Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα σχολίων για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

Καλησπέρα σε όλους.Εχω περίπου 100 ένσημα ΙΚΑ από το 1983{ΕΒΖ}.Επειδή σκέφτομαι με το νέο έτος -πρώτα ο θεός-να υποβάλλω αίτηση απόλυσης,άραγε συμφέρει να τα δηλώσω ,η απλά θα κερδίσω μόνο καθυστέρηση στην έκδοση της σύνταξης όπως ακούω από πολλούς συναδέλφους.Κάθε γνωμη καλοδεχούμενη.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Δημήτρης
Δημήτρης

Καλησπέρα, αναρτήθηκε το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Νοεμβρίου, ωστόσο δεν αναγράφονται τα αναδρομικά της επιπλέον κράτησης υγείας υπέρ ΠΑΠ των συνταξιούχων της πρώην Αστυνομίας Πόλεων. Αναγράφονται σε κάποιον άλλο συνάδερφο της πρώην ΑΠ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Δημητρης.βεροια
Δημητρης.βεροια

Συνονοματε και εγω δεν ειδα τιποτε!τι γινεται?….

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Πασχαλης
Πασχαλης

Συνάδελφε Μιτσο. Για τι ποσο μιλαμε?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ

Είμαι συνταξιούχος από 16/8/2011. Αναδρομικά από τον ΕΟΠΥΥ πέρυσι είχα πάρει 282 ευρώ καθαρά, τώρα τα αναδρομικά απο ΚΥΥΑΠ είναι καθαρά 133 ευρώ

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Δημήτρης
Δημήτρης

Συνάδερφε μπορείς να ελέγξεις αν το ποσό αναγράφεται στο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Νοεμβρίου, που σήμερα αναρτήθηκε?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Δημητρης.βεροια
Δημητρης.βεροια

100-150 ευρω περιπου συναδελφε!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Πασχαλης
Πασχαλης

Που φαινεται το ποσο;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με το αρμόδιο τμήμα του ΤΕΑΠΑΣΑ για την επιστροφή κρατήσεων (ως αχρεωστήτως παρακρατηθέντα) του Κλάδου Υγείας των συνταξιούχων της τέως Α/Π, μου είπαν ότι τα αναλογούντα ποσά θα καταβληθούν την 1 Νοεμβρίου 2018 μέσω του λογαριασμού μας που καταβάλλεται η σύνταξη

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
theo
theo

ΚΎΡΙΕ ΑΧΙΛΛΈΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Η ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΉ ΤΩΝ ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΎ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΏΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΠΟΥ ΦΎΓΑΜΕ ΜΕΤΆ ΤΗΣ 13/5/2016, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΆ ΤΗΣ ΤΗΣ 13/5/2016,Η ΜΕΊΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΙΣΧΎΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ ΜΌΝΟ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Lef
Lef

Πληκτρολογονας πιθανή ημερομηνία αποχώρησης από το σώμα προ 20ημερου περίπου,και πράττοντας αυτό και χθές είδα διαφορά προς τα κάτω περίπου 10.000€ στο εφάπαξ.Υπαρχει κατι λάθος στην εφαρμογή η τόση μεγάλη μείωση έχει το ταμείο της Α.Π? Είναι γεγονός ότι τίποτα δεν είναι στάνταρ στις μέρες που διανύουμε αλλά αυτό είναι απαράδεκτο αν συμβαίνει!!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
DHMHTRHS
DHMHTRHS

δηλαδή με τον νέο υπολογισμό του εφάπαξ όσοι προέρχονται από το ταμείο Α.Π. έχουμε μεγάλη μείωση 10.000 ευρώ περίπου. ντροπή!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
KLEON
KLEON

Την θερμή μου Καλησπέρα στον Κο ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗ αλλά και σε όλους τους συναδέλφους αναγνώστες, πλοηγώντας το παρόν site και ειδικότερα στο μέρος υπολογισμού εφάπαξ ΤΠΥΑΠ που έλαβα το 2014 διαπίστωσα ότι υπάρχει μια διαφορά της τάξεως των 5000 ευρώ περίπου. Εκεί που εστιάζω την διαφορά είναι στον συντελεστή υπολογισμού του βοηθήματος μάλλον, δηλ. το ταμείο το υπολογίζει με συντελεστή 0,90 ενώ το site 110% και στο Μ.Ο αποδοχών 1098,13 για το ταμείο και 1121, 70 . Ειδικότερα ημερ. έναρξης στο ταμείο 31/5/1991 και ημερομηνία λήξης 25/10/2013 (22 έτη 4 μήνες και 26 μέρες). Κατάταξη το 4/1/1991 και διαγραφή 25/10/2013 Ανθυπαστυνόμος από το 2005 και θητεία 23 μήνες. Το ερώτημα μου είναι πως προκύπτει τόσο μεγάλη διαφορά. Ευχαριστώ για την απάντηση.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Γεωργιος
Γεωργιος

Συνταξιούχος του έλαβε σύνταξη(Σ.Π) το 2009. οριστική αλλά στη πορεία βρήκε τα παλιά του ένσημα απο το 1981 έως το 1985 (1045) το 2009 δεν έκανε διαδοχική ασφάλιση , Μπορεί τώρα να διεκδίκησή την διαδοχική? και επισεις απο πια χρονολογία θα του την μετρήσουν ? απο το 2009 η απο την μερα που θα κάνει αίτηση?(δηλαδη αν θα λάβει αναδρομικά τα χρήματα απο το 2009 έως τώρα) Εφόσον βεβαία γίνεται

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
G.G.
G.G.

Σύμφωνα με τον ΚΠΣΣ, το άρθρο 50, παρ. 6, προβλέπει:
Κάθε αίτηση που αφορά την αναγνώριση δικαιώματος σύνταξης, την αύξηση της ή την προσμέτρηση χρόνου συντάξιμης υπηρεσίας υποβάλλεται από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον μετά την έξοδο του υπαλλήλου από την υπηρεσία ή την έναρξη καταβολής της σύνταξης, με ποινή την έκπτωση από το δικαίωμα, σε προθεσμία πέντε ετών από τη γέννηση του δικαιώματος αυτού.
Δηλαδή είχες δικαίωμα έως το 2014 να τα καταθέσεις ώστε να προσμετρηθούν.
Επιπρόσθετα με τον ν.4488/17, (στο άρθρο 5, παρ. 2), προβλέπει την κατάργηση της συγκεκριμένης παραγράφου του ΚΠΣΣ χωρίς όμως να έχει κάποια αναδρομική ισχύ, αλλά από την έναρξη του ν.4488 (13-9-2017)
Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο ΓΛΚ, μήπως και μπορούν να προσμετρηθούν.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γεωργιος
Γεωργιος

ομοίως και με το επικουρικό κομμάτι?

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
G.G.
G.G.

Για να προσμετρήσει οποιαδήποτε χρόνος τόσο στα μετοχικά όσο και στα επικουρικά ταμεία θα πρέπει προηγουμένως να έχει αναγνωριστεί από το τέως ΓΛΚ, νυν ΕΦΚΑ/ΔΧΣΔΤ (ΔΝΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ) σαν συντάξιμος.
Συνεπώς θα πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί πρώτα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιαννης
Γιαννης

Καλημέρα σε όλους φίλοι μου.τελικα τα αναδρομικα θα δοθούν εφαπαξ η σε δόσεις?? Ακούω τόσα πολλά που έχασα την μπάλα!!!Ένα είναι σίγουρο ότι το εφάπαξ είναι το καλύτερο για να μπαλοσουμε καμία τρύπα!Ενώ οι δόσεις θα μας δοσουν 40 ευρω κάθε μήνα με το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα…..

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Δημητρης Φ.
Δημητρης Φ.

Για ενημερωση συναδελφων που αποχωρησαν μετα την 1/7/16 ειχα τηλεφωνικη ενημερωση απο το ΓΛΚ οτι με τη συνταξη μηνος Νοεμβριου θα γινει η εκκαθαριση και θα μου αποδοθει η οριστικη συνταξη μου. Υποψιν ειχα ταυτοχρονα καταθεσει και ενσημα ΙΚΑ για τον συνυπολογισμο με διαδοχικη. Υ/Α εξ Ανθυπαστυνομων. Διαγραφη 6/12/16.Οριστικη απο 8/17.Επιπροσθετα με πηραν τηλεφωνο απο ΜΤΣ να με ενημερωσουν οτι θα γινει κρατηση εκκρεμοτητος γαμου και εκκαθαριση για τη ληψη του επικουρικου. Ευχομαι στους συναδελφους που αναμενουν οριστικες, ταχειαν τη ληψη!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Κώστας
Κώστας

Δημήτρη θέλεις να πεις ότι θα πάρεις την οριστική σου σύνταξη, ενώ έχει και Ι.Κ.Α.; Μακάρι να συμβεί αυτό, διότι είμαστε αρκετοί συνάδελφοι που περιμένουμε με διαδοχική ασφάλιση.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Δημητρης Φ.
Δημητρης Φ.

Μολις λαβω το χαρτι τoυ ΓΛΚ που λογικα ειναι στο δρομο θα ενημερωσω εκ νεου το σαιτ το οποιο ειναι το μονο που μας ξεστραβωσε. Επισυναψα και τα ενσημα του ΙΚΑ οταν κατεθεσα την αιτηση. Λογικα θα τα εχουν συνυπολογισει. Γνωριζω περιπτωσεις οριστικων χωρις διαδοχικη οi οποιες βγηκαν πολυ νωριτερα απο την δικη μου. Θα επανελθω….

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Κώστας
Κώστας

Δημήτρη σε παρακολουθούμε και σε ευχαριστούμε. Το ίδιο θα πράξω και εγώ, μιας και είμαστε στην ίδια περίπτωση (με ένσημα Ι.Κ.Α.). Είχα ακούσει προσφάτως από Μ.Μ.Ε., ότι το Υπουργείο Εργασίας έστειλε κάποιο σχετικό έγγραφο προς τον ΕΦΚΑ, ώστε οι συντάξεις με διαδοχική να εκδοθούν με τον παλιό τρόπο, μέχρι να ετοιμαστεί το νέο λογισμικό που θα τις υπολογίσει με το νέο Νόμο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Φίλοι Δημήτρη Φ. και Κώστα, αποστρατεύτηκα 10/11/2016 με αίτηση αποστρατείας 27/6/16 (υπολογισμός σύνταξης πριν 4387/16). Δεν ξέρω, επειδή συνταξιδοτήθηκα με τον προηγούμενο νόμο, αν ισχύουν τα ίδια και για εσάς, αλλά 2 χρόνια μετά και δεν έχω λάβει ακόμα σύνταξη από το ΙΚΑ. Έλαβα πλήρη σύνταξη από ΓΛΚ χωρίς όμως να έχει συνυπολογιστεί του ΙΚΑ (είχα 1147 ένσημα ως ιδιώτης και τα έχω καταθέσει). Απ΄ ότι με είχε ενημερώσει τότε ο γνωστός υπεύθυνος για τις συντάξεις μας στο ΓΛΚ, η σύνταξη από το ΙΚΑ θα υπολογίζοταν αργότερα. Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσαν από το κέντρο ανακεφαλαίωσης της περιοχής που διαμένω και μου ζήτησαν να τους προσκομίσω τα ένσημα και τις βεβαιώσεις καταμέτρησης για να απαντήσουν στο ΜΤΝ όπου έκανα αίτηση για προσαύξηση του μερίσματος λόγω ΕΤΕΑΜ. Υπομονή και θα δούμε τι θα γίνει.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Δημητρης Φερτακης
Δημητρης Φερτακης

Αγαπητε συναδελφε, η κληση απο το αρμοδιο γραφειο του ΙΚΑ για να καταθεσω τα ενσημα μου εχει ηδη πραγματοποιηθει εν αναμονη της οριστικης, τουλαχιστον ενα χρονο πριν και μου εχει κοινοποιηθει η σχετικη αποφαση που εσταλει και στο ΓΛΚ. Θεωρω οτι στην αποφαση της οριστικης που αναμενω θα αναγραφεται αν συνυπολογιστηκαν τα ενσημα μου. Οι αρμοδιες υπηρεσιες του Ικα φρονω οτι ειχαν τον απαιτουμενο χρονο για εκδοση συμπληρωματικης συνταξης καθοσον σε ενα μηνα συμπληρωνω 2 χρονια(!) απο την διαγραφη μου. Ο καιρος γαρ εγγυς!! Θα επανελθω ενημερωνοντας μολις λαβω την οριστικη μου….

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
G.G.
G.G.

Όσοι έχουν ένσημα ΙΚΑ μπορούν από τον παρακάτω σύνδεσμο να παρακολουθούν την πορεία της αίτησης (σε ποιο στάδιο βρίσκεται) που υποβλήθηκε από τον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ για την έκδοση του πρόσθετου αυτού ασφαλιστικού χρόνου ώστε να προσμετρηθεί.
https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/parakoloythese-poreias-aiteses

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostastam
kostastam

Τι σημαινει “οριστικη απο 8/17”? παιρνεις ηδη οριστικη χωρις τα ενσημα ΙΚΑ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Δημητρης Φερτακης
Δημητρης Φερτακης

Εκ παραδρομης.. Προσωρινη το ορθον!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΠΟ 8/17 ΕΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΛΑΒΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ. ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 31-12-2017 , ΕΛΑΒΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ 8/18, ΤΟ ΓΛΚ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Antonio
Antonio

Οι ομοσπονδίες όλων των σωμάτων ετοιμάζουν τις ενημερώσεις στους αρμόδιους και κατόπιν διεκδικήσεις από την πολιτεία για το επικίνδυνο ανθιγιεινο και για την επέκταση της μάχιμης πραγματικής 5ετίας σε 7ετια από τη στιγμή που άλλαξε το συνταξιοδοτικό και τα χρόνια γίνανε 40 η 60 ετών……

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Νικος
Νικος

Καλησπερα σε ολους
Υπαρχει καποια ενημερωση σχετικα με το επικουρικο.
Εχω διαγραφει απο το σωμα 7/12/16 και ακομα τιποτα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλησπερα.εδω στο σαιτ δεν μπορει να δοθει καποιος τροπος για να μπορουμε να υπολογισουμε τι αναδρομικα να περιμενουμε και για ε.ε και για συνταξιουχους?βλεπουμε και διαβαζουμε διαφορα και εχουμε χασει την μπαλα!

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γιάννης
Γιάννης

Δεν είναι τόσο εύκολο να υπολογίσει κάποιος τι είναι να πάρει χωρίς κάποια φόρμα υπολογισμού είτε σαν ε.ε. ή σαν ε.α. https://enstoloi.net/naftiko/comment-page-34/#comment-66588
Έχουν κυκλοφορήσει αρκετοί πίνακες με τα αναδρομικά για το τι περίπου αναμένουμε (λίγο υπομονή) δεν εγεινε και κάτι αν δεν ξέρεις πόσα ακριβώς θα πάρεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης Στεφανίδης
Ιωάννης Στεφανίδης

Δηλαδη να πάρουμε οτι μας δώσουν χωρίς να ξερουμε εαν ειναι τα νομιμα?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Την παραπομπη στο σχολιο δεν την διαβασες;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιαννης
Γιαννης

Ρε παιδιά έχω μια απορία στις 28 Δεκεμβρίου που θα πάρω σύνταξη και δεν πάρω οριστική σύνταξη και είμαι ακόμα με πρωσορινη το κράτος θα με οφειλή 24 μήνες αναδρομικα από τότε που έχω βγει !! Θα έχει λεφτά να μου τα δώσει????Αν έχει δεν με νοιάζει και καθόλου!!

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός