Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΕΊΜΑΙ 2η ΣΕΙΡΑ ΕΜΘ ΠΝ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΌ ΕΧΩ 36 ΧΡΟΝΙΑ!! ΚΑΤΆΤΑΞΗ ΝΑΎΤΗ 1989 ΚΑΤΆΤΑΞΗ ΕΜΘ 1990 ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΣΎΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΌΣΑ??

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
villas
villas

συμπληρωσε ολα τα στοιχεια εδω : https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Νίκο σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις έχεις θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δικαιούσαι άμεσα σύνταξη αφού βέβαια αναγνωριστούν θητεία και πενταετία. Για τα ποσά πας “Σύνταξη ΓΕΝ” και “Εφάπαξ ΓΕΝ” στο παρών site βάζεις τα στοιχεία σου κι ενημερώνεσαι.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος

Κε Καρασαββίδη στη σελίδα υπολογισμού σύνταξης του ΓΕΝ, στο Μέρισμα ΜΤΝ οι κρατήσεις για ΕΑΑN 1% + ΝNA 1% στη στήλη “Παλιά ΓΛΚ” υπολογίζονται σωστά ενώ στη στήλη “ΕΦΚΑ 2016” υπολογίζονται στο μισό (στην περίπτωσή μου 4,02 και 2,01 αντίστοιχα). Στο ενημερωτικό ΙΟΥΛΙΟΥ 20 του ΜΤΝ η κράτηση μου είναι 4,02. Μήπως χρειάζεται κάποια διόρθωση ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλησπέρα… Τον Σεπτέμβριο κλείνω 25 χρόνια στο ΠΝ και έχω πληρώσει και 30 εξάμηνα. Πληρω τις προϋποθέσεις για σύνταξη. Επίσης με ένα έγγραφο που πέρασε τέλος Μάιο από ότι κατάλαβα οι εκκαθάριση και η πληρωμή των συντάξεων θα γίνεται άμεσα (e-efka).
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δημήτρη καλημέρα.
Σου εύχομαι να συμπληρώσεις με το καλό την 25ετία τον Σεπτέμβριο και να αιτηθείς την αποστρατεία σου αν το επιθυμείς. Μην βασίζεσαι όμως σε εξαγγελίες για άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των συντάξεων. Θα ήταν ασφαλέστερο για σένα να παρακολουθείς και να διαβάζεις πληροφορίες από συναδέλφους που αποστρατεύτηκαν μέσα στο 2020 για να έχεις μια ρεαλιστικότερη εκτίμηση για τον χρόνο που μεσολαβεί από την ημερομηνία διαγραφής έως την πρώτη πληρωμή σύνταξης.
Η άμεση εκκαθάριση και πληρωμή σε πρώτο στάδιο αφορά συντάξεις του ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση και μεταβίβαση συντάξεων λόγω θανάτου που είναι περιπτώσεις ευκολότερα ¨διαχειρίσιμες¨ διαδικαστικά.
Οι συντάξεις οι δικές μας (δημοσίου) έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις συντάξεις των άλλων φορέων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ. Είναι προσωπική μου εκτίμηση η οποία δεν βασίζεται σε καμία ασφαλή πληροφόρηση αλλά πιστεύω ότι θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ενταχθούν πλήρως στο νέο ψηφιακό σύστημα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΣ

Καλημέρα στο πολεμικό Ναυτικό μας. Ήθελα να μου πει κάποιος εάν είναι καλά στο Ναυτικό για κοπέλα που επιθυμεί να περάσει από πανελλήνιες εξετάσεις. Θέλω να πω εάν περάσει στην σχολή τι κάνουν τα 3 πρώτα χρόνια (σχολή) π.χ είναι και σε καράβια ή όχι, καθώς και όταν βγαίνουν από τη σχολή (είναι υποχρεωτικά σε καράβια, γραφεία, διαλέγεις ειδικότητα ή σε διαλέγουν αυτοί κλπ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ

Για την ΣΜΥΝ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ. (ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΑΛΑΣΚΑΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ (ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ) ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΝΔ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΞΙΔΙ (ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ). ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΠΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΣ

Συνάδερφοι σας ευχαριστώ και τους δύο σας. Π,αντως τα βλέπω λίγο μπαστούνια για κοπέλες απ΄ότι μου λέτε.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Μ η τ σ
Μ η τ σ

Πολλά και δύσκολα χρόνια στα καράβια του στόλου….κυρίως φρεγάτες κατά μέσο όρο 150-180 μέρες το χρόνο εν πλω σε Ελλάδα και εξωτερικό και με 4-5 24ωρες υπηρεσίες τον μήνα…αυτό είναι το ΠΝ…δε το λες καλό…και αυτό για αρκετά χρόνια 15 και βάλε….

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Χρήστος
Χρήστος

Καλησπέρα το τελικό ποσό στην σύνταξη που μας βγαίνει είναι το καθαρό;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Ναι είναι αυτό στο κάτω μέρος δεξιά (σύνταξη + μετοχικό)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Νικος
Νικος

Ευχαριστούμε για τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μας δίνεται! Θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση που θέλει κάποιος να φύγει στην 25ετια κ δεν έχει καταβάλει όλες τις εισφορές για τα 2πλα εξάμηνα μπορεί να γίνει με κάποιο τρόπο απ το εφάπαξ του?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
villas
villas

Καλο ειναι να ρωτησεις στον ΕΛΟΑΝ οι μονοι που θα σου πουν με ακριβεια τι μπορεις να κανεις 2103322065-66

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό