Φορολογία

Σελίδα με πληροφορίες και σχολιασμό ειδήσεων αναφορικά με την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
1000
ΧΚ
ΧΚ
ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Στο παράδειγμα όπου 4,4% το σωστό είναι 4,2% (22-20+2,2=4,2%)

Επίσης για εισοδήματα, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 20.001 € το ποσό της μείωσης του φόρου των 1.900 € έως 2.100 €, (ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση) μειώνεται κατά 10 € ανά 1.000 € του φορολογητέου εισοδήματος.
Φυσικά θα πρέπει να έχουν γίνει και οι ανάλογες δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Dimitris
Dimitris

Καλησπέρα, θα ήθελα παρακαλώ μια επιβεβαίωση για την εγγραφή του ληφθέντος εφάπαξ στους κωδικούς 781-782 της φορολογικής δήλωσης έτους 2017 η οποία θα υποβληθεί περίπου τον Ιούνιο 2018.

aero
aero

Ας περιμένουμε να “ανοίξει” το taxis για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
Λογικά θα ισχύουν οι κωδικοί που αναφέρεις, αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε από τώρα.
Στο παρελθόν είχε συμβεί να έχουν αλλάξει οι κωδικοί εγγραφής του εφάπαξ από χρονιά σε χρονιά.

Προς τί η βιασύνη?

Dimitris
Dimitris

Αγαπητέ aero σε ευχαριστω για την απάντηση. Πάντοτε ακριβής και υποστηρικτικός. Επίκειται αναχώρηση στο εξωτερικό και οι λογιστές καμια φορά τα μπερδεύουν.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Απλά, θέτω υπόψη ότι πέρσι το “βιβλιαράκι” με τις οδηγίες
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/151289/forologiki-dilosi-2017-to-neo-vivliaraki-tis-eforias
αναρτήθηκε στις 7 Απρ. Λογικά κάτι ανάλογο θα συμβεί και φέτος.

Στην σελ. 41 του περσινού αναφέρει σαφώς:
“Στους κωδικούς 781-782, συμπληρώνονται τα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα και εμφανίζεται ομοίως πίνακας για την ανάλυσή τους.
Πώληση ακινήτου
Εφάπαξ ταμείων πρόνοιας και ασφαλιστικών οργανισμών
Διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων
Εισαγωγή συναλλάγματος από νυν ή πρώην κατοίκους αλλοδαπής ……”

Καλή τύχη στο νέο σου ξεκίνημα!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Dimitris
Dimitris

Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νικολας
Νικολας

Πλήρωσα τέλη κυκλοφορίας με λάθος ταυτότητα οφειλής. Το ανακάλυψα τον Ιανουάριο που το σύστημα έβαλε πρόστιμο διπλάσια τέλη και επιστρέφει την πληρωμή. Την πληρωμή που έκανα δεν την υπολογίζει η ΔΟΥ και δεν κάνει συμψηφισμό και να ακυρώσει το πρόστιμο. Λες και εγώ ξύπνησα μια μέρα και άρχισα να δίνω λεφτά στη εφορία. Τώρα περιμένω απάντηση γραπτή από ΔΟΥ για συνέχεια στο υπουργείο. Υπαρχει συνάδελφος με παρόμοιο λάθος που να βρήκε λύση?

aero
aero

Αν υπάρχει συνάδελφος με παρόμοιο λάθος, δεν γνωρίζω.

Όμως πιστεύω ότι πρέπει να καταθέσεις μια αναφορά κι εδώ
https://www.synigoros.gr/?i=submission-system.el
μπας κι “αρχίσει να κινείται το σύστημα”.

G.G.
G.G.

Υπομονή δεν είσαι ο μοναδικός, και προσοχή (την επόμενη φορά), κάποια στιγμή θα τακτοποιηθεί το θέμα.
https://www.briefingnews.gr/oikonomia/prosohi-hiliades-forologoymenoi-plironoyn-ofeiles-se-lathos-kodikoys#sthash.3ndDCyFY.dpbs

George
George

Φίλε παίρνεις την απάντηση από την ΔΟΥ ή το υπουργείο που το έστειλες και αν δεν ικανοποιηθείς κάνεις αναφορά στο συνήγορο του πολίτη (όπως λέει και ο aero) επισυνάπτοντας και την αλληλογραφία με τη ΔΟΥ – Υπουργείο και αυτοί θα κινηθούν και εγώ πιστεύω πως θα δικαιωθείς. Οι άνθρωποι ασχολούνται και δίνουν λύσεις.

Τακης
Τακης

Είναι σίγουρο αυτό Γιάννη?Δεν το έχω βρει πουθενά να αναφέρεται .

Γιάννης
Γιάννης

Γιαυτο εχει ημερομηνια εναρξης και ληξης…..αλλιως θα ηταν εφ ορου ζωης

ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΑΣΑ ΑΣΥΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΛΑΝ 80 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΧΥΕΙ 3 ΕΤΗ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟ ΓΛΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΧΩ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ .ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΩ ΑΣΥΕ ΟΤΑΝ ΛΗΞΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΚ Η ΙΣΧΥΕΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ?ΓΙΑ ΛΟΙΠΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ.

Γιάννης
Γιάννης

Μετα τα 3 χρονια ξαναπερνας

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Μήπως γνωρίζει κανείς τι γίνεται με την ερώτηση για το δίκαίωμα εργασίας αποστράτων που ει΄χε καταθέση το συντονιστικό των τριων ενώσεων??

Παντελεημων
Παντελεημων

Ο νομος ειναι σαφεστατος πια! Μπορεις μονο να εργαστεις ακομα κι αν εχεις εισοδημα αρκει να μην υπαρχει υποχρεωση ασφαλισης. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις μειωση 60% εκτος θεσεων εξωτερικου οπου υπαγεσαι στο κρατος που εργαζεσαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Παντελεημων Tι είδους εργασία υπάρχει χωρίς ασφάλιση και σε ποιόν νόμο αναφέρεται??Μήπως εννοείς για όσους εργαζόταν πρίν τις 13/5/2016?? Διότι γνωρίζω κατοπίν επικοινωνιας με ΓΛΚ οτι εργασία κανει κάποιος μετά τις 13/5/2017
και δηλωθεί έχει μείωση 60% και για αυτό ρωτώ αν γνωρίζει κάτι παραπάνω κάποιος για την σχετική ερώτηση για εργασία αποστράτων που είχε καταθέσει το συντονιστικό των τριών ενώσεων.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Αποστόλη ο Παντελεήμων αναφέρεται στον Ν4387/2016 που λέει ότι σε περίπτωση ανάληψης εργασίας από συνταξιούχο γίνεται περικοπή της σύνταξης κατά 60%. Σύμφωνα όμως με την εγκύκλιο 33/2017 του ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις του άρθρου 20 του Ν4387/2016 στους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν εργασία/δραστηριότητα για την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, ακόμα και αν προκύπτει εισόδημα (ΑΔΑ: 6Β9Υ465ΧΠΙ-Η8Ω παρ. Α2β). Μερικά παραδείγματα εργασίας που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν υποχρέωση ασφάλισης φαίνονται στην παρ. 39 του εγγράφου https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/22036 που αποτελεί ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν4308/2014. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να κόψουν τιμολόγιο ή απόδειξη και ο εργοδότης έκοβε απόδειξη δαπανών και παρακρατούσε τον αναλογούντα φόρο από την αμοιβή του εργαζόμενου. Δυστυχώς σιγά σιγά κλείνουν όλα τα παράθυρα και τώρα πλέον, με το άρθρο 55 του Ν4509/2017, υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται περιστασιακά και αμείβονται με τίτλο… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Σαε ευχαριστώ πολυ!!