Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
villas
villas

Ενημέρωση για Έκτακτα Μέτρα στο ΜΤΝ λόγω του Κορωναϊού (COVID-19) : shorturl.at/dpwY5

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΗΣ Π.
ΚΩΣΤΗΣ Π.

Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.Υπηρετήσα τη θητεία μου στ’αλεξίπτωτα την οποία την έχω αναγνωρίσει.Έχω δυο εξάμηνα ,το εκπαιδεύσεως και άλλο ένα.Άυτα μετράνε διπλά όταν θα πάρω σύνταξη?Τώρα υπηρετώ στο λιμενικό.Εαν ναι ποια η διαδικασία για αναγνώριση?Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.
ΣΩΤΗΡΙΟΣ Κ.

Κύριε Αχιλλέα στις επεξηγησεις για το νέο ασφαλιστικό κάτι για μας τους νέους και καταραμένους; Βέβαια το ίδιο το ΓΕΕΘΑ ρωτά αν είναι 5 η 5+5 τα χρόνια αναγνώρισης …ξέρετε κάτι;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Η διάταξη είναι λένε αντισυνταγματική από το Υπουργείο Εργασίας, διάβασε και το παρακάτω σχόλιο που εύστοχα είχε σχολιάσει ο συνάδελφος. https://enstoloi.net/stratos/comment-page-256/#comment-83190

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ζαχαριουδάκης Σπύρος
Ζαχαριουδάκης Σπύρος

Αποστρατεύτηκα 30-6-2019 και την περασμένη Παρασκευή πήγα στον ΕΦΚΑ και μου είπαν ότι ήρθε το πρόγραμμα και έχουν αρχίσει να βγάζουν συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου, ρώτησα πότε θα βγάλουν με το νόμο Βρούτση και δεν πήρα απάντηση. Η διαδικασία αυτή είναι πρώτα Κατρούκαλου και μετά επανυπολογισμός με του Βρούτση;
Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Πρωτοψαλτης Κωστας
Πρωτοψαλτης Κωστας

Καλησπερα εκλεισα τα 55 στις 20-1 -2020 αλλα δεν ειδα καμια αυξηση ενω εχω φυγει με 29 χρονια 5 μηνες . πραγματικα. Τι πρεπει να κανω? Αυτοματα θα μου αλλαξουν τις αποδοχες/? Ευχαριστω.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
T@kis
T@kis

Φίλε κώστα, αν δεν δόθηκε η αύξηση ούτε στον μισθό Μαρτίου τότε..κάποιο λάθος έχει γίνει ήδη έπρεπε να σου έχει γίνει η αύξηση με την σύνταξη Φεβρουαρίου (πρoπληρωνόμναστε). Στείλε άμεσα στον ΕΦΚΑ & στο ΓΛΚ την αίτηση που θα σού στείλω στο παρακάτω site έστω και με e-mail ή με επιστολή και άμεσα θα πιστωθούν από τον επόμενο μήνα (Εγώ έτσι έκανα)
http://saealarisas.blogspot.com/2014/08/55.html

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος

Είμαι παλαιός συνταξιούχος και εκτύπωσα το ενημερωτικό μερίσματος Μαρτίου 2020 και όπως κάθε Μάρτιο υπάρχει κράτηση 10 € για το περιοδικό Ναυτική Επιθεώρηση. Αντίστοιχα στο μέρισμα Μαρτίου 2020 αλλά και του 2019 συναδέλφου ο οποίος αποστρατεύτηκε Απρίλιο 2018 δεν υπάρχει η παραπάνω κράτηση. Έχει σημασία ότι είναι ακόμη με προσωρινή σύνταξη ή είναι κάτι άλλο?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Μ η τ σ
Μ η τ σ

Πάρε τηλέφωνο στην ΥΙΝ και ζητά να κόψουν τη συνδρομή σου.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Ηλίας
Ηλίας

Εκτύπωσα το ενημερωτικό μερίσματος του Μαρτίου 2020 και είχε αναδρομικά, ξέρουμε από που είναι;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ

ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ;;;;ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Κουτάκι Σύνδεσμοι (δεξιά) https://enstoloi.net/voithimata/sindesmi/

ΣΩΜΑ:
Στρατός
villas
villas

Στο https://mtn.hellenicnavy.gr/ θα το δεις
Να εχεις προχειρα τα : Αρ.Μητρωου ΜΤΝ , ΑΜΚΑ , ΑΦΜ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Νεκτάριος
Νεκτάριος

Εκτύπωσα το ενημερωτικό Μαρτίου και είχα αναδρομικά στις αποδοχές αλλά και αναδρομικές κρατήσεις με αποτέλεσμα ενώ έπαιρνα 112 ευρώ μέρισμα και 94 ευρώ ΕΚΟΕΜΝ αυτό τον μήνα (Μάρτιο) πρόκειται να πάρω 60 ευρώ ΜΤΝ και 30 ευρώ ΕΚΟΕΜΝ. Επίσης τους δύο τελευταίους μήνες υπάρχει και κράτηση στο ΕΚΟΕΜΝ 15,98 ευρώ με αιτιολογία ΟΦΕΙΛΕΣ. Έχω αποστρατευτεί από 4/18 και παίρνω προσωρινή σύνταξη.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΣΟΦΙΑ
ΣΟΦΙΑ

Καλημέρα σας.Σας είχα ρωτήσει για τον υπολογισμό ΣΥΝΤΑΞΗΣ/ ΕΦΑΠΑΞ με τους νέους βαθμούς που πήραμε οι ΕΜΘ?
ΕΧΕΤΕ ΕΙΚΟΝΑ??

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Βαγγέλης
Βαγγέλης

Κμέρα σας ειμαι καταταγής την 4/9/1990 στο Πολεμικό Ναυτικό
Στην εφαρμογή σας για υπολογισμό της Σύνταξής θεωρούμαι παλιός ή νέος ασφαλισμένος τί επιλέγω σας ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
G.G.
G.G.

Επειδή ενδεχομένως να έχεις και άλλες ερωτήσεις – απορίες ξεκινάς από αυτό, το οποίο θα απαντήσει στις περισσότερες απορίες σου.
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/
Εξυπακούεται ότι για οποιαδήποτε δεν επιλυθεί μπορείς να υποβάλεις συγκεκριμένο ερώτημα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης

κμερα σας δεν εχω άλλη απορία η μόνη μου απορία ειναι αν ειμαι παλιός ή νέος ασφαλισμένος έτσι κι αλλιώς στο ερωτημά μου έχει μονολεκτική απάντηση Ναι ή Οχι αν γνωρίζεται παρακαλώ πολύ απαντήστε μου

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Καλημέρα σου συνάδελφε Βαγγέλη. Όσοι ανέλαβαν εργασία και ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά σε μεγάλο ασφαλιστικό φορέα (ΙΚΑ, Δημόσιο κτλ) πριν την 31/12/1992 είναι παλαιοί ασφαλισμένοι. Επομένως Ναι είσαι παλαιός ασφαλισμένος. Ο G.G. απλά σου υπέδειξε πως θα μπορέσεις, μέσα από τις εφαρμογές του site, να βρεις απαντήσεις και σε άλλες μελλοντικές σου απορίες, για τα ασφαλιστικά θέματα, που σίγουρα θα έχεις όπως όλοι μας.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Βαγγέλης
Βαγγέλης

Σας Ευχαριστώ πολύ για την αμμεση απάντηση

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό