Επικαιρότητα

Σελίδα επί ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

Subscribe
Notify of
guest

3.5K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
21 Φεβρουαρίου 2024 21:55

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σήμερα (χτες), Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την πρωτολογία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για θέματα αμυντικής πολιτικής:
Πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις στα Μετοχικά Ταμεία, έχουν ήδη παραγγελθεί αναλογιστικές μελέτες τις οποίες θα πρέπει να συζητήσουμε σε βάθος 50 ετών, για να δούμε ποια είναι η βιωσιμότητά τους. Οφείλω να σας πω με όποια εμπειρία η επαγγελματική μου ιδιότητα μου δίνει, ο αρχικός έλεγχος των αριθμών μου δημιουργεί πολύ μεγάλες ανησυχίες, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε και μαζί όταν αυτές οι αναλογιστικές μελέτες έρθουν και αυτό θα είναι σύντομα σε διάστημα εβδομάδων.

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Αντωνης
Αντωνης
Απάντηση σε  ΙΩΑΝΝΗΣ
22 Φεβρουαρίου 2024 23:22

Κρατηση 4% υπερ Μετοχικων Ταμειων : H κράτηση 4 % έχει θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στην ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά που για όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, >πλην των στρατιωτικών<, ανέρχεται σε 3 %. Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επίσημη επικουρική ασφάλιση και οι μόνοι για τους οποίους δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %. Εάν η Πολιτεια την 9ετία 2011-2019 εδινε στα Μετοχικά Ταμεία την εργοδοτική εισφορά, τα Μετοχικα Ταμεια θα έπαιρναν 750 εκατομμύρια ευρώ και αντί αυτού πήραν 165 εκατομμύρια ευρώ. Η αριθμητική αυτή διαφορά δεν σηκώνει ουδεμία αμφισβήτηση!" "Τα Μετοχικά Ταμεία δεν είναι επικουρικά ταμεία. Δεν λαμβάνουν 3μερή χρηματοδότηση. Το κράτος δεν μας δίνει δραχμή!" "Επικουρικό ταμείο είναι αυτό που παίρνει εργοδοτική εισφορά, από το κράτος, δηλαδή το κράτος εγγυάται την επιπλέον χρηματοδότησή του, πέραν από τις εισφορές των ανθρώπων που ανήκουν στο επικουρικό αυτό ταμείο." "Αυτή η χρηματοδότηση στα Μετοχικά Ταμεία δεν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero
2 Φεβρουαρίου 2024 10:45

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα γίνει η δήλωση της εργασίας
.
https://www.imerisia.gr/syntaxeis/87857_ergazomenoi-syntaxioyhoi-anoigei-i-platforma-pos-tha-ginei-i-dilosi-tis-ergasias

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία