Φορολογία

Σελίδα και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
2500
S.K.
S.K.

Στον κωδικό 351 του πίνακα 4Α στην 1η σελίδα του εντύπου Ε1, μπορούμε να αναγράψουμε το ποσό που μας κρατήθηκε μέσω μισθοδοσίας έτους 2018, για την αναγνώριση της μάχιμης 5ετίας; Αφορά εξαγορά χρόνου ασφάλισης … Επίσης αν στον ίδιο κωδικό μπορούμε να συμπεριλάβουμε και τις κρατήσεις για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στο ΕΛΟΑΑ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
S.K.
S.K.

Σας ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Καλημερα σε ολους!Παρακολουθω τις δημοσιευσεις στο site και ιφειλω να πω ότι δινει σημαντικη βοηθεια στους συναδερφους (εν ενεργεια και εν αποστρατεία) ! Τωρα αν κάποιος συναδερφος μπορεί να με βοηθησει θα ηταν ευτυχες! Η κόρη μου σπουδαζει στην Κυπρο απο το Σεπτεμβριο 2018 και ταυτοχρονα εργαζεται περιστασιακα στον ελευθερο χρόνο της εκεί για να συμπληρώσει το εισόδημα της. Δεν εχει καθόλου περουσιακά στοιχεία και όυτε φαινεται να παίρνει κάποιο εισόδημα εκτός απο ενα λογαριασμό που της εχω ανοιξει σε ελληνικη τράπεζα (του οποίου είμαι συνδικαιούχος) για να της καταθετω κάθε μήνα χρήματα. Γνωρίζετε αν πρέπει να υποβάλλει ξεχωριστη δήλωση ή μπορω να την συμπεριλάβω στη δική μου ως προστατευόμενο μέλος? Πρέπει να δηλωθεί η εργασία της αν και το ποσό είναι σχετικά μικρό? Θα εκτιμούσα κάθε δυνατη βοήθεια! Ευχαριστώ!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Τα χρήματα που παίρνει είναι μαύρα ή από νόμιμη δηλωμένη εργασία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Απο οτι ξερω ειναι νομιμη εργασια απλως δεν ξερω το καθεστως εργασίας που εχει!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Ευχαριστω πολυ kostastam για το αρθρο! Απ’ οτι φαινεται θα εξαρτηθει πως ειναι δηλωμενη η εργασια της!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης

Καλημέρα!Θα ήθελα παρακαλώ πολύ αν κάποιος συνάδελφος ξέρει να μου απαντήσειτο εξής:
Ο γιος μου είναι σπουδαστής σε ΑΣΕΙ,φέτος θα κάνει φορολογική δήλωση μόνος του ή θα συνεχίσω να τον δηλώνω προστατευόμενο.Να σημειώσω οτι κάθε μήνα εισπράτει το ποσό των 142€.Ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Το παιδί έχει δικό του εισόδημα και θα πρέπει υποβάλει φορολογική δήλωση. Αφού το εισόδημα του δεν υπερβαίνει τα 3000€ θα τον δηλώσεις και προστατευόμενο μέλος. Διάβασε την ενότητα 5. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ – ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΑΜΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στην σελ. 12 εδώ https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-04/Οδηγίες%202017%20v.1.pdf.
Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για άγαμο είναι 3000€ και είναι αφορολόγητη αλλά υπάρχει υποχρέωση προσκόμισης αποδείξεων (ηλεκτρονικών) ποσού ίσου με 300€ που θα δηλώσει στον κωδικό 049.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασίλης
Βασίλης

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Να ρωτήσω, αν γνωρίζετε, σαν κατοικία θα δηλώσει ότι τον φιλοξενώ εγώ γιατί έτσι και αλλιώς μένει σε μένα όταν έχει έξοδο.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ναι, θα δηλώσει φιλοξενούμενος από εσένα και εσύ θα τον δηλώσεις στον πίνακα 8 σαν προστατευόμενο μέλος.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασίλης
Βασίλης

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.Πάντα άμεσοι και αξιόπιστοι.Καλή συνέχεια!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Παρακαλώ γνωρίζετε άν το ΒΟΕΑ (το πήρε το 2019) δηλώνεται στην δήλωση του παιδιού φέτος ή του χρόνου ? ,αν ναι σε ποιο κωδικό . Δεν έχουν δώσει κάποιο παραστατικό από το ταμείο ή θα φαίνεται στην δήλωση που θα κάνει ώς εισόδημα?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αφού η είσπραξη του ποσού έγινε το 2019 θα δηλωθεί στην φορολογική δήλωση που θα κάνει του χρόνου για το φορολογικό έτος 2019. Αν δεν αλλάξει κάτι στο έντυπο Ε1 μέχρι τότε, το ποσό δηλώνεται στον κωδικό 781. Το μετοχικό ταμείο θα στείλει βεβαίωση για φορολογική χρήση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Σε ευχαριστώ πολύ GEORGIOSP.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημήτρης
Δημήτρης

Έχω αποστρατευθη στις 31-12-2015.ξέρετε αν θα πρεπη να ξαναυποβαλλω πόθεν έσχες για τα έτη 2015 2016 που είχα ξανακάνω τα έτη 2016 2017.Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Νικος
Νικος

Το εφάπαξ ποσό που πήραμε ξέρουμε σε πιο κωδικό θα μπει και αν θα επηρεάζει το επίδομα τέκνων πχ κωδικός 659 το επηρεάζει;
Αν γίνει ξεχωριστή δήλωση τι γίνεται.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Στον 781 και δεν επηρεάζει κανένα επίδομα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη έχω την εντύπωση ότι ο Νίκος μιλάει για τα χρήματα που πήραμε τον 12/2018 και όχι το εφάπαξ. Σε αυτή την περίπτωση σωστά αναφέρει τον κωδικό 659 δες και το σχόλιο του G.G. εδώ https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-31/#comment-73297

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νικος
Νικος

Σωστά μιλάω για το εφάπαξ ποσό αναδρομικών αν μπει στους κώδ 659 η 619 επηρεάζει το επίδομα τέκνων; Υποθέτω ότι θα το βάλουν εκεί που θα χάνουμε τα επιδόματα.
Αύριο πάω σε λογιστή για να ενημερωθώ για ξεχωριστή δηλωση

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Νίκο τα ποσά που καταχωρούνται στον κωδικό 659-660 (ή 619-620) προστίθενται στο ετήσιο εισόδημα και επηρεάζουν το επίδομα τέκνων . Σύμφωνα με τον οδηγό της ΑΑΔΕ για την περίπτωση χωριστών δηλώσεων δεν επηρεάζεται η χορήγηση των επιδομάτων από την υποβολή χωριστών δηλώσεων Φ.Ε από τους συζύγους. Βλ ερώτημα 4 εδώ https://www.aade.gr/sites/default/files/2019-02/ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ%20ΓΙΑ%20ΧΩΡΙΣΤΕΣ%20ΔΗΛΩΣΕΙΣ.pdf

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Έχεις δίκιο, απλά μπέρδεψα τα εφάπαξ. Τι ακριβώς εννοεί η ερώτηση 4 σχετικά με τα επιδόματα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Τα επιδόματα χορηγούνται με βάση το οικογενειακό εισόδημα. Ακόμα και αν οι σύζυγοι κάνουν χωριστή δήλωση, για να υπολογιστεί το δικαίωμα για λήψη του επιδόματος και το δικαιούμενο ποσό θα αθροίζονται όλα τα εισοδήματα της οικογένειας. Δεν έχει λοιπόν νόημα η υποβολή χωριστής δήλωσης για τον λόγο αυτό.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία