Διακλαδικά

Σελίδα με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Γιάννης
Γιάννης

Οι προσωπικές διαφορές και ενημερωτικά σημειώματα που κρύβουν στις συντάξεις Αποστράτων-Δημοσίου
https://staratalogia.blogspot.com/2019/05/blog-post_21.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Πίστωση 13ης σύνταξης σε πρώην δημοσίους υπαλλήλους με προσωρινή σύνταξη

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44703

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Η Ολομέλεια του ΣΤΕ , σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέτρεψε τις 2626-2635 /2018 αποφάσεις του ΣΤ τμήματος . ‘Ολες αφορούσαν κρίσεις περί της συνταγματικότητας της περίπτωσης 1 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου του ν 4093/12, όπου μεταξύ των άλλων δημοσίων υπαλλήλων , καταργούνται από 1-1-2013 τα δώρα και των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων, , Ελληνικής Αστυνομίας κλπ. Το ΣΤ’ τμήμα στη σκέψη 17 της 2626/2018 απόφασης είχε κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων κατά το μέρος που η κατάργηση αυτή αφορά ΕΙΔΙΚΩΣ τους εν ενεργεία δικαστικούς υπαλλήλους. Αν αποφάσισε έτσι για τους δικαστικούς παρομοίως θα αποφασίσει και για τους ενστόλους Όλα τα παραπάνω αφορούν τους εν ενεργεία , Η κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων ενστόλων έχει γίνει με διατάξεις της παραγράφου Β του ν 4093/12 που ακόμα δεν έχει κριθεί από Ολομέλεια Ανωτάτου Δικαστηρίου. Το κείμενο της Ολομέλειας όταν καθαρογραφεί θα μας διαφωτίσει περισσότερο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Αντιθέτως με την 2287/2015 Ολομέλεια ΣΤΕ είχε κριθεί αντισυνταγματική η κατάργησης των δώρων των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα, που συνέβη με την ΙΑ παράγραφο του ν 4093/12

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

ΠΡΟΣΟΧΉ : Η απόφαση του ΣΤΕ για δώρα και επίδομα αδείας, δεν αφορά ένστολους.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Giannis
Giannis

Αγαπητέ Αχιλλέα οι υπολογισμοί σου είναι απόλυτα σωστοί.Ελαβα 13η σύνταξη 18 λεπτά λιγότερο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Τ@κις
Τ@κις

Συνταγματική η κατάργηση των δώρων
Πριν…λίγο απόφαση του ΣΤΕ
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ανατρέπει την παλαιότερη θετική για τους δημοσίους υπαλλήλους απόφασης του Στ. Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων-δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012.
Χα χα τρέξτε κορόιδα σε δικηγόρους..για προσφυγές …πληηηηρώστε!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Δηλαδή δεν υπάρχει καμία ελπίδα όσον αφορά την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Στε; Οι ενώσεις των στρατιωτικών τι λένε γι αυτό; Το δικαστήριο για τα νυχτερινά γιατί πήρε τόσο μεγάλη αναβολή; Δικά μας δουλεμένα χρήματα και να μας τα στερούν με τόσο θράσος αψηφωντας ακόμη και το Συμβούλιο της Επικρατείας!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταμάτης
Σταμάτης

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το κόστος αναγνώρισης των μάχιμων ετών. Όπως είναι γνωστό σημαντικός αριθμός εν ενεργεία συνάδελφων είχε επιλέξει να αναγνωρίσει 5 μάχιμα έτη στα πλαίσια του Ν.4387/16. Ο συγκεκριμένος νομός προέβλεπε ποσοστό εισφορών αναγνώρισης 6.67% έως τα τέλη το 2016 και σταδιακή αύξηση ανά έτος. Το καλοκαίρι του 2018 το εν ενέργεια προσωπικό ενημερώθηκε στις μονάδες του ότι απαιτείται προσωπική αναφορά προκειμένου να συνεχιστούν οι καταβολές των δόσεων με το υφιστάμενο ποσοστό εισφορών , ενώ για όσους δεν υποβάλουν αναφορά οι καταβολές θα διακοπτόταν. Προσφάτως το εν ενέργεια προσωπικό είχε νέα ενημέρωση με τις εξής (επιγραμματικά) επισημάνσεις: α. Ότι η διαδικασία αναγνώρισης αναφέρεται αποκλειστικά στα 5 πρώτα χρόνια που έχουν διανυθεί σε Μονάδες Εκστρατείας. β. Ότι δίνεται η δυνατότητα διακοπής της διενεργουμένης παρακράτησης χωρίς όμως επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών. γ. Ότι δίνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του ποσού με έκπτωση 2%. δ. Ότι… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σπύρος
Σπύρος

Αντί να δώσουν τα αναδρομικά κοροϊδεύουν με… «Ψαλιδισμένη 13η Σύνταξη» (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΕΓΓΡΑΦΟ)
https://staratalogia.blogspot.com/2019/05/13_19.html

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΛΕΞΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ

Τι είπε για την 13η σύνταξη

Όσον αφορά την «13η σύνταξη» και την ψυχρολουσία που υπέστησαν οι συνταξιούχοι, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Έχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα το μισό δηλαδή που έπαιρναν πριν τις περικοπές».

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Σας παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να καταλάβει… Υποτίθεται το Στε θα εκδικαζε το θέμα των νυχτερινών 13 Μαΐου με το κατεπειγον λόγω της σοβαρότητας κσι και της αδικίας του θέματος… Πήρε τελικά αναβολή για 21 Οκτωβρίου!!!!!! Επίσης από 23 Ιανουαρίου περιμένουμε μια έκβαση καθώς για άλλη μια φορά το κράτος αγνόησε την απόφαση του Στε για τα 2 χρόνια που εκκρεμούν όσον αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις χωρίς επίσης να επαναφέρουν στα επίπεδα του 2012 όπως ορίζει η απόφαση…. Έχουμε καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι;;;;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Michael Kappa
Michael Kappa

κ. Αχιλλέα πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτεί μια νέα κατηγορία σχολίων, που να αφορά μόνο αποστράτους, γιατί κρίνοντας από τα σχόλια που γίνονται, δημιουργείται σύγχυση, επειδή ή αντίδραση του ΕΦΚΑ έχει μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τα επιτελεία των κλάδων, όσον αφορά την εφαρμογή των νόμων και των ΚΥΑ σε όλα τα θέματα, επικαιρότητας, φορολογικά κτλ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Chris 21
Chris 21

Ή εναλλακτικά, μαζί με το σώμα που ανήκει κάποιος (ΣΞ, ΠΑ κλπ), να δηλώνει και την ιδιότητα του π.χ ε/ε ή ε/α.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Μ.Π
Μ.Π

Κ.Αχιλλέα καλημερα σας. Σας παρακαλώ απαντήστε στην απορία μου. Πήγα υπέβαλα την φορολογική μου δήλωση και ενώ στο εκαθαριστικό μου βγάζει εμένα και τη σύζυγό μου 31.800 εισόδημα, στην υποβολή του Α21 που είναι για το επίδομα παιδιών μας βγάζει εισόδημα 37.800 και γράφει σαν υποσημείωση οτι απορρίπτεσθε απο το επίδομα τέκνων(3 παιδιά). Ο λογιστής μου ανέφερε ότι προσμετρήθηκαν τα αναδρομικά Δεκ18 στο Α21 με αποτέλεσμα να απορρίπτομαι. Περιμένουμε κάποια τροποποίηση; Τι πρέπει να κάνω;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Μαλλιασε η γλωσσα μας να λεμε οτι επειδη ενημερωθηκε το Ε1 δενειμαστε και ετοιμοι να υποβαλουμε δηλωση γιατι ακομη ο ΗΔΙΚΑ που διαχειριζεται το επιδομα παιδιου δρν ενημερωθηκε.30-6 ληγουν οι δηλωσεις και τρεξατε ολοι απο τον Μαη να κανετε δηλωση…ο λογιστης σου επρεπε να σε ενημερωσει.τωρα παρτον να σου πει τι θα κανεις…

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Μπορείς να ακυρώσεις την αίτηση. Σύμφωνα με το άρθρο 47, παρ. 1 του N. 4609 (ΦΕΚ 67 Α/3-5-2019) θα πρέπει να μην προσμετρηθούν.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΣΟΖΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ
ΣΟΖΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΡΟΣ

38χιλιαρικα και θες και επιδομα;Να κανουμε ερανο να σε βοηθησουμε……

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ

Καλησπέρα Αχιλλέα, σε συνεχεια προηγουμενης μου αναρτησης, (16 Μαΐου 2019 19:45) ότι η υπουργός είπε ότι για τις συντάξεις χηρείας επανυπολογισμος θα γίνεται μόνον αν υπάρχουν αυξήσεις για τον δικαιουχο, αναρτηθηκε σημερα το ΦΕΚ NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4611/17 Μαΐου 2019 και αναφερει στο αρθρο 19 Σύνταξη λόγω θανάτου: 6. Στην παράγραφο 7 του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 προστίθενται εδάφια ως εξής: «Ειδικότερα, αν το ποσό της σύνταξης, όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του σύμφωνα με το άρθρο 14, είναι μεγαλύτερο του καταβαλλόμενου κατά την 12.5.2016 ποσού σύνταξης, τα ποσοστά της υποπαραγράφου Α ́ της παραγράφου 4 υπολογίζονται επί του μεγαλύτερου ως άνω ποσού. Αν το ποσό της σύνταξης, όπως προκύπτει από τον υπολογισμό του σύμφωνα με το άρθρο 14, είναι μικρότερο του καταβαλλόμενου κατά την 12.5.2016 ποσού, τα ποσοστά της υποπαραγράφου Α ́ της παραγράφου 4 υπολογίζονται επί του καταβαλλόμενου ως άνω ποσού.». Αν εχω καταλαβει καλα, νομιζω οτι… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό