Επικαιρότητα

Σελίδα για σχολιασμό ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

avatar
2500
Ηλίας
Ηλίας

Τελικά αν δεν κοπούν οι συντάξεις ( και δεν θα κοπούν) φυσικά με νέο νόμο και όχι παρατάσεις ή αναστολές καθώς επίσης αν λάβουμε και το υπόλοιπο 50% του ΣΤΕ θα είμαστε ευχαριστημένοι ή δυσαρεστημένοι?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Ηλία αν γίνει έτσι, και μόνο με νόμο για οριστική ακύρωση περικοπών στις συντάξεις και όχι με παρατάσεις φυσικά και θα είμαστε χαρούμενοι τουλάχιστον εμείς που διαγραφήκαμε έως 30-6-2016. Άλλωστε γι΄αυτό το λόγο βγήκαμε οι περισσότεροι στην σύνταξη. Τώρα θα μου πεις γιατί εμείς τη γλυτώνουμε και οι σειρές μας που κάθησαν όχι. Δυστυχώς αυτά γράφει ο νόμος.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιαννης
Γιαννης

Θα υπσρχει αλλαγή και σε αυτούς.δεν μπορεί να έχουμε συνταξιούχους δύο ταχυτητων

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Χρήστος
Χρήστος

Στην Ελλάδα φίλε Γιάννη όλα γίνονται. Πάρε για παράδειγμα τουν παλιούς ασφαλισμένους (έως 12/92) και τους καινούργιους ασφαλισμένους(από 1-1-1993) που ισχύει ακόμη και σήμερα. Απλώς μου κάνει εντύπωση ότι κάθε μέρα ειδικά το τελευταίο μήνα βγαίνουν όλα τα υψηλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν με σιγουριά ότι δεν θα κοπούν οι παλιέσ συντάξεις.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
nikos 60
nikos 60

Συνάδελφοι,ανεξάρτητα παλιός η νέος ασφαλισμένος, οι αποφάσεις που έχουν πάρει,οι οποίες σταδιακά θα φανούν, έχουν σκοπό οι συντάξεις να καταλήξουν προνοιακά επιδόματα.Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει υπογραφεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος των ταμείων.Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι το “Κράτος” δεν χρηματοδοτεί τα ταμεία σε περίπτωση ελλείμματος.Με δεδομένη την ανεργία και τους μισθούς των 300-400 ευρώ τα ταμεία θα έχουν πρόβλημα και το μόνο εγγυημένο θα είναι η περίφημη “εθνική σύνταξη”.Νομίζετε τυχαία καθιερώθηκε αυτό??? Ελπίζω να κάνω λάθος και να μην ισχύει τίποτα από όσα εκτιμώ ……..Ο χρόνος θα δείξει.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΚ
ΧΚ

Πάντως εγώ προσωπικά Ηλία δεν θα είμαι ούτε ευχαριστημένος ούτε δυσαρεστημένος, απλώς είμαι θυμωμένος!Διότι οι κύριοι της κυβέρνησης παίζουν για τα πολιτικά τους κόλπα με τους κόπους μου, 35 ετών.Δεν χρωστάω σε κανέναν. Αν κοπούν οι συντάξεις θα είναι ΝΕΑ κλεψιά όπως με το υπόλοιπο λαμβάνειν 50%.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Έτσι είναι θεωρητικά ΧΚ, όμως από την άλλη πλευρά μια χώρα χρεωμένη 300+ δις ευρώ με βάθος αποπληρωμής το 2060 και άμα…καταλαβαίνεις ότι είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και βασίζεται στα δεκανίκια των δανειστών με ότι αυτό συνεπάγεται…θα σταθώ στα λόγια του Nikos 60: “το “Κράτος” δεν χρηματοδοτεί τα ταμεία σε περίπτωση ελλείμματος” και “το μόνο εγγυημένο θα είναι η περίφημη εθνική σύνταξη” (που για μένα ούτε αυτή δεν είναι εγγυημένη). Οπότε αντιλαμβάνεσαι σε τι καιρούς ζούμε εμείς και οι απόγονοί μας … και μη χειρότερα!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75

Τεύχος Β’ 3969/12.09.2018
Απόδοση σε συνταξιουχικές οργανώσεις της εισφοράς
του άρθρου 102 του ν. 4387/2016 έτους 2017
Για την οικονομική ενίσχυση των κάτωθι αναφερομένων
συνταξιουχικών οργανώσεων αποδίδεται ποσό από
την προβλεπόμενη από το άρθρο 102 του ν. 4387/2016
(ΦΕΚ 85/Α΄) μηνιαία εισφορά 0,20 €, η οποία παρακρατήθηκε
από συνταξιούχους το έτος 2017 από τις καταβαλλόμενες
κύριες συντάξεις, ανάλογο του αριθμού
συνταξιούχων του κλάδου ή εργασιακού χώρου που
εκπροσωπούν, ως ακολούθως:
ΠΟΣΟ
(σε €)
Π.Ο. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 450.000
Π.Ο.Σ.Υ. ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 49.000
Π.Ο. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 100.000
Π.Ο. ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 90.000
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΙ
ΕΤΜ 1.350.000
Π.Σ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 32.500
Π.Σ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ 2.300
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤ/ΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ 9.000
ΣΥΝΟΛΟ 2.082.800

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΑΘΑΝΑΣΙΟ
ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Καλημερα.ακουστε,ακουστε ζητησαν απο παιδακια δημοτικου σε σχολειο της επαρχιας να φερει το καθενα απο ενα πακετο κολλες Α4!Ζητω η εξοδος απο τα μνημονια και ζητω η δωρεαν παιδεια στην ελλαδα του 21ου αιωνα!σαν δεν ντρεπομαστε λιγο.μας παραμυθιαζουν με παροχες και μεγαλα λογια και πισω απ αυτα βρισκομαστε ακομα στο 1950…..κατα τ αλλα μας νοιαζει να πηγαινουμε στο σχολειο στις 09.00.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
GEORGE 15
GEORGE 15

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΕ. ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΙΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (π.χ .ΚΟΨΙΜΟ ‘Η ΜΕΙΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, κ.α.)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Θα δείτε τελικά που δεν θα κόψει τισ συντάξεις ο πρωθυπουργός και δεν θα το πιστεύουμε. Μήπως όλο το έργο ήταν στημένο από το 2015 και μετά, με την προυπόθεση ο πρωθυπουργός να περάσει όλα αυτά τα δύσκολα μέτρα τα πρώτα 3,5 χρόνια με την υποσχετική να κυβερνήσει και άλλα 4 χρόνια?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΚΑΛΤΣΑΣ

Θα σεβαστω την σελιδα του αγαπητου ….και δεν θα σχολιάσω

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Χρήστος
Χρήστος

Τότε ρε φίλε γιατί ασχολείσαι και γράφεις στην σελίδα?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Τα δικα μας τα αναδρομικα που ειναι ρε παιδια! Πλησιαζει η προθεσμια που εδωσε το ΣΤΕ και καμια αναφορα!δεν θα εχει εξαγγελια στην δεθ λετε?για να δουμε…

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ρελάνς της κυβέρνησης με πακέτο παροχών, δεν κόβονται οι συντάξεις Ο Τσακαλώτος στο ΥΠΟΙΚ μέχρι τις εκλογές Αναστολή της περικοπής των συντάξεων. Αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μην υλοποιήσει την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου. Αν και στο κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για «κίνηση σε συνεννόηση με τους δανειστές», εντούτοις, η αναστολή της περικοπής θα γίνει ούτως ή άλλως. Το πακέτο παροχών που ετοιμάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνει: – Την αναστολή της περικοπής των συντάξεων. – Την αύξηση του κατώτατου μισθού από΄1/1/2019. – Τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» στο τέλος του 2018, ίσου με το περσινό –περίπου 700 εκατομμύρια. – Την αξιοποίηση του «δημοσιονομικού χώρο» για τη χορήγηση φοροαπαλλαγών κι επιδομάτων. Αναμένεται ότι ο δημοσιονομικός χώρος που ανοίγει, θα είναι τουλάχιστον 750 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης εντός της κυβέρνησης το ποιο ακριβώς θα είναι το μείγμα των μέτρων. Είναι όμως σίγουρο ότι κατά το ένα μέρος… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Αισιόδοξο σχόλιο και πολύ καλό για να είναι αληθινό. Μακάρι φίλε αισιόδοξε να γίνουν έτσι τα πράγματα αν και πολύ αμφιβάλω.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ

Δημόσιο περικοπές στους μισθούς και επιδόματα ζητάει το ΔΝΤ
http://www.capital.gr/oikonomia/3308532/dimosio-perikopes-sta-epidomata-kai-ligoteres-proslipseis-zita-to-dnt

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Πού ακριβώς είδες στο άρθρο “περικοπές στους μισθούς” ?
Το άρθρο αναφέρεται στα επιδόματα και ειδικότερα στο “ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας”.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Ενα ωραίο αρθρο σημερινό. 2-8-2018 Οι συντάξεις, ο αγάς και οι βουρδουλιές. Το θέμα των συνταξιούχων τώρα είναι πολύ επίκαιρο στα καφενεία, διάφορες συζητήσεις, μια θα μειωθούν οι συντάξεις και μια δε θα μειωθούν. Μα αγαπητοί μου συνάδελφοι, ήδη έχουν μειωθεί και περισσότερο από το 18%, με την αύξηση του ΦΠΑ, με την αύξηση της βενζίνης και γενικά με την διαβίωση του συνταξιούχου, έχει μειωθεί πάνω από το 30%, διότι οι συνταξιούχοι τα πληρώνουν όλα από τη σύνταξή τους και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά και δε θα εφαρμόσει τη μείωση του 18% την πρώτη του 2019, αλλά θα αναστείλει την απόφαση πιο πέρα λόγω εκλογών ή θα μας πει ότι λόγω ότι πάνε καλά τα οικονομικά και ίσως να μας κόψει ένα 5%, διότι της το επιβάλλει η Ε.Ε. Αυτό αγαπητοί μου συνάδελφοι μοιάζει ακριβώς με την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα που τότε δεν υπήρχε Ε.Ε. αλλά η… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ιωαννης
Ιωαννης

Κύριοι συνάδερφοι,δεν ακούω κανένας να μιλά για τις περικοπές στις συντάξεις κι αυτό με ανυσηχη από πολλές απόψεις,και θετικές και αρνητικές ,όπως ο μισθός έτσι και η σύνταξη είναι βιοπορηστικη και καθοριζη τα όρια της ζωής μας που ξένες δύναμης πάνε να μας επιβάλουν και σ αυτές τις δυνάμεις αντί να είμαστε ενωμένοι και δυνατή σαν μια γροθιά εμείς δεν κάνουμε τίποτα ώστε να το αποτρέψουμε σαν να τους λέμε δίκαιο έχετε ξεζουμιστε μας αντέχουμε, πολλοί πολίτες περίμεναν και ακόμη περιμένουν κάτι να κανουν τα σώματα ασφαλείας , κάθε μέρα ελπίζουμε για το καλύτερο και όλο έρχονται χειρότερα,κι αυτοί με τις δυνατές πένες και βροντερες φωνές σιωπισανε και χαθήκανε στον βομο του συμφέροντος μαλων,όλο γίνονται λάθος κινήσεις , φυσικά με λάθος αποτελέσματα ,δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη,δεν μιλάω κομματικά αλλά ως πολίτης που θλίβεται από όλα αυτά που συμβαίνουν και που μας εξαθλιωνουν ,θλιβωμαι για τους συναδέλφους που είναι ακόμη… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
nikos68
nikos68

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΥΓ 2018 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 26/7 (EUROBANK)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γεωργιος Μοs
Γεωργιος Μοs

http://www.bloko.gr/2018/07/70_6.html ήτανε δίκαιο έγινε πράξη…..τα καλύτερα έρχονται….

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλησπερα συναδελφε.γνωριζεις μηπως ποσο ειναι η εκπαιδευτικη αποζημιωση για εξωτερικο?

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
volos
volos
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry66
Harry66

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με την αντικατάσταση των ταυτοτήτων από την Ε.Α.Α.Α?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Την 28/5/2018 έλαβα email από το τοπικό παράρτημα της ΕΑΑΑ που αναφέρει:
«1. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 19/17-5-2018 του Δ.Σ της Ε.Α.Α.Α θα εκδίδονται ταυτότητες και κάρτες ελευθέρας εισόδου ΜΟΝΟ στις παρακάτω περιπτώσεις :
α. Για νέους αποστρατευόμενους συναδέλφους.
β. Στις περιπτώσεις απώλειας ή κλοπής ταυτοτήτων και των καρτών ελευθέρας πρόσβασης (απαιτείται βεβαίωση της Αστυνομίας για δήλωση απώλειας) και οι ληγμένες κάρτες ελευθέρας πρόσβασης.
2. Αυτά αποφασίστηκαν μετά από οδηγία της Αστυνομίας ότι από το 2019 θα αντικατασταθούν όλες οι Αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών και επειδή στις ταυτότητες Αποστράτου και κάρτες ελευθέρας εισόδου αναγράφεται ο αριθμός της Αστυνομικής ταυτότητας.»
Μάλλον θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry66
Harry66

Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

S-500: Ο εξολοθρευτής των F-35 και F-22

http://www.onalert.gr/stories/s500-o-eksolo8reuths-twn-f35-kai-f22/66764?utm_source=newsit.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box

…σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές, η Μόσχα πρόσφατα διενήργησε δοκιμή ρεκόρ του συστήματος S-500 με καταρρίψεις στόχων σε αποστάσεις που μέχρι προηγουμένως θεωρούνταν αδύνατες.

…να συνδεθεί σε ένα δίκτυο αεράμυνας και ραντάρ που συμπεριλαμβάνει και δορυφόρους.

…οι Ρώσοι θεωρούν επαρκή για να καταστρέψουν κάθε εισερχόμενο εναέριο στόχο, συμπεριλαμβανομένων και δορυφόρων.

ΣΧΟΛΙΟ: Είνια μια ισχυρή αποτρεπτική επιλογή για την αεράμυνα μιας χώρας που παράλληλα δημιουργεί δεσμούς στρατιωτικής συνεργασίας και με τις δύο υπερδυνάμεις, αρκεί να υπάρχει το πολιτικό ανάστημα και η βούληση για τέτοιου είδους αποφάσεις.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Λέγοντας: “… για την αεράμυνα μιας χώρας…”
ποιάς χώρας εννοείς?

Διότι, εν εννοείς χώρας μέλους του ΝΑΤΟ, δεν νομίζω οι ΗΠΑ να επιτρέψουν την προμήθειας S-500.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Αυτό είναι σχετικό…δες τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στη σκακιέρα των εξοπλιστικών προγραμμάτων στη γείτονα χώρα, αγνοώντας προφανώς ότι είναι χώρα του ΝΑΤΟ (???) Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ δεν υπάρχει ξεκάθαρη αμυντική γραμμή για το ποιος είναι ο κοινός “εχθρός” του ΝΑΤΟ, οι εξοπλισμοί της γείτονας γίνονται με σκοπό τη θωράκιση έναντι της ισλαμικής “τρομοκρατίας”…!!! Σου υπενθυμίζω παρακάτω κάποια ενδιαφέροντα άρθρα με τις ανάλογες επισημάνσεις πέραν των άλλων… 1. Τι συνέβη με τους S-400 της Τουρκίας; Αναβολή ή ματαίωση της αγοράς από τη Ρωσία; 2 οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να δεχτούν την αγορά των S-400 με τη δέσμευση των Τούρκων ότι δεν θα τους χρησιμοποιήσουν! Ότι έκανε η Ελλάδα δηλαδή με τους κυπριακούς S-300! Τόσα χρόνια τους έχουμε ,μία εκπαιδευτική βολή έχουμε κάνει… εδώ: https://www.militaire.gr/ti-synevi-me-toys-s-400-tis-toyrkias-anavoli-i-mataiosi-tis-agoras-apo-ti-rosia/ 1. “Οι ΗΠΑ μας εκβιάζουν με τους S-400” λέει ο Τούρκος υπ.Άμυνας και θέλει S-500! 2. οι ΗΠΑ «θα προτιμούσαν να μην αποκτήσουν οι… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία