τί να το κάνεις το εφάπαξ αν έχεις μιά Άμυνα που σέρνεται; νοιώθεις ασφαλής έτσι; ή δεν σε νοιάζει;
Δεν ξέρω πού πάει η όλη κατάσταση….ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε κακές εξελίξεις με τους γείτονες….γιατί κανένας δανειστής δεν θα έρθει να βάλει πλάτη για να μην τεμαχιστούμε…..ας είναι καλα οι αναταραχές στη Συρία που κρατούν τα συμφέροντα των γειτόνων στραμμένα αλλού….αλλά μέχρι πότε;;;;;
Ειλικρινά σε χάσαμε φίλε G.G.!!! Καλώς ξανά ήρθες….
RESPECT!
Ευτυχώς που το κατάλαβες Johnny… O Aύγουστος είναι για παραλία και μπυρίτσα… Παρέα με συνάδελφους ή όχι….
Φέρελπις νέοι…
… συναθροισθέντες ενθάδε….
..με ικανότητα διαγραφής σχολίων ολόκληρες μέρες πριν την επίσημη τοποθέτηση του admin….
Είναι απόλυτα κατανοητό ποιες αναλύσεις επιθυμείς να διαβάζεις και ποιες σε ενοχλούν, ωθώντας σε προς την… θάλασσα.
Καλά μπάνια….
Προς Dp:
Κανένας άλλος πλην εμού δεν μπορεί να διαγράψει σχόλια.
Δεν έχει διαγραφεί ποτέ κανένα σχόλιο λόγω διαφωνίας με το περιεχόμενό του, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν όλα ανώνυμα. Έχουν διαγραφεί σχόλια (λιγότερα από 20 σε 2,5 χρόνια) που περιείχαν βρισιές ή υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για συναδέλφους.
Εκτός εάν υποστηρίζεις ότι τέτοιου είδους εκφράσεις αρμόζουν στο επίπεδο των στρατιωτικών και προάγουν τη συζήτηση.
ΥΓ. Το site δημιουργήθηκε, συντηρείται, πληρώνεται και διαχειρίζεται μόνο από εμένα (ερωτήσεις 1.1 και 1.2 στις FAQ).
Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να είμαι ανεξάρτητος οποιωνδήποτε συμφερόντων (φυσικά όχι αλάνθαστος).
Η “επίσημη τoποθέτηση του admin” όπως την αναφέρεις, είναι απλά οι προσωπικές απόψεις ενός ανθρώπου και δεν υπάρχει τίποτε το “επίσημο”, πολύ απλά διότι δεν εκπροσωπώ απολύτως κανέναν.
Σε αυτό το site, διαβάζουμε ότι ………..έρχεται στο μυαλό του καθενός αναλυτή …..Έλεος πια…..Λίγη αποτοξίνωση δε βλάπτει. Αύγουστος είναι και η θάλασσα έχει ζεστάνει !!!
Άντε βρε Μάριε…ακόμα εδώ είσαι;;;; πήγαινε για κανένα μπανάκι και εσύ….μόνο λόγια για τους άλλους είσαι! …ή περιμένεις με τα χαρτιά στο χέρι έξω από το έρημο ΜΤΑ για να σου δώσουν το εφάπαξ σου Αυγουστιάτικα;;;;….τζάμπα χάνεις τον χρόνο σου! έλα στον Αγ. Ανδρέα που σε περιμένω στην καντίνα για καμμιά μπυρίτσα με τους φίλους μου της ΕΑΑΑ και του ΜΤΑ, μπας και κάνουμε κάτι “γρήγορο” και για σένα….άλλωστε τόσο μας υπερασπίζεσαι! ε; το δικαιούσαι βρε αδελφέ!!!!
@arthur Για να σε βοηθήσω στις αναζητήσεις σου φίλε μου, απλά θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ο Αχιλλέας εκφράζει τις «επίσημες» θέσεις του ταμείου. Ανακοινώσεις όπως αυτή: http://enstoloi.net/enimerosi-gia-efapax-eloaa/ , υφίσταται μόνο στον παρόντα ιστότοπο και βέβαια δεν είναι οι υποκειμενικές απόψεις του διαχειριστή αλλά οι επίσημες θέσεις του ταμείου οι οποίες για κάποιους λόγους “διακινήθηκαν” μέσω αυτής της ιστοσελίδας…. Για αυτό τον λόγο οι απόψεις που εκφράζονται ΕΠΑΝΕΛΛΕΙΜΜΕΝΑ (από τον παρόντα ιστότοπο) περί μείωσης του εφάπαξ ακόμα και κατά… 50%, θα πρέπει να τις λαμβάνετε σοβαρά υπ΄ όψιν αφού προφανέστατα δεν πρόκειται περί αναζήτησης φιλοσοφικών ιδεολογιών αλλά συζητούνται ως καίριες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας του ταμείου. Πάει αυτό…. Πάμε παρακάτω: Πέρασαν οι οκτώ (8) πρώτοι μήνες του έτους και η εικόνα του ταμείου είναι η εξής: 1) ΕΣΟΔΑ ΤΑΜΕΙΟΥ: α) Σε 10 μέρες εισπράττονται οι εισφορές του Σεπτεμβρίου των ΕΝ/ΕΝ στελεχών, άρα τα έσοδα από εισφορές είναι: 9 Χ 1.500.00 € = 13.500.000 € β) Λοιπά έσοδα ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ = 0 !!!! Ναι, ΜΗΔΕΝ (0), για να μην στεναχωρήσουμε ορισμένους οι οποίοι ισχυρίζονται με πάθος ότι τα «λοιπά έσοδα»… Διαβάστε τη συνέχεια »
Dp Τα έχεις παίξει!!!!!!!!!!
Ο Dp δεν τα ˊχει παίξει καθόλου…..μόνο που είναι άδικος με τον Αχιλλέα, κυριολεκτικά τον έχει παρεξηγήσει….!!!!
Αυτά που γράφει ο Dp, τα συμμερίζομαι κατά ένα σημαντικό ποσοστό και προσθέτω και πολιτική χροιά στις αποφάσεις του ΜΤΑ, χρησιμοποιώντας την φράση “μαγκιές του Γιάνη” για να υπονοήσω μιά εκδοχή ….της σκοπίμως καθυστερούμενης καταβολής τόσων εφάπαξ γράφοντας …..”τί θέλετε να σας δώσει τώρα; τίτλους του δημοσίου; ομόλογα, repos κλπ….”. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μας πουν που βρίσκονται οι μη καταβαλόμενες εισφορές τόσων μηνών τουλάχιστον;;;; Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός!!!!
…όσο για την κυρία με τις bypass διαδικασίες ώστε να μην μείνει ανύπαντρη η θυγατέρα της….τί να πω; αξίζουν πολλά μπράβο τα μέλη του ΔΣ, έδειξαν πόσο φιλεύσπλαχνοι είναι….με εντυπωσίασαν! Σκοπεύω να ζητήσω το ίδιο ακριβώς ποσό για μιά δική μου υποχρέωση για να βαφτίσω ένα ανηψάκι μου και θεωρώ δεδομένη την άμεση ανταπόκριση του ταμείου, ήδη κάνω τα χαρτιά μου….
@ Δημήτρης
Ευχαριστώ…. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Dp, το έχεις πάρει εντελώς λάθος το πράγμα. Προσωπικά δεν απέκρυψα ποτέ καμία πληροφορία που είχα, εάν κάτι δεν αναρτήθηκε στο site, απλά δεν το γνώριζα και δεν μπόρεσα να βρω σχετικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν ισχύει για σένα, αφού παραθέτεις πληροφορίες με το σταγονόμετρο (ενώ γνωρίζεις πολύ περισσότερα), ώστε να μπορείς να εμφανίζεσαι ως τιμητής των πάντων αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα. Ουσιαστικά ακολουθείς την τακτική του Γκαίμπελς “πες, πες, κάτι θα μείνει”. Τουλάχιστον ο Γκαίμπελς δεν κρυβόταν πίσω από ψευδώνυμο! Είναι φανερό ότι διαθέτεις οικονομικά στοιχεία για το ταμείο τα οποία εγώ δεν έχω (τα κρύα ανέκδοτα δεν μετράνε). Αντί να κατηγορείς ανώνυμα, άνανδρα, χωρίς αποδείξεις και άδικα, γιατί δεν έστειλες ένα mail με τα στοιχεία που διαθέτεις, ώστε να ενημερωθώ από σένα, να ζητηθεί η άποψη του ταμείου και να αναρτηθούν στο παρόν site όλες οι πληροφορίες που υποστηρίζεις ότι αποκρύπτω; Όπως το βλέπω εγώ υπάρχουν 2 επιλογές: α. Παραθέτεις τα στοιχεία που έχεις, ώστε να ερωτηθεί το ταμείο για συγκεκριμένα ποσά και βγει τελικό συμπέρασμα. Εάν δεν υπάρχει η απάντηση και της άλλης πλευράς οτιδήποτε… Διαβάστε τη συνέχεια »
Βέβαια υπάρχει ένα αναπάντητο θέμα….το 25 εφάπαξ αντιστοιχεί σε 200 εφάπαξ μέχρι τον Αυγ. πού είναι τα χρήματα της διαφοράς? Σε ταμειακά διαθέσιμα έτοιμα προς απόδοση? Δόθηκαν στους ΕΜΘ και σε συμπληρωματικά? Τα πήρε ο Γιάνης με υποσχετική? Πού είναι? Αναρωτιέμαι……
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΦΑΠΑΞ
ΕΧΘΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ 33 ΑΤΟΜΑ (ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ 30/01/2014
ΧΘΕΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ 33 ΑΤΟΜΑ (ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
Ποια είναι η ημερομηνία αίτησης για εφάπαξ? Τι σειρά είχες?
Φίλε aero,
μην τσιμπάς….άσε να βγάλει πρώτα ανακοίνωση το ΕΛΟΑΑ…και βλέπουμε….πάντως έγραψε ο Dp για το πως επιλέχθηκε ο αρθμός 33!!!! Μακάρι να το πάνε έτσι από εδώ και πέρα….χωρίς άλλες καθυστερήσεις! Μας έφαγαν οι κάθε λογής μαγκιές του Γιάνη….τους περιμένουμε αυτούς στις εκλογές…..
O Dp αντί να συκοφαντεί και να παραθέτει κρύα ανέκδοτα, εάν ήθελε θα μπορούσε να μας ενημερώσει για τις πληροφορίες που έχει για τα οικονομικά του ταμείου, να επιδιωχθεί η απάντηση από την πλευρά του ταμείου και να λήξει οριστικά το θέμα.
Αντί γι’ αυτό κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό τις πληροφορίες που διαθέτει για τον εαυτό του, ώστε να είναι ο επικεφαλής των αγανακτισμένων στο παρόν φόρουμ (εάν δεν έχει κρυφή προσωπική ατζέντα).
Αχιλλέα,
όλοι ξέρουμε το ποιόν σου και το ποιόν του site! όλα τα άλλα είναι έτσι να τα λέμε, επειδή θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν ισχύουν!!!!
Πάντως για το πώς επιλέχθηκε ο αριθμός 33 όπως το καταγράφει ο Dp έχει πολύ γούστο!
Για μας τους σχολιαστές νομίζω ότι ας μην είμαστε αρνητικοί με το γουστόζικο μπλακ χιούμορ του Dp, ούτε με τις ακραίες επιθέσεις του Στέφανου προς το ΜΤΑ που σίγουρα προκαλούν, ας ακούμε σοβαρά τυπάδες σαν τον G.G. και ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι όταν κάποιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, μιλάω για το ΜΤΑ, κάποια έκπληξη μας επιφυλάσσει….ας ελπίσουμε να είναι ευχάριστη!
Προσωπικά δεν νομίζω Αυγουστιάτικα να δώσουν κανένα εφάπαξ, γιˊ αυτό βουρ στις παραλίες για μπάνια, όπως μας προτρέπει ο Μάριος!
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ 27/1/14
13ος ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ
Κοιτάξτε εδώ τι πρέπει να εισπράξει το ταμείο μας.
http://martyriariko.blogspot.gr/2012/04/eurocontrol.html
Τα εισέπραξε?
Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας απαντήσει??
Αν ναί σε ποιό ισολογισμό γράφτηκαν. ΑΝ όχι γιατί??????
Κύριε Αχιλλεα. Τελικά ανακουφιστικά. Η λεπτομερή και αναλυτική απάντηση σου είναι σαν να ενημερώνομαι από εκπρόσωπο του ΕΛΟΑΑ. Ο μήνας που διανύουμε είναι ο 8ος (Αύγουστος) .Το δικό μου κομπιουτεράκι βγάζει 8 Χ 25= 200 και όχι 72 (εφάπαξ 2015 ως σήμερα).Τα γραφόμενα σου ας μας τα ανακοινώσει επίσημα το ταμείο μας, να μας πουν ότι ισχύουν αυτά που γράφεις στο υστερόγραφο σου για να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση και σε ποιους θα κυλίσει το φουσκωμένο ποτάμι τις οργής. Στις απώλειες ταμείου λόγω χρηματιστηρίου, PSI, κατάργηση προκαταβολών, λανθασμένες επενδύσεις κλπ όπως αναφέρεις κάποιοι ήταν- είναι υπεύθυνοι να διαχειριστούν τις δικές μας μηνιαίες εισφορές. Οι εξελίξεις των καιρών θα φέρουν
Οι εξελίξεις των καιρών θα φέρουν φωνή λαού οργή θεού : φωνή λαού οργή θεού που θα τους καταστρέψει τα ψέματα που θα μας πουν κανείς δε θα πιστέψει μαζί να γίνουμε γροθιά σφιγμένοι χέρι χέρι μαζί να δώσουμε γροθιά επάνω στο μαχαίρι.
Μία διόρθωση στα νούμερα, μέχρι τωρα δόθηκαν περίπου 50 εφάπαξ το Μάρτιο (για Ιανουάριο και Φεβρουάριο) και 75 στο τέλος Μαϊου (για Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο). Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτή τη στιγμή “χρωστάνε” γύρω στα 50 εφάπαξ για Ιούνιο και Ιούλιο. Το Σεπτέμβριο (αφού εισπραχθούν οι εισφορές του Αυγούστου) όντως κανονικά θα πρέπει η απόδοση να φθάσει κοντά στα 200 που υπολογίζεις. Αυτή την περίοδο δεν έχω επικοινωνία και δεν γνωρίζω πόσα εφάπαξ δίνονται. Εάν κάποιος ειδοποιηθεί μπορεί να αναφέρει εδώ την ημ/νία του αριθμού πρωτοκόλλου, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης. Αντίθετα από τους οπαδούς των θεωριών συνομωσίας που δεν παραθέτουν απολύτως κανένα αριθμητικό στοιχείο (μόνο υποψίες), τα στοιχεία που αναφέρω υπάρχουν δημοσιευμένα εδώ και χρόνια στο διαδίκτυο. α. Επίσημη ενημέρωση ήδη από το τέλος του 2012 για την οικονομική κατάσταση του ΜΤΑ: https://www.haf.gr/2012/11/ανακοίνωση-του-μετοχικού-ταμείου-αερ-7/ Εδώ θα βρεις στοιχεία για το πόσα λεφτά χάθηκαν στο χρηματιστήριο. Δεν θέλει κόπο, απλά πατάς το σύνδεσμο “Χαρτοφυλάκιο µετοχών με 31/12/2011”. Πχ. η μετοχή της “Εθνικής” αγοράστηκε 11,9 € και τώρα αξίζει 0,60 €, δηλαδή 5.600.000 € μείον… Διαβάστε τη συνέχεια »
Όλα αυτά τα διαβάσαμε, γιατί όλα είναι μέχρι το 2012 !!!!
2013-2014-2015 τι γίνεται ?
Ας μας απαντήσει κανείς από το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ,
εάν δίνονται χρήματα και για άλλες «αιτιάσεις» από κονδύλια του ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ πέρα και έξω από την σειρά καταβολής εφάπαξ των εν αποστρατεία ;
Και ΑΝ δίνονται πως, που, ποτέ, πόσα και γιατί ;
Είμαστε πάρα πολλοί είμαστε και πολύ οργισμένοι.
Η μπαλάντα του ξεσηκωμού: Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού ,κυλάει πάνω απ’ τα χωράφια,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,ποιος, ποιος τη σταματάει.
Είμαστε πάρα πολλοί είμαστε και πολύ οργισμένοι.
Η οργή είναι δικαιολογημένη μόνο εφόσον γνωρίζεις και κατανοείς τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα. α. Οι μηνιαίες εισφορές των εν ενεργεία υπέρ ΕΛΟΑΑ είναι 1.500.000 € και επαρκούν για 25 περίπου εφάπαξ. β. Οι εισφορές που πλήρωσες για το εφάπαξ αντιστοιχούν σχεδόν στο μισό ποσό από αυτό που θα εισπράξεις (σελίδα “Εργαλεία –> Απόδοση Κρατήσεων”). γ. Τα υπόλοιπα έσοδα του ΕΛΟΑΑ (που έδιναν το άλλο μισό εφάπαξ) έχουν μειωθεί δραματικά. Τα ταμεία μας λειτουργούν με τη ρήτρα μηδενικού ελλείματος, και για το λόγο αυτό μειώθηκε το μέρισμα του ΜΤΑ κατά 50%. Εφαρμόζοντας την ίδια αρχή στο εφάπαξ, μία λύση θα ήταν να μειωθεί το εφάπαξ στο μισό και να δίνεται αμέσως (όπως το μέρισμα), δηλαδή με υπολογισμό συνολικά έσοδα ΕΛΟΑΑ ανά έτος / δικαιούχοι εφάπαξ ανά έτος. Αυτό θα οδηγούσε σε κυμαινόμενα ανά έτος εφάπαξ με ταυτόχρονη μείωση περίπου 50% και είχε προταθεί από την τρόικα (απορρίφθηκε τελικά) ήδη από το 2013. Αντί της ανωτέρω ακραίας λύσης, επιλέχθηκε να δίνεται ολόκληρο το εφάπαξ (όπως τώρα) αλλά φυσικά ο χρόνος αναμονής συνεχώς θα αυξάνει (λόγω της αιτίας “γ.” ανωτέρω). Επειδή υπάρχει έλλειψη… Διαβάστε τη συνέχεια »
Θέλω και εγώ να προσθέσω τον προβληματισμό μου για τα γραφόμενά σας.
α) Σαν μερισματούχος του ΜΤΑ επιθυμώ την προσωπική μου ενημέρωση ( Όπως νομίζω και όλοι μας). Όχι μόνο για τις περικοπές να έρχονται ατομικές ενημερώσεις, αλλά για όλα τα θέματα.
Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση.
Θα πει κάποιος διάβασε τον ισολογισμό. Ναι αλλά δεν είναι όλοι οικονομολόγοι και επί πλέον στον ισολογισμό αναφέρονται γενικότητες.(π.χ.Λοιπά έσοδα επιχειρηµατικής δραστηριότητας) .
β) Το ότι και τα άλλα τα ταμεία δεν εκδίδουν ανακοινώσεις δεν δικαιολογεί το ΜΤΑ να πράττει το ίδιο.
γ) Απώλειες του ταμείου στο χρηματηστήριο (Αν υπήρξαν), απώλειες λόγω PSI (Αλήθεια κουρεύτηκα όλα τα ταμεία??) ,εγώ σαν μερισματούχος δεν έχω ενημερωθεί. Σε εταιρίες αν είχα μερίσματα γνωρίζω ότι γίνονται Γενικές Συνελεύσεις και ότι υπάρχουν ενημερώσεις.
δ) Έχουν ψαχτεί όλες οι περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα στο ταμείο μας?
Αν ναι, η παρακάτω περίπτωση υφίσταται η όχι??
http://martyriariko.blogspot.gr/2012/04/eurocontrol.html
Γιατί εδώ μιλάμε για αρκετά εκατομμύρια.
Απλά αναφέρω μερικές σκέψεις απορίες.
“… Απώλειες του ταμείου στο χρηματηστήριο (Αν υπήρξαν), απώλειες λόγω PSI (Αλήθεια κουρεύτηκα όλα τα ταμεία??) ,εγώ σαν μερισματούχος δεν έχω ενημερωθεί.” –>
Εδώ κάνεις λάθος, διότι έχεις ενημερωθεί τουλάχιστον 2 φορές (το 2012 και το 2014)!
Και μιλάμε για περίπου 30 εκατομμύρια, για τα οποία έχεις ενημερωθεί επίσημα με τις κάτωθι ανακοινώσεις:
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-91/#comment-19258
Τελικά ανακουφιστικά. Η λεπτομερή και αναλυτική απάντηση σου είναι σαν να ενημερώνομαι από εκπρόσωπο του ΕΛΟΑΑ. Ο μήνας που διανύουμε είναι ο 8ος (Αύγουστος) .Το δικό μου κομπιουτεράκι βγάζει 8 Χ 25= 200 και όχι 72 (εφάπαξ 2015 ως σήμερα).Τα γραφόμενα σου ας μας τα ανακοινώσει επίσημα το ταμείο μας, να μας πουν ότι ισχύουν αυτά που γράφεις στο υστερόγραφο σου για να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση και σε ποιους θα κυλίσει το φουσκωμένο ποτάμι τις οργής. Στις απώλειες ταμείου λόγω χρηματιστηρίου, PSI, κατάργηση προκαταβολών, λανθασμένες επενδύσεις κλπ όπως αναφέρεις κάποιοι ήταν- είναι υπεύθυνοι να διαχειριστούν τις δικές μας μηνιαίες εισφορές. Οι εξελίξεις των καιρών θα φέρουν
Αχιλλέα, κοντός ψαλμός….έρχονται τα σχέδια “Δρακουλέσκου” δηλαδή των περικοπών μισθολογικών δαπανών ΕΔ σε συνδυασμό με την εξυγίανση του ασφαλιστικού/συνταξιοδοτικού….ήτοι, μειώσεις ανά έτος σε μέρισμα, εφάπαξ, ΒΟΕΑ, απορρόφηση επιδομάτων σε βασικό μισθό/φορολογική επιβάρυνση και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στα πλαίσια της ρήτρας μηδενικού ελλείματος….και όποιος αντέξει!!!!
Αφού τα ξέραμε αυτά τόσα χρόνια, ως Κράτος, γιατί δεν φροντίζαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια ταμεία μόνοι μας με δικές μας ήπιες περικοπές; μας έλειπε η βούληση; …. αυτά και άλλα πολλά μας κάνουν μόνιμους “πελάτες” των μνημονίων και όλων των ξενόφερτων μοντέλων ταπείνωσης και ξεφτηλισμού……επειδή είμαστε αυτοί που είμαστε και ψηφίζουμε με το συμφέρον μας και όχι με την “κοινή λογική”….καλά να πάθουμε!!!!!
Μπορεί η σειρά καταβολής εφάπαξ να τηρείται ευλαβικά αλλά νομίζω ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
Για να εξαλειφθούν όλες οι απορίες των συναδέλφων πρέπει ,(κατά τη γνώμη μου )το ΜΤΑ να αναρτεί στην ιστοσελίδα του καθαρά και ευανάγνωστα ποια εφάπαξ έχει δώσει με αρ. πρωτοκόλλου .
π.χ από ….έως … δόθηκαν κανονικά εφάπαξ.
από ….έως … δόθηκαν συμπληρωματικά εφάπαξ.
Το “Colpo Grosso”
Ας μας απαντήσει κανείς από το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ,
εάν δίνονται χρήματα και για άλλες «αιτιάσεις» από κονδύλια του ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ πέρα και έξω από την σειρά καταβολής εφάπαξ των εν αποστρατεία ;
Και ΑΝ δίνονται πως, που, ποτέ, πόσα και γιατί ;
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Η προπαγάνδα συνεχίζετε σε όλο της το μεγαλείο….
Η παρούσα διοίκηση του ΜΤΑ – λέει – προσπαθεί να περιμαζέψει τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων (…..χρησιμοποιούνται και ωραία παραδείγματα εμπρηστών – πυροσβεστών….lol….)
Αυτή η διοίκηση που παρείξε εφάπαξ μία και μοναδική φορά στους πρώτους 8 μήνες του 2015…..
Αυτή η διοίκηση που απαξιώνει παντελώς τους μερισματούχους της…..
Έλεος καπεταναίοι………..
Καλά μου έλεγε η … γιαγιά μου 🙂 :
«ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ»
Αυτή την ….αλάνθαστη τακτική ακολουθεί η τωρινή διοίκηση του ταμείου.
Μπερδεύονται και οι …εχθροί με αυτή την …τακτική!!!!
Εύγε!!!!!!
Δοξάστε τους!!!!!
Stefanos μπορείς να αναφέρεις κι εσύ επίσημα κάποιες περιπτώσεις
“κακοδιαχείρησης” , τις οποιες γνωρίζεις…
Αυτές, έχουν σταλεί εκεί που πρέπει…
Εμείς εδώ μόνο τον πόνο μας συζητάμε… και κάνουμε και κανένα μπάνιο,
Αλλοι μας δουλεύουν κανονικά,
ΣΗΜ: Ο καθωσπρεπισμός δεν είναι κατά ανάγκη και η αλήθεια.
Ti σημαίνει “γίνεται πάρτι στο ΜΤΑ” ? Εννοείς ότι δεν τηρείται η σειρά καταβολής του εφάπαξ ? Ή εννοείς κάτι άλλο ?
Μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια, η σειρά καταβολής τηρείται ευλαβικά.
Οι κατηγορίες που προσάπτουν κάποιοι συνάδελφοι είναι η αδυναμία του ΕΛΟΑΑ να δώσει περισσότερα εφάπαξ ανά μήνα, αλλά και η χορήγηση προκαταβολής σε ημετέρους όπως αυτή: http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-86/#comment-18339
Ακόμη και εάν η ανωτέρω περίπτωση είναι μεμονωμένη, αποτελεί πρόκληση σε περίοδο τόσο μεγάλης αναμονής λήψης του εφάπαξ.
Πως είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι η μόνη περίπτωση ;
Την οποία μάλιστα υπογράφουν οι νυν διοικούντες μετά από ένα απίστευτο ενημερωτικό/ σκεπτικό.
NAI NAI, oi πυροσβέστες (νυν διοικούντες) που δεν έσβησαν γρήγορα τη φωτιά
“Πως είσαι σίγουρος ότι αυτή είναι η μόνη περίπτωση ;” –> Εάν κατάλαβες ότι υποστήριξα αυτό τότε σημαίνει ότι είσαι προκατειλημμένος αναγνώστης, διότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα εκεί που δεν υπάρχουν! Απλό μάθηκα συντακτικού ελληνικής γλώσσας: α. Εάν υποστήριζα αυτό που λες θα έγραφα: “Παρά το γεγονός ότι αυτή η περίπτωση είναι μεμονωμένη, αποτελεί πρόκληση σε περίοδο τόσο μεγάλης αναμονής λήψης του εφάπαξ.” β. Όμως ο αμερόληπτος αναγνώστης που διαβάζει: “Ακόμη και εάν η ανωτέρω περίπτωση είναι μεμονωμένη, αποτελεί πρόκληση σε περίοδο τόσο μεγάλης αναμονής λήψης του εφάπαξ.” βγάζει το συμπέρασμα ότι δεν είναι σίγουρο εάν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις (μπορεί ναι, μπορεί όχι), αλλά σε κάθε περίπτωση (είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν) το γεγονός είναι μεμπτό. Σε προκαλώ να δείξεις αυτό το σχόλιο σε οποιοδήποτε άτομο εκτιμάς (φίλους, γυναίκα, παιδιά κλπ) και να τους ρωτήσεις εάν συμφωνούν με το δικό μου (β.) σκεπτικό ή με το δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. “NAI NAI, oi πυροσβέστες (νυν διοικούντες) που δεν έσβησαν γρήγορα τη φωτιά” –> Η ειρωνεία είναι η εύκολη λύση αλλά δεν απαντά στο απλό ερώτημα: Είναι δυνατόν να θεωρείς ότι για… Διαβάστε τη συνέχεια »
Καταλαβαίνω την προσπάθεια που κάνεις για να σώσεις την τρέχουσα διοίκηση του ΜΤΑ, δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνεις αυτό,
αλλά σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σου.
Η άποψη μου, όμως για την «ΠΑΡΑΓΚΑ» του ΜΤΑ ΔΕΝ αλλάζει …
Johnny b δεν πουλάω τρέλα όπως λες. Στην ίδια κατηγορία είμαι κι εγω. Αποστρατεύτηκα πριν 1 χρόνο. Εσυ τι λες; Έχω πάρει το εφάπαξ; Λάθος συμπέρασμα είχες βγάλει. Συμφωνώ ότι έπρεπε να έχουμε σαν μέτοχοι παραπάνω ενημέρωση απο το ΜΤΑ. Αλλά χωρις τρανές αποδείξεις, δεν μπορώ να επισυνάπτω κατηγορία..
Θέλεις τρανές αποδείξεις για το ΑΝ γινόταν ή γίνεται «ΠΑΡΤΙ» στο ΜΤΑ;
Δεν κοιτάς το χάλι που έχουν καταντήσει το ΜΤΑ, οι διοικούντες πρώην και νυν.
Τι ποιο απτό, ποιο πραγματικό, από αυτό;
Επισυνάπτει κατηγορίες μόνο η δικαιοσύνη και ο Κ. Εισαγγελέας , έχουν δοθεί τόσα πολλά στοιχειά για «Καλούς» Συναδέλφους .
Εμείς εδώ μόνο τον πόνο μας συζητούμαι…
και ΔΕΝ χαριζόμαστε σε κανέναν που οι πράξεις του ζημίωσαν και ζημιώνουν το κοινό όφελος όλων μας.
Θεωρώ εξαιρετικά άδικο (και λανθασμένο) να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους πρώην και νυν διοικούντες.
Οι πρώτοι ευθύνονται (σε αρκετά μεγάλο ποσοστό) για την κατάσταση που επικρατεί τώρα με λανθασμένες κινήσεις δεκαετιών, ενώ για τους νυν διοικούντες το μόνο που μπορείς να προσάψεις είναι ότι δεν βρίσκουν λύσεις για το πρόβλημα (εάν φυσικά υπάρχουν).
Είναι σαν να πήρε φωτιά το σπίτι σου και κατηγορείς εξίσου τους εμπρηστές (πρώην διοικούντες) και τους πυροσβέστες (νυν διοικούντες) που δεν έσβησαν γρήγορα τη φωτιά!
Ολοι είμαστε συνάδελφοι και τα προσβλητικά σχολια πρέπει να σβήνονται…..Stefanos….
Έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά θα πρέπει να τηρούμε ΟΛΟΙ αυτή την αρχή, και εσύ το ίδιο.
Εάν δεν μπορεί το Site αυτό, να φιλοξενήσει σχόλια, να μας το πει ο Αχιλλέας να φτιάξω ένα καινούργιο χωρίς αυτές τις αγκυλώσεις .
Στέφανε, αυτός έχει πάρει το εφάπαξ του και γλεντάει με τα ζόρια μας….καταλαβαίνεις τι άνθρωπος είναι!!!!!…και πουλάει τρέλα ….για αυτό δεν δέχομαι τα χαζά του αστεία….
Προς S. Stefanos: Νομίζω ότι μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς αγενείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-91/#comment-19204
Πήγαινε για καμιά μπύρα και άσε τα πολλά λόγια, Μάριε…..δεν μας πείθεις για τις αγαθές σου προθέσεις….