Επικαιρότητα

Σελίδα για σχολιασμό ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
1000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Ο Κάρολος που με την Καμίλα θα ρθούνε τον Μάιο στην Ελλάδα , είναι εγγονός του δικού μας πρίγκηπα Ανδρέα , ο οποίος ήταν ο σωματάρχης του Β σώματος στρατού στην ατυχή εκστρατεία του 1921 στη Μ. Ασία , με εντολή μέσω της Αλμυράς ερήμου να προελάσει προς την Άγκυρα , Του καταλογίστηκε ανυπακοή, ανεπάρκεια και ανικανότητα στη διοίκηση και στο στρατοδικείο καταδικάστηκε σε θάνατο, Θα ήταν ο έβδομος που θα εκτελείτο, μετά την δίκη και εκτέλεση των εξι , Παρενέβει η Αγγλία και απλά εξορίσθηκε για πάντα απο την Ελλάδα , διαγραφόμενος του μητρώου Αξ/κών. Ο συμμαθητής του στη σχολή Ευελπίδων Θεόδωρος Πάγκαλος, τον συνόδευσε , επιτηρώντας τον , μέχρι το λιμάνι , όπου επιβιβάστηκε στο Αγγλικό αντιτορπιλικό Καλυψώ για να φύγει ζωντανός μεν, ατιμασμένος δε. Τότε ο γυιός του Φίλιππος, ο μετέπειτα σύζυγος της Ελισάβετ της Αγγλίας ήταν ακόμα βρέφος. Όταν μεγάλωσε ,… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Παντελεήμωνας
Παντελεήμωνας

και για αυτό δεν έρχονται επίσημα ποτέ στην Ελλάδα..οι Άγγλοι δεν τα ξεχνούν αυτά..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Δεν νομίζω Παντελεήμονα , υπερβολές. Οι Άγγλοι είναι ανώτεροι άνθρωποι και δεν δίνουν σημασία σε κάτι τέτοια
Άλλωστε επρόκειτο περί παρεξηγήσεως και το 1935 ο μεν Παπούλας , στις διαταγές του οποίου δεν υπήκουσε ο βασιλόπαις , εκτέλέστηκε σαν κινηματίας , ο δε Ανδρέας αποκαταστάθηκε στον βαθμό του..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ

Ακυρώνεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων από το Μισθοδικείο – Παρελθόν οι μειώσεις και το πλαφόν – Δείτε αναλυτικά 17/03/2018
http://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/674428_akyronetai-o-epanypologismos-ton-syntaxeon-apo-misthodikeio

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
π.ρ
π.ρ

Άν γ’ινει αυτό(λέμε τώρα) για την ακύρωση του επανυπολογισμού για τις συντάξεις θα ισχύει μόνο για αυτούς που ήταν στνταξιούχοι έως 30-6-2016 ή και για τους επόμενους που είναι ακόμη στην υπηρεσία και σκοπεύουν να βγουν αργότερα?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Το μισθοδικείο είναι ειδικό δικαστήριο προς επιλυση μισθολογικών διαφορών των δικαστικών λειτουργών , δεν έχει μόνιμα μέλη και μπορεί στη σύνθεση του να έχει δικαστές απο το ΣΤΕ και το ΕΣ. Τις απόφαση για μας θα τις βγάλει το ΣΤΕ . Όταν βγουν θα δούμε για ποιούς ρυθμίζει και απο πότε ρυθμίζει. Εννοείται ότι μετά την απόφαση του ΣΤΕ , θα πρέπει το κράτος να νομοθετήσει προς την κατεύθυνση της απόφασης για να δούμε εμείς αποτελέσματα..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ

«Βόμβα» ΣτΕ για αναδρομικά 65 μηνών σε αποστράτους. Τι ποσά δικαιούνται τα εν ενεργεία στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ)
STARATALOGIA ΤΡΊΤΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 06, 2018
http://staratalogia.blogspot.gr/2018/02/65.html
Σχετικά με τα Αναδρομικά των Αποστράτων… ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΜΑΡΤΊΟΥ 16
http://staratalogia.blogspot.gr/2018/03/blog-post_72.html

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Οι γρήγοροι τούτης της ζωής με το που βγαίνει κάποιος νόμος που τους θίγει μισθολογικά αμέσως προσφεύγουν δικαστικά. Οι λιγότερο γρήγοροι ακούνε στις τηλεοράσεις τους ορυμαγδούς που περιγράφουν το χάλι της οικονομίας και το ραγδαίο τρόπο που πρέπει να ληφθούν τα μέτρα και αποφασίζουν ότι θα συμπάσχουν Τα δικαστήρια χρόνια μετά τον γρήγορο τον δικαιώνουν . Εκείνον που συνέπασχε τον δικαιώνει κι’ αυτόν, αλλά όχι αναδρομικά όπως τον γρήγορο. και θεωρεί μάλιστα ότι η αδράνεια που έδειξε και δεν προσέφυγε ερμηνεύεται σαν ότι , τη μείωση του μισθού την αποδέχθηκε σαν προσήκουσα και τέλος πάντων ενώ μπορούσε να προσφύγει εν τούτοις δεν προσέφυγε και ας πρόσεχε. Αυτό έγινε στην 244/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου . Η ΕΑΣ Ν 3863/10 θα ακυρωθεί απο 9-2-17, εκτός και αν είχες προνοήσει να είσαι ανάμεσα στους γρήγορους . οπότε ακυρώνεται απο το χρόνο που έδειξες το πόσο σβέλτος είσαι
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Για όλους τους αποδέκτες όλων των ενώσεων.
Σε κανένα δεν θα στήσουμε άγαλμα ούτε θα κόψουμε νομίσματα, με την κεφαλή του στη μια πλευρά , επειδή έκανε μια αυτονόητη προσφυγή στο ΣΤΕ Οι απόστρατοι δεν είναι το ποίμνιο που αναζητά ποιμενάρχη να το βάλει σε κάποιο μαντρί
Οι απόστρατοι καλή πληροφόρηση χρειάζονται και όχι πολιτική καθοδήγηση. Κύρος παίρνουν οι ενώσεις επειδή μέλη τους είναι απόστρατοι και δουλειά μιας ένωσης είναι να διεκδικεί απο την Διοίκηση και όχι να ποδηγετεί τις υπόλοιπες ενώσεις , καθώς
διεκδικεί , γιατί μετά εγείρονται υποψίες ότι παράλληλα ικανοποιούνται και προσωπικές φιλοδοξίες..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Όταν δικάζει το ΣΤΕ , για το ίδιο θέμα την ίδια κρίση θα επαναλάβει
Με το να αυτοεπαινείται μία ένωση ότι η απόφαση προκλήθηκε απο τη δική της εμπνευσμένη προσφυγή σημαίνει ότι κάποιοι στην ένωση προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την απόφαση προκειμένου να ακτινοβολήσουν οι ίδιοι προσωπικά
Άν οι ενώσεις πάψουν να βλέπουν τους ενστόλους σαν σύνολο και κατηγοριοποιηθούν ως προς την προέλευση και το είδος , αυτό σημαίνει ότι δίνονται λαβές στη Διοίκηση για να πάψει να ρυθμίζει ενιαία τα ζητήματα των ενστόλων , οπότε ο κλάδος θα χάσει σε δυναμική , λόγω ανικανότητας να αντιληφθεί , ότι θα πρέπει να παραμείνει ενωμένος για να αντιμετωπίσει έναν πιο εξελιγμένο αντίπαλο.
Αν δεν κάνω λάθος η ΠΟΑΣΥ επί προεδρίας Χρήστου Φωτόπουλου ήταν αυτή που άνοιξε τους δρόμους προς την επιτροπή συμμόρφωσης απο το 2014..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Η 4/2018 του ΣΤΕ αναγνωρίζει ότι η διοίκηση είχε την ευχέρεια να καταρτίσει νέο μισθολόγιο το οποίο αν είναι το προσήκον και το συμμορφούμενο με την 1125/16 θα το εξετάσει εφόσον προκληθεί . Θεωρεί ακόμα την 1-1-2017 σαν την έναρξη της ανατρεκτικής ισχύος του ν 4472/2017 /νέο μισθολόγιο/ και σαν την ημερομηνία κατάργησης του ν 3205/2003 /μισθολόγιο προ του Αυγούστου 2012/. Περιορίζει έτσι την υποχρέωση συμμόρφωσης στο διάστημα απο 1-8-2012 έως την 31-12-2016. Αν νομοθετήσει προς τούτο το κράτος , εε και εα ένστολοι θα δικαιωθούν , και απο τον τρόπο που θα νομοθετηθεί η δικαίωση θα εξαρτηθεί αν δημιουργούνται ελπίδες σε όσους πήραν εφάπαξ με την ισχύ του ν 4307/14 , να συμπληρωθεί αυτό και με την ισχύ που θα προσλάβει απο την θετική διαφορά του με το ν 3205/2003 Αυτό διότι ο ν 4472/2017 ρυθμίζει μόνο απο 1-1-2017 και δεν ανατρέχει αναδρομικά για… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
aero
aero

Ολόκληρο το κείμενο της Απόφασης 4/18 του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του Σ.τ.Ε. που αφορά το υπόλοιπο 50% .
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2018/03/418-50.html#more

… με σχόλιο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αποστράτων ΕΜΘ!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Η προσφυγή που κατέθεσαν οι ενώσεις αποστράτων ( ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ) στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ, για τη μη συμμόρφωση της Διοίκησης των αποφάσεων 1128/16 και 2192/14 που είχαν εκδοθεί κατά των ν.4307/14 και ν.4093/12, θα εκδικαζόταν στις 31-10-2017.
Πήρε αναβολή όμως και ορίσθηκε νέα ημερομηνία συζήτησης της προσφυγής για τις 9-5-2018.
Συνεπώς το ότι εκδικάστηκε πρώτα (ημερολογιακά) η προσφυγή της ΠΟΕΣ, δεν αποτελεί κατά την γνώμη μου κάτι επιλήψιμο για τις ενώσεις.
Θα μπορούσε να έχει συμβεί και το αντίθετο αν εκδικαζόταν πρώτα η προσφυγή των ενώσεων στις 31-10-2017.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΣΑΕΜΘ
ΠΣΑΕΜΘ
Εφοσον η προσφυγη των θεσμικων ενωσεων αποστρατων εχει παρει αναβολη,για ποιο λογο το συντονιστικο εβγαλε μια ανακοινωση για μια αποφαση που οφειλετε σε προσφυγη αλλων,θελοντας να καρπωθει το αποτελεσμα; Δεν το θεωρειτε επιληψιμο αυτο; ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Σ.τ.Ε. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ. Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – 6973998353-FAX: 210 33 10 429 06-02-2018 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ. 5/18 1.-Μετά από τις προσφυγές των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών στο τριμελές Συμβούλιο συμμόρφωσης με τις Αποφάσεις του ΣτΕ ,για την μη συμμόρφωση της Διοίκησης με προηγούμενες Αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ , που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των Ν.4093/12 και 4307/14 , το εν λόγω όργανο ,… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Η πλήρης ανακοίνωση του συντονιστικού.
http://www.eaan.gr/images/syntonistiko/2018/synt060218.pdf

Μπορεί αγαπητέ συνάδελφε να έχεις και δίκιο, αλλά εκτιμώ ότι η ανάγνωση – ερμηνεία της, μπορεί να γίνει ανάλογα από πια οπτική γωνία την διαβάζει κάποιος.

ΥΣ. Δεν έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ κανέναν. Είμαι εκ πεποιθήσεως απέναντι στην κάθε είδους εξουσία – ηγήτορες.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΣΑΕΜΘ
ΠΣΑΕΜΘ

“Μετά από τις προσφυγές των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών”!!!!Mεγα ψέμα!!!Οπως μέγα ψεμα ηταν και στα προηγουμενα αναδρομικα (50%)που ειχαμε παρει επι Σαμαρα!!Χάριν στις ενέργειες του Τσουκαρακη ειχαμε παρει τοτε το 50% !!!Δεν θελουμε να ειμαστε συνηγοροι του Τσουκαρακη,αλλα το ψεμα οταν λεγεται επισημα και με ανακοινωση,ε οπως και να το κανουμε ενοχλει!!!Και αυτα τα πραγματα ειναι οπωσδηποτε επιληψιμα!!Απο οποια οπτικη γωνια και να τα βλεπει κανεις!!Οταν δεν εχεις αποφαση στα χερια σου,δεν βγαζεις ανακοινωσεις!!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Προς διευκόλυνση σου, αν και εκτιμώ ότι εκ του ρόλου σου και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την θέση που κατέχεις, θα έπρεπε να βασίζεσαι σε επίσημες ανακοινώσεις και σε όχι ανώνυμα δημοσιεύματα – σχόλια, που ίσως και να σε παραπλανούσαν.
Απορώ πως δεν ήσουν ενημερωμένος και περίμενες από ένα σχόλιο για να μάθεις.

http://www.eaas.gr/?q=press-release/%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B1%CE%B1

http://www.eaas.gr/?q=press-release/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%B1%CE%B1%CF%83-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%B1%CE%B1-0

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΣΑΕΜΘ
ΠΣΑΕΜΘ

Αγαπητε GG σας ευχαριστουμε για τα λινκ.Tελικα ειδατε οτι τα ανωνυμα δημοσιευματα που επικαλεστηκαμε (το δικο σας)δεν μας παραπλανησαν;Εχουμε εδω και καιρο παψει να ασχολουμαστε με την ΕΑΑΣ και τις ανακοινωσεις της.Η ουσια παντως αποδυκνυει οτι καποιοι ανακοινωνουν επιτυχιες που δεν οφειλονται σε ενεργειες δικες τους ,αλλα σε ενεργειες αλλων!!Και το κανουν αυτο μονο για φιγουρα και προσωπικη προβολη!!Αυτο ειναι το νοημα και σε αυτο θα πρεπει να εστιαζουμε!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωνσταντινος
Κωνσταντινος

Δηλαδη ρε παιδια ειναι σαν να αναβληθηκε το ματς αλλα ο προπονητης της μιας ομαδας να πανυγηριζει για το γκολ που μπηκε στο ματς που δεν εγινε!!ΕΑΑΣ αγγιζεις την τελειοτητα!!Τρελανε μας και αλλο,μπορεις!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero

@ Κωνσταντίνος
Εγώ θέλω να θεωρώ ότι όλοι (ΠΟΕΣ, ΕΑΑΣ-Ν-Α, ΠΣΑΕΜΘ κτλ) “παίζουμε” στην ίδια ομάδα.
Το αν οι ΕΑΑΣ-Ν-Α σούταραν “δοκάρι” και η ΠΟΑΣΥ έβαλε “γκόλ”
(όμοιο με αυτό που θα βάλει και η ΕΑΑΣ-Ν-Α στις 9-5-18)
δεν νομίζω ότι τους αφαιρεί το δικαίωμα να “πανηγυρίζουν” για το γκολ που έβαλε ο συμπαίκτης.

Εξάλλου δεν είδα να ενοχλείται η ΠΟΕΣ από τους “πανηγυρισμούς” των “συμπαικτών” της.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
apok
apok

Πέθανε σήμερα ο Στήβεν Χόκινγκ ανήμερα των γενεθλίων του Αλβερτ Αϊνστάιν (14-3-1879). Πιστεύω ότι οι μεγάλοι φυσικοί της ανθρωπότητας (Αριστοτέλης, Νεύτων, Αϊνστάιν και όλοι του 20ου αιώνα ) είναι οι πιο σπουδαίοι του κόσμου,, πολύ περισσότερο από τους στρατηλάτες, βασιλιάδες, θεούς, πολιτικούς μουσικούς ή άλλους επιστήμονες.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Ήταν ένα λαμπρό παράδειγμα της θέλησης του ανθρώπου για ζωή και το μεγαλύτερο σύγχρονο αστέρι της θεωρητικής φυσικής που προχώρησε την ανθρώπινη σκέψη. Οι περισσότερες απο τις ιδέες του μένει να επιβεβαιωθούν , διότι αναφέρονται σε φαινόμενα που συμβαίνουν σε ένα μακρινό ακόμα για τον άνθρωπο σύμπαν , για την εξήγηση του οποίου . ο Χόκινγκ πίστευε ότι καθόλου δεν χρειάζεται ο θεός . Όπως και να έχει , αν δεν μας έπλασε η τύχη αλλά μας έπλασε ο θεός. το σχέδιο του ακόμα δεν θέλει να το αποκαλύψει . Προς το παρόν ο άνθρωπος κάτι βηματάκια βάδισε στη σελήνη και έστειλε και ένα ρομπότ στον Άρη που έκανε ένα χρόνο να φτάσει , όλα αυτά στο δικό μας ήλιο του δικού μας γαλαξία , που έχει εκατομμύρια ήλιους σε ένα σύμπαν που έχει δισεκατομμύρια γαλαξίες ως εκ τούτου βεβαιότητα για την ανυπαρξία του θεού… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Παντελεήμωνας
Παντελεήμωνας

ο άνθρωπος είναι κατ εικόνα κατ ομοίωση του θεού, που και κατά τη δική μου άποψη υπάρχει… όσο και αν πολλοί και με διαφόρους και ποικίλους τρόπους πολεμούν με πείσμα να αποδείξουν το αντίθετο…αρκεί να κοιτάξεις προσεκτικά ένα λουλούδι.. και θα καταλάβεις πολλά…..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Aν υπάρχει θεός σκοπός του ήταν η δημιουργία του ανθρώπου,
Αν δεν υπάρχει , η ύλη έχει ιδιότητες και όχι σκοπό και για ποιό λόγο θα πρέπει οι ιδιότητες της ύλης να εξαντλούνται πάνω στον άνθρωπο και δεν εξαντλήθηκαν πάνω στον πίθηκο . Η ύλη εξελισσόμενη θα ανακατευτεί και πάλι για να προκύψει ένα είδος καλυτερότερο του μέχρι στιγμής καλύτερου όλων των πλασμάτων ανθρώπου. Και μπορεί οι καινούργiοι που ίσως να είναι εξωγήινοι ,ομοούσιοι της big bang ύλης του σύμπαντος πάντως . να μαντρώσουν τους ανθρώπους σε κλουβιά και να τους χρησιμοποιούν για τροφή ή για πειραματόζωα και τότε δεν θα υπάρχει και θεός να μας σώσει..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιωργος+Mos
Γιωργος+Mos

Λίγο παλιό αλλά πάλι είναι μέσα στην επικαιρότητα για τους πυροσβέστες τουλάχιστον
http://www.bloko.gr/2018/03/blog-post_584.html

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ

Έκτακτες Κρίσεις Σμηνάρχων 2018
http://staratalogia.blogspot.gr/2018/03/2018_7.html
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΚΛΟΓΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΣ .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
spyros
spyros
aero
aero

Το διασταύρωσες?
Θεωρείς αξιόπιστο το kourdistoportokali?
Το site του Φ.Κ. δεν αναφέρει τίποτα!
http://kouvelis.gr/

Παντελεήμωνας
Παντελεήμωνας

Απίστευτο troll..και μεγάλο ψέμα…απορώ με τη αναπαραγωγή. Μια τέτοια είδηση πρέπει να διασταυρώνεται με τουλάχιστον 5 ανοιχτές πηγές πριν κατατεθεί….

stam
stam

Αναδρομικά αποστράτων 5|03|2018 | 16:14

http://www.iefimerida.gr/news/400396/dipla-anadromika-gia-125000-apostratoys-apo-2665-eyro

aero
aero

Εξαγορά Στεγαστικών Δανείων Μόνιμου Προσωπικού ΥΠΕΘΑ
https://www.haf.gr/2018/02/eksagora-stegastikon-daneion-monimou-prosopikou-ypetha/

aero
aero

Όπως και σε εμάς τους Στρατιωτικούς,
το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ.
http://www.cnn.gr/news/ellada/story/119356/antisyntagmatikes-apo-to-ste-oi-perikopes-se-oloys-toys-giatroys-toy-esy

Όμως, στην απόφαση, γράφει:
“θα λάβουν αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους
και θα επανέλθει το μισθολογικό καθεστώς τους στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς,
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στα Διοικητικά Πρωτοδικεία της χώρας.”

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει τέτοιος περιορισμός και στην αντίστοιχη απόφαση
που αφορά εμάς?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Δεν έχω δει τα πρωτότυπα των αποφάσεων ωστόσο κατα πληροφορίες , για τους γιατρούς με την 431/2018 ΣΤΕ , αποφασίστηκε λόγω ταμειακής δυσχέρειας να δικαιωθούν μόνο οι προσφυγόντες. Για τους υπόλοιπους γιατρούς εκφράζεται η ευχή και η ανάγκη να τύχουν ίδιας μεταχείρισης , προφανώς υποθέτω για να μην δημιουργηθούν δυσαρμονίες και ζήλιες , που πάντα προξενούν προβλήματα σε μια οργάνωση . Για μας η επιτροπή συμμόρφωσης του ΣΤΕ με τις με αριθμούς 3,4/2018 αποφάσεις έβγαλε τα γνωστά ευνοικά , και σοφά μετά,η ολομέλεια του ΣΤΕ με τις 258 και 259/2018 έκρινε ότι οι αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν οι ένστολοι για τις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές μειώσεις καταλαμβάνει και όσους δεν είναι μέλη των προσφευγουσών οργανώσεων και ενώσεων, επειδή τους θεωρεί ως εν δυνάμει μέλη τους Άλλωστε από την αρχή το πνεύμα των αποφάσεων 2192-2196/2014 ,που προκάλεσαν την ακύρωση διατάξεων του ν4093/12 και την αντικατάσταση τους… Διαβάστε τη συνέχεια »
Γιάννης
Γιάννης

Η προσφυγή έγινε από φυσικά πρόσωπα (γιατρούς) και όχι από ένωση, σωματείο κλπ. γι αυτό και αναφέρεται μόνο σε αυτούς.
Φυσικά για να αποκατασταθούν θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που ίσως να συμπεριλαμβάνει και όλους τους υπόλοιπους γιατρούς (αναδρομικά) στα πλαίσια ισονομίας, και χρηστής διοίκησης, σε ένα κράτος δικαίου.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Αυτό ρώτησε ο aero, αν δικαιώνονται μόνο οι ανήκοντες στο νομικό πρόσωπο των σωματείων και όχι τα μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του ενστολου συνταξιούχου, αλλά διόλου δεν είναι εγγεγραμμένα σε κάποια ένωση και ούτε προσέφυγαν σαν φυσικά πρόσωπα. Το ΣΤΕ δικαίωσε τον ένστολο σαν έννοια , είτε υπάγεται σε ένωση είτε όχι, είτε προσέφυγε , είτε δεν προσέφυγε Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η απόφαση του ΣΤΕ επέκτεινε , παρασύροντας και τους μη ανήκοντες στα προσφεύγοντα σωματεία και ότι , όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Γιάννης, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση., γιατί το ΣΤΕ εκτελεστική εξουσία δεν διαθέτει. . Μόνο δικαστική , και η διοίκηση , κατά το Σύνταγμα, έχει υποχρέωση συμμόρφωσης με θετική ενέργεια προς το περιεχόμενο των αποφάσεων των δικαστηρίων. Η θετική ενέργεια όμως , μπορεί να πάρει και χρόνια μέχρι να αποσαφηνιστεί και συνήθως δε , το… Διαβάστε τη συνέχεια »
volos
volos

η πρώτη απόφαση προβλέπει την αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων για όλους τους ενστόλους στα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο του 2012, και μάλιστα εντός 8 μηνών

http://www.kathimerini.gr/950825/article/epikairothta/ellada/antisyntagmatikes-oi-perikopes-stoys-giatroys-toy-esy

spyros
spyros

Σε εμάς είχαν προσφύγει οι ενώσεις εκπροσωπώντας όλους τους συνταξιούχους.

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος πως κάνουμε την αίτηση γιά το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ; Έχω ποσοστό αναπηρίας 85% αλλά η εφαρμογή του ΗΔΙΚΑ βγάζει μόνο για το κοινωνικό μέρισμα καί τό Κ.Ε.Α. έχω πάει στον λογιστή μου αλλά καί πάλι δεν προχωρά το αίτημα με προηγούμενο αίτημα στη Δ.Ε.Η. ήμουν δικαιούχος. Παίρνω τηλέφωνο στο Δ.Ε.Δ.Η.Ε. αλλά καί εκεί δεν γνωρίζουν.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δοκίμασε εδώ https://www.idika.gr/kot/Account/Login
Δεν έχω τώρα πρόσβαση σε υπολογιστή αλλά την ημέρα που άνοιξε η εφαρμογή δούλευε.
Πρέπει να επιλέξεις ΚΟΤ Α ή Β και μετά ακολουθείς τις οδηγίες.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Για οδηγίες κοίτα εδώ https://www.idika.gr/kot/ . Μην σε μπερδεύει η αναφορά στο Κ.Ε.Α ή το κοινωνικό μέρισμα. Οι δικαιούχοι του νέου τιμολογίου είναι οι δικαιούχοι του Κ.Ε.Α (ΚΟΤ-Α) και όσοι πληρούν τα κριτήρια που ίσχυαν για το κοινωνικό μέρισμα (ΚΟΤ-Β). Για να προχωρήσεις στην υποβολή της αίτησης θα πρέπει να επιλέξεις σε ποια κατηγορία ανήκεις (λογικά θα είσαι στην κατηγορία ΚΟΤ-Β) και να υποβάλεις αίτηση για την κατηγορία αυτή. Αν πληροίς τα κριτήρια της κατηγορίας θα εγκριθεί το κοινωνικό τιμολόγιο. Τις προϋποθέσεις για ένταξη σε μία από τις κατηγορίες μπορείς να τις βρεις στο ΦΕΚ Β242/1-2-2018. Για δικαιούχους στην κατηγορία ΚΟΤ-Β, με άτομο στην οικογένεια με αναπηρία 80% και πάνω, αυξάνεται το όριο εισοδήματος κατά 8000€.

G.G.
G.G.

Εφόσον είσαι ενταγμένος σήμερα στο ΚΟΤ έχεις περιθώριο έως 30-4-2018.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα υπάρξουν βελτιώσεις τεχνικού χαρακτήρα στην εφαρμογή, καθώς και έκδοση ΚΥΑ για διευκρινήσεις – επίλυση κάποιων ζητημάτων.

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ όλους GEORGIOSP και G.G.

volos
volos

Ισχυει αυτο?
“δεν θα προσμετρηθούν (ως διπλά) τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, παρά μόνο τα πραγματικά χρόνια υπηρεσίας”

http://www.insider.gr/eidiseis/oikonomia/75467/apo-100-eos-350-eyro-oi-perikopes-stis-syntaxeis-apo-2019

aero
aero
Μιχάλης
Μιχάλης

Εάν λοιπόν δεν θα προσμετρηθούν (ως διπλά) τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, τότε αυτά θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί κατά την διάρκεια της ενεργού Υπηρεσίας στις μάχιμες Μονάδες. Ομοίως, εάν φυσικά ισχύσει η μη προσμέτρηση για τους νέους, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να πληρώνεται με την μορφή έστω επιδόματος Μάχιμης Μονάδος. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να πληρώνονται τα κατά μέσον όρο 10 έξτρα οκτάωρα μηνιαίως δηλαδή οι ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ εικοσιτετράωρες ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ 20% κλπ, καθώς και να πληρωθούν αυτές των Αποστράτων οι οποίοι θα έπρεπε να πάρουν αναδρομικά από 150 έως 200 χιλιάδες ευρώ έκαστος. Το ένα ρεπό μετά από 3 ωκτάωρα αργίας δεν είναι πληρωμή, όπως δεν είναι πληρωμή και το ένα ρεπό μετά από δύο οκτάωρα έξτρα υπηρεσίας τις καθημερινές.

aero
aero

Ας μην πιάσουμε συζήτηση για το “τί θα έπρεπε …”.
Δεν καταλήγει πουθενά.

Απ’ ότι καταλαβαίνω, διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες για να “μετρήσουν αντιδράσεις” αλλά και για να πληρώσουν όσο λιγότερα γίνεται και σε (μεγαααάλο) βάθος χρόνου.