Αεροπορία

Σελίδα με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Harry67
Harry67

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ:Κύριοι θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε πότε εκτιμάτε ότι θα γίνει η διόρθωση του ποσού από τον κωδικό 619 στον κωδικό 617 για να μπορέσουμε να υποβάλουμε τη φορολογική δήλωση και πότε επιτέλους θα δούμε τα ενημερωτικά των συντάξεών μας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ:Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:
Αρμόδια για τα στοιχεία όπως και για τον έλεγχο των ποσών που απεικονίζονται στη βεβαίωση αποδοχών και ηλεκτρονικά στο έντυπο Ε1 είναι η αντίστοιχη υπηρεσία συντάξεων του (τέως) ασφαλιστικού σας φορέα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή διαφωνία παρακαλούμε απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία του συνταξιοδοτικού σας φορέα ή στο τμήμα πληρωμών συντάξεων όπου βρίσκεται ο συνταξιοδοτικός σας φάκελος.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ:ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης

Εδώ και δύο ημέρες μιλάω τηλεφωνικά με ΑΑΔΕ (2131621000) και ΓΛΚ (2103329900) για το θέμα της αλλαγής του κωδικού από 619 σε 617 των αναδρομικών μας. Από την ΑΑΔΕ μου είπαν το προφανές, ότι δηλαδή το ΓΛΚ δεν έχει στείλει τα στοιχεία με ηλεκτρονικό αρχείο σε κωδικό 48 από 47, για να γίνει η αλλαγή και όντως; το ΓΛΚ δεν τα έχει στείλει και είπε ότι αγνοεί ότι υπάρχει η σχετική απόφαση του Προέδρου της ΑΑΔΕ και δεν της έχει κοινοποιηθεί τίποτε. Έδωσα λοιπόν στο ΓΛΚ τα στοιχεία της απόφασης να την βρούνε και μου είπε ότι δεν υπόσχεται τίποτα. Πάντως ενημερώθηκαν και οι δύο υπηρεσίες ότι υπάρχει το πρόβλημα και αφορά πολλούς απόστρατους. Πάρτε όποιος μπορεί τηλέφωνα για να τους πιέσουμε αλλιώς δεν βγάζουμε άκρη. Τα τηλέφωνα τα σηκώνουν και δεν έχει αναμονή.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Ilias
Ilias

Αφού ο ΕΦΚΑ, πρώην γενικό λογιστήριο του Κράτους, ειναι ο ασφαλιστικός μας φορέας τι απάντηση ειναι αυτή που σου έδωσαν. Αθάνατο δημόσιο. Στο δια ταύτα ακόμα δεν έχει αλλάξει το ποσό απο το 619 στο 617.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τ@kis
Τ@kis

Παρόμοια ερώτηση απεύθυνα στον ΕΦΚΑ και στο ΓΛΚ, (Κεντρικές Υπηρεσίες) στην οποία ζητώ διευκρινίσεις για τη μή ανάρτηση των ενημερωτικών μου συντάξεων επί 5μηνο (αν στηρίζονται σε νόμο τι εντολές έχουν δοθεί και από ποιόν γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση κλπ)
Μου απάντησαν ότι υπεύθυνη να μου απαντήσει είναι η Δ/ση συντάξεων του ΕΦΚΑ Ακαδημίας 22 όπου διαβίβασαν τις ερωτήσεις μου
Περιμένω απάντηση από τη ως άνω Υπηρεσία
Μόλις μάθω θα σας ανακοινώσω τις ερωτήσεις και την απάντηση που έλαβα.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

Ευχαριστώ Σπύρο! Το κατανόησα πλήρως. Τα έτη εκστρατείας φυσικά δεν υπολογίζονται καθόλου. Μόνο τα πραγματικά έτη ασφάλισης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Μάριε, η αρχική σου ερώτηση αφορούσε το ποσοστό αναπλήρωσης και για αυτό απάντησε ο Σπύρος.
Τα έτη εκστρατείας λαμβάνονται υπόψιν με την προϋπόθεση ότι έχουν αναγνωριστεί (αν απαιτείται για αυτά αναγνώριση). Βλ. 1β παρακάτω
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/198371

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

ΟΚ! Το κατάλαβα. Με ένα σύντομο υπολογισμό, σχεδόν μηδενική απόκλιση σε σχέση με τη δεύτερη στήλη “ΕΦΚΑ/19” στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΑ” . Ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

Αχιλλέα Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Στη δεύτερη στήλη “ΕΦΚΑ/19” στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΑ” πώς προκύπτει το ποσοστό αναπλήρωσης ; Ρωτώ για το ποσοστό που αναγράφεται δίπλα στα δικαιούμενα χιλιοστά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

1894 μικτή κύρια το 30% 568 κρατήσεις 40 % πήρα καθαρά 307

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει πως βγαίνουν τα ποσά Αυτά ενας με πληρωτέο ποσό καθαρό 1200+ ευρω Συνταξη να παίρνει 330 ευρώ 13η Συνταξη ,και κάποιος με 1004 Ευρώ καθαρό πληρωτέο να παίρνει 13η Συνταξη 250 ευρω ,και άλλος με 990ευρω πληρωτέο να παίρνει 13η 235ευρω ?Που είναι αυτα που έλεγαν ότι πάνω από 1000+ευρω μεικτης ΣΥΝΤΑΞΗΣ θα πάρουν το 30% του ποσού τις μεικτής, Γιατί εγώ βλέπω ότι πήρα ουτε το 20%της μεικτης με 1004 πληρωτέο !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Aντώνης
Aντώνης

Στα 1580 μικτά (σύνταξη) πιστώθηκαν 317 ευρώ στην Τράπεζα.
Επί πλέον δεν είναι δώρο σύνταξης γιατί έχουν καταργηθεί αλλά επίδομα το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί και είναι ισόποσο με το μισό του πρώην Πασχαλινού δώρου.
Ειναι μια θετική ενέργεια και θα ήταν δίκαιη αν απαλλάσονταν απο φορολογία και κρατήσεις οι συντάξεις/μισθοί κάτω των 500 ευρώ μικτά και πολύτεκνοι έως ποσού 1000 ευρώ μικτά.
Μην γκρινιάζετε και μπερδεύεται τον αναγνώστη διότι δημιουργούνται αμφιβολίες εγκυρότητας των όσων ΄΄παραπονούνται΄΄.
Οι αδικίες προηγούμενων ετών σταδιακά διορθώνονται ιεραρχώντας την προταιρεότητα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αγαπητέ συνάδελφε αυτοί που παραπονούνται, δεν παραπονούνται γιατί πήραν ένα ποσό με μορφή επιδόματος όπως σωστά λες. Παραπονούνται γιατί μας το παρουσιάζουν σαν 13η σύνταξη. Βέβαια είναι ένα θετικό μέτρο και κανείς από εμάς δεν θα αρνηθεί να το εισπράξει. Άλλωστε λίγο ή πολύ όλοι το έχουμε ανάγκη. Με ενοχλεί όμως που μας το δίνουν μια εβδομάδα πριν από εκλογές και θέλουν να πιστέψουμε ότι η χορήγηση του την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελεί σύμπτωση. Σωστά λες επίσης ότι οι αδικίες προηγούμενων ετών σταδιακά διορθώνονται ιεραρχώντας την προτεραιότητα. Θα θεωρούσα μάλιστα πολιτική γενναιότητα το γεγονός ότι η διόρθωση αρχίζει με την επαναφορά του ΦΠΑ στα επίπεδα που τον παρέλαβαν ή την αναίρεση των καταστροφικών διατάξεων για τις συντάξεις χηρείας που θεσμοθετήθηκαν με τον Ν4387/2016 αν δεν παρουσιαζόταν έμμεσα αυτά τα μέτρα σαν επαναφορά αδικιών κάποιων αόριστων σκοτεινών δυνάμεων αγνοώντας την δική τους συμμετοχή. Θέλω εδώ να τονίσω ότι θυμάμαι και δεν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αντώνης
Αντώνης

Σε ευχαριστώ για την απάντηση GEORGIOSP

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

1184 μικτη σύνταξη μπήκαν 255 !!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας
Κώστας

Ναι 13η Σύνταξη. 245 σε εμένα με 1320 μικτά. Εεε βρε δούλεμα!!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΡΗΣ
ΑΡΗΣ

για άλλη μια φορά η κοροϊδία έπεσε συννεφο………ΕΥΓΕ και “ευχαριστούμε” για την 13 σύνταξη!!
Τελικά εκτός από το 6% είχε “δώρο” και τον φόρο……..στα 1580 μικτά πήρα 269. από 450 περίπου που έλεγαν βάση των πινάκων,………..βιάζομαι να έρθει η Κυριακή να ψηφίσω!!
Y.Γ (ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝΕ)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Μπήκε η 13η σύνταξη στην Πειραιώς…339 ευρώ…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΝΝΑ
ΑΝΝΑ

Με τι ποσό σύνταξης αν επιτρέπεται?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Harry67
Harry67

1571,99 μικτή 317 ευρώ το επίδομα.Μόνο σύνταξη δεν είναι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Aντώνης
Aντώνης

Harry67 πολύ σωστά τα γράφεις ακριβώς αυτά είναι τα ποσά. Οσοι παραπονούνται ας κοιτάξουν αν έχουν οφειλές.Δημιουργούνται αμφιβολίες εγκυρότητας σχετικά με όσα γράφουν κάποιοι.ενώ άλλοι υποστηρικτές τους φαίνεται να στεναχωρήθηκαν για άγνωστο λόγο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Ποσό σύνταξης 1223 ευρω

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Τι ποσό περνετε καθαρα? πληρωτέο χωρις το ΜΤΑ!Γιατί εγώ με 1004 Ευρώ πληρωτέο πήρα 258 Ευρώ !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Ben αυτό που έγραψα ειναι η καθαρή σύνταξη χωρίς το μέρισμα

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Οκ Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

Ben είσαι απόστρατος μήπως απο το 2013? Μπορεί να είμαστε και συμμαθητές γιατί κι εγώ περίπου τα ίδια πήρα. 1004 καθαρό πληρωτέο πήρα 256

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Ναι απόστρατος από τον 4/2014

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

Εγω 12/2013 μηπως εισαι 40 ΣΤΥΑ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

Στην Εθνική μπήκε η 13η.Για μένα 317 ευρώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Jim
Jim

Κυριοι..τι γινεται με την εισφορα αλληλεγγυης(για τους εν ενεργεια συναδελφους φυσικα) των μετοχικων ταμειων(ΜΤΣ-ΜΤΑ-ΜΤΝ)? Θα καταργηθει η θα συνεχισουν να υφιστανται οι κρατησεις?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Sakis
Sakis

Καλησπέρα.Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει τι γίνεται με τα υπηρεσιακά θέματα όταν κάποιος τίθεται ΕΟΘ βαθμός ανθυπασπιστή π.χ. μεταθέσεις, υπηρεσίες, αποσπάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
andr
andr

Καλησπερα.sakis τα στελεχη που τιθενται ΕΟΘ συνεχιζουν μεχρι την αποστρατεια τους με το βαθμο που φερουν, δεν υπηρετουν στο εξωτερικο,και ασκουν καθηκοντα της ειδικοτητας τους. Επισης τους δινεται η δυνατοτητα να αποστρατευτουν οποτεδηποτε θελησουν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΆΞΙΜΑ ΕΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
andr
andr

Δημητρη συγγνώμη αλλα δεν καταλαβαινω για ποια προυποθεση σε σχεση με τα συνταξιμα ετη ενοεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός