Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα για σχόλια που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τις σελίδες σύνταξης υπάρχουν επεξηγήσεις στην ενότητα [5. Υπολογισμοί] στις FAQ (με υποδείγματα).8.525 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Custom avatarKLEON λέει:

  Κύριε Καρασαββίδη καλησπέρα θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την αξιόλογη δουλειά που έχετε κάνει προκειμένου να ενημερώνονται οι συνάδελφοι. Συνταξιοδοτήθηκα την 26-1-2014 από ΕΛ.ΑΣ τέως Α.Π με πληρωμένες εισφορές για το ΤΕΥΑΠ 22,31 έτών όπως προκύπτει από τον υπολογισμό στο s;ite σας. Φέτος και πιο συγκεκριμένα στις 5/5/2017 αποφάσισα να πληρώσω στο ενιαίο ταμείο επικ. ασφάλισης πλέον, το υπολειπόμενο ποσό που αναλογεί μέχρι θεμελίωσης δικαιώματος για την λήψη επικουρικού, μετά από αίτηση μου προς το Ταμείο, όπου και προσδιορίστηκε το ποσό. Κατά την πληρωμή η ενημέρωση που είχα από το Ταμείο ήταν ότι ότι με την επόμενη εκκαθάριση εφόσον θα προλάβαιναν θα πληρωνόμουν από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης μου αναδρομικά. Σήμερα 23/8/2017 μετά από τηλ. επικοινωνία που είχα ενημερώθηκα ότι με πρόσφατη εγκύκλιο που έχει κοινοποιηθεί (δεν γνωρίζω ποια ) επειδή πλήρωσα το έτος 2017 θεωρούμαι και εγώ όπως και οι ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2015 και μετά για τους οποίους εκκρεμεί η απόδοση επικουρικού καθ΄όσον δεν έχει γνωστοποιηθεί ο καινούργιος τρόπος υπολογισμού του και άγνωστο πότε. Αν έχετε κάποια ενημέρωση επί του θέματος θα θα ήθελα να την γνωρίζω. Σας Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλή δύναμη για το σημαντικό έργο σας.

  • Η ενημέρωση (όταν υπάρξει) θα προέλθει από το ΕΤΕΑ και θα το ακούσουμε την ίδια ημέρα στις ειδήσεις!
   Μέχρι την έκδοση σχετικής νομοθεσίας (που άργησε ήδη 2,5 χρόνια), επί του παρόντος στο site ο υπολογισμός των νέων επικουρικών γίνεται με βάση τις παραδοχές αυτού του άρθρου: https://enstoloi.net/nea-epikouriki-syntaxi-somaton-asfalias/

   • KLEONKLEON λέει:

    Κύριε Καρασαββίδη, σχετικά με το ότι είμαι συνταξιούχος από το 2014 αλλά αναγνώρισα τώρα τον χρόνο που μου έλειπε τον 5ο του 2017 ποια είναι η άποψη σας θα έπρεπε να πληρωθώ τώρα με το παλιό υπολογισμό ή να αναμένω όπως και οι υπόλοιποι των τελευταίων 2,5 ετών τον νέο υπολογισμό.
    Ευχαριστώ και πάλι.

 2. ΝικοςΝικος λέει:

  Αρχιφυλακασας Τ/Χ τέλος του χρόνου με διώχνούν με όριο ηλικίας ..γνωρίζει Κάποιος συνάδελφος που το έκανε να μάς πει τη διαδικασία για παραμόνη στο σώμα άκομά ένα χρόνο

  • ΚΩΣΤΑΣΚΩΣΤΑΣ λέει:

   ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

   • Custom avatarkostastam λέει:

    Σωστός ο “ΚΩΣΤΑΣ”. Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου Νίκο θα σε καλέσουνε (γραμματεία), γιατί είναι ενυπόγραφη η ενημέρωση και με αποδεικτικό (Π.Δ.128/2010). Τα ονόματα των Αστυνομικών που συμπληρώνουν το 55ο έτος έρχονται απευθείας από τη Δ/νση Προσωπικού του Αρχηγείου. Σημείωσε ότι μπορείς να φύγεις μετά την παραμονή σου, όποτε θελήσεις και θα είναι σαν να φεύγεις αυτεπάγγελτα (δλδ με όριο ηλικίας και όχι με παραίτηση).

 3. ΑΘΑΘ λέει:

  Γειά σας. Παρακαλώ πολύ για ενημέρωσή μου, τι διαδικασία χρειάζεται για αλλαγή βιβλιαρίου ασθενείας, απο ενέργεια σε συνταξιοδότηση. Σας ευχαριστώ πολύ…

  • Custom avatarΓιώργος λέει:

   Αν έχεις πάρει οριστική συνταξιοδοτικη πράξη, μ αυτή και με το βιβλιάριο θα πας σε ένα υποκατάστημα ΕΦΚΑ που εξυπηρετεί ασφαλισμενους πρ. ΟΠΑΔ και θα ενημερώσουν το σύστημα τους. Αν δεν έχεις πάρει οριστική Σ.Π. και να μην πας δεν “τρέχει” τίποτα, έτσι τουλάχιστον μου είπαν όταν πήγα εγώ που έχω πάρει προσωρινή σύνταξη. Έτσι κι αλλιώς δεν θα σου αλλάξουν κάτι στο βιβλιάριο, το ίδιο θα μείνει μέχρι του χρόνου που θα καταργηθούν.

  • δημητρηςδημητρης λέει:

   εγω συναδελφε….δεν εκανα καμμια ενεργεια …απλα συνεχιζει ως εχει …τον αμκα μου ζητουν και τελος

 4. Custom avatarΝΩΝΤΑΣ λέει:

  ΚΑΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΥ Τ.Π.Δ.Υ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ 29-05-2015

 5. ΚωσταΣΚωσταΣ λέει:

  K,AXIΛΛΕΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΕΛ-ΑΣ Κ ΤΑΜΕΙΟ Χ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΑ ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΚΟΠΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΕΧΕΤΑΙ . ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΤΟ ΓΛΚ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ -ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΚΛΠ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 1.143,64 ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ-(ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ <<ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ 30/08/2017)- ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ 1143,37.(ΑΠΟΚΛΙΣΗ 0). ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ….ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ 1078.40 Χ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΑΝΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 8.627.2 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝΕ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΧΡ.ΚΑΤΑΒΗΘΕΝΤΑ ( 6 .318,06 ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔ.)..ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1.143,64 ΟΠΩΣ Κ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ <>.. Δηλαδη το ερωτημα μου ειναι, ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΑΚΟΜΗ 1 ΜΗΝΑ ΣΥΝ 950 ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΉ Η΄ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ 1143,64? ΑΝ ΝΑΙ ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟΊΧΙΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 8 ΜΗΝΕΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΞΑΝΑ.

  • Σύμφωνα με το υπόδειγμα στο σχετικό άρθρο: https://enstoloi.net/proti-pliromi-prosorinis-sintaksis-me-anadromika/
   η σύνταξη του επόμενου μήνα (για σένα Σεπτέμβριος) αναγράφεται ξεχωριστά από τα αναδρομικά (όπως και στη σελίδα), άρα την πληρώνεσαι και αυτή.

   Τα 8.627,2 € των αναδρομικών είναι μικτά, αλλά το πληρωτέο των αναδρομικών μετά από περίθαλψη και φόρο είναι 6.487 €, δηλαδή ελάχιστα παραπάνω από τις αφαιρούμενες τρίμηνες.

   Όμως κατά την εφαρμογή της προκαταβολής φόρου σε αναδρομικά ποτέ δεν λαμβάνεται υπόψη το αφορολόγητο που δικαιούσαι.
   Αυτό σημαίνει ότι σου παρακρατήθηκαν περίπου 1.200 € παραπάνω φόρος από όσο έπρεπε, τα οποία θα τα πάρεις πίσω το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2018.

   • ΚωσταΣΚωσταΣ λέει:

    Κ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΚΛΠ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΦΑΞ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ,(ΓΙΑ ΤΗΛ. ΣΥΝΕΝΝΌΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΏΣΕΤΕ ΤΟ ΦΑΞ) ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΊΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΑΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΌΝ SAIT.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΠΑΛΙ.

    • Τον 21ο αιώνα είναι “αμαρτία” να χρησιμοποιούμε ακόμη fax! 🙂
     Υπάρχει κουτάκι [Επικονωνία] στα δεξιά που εμφανίζει το mail όπου μπορείς να στείλεις ανώνυμα ότι θέλεις.
     Καλύπτεις πρώτα τα προσωπικά στοιχεία σου, βγάζεις 2~3 φωτογραφίες με το κινητό και τις στέλνεις.

     • ΚωσταΣΚωσταΣ λέει:

      .ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΕ MAIL ,ΆΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

 6. Χρηστος Δ.Χρηστος Δ. λέει:

  Καλησπερα συναδελφοι εαν δεν κοψουν αλλη μια φορα ποσοστο απο το εφαπαξ μην περιμενετε να παρετε οριστικη συνταξη.Ακομα δεν πρεπει να περιμενουμε τον τροπο υπολογισμου της συνταξης.Οταν κανουν την μειωση που θελουν θα μας τα ανακοινωσουν ολα μαζι.

 7. δημητρηςδημητρης λέει:

  ΧΑΙΡΕΤΕ……..ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑς…..ΔΙΑΓΡΑΦΗ 3-6-16

  • χρήστόςχρήστός λέει:

   Κάλήμέρά δήμήτρή.Δίάγράφή 24-6-2016.Τήν 12-8-2017 μέ έστέίλάν τά όδόίπόρίκά μέσώ e-mail κάί πρίν μίά έβδόμάδά πήρά τό ΈΦΆΠΆΞ. Ή ΠΆΝΆΓΊΆ ΈΚΆΝΈ ΤΌ ΘΆΎΜΆ ΤΉΣ!!! Όπότέ πίστέύώ σέ λίγό κάί σέ έύχόμάί νά πάρέίς τήν χάρμόσύνή έίδήσή!!,

  • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

   ΔΙΑΓΡΑΦΗ 20-06-2016 ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ

   • χρήστόςχρήστός λέει:

    ΤΆΣΌ Κάλήσπέρά.Νόμίζώ ότί κάί γίά σένά έίνάί κόντά ή άπόδόσή τών όδόίπόρίκών.Έπίτέλόύς άνόίξάν τά πόύγγίά τόύς κάί άρχίσάν νά δίνόύν χρήμάΛίγή άκόμή ύπόμόνή!!!

    • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

     ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΧΡΗΣΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΕΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ,ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ,ΕΦΑΠΑΞ Κ.ΛΠ.

     • χρήστόςχρήστός λέει:

      ΤΆΣΌ Κάλήσπέρά.Τό τράγέλάφίκότέρόν όλών έίνάί ότί δέν κράτόύν κάμμίά σέίρά στίς άπόδόσέίς κάί τόύ Έφάπάξ κάί τών όδόίπόρίκών.Στό έφάπάξ άλλός πήρέ Σ.Π ένά μήνά μέτά άπό μένά κάί πήρέ έφάπάξτρέίς μήνές νώρίτέρά άπό μένά.Στά όδόίπόρίκά άλλός έφύγέ τέλός τόύ 2016 κάί τά πήρέ πρίν Ίόύνίό τόύ 2017 κάί έγώ μέτά άπό ένά χρόνό κάί βάλέ.Κάί δύστύχώς ύπάρχέί ή δίκή σόύ πέρίπτώσή κάί άλλών σύνάδέλφών άπό πέρίσύ τόν Ίόύνίό πόύ δέν τά έλάβάν άκόμά!!!Άλήθίνά δέν ξέρώ τί νά ύπόθέσώ μέ άύτά πόύ σύμβάίνόύν.Πόλύ πέρίέργά πράγμάτά άλλά δέν θέλώ νά βάλώ κάκίές σκέψέίς στό μύάλό μόύ……

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar