Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα σχολίων για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

1368
Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
2500
Παρασκευόπουλοσ Νικόλαος
Παρασκευόπουλοσ Νικόλαος

Καλησπέρα τι γίνεται με την προσωρινή σύνταξη πλοίαρχοι ΠΝ που διαγραφήκαμε 30 Απριλίου 2018 δεν έχουμε λάβει τίποτε ακόμη. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Νίκο είσαι σίγουρος ότι η ημερομηνία διαγραφής είναι 30 Απριλίου και όχι 30 Μαρτίου. 1η ΚΑΙ 2η σειρά αποστρατεύτηκαν 30/3. Όσο για τη προσωρινή σύνταξη τέλη Ιουλίου καταβλήθηκε η προσωρινή σύνταξη του Αυγούστου μαζί με τα αναδρομικά τεσσάρων μηνών μείον το μισθό Απριλίου που μας καταβλήθηκε σαν εν ενεργεία. Μπες στο site https://www.minfin.gr/web/31341/home και μετά : Προσωποποιημένη Πληροφόρηση και με τους κωδικούς του Taxis net θα δεις το Μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ

K KΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΤΕΚΝΟ Η ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ 2 ΤΕΚΝΑ

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
GEORGEPOLY
GEORGEPOLY

Κ. ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ, ΕΧΩ 34 ΕΤΗ 1 ΜΗΝΑ ΚΑΙ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΗΤΟΙ 756 ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΛΚ (ΕΙΜΑΙ ΑΞΚΟΣ ΣΝΔ ΜΕ ΜΙΣΘΟΛ. ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚ.ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ). ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΛΚ ΒΓΑΙΝΟΥΝ 34 ΕΤΗ. ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΕΤΗ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΕΤΗ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 31 ΗΜΕΡΕΣ,ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης

Τα συντάξιμα έτη δεν μπορούν να αλλάξουν και τα έτη με τον ΕΦΚΑ υπολογίζονται με ακρίβεια 2 δεκαδικών (34 έτη 1 μήνας και 7 ημέρες = 34,10 έτη), όπου εμπεριέχονται και τα 4,5 έτη πενταετίας που έχεις.
Εάν συμπληρώσεις τη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΝ” εμφανίζονται τα συντάξιμα έτη και με το παλιό σύστημα με στρογγύλευση (Παλιά ΓΛΚ) και με το νέο ασφαλιστικό με δύο δεκαδικά (Νέα ΕΦΚΑ). –> https://i.imgur.com/0OR49C4.png
Για να πετύχεις ακριβώς τα 4,5 συντάξιμα έτη πενταετίας, μπορείς να εισάγεις στη σελίδα 4 έτη πενταετίας και 6 μήνες θητεία – το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο και με το παλιό και με το νέο σύστημα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
johnny
johnny

κ. Καρασαβίδη θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν το δικαιούμενο ποσό ΒΟΕΑ στους υπολογισμούς, είναι επιβεβαιωμένο ότι είναι το σωστό. Το ρωτώ αυτό διότι σε παλαιότερους υπολογισμούς προ έτους περίπου έβγαινε ένα ποσό της τάξης των 28000 Ευρώ για κάθε παιδί και σήμερα που πρόχειρα υπολόγισα τι σύνταξη περίπου θα λάβω το 2022, διαπίστωσα ότι το δικαιούμενο ΒΟΕΑ βγαίνει 19500 Ευρώ ανά παιδί. Η ερώτησή μου δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των υπολογισμών σας, που όλοι οι συνάδελφοι έχουν παραδεχτεί, αλλά να μου λύσει την απορία γιατί τόσο μεγάλη πτώση. Εκτός και εάν εγώ κάπου έχω συμπληρώσει κάτι λάθος. Τα μερίδια ΜΤΝ και ΕΚΟΕΜΝ τότε ήταν 48 και 83,67 με αντίστοιχες τιμές 7,04 και 1,74, ενώ σήμερα είναι 46,8 και 64 μερίδια με τιμές αντίστοιχα 4,96 και 1,74.
Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι με υγεία πάνω από όλα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
N.G.
N.G.

Καλησπέρα.Είμαι ΑΚ/ΣΤΗΣ Ε.Μ.Θ με 19 χρόνια υπηρεσίας.Έχω 18 μήνες ένσημα Ι.Κ.Α. και 18 μήνες στρατιωτική θητεία (μη αναγνωρισμένη).Σε περίπτωση αποστρατείας μου (ΟΧΙ παραίτηση)δικαιούμαι σύνταξή?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Τάκης
Τάκης

Ναι συνάδελφε. Αν για οποιοδήποτε λόγω αποστρατευτείς αυτεπάγγελτα (πχ λόγω προβλημάτων υγείας ή λόγω κατάληψης του ορίου ηλικίας) δικαιούσαι σύνταξη. Εκτός αν σε αποστρατεύσουν λόγω καταδίκης για σοβαρά πειθαρχικά ή ποινικά αδικημάτα τότε ισχύουν αυτά που αναφέρονται στην ενότητα συχνές ερωτήσεις (2.3) FAQ του site.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Π.ΓΚ.
Π.ΓΚ.

κυριε συναδελφε στην εφαρμογη υπολογισμο συνταξης η σημειωση 2020 αφορα συνταξεις μετα τ 2019 και εχει υπολογιστει η περικοπη με το νομο κατρουγκαλου

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό