Στρατός Ξ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
Nikolaos
Nikolaos

Καλησπέρα…να ρωτήσω εφόσον αποστρατευτείς ως ευδόκιμος στη σελίδα σύνταξη γες στην δεξιά στήλη επιλεγεις ανίκανος :όχι ή εκτός υπηρεσίας ή λόγω υπηρεσίας; Υπάρχει διαφορά αρκετή στο πληρωτεο….

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Από την στιγμή που βγει η αποστρατεία πόσοι μήνες περίπου μεσολαβούν μέχρι να βγει η προσωρινή σύνταξη; Πόσοι μήνες μεσολαβούν από την στιγμή που βγαίνει η προσωρινή σύνταξη για να βγει η κανονική και για να βγει το εφάπαξ, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Γιώργο για τη σύνταξη υπολόγισε 5-6 μήνες για να πληρωθείς προσωρινή από την ημερομηνία που θα πάρει η αίτηση σου αριθμό πρωτοκόλλου στο ΓΛΚ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Δημήτρης
Δημήτρης

καλησπέρα Γιάννη λέγομαι Δημήτρης και είμαι εν ενεργεία αξιωματικός του ΕΣ. Μπορείς να με βοηθήσεις με το υπόδειγμα αναφοράς και το σχετικό για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας? Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Εισαι ε.ε Αξκος και δεν ξερεις να κανεις μια αιτηση-αναφορα!!Κριμα που εισαι!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης

Εδω ρε Γιάννη εσύ είσαι τόσο ετών και ακόμη δεν έχεις μάθει να συμπεριφέρεσαι κόσμια,ο άλλος σε πείραξε που έκανε μία ερώτηση?Κρίμα…

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Δημήτρη η ΚΥΑ για την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας δεν έχει εκδοθεί μέχρι χθες (μετά από τηλ. επικοινωνία με αρμόδιο τμήμα του Π.Ν). Εάν υποβάλλεις τώρα την αναφορά θα πληρώσεις με τα αυξημένα ποσά. Υπομονή, όλοι περιμένουμε την καινούρια απόφαση.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιαννης Π.
Γιαννης Π.

Καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει με τα προνοιακά επιδόματα για τέκνο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ;
Η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ λήγει τέλος Μαΐου και σκέφτομαι να περάσουμε ΑΣΥΕ. Αν κάποιος έχει κάνει πρόσφατα αυτή την διαδικασία ( λόγω της μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στον ΟΠΕΚΑ από 1-1-19) παρακαλώ να με διαφωτίσει. Ο υπάλληλος πάντως του ΟΠΕΚΑ στον οποίο απευθύνθηκα έχει μαύρα μεσάνυχτα.
Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
χάρης
χάρης

Πρόσφατα πέρασα με αίτηση μου και εισήγηση του ΟΠΕΚΑ , (παρότι είχα απόφαση της ΑΣΥΕ και έπρεπε να τη δεχθούν σύμφωνα με το νόμο 4331), από επιτροπή ΚΕΠΑ για προνοιακό επίδομα. Ούτε τα ΚΕΠΑ έκαναν δεκτή την απόφαση της ΑΣΥΕ και δεν έδωσαν σημασία στον παραπάνω νόμο που τους υπέδειξα, και έβγαλαν δικό τους ποσοστό αναπηρίας.
Ο λόγος που ο ΟΠΕΚΑ δεν δέχεται τις αποφάσεις της ΑΣΥΕ (προφορικά μόνο) είναι ότι τα νέα προνοιακά επιδόματα θα δίνονται μόνο με αιτήσεις ηλεκτρονικά και οι αποφάσεις των ΚΕΠΑ γνωστοποιούνται σε αυτούς πάλι ηλεκτρονικά. Υπήρξε αντιπαράθεση λεκτική ότι κανείς ισχυρότερος του Νόμου αλλά άκρη ούτε εγώ έβγαλα.
NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4331Αρ. Φύλλου 69 2 Ιουλίου 2015-Μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) file:///C:/Users/zacharias/Desktop/%CE%9A%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F/nomos4331.pdf

ΣΩΜΑ:
Στρατός
χάρης
χάρης

για περισσότερες πληροφορίες εδώ
https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
χάρης
χάρης

δες αναλυτικά την εγκύκλιο στο ιντερνετ ή στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ Αθήνα, 2-1-2019 Αρ. Πρωτ.: 09-15/02-01-2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ Ταχ.Δ/νση : Πατησίων 30, ΤΚ 10170 – ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο : 213 15 19 201 ΠΡΟΣ: FAX : 213 1519 223 1. Διευθύνσεις Πρόνοιας Δήμων E-mail :anapirika@opeka.gr 2. Διευθύνσεις Υγείας Περιφερειών 3. Κέντρα Κοινότητας Δήμων 4. Περιφερειακές Δ/νσεις ΟΠΕΚΑ ( με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ΘΕΜΑ: 1. Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). 2. Ανάθεση αρμοδιότητας χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) –

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γίαννης Π.
Γίαννης Π.

Χάρη ευχαριστώ πολύ. Θα περάσω απο οτι κατάλαβα πάλι ΚΕΠΑ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
χάρης
χάρης

Μόνον όσον αφορά τα προνοιακακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, θα περάσεις ΚΕΠΑ. Αφού πρώτα κάνεις ηλεκτρονικά αίτηση, μέσω ΟΠΕΚΑ, κάνεις μόνος σου, δικό σου ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο, σου παρέχονται ατομικοί κωδικοί μέσω e-mail (κάτι αντίστοιχο του taxis.net) για να βλέπεις την ηλεκτρονική αλληλογραφία ή τις ενημερώσεις. Ημερομηνία για ηλεκτρονικό ραντεβού σου δίδεται με το ατομικό σου e-mail που θα δηλώσεις. Καλή υπομονή και καλά αποτελέσματα. Πάντα με υγεία.
Σε ότι χρειάζεσαι μπαίνεις εδώ :
https://opeka.gr/atoma-me-anapiria/atoma-me-anapiria-paroches/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης Π.
Γιάννης Π.

Δηλαδη πρεπει να περασω και ΑΣΥΕ και ΚΕΠΑ; και γιατι να μην περασω μονο ΚΕΠΑ οπως πριν 5 χρόνια; Να κανω την αιτηση στον ΟΠΕΚΑ,να φτιαξει εισηγητικό φακελο ο θεράπων γιατρος μου κτλ. Ποια η διαφορα με το να φτιαξω εγω φακελο;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
χάρης
χάρης

Θα περάσεις μόνο ΚΕΠΑ. Θα γίνουν όλα όπως προανέφερες, αλλά ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος που θα φτιάξεις μόνος σου με κωδικούς που θα σου δώσει ο ΟΠΕΚΑ, δεν έχει σχέση με τον εισηγητικό του θεράποντος ιατρού, αλλά χρειάζεται μόνο για διαχείριση στοιχείων-ενημερώσεις-ειδοποιήσεις-αλληλογραφία, από και προς τον ΟΠΕΚΑ.
οδηγίες :Ηλεκτρονική Διεύθυνση: https://apps.ika.gr/eKepaCertification/faces/login.xhtml

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης Π.
Γιάννης Π.

Ευχαριστώ και παλι!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης

Υπάρχει νόμος από 12/2014 επί υπουργίας Βρούτση που έχουν εξομοιωθεί όλες οι υγειονομικές επιτροπές.Η φιλοσοφία του νόμου ήταν “για προνοιακές παροχές εξισώνονται όλες οι υγειονομικές επιτροπές με τα ΚΕΠΑ(ΑΣΥΕ,ΑΝΥΕ,ΑΑΥΕ)”,για να μήν χρειάζεται άτομα με προβλήματα υγείας-αναπηρίας να τρέχουν από επιτροπή σε επιτροπή.Ανάλογη νομοθέτηση έγινε και το 2015 επί υπουργίας Στρατούλη αλλά για κάποιο λόγο,μάλλον μνημονιακό πάγωσε προσωρινά.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Νικος
Νικος

καλησπερα που μπορω να κανω οαδικη αγωγη για τα αναδρομικα και τα δωρα σαν αποστρατος. μπορει καποιος να με βοηθήσει. ειδα καπου εδω μεσα ενα λινκ αλα αφορα αποστρατους αεροποριας, εμενω θα με δεχτουν που ειμαι στρατου. οι αποστρατοι στρατου ξηρας μπορει καποιος να μου στειλει καποιο λινκ για αποστρατους ξηρας. ευχαριστω πολυ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΛΙΑΣ
΄ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΛΙΑΣ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 2019.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Ακόμη απο πουθενά. Περιμένουμε την εφαρμογή του ΕΦΚΑ για να μπορούμε να τα βλέπουμε.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΡΛΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Καλησπέρα .Ειμαι ε.ε και εχω ορισθει επιτροπη παραλαβης καυσιμων για λογαριασμο του στρατου.Θα απασχοληθω εντος και εκτος ωραριου για μια εβδομαδα . Ισχυει οικονομικη αποζημιωση στις μερες μας που αφορα γενικα στελεχη που συμμετεχουν σε επιτροπες ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Για μας τους στρατιωτικούς δε νομίζω να ισχύει φίλε Τάσο. Πλην των προβλεπόμενων ημερήσιας αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων για εκτέλεση υπηρεσίας μακράν της βάσης σας, αν χρειάζεται στην περίπτωσή σας να μετακινηθείται, δεν νομίζω να υπάρχει κάποια άλλη αποζημίωση. Υπάρχει όμως παχυλότατη αποζημίωση για τους βουλευτές όταν παίρνουν μέρος σε επιτροπές.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ρε που κατάντησε ο συνδικαλισμος τον Στρατο!!

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Φίλε Χαράλαμπε – αν λέγεσαι έτσι – στο σώμα που υπηρέτησα εγώ – δεν γνωρίζω τι γίνεται στο άγνωστο το δικό σου – οι επιτροπές συνήθως στήνονταν και υπήρχαν για να αποφύγουν την ευθύνη – έτσι τσάμπα – αυτοί που θα έπρεπε σε ένα σοβαρό κράτος να την έχουν. Δεν ξέρω αν είσαι στρατιωτικός ή κάτι άλλο, γιατί δεν το διευκρινίζεις όπως όλοι μας, αν είσαι στρατιωτικός δεν είναι συνδικαλιστές όποιοι μιλάνε με γεγονότα και αλήθειες, αν είσαι κάτι άλλο χαιρετίσματα και να με συγχωρήσεται αν σας στενοχώρησα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΝΙΑ
ΤΑΝΙΑ

καλησπερα σε ποια διευθυνση στο γλκ στελνουμε τη βεβαιωση σπουδων του παιδιου

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Στείλε την γενική αίτηση
https://www.minfin.gr/web/31341/ypodeigmata-aiteseon-stratiotikon?p_p_id=101&p_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_101_struts_action=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_redirect=%2Fweb%2F31341%2Fypodeigmata-aiteseon-stratiotikon&_101_assetEntryId=567786&_101_type=document&redirect=%2Fweb%2F31341%2Fypodeigmata-aiteseon-stratiotikon κατάλληλα συμπληρωμένη στην διεύθυνση

ΕΦΚΑ/ΓΛΚ
Δ/ΝΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Τμήμα Διενέργειας Μεταβολών και Δειγματοληπτικών Ελέγχων
ΚΑΝΙΓΓΟΣ 29 – Τ.Θ. 1116
101 10 ΑΘΗΝΑ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
stratos73
stratos73

Καλησπέρα! Εκεί τη στέλνεις κι όταν είσαι εν ενεργεια ή μόνο ως συνταξιούχος? Μάλλον όχι! Μπορείς να μας στείλεις κι ως εν ενεργεια?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Οι ε.α. στο τεως ΓΛΚ, και οι ε.ε. στην μοναδα τους

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
stratos73
stratos73

Ευχαριστώ Γιάννη!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ελενη
ελενη

ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΣ Η ΙΔΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ..ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΡΓΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Μανος
Μανος

Καλησπερα σας ειμαι ε.α και μολισ ειδα και γω την βαιβεωση αποδοχων 2018 τ αναδρομικα που πηραμε, ηπαρχει μια διαφορα της ταξης τον 366,51 ευρω, εγω αναδρομικα πηρα καθαρα 1.466,03 ευρω. και στην βεβαιωση αποδωχων λεει οτι πηρα καθαρα 1.832,54 ευρω οτι νανε μπορουμε να κανουμε κατι γιαυτο?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
andr
andr

Καλησπέρα.Μανο απο οτι γνωριζω στο καθαρό ποσό που αναγράφει συνυπολογίζεται και η κράτηση για την εφορία.Δες την διαφορά στα δύο ποσά που προαναφερεις,και σύγκρινετο με την παρακράτηση φορου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μανος
Μανος

Ευχαριστω πολυ φιλε μου θα το δω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μάνο μπήκες στην ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου/Προσωποιημένη πληροφόρηση και είδες την Βεβαίωση για το 2018;

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γεώργιος
Γεώργιος

Αναρτηθηκε ενημερωτικο σημειωμα(και για τους ε.α.)στο site του ΓΕΣ για οσους πηραν αναδρομικα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος
Γεώργιος

Ετσι την πατησα και εγω Μανο. Απο το καθαρο ποσο αφαιρεις την παρακρατηση φορου και προκυπτει το πληρωτεο που σου κατατεθηκε στην τραπεζα

ΣΩΜΑ:
Στρατός