Φορολογία

Σελίδα και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
1000
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-33/#comment-74283
https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-33/#comment-74288
καλημέρα πέρυσι ίσχυαν τα παραπάνω φέτος που το εισόδημα της κόρης μου ξεπερνάει τα 3000 ευρώ αλλάζει κάτι

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Αντίθετα, τα ενήλικα τέκνα που τηρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β’ της παρ.1 του άρθρου 11 του ν.4172/2013 είναι εξαρτώμενα μέλη εφόσον το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 3.000 ευρώ και συνοικούν με τους γονείς τους, ενώ τα ενήλικα τέκνα που τηρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης γ’ της παρ, 1 του άρθρου 11 του ν.4172/2013 εφόσον το ετήσιο φορολογητέο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσόν των 6.000 ευρώ και συνοικούν με τους γονείς τους.

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/250504
Συνεπώς θα υποβάλει μόνη της δήλωση και δεν θα είναι εξαρτώμενο τέκνο ανάλογα το εισόδημα ως ανωτέρω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Θα πρέπει να δηλωθεί στους κωδικούς 007-008 της δικής μου δήλωσης αφού μένει μαζί μας ή αρκεί να δηλώσει αυτή ότι φιλοξενείται στη δική της δήλωση???

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ναι θα πρέπει να την δηλώσεις φιλοξενούμενη στον κωδικό 007 – 008 της δικής σου φορολογικής δήλωσης. Βλ. σελ. 22-23 εδώ https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-04/ΦΕΦΠ_2020_15_04_20_2.pdf .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Σε συνέχεια παλαιότερου ερωτήματος για αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας μας στο taxis, όπως είχε επισημανθεί από τον συνάδελφο GEORGIOSP, περί ΜΗ διεκπεραίωσης αιτημάτων μεταβολής διεύθυνσης λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την πανδημία

https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-53/#comment-85894
.
Με την απόφαση E.2072/2020 της ΑΑΔΕ, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας τους.
https://www.taxheaven.gr/circulars/33223

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ Ε1

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Σπύρος
Σπύρος

Σε κανένα κωδικό, είναι μέσα στις κρατήσεις μόνο σε εφάπαξ καταβολη το γράφουμε

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γεωργιος Μοs
Γεωργιος Μοs

351 φίλε σε εμάς δεν είναι στης κρατήσεις Πυροσβεστική

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γεωργιος Μοs
Γεωργιος Μοs

Υ.Γ όταν τα βάλουνε μέσα στης κρατήσεις του ετησίου δεν θα σου δίνουν ξεχωριστό όπως κάνουν σήμερα για αυτήν την αναγνώριση.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
billy
billy

Αναρτήθηκαν, οι βεβαιώσεις εφορίας για τις αποδοχές του έτους 2019 για τους εν ενεργεία της Π.Α. (οι οποίες δεν έχουν αναδρομικά προηγούμενων ετών, δηλ. δεν θα χρειαστεί φέτος να κάνουμε συμπληρωματικές δηλώσεις).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σπύρος
Σπύρος

Σε όσους δεν έχουν ΝΑΙ δεν θα υποβάλουν

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΕΑΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ Ν. 4575/18 ΆΡ.10 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ??
ΤΟ ΡΩΤΑΩ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Δεν υπολογίζονται θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον ΟΠΕΚΑ να το διορθώσει. Και περυσι το ιδιο έγεινε και το διόρθωσαν κάποια στιγμή αλλα κάποιος πρέπει να τους το πεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Δες και το παρακάτω με αλλο πρόβλημα
https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-55/#comment-86220

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη το θέμα με το περσινό επίδομα παιδιού το έχουν διορθώσει.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Ηθελα να επισημάνω οτι υπήρχε και αλλο πρόβλημα οχι οτι δεν διορθώθηκε (δεν γράφω κάτι τέτοιο), αλλωστε τα σχόλια το ξεκαθαρίζουν

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Έχεις δίκιο Γιάννη. Διαβάζοντας και τα δύο σχόλια σου είναι προφανές αυτό που θες να πεις. Απάντησα στο δεύτερο χωρίς να το συνδυάσω με το προηγούμενο. 🙇

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Ολα καλά Γιώργο δεν υπάρχει θέμα 👍👍 σημασία έχει να κατάλαβε ο Νίκος τι πρέπει να κάνει.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ….

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γεώργιος
Γεώργιος

Γνωρίζει κανένας να μου πει πότε θα πιστωθούν τα χρήματα από επιστροφή από τη φετινή δήλωση εφορίας.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
S.K.
S.K.

Η απάντηση από ΤaxisΝΕΤ: “Η ειδοποίηση για το διάστημα καταβολής του επιστρεφόμενου ποσού που έχει προκύψει κατά την εκκαθάριση της Δήλωσης σας , θα γίνει μέσω εκτυπωμένου ηλεκτρονικού μηνύματος από την Υπηρεσίας μας στο εκκαθαριστικό της Φορολογικής Δήλωσης , όπου μπορείτε μπαίνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερωθείτε με νέο μήνυμα που θα έχει εκτυπωθεί κάτω αριστερά στο εκκαθαριστικό σας. Η καταχώρηση του ποσού θα γίνει στον ΙΒΑΝ που έχετε δηλώσει.”

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, σε ποιον κωδικό μπαίνει η επιστροφή των κρατήσεων για εφάπαξ και ΒΟΕΑ απο τα μετοχικά ταμεία, για κάποιον που παραιτήθηκε χωρίς δικαίωμα άμεσης συνταξιοδότησης? Στον 781,782 που μπαίνει και το εφάπαξ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ναι..Στον 781 ή 782

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Τάκη καλημέρα. Με δεδομένο ότι το ποσό που έλαβες δεν αποτελεί τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εφάπαξ, αλλά είναι επιστροφή ασφαλιστών εισφορών (και οι οποίες εξαιρούνταν από την φορολόγηση), κάνε ένα τηλέφωνο στο ΜΤΝ για το πώς θα χειριστείς φορολογικά αυτά τα ποσά. Έχεις λάβει κάποια βεβαίωση από το ΜΤΝ και τι ακριβώς γράφει ?
Αντίστοιχες εισφορές υγειονομικής περίθαλψης που μας είχαν επιστραφεί από το ΓΛΚ, τις είχαν συμπεριλάβει στο φορολογητέο εισόδημα, αν θυμάσαι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Δεν λάβαμε κανένα ενημερωτικό από το ΜΤΝ, φίλε G.G., απλά το ποσό το οποίο καταβλήθηκε ατην τράπεζα το περάσαμε στους κωδικούς 781,782. Σε επικοινωνία με το ΜΤΝ μου είπαν ότι δεν γνωρίζουν και να απευθυνθούμε στο λογιστή για το πως πρέπει να δηλωθούν.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Κωστας
Κωστας

Δεν μπορώ να δω και να τυπώσω την βεβαίωση αποδοχών από την ιστοσελίδα του εφκα. Επίσης δεν γνωρίζω ποιός είναι ο Α.Μ. που μου ζητάει στην πρώτη σειρά. Είμαι απόστρατος τ.χ. αστυνομίας. Γνωρίζει κάποιος σχετικά;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σπύρος
Σπύρος
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ

Καλησπέρα, από υπολογισμό που έκανα με την μηνιαία προσωρινής σύνταξης (ΜΙΚΤΗ επι 12) και του ετήσιου εκκαθαριστικού 2019, υπάρχει διαφορά προ τα επάνω στο ετήσιο εκκαθαριστικό 2019, (το Ε1 δεν το έχω δει ακόμα τι αναφέρει) εάν τα ποσά (Ε1 και εκκαθαριστικού 2019) συμφωνούν να προβώ στην φορολογική δήλωση ή να περιμένω? και αν γνωρίζεται γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά? Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

13 σύνταξη πήρες…το υπολόγισες το ποσό αυτό.
Αυτο που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι το φορολογητέο που είναι οτι βάζουν στην τράπεζα + ο φόρος + η εισφορά. Εαν αυτά είναι σωστα υποβάλεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ

Σ’ ευχαριστώ!!!! έχεις δίκιο (+ “ΔΩΡΟ”) !!!!!!!!
Τα υπόλοιπα είναι όπως προαναφέρεις.!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημητρης
Δημητρης

Έχει υποβάλει φορολογική δήλωση κάποιος ? Η περιμένουμε σύμφωνα με το άρθρο ???

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Ποιός ο λόγος να μην υποβάλεις εαν τα ποσά είναι σωστα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημητρης
Δημητρης

Οκ Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος
Σταύρος

Διευκρινήσεις για Αποστράτους (επί κωδικών) πριν της υποβολής δήλωσης Ε1 Φορολογίας Εισοδήματος έτους 2019
https://aeroporiapostratos.blogspot.com/2020/05/1-2019.html?fbclid=IwAR0i6rxbeeKqx_TtgXt7dDd1qr2GoiND1f3-ruzygRkCjNwiPDCbeixrXTs#more

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

…Συνιστάται στους Συναδέλφους να μην υποβάλλουν ακόμη την φορολογική τους δήλωση 2019, καθόσον υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν/ τροποποιηθούν οι βεβαιώσεις για το ετήσιο εισόδημα για το 2019, από τις κύριες συντάξεις, όπως συνέβη και πέρυσι με την του 2018…
.
Δεν λέει το λόγο που μπορεί να αλλάξουν, αλλα μιλά γενικά και αόριστα. Απο την στιγμή που προτρέπει να μην υποβληθούν θα έπρεπε να είναι συγκεκριμένος, αρα εφόσον συμφωνούν τα ποσά δεν βλέπω το λόγο να μην υποβληθούν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ

Παρακαλώ κάποια απάντηση για το παρακάτω:
στο έντυπο Ε1 της φορολογικής μου δήλωσης δεν αναγράφει κανένα ποσό σε κανένα κωδικό, όλα τα πεδία κενά. Ομοίως στην επιλογή Ενημέρωση Βεβ. Αποδοχών δεν γράφει το παραμικρό, απλά μόνο γράφει Δεν έχετε κάνει επιβεβαίωση στοιχείων. Επικοινώνησα μέσω mail με την ΓΓΠΣ και μου απάντησαν πως ο φορέας πληρωμής σύνταξης είναι ο αρμόδιος για την αποστολή στην ΓΓΠΣ του οικονομικού αρχείου.
Το ίδιο όμως συμβαίνει και στην φορολογική δήλωση της συζύγου μου, του γιου, της κόρης.
Κανένας φορέας δεν απέστειλε ακόμη οικονομικά στοιχεία στην ΓΓΠΣ ?
Πως θα υποβάλλουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις ?
Αντιμετωπίζετε και εσείς αυτό το πρόβλημα ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σπύρος
Σπύρος

Εαν έκανες επιβεβαίωση στοιχείων και δεν εμφανίζει τίποτα παρε τηλέφωνο τον φορέα που πληρώνεσαι. Βεβαίωση αποδοχών έχει ανεβάσει ο φορέας που πληρώνεσαι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Επειδή είναι παράξενο αυτό να γίνεται σε ολους σας δοκίμασε απο αλλη συσκευή (κινητο, ταμπλετ ή υπολογιστή) πιθανόν να έχεις πρόβλημα με το λειτουργικό. Επισης οταν πατάς Ε1 την πρώτη φορά επάνω αριστερά πρέπει να πατήσεις το επιβεβαίωση των στοιχείων σου (το έκανες ;).

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ

Σε ευχαριστώ Γιάννη για την απάντηση και παραθέτω τα παρακάτω :
μπήκα στην φορολογική μου δήλωση και από κινητό με android αλλά και από tablet, πουθενά δεν μου βγάζει επάνω αριστερά όπως γράφεις το επιβεβαίωση στοιχείων.
Και με αυτές τις συσκευές δεν έχω κανένα αναγραφόμενο ποσό στην δήλωση του 2020.
Ανοίγω την περυσινή δήλωση στο Ε1 και όλα τα ποσά φαίνονται κανονικά( αναδρομικά-σύνταξη-κλπ)
Την επιβεβαίωση στοιχείων από κάπου αλλού μπορώ να την κάνω?
Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Πατάς υποβολή Ε1 και σου βγάζει πίνακα με τα στοιχεία σου και κάνεις επιβεβαίωση (επάνω αριστερά). Αυτό το έκανες την πρώτη φορά που έκανες εισαγωγή. Πάντος είναι πολύ παράξενο να το κάνει και στην δική σου και στην κόρη σου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Δες τον παρακάτω οδηγό και ακολούθησε τα βήματα που έχει σε εικόνες, μέχρι το σημείο που λέει …Επιτυχής Επιβεβαίωση Στοιχείων …
https://www.pcsteps.gr/27039-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/
.
Εάν έχεις κάνει όλα τα παραπάνω και δεν σου εμφανίζει τίποτα τότε θα πρέπει να μιλήσεις με την ΑΑΔΕ.
.
Επειδή αναφέρεις παραπάνω ότι ……Το ίδιο όμως συμβαίνει και στην φορολογική δήλωση της συζύγου μου, του γιου, της κόρης …… εκτιμώ ότι κάτι δεν κάνεις καλά εσύ, το να συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλους σας δεν είναι φυσιολογικό.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ

Καλό μεσημέρι κύριοι, απαντώ στον G.G, και στον Γιάννη.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, πάτησα υποβολή Δήλωσης Ε1, μου έβγαλε τα στοιχεία μου και έκανα την επιβεβαίωση.
Το ίδιο και στις δηλώσεις των μελών της οικογένειας.
Αυτό όμως μου το κάνει για πρώτη φορά, σε όλες τις δηλώσεις μας, γιαυτό και δεν ήξερα την διαδικασία.
Όλα καλά, ευχαριστώ και πάλι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σπύρος
Σπύρος

Κλείνει προσωρινά η αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιού την Πέμπτη 14/05.
https://www.taxheaven.gr/news/48855/kleinei-proswrina-h-aithsh-a21-gia-to-epidoma-paidioy-thn-pempth-1405

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Και να γνωρίζεται ότι και η β’ δόση του επιδόματος παιδιού θα πληρωθεί όπως και η πρώτη ,δηλ με την φορολογική δήλωση που είχαμε κάνει πέρυσι για τα εισοδήματα του 2018.Με την γ’δοση θα γίνει η εκκαθάριση…έτσι για υπενθυμιση

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γεράσιμος
Γεράσιμος

Καλησπέρα. Το εφάπαξ δηλώνεται στη φορολογική δήλωση; Φορολογείται;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σπύρος
Σπύρος

Στον 781..και είναι αφορολόγητο

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Μάκης
Μάκης

Καλησπέρα σέ όλους, μήπως υπάρχει κάποιος που σάν μόνιμος κάτοικος εξωτερικού έχει κάνει την διαδικασία αλλαγή διεύθυνσης ΓΛΚ-ΕΦΚΑ-Μετοχικα ταμεία, τί δικαιολογητικά ζητήθηκαν από τους παραπάνω φορείς;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δημήτρης
Δημήτρης

Το 2017 που άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα ηλεκτρονικά τη διεύθυνση κατοικίας στο TAXIS και ενημερώθηκαν από εκεί ΓΛΚ και ΕΦΚΑ. Για το μετοχικό ταμείο μου (ΜΤΝ), με ένα απλό τηλεφώνημα μου ενημέρωσαν τα στοιχεία μου. Οι ίδιες διαδικασίες θα πρέπει να ισχύουν και τώρα (και για το δικό σου μετοχικό ταμείο).

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό