Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα για σχόλια που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τις σελίδες σύνταξης υπάρχουν επεξηγήσεις στην ενότητα [5. Υπολογισμοί] στις FAQ (με υποδείγματα).1.216 Responses to Ναυτικό-Λ.Σ.

 1. Αndrep 64Αndrep 64 λέει:

  Εχω 2 χρονια 10 μηνες και 19 ημερες σε μοναδες εκστρατειας.Μετρουν για την θεμελιωση του δικαιωματος συνταξης?

 2. Βασίλης ΠειραιάςΒασίλης Πειραιάς λέει:

  Αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σύνταξης Ιανουαρίου 2018.

 3. ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ λέει:

  ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟ ΜΤΝ ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΑ?

 4. HarisHaris λέει:

  Στην κατηγορία πτητικά εξάμηνα δεν καταλαβαίνω τη σημαίνει” με όριο και χωρίς οριο”
  Τι θα ισχύει αν κάποιος έχει 50 εξάμηνα χωρίς όριο

 5. NtasmanNtasman λέει:

  Υπάρχει κάποιο όριο στο σύνολο των συνταξιμων ετων πραγματικών και πλασματικών ;

 6. ΔΗΜΟΣΔΗΜΟΣ λέει:

  ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ?ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΩ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 7. AΠΟΣΤΟΛΟΣ Α.AΠΟΣΤΟΛΟΣ Α. λέει:

  Αποστρατεύτηκα από το Λ.Σ. το έτος 1996. 25 χρόνια και 8 μήνες
  Υπηρεσία και 5 χρόνια διπλά. Μήπως μπορείτε να υπολογίσετε
  χοντρικά την σύνταξή μου με τα νέα δεδομένα. Ισχύον αποστρατευτικός Βαθμός μου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ.

 8. Custom avatarΒασίλης Πειραιάς λέει:

  Συνταξιούχος από 2009.Ούτε ένα ευρώ αναδρομικά!!!

 9. ΗΛΕΚΤΡΑ Β.ΗΛΕΚΤΡΑ Β. λέει:

  ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΛΣ? ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΟΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ.

  • “ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ …” –> Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε ένα.
   Κανένας δεν σε κοροϊδεύει και για κανένα σώμα (ούτε στρατιωτικοί ούτε σώματα ασφαλείας) δεν έχει καθοριστεί επίσημα μέχρι σήμερα ο τρόπος υπολογισμού οποιουδήποτε εφάπαξ με το νέο μισθολόγιο.
   Νομίζεις ότι είναι εύκολο ή απλό να αλλάξει νομοθεσία που ισχύει για δεκαετίες (υπολογισμός εφάπαξ με μισθολογικούς βαθμούς) κατά τρόπο που να μην υπάρχει αδικία για κανέναν με το νέο μισθολόγιο;

 10. ΣταμάτηςΣταμάτης λέει:

  Καλημέρα.Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το Ε.Χ.Υ. στο μισθολόγιο. Εχοντας ημερομηνία κατάταξης,την 21/11/2005, εώς σήμερα έχω λιγότερα απο 13 έτη στο Ναυτικό.Τα πρώτα χρόνια όμως της σταδιοδρομίας, κατέθεσα ότι χαρτιά είχαν απαιτηθεί (όπως και άλλοι συνάδελφοι) προκειμένου να αποδειχτεί η χρονική διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας ( εγώ είχα υπηρετήσει 18 άμηνο). Μετά απο αυτό το Ε.Χ.Υ ανέβαινε 18 μήνες νωρίτερα απο αυτούς που δεν είχαν υπηρετήσει.Αντιστοιχα και αυτοι που είχαν υπηρετήσει 12 μηνο ή εξάμηνο. Στην εφαρμογή του μισθολογίου δεν υπάρχει η δυνατότητα να επεξεργαστείς το αριθμό του Ε.Χ.Υ. το οποίο και μπαίνει αυτόματα ,συμφώνως της ημερομηνιας κατάταξης.

  • Custom avataraero λέει:

   Αν βάλεις ως ημερομηνία κατάταξης 18 μήνες πρίν?

   • ΣταμάτηςΣταμάτης λέει:

    Έτσι ναι ,αλλάζει στο σωστό ΕΧΥ.Εχει μεγάλη διαφορά όλο το μισθολόγιο μετά.Αποδοχές-κρατήσεις,τα πάντα.

    • Σταμάτη η θητεία μετράει κανονικά στο ΕΧΥ στη σελίδα “Μισθολόγιο 2017”, απλά η εφαρμογή κάνει περισσότερα από ότι φαντάζεσαι. Η στήλη του νέου μισθολογίου δεν αφορά μία ημ/νία, αλλά επιλέγεις ένα έτος αναφοράς μέχρι το 2040.
     Δηλαδή μπορείς να δεις ακριβώς τι πληρωτέο μισθό θα λαμβάνεις κάθε έτος σχεδόν μέχρι να αποστρατευθείς!
     https://i.imgur.com/crf7I64.jpg

     Όταν εισάγεις μήνες θητείας και επιλέξεις οποιοδήποτε έτος, η ημερομηνία αλλαγής ΕΧΥ είναι πλέον διαφορετική από την ημ/νία κατάταξης (διαφορετικός μήνας). Πχ. για σένα η ημερομηνία αυτή είναι 21 Μαΐου κάθε έτος (και όχι 21 Νοεμβρίου), όπως φαίνεται στην εφαρμογή: https://i.imgur.com/vH4SVE2.jpg

     Στις 1-1-2017 δεν έχει αλλάξει ακόμη το δικό σου ΕΧΥ (24%), διότι αυξάνει σε 28% στις 21-5-2017 και αυτή η ημερομηνία (21-5-2017) θα εμφανιστεί εάν επιλέξεις [Έτος αναφοράς → 2017] και όχι την ακριβή ημερομηνία 1-1-2017.

     ΥΓ. Η ημ/νία 1-1-2017 υπάρχει γιατί η διαφορά μισθού σε αυτή την ημερομηνία θα είναι η προσωπική διαφορά σου.

 11. ΔΗΜΟΣΔΗΜΟΣ λέει:

  ΑΧΙΛΛΕΑ ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΝ ΠΟΣΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΛΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΛΚ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 2017-18 ΟΧΙ?

 12. Custom avatarΜΑΡΙΑ Κ. λέει:

  ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΓΛΚ 23-10-2017. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΘΕΙ . ΠΟΤΕ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ? ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ?

 13. Custom avatarΑΝΤΩΝΗΣ Γ. λέει:

  ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ. 24/10/2017 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ” 1 ΕΓΓΡΑΦΟ ” . ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ?

  • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

   Δεν αφορά κάποια εκκρεμότητα, απλά αναφέρεται στα δικαιολογητικά που έχουν προσκομισθεί για την σύνταξη σου, σαν έγγραφα 1.
   Πάτησες το λεπτομέρειες (δεξιά) να δεις αν έχει κάποια εγγραφή σχετικά με την πορεία.
   Ενδέχεται να σου βγάλουν την προκαταβολή σύνταξης έως τέλος του έτους.

 14. Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. λέει:

  ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ , ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ. 24/10/2017. ΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ?

 15. Στέλιος Λ.Στέλιος Λ. λέει:

  Καλησπέρα σας.Πρόσφατα ένας φίλος που εργάζεται στο δημόσιο , με ενημέρωσε ότι άλλαξε ο χορηγούμενος αριθμός ημερών παρακολούθησης σχολικής επίδοσης.Ξέρει κάποιος να με ενημερώσει αν κάτι τέτοιο ισχύει και σε εμάς και που μπορώ να το βρώ γραμμένο.Σημειωτέο οτι έχω 4 παιδιά.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar