Αεροπορία

Σελίδα με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 2020 ΓΙΝΟΜΑΙ 55 ΕΤΩΝ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Λογικά με την σύνταξη του Φεβρουαρίου του 2020.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΑΓΓΕΛΗ…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Tony
Tony

https://staratalogia.blogspot.com/2019/11/blog-post_13.html
Μήπως πρέπει να γίνει από όλες τις ενώσεις αποστράτων κάτι παρόμοιο, τώρα με την νέα κυβέρνηση;
Ποιά είναι η γνώμη σου Αχιλλέα;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Δεν είναι αρκετή η έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης για να δοθεί από τα ταμεία συμπληρωματικό εφάπαξ. Τα ταμεία υπολογίζουν το εφάπαξ σύμφωνα με τις αποδοχές που είχε ο ασφαλισμένος κατά την ημερομηνία εξόδου από την υπηρεσία https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/338443 . Για την περίπτωση των συναδέλφων με διαγραφή από 1/7/2011 έως 31/7/2012 έγινε έκδοση αναπροσαρμογής της συνταξιοδοτικής πράξης, που έδινε τις μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα, από το 2013. Πέρασαν όμως σχεδόν έξη χρόνια για να δικαιωθούν και αυτό έγινε μετά από νομοθετική ρύθμιση https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/513804 .
Για την περίπτωση των διαγραφών από 1/8/2012 μέχρι 31/12/2016 πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση που να λύνει και το πρόβλημα μη έκδοσης συνταξιοδοτικών πράξεων, όπως σωστά επισημαίνει ο aero, αλλά και να προβλέπει την χορήγηση συμπληρωματικών εφάπαξ με βάση τις νέες αναπροσαρμοσμένες συνταξιοδοτικές πράξεις.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Για τον λόγο αυτό νομίζω ότι η συνεχής ανακίνηση του θέματος από όλους τους αρμόδιους φορείς με πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΠΣΑΕΜΘ μπορεί να αποδώσει και να έχει σαν αποτέλεσμα την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την απαιτούμενη νομοθέτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι το σημαντικότερο επιχείρημα σε αυτή την διεκδίκηση είναι το γεγονός ότι στο εφάπαξ ποσό του Ν4575/2018 έχουν γίνει οι κρατήσεις υπέρ των ΕΛΟΑ και έχουν αποδοθεί στα ταμεία.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

ΣΠ ή ΦΔΜ χρειάζεται ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Mea culpa. Σωστός για μια ακόμη φορά G.G. ΦΔΜ χρειάζεται. Κατά τα άλλα ισχύουν τα ίδια. Για την έκδοση νέων ΦΔΜ απαιτείται διάταξη που να καθορίζει το μισθολόγιο διαγραφής και άλλη διάταξη που θα ορίζει ότι τα νέα ΦΔΜ θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού εφάπαξ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΣΠΥΡΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ

Συγχαρητήρια στη ΠΣΑΕΜΘ και λύπη για τις ενώσεις αποστράτων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΘΕΟΔΩΡΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΗΣ

θα ήθελα τη βοήθεια σας κ Καρασαβίδη.Διαφράφηκα την 27-12-14,27,5χρονια πραγματικα δοικητικο βαθμό Σγός κμισθολογικό 2/3σμηνάρχου κ στην αρχική πράξη με υπολογισαν με βαθμό αντισμηνάρχου παρά τις διαμαρτυρίες μου ο υπάλληλος που ειχε χρεωθεί να υπολογίσει την συνταξη μου ειπε οτι θα βγαλω περισσοτερα χιλιοστα κ ερχόμαστε τωρα μετα απο 5 χρόνια κ τα βρισκομαι μπροστα μασ τα προβληματα αφου ο ΕΦΚΑ μου βγαζει 50 ευρω λιγοτερα το μηνα στην ανταποδοτικη.θέλω να ξερω αν μπορω να κανω ένσταση προς τον ΕΦΚΑ για επανυπολογισμό κ διορθωση της αρχικης πραξης κ εν συνεχεία ενημερωτικου σημει’ωματος ,κ τελικα αν μπορειτε να μου πειτε αν το οικονομικο του ΓΕΑη ενώσεις ΕΑΑΑ πρεπει να αλληλογραφήσουν προς τον ΕΦΚΑ για την αδικία ολων των συναδέλφων που χρησιμοποιησαν τα ετη κονδυλη με πρωτοβουλια των υπαλληλων του γενικου λογιστηριου,η πρεπει να μεινουν αμέτοχοι κλείνοντας τα μάτια στην κατάφορη αδικία?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΝΤΩΝΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΝΗΣ

θα ήθελα την βοήθεια σας κε Καρασαβίδη . Στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του Ιανουαρίου -19 έχω προσωπική διαφορά 268,65 και Ανταποδοτική Σύνταξη 680,49. Στον δικό σας ΣΩΣΤΟ υπολογισμό μου βγάζει προσωπική διαφορά 223,78 και Ανταποδοτική Σύνταξη 730,85, διαφορά 50 ευρώ.Το τελικό ποσό πληρωτέας σύνταξης είναι το ίδιο και στις δυο περιπτώσεις με μια μικρή διαφορά 2 ευρώ 1118,59 ο ΕΦΚΑ με 1120,50 εσείς ,χωρίς αυτό να έχει κάποια σημασία. Ολα αυτά έχουν να κάνουν με τον Πραγματικό χρόνο ασφάλισης (34 Έτη 07 Μήνες 28 Ημέρες) .Απόστρατος Αξκός απο σχολή Υπαξκών με ημερομηνία κατάταξης 24-10 1983 και διαγραφή 19-06-2013 Ο λανθασμένος υπολογισμός του ΕΦΚΑ οφείλετε στο ότι ο ΕΦΚΑ υπολογίζει την Ανταποδοτική Σύνταξη με τις αποδοχές -2074,60-που είχα στον χρόνο διαγραφής μου-19-06-13 και όχι με τον Συντάξιμο μισθό την 12/5/2016 που είναι 2198,06 μετά και την τελευταία Αναπροσαρμογή Σύνταξης το 2014.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒΤ
ΒΤ

Εάν μετά την αποστρατεία συνεχιστεί η εργασία, είτε ως μισθωτός είτε ως αυτοαπασχολούμενος, η σύνταξη θα αναμορφωθεί; και αν ναι με ποιο τρόπο γίνεται ο υπολογισμός;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Οι τόκοι από έντοκα γραμμάτια,ομόλογα ελλ.δημοσίου,ομόλογα εταιρειών προστίθενται στο εισόδημα για να χρειάζονται 30% e-αποδείξεις προς κάλυψη?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που δόθηκε για διαβούλευση θα υπάρχει υποχρέωση δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε ποσοστό 30% του πραγματικού εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτή εργασία – συντάξεις και επιχειρηματική δραστηριότητα (άρθρο 7 παρ. 1) και των εισοδημάτων που προέρχονται από ακίνητη περιουσία (άρθρο 7 παρ. 2).
http://www.opengov.gr/minfin/?p=8995

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία