Διακλαδικά

Σελίδα σχολίων αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
2500
G.G.
G.G.

Καθορισμός του ύψους, του ποσοστού και της βάσης υπολογισμού κρατήσεων και εισφορών υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και του Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Στρατού επί των αποδοχών των μετόχων και των λοιπών υπόχρεων στην καταβολή τους
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28540

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Καθορισμός της μηνιαίας εισφοράς των μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αξιωματικών και ανθυπασπιστών υπέρ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28539

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ
Αποστρατεύτηκα 30/12/16, και έλαβα τρίμηνες Ιανουάριο 2017 έως Μάρτιο 2017. Το ΓΛΚ (ΕΦΚΑ), σε μένα και όσους πήραν τρίμηνες για το 2017, παρακράτησε τις τρίμηνες, όταν έδωσε τις προκαταβολές σύνταξης κα ενημέρωσε το ΓΕΝ για την παρακράτηση. Το ΓΛΚ έκδωσε το εκκαθαριστικό έτους 2017, για τις αποδοχές από 1/1/17 έως 31/12/17. Το ΓΕΝ με την σειρά του σκοπεύει να εκδώσει εκκαθαριστικό για τις τρίμηνες αποδοχές από 1/1/17 έως 31/3/17.Δηλαδή, έχουν συμπεριλάβει τις τρίμηνες στο ετήσιο εκκαθαριστικό και οι δύο φορείς. Τους είπα, ότι ήδη, οι τρίμηνες αποδοχές φαίνονται στο εκκαθαριστικό που εκδόθηκε από το ΓΛΚ, και τους έστειλα τα μηνιαία σημειώματα σύνταξης του 2017, καθώς και τα σημειώματα των τριμήνων. Από το ΓΕΝ είπαν ότι, δεν τους αρκεί η ενημέρωση της παρακράτησης, αλλά πρέπει να φέρω γραπτή βεβαίωση του ΓΛΚ, ότι μου έχει παρακρατήσει το ποσό των τριμήνων στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών και να το… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
G.G.
G.G.

Δηλαδή το ΓΛΚ το ποσό που σου παρακράτησε για τις τρίμηνες αποδοχές που είχες λάβει παρότι αφορά μείωση της προκαταβολής που ελάμβανες, σου το έβαλε στις καθαρές αποδοχές και όχι στο σύνολο των κρατήσεων που είχες.
Το ρωτώ αυτό γιατί γράφεις ότι έχουν συμπεριλάβει τις τρίμηνες στο ετήσιο εκκαθαριστικό και οι δύο φορείς.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΓΙΩΡΓΟΣ Α.
ΓΙΩΡΓΟΣ Α.

G.G όπως ακριβώς το λες. Το ΓΛΚ δεν τις έχει στις κρατήσεις και η ΕΛ.ΑΣ τις βάζει στο εισόδημα.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

To ΓΛΚ παρακράτησε τις τρίμηνες που είχα πάρει από το ΓΕΝ, διότι κανείς δεν δικαιούται τρίμηνες πλέον. Το ποσό πρέπει να είναι το (πληρωτέο ποσό των τριμήνων που έλαβα+φόρος + ειδ. Εισφορά Ν.3986 ) – (ειδική Εισφορά 2% +Περίθαλψη). Στην βεβαίωση έκανε την κατανομή σαν να πήρα προκαταβολή σύνταξης από την αρχή του έτους .Δεν φαίνεται πουθενά η παρακράτηση των τριμήνων.
Το ΓΕΝ έβγαλε το εκκαθαριστικό με το ποσό που πλήρωσε, σαν να μην μου αφαιρέθηκαν οι τρίμηνες από το ΓΛΚ.
Οι δυο φορείς δεν έχουν καμιά επικοινωνία ,(παρά μόνο όταν χρειάστηκε να αφαιρέσουν τις τρίμηνες, βρήκαν τον τρόπο). Ο πολίτης καλείται να τους συντονίσει για να μην χρεωθεί στο ετήσιο βεβαιωτικό , τις τρίμηνες που παρακρατήθηκαν.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Υπάρχει περίπτωση να μην έχει ολοκληρωθεί η επιστροφή των τρίμηνων αποδοχών; Αν συνεχίζει να υπάρχει οφειλή που εξοφλείται μηνιαία από την σύνταξη μέσα στο 2018, το ΓΛΚ θα εκδώσει βεβαίωση αποδοχών στην οποία θα αναγράφεται η μείωση των πραγματικών αποδοχών που αφορά το έτος 2017 όταν εξοφληθεί πλήρως το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό και τότε θα γίνει τροποποιητική δήλωση για τα εισοδήματα του 2017.
Βλ. Στην παρ. 15 του άρθρου 6 εδώ https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=EE9A509FE479140.1D031AEA53&SearchTerms=MTA0NQ_E__E_&version=2018/03/07 , και την παρ. 2 του αναφερόμενου σχετικού εγγράφου Δ12Α 1099005 ΕΞ2014/3.7.2014 εδώ https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=D61F4CCDB64CAF80.1D031AEA53&version=2014/07/03 .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
τεο
τεο

Είμαι πυροσβέστης και υπηρετώ στην επαρχία. Η σύζυγος εργάζεται στο παίδων στην αθηνα. Σε πόσους μήνες βγαίνει η συνυπηρέτηση

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Αλεκος
Αλεκος

Εξαρταται απο το ποσο γρηγορα θα γινουν τα 4 συμβουλια που απαιτουνται . 2 απο το παιδων (υπηρεσιακο και διοικητικο) οτι δεχονται να μετατεθει και 2 απο την επαρχια οτι την αποδεχονται. Μπορει να χρειαζονται μονο υπηρεσιακα αν η συζυγος δεν ειναι γιατρος (αυτο με επιφυλαξη). Παντος θελει τρεξιμο απο την πλευρα της συζυγου στις διοικητικες υπηρεσιες των 2 νοσοκομειων. Η δικη μου συζυγος το καταφερε μετα απο 6 μηνες , ημασταν τυχεροι.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Τα νέα μερίσματα στις Ενοπλες Δυνάμεις αφορούν και τους παλιούς συνταξιούχους Αχιλλέα?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
φανης
φανης

Καλημέρα χρόνια πολλά θα θελα να ενημερώσω όποιος συνάδελφος καταθέσει για σύνταξη θα πρέπει να έχει κάνει τη “καβάτζα ” από χρήματα γιατί έχουν καταργηθεί οι τρίμηνες αποδοχές . Για προσωρινή σύνταξη διανύω τον 5ο μήνα αφού κατέθεσα και δεν έχω λάβει τίποτα ακόμα..καλή δύναμη σε όλους !!!

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
panos
panos

Εισαι σιγουρος; νομιζω οτι απο τον 1ο μηνα της επομενης της διαγραφης σου δινουν την προσωρινη συνταξη αμεσα. Και μαλιστα το 1/2 του βασικου μισθου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Νομίζεις… Είσαι σίγουρος? Έχει δίκιο ο Φάνης. Στην περίπτωσή μου το 2017, παρ΄ολίγο να πεινάσει η οικογένειά μου. Αυτό ΔΕΝ θα το ξεχάσω ποτέ, ούτε και όταν πάθω Alzheimer.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Κύριε Καρασαββίδη καλημέρα σας. Χθες είδα μέσω διαδυκτίου το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης Μαίου 2018 όπου μετά τις κρατήσεις για τις αναγνωρίσεις το ποσό το οποίο προέκυψε είναι περίπου κατά 74 ευρώ μεγαλύτερο από τον υπολογισμό της εφαρμογής σύνταξης ΓΕΝ του site. Το προηγούμενο ενημερωτικό ήταν το πρώτο που έλαβα και είχε μέσα και τα αναδρομικά με αποτέλεσμα να μην έχω ακριβή εικόνα. Σας στέλνω το σημείωμα μήπως και δείτε τι έχω υπολογίσει λάθος.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΑΚΗΣ
ΑΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους και συγχαρητήρια για το site κύριε Καρασαββιδη.
Γνωριζει κάποιος συνάδελφος εάν έχει διευκρινιστεί αρμοδίως ότι οι αποστρατευθέντες λόγω ανικανότητας στρατιωτικοί λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας, για την περίπτωση απασχόλησης;
Ευχαριστώ..

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ

Καλημέρα σε όλους. Είμαι αποστρατος αξκος,Θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει ελάχιστος αριθμός ένσημων για ημιαπασχοληση χωρίς να μου μειωθεί η σύνταξη??

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Δεν υπάρχει τέτοια εξαίρεση. Σε περίπτωση μερικής απασχόλησης διάβασε το α/α 7.
https://enstoloi.net/eksaireseis-perikopis-gia-ergasia-sintaxiouxon/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Navyman
Navyman
Καλησπέρα κ.Καρασαββίδη. Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους. Πρώτη φορά γράφω εδώ, οπότε δεν μπορώ να μην αποδώσω τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μου για την εγκυρότητα, την ορθότητα και το όλο ήθος του site σας! Πρόσφατα ερωτήθηκα από την υπηρεσία που ήμουν εάν επιθυμώ να επανέλθω στο σώμα ως Αξιωματικός εξ εφεδρείας λόγω κάποιας εξειδίκευσης που είχα. Χωρίς να είναι βέβαια σίγουροι ότι αυτό γίνεται, απλά ήταν μια προσέγγιση. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε τις απολαβές των Αξκων εξ εφεδρείας. Είναι όπως τις βγάζει το πρόγραμμα υπολογισμού του μισθολογίου που έχετε, προσθέτοντας τις κρατήσεις εφάπαξ συν πιθανόν του Μετοχικού Ταμείου; Επίσης, όταν θα τελειώσει κάποιος αυτό το διάστημα της εφεδρείας, επαναυπολογίζεται η σύνταξη του με τον νέο τρόπο; Τα χρόνια που θα παραμείνει στην υπηρεσία θα προστεθούν στην σύνταξη; (Ισχύει;) Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι σε ερώτηση συναδέλφου στο ΓΛΚ του είπαν… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΣΩΜΑ:
Ναυτικό