Φορολογία

Σελίδα και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
1000
ΓΙΩΡΓΟΣ15
ΓΙΩΡΓΟΣ15

Συνέχεια…Αν όμως το ζήτημα δεν επιλυθεί σύντομα, θα πρέπει να υποβάλω στο δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ μου, ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή.Και αν κατάλαβα καλά από έντυπο που μου έδωσαν θα πρέπει να καταβληθεί το 50% της οφειλής και να υποβληθεί και αίτηση αναστολής του υπόλοιπου 50% με υπεύθυνη δήλωση με τα περιουσιακά στοιχεία μου. Και μέσα σε ένα μήνα από την μέρα που ανέβηκε στο taxis η οφειλή, δηλαδή έως τις 28-1-2020. Πως με έμπλεξαν έτσι??? Δεν σκέφτηκαν λένε να κοιτάξουν πριν το 2003 και δίχως να φταίω να υποστώ σε όλη αυτή την διαδικασία αν η αναμενόμενη εγκύκλιος δεν το επιλύει!! Αθάνατη Ελληνική εφορία!! Δεν ξέρω αν κάποιου του έτυχε κάτι παρόμοιο ας μου πεί. Σας ευχαριστώ καλό βράδυ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Dani
Dani

Δυστυχώς συνάδελφε είναι πολλοί που έχουν το ίδιο πρόβλημα. Προέκυψε ζήτημα προστίμων από ΑΑΔΕ για όσους συνταξιούχους δεν υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις για αναδρομικά που χορηγήθηκαν. Σου συνιστώ αναμονή και επικοινωνία με ΑΑΔΕ , ίσως δοθεί κάποια γενικότερη λύση για όλους: https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/283514/syntaksioyxoi-se-katastasi-sok-vroxi-ta-lathi-sta-ravasakia-tis-aade-gia-pliromi-ekstra-forou-anadromika

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ15
ΓΙΩΡΓΟΣ15

Αγαπητέ Dani, όπως έγραψα στο πιο πάνω σχόλιο μου, τις συμπληρωματικές τις είχα υποβάλει κανονικά το 2014 (για εισοδήματα έτους 2013, που αφορούν αναδρομικά παλαιοτέρων ετών) οπότε δεν τίθεται θέμα προστίμου προς εμένα. Άλλοι θα πρέπει να το “φάνε”, τη νύφη όμως την πληρώνω εγώ. Εννοείται ότι είμαι σε επικοινωνία με την ΔΟΥ, σε ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

Καλησπέρα. Διαβάστε τι συνέβη με τα αναδρομικά που πήρα το 2013.Βλέπω στο taxis οφειλή 376 ευρώ, η οποία δηλώθηκε από την ΑΑΔΕ την 28-12-2019, προκειμένου να μην παραγραφούν.Τις συμπληρωματικές δηλώσεις (ήταν 3 για τα έτη 1998-1999 και 2000) τις έκανα. Η ΑΔΔΕ όμως που πραγματοποίησε τον έλεγχο, έφθασε μέχρι και το 2003 γιατί μέχρι τότε έχει ηλεκτρονικά αρχεία. Έστειλε λοιπόν (όπως και όλων όσων δεν έκαναν τις συμπληρωματικές) τα ονόματα στις αντίστοιχες ΔΟΥ για περαιτέρω έλεγχο ο οποίος και πραγματοποιήθηκε και μετά ανέβασαν στο taxis μηνύματα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.Το “ωραίο’είναι, ότι η δική μου ΔΟΥ, αν και έχει δυνατότητα να ελέγξει τα έτη πριν το 2003 δεν το έκανε, γι αυτό και μου βγήκε η οφειλή των 376 ευρώ. Αφού χθές πήγα, τους έδειξα τις συμπληρωματικές που είχα υποβάλλει, φυσικά μου είπαν ότι έχω δίκιο αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την εγκύκλιο από την ΑΑΔΕ για το πως θα χειριστούν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Τα 376 € είναι ο πρόσθετος φόρος λόγω της εκκαθάρισης μαζί με το πρόστιμο ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ15
ΓΙΩΡΓΟΣ15

Γιάννη όπως έγραψα και πιο πάνω, οι της εφορίας αφού δεν έψαξαν τα έτη πριν το 2003, έτσι πρόσθεσαν όλα τα αναδρομικά στο έτος είσπραξης (2013), Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξω κλιμάκιο και να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης από 150 ευρώ σε 480, δηλαδή άλλα 330 περίπου. Τα υπόλοιπα 46 είναι διαφορά στο φόρο εισοδήματος.Πρόστιμο δεν είδα να αναγράφεται κάπου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Στην περίπτωση σου πρέπει να εφάρμοσαν τις διατάξεις της παρ. 4.δ του άρθρου 45, του ν.2238/1994.
Και σύμφωνα με αυτά που γράφεις πρέπει να σε φορολόγησαν για ποσό αναδρομικών περίπου 9.000 € (δηλαδή το 80%, και το άλλο 20% το καταχώρησαν στον κωδικό 781), σε σύνολο αναδρομικών περίπου 11.300 €.
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/8414

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΩΡΓΟΣ15
ΓΙΩΡΓΟΣ15

Το εφάρμοσαν μάλλον όπως τα γράφεις φίλε G.G. (τα ποσά διαφέρουν από αυτά που αναφέρεις, έχουν μπει στον 301 κωδικό) αφού διάβασα το link που μνημόνευσες και σε ευχαριστώ, όμως έχουν κάνει λάθος και δεν ευθύνομαι εγώ, που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους!! Αναμένω την εγκύκλιο του, που θα διορθώνει αδικίες και σε αντίθετη περίπτωση θα δω πως θα κινηθώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νικολας
Νικολας

Καλησπέρα.Σημερα κατέθεσα τροποποιητικής δήλωσης στην ΔΟΥ αλλά χθες κατέθεσε μια ο λογιστής μου τις ίδιες..Δηλαδή κατεθεσα δύο φορές τις ίδιες δηλώσεις.Θα έχω κάποιο προβλημα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Αν ενοείς χειρόγραφες θα πας με το νεο ετος να πάρεις πίσω την δική σου εξηγώντας τους το λόγο

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιαννης
Γιαννης

Καλησπέρα χρόνια πολλά κ με το καλό το νέο ετος,μπήκα στο taxis να τυπώσω τα τέλη κ είδα ότι 17/12/2019 μου έχουν χρεώσει 1900 ευρώ για το έτος 2005 τι μπορώ να κάνω ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Μήπως ξέχασες να δηλώσεις εισοδήματα
https://enstoloi.net/sxolia/epikerotita/comment-page-59/#comment-81766

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σπύρος
Σπύρος

Αφου δεν ξέρεις απο τι είναι ή θα πάς στην ΔΟΥ σου ή πάρε τηλέφωνο για πληροφορίες
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.aade.gr/menoy/aade/epikoinonia&ved=2ahUKEwjFgeqx6NvmAhUKQ0EAHXiHDrsQFjAEegQIBxAC&usg=AOvVaw34SQjkOwfzMl14xJgM7p6f&cshid=1577655566045

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιαννης
Γιαννης

Φορολογια

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Takis
Takis

Kαλησπερα να ρωτήσω κάτι .μου βγήκε οριστική σύνταξη με πράξη…έχω διαγραφή τον οκτ.16…η σύνταξη μου μετράει από απο 1 Ιαν του 2017…ομως μέχρι σήμερα επερνά την προσωρινη…τωρα που βγήκε η οριστική μου έβαλαν και κάποια αναδρομικά …πρέπει να κάνω τροποιητικη για το 17+ 18? και πότε πρέπει να την υποβαλω μέσα στο 2019 η του χρόνου στις δηλώσεις που θα κάνουμε..ευχαριστώ..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος
Γεώργιος

του χρονου τροποποιητικες για τα χρονια που θα σου εχουν επιμεριστει τα αναδρομικα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τakid
Τakid

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.καλρς γιορτές …

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ, για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων διανομής του Κοινωνικού Μερίσματος έτους 2019.

Οι αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, θα πρέπει να υποβληθούν από τις 17-12-19 έως τις 26-12-19.
https://www.taxheaven.gr/circulars/31994

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Το παραπάνω link δεν δουλεύει.
Νέο εδώ https://www.taxheaven.gr/law/4646/2019

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Εκτός κι΄αν κάνω λάθος με φορολογητέο εισόδημα 18.500 ευρώ και ηλεκτρονικές αποδείξεις 5,550 ευρώ [ 30% ], το προκύπτον όφελος 20 ευρώ το μήνα.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Καλημέρα Παναγιώτη.
Το όφελος που προκύπτει από την αλλαγή στην φορολογική κλίμακα εξαρτάται από τον αριθμό των τέκνων. Για φορολογητέο εισόδημα 18500€ το μηνιαίο όφελος είναι 4,75€ – 3,33€ – 6,66€ – 16,66€ για 0 – 1 – 2 και 3 τέκνα αντίστοιχα.
Μπορείς να δεις πλήρη ανάλυση και σύγκριση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα φορολογικά έτη 2019 και 2020 στην σελίδα https://www.taxheaven.gr/news/46930/upd-h-nea-klimaka-forologias-eisodhmatos-misowtwn-syntaxioyxwn-gia-to-2020-analytikoi-pinakes .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

GEORGIOSP Καλησπέρα, Όπως πάντα είσαι σωστός και με αποδεικτικά στοιχεία.
Τελικά νομίζω ότι λίγος χαλκός και γυαλί ήταν αυτό που πήραν οι συνταξιούχοι. Το χρυσάφι και τα διαμάντια ίσως έλθουν αργότερα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ