Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
Κωστής
Κωστής

Προς Villas : Κε συνάδελφε ΑΝ γνωρίζεις μπορείς να διευκρινίσεις σε παρακαλώ τι συμπληρωματικά εφάπαξ αφορά η υπόψη ανάρτηση ανήκω στην σειρά που αποστρτεύτηκα το Μάιο του 2013 εφάπαξ αρχικό Μάρτιο του 2014 , το 2016 έλαβα το 50% και για το άλλο 50% λένε ότι το ΣτΕ αποφάνθηκε αρνητικά Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Δεν αφορά εσένα, η ανακοίνωση γράφει ποιά περίοδο αφορά

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

καλημέρα, υπηρετώ στο Πολεμικό Ναυτικό και το 2020 βγαίνω με σύνταξη με 35 χρόνια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η σύνταξη μου θα βγει πιο γρήγορα έχοντας σύζυγο ΑΜΕΑ.
Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Ρ. Γιώργος
Ρ. Γιώργος

Σε συνέχεια σχετικής λόγω χώρου, σας γνωρίζω ότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ (αριθ179/2017), αλλά δεν έχει γίνει δεκτή από τον Υπουργό και η ΔΟΥ δεν την αναγνωρίζει. Όμως οι Τράπεζες με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Α.Π. 780/24-04-2019) αναγνωρίζουν την γνωμοδότηση κατόπιν και της αριθ.826/2018 Απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου η τράπεζα δικαιώθηκε κατόπιν προσφυγής του Δημοσίου εναντίον της για αποδέσμευση παρακρατηθέντος ποσού, όπως αναφέρει στην ως άνω ανακοίνωσή της. Μιλάμε για απαράδεκτες καταστάσεις και επιμονή του Δημοσίου να φθάνει τις υποθέσεις “στα άκρα”, εξαντλώντας τον πολίτη σε ατέλειωτες δικαστικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Τι να πω, ζητώ ξανά κάποια κατεύθυνση, κάποιο τρόπο αντίδρασης απέναντι σε αυτό το κράτος.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Ρ. Γιώργος
Ρ. Γιώργος

Παρακαλώ, στην βεβαίωση αποδοχών του ΕΦΚΑ 2018 για την φορολογική δήλωση, στην πργ.ΙΙΙ όπου αναγράφεται το ποσό και οι κρατήσεις των αναδρομικών του Δεκεμβρίου 2018, στην ένδειξη για την προέλευση του ποσού αναγράφεται “Επιδ. απαλ. από φόρο και εισφορά”, δηλαδή φαίνεται ως “επίδομα” και όχι ως αναδρομικά καταβληθείσες αποδοχές. Αποτέλεσμα ήταν να μου δεσμεύσει το ποσό η Τράπεζα λόγων οφειλών στην ΔΟΥ, το Υπ. Οικονομικών να μην απαντά σε αιτήσεις και E-mail που έστειλα για την χορήγηση σχετικής βεβαίωσης για την αναδρομικότητα και τους μήνες που αφορά το ποσό της επιστροφής, και έτσι να μην μπορώ να αποδείξω στην τράπεζα ότι δεν αποτελεί “επίδομα” για να το αποδεσμεύσει. Έχω διαμαρτυρηθεί και στον Συνήγορο του Πολίτη αλλά μάταια. Έχω αγανακτήσει πια, δεν ξέρω τι να κάνω, να απευθυνθώ σε δικηγόρο θα μου κοστίσει πολλά για προσφυγή. Καμιά πρόταση ή κάποιος που αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο για να δώσει κάποια κατεύθυνση; Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Ραματιάς Γιώργος
Ραματιάς Γιώργος

Παρακαλώ, στην βεβαίωση του ΕΦΚΑ 2018 για φορολογική χρήση, στην πργ.ΙΙΙ όπου μπήκαν τα αναδρομικά του Δεκεμβρίου, η ένδειξη για την προέλευση των χρημάτων αναφέρει “Επιδ. απαλ. από φόρο και εισφορά”. Όμως τα αναδρομικά δεν είναι “επίδομα”, και ελλείψει αυτής της διευκρίνησης η Τράπεζα μου τα δέσμευσε λόγων κατάσχεσης από την εφορία. Ζήτησα επανειλημμένως από το Γ.Λ.Κ. να μου χορηγήσει βεβαίωση για την αναδρομικότητα και τους σχετικούς μήνες ώστε να αναγάγει η τράπεζα το ποσό στις μηνιαίες καταβολές που αντιστοιχούν, κι έτσι να διαπιστωθεί ότι δεν υπερβαίνει το ακατάσχετο μηνιαίο ποσό των 1250 ευρώ, αλλά μάταια.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλησπέρα σας. Υπηρετώ στο Λ.Σ. επί διετία τώρα και θα ήθελα τη γνώμη σας, εάν αξίζει ή όχι να εκκινήσω διαδικασίες για την εξαγορά του χρόνου σπουδών (60 μήνες) τη παρούσα χρονική περίοδο ή να περιμένω, σε περίπτωση που μειωθεί το ποσοστό εισφοράς. Ακούω διάφορα ότι αντιστοιχεί στο 20% του μισθολογικού κλιμακίου που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Γνωρίζετε επ’αυτού? Σας ευχαριστώ.
(Σημ. για τη αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας ήδη έχω προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες όσον αφορά την εξαγορά της).

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Τώρα είναι 16,67% και το 2020 θα πάει στο 20% – – > https://enstoloi.net/simantiki-allagi-stis-anagnorisis/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ

Kαλησπέρα σας κ.Καρασαββίδη.Είμαι ανθ/χος του ΠΝ,με ημερομηνία εισαγωγής στη ΣΜΥΝ 13/12/1993 και πολύτεκνος(ηλικίες παιδιών 18,15,14,7).Μπαίνοντας στη σελίδα του ΓΛΚ διάβασα ότι ειδικά για τους τρίτεκνους όταν συμπληρωθεί 20ετία το 2013 απαιτούνται 25 χρόνια υπηρεσίας.Ο πίνακας που επισυνάπτεται από λάθος επαναλαμβάνει 2 φορές το 2012.Τι ισχύει;Έχει γίνει τυπογραφικό λάθος;Τελικά μπορώ να βγω σε σύνταξη;Ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Δές την παρακάτω εφαρμογή για το πότε έχεις δικαίωμα σύνταξης
https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/

ΣΩΜΑ:
Στρατός