Διακλαδικά

Σελίδα σχολίων αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

8242
Αφήστε ένα σχόλιο / ερώτηση

avatar
2500
george
george

Τα 5 χρόνια, για τους πριν το 92, είναι δωρεάν και για την εθνική και για την ανταποδοτική σύνταξη…

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
jonh
jonh

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΠ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
kostastam
kostastam

Jonny, το ερώτημά σου φίλε μοιάζει με ένα “υποθετικό” δικό μου:
“Υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν τα παλιά όρια ηλικίας και συνταξιοδότησης”? Μάλλον απίθανο ε?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

Kαλησπέρα. Στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών περιλαμβάνεται και το ΕΦΚΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος Κ
Χρηστος Κ

καλησπερα μηπως γνωριζουμε σε ποιο μηνα εχει σταματησει η πληρωμη των βεα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
aero
aero
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νίκος
Νίκος

https://staratalogia.blogspot.com/2018/08/blog-post_64.html?m=1 αφορά χορήγηση προσωρινών μερισμάτων μέχρι την έκδοση οριστικής σύνταξης όπως κατάλαβα.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Airwolf
Airwolf

Τι αλλάζει στα μερίσματα ?
Τώρα λέει μερίδια τάδε για τα Κλιμάκια τάδε έως τάδε.
Σε μα λέει κατηγορίας τάδε σε αυτά που έχουμε ήδη.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΞΕΝ
ΞΕΝ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕτΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΛΟΓΩ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑ Σ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ… ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΜΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗ. Ν. 3865/10 ΑΘΡΟ 20 ΠΑΡ 5 ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΙΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΓΓΕΛΤΗ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
νοκο
νοκο

Εισαγωγή κειμένου εδώ ……ΞΕΝ αυτό που γράφεις δεν ισχύει και μην παραπληροφορείς τον κόσμο…

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Εγω δεν παρσφληροφω κανεναν θέλεις να σου στειλω το εγγρσφο που εκανε η ομοσπονδία.
Στειλε email στο στειλω… Το ειπε και στην βουλη…. Εκτος κσι αν λέει ψεματα ξ ομοσπονδία… Υπαρχει εγγραφο και βίντεο.
Και αυτο ισχύει για τον θεσμό εμθ-εποπ που δεν εχει αλλαξει το ιεραρχίας και προαγωγών οχι για λοιπούς στρατιωτικους.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
andr
andr

ΞΕΝ το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές μέσα από την παρούσα σελίδα. Σε περίπτωση αυτεπαγγελτης αποστρατειας λόγο ορίου ηλικίας η σύνταξη αποδίδεται αμεσα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Ρωτα ενα δικηγόρο που γνωρίζει για αυτους που θεμελειωνουν μετα 2015 αυταπαγγελτη αποστρατεία και σύμφωνα με τον νομο 3865/10 διοτι εχουν επέλθει αλλαγές και εδω μέσα το λεμε εμείς και επαναλαμβάνω υπάρχει επίσημο έγγραφο ομοσπονδίας προς ΥΠΕΘΑ και ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4494 ΛΕΕΙ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΔ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ… ΟΠΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΕΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

@ ΞΕΝ Αν εσύ έχεις ρωτήσει δικηγόρο που ξέρει και σου είπε ότι σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας δεν δικαιούσαι σύνταξη πες του ότι μάλλον δεν ξέρει καλά αυτά που νομίζει ότι ξέρει. Αν αναφέρεται στην παρ. 5 του άρθρου 20 του Ν3865/2010 πες του να διαβάσει στην εγκύκλιο https://diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΛ3Η-4Β?inline=true στην σελίδα 7 για να μάθει ότι «Ειδικά για τους στρατιωτικούς, γενικά, που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 01-01-2015 και μετά και οι οποίοι απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως από την Υπηρεσία λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, με εξαίρεση τις περιπτώσεις επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής της σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους, ή την ημεροχρονολογία κατά την οποία, εάν ο στρατιωτικός δεν είχε απομακρυνθεί από την Υπηρεσία, θα συμπλήρωνε 35ετή πραγματική υπηρεσία.». Αυτά λοιπόν που αναφέρεις ισχύουν μόνο σε περίπτωση ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΟΣ και μόνο. Διάβασε και το σχετικό έγγραφο… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Πήγαινες ΠΟΕΣ μενού ενημερωση αρχειο βιντεο 21 βιντεο κσι ακου τι λεει… Οσο για το εγγραφο πες μου πως το σναιβαζεις εδω να το δεις
Και οσο για την δικηγόρο ξερει πολυ καλα αυτα που ξερει

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Άρης
Άρης

Νομιζω ότι η “ΞΕΝ” δεν διαφωνεί με το ότι “αν φυγεις αυτεπάγγελτα λόγω ορίου ηλικίας δικαιούσαι συνταξη”.
Η διαφωνία της είναι αν “δικαιούται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω ορίου ηλικίας”, νωρίτερα των 60 ετών ή των 40 στην υπηρεσία, αφού θεμελιώνει μετά το 2015 και ο νόμος την πάει υποχρεωτικά σε αυτά τα όρια.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Αυτό ακριβώς και είναι αντρας κυριοι. Και λεω ξανα να δειτε το βιντεο ποες μενού ενημέρωση αρχείο βίντεο 21 βιντεο… Και ακούστε τι λεει ο τσουγκαρακης… Και πειτδ μου πως να σας στειλω το εγγφσφο ποες που έκανε Απριλίου 17, πρός υπεθα..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
andr
andr

Καλημέρα. ΞΕΝ συγνώμη αλλά ειλικρινά δεν έχω κατάλαβει τελικά ποια είναι η ερώτηση σου. Ενώ συμφωνείς με το προηγούμενο σχόλιο του Αρη, το αρχικο σου σχολιο ήταν ότι δεν δικαιούται κάποιος άμεσα σύνταξη σε περίπτωση αυτεπαγγελτης αποστρατειας λόγο ορίου ηλικίας. (αναφέρεις ότι αυτή είναι η απάντηση που πήρες μετά από ερώτηση σε ομοσπονδία)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Για οσους θεμελειβνουν απο 1-1-2015 κσι μετά (24,6) ναι αυτή την απάντηση έχω σε εγγραφο και βίντεο

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Άρη ο ΞΕΝ αρχικό σχόλιο του λέει «ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΜΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕΤΑ ΤΟ 2015 ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗ». Αυτό δεν ισχύει. ΞΕΝ είδα το video στο οποίο αναφέρεσαι. Αν ήμουν στην θέση σου και άκουγα την σχετική συζήτηση θα ανησυχούσα και εγώ. Αυτά που αναφέρονται στο video όμως δεν ισχύουν. Για το λόγο αυτό και σε πρόσφατο (12/6/2018) έγγραφο που φαίνεται στον δεύτερο σύνδεσμο του σχολίου μου και υπογράφεται από τον ομιλητή που εμφανίζεται στο video, δεν αναφέρεται η πιθανότητα μη χορήγησης σύνταξης σε περίπτωση αυτεπάγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας αλλά ζητείται η δυνατότητα να μπορούν να παραμείνουν οι ενδιαφερόμενοι με αίτηση τους για συμπλήρωση συντάξιμων ετών. Επίσης το έγγραφο της ΠΟΕΣ που αναφέρεις, νομίζω ότι είναι αυτό http://www.poes.gr/epikairotita/2063-ilikiaka-oria-apostrateias-emth-kai-epop . Αν μιλάμε για το ίδιο έγγραφο, το οποίο είναι παλαιότερο (5/4/2017), η παράγραφος 3 ερμηνεύει την παρ. 5 του άρθρου 20 του Ν3865/2010 αντίθετα… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Άρης
Άρης

Και το ερώτημα είναι, αν δεν έχεις θεμελιώσει το 2015, πας για “40 έτη ή 60 ετών”? Ακόμα και αν είσαι παλιός ασφαλισμένος (από το 1990)?
ή ισχύει το όριο ηλικίας του βαθμού σου?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Για να ξεκαθαρίζουμε τσ πραγματα ο ομιλιτης αναφέρει να ισχύει οτι για αξκους δλδ αυτοι που συπληρωνουν 35 έτη αλλά οχι 58 ετων να παραμένουν μέχρι εκει εφοσον το θελουν. Αυτοί που δεν συμπληρώνουν 35 να παραμένουν ως 58 για να παρουν αμεσα σύνταξη. Το ΓΕΣ αναφέρει 15 έτη δικαιούσαι συνταξη. Αν εχεις 15 έτη τη δικαιούσαι στο 67 ετος. Οσο για τα 40 χρονια η 60 ετων ,αυτή η παράγραφος εχει αντικατασταθεί με νομο που θα σε στριλβ σε λιγο ποιος ειναι ,η νεα παράγραφος λεει…. Τα στελέχη των ενοπλω δυνάμεων δεν θα υποχρεούνται σε αποχώρηση προτού τα 58 ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ. οποτε αυτόματα υπαγομαδτε στην παράγραφο της αυαπαγδλτης αποστρστειας αν δεν βγαλει άλλο νομο για εμας. Για αξκους το εκανε με τον νομο 4494.Οποτε κυριε συναδερφε πιστεύω την ομοσπονδια μου και οχι καπιον αλλον διοτι ειναι γνωστής των στρατιωτικών θεμάτων και αν νιμιζει καπιος οτι λεει ψεματα… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΞΕΝ
ΞΕΝ

Παρ 7 αθρο 1 νομος 4336/2025
Και ενημέρωση οτι ο νομος 3883 /10 ιεραρχία αξκων έχει για ολους τουσ αξκους αυτεπάγγελτα συνταξη εφοσον εχουν 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας… Και με τον νεο νομο μενού εοθ μέχρι 58…γι αυτο επιμενω ν ακουμε τους δικός μας κυριοι γνωριζουν πολυ καλημέρα απο το καθένα .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Ξεν δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αντιπαρατεθώ μαζί σου όμως τυχαίνει να ξέρω συνάδελφους που αποστρατεύθηκαν αυτεπάγγελτα για διάφορους λόγους, πχ προβλήματα υγείας, χωρίς να θεμελιώνουν την 31/12/2014 24,5 χρόνια πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας (δηλ. υπάγονταν στα 40 έτη) και συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς όριο ηλικίας.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Άρης
Άρης

δλδ Τάκη (ή όποιος γνωρίζει), εγώ μπήκα το 1999 και πιάνω τα 55 το 2024. Θα με αποστατεύευσει η Υπηρεσία αυτεπάγγελτα αφού το όριο του βαθμού μου είναι τα 55 έτη ή “πάω” στη νέα διάταξη (60 ετών ή 40 έη) ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Αν ισχύει Άρη μου στα Σ.Α. ότι και στις Ε.Δ. και δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι τότε δηλ ισχύει ότι και σήμερα, η υπηρεσία σου θα έχει το δικαίωμα να σε αποστρατέυσει αυτεπάγγελτα με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι θα ισχύουν το 2024 τα σημερινά δεδομένα.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΠΣΑΕΜΘ
ΠΣΑΕΜΘ

Πείτε στην “Ομοσπονδία” ότι δεν γνωρίζει τι της γίνεται!!!Και βέβαια δικαιούστε τα πάντα!!!
https://psaemth.blogspot.com/2017/11/blog-post_78.html
https://psaemth.blogspot.com/2017/11/blog-post_95.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
δημητρης
δημητρης

Χαιρετε,μπορει να με ενημερωσει καποιος που να ανατρεξω για να μου δοθει με σημειωμα η μειωσης της συνταξης μου με τον επαναπολογισμο καθοτι θα χρειαστει να τον προσκομισω σε δικαστηριο , σας ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Δημήτρης
Δημήτρης

Κυριε καρασσαβιδη συμφωνα μτ την παρ 7 σθρο 1 ν. 4336/15 αντικαθίσταται η παρ 4 του άρθρου 20 ν3865/10…και για αυτους που θεμελειωνουν μετα το 2015 αναφέρεται μονο στην παρ 5 αθρο 20 ν. 3865/10.αν καποιος επιστρατευτεί αυτεπάγγελτα πριν τα 35 συμφωνα με αυτο περιμενει πότε θα συμπληρωθούν τα 35;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ARISTOS LEFT
ARISTOS LEFT

Στον προϋπολογισμό του 2019 η αναστολή περικοπής των συντάξεων.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» η κυβέρνηση θα εντάξει στον προϋπολογισμό του 2019 την αναστολή του προψηφισμένου μέτρου για περικοπή των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019

Πηγή: http://myportal.gr/ston-proipologismo-tou-2019-anastoli-perikopis-ton-sintaxeon/

Ζήτω ο Πρωθυπουργός μας. Τυχεροί όσοι βγήκαν στη σύνταξη έως τον 5/2016.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Πάρις
Πάρις

Ωραίος.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο περσινός Π/Υ κατατέθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου … έχουμε δρόμο ακόμη!
Και φυσικά δεν ξέρουμε αν αυτή η πρόθεση αναστολής των περικοπών εγκριθεί από τους θεσμούς.
Εκτός κι αν πιστεύετε ότι μετά τις 20 Αυγ. (ημερομηνία εξόδου από τα μνημόνια)
μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Man
Man

Καλημέρα, θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζετε απο την στιγμη που θα φυγεις απο την υπηρεσια η προσωρινή συνταξη δινεται άμεσα? και ποσο περιπου χρόνο κανει να βγει η κανονική?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Με ημερομηνία διαγραφής 30/3 πληρώθηκα πριν λίγες μέρες την σύνταξη του Αυγούστου (προσωρινή) συν τέσσερις μήνες αναδρομικά. Επειδή μου είχε καταβληθεί σαν εν ενεργεία ο μισθός του Απριλίου μου κράτησαν όλο το ποσό που είχα πάρει.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Καλησπέρα συνάδελφοι. Είμαι απόστρατος συνταξιούχος και πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε και η σύζυγός μου από τις Ε.Δ. χωρίς όμως δικαίωμα σύνταξης. Θα ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά την ασφαλιστική ικανότητα υγειονομικά. Το πρώτο εξάμηνο μετά την παραίτηση ασφαλίζεται από τον ΕΟΠΥ. Στην συνέχεια μπορεί να ασφαλιστεί μέσω εμένα ως προστατευόμενο μέλος από την στιγμή που δεν θα είναι ασφαλισμένη σε άλλο ασφαλιστικό φορέα? Ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γεώργιος
Γεώργιος

Καλησπερα στους επισκεπτες της ιστοσελιδας. Προς ενημερωση συνταξιουχων πιστωθηκε η συνταξη μηνος Αυγουστου. Οχι τα μερισματα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Airwolf
Airwolf

Πριν λίγο και τα μερίσματα ΕΚΟΕΜΣ / ΜΤΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γεώργιος
Γεώργιος

πιστωθηκε η τριτη δοση του επιδοματος τεκνων μαζι με τ’ αναδρομικα για οσους δεν ειχαν παρει λογω εκκρεμοτητων

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

ΤΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ?ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος
Γεώργιος

εθνικη τραπεζα

ΣΩΜΑ:
Στρατός