Ναυτικό-Λ.Σ.

Σελίδα για σχόλια που αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τη χρήση των σελίδων υπολογισμού σύνταξης διαβάστε τις ερωτήσεις 2.1 και 3.9 στις FAQ (με υποδείγματα).1.131 Responses to Ναυτικό-Λ.Σ.

 1. DimfilDimfil λέει:

  Η ερώτησή μου ισως φανεί αστεία, αλλά ξεκάθαρη απάντηση δεν βρίσκω πουθενά και εκτιμώ ότι εδώ θα έχω μια πιο σαφή απάντηση.
  Καταταγής στη ΣΜΥΝ το 1991 και έχοντας αναγνωρίσει 20 εξάμηνα υπηρεσίας στα Υ/Β, η σχετική σελίδα που υπολογίζει το δικαίωμα σύνταξης με πληροφορεί ότι θεμελιώνω δικαίωμα στις 2/10/2012 έχοντας στις 31/12/14 περισσότερα από τα 27.5 συνταξιμα έτη που απαιτούνται.
  Αυτό σημαίνει ότι δικαιούμαι λοιπόν οποιαδήποτε στιγμή πλέον να καταθέσω την αίτηση αποστρατειας μου. Σωστά μέχρι εδώ ή μου διαφεύγει άλλη παραμετρος; Η καταβολή της (όποιας) σύνταξης αρχίζει τώρα (καταλαβαίνετε τι εννοώ με το τώρα) ή σε συγκεκριμένο όριο ηλικίας; Αυτό το ρωτώ γιατί πολύ παραφιλολογια και ανεπίσημη ενημέρωση αναφέρει καταβολή της σύνταξης στα 60 έτη!
  Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και ελπίζω οι ερωτήσεις μου να μη φαίνονται αστείες.

  • ΤΑΚΗΣΤΑΚΗΣ λέει:

   Καλησπέρα συνάδελφε dimfil. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις σε κάθε περίπτωση έχεις θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα άνευ ορίου ηλικίας, οπότε σύνταξη παίρνεις άμεσα.

 2. ΗαριςΗαρις λέει:

  Στις συντάξεις 2017,2019 τουλάχιστον για το ΠΝ δεν αλλάζει το ποσό καθόλου οσον αφορά τα πτητικα εξάμηνα
  Μήπως δεν έχει υπολογιστεί η κόπηκε;

 3. Νέο άρθρο που απαντά τις περισσότερες απορίες και ενημέρωση όλων των σελίδων υπολογισμού σύνταξης:
  https://enstoloi.net/perikopi-prosopikis-diaforas-kai-aforologitou-posou/

 4. Custom avatarDimi 72 λέει:

  καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω εάν επηρεάζει στις κρίσεις αξιωματικών ΑΣΣΥ, υποπλοίαρχοι για πλωτάρχες ο δείκτης μάζας σώματος γιατί μου έβαλαν 68 σωματικά ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ σύνολο έχω 99 στα φύλλα .εάν γνωρίζει κάποιος θα ήμουν υπόχρεος ,ευχαριστώ.

  • ΚΩΣΤΑΣΚΩΣΤΑΣ λέει:

   ΓΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΡΙΣΕΙΣ ΒΑΘΜΩΝ (ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΟ ΡΟΛΟ.

 5. Custom avatarNIKC_ λέει:

  >> 1. Απονομή ξιφών σε ε.α. Αξκούς του ΠΝ.
  Συγχαρητήρια στην ΕΑΑΝ. !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=JTBAyyfiEmY

  >> 2. Και τo επίσημο έγγραφο της ΕΑΑΝ, από την ιστοσελίδα της ΕΑΑΝ.

  http://eaan.gr/images/eaanforethought/2017/lssword.pdf

 6. ΙΩΑΝΝΗΣΙΩΑΝΝΗΣ λέει:

  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΙΡΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 7. Custom avatarvillas λέει:

  Χθες το ΠΝ αποφάσισε την αποστρατεία ως ευδόκιμος τερματίσαντες για την 1η και 2η σειρα ΣΜΥΝ
  Πολλοί απο αυτούς τους συνάδελφους περίμεναν την “τροπολογία” για να παραμείνουν και μετά τα 35 η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ .

  • georgegeorge λέει:

   τι ημερομηνιές εισαγωγής στη ΣΜΥΝ έχουν;

  • Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

   Ο Καμένος έχει ανακοινώσει πως είναι υπό ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει θέματα προσωπικού .Όπου να ‘ναι θα σκάσει και θα περιλαμβάνει και το θέμα της επέκτασης έως τα 40 έτη (ακούγεται ότι για κάθε έτος θα γίνεται ανανέωση έως την πενταετία). Όλα αυτά μετά την αποστρατεία τους (… απ’ ότι ακούγεται).

  • Chris 21Chris 21 λέει:

   Τα σχόλια που κάνουμε εδώ, μπορεί να τα διαβάσει ο καθένας και βέβαια να τα οικειοποιηθεί, χωρίς αυτό στην προκειμένη περίπτωση, κατά τη γνώμη μου, να είναι κακό.
   Βέβαια δεν αποκλείω στο ίδιο συμπέρασμα με μένα να έχει οδηγηθεί και κάποιος άλλος με τις ίδιες αγωνίες με μας, διαβάζοντας τις εγκυκλίους του ΓΛΚ και του Ν.4387/16, γιατί όντως η διατύπωση του νόμου (και μόνο του Νόμου) έχει κενό όσον αφορά τους συνταξιοδοτηθέντες χωρίς όριο ηλικίας για καταβολή σύνταξης όπως εμείς…
   Μου αρκεί για να μην πω ότι χαίρομαι κιόλας, γιατί γίνεται “φασαρία” γι’ αυτό το θέμα στο διαδίκτυο, γιατί μπορεί να είναι μια ευκαιρία να αφυπνιστούν αυτοί που πρέπει να το κάνουν (θεσμικές ενώσεις αποστράτων, ενώσεις στρατιωτικών, η ηγεσία των ΕΔ) για να πιέσουν ώστε βρεθεί μια δίκαια λύση με την επιβολή αυτής της περικοπής.
   υ.γ Στη αρχή σκέφτηκα να γράψω απλά την κλασσική φράση: “Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!!…..” (Για να γελάσουμε και λίγο….:)

 8. MM λέει:

  Τελικα τι λεει το γενικο λογιστιριο για τις συνταξεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar