Φορολογία

Σελίδα και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

guest
3.2K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ
1 ημέρα πριν

Καλησπερα σας
Το ΒΟΕΑ σε ποιο κωδικο δηλωνετε στην φορολγικη δηλωση?
Η φορολογικη δηλωση ηδη εχει υποβληθει και προφανως θα γινει τροποποιητικη μιας και εχθες ηρθε το χαρτι απο το ΜΤΣ, σωστα?

Ευχαριστω εκ των προτερων

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero
Απάντηση σε  ΚΩΣΤΑΣ
1 ημέρα πριν
GIANNIS
GIANNIS
2 ημέρες πριν

Καλημερα σε ολους!!!Θελω να ρωτησω αν μπορω να ακυρωσω την αιτηση για Α21 και να υποβαλω καινουργια!!!!Σας ευχαριστω πολυ!!!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Απάντηση σε  GIANNIS
2 ημέρες πριν

Ναι μπορείς.
Θα μπεις στην σελίδα του ΟΠΕΚΑ που φαίνεται η δήλωση που έχεις κάνει.
Θα επιλέξεις προβολή.
Προς το τέλος της σελίδας θα δεις την ένδειξη ¨Ενέργειες¨ και από κάτω θα επιλέξεις ¨Δημιουργία τροποποιητικής αίτησης υπεύθυνης δήλωσης¨.
Όταν επιβεβαιώσεις ότι θέλεις να προχωρήσεις σε τροποποίηση θα ακυρωθεί η υπάρχουσα αίτηση και θα ανοίξει σελίδα με όλα τα στοιχεία της παλιάς τα οποία μπορείς να τροποποιήσεις και να υποβάλεις την νέα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
ΓΙΩΡΓΟΣ Ν
6 ημέρες πριν

Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτησω αν γνωρίζει κάποιος να δώσει τα φώτα του στο εξής φορολογικό. έκανα αγορά ακινήτου το 2020 και στο συμβόλαιο έγραψε ότι ένα ποσό το πήρε ο ψιλός κύριος και ένα ο επικαρπωτής. Θα πρέπει να γράψω και τους δύο στο Ε1? Επιπλέον στην τιμή κτήσης θα πρέπει να προσθέσω και τα έξοδα (συμβολαιογραφικά, φόρος μεταβίβασης, υποθυκοφυλακειου )?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
6 ημέρες πριν

Καλησπέρα, Καλησπέρα, Θα ήθελα τη βοήθεια/συμβουλή σας για το εξής θέμα: υπέβαλα τη δήλωση φορολογίας για το ΦΕ 2020 και σκέφτηκα να υποβάλω τις τροποποιητικές δηλώσεις παλαιοτέρων ετών λόγω αναδρομικών (πλην ΦΕ 2019 που δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή ακόμα). Προς δυσάρεστη μου έκπληξη, για τα ΦΕ 2016 και 2017 βγαίνει το παρακάτω μήνυμα: ”Οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί έχουν τροποποιηθεί λόγω λήψης νέων αρχείων βεβαιώσεων αποδοχών μετά την οριστικοποίηση της προηγούμενης δήλωσής σας. Θα πρέπει να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση και στη συνέχεια δήλωση αναδρομικών.” Με απλά λόγια αυτό σημαίνει εκπρόθεσμη δήλωση και άρα πρόστιμο 2χ100. Όπως μου είπε ο λογιστής αυτό συμβαίνει πολύ συχνά διότι ο φορέας μισθοδοσίας στέλνει ”όποτε θέλει” διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών που όμως αλλάζουν τη δήλωση ενώ παράλληλα ΔΕΝ ενημερώνεται για την αλλαγή ο φορολογούμενος που έχει ήδη οριστικοποιήσει τη δήλωση του όπως εξάλλου αναφέρει και το παραπάνω μήνυμα του taxis. Ο λογιστής μου είπε ότι θα θέσει… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΕΥΘΥΜΙΟΣ
6 ημέρες πριν

Θα πρέπεο να μιλήσεις με τον φορεα που εβγαλε τις νέες βεβαιώσεις και γιατί δεν ενημερώθηκες ωστε να υποβάλεις Ε1.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Απάντηση σε  ΕΥΘΥΜΙΟΣ
6 ημέρες πριν

Θα υποβάλεις τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις για 2016 και 2017 και αν σου καταλογιστεί το πρόστιμο των 100€ θα υποβάλεις Ενδικοφανή Προσφυγή https://www.aade.gr/menoy/endikofaneis-prosfyges-apofaseis-ded/endikofaneis-prosfyges .
Αφού δεν έχεις ενημερωθεί για την αλλαγή που έγινε στο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών από το ΓΛΚ θα δικαιωθείς και δεν θα πληρώσεις το πρόστιμο.
Βλ. παρόμοιες περιπτώσεις http://elib.aade.gr/elib/view?d=/gr/ded/2021/810_en_ath/ και http://elib.aade.gr/elib/view?d=/gr/ded/2021/1671_en_ath/ .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Απάντηση σε  GEORGIOSP
6 ημέρες πριν

Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 ημέρες πριν
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 ημέρες πριν
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Απάντηση σε  Γιάννης.
5 ημέρες πριν

Γιάννη καλησπέρα.
Θυμάμαι την περίπτωση που αφορούσε το ΦΕ 2017. Τότε είχε γίνει μεγάλη συζήτηση και εδώ και στις οικονομικές σελίδες διαφόρων ιστοσελίδων. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Αν δεις το αρχικό σχόλιο μου προς τον Ευθύμιο γράφω ¨Αφού δεν έχεις ενημερωθεί για την αλλαγή που έγινε στο αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών¨.
Όμως ο Ευθύμιος μιλάει για δύο φορολογικά έτη και όχι μόνο για το 2017. Αν ψάξεις στις ενδικοφανείς προσφυγές της ΑΑΔΕ θα δεις ότι το φαινόμενο με τροποποιήσεις στις αρχικές βεβαιώσεις αποδοχών δεν αφορά μόνο το ΦΕ 2017 αλλά διάφορα έτη. Επίσης σε κάποιες από αυτές οι προσφεύγοντες έχουν δικαιωθεί ακόμα και σε περιπτώσεις που είχαν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω taxis.
Μάλιστα η προσφυγή αυτή http://elib.aade.gr/elib/view?d=/gr/ded/2021/810_en_ath/ αφορούσε ακριβώς την ίδια παραπάνω περίπτωση του ΦΕ 2017 και η προσφεύγουσα δικαιώθηκε παρόλο που είχε λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω taxis.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΕΥΘΥΜΙΟΣ
6 ημέρες πριν

Για τα εισοδήματα του 2017 το τότε ΓΛΚ είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2018, νέες βεβαιώσεις αποδοχών πριν την λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Και μάλιστα εάν είχες μπει και είχες ενημερωθεί ή κατεβάσει την νέα βεβαίωση σου καταγράφει και την ημερομηνία που έγινε.
Αυτό είναι καθοριστικό σημείο για την υποβολή προσφυγής για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ
Απάντηση σε  Γιάννης.
5 ημέρες πριν

Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να δω και να συγκρίνω τις αντίστοιχες χρονικές λεπτομέρειες. Το γεγονός όμως ότι το ΓΛΚ εξέδωσε ΝΕΕΣ βεβαιώσεις αποδοχών (όπως αναφέρεις πιο πάνω) πριν την λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων (άρα άλλαξε τις αρχικές) δεν θα έπρεπε ούτε να απαλλάσσει την φορολογική αρχή από την υποχρέωση ενημέρωσης του πολίτη ο οποίος εκπλήρωσε την φορολογική του υποχρέωση ενωρίτερα της καταληκτικής ημερομηνίας αλλά και ούτε να αποτελεί άλλοθι καταχρηστικής επιβολής προστίμου θεωρώντας ότι αφού τις άλλαξε (τις βεβαιώσεις) εντός της καταληκτικής ημερομηνίας τότε ο πολίτης που οριστικοποίησε τη φορ. του δήλωση θα πρέπει να μπαίνει και να ξαναμπαίνει στο σύστημα…
Το δίδαγμα εδώ είναι ότι θα πρέπει να οριστικοποιούμε τη δήλωση 1-2 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία αλλά και πάλι να μην είμαστε και τόσο σίγουροι…
Ευχαριστώ για την απάντηση.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
George
George
7 ημέρες πριν

Στον ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ”έχω ένα ποσό αναδρομικών σύνταξης και στην στήλη ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ γράφει έτος 2019”
Τελικά πού και πώς δηλώνονται;
Κάποιες οδηγίες εάν ειναι δυνατόν.
Ευχαριστώ!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  George
7 ημέρες πριν

Εχω και εγω αναδρομικά του 2019. Η τροποποιητική εισοδημάτων 2019 (στο taxis ειναι το 2020) ακόμα δεν μπορούμε να υποβάλουμε καθώς δεν τα εχουν περασμένα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ηλιας
Ηλιας
11 ημέρες πριν

Κάνοντας τις τροποποιητικές για το 2017 μου έδειξε οφειλή περιπου 600€ και για το 2018 450€ …όμως στις οφειλές της εφορίας μου βγάζει συνολικά για τα 2017-18 787€ καμία άποψη ??????

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
Απάντηση σε  Ηλιας
10 ημέρες πριν

Λογικά στην ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ θα πρέπει να βλέπεις ένα ποσό με την ένδειξη ΝΕΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ π.χ 600€ και ακριβώς από επάνω ένα μικρότερο ποσό με την ένδειξη ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ το οποίο είχες πληρώσει με την αρχική υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος. Η υποχρέωση πληρωμής είναι η διαφορά αυτών των δύο ποσών.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ηλιας
Ηλιας
Απάντηση σε  GEORGIOSP
10 ημέρες πριν

ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Χάρης
Χάρης
11 ημέρες πριν

Μια ερώτηση
Υπέβαλα την δήλωση μου εστάλη μύνημα για έκδοση πράξης προσδιορισμού φόρου… για να πληρώσω αλλά δεν μπορώ νά την δω και να την εκτυπώσω.
Διάβασα στο τέλος ότι βρίσκεται σε εκκαθάριση αφού ελεγχθεί. Τί σημαίνει αυτό…?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  Χάρης
11 ημέρες πριν

Συνήθως την επόμενη μέρα ανεβάζουν τις δόσεις – οφειλή που είναι να πληρώσεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Γιάννης.
11 ημέρες πριν

Ευχαριστώ πολύ αλλά έχουν περάσει πέντε μέρες… θά περιμένω λίγο…!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Ilias
Ilias
Απάντηση σε  Χάρης
11 ημέρες πριν

Αν πας στο προσωποποιημένη πληροφόρηση και δεις τα στοιχεία οφειλών σίγουρα θα έχει περαστεί τι χρωστάς.Εμένα την επόμενη είχε φορτωθεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τ@κισ
Τ@κισ
12 ημέρες πριν

Επανέρχομαι τέλος για να ευχαριστήσω τον κ αχιλλέα πρωτίστως για την εμπεριστατωμένη ανάλυση, με τη διαφορά ότι αν επιβληθεί φόρος στα εισοδήματα κάθε έτους αυτός πληρώνεται με δόσεις ενώ ο φόρος των αναδρομικών μπορεί να καταβληθεί μέχρι τον 1ο μήνα του επόμενου έτους μόνο ΕΦΑΠΑΞ, κι όταν ανέφερα απαράδεκτο αυτό ακριβώς εννοούσα να λέει πχ σας έδωσα τόσα εκτιμήστε το και …μετά, δηλαδή κατ αυτόν τον τρόπο να μην μας κρατούσαν εφορία και να ζητούσαν τέλος του έτουσ ΕΦΑΠΑΞ από τον καθε ένα μας πχ 3.000-4.000 ευρώ για εφορία !!!!!!! Λογιστικά μπορεί να είναι το ίδιο στην πράξη όμως΄;
Για τον φίλο μας τον ΣΩΚΡΑΤΗ δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που μιλάει ούτε φταίω εγώ για το ποσό των αναδρομικών που πήρε (αυτός σίγουρα είναι ανάλογα με τα χρήματα που παίρνουμε -έτη υπηρεσίας βαθμός κλπ) και δεν ζητάω να με…λυπηθεί !!!
Διαπιστώσεις και ανταλλαγή γνώσεων κάνουμε δεν φιλονικούμε!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
GIANNIS
GIANNIS
12 ημέρες πριν

Υποβάλλοντας τη δήλωση,πληρώνεις τον ίδιο φόρο,που θα πλήρωνες αν τα έπαιρνες το 2015 και το 2016. Η αδικία είναι ότι :α) Τα πήραν παράνομα,β)πάρα πολλοί προσέφυγαν δικαστικά,πληρώνοντας δικηγόρους,με αποτέλεσμα να εκδοθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων γ)Επιστράφηκαν τα αναδρομικά ΑΤΟΚΑ και δ)πληρώνεις το φόρο,όχι σε τρεις δόσεις,αλλά σε μία δόση.Αν δεν πληρώσεις εμπρόθεσμα την δόση,τότε την πληρώνεις μετά με ΤΟΚΟ.ΠΡΟΤΑΣΗ :Να καταβληθεί ο φόρος σε πολλές δόσεις ,Π.Χ. 60 δόσεις,δηλαδή 5 χρόνια,όσο έκαναν να τα επιστρέψουν.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γρηγόρης
Γρηγόρης
13 ημέρες πριν

Καλησπέρα Σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την προκαταβολή εφάπαξ Σ.Ξ.
Φαίνεται στο συνολικό εισόδημα δηλαδή το δηλώνουμε με κάποιο κωδικό;
Είναι αφορολογητο το ποσό;
Παίρνω επιδόμα παιδιού και στέγασης υπάρχει κίνδυνος να ανέβει το εισόδημα με αποτέλεσμα να μειωθούν ή να τα χάσω;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γρηγόρης
Γρηγόρης
12 ημέρες πριν

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.
Είχα την εντύπωση πως θα επηρεάσει τα επιδόματα που παίρνω, να είσαι καλά και πάλι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τ@κισ
Τ@κισ
13 ημέρες πριν

Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο, σκέτη ληστεία, για 1400 ευρώ Αναδρομικά μου ζητάνε 400 ευρώ φόρο, τα οποία καταβάλλονται και εφάπαξ. Απ ότι θυμάμαι την προηγούμενη φορά που είχαν δοθεί αναδρομικά ..ήταν εντελώσ αφορολόγητα!!! Δεν λέω να πληρώσουμε φόρο…αλλά όχι έτσι κλέφτες
Δεν πρόκειται να τα πληρώσω σε μία δόση θα τα αφησω ληξιπρόθεσμα να τα πληρώσω με όσο περισσότερες δόσεις γίνεται
Οπως με εμπαίζουν έτσι θα κάνω κλεφτοκρατίαααα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Απάντηση σε  Τ@κισ
13 ημέρες πριν

Ποτε δεν δοθηκαν αφορολογητα αναδρομικα.Ε μην τα πληρωνεις,αστα να τρως προσαυξησεις.Εσυ θα τοχεις το προβλημα.Δηλαδη να μας το ανακοινωνεις εδω τι νοημα εχει;Εχεις την εντυπωση πως θα σε λυπηθουμε; Εγω πηρα 6 κατοσταρηκα και πληρωσα 150 φορο ως οφειλα.Θα πρεπει να σε λυπηθω εσενα που πηρες 1400;Η μηπως εχεις σουλεψει εσυ περισσοτερο απο μενα που να δικαιολογουνται αυτες οι διαφορες;

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ιωάννης
Ιωάννης
Απάντηση σε  ΣΩΚΡΑΤΗΣ
13 ημέρες πριν

Καλά, εσύ το τερμάτισες με την ισότητα.!!!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παναγιώτης Μ
Παναγιώτης Μ
16 ημέρες πριν

Μέχρι τώρα (Κυριακή 18/7 απόγευμα) σε μένα τουλάχιστον δεν έχουν ανοίξει οι τροποποιητικές 2016 (για τα αναδρομικά 2015) και 2017 (για το 2016). Συνεχίζει να αναγράφεται ότι θα είναι διαθέσιμες μόλις υπάρξει ηλεκτρονική πληροφόρηση. Αναμονή λοιπόν.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  Παναγιώτης Μ
16 ημέρες πριν

Στην βεβαίωση αποδοχών του ΕΦΚΑ ή στην βεβαίωση που υπάρχει στο taxis τα εχουν περασμένα, μήπως είσαι στις περιπτώσεις που τα έλαβαν το 2021 οπότε θα δηλωθούν του χρόνου, αλλιως θα πρέπει να περιμένεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παναγιώτης Μ
Παναγιώτης Μ
Απάντηση σε  Γιάννης.
16 ημέρες πριν

Είναι περασμένα και στις δύο βεβαιώσεις. Από ότι φαίνεται εισάγονται στις ηλεκτρονικές τροποποιητικές σταδιακά. Αναμονή, χρόνος υπάρχει.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΙΓΝΑΤΙΟΣ
ΙΓΝΑΤΙΟΣ
Απάντηση σε  Παναγιώτης Μ
14 ημέρες πριν

Δοκίμασε να μπεις στο έτος που έχεις πάρει αναδρομικά και πατα τροποποιητική να δεις αν εμφανίζει δήλωση αναδρομικών Ε1

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Παναγιώτης Μ
Παναγιώτης Μ
Απάντηση σε  Παναγιώτης Μ
13 ημέρες πριν

Σήμερα τελικά εμφανίστηκαν στο taxis μου οι επιλογές δήλωσης αναδρομικών, όπως έπρεπε στα οικονομικά. έτη 2016 και 2017. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Paschalis
Paschalis
19 ημέρες πριν

Έχω αναγράψει λαθασμένα στοιχεία στον αριθμό δήλωσης μισθωμένων ακινήτων (Ε2). Τώρα που άνοιξε η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης 2021 θα υποβάλλω τροποποιητική μόνο του Ε2 καθόσον δεν αλλάζει το εισόδημα ή πρέπει να υποβάλλω και τροποποιητική στο Ε1 και ας μην άλλαξε κανένα στοιχείο του;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  Paschalis
18 ημέρες πριν

Ότι θες να διορθώσεις μόνο στο Ε2, και εφόσον δεν θα τροποποιήσει κάτι στο Ε1 το αφήνεις ως έχει. Αλλιώς πρέπει να υποβάλεις και Ε1, ακόμα και αν είναι πληροφοριακου χαρακτήρα η αλλαγή.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Paschalis
Paschalis
Απάντηση σε  Γιάννης.
18 ημέρες πριν

Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός