Επικαιρότητα

Σελίδα επί ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

λγος εα
λγος εα

Καλησπερα με ειδοποιησε η αστυνομια οτι ειμαι εφορευτικη επιτροπη στις εκλογες.Εχω αποστρατευτει τον Οκτ του 13.Ειχα την εντυπωση οτι οι εξαιρουμαστε σαν αξκοι εα.Μηπως γνωριζει καποιος συναδερφος τι ισχυει;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Airwolf
Airwolf

ΦΕΚ A 116 – 05.06.2007
Άρθρο 59
Κωλύματα διορισμού μελών εφορευτικών επιτροπών
1. Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ’ αυτές τις ιδιότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συγκρότηση των επιτροπών.
Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι’ αυτούς που διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒTRIGKAR
ΒTRIGKAR

Mήπως η διατύπωση μπερδεύει λίγο και η τριετία δεν αφορά εμάς αλλά ΜΟΝΟ αυτούς που “διετέλεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία” ; Πρέπει να το διασταυρώσουμε πιστεύω…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGE15
GEORGE15

(Αρθρο 59 π.δ. 351/2003) https://www.e-nomothesia.gr/kat-bouli-bouleutes/ekloges/pd-351-2003.html. Για δες το αν σε εξυπηρετεί. Νομίζω ότι εξαιρείσαι βάση αυτού.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
λγος εα
λγος εα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ,Το ερωτημα μου ειναι αν ισχυει και για μας η εξαιρεση μονο μεχρι την τριετια απο την αποστρατευση;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/371151
Μέχρι 3 χρόνια απο την αποστρατεία

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ίων
Ίων

ομοιοπαθής, Σχης εα από τον Ιουλ 2013, το έψαξα και γω και κατέληξα σε αυτά που σου παραθέτουν, δηλαδή εξαιρούμαστε μόνο εφόσον έχουμε αποστρατευθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Δηλαδή πρέπει στις 26 Μαϊ και 0600 να είμαστε εκεί. Σα να ξαναπήγα στο στρατό ένιωσα, αλλά τι να κάνουμε;;;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Το κώλυμα διορισμού σε εφορευτική επιτροπή ισχύει για μια τριετία από την αποστρατεία.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGE15
GEORGE15

Αχιλλέα και φίλοι συνάδερφοι, σας παραθέτω τα δικά μου δεδομένα, όσον αφορά το καθαρό ποσό της 13ης σύνταξης. Η μικτή,νέα σύνταξη μου ΕΦΚΑ 19, με προσωπική διαφορά είναι 1447,25 και πάντα με τους αξιόπιστους υπολογισμούς του site μας (Αχιλλέα μη με παρεξηγήσεις για το “site μας”.Δικό ΣΟΥ καθαρά είναι και έχεις δουλέψει πολύ γι’αυτό). Από τα 1447,25 το 30% είναι 434,18 (13η σύνταξη). Τώρα αυτό το ποσό έχουμε φόρο 22%, δηλαδή -95,52, νέο σύνολο 338,66. Επί του νέου ποσού 338,66 κράτηση 6% για την υγεία ήτοι 20,32.Τελικό σύνολο 338,66-20,32= 318,34 πληρωτέο. Πόσο πήρα? 318,20.!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ

Συμφωνώ και εγώ με τον τρόπο υπολογισμού σου.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Σταύρος
Σταύρος

μάλλον επηρεάζει και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και η εισφορά ΕΑΣ, στον υπολογισμό της μικτής σύνταξης, άρα το ποσό είναι διαφορετικό (μικτή σύνταξη)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Δημήτρης
Δημήτρης

Πιστώθηκε το επίδομα σύνταξης 356 ευρώ προ λίγου, με 1266 ευρώ καθαρή σύνταξη . Βγάλτε άκρη.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος

Είσαι περίπου 100€ κάτω. Πώς υπολογίστηκαν τα ποσά ένας θεός ξέρει. Το πιθανότερο επί του καθαρού ποσού που προκύπτει μετά τις μειώσεις, και σε αυτό δεν κάναν 6%, αλλά άλλο ένα 30% . Έτσι εξηγείτε ..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
XK
XK

Βάση του ΦΕΚ https://www.newsbeast.gr/files/1/2019/05/Fek_13sudaxi.pdf άρθρο 120 είναι η μεικτή κύρια σύνταξη . Η 13η σύνταξη έχει όλες τις νόμιμες κρατήσεις, δηλαδή εισφορά 6% υπέρ υγείας από το πρώτο ευρώ και φόρο που παρακρατείται στην πηγή ανάλογα με το συνταξιοδοτικό εισόδημα του συνταξιούχου δυστυχώς.

ΣΩΜΑ:
Στρατός