Φορολογία

Σελίδα με πληροφορίες και σχολιασμό ειδήσεων αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
2500
G.G.
G.G.

Χωριστές δηλώσεις συζύγων.
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43452

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Χάρης
Χάρης

Καλημέρα καλή χρονιά σε όλους. Πότε το πόθεν έσχες γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
aero
aero

Σύμφωνα με https://www1.gsis.gr/not_available.html
“Όλες οι υποχρεώσεις υποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ του έτους 2018
καθώς και επανυποβολής των ΔΠΚ & ΔΟΣ των ετών 2016, 2017 και 2018
θα μπορούν να εκπληρωθούν
από την 18η Φεβρουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2019 με την επαναλειτουργία της εφαρμογής.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
konnavarhos
konnavarhos

Κλίμακες- Συντελεστές φορολογίας 2019

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43188

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Για όσους ενδιαφέρονται άνοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις επιδόματος πετρελαίου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75

Καλή Χρονιά σε όλους !!!
ΕΙΣΟΔΗΜΑ Φ.Π.& ΕΙΔ. ΕΙΣΦ.Ν.3986/11 & Τ.Ε για το Οικ. Έτος 2013 = 68,69 € .
Αυτό προκύπτει μετά την 3η τροποποιητική του 2014 (έτους 2013) .
Η απορία μου είναι από που προκύπτει να πληρώσω αφού ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ = 116,58
ΝΕΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ =116,58 . Άρα τα ποσά παραμένουν ίδια ! Επίσης ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ 27 (ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ) ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ,έτσι αναγράφεται στο εκκαθαριστικό (πληροφοριακά γιατί διαβάζω για κάτω των 30 ευρώ) .

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Γιάννης
Γιάννης

Αφου το νέο χρεωστικό έχει το ιδιο ποσό, που γράφει οτι πρέπει να πληρώσεις. Αν πας στις οφειλές σου έχουν βγάλει ταυτότητα πληρωμής.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Μέχρι το οικονομικό έτος 2014 (εισοδήματα 2013) στα τροποποιητικά εκκαθαριστικά το ποσό κάτω από το οποίο δεν βεβαιωνόταν οφειλή ήταν τα 27€. Από το φορολογικό έτος 2014 (εισοδήματα 2014) άρχισε να αναφέρεται το ποσό των 30€. Δεν γνωρίζω γιατί για τα εισοδήματα πριν το 2014 έγραφαν 27€ αφού το όριο των 30€ είχε καθιερωθεί με την παρ. 1 του άρθου 18 του Ν3522/2006. Ίσως μέχρι τότε να ίσχυε άλλη ειδική διάταξη. https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/14093 Όπως είπε και ο Γιάννης αφού τα ποσά σε ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ και ΝΕΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ είναι ίδια, λογικά δεν προκείπτει υποχρέωση πληρωμής. Σε αντίστοιχο εκκαθαριστικό στο οποίο τα ποσά ήταν διαφορετικά και υπηρχε υποχρέωση πληρωμής το μήνυμα δεν έγραφε ΠΟΣΟ ΜΕΧΡΙ 27 (ΕΙΚΟΣΙ ΕΠΤΑ) ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ αλλά ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΗΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ. Για καλό και για κακό έχε το νού σου στην προσοποποιημένη πληροφόρηση για… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ζητώ συγνώμη γιατί δεν «χτένισα» το κείμενο και έχει ορθογραφικά λάθη.
Καλή χρονιά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Τελικά για το 2014(2013) είναι όπως τα είπατε . Το ποσό προκύπτει από το έτος 2013(2012) το οποίο δεν εμφανίζεται στο Taxisnet(αρχική σελίδα έτους) ότι έχει γίνει τροποποιητική αλλά στο εκκαθαριστικό μόνο (εκεί και την πάτησα) . Οπότε θα πληρώσω . Να σημειωθεί ότι το καθαρό ποσό που μου καταβλήθηκε εν έτει 2018 για το έτος 2013(2012) ήταν 65 ευρώ καθαρά και πρέπει να πληρώσω 68 ευρώ ( 2% εισφορά για άνω των 20.000 και είμαι στο όριο από πάνω_ατυχία) .

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
G.G.
G.G.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Μέχρι τις 31/12/2018 ώρα 23.00 θα υπάρχει η δυνατότητα για την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων.

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/43310

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μιχάλης
Μιχάλης

Καλησπέρα, στα υπολογιστικά φύλλα των συντάξεων υπάρχει η δυνατότητα στο πλαίσιο “Δικαιούμενη σύνταξη” να υπολογισθεί η σύνταξη στο 40%, λόγω εργασίας, επανυπολογίζοντας και τις κρατήσεις που προκύπτουν μετά τις μειώσεις.
Αυτό όμως φαίνεται ότι έχει εφαρμογή μόνο στις νέες συντάξεις ΕΦΚΑ.
Υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού της περικοπής και στην στήλη ” Παλιά ΓΛΚ” έτσι ώστε να έχουμε μια ιδέα για το ύψος περικοπής για ανάληψη εργασίας?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
XRL
XRL

Ερώτημα φορολογικής φύσης:
Τέκνο (φοιτητής σε άλλη πόλη) ,
το 2018 ήταν προστατευόμενο μέλος και έμενε σε μισθ. κατοικία στο όνομά μου (φιλοξενούμενος).
Τώρα που αποφοίτησε, μπορεί να νοικιάσει σπίτι στο όνομά του
ώστε να έχει (πιθανή) επιδότηση ενοικίου το 2019?
Τα ατομικά εισοδήματά του για το 2018 ήταν 800€.
Υπάρχει πιθανότητα να φορολογηθεί τεκμαρτά?

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ενήλικο άτομο, που αποκτά εισοδήματα οποιουδήποτε ύψους, υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης ακόμα και αν είναι προστατευόμενο μέλος. Αν τα εισοδήματα είναι μικρότερα από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη (τεκμήρια), φορολογείται με το άθροισμα των τεκμηρίων. Στην περίπτωση που νοικιάζει σπίτι το σύνολο των τεκμηρίων είναι η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου (3.000€) στην οποία προστίθεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της μισθωμένης κατοικίας. Αν τα εισοδήματα που έχει φορολογούνται σύμφωνα με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, έχει έκπτωση φόρου 1900€ οπότε για πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα μέχρι ≈8630€ δεν πληρώνει φόρο. Ακόμα όμως και αν το συνολικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, μετά την έκπτωση φόρου είναι αφορολόγητο υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων ποσού ίσου με 10% του εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Το ποσό αυτό πρέπει να δηλωθεί στον αντίστοιχο κωδικό (πέρυσι 049) της δήλωσης αλλιώς επιβάλλεται «ποινή» ίση με το 22% του ποσού που υπολείπεται.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
XRL
XRL

Ευχαριστώ πολύ!
Μήπως γνωρίζετε αν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για να ενταχθεί στο επίδομα στέγασης ;

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Από όσο ξέρω δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου. Μόλις ανοίξει θα ανακοινωθεί από τα ΜΜΕ και θα βγουν και ανακοινώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Διαβάζοντας όμως την εγκύκλιο θα σου πρότεινα να κρατάς μικρό καλάθι για την δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα (τουλάχιστον άμεσα) αφού στην τελευταία φορολογική εκκαθάριση, για τα εισοδήματα του 2017, φαινόταν σαν προστατευόμενο μέλος δικό σου. Βέβαια μπορείς να υποβάλλεις την αίτηση και αν δεν εγκριθεί θα φανούν οι λόγοι μη έγκρισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
XRL
XRL

Κατανοητό, ευχαριστώ.
Ούτως ή άλλως αναφέρομαι σε ενοικίαση τον Ιαν. 2019,
οπότε πιθανό επίδομα στέγασης θα το δει το 2020 !

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Kαλησπέρα και χρόνια πολλά, κ. Καρασαββίδη κάνω υπολογισμό σύνταξης (αποστρατεύτηκα 2013)με εργασία απο ΄σημερα και το τελικό ποσο που μου βγάζει είναι παραπάνω ή το ίδιο χωρίς περικοπή γιατί????

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Μιχάλης
Μιχάλης

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Προσπαθώντας να κάνω τροποποιητική για το ’16 η εφαρμογή δεν με αφήνει να τροποποιήσω τα ήδη προσυμπληρωμένα ποσά (πορτοκαλί κουτάκια). Η φυσική παρουσία στην ΔΟΥ είναι η μόνη επιλογή? Ρωτώ γιατί διάβασα οτι οι περισσότεροι την υπόβαλλαν ηλεκτρονικά ενώ φαίνεται να μην έχω αυτή την επιλογή για τους συγκεκριμένους κωδικούς 303,315 & 316….

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Χρόνια πολλά Μιχάλη.
Δεν μπορείς να τροποποιήσεις τα ποσά στους κωδικούς 303, 315 & 333. Ακολούθησε τις οδηγίες της ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ( https://www.eaaalar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=512:2018-10-19-05-41-49&catid=4:an&Itemid=5 ) για να υποβάλεις την δήλωση αναδρομικών με έτος αναφοράς το 2016.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μιχάλης
Μιχάλης

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Και Πάλι Χρόνια Πολλά!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία