Αεροπορία

Σελίδα με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
ΔΗΜΗΤΡΙΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΗΣ

Καλημέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας του γιού μου (έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση τα δύο προηγούμενα έτη) ζητά ”Στοιχεία Τίτλου Πληρωμής” η εφαρμογή. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος κάτι επιπλέον.

Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Αν αφορά το ΒΟΕΑ, θα γράψεις. Φορέας, ΜΤΑ και στο Στοιχεία τίτλου, Λήψη ΒΟΕΑ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
spyros
spyros

Μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Ίσως ο GEORGIOSP μπορεί με τις γνώσεις του να με φωτίσει, ή οποίος άλλος γνωρίζει. Εάν σε κάποιον ε.α. το παιδί του στα 26 του περασει ΚΕΠΑ και κριθει με αναπηρία άνω του 67%, θα δηλώνεται προστατευόμενο μέλος και θα παίρνει στην σύνταξη και ΕΟΒ; Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Σε ότι αφορά την δήλωση φορολογίας εισοδήματος το παιδί θεωρείται προστατευόμενο μέλος εφόσον είναι άγαμο, διαζευγμένο ή σε χηρεία και το ετήσιο εισόδημά του δεν υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. Για την οικογενειακή παροχή (ΕΟΒ) υποθέτω ότι ρωτάς αν προβλέπεται, για συνταξιούχο με αποχώρηση πριν την ισχύ του Ν4387/2016, να επαναχορηγηθεί για τέκνο που με απόφαση του ΚΕΠΑ κρίθηκε με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67% . Η παρ. 2 του άρθρου 10 του Ν4387/2016 προβλέπει ότι «2. Για όσους λαμβάνουν σύνταξη μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθώς και για τα πρόσωπα της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 6, η οικογενειακή παροχή εξακολουθεί να συγκαταβάλλεται με τη σύνταξη, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις όπως αυτές ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.» Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση στον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ με την οποία θα ζητείται η χορήγηση της οικογενειακής παροχής «σύμφωνα με τις… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
spyros
spyros

Σαφής όπως πάντα. Σε ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γρηγορης
Γρηγορης

Καλησπέρα.Μηπως γνωριζετε γιατι το ΕΚΟΕΜΑ στην συνταξη ειναι λιγοτερο από το μισο αντιστοιχα με το ΕΚΟΕΜΣ & ΕΚΟΕΜΝ αφου οι κρατησεις οσο ειμαστε εν ενεργεια ειναι αναλογικα οι ιδιες και σε ΕΣ,ΠΑ & ΠΝ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Καλησπερα συναδελφοι.Μηπως γνωριζετε που μπορω να βρω για να εκτυπωσω το φυλλο μισθοδοσιας συνταξης?Μπηκα στην εφαρμογη του Γ.Λ.Κ κ μου δινει δυνατοτητα εκτυπωσης μεχρι τον Δεκεμβρη 2018

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Όταν θα είναι διαθέσιμα πηγαίνεις στο παρακάτω link . Προσπαθούν να ενημερώσουν τη βάση δεδομένου στον ΕΦΚΑ. Υπομονή Συνάδελφε.
https://apps.ika.gr/ePensionStatement/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Στέργιο,
αν δεν προσλάβουν επειγόντως τον Αχιλλέα (μαζί με 3-4 τζιμάνια από εδώ) να κάτσουν να τους τα φτιάξουν από την αρχή, “άσπρο καπνό” δεν θα δούμε να βγαίνει από τον ΕΦΚΑ…αφού λοιπόν 2-3 “γνώστες” που είχαν στο ΓΛΚ είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε απεβίωσαν, έμειναν οι υπόλοιποι “διάφοροι”… που όταν “μαζευτούν” από τα υπόλοιπα αδειών του 2018 κάπου μέσα στον Μάρτιο, θα κάτσουν μάλλον (με το φιλότιμο που τους διακρίνει) να συμψηφίσουν αρχικώς τα “αναδρομικά” (μπας και βγάλουν άκρη)…αλλά μέχρι να φτάσουν στην αναπροσαρμογή των συντάξεων (ψυχή βαθιά), θα έχουν γίνει οι εκλογές!!!!
ΥΓ: Καλά το έγραψε κάποτε ένας συνάδελφος, ότι δηλαδή ενημερωτικά θα δούμε ξανά μετά τις εκλογές! … ως το “καλό σενάριο”.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σ ευχαριστω για την πληροφορια.Καλο τετραημερο να χεις

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Panagiotis
Panagiotis

Καλημέρα προς ενημέρωση όλων των ενδιαφεροντων όσοι έχουν κάνει αίτηση δανείου από το ΜΤΑ οι πληρωμές δανείων έχουν φτάσει μέχρι και Ιανουαρίο του 2018….

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος

Ωραία δηλαδή εγω που έκανα αίτηση τον Ιούλιο του 2018 με βλέπω καλο Σεπτεμβρη

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Panagiotis
Panagiotis

Σωστά περίπου εκεί πιστεύω αν και μ είπε ο υπάλληλος στο ΜΤΑ ότι θέλουν να τα τρέξουν ώστε να μην είναι ένα χρόνο πίσω οι αιτήσεις

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ

Καλημέρα ξέρει κανείς για το άρθρο στο news It που αφορά τα αναδρομικά νέων συνταξιουχων:Δικαίωμα να πάρουν αναδρομικά από την προσωπικά διαφορά που προβλέπεται για τις νέες συντάξεις έχουν 150.000 νέοι συνταξιούχοι. Πρόκειται για εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν από 13 Μαΐου 2016 έως 31 Δεκεμβρίου 2018 και είτε πήραν μικρότερη προσωπική διαφορά απ’ αυτή που έπρεπε είτε δεν πήραν καθόλου.

Για να πάρουν τα αναδρομικά που δικαιούνται από την προσωπική διαφορά, οι νέοι συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν αίτηση στον ΕΦΚΑ.Αυτο ξερει κάνεις εάν αφορά και ένστολους; Ευχαριστω πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δημήτρης
Δημήτρης

Ξέρει κάποιος να μου πει αν πρέπει να κάνουμε αίτηση στον εφκα για τα αναδρομικά προσωπικής διαφοράς όσοι παίρνουμε προσωρινή σύνταξη; (διαγραφή 29/12/16)

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ