Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
GIANNIS
GIANNIS

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης και αν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Κύριε Καρασαββίδη χαίρεται. Απόστρατος Π.Ν. Με 35 χρόνια υπηρεσίας ( πραγματικά) Σύνταξη 2/3 αρχιπλοιαρχου.Ελαβα αναδρομικά τον Δεκέμβριο 533€. Μπαίνοντας στο taxis σήμερα και συγκεκριμένα στην επιλογή ΆΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ/ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΒΕΒ. ΑΠΟΔΟΧΩΝ Στην τελευταία σειρά που είναι τα αναδρομικά γράφει. ΑΚΑΘΆΡΙΣΤΟ ΠΟΣΌ.. 2024€. ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓ. 667€.. ΦΟΡΟΣ …133€… ΠΛΗΡΩΤΈΟ….
533€…( στα ποσά δεν αναφέρω τα δεκαδικά ψηφία)..Παρακαλώ πώς εξηγείται την τεράστια διαφορά μεταξύ Ακαθάριστου και Πληρωτέου.
Επίσης η εφαρμογή σας έβγαζε 1928 ευρω.
Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Μετά από τηλ. επικοινωνία με αρμόδιο τμήμα ΓΕΝ, η καινούργια Κ.Υ.Α (για μικρότερο ποσό εξαγοράς ανά μήνα) για την εξαγορά της μάχιμης πενταετίας δεν έχει εκδοθεί ακόμα….

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καλησπέρα σας. Για να υπολογίσω την σύνταξη για το έτος 2022, τι επιλέγω στο πεδίο (ΕΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ) γιατί έχει επιλογή μόνο για τα έτη 2019-2020, και στο πεδίο (ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ) υπάρχουν μόνο οι επιλογές : ΠΡΟΣΩΡ. – ΕΦΚΑ/19 – ΕΦΚΑ/20. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Στο πεδίο ημερομηνία διαγραφής θα βάλεις την ημερομηνία που σκέφτεσαι να αποχωρήσεις και στην επιλογή σύνταξη με νομοθεσία θα βάλεις ΕΦΚΑ/20

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Μακης
Μακης

Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω αν πρόσφατα πέρασε νόμος που λέει αν έχεις 32 χρόνια κλειστά και βαθμό αποστρατειας Αντιπλοιαρχος θα παίρνεις πλέον του Πλοιάρχου. Αν συμβαίνει αυτό θα υπάρχει αύξηση στο Μέρισμα ; Ευχαριστώ .

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Δεν γνωρίζω το θέμα που αναφέρεις, αλλά το μέρισμα και κυρίως το εφάπαξ υπολογίζονται με βάση το μισθολογικό κλιμάκιο του τελευταίου μήνα, άρα οποιαδήποτε διοικητική προαγωγή αυξάνει και τα δύο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Καλήμέρα!!!! https://hafa.haf.gr/wp-content/uploads/2017/11/%CE%9D.4494_2017-%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%91-165.pdf Άρθρο 4 παρ.3στ….νομίζω ο βαθμός είναι τιμητικός χωρίς συνταξιοδοτικά ή οικονομικά δικαιώματα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Αντώνης Χ.
Αντώνης Χ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Καλή Άνοιξη!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Αντώνης Χ.
Αντώνης Χ.

Καλησπέρα σας. Έχω καταταγεί στο Π.Ν. στις 04/09/1990. Δικαίωμα αποχώρησης (Αίτηση αποστρατείας χωρίς όριο ηλικίας) με σύνταξη έχω στις 05/09/2022 (32 πραγματικά) εξαγοράζοντας 3 έτη (Bonus 3ετία). Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι, αν η εξαγορά αυτή, γίνεται στο Γ.Λ.Κ. αφού προηγουμένως έχει εκδοθεί η ημερομηνία διαγραφής. Αν κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία διαγραφής, η πραγματική υπηρεσία είναι 32,5 έτη, τα έτη εξαγοράς μειώνονται σε 2,5 ή είναι και πάλι 3? Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει. Σας ευχαριστώ…

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Σωτήρης
Σωτήρης

Αντώνη καλησπέρα. Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να υποβάλεις παραίτηση στις 05/09/2022 χωρίς να εξαγοράσεις την 3ετια. Νομίζω ότι με νομοσχέδιο που κατατέθηκε το 2017 οι καταταγέντες το 1990 υπάγεστε πλέον στο καθεστώς του Ν.2439/1996.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Που το λέει αυτό φίλε Σωτήρη, γιατί δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Για να δικαιούσαι αποστρατεία με 24,5 έτη την 31/12/2014, αν δεν έχεις άλλου είδους προυπηρεσία (θητεία, ΙΚΑ ως ιδιώτης, εξάμηνα), θα πρέπει να έχεις καταταγεί πριν την 30/06/1990. Οποιαδήποτε μετέπειτα ημερομηνία καταταξης πας για 40 έτη εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζω.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Σωτήρης
Σωτήρης

Έχεις δίκιο, έκανα λάθος.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αντώνη στην εγκύκλιο με ΑΔΑ:4ΑΛ3Η-4Β (https://diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΛ3Η-4Β?inline=true ) στην ενότητα ΙΙΙ. ΑΡΘΡΟ 22 / 2β (σελ11) αναφέρει ότι η τριετία της παρ. 4 του άρθρου 22 του ν.3865/2010 αναγνωρίζεται σύμφωνα με την διαδικασία αναγνώρισης του χρόνου σπουδών.
Για τον χρόνο σπουδών προβλέπεται ότι «Η αίτηση από τον ενδιαφερόμενο , μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε ακόμα και κατά τη συνταξιοδότησή του, αφού από καμία διάταξη του νόμου δεν προβλέπεται η υποβολή της σχετικής αίτησης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.» και «Ο/η στρατιωτικός μπορεί να αναγνωρίσει και μέρος του συνολικού χρόνου που δικαιούται να αναγνωρίσει (σε μήνες).».
Επομένως μπορείς να υποβάλεις την αίτηση σου κατά την συνταξιοδότηση και να αναγνωρίσεις όσο χρόνο σου χρειάζεται πραγματικά. Όταν με το καλό πλησιάσει η ώρα για να υποβάλεις την αίτηση αποστρατείας καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον ΕΦΚΑ για λεπτομέρειες που αφορούν την διαδικασία υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΘανάσηςΚ
ΘανάσηςΚ

Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης και αν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του;Γιατί έχω ψάξει παντού για να μάθω τι γίνετε με δαύτα αλλά μηδέν αποτέλεσμα!!!Σας παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να με κατατοπίσει θα το εκτιμούσα πολύ!!!!!

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΠΣΑΕΜΘ
ΠΣΑΕΜΘ
ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
george polykalas
george polykalas

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΝ,ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ν.4093?ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2019?ΑΦΟΥ Η ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΡΑΤΗΣΗ.ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
G.G.
George polykalas
George polykalas

ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ,ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2012.ΑΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
George
George

ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΕ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ? ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΕΙΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 1 ΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
kostastam
kostastam

Πλασματικά εννοείς τη μάχιμη 5ετία? Ήταν και είναι πραγματική υπηρεσία η μάχιμη 5ετία (https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28777), και βεβαίως λαμβάνεται υπόψη ακριβώς αφού από το σύνολο του χρόνου ασφάλισης προκύπτει το ποσοστό αναπλήρωσης και κατ΄επέκταση η ανταποδοτική σύνταξη.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ