Στρατός Ξ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
Κωστας Κ
Κωστας Κ

Ξέρει κάποιος συνάδελφος γιατί το ΜΤΣ δεν έχει κάνει καμμιά ανακοίνωση το τελευταίο τρίμηνο για το Β.Ο.Ε.Α.Τ. Τελευταία εκδόθηκε στις 03/03/20 και αφορούσε το μήνα ΔΕΚ 2019.Ελπίζω να μην πούνε λόγω πανδημίας γιατι αυτη η δουλεια δεν θέλει φυσική παρουσία.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει την τιμή μεριδίου με βάση την οποία θα υπολογιστεί το βοήθημα για το 2020.
Βλ. https://enstoloi.net/stratos/comment-page-208/#comment-66458

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

@ Φώτης
….. Δεν είναι ακριβώς έτσι…..
Άλλο σου είπα εγώ ότι περιλαμβάνει το καθαρό ποσό, και άλλο υπολογίζεις εσύ.
.
……..Οπότε το καθαρό + φόρο εισοδήματος + εισφορά αλληλεγγύης ξεπερνούν το ποσό που γράφουν ως μικτές αποδοχές στην βεβαίωση……
.
Το λάθος που κάνεις ότι ενώ στο καθαρό ποσό περιλαμβάνεται ο φόρος και η εισφορά όπως σου έγραψα, εσύ προσθέτεις ξανά τον φόρο και την εισφορά.
Η διαφορά μεταξύ καθαρού και μεικτού είναι όλες οι υπόλοιπες κρατήσεις που γίνονται στον μισθό σου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Στο Ε1 όμως επειδή κατέθεσα την δήλωση μου στον κωδικό 301 όπου αναγράφει ” Άθροισμα καθαρών ποσών από μισθούς, ημερομίσθια κτλ. (εκτός περ. 2, 3)” εμφανίζει το ποσό που η βεβαίωση αποδοχών εμφανίζει ως καθαρό και είναι συγκεκριμένα 18.925,80 για το 2019. Το ποσό το 2018 στον ίδιο κωδικό ήταν το ποσό των 17.079,64. Δηλαδή μιλάμε για μια διαφορά 1846,01 ευρώ! Δεν υπολογίζω 2 φορές τον ΦΕ και την εισφορά αλληλεγγύης. Τα ποσά δεν ”βγαίνουν” από καμία πλευρά. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αφορά και άλλους.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Το γνωρίζω αυτό. Λοιπές κρατήσεις +πληρωτέο=μικτές αποδοχές

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Πήρα όλα τα σημειώματα μισθοδοσίας του 2019. Πρόσθεσα όλο τον φόρο εισοδήματος που ανέγραφαν ως παρακράτηση. Δεν υπήρχε κάποιος αναδρομικός φόρος. Ακόμα και αυτός βγαίνει λιγότερος από αυτόν που αναγράφει η βεβαίωση αποδοχών και το Ε1. Ο φόρος όμως που υπάρχει στην βεβαίωση ότι μου παρακρατήθηκε είναι σωστός στο ποσό που εμφανίζουν ως καθαρές αποδοχές στην βεβαίωση και στο Ε1, όμως εγώ δεν έλαβα αυτά τα χρήματα που αναγράφουν. Αναγράφουν εκτός από περισσότερα χρήματα και αρκετά περισσότερο ΦΕ από αυτόν που βγαίνει προσθέτοντας τα 12 σημειώματα μισθοδοσίας του 2019!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Έχει εμφανιστεί σε κάποιον ε.ε συνάδελφο φέτος να έχει ¨υπερβολικά¨αυξημένο καθαρό εισόδημα στην βεβαίωση αποδοχών; Ρωτάω γιατί έχει συμβεί σε εμένα και η αναφορά μου εδώ και ένα μήνα γυρνάει ανά την Ελλάδα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Στο καθαρό ποσό περιλαμβάνεται, ότι σου καταθέτουν κάθε μήνα στην τράπεζα – πληρωτέο, ο παρακρατηθέντας φόρος και η ειδική εισφορά.
Εάν προσθέσεις όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνεί με το ποσό που γράφει η βεβαίωση και είναι καταχωρημένο στο Ε1.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν μπορεί ανάμεσα σε δύο έτη (2018-2019) να αυξάνονται περίπου κατά 8% οι μικτές αποδοχές και περίπου στο 18% οι καθαρές αποδοχές εκτοξεύοντας το εισοδημα μου. Η τεράστια αυτή διάφορα προκύπτει στο ποσό αφαιρουμενου του ήδη παρακρατηθεντος φόρου και της εισφοράς αλληλεγγύης. Το 2018 καθαρό εισόδημα 17092 και το 2019 18889 ευρώ περίπου. Κάπου 154 σχεδόν ευρώ τον μήνα στο καθαρό ποσό. Πήρε κάποιος συνάδελφος τέτοια αύξηση μέσα σε ένα έτος; Περί τα 154 ευρώ πάνω στα καθαρά; Κατέθεσα το Ε1 αν και με την αύξηση αυτή χάνω το επίδομα του Α21 γιατί ήδη πήρα την 1η δόση να μην πάρω και την δεύτερη και μου ζητούν περισσότερα χρήματα. Πάλι βλέπω να τρέχω στον συνήγορο του Πολίτη για να το επιλύσω όπως και πέρσι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δηλαδη Φωτη,τα 1797 ευρω επιπλεον δεν τα ελαβες;

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Βασικά 1846,01, τώρα το ξαναείδα. Όχι φυσικά. Πήρε κάποιος υπαξιωματικός τέτοια αύξηση σε ένα έτος; Εν το μεταξύ τα μικτά μου αυξήθηκαν κατά 984 ευρώ!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Την πρόσθεση που σου είπε ο συναδελφος G.G. την έκανες. Συτό έχει σημασία και οχι η σύγκριση με το 2018. Μια μικρή αύξηση ισως να είναι μεγάλη κράτηση στο φόρο και σε ολα τα υπόλοιπα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Ίσως δεν το εξήγησα καλά, το ξαναλέω. Οι μικτές μου αποδοχές αυξήθηκαν κατά 984 ευρώ. Οι καθαρές αποδοχές κατά 1846,01 ευρώ. Η παρακράτηση φόρου περίπου 400 πάνω και γύρω στα 30 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης. Οπότε το καθαρό + φόρο εισοδήματος + εισφορά αλληλεγγύης ξεπερνούν το ποσό που γράφουν ως μικτές αποδοχές στην βεβαίωση. Οι μικτές αποδοχές αυξήθηκαν στο ήμισυ από τις καθαρές ενώ ο φόρος και η εισφορά αλληλεγγύης είναι όντως στα κανονικά τους επί του νέου καθαρού ποσού. Είναι αφύσικο.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Υπολογιζόμενες και τις λοιπές κρατήσεις φυσικά σε κάθε ένα μισθολογικό σημείωμα για όλο το έτος.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
T@kis
T@kis

Φώτη περίμενε μην υποβάλεις ακόμα τη δήλωση σου γιατί αν είναι έτσι μπορεί να υπάρχουν κάποια καθυστερούμενα και να αλλάξουν τις βεβαιώσεις αποδοχών. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και πέρυσι, περίμενε μέχρι μέσα Ιουνίου.
Διάβασε αυτό
https://www.armyvoice.gr/2019/04/forologiki-dilosi-2019-ges-min-ypovallete-akoma-engrafo/amp/
Αυτό είχε γίνει πέρυσι αλλά επειδή μπορεί κάτι τέτοιο λάθος να υπάρξει και φέτος έχουμε προθεσμία μέχρι τέλος Ιουνίου

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
GIANNIS
GIANNIS

Τον ΜάΪο του 2019 ,μας έδωσαν κάποια χρήματα ,νομίζω, αναδρομικά .Τα έχεις προσθέσει ;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Δεν έχει αναδρομικά μέσα, μόνο τακτικές αποδοχές. Τα αναδρομικά έτσι και αλλιώς θα ήταν σε άλλο κωδικό εάν είχα. Ανακάλυψα και άλλους με το ίδιο θέμα που ή δεν το είχαν προσέξει ή τους το είπε ο λογιστής τους που πήγε να κάνει την φορολογική δήλωση ή κάποιοι το είχαν δει αλλά το δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα με το σκεπτικό πως ”για να είναι έτσι θα είναι σωστό, ξέρει η υπηρεσία” . Αμ δε που ξέρει. Ότι και να γίνεται δεν μπορεί αύξηση στα καθαρά ποσά να βγαίνουν διπλάσια από την αύξηση στα μικτά.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα έξτρα πέντε χρόνια και αν υπάρχει καμία εξέλιξη και για ποιον λόγο δεν περάσε τροποποίηση στο τελευταίο ασφαλιστικό νόμο.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Εξαιτίας του Κορωνοιου το όλο θέμα ξεχάστηκε. Ουδεμία αναφορά στο θέμα, ουδεμία ενασχόληση από κανέναν. Έχω κάνει αναφορά στον συνήγορο του Πολίτη για το ότι ο ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζει τον νόμο, καθότι δεν απαιτείται ούτε καν η έκδοση υπουργικής απόφασης για την εφαρμογή του νόμου. Δεν περιμένω πολλά άλλα προς το παρόν ήταν η μόνη ενέργεια όπου μπορούσα να κάνω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΑΡΚ
ΜΑΡΚ

Αν φύγει κάποιος με 40 έτη υπολογίζοντας και τα πέντε του ν 4609/19 δεν θα δικαιωθεί από κάποιο δικαστήριο το οποίο πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

ΟΧΙ δεν θα δικαιωθείς…αφου η διάταξη είναι μη σύννομη, με τον τρόπο που ψηφίστηκε.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Εγώ ήμουν έτοιμος να κάνω αίτηση ακύρωσης όμως το ανέστειλα προσπαθώντας να πιέσω από άλλες πλευρές. Μετά ¨βομβαρδισμό¨ γραπτών επιστολών μου σε κάθε αρμόδιο της παρούσας κυβέρνησης (πρωθυπουργό, αρμόδιους και αναρμόδιους υπουργούς, κυβερνητικούς βουλευτές, 2 ερωτήματα στο vouliwatch.gr) τώρα έκανα αναφορά στον συνήγορο του πολίτη. Την ανέλαβε ο ίδιος που έχει και την προηγούμενη αναφορά μου περί μη απάντησης του ΕΦΚΑ εδώ και πάνω από 10 μήνες. Αν πιέσουν πολλοί θα είναι καλύτερα όμως.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Και γιατι δεν έκανες μια αναφορά στην υπηρεσία σου αφου είσαι ε.ε. να δείς τι θα σου απαντήσουν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Γιατί αφορά το υπουργείο εργασίας μήπως; Άλλωστε αυτά ξεφεύγουν από τα “εσωκομματικά μας” όπως λέει φίλος δικηγόρος. Θα χρησιμοποιήσω αρχικά κάθε εξωδικαστικό μέσω. Τα δικαστήρια σε τελευταία επιλογή καθότι οι δικαστές πολλές φορές είναι απρόβλεπτοι, ειδικά δε όταν διεκδικείς απτά οφεληματα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Οχι αποκλειστικά…μονο το εργασίας. Οπως και νάχει η διάταξη δεν ηταν σύννομη αρα δεν μπορει να εχει εφαρμογή. Μακάρι να γίνει το αντίθετο αλλα δεν το βλέπω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΗΣ
ΦΩΤΗΣ

Αν το προσπαθήσουμε πολλοί κάτι θα γίνει. Όχι μόνο ένας. Πλέον στο γραφείο του υπουργού εργασίας με έχουν μάθει απο τις πολλές τηλεφωνικές και γραπτές παρεμβάσεις μου, άκουσα και μια να λέει δίνοντας στο τηλέφωνο στην άλλη να λέει “ωχ πάλι αυτός ο στρατιωτικός”. Θέλει και άλλοι να προσπαθήσουν, όχι μόνο συζητήσεις μεταξύ μας υπό μορφήν καφενείου και ως εκεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Mike
Mike

Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση ν είστε καλά!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός