Στρατός Ξ.

Σελίδα σχολίων για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
βαγγελησ
βαγγελησ

καλημέρα.τελικά με τα ενημερωτικά των συντάξεων τι θα γίνει πότε θα μπορούμε να τα δούμε;Και ποιό ΑΜ και ΑΜ ΔΙΑΣ βάζουμε;Ευχαριστώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και ευτυχία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Θεωρητικά αν ισχύουν οι αρχικές ανακοινώσεις θα πρέπει να μπορούμε να δούμε τα μηνιαία ενημερωτικά του Ιανουαρίου από Δευτέρα. Αν η εφαρμογή για τα μηνιαία ενημερωτικά είναι η ίδια που ισχύει ήδη και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ (https://apps.ika.gr/ePensionStatement/ ) διάβασε το σχόλιο του συναδέλφου G.G. εδώ https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-211/#comment-72703 για τον τρόπο που θα μπορείς να δεις ΑΜ και ΑΜ ΔΙΑΣ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης Μ
Γιάννης Μ

Κύριε Καρασαββίδη, κυρίες & κύριοι καλησπέρα & καλή χρονιά. Θα ήθελα να υποβάλω κάποιες ερωτήσεις, αν γνωρίζει κάποιος. Ισχύει η φήμη ότι το ΜΤΣ έχει υποβάλει πρόταση στο ΥΕΘΑ για περικοπή των μερισμάτων του προς τους δικαιούχους 7 έως 10% ? Το ΜΤΝ & ΜΤΑ το έχει εφαρμόσει? Το ΜΤΣ αναμένει υπουργική απόφαση? Σας ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία με την μείωση.
http://www.onalert.gr/stories/i-ora-twn-apofasewn-gia-to-metoxiko-tameio-stratou/67778

ΣΩΜΑ:
Στρατός
stratos73
stratos73

καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που πρόσεξα σύμφωνα με τους υπολογισμούς του site. Όταν βάλω για έναν ΕΜΘ παλιό πριν το 1992 υπολογισμό σύνταξης το υπολογίζει ότι παίρνει 55 ευρώ λιγότερα από έναν νέο από το 1993 και μετά! Δηλαδή ο παλιός θα πάρει λιγότερα από το νέο? Τότε τι πλεονέκτημα έχει ένας παλιός γενικά απέναντι στο νέο γιατί από ότι γνωρίζω στα ίδια χρόνια αποστρατεύονται! Γνωρίζω ότι πλέον δεν υπάρχει παλιός και νέος είναι όλοι στο ίδιο ασφαλιστικό άλλα γιατί ο παλιός να παίρνει λιγότερα από το νέο? Δηλαδή ο νέος σε εισαγωγικά είναι πιο ευνοημένος?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
AΝΤΩΝΗΣ
AΝΤΩΝΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΕΧΩ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ,ΑΝ ΓΡΑΠΤΩ ΩΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΣΟΔΑ ΜΕΧΡΙ 4.923 ΕΥΡΩ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΘΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
mitsos72
mitsos72

Ευχαριστώ όλους τους συναδέρφους για την ενημέρωση σας. Βρήκα άκρη με τη βοήθειά σας. Σας ευχαριστώ και πάλι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero

Χαιρόμαστε που “βρήκες άκρη”!
Θα ήταν καλό να μας περιγράψεις την διαδικασία
ώστε να ωφεληθούν κι άλλοι συνάδελφοι μελλοντικά.
π.χ. μας είπες χθες ότι πήγες στο ΤΠΔ και σου ζήτησαν συνταξ. πράξη για την αποδέσμευση.
Τελικά πήρες αποδέσμευση αφού προσκόμισες αντίγραφο της προσωρινής σύνταξης ?
ή προσωρινή συνταξ. πράξη από το ΓΛΚ (ΕΦΚΑ) ?
ή απλά έκανες μια αίτηση στο ΤΠΔ?
.
Υ.Γ. θυμάμαι πριν χρόνια που μπήκα κι εγώ σε ανάλογη διαδικασία, πριν καν εκδοθεί η συνταξ. πράξη,
λαμβάναμε (οι της Π.Α.) μια βεβαίωση από το ΓΕΑ/ΟΛΚΑ που έλεγε ότι η προβλεπόμενη σύνταξη
θα ανέλθει σε xxx€ περίπου. Ακολούθως, με αυτή τη βεβαίωση πηγαίναμε στο ΤΠΔ και παίρναμε αποδέσμευση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
mitsos72
mitsos72

Για ενημέρωση όλων των συναδέρφων, σχετικά με την αποδέσμευση του ΕΦΑΠΑΞ από το ΤΠΔ (εφόσον υπάρχει δάνειο).
Έκανα αίτηση στο ΤΠΔ για αποδέσμευση του ΕΦΑΠΑΞ και έναρξη παρακράτησης του δανείου από τη σύνταξη με συννημένο το αντίγραφο της προσωρινής σύνταξης που μου στάλθηκε από το ΓΛΚ. Το ΤΠΔ έκανε δεκτή την αίτησή μου και με τον αριθμό πρωτοκόλλου (περίπου σε 1 μήνα) θα ενημερωθώ για την αποδέσμευση ή μη του Εφάπαξ, το οποίο στη συνέχεια θα αποσταλεί και στον ΕΛΟΑΣ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostas
kostas

Καλησπέρα. mitsos 72. θα πας στο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα σου βγάλουν βεβαίωση για αποδέσμευση εφάπαξ, θα τη στείλεις στο ΜΤΣ και θα πάρεις το εφάπαξ.
Εγώ με διαγραφή Σεπ 17, το πήρα Ιουν 18 και με δάνειο από ΤΠκΔ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
mitsos72
mitsos72

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει. Επειδή έχω πάρει δάνειο από το Παρακαταθηκών και Δανείων μου είπαν ότι για να γίνει η αποδέσμευση του εφάπαξ ότι απαιτείται συνταξιοδιοτική πράξη από το ΓΛΚ. Σε τηλ. επικοινωνία με το ΓΛΚ μου είπαν ότι δεν εκδίδουν συνταξιοδιοτική πράξη με προσωρινή σύνταξη (λαμβάνω από τον Οκτ 2018). Συνάδελφοι με δάνειο από το ΤΠΔ από το 2016 έως σήμερα με προσωρινή δεν έχουν πάρει εφάπαξ δεδομένου ότι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostas
kostas

Καλησπέρα mitsos 72. Η τελευταία πρότασή σου δεν ισχύει. Δίδεται εφάπαξ και με προσωρινή σύνταξη.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
mitsos72
mitsos72

Πήγα στο ΤΠΔ. Μου είπαν ότι θέλουν τη συνταξιοδοτικη πράξη για να μου βγάλουν βεβαίωση

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χάρης
Χάρης

Mitsos72 η πράξη έκδοσης προσωρινής σύνταξης σίγουρα έχει εκδοθεί και μπορεί να μην έχει φτάσει στα χέρια σου σίγουρα όμως έχει κοινοποιηθεί στο ταμείο που σου δίνει το εφάπαξ διαφορετικά δεν θα σε ενημέρωνε για το εφάπαξ, ρώτησε τους αν έχουν λάβει κοινοποίηση από το λογιστήριο..!!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Χάρης
Χάρης

Το ΤΠΔ δεν εκδίδει βεβαίωση. αλλά κάνει άρση παρακρατησης εφάπαξ και την στέλνει στο ταμείο σου μετά από αίτηση σου.. Νομίζω ότι και με ένα αντίγραφο εκτύπωσης της προσωρινής που λαμβάνεις μηνιαίο μπορεί να το δεχθεί το ΤΠΔ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
panos
panos

Καλημέρα. Τα αναδρομικά που πήραμε επισύρουν και επιπρόσθετο εφάπαξ γιαυτούς που αποστρατεύθηκαν από το 2012 και μετά?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Αναμένουμε την απόφαση που θα λάβουν.
https://staratalogia.blogspot.com/2018/12/blog-post_2.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κώστας
Κώστας

κανονικά από τη στιγμή που στα αναδρομικά έχουν γίνει κρατήσεις για το ΕΛΟΑΣ θα πρέπει να δωθεί και συμπληρωματικό εφαπαξ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
dani
dani

Μακάρι να δοθεί, αλλά με δεδομένο ότι δεν μεταβλήθηκαν οι βασικοί μισθοί των δικαιούχων, αυτές οι κρατήσεις υπάρχει περίπτωση να μην αποδοθούν λογιστικά ποτέ στον ΕΛΟΑΣ. Δημοσιονομικές αλχημείες…

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Panos
Panos

Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ανδρέας Τσιρώνης
Ανδρέας Τσιρώνης

Καλημέρα σε όλους. Δοκίμασα την εφαρμογή ΑΤΛΑΣ αλλά δεν υπάρχει αυτή η πληροφορία. Βέβαια απ΄ότι διάβασα η εφαρμογή αναφέρει ότι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη όλοι οι ΦΚΑ. Μήπως γνωρίζετε πως αλλιώς θα μπορούσα να το ψάξω;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Στο ΑΤΛΑΣ δεν έχουν περάσει το χρόνο στο δημόσιο.
Αν το θέλεις επίσημα θα υποβαλεις αίτημα στο ΓΕΣ να σου δώσουν μια βεβαίωση χρόνου ασφάλισης.
Μπορείς απο την εφαρμογή Δικαίωμα Σύνταξης να δεις πόσος είναι ο χρόνος σου στο Δημόσιο (1 μήνας=25 ένσημα αν το θέλεις να τον υπολογίσεις σε ένσημα).

ΣΩΜΑ:
Στρατός
SIFIS
SIFIS

Καλή χρονιά κ .Καρασαββίδη Είμαι απόστρατος από το 2014. Θέλω να εργαστώ περιστασιακά ως μουσικός. Τελικά τι μειώσεις θα έχω από την σύνταξή για 3-4 ώρες εργασίας την εβδομάδα και αν μπορείτε πείτε μου ποια η διαδικασία της δήλωσης της εργασία μου για να είμαι εντάξει με τον νόμο. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
SIFIS
SIFIS

Ευχαριστώ για τον κόπο σας να με ενημερώσετε. Άρα από αυτά που διάβασα καταλαβαίνω ότι μπορώ να εργαστώ χωρίς το (πρόστιμο) του 60% κάτω της σύνταξής μου αλλά μόνο μια μικρή μείωση στο εκάστοτε ημερομίσθιο που θα κάνω. Σας ευχαριστώ και πάλι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ανδρέας Τσιρώνης
Ανδρέας Τσιρώνης

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Ήμουν απόφοιτος της ΣΜΥ τάξης 1998 και για προσωπικούς λόγους παραιτήθηκα το 2007. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει που θα μπορούσα να δω τις συνολικές ημέρες ασφάλισης (ένσημα) για τα χρόνια που υπηρέτησα. Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ακης
Ακης

Καλή Χρονιά σε όλους. Σημερινή επικοινωνία με ΓΛΚ απονομή προσωρινής σύνταξης τέλος Ιανουαρίου με ημερομηνία πρωτοκόλλου 20-9-2018 και χρέωση σε εισηγητή 7-11-2018.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μιχάλης
Μιχάλης

Η προηγούμενη εφαρμογή αναδρομικών σύνταξης μου έβγαζε 326 € η νέα μου βγάζει 189 € με τα ίδια στοιχεία.
Τελικά πήρα 246 € από ΕΦΚΑ.
Η νέα εφαρμογή είναι πιο κοντά γιατί έχει λιγότερη διάφορα στα δικά μου δεδομένα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Aero555
Aero555

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα
Θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να μου πει ή αν ο Αχιλλέας έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την πλασματική 5ετια και τις κρατήσεις που σταμάτησαν προκειμένου να αναγνωριστούν σε όλους τους συναδέλφους με κάποιο στάνταρ πόσο (ακούγονταν γύρω στα 2400 ευρώ).
Θα υλοποιηθεί αυτό;θα αναγνωριστούν με την καταβολή κάποιου ποσού σε δόσεις και αν ναι με τι ποσοστό πλέον θα πληρώνουμε;
Ευχαριστώ και ευελπιστώ σε κάποια ενημέρωση από όποιον ξέρει ή κάποιο τηλέφωνο σε κάποιο γραφείο που μπορεί να με ενημερώσει

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Στυλιανος Α.
Στυλιανος Α.

Kαλησπερα, η παληα εφαρμογή που ειχατε ηταν πολυ ακριβες. Μου ειχε βγαλει 105 ευρω λιγωτερα απο αυτα που πηρα, δηλαδη το 2,7% του συνολικου ποσου πραγμα πολυ φυσιολογικο, αν ληφθει υπ’ οψη οτι για να κανω τις βασικες συνταξεις να ειναι πιο κοντα στις δικες μου αποδοχες μειωσα τα εξαμηνα μου απο 13 σε 11. Ετσι με αυτο το τρυκ, καταφερα οι βασικες συνταξεις να εχουν διαφορα (και οι δυο) μονο τρια ευρω πιο πολυ απο τις δικες μου. Με τη νέα εφαρμογή, βγαινουν τελειως αλλα ποσα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός