Διακλαδικά

Σελίδα με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

avatar
1000
Γιάννης
Γιάννης

Μηταράκης: Εφάπαξ και σε δόσεις η επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους.
https://staratalogia.blogspot.com/2019/09/blog-post_80.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Georgios
Georgios

αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους Σε πρωτοετή φοιτητή τη διαδικασία πρέπει να ακολουθησουμε?

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
aero
aero

stratologia.gr

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

Θα ζητήσει μια βεβαίωση από την σχολή του, θα πάει να την υποβάλει στο στρατολογικό γραφείο και θα του δώσουν την αναβολή λόγω σπουδών.
ΥΣ. Ο λόγος παρέμβασης είναι ότι δύσκολα ανοίγει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μανώλης
Μανώλης

Καλησπέρα ! Πως βλέπεις τα νέα ενημερωτικα σύνταξης ; Σας ευχαριστώ!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τ@κις
Τ@κις

ΕΦΚΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΙΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ
Αυτά όταν αναρτηθούν, ακόμα τίποτα έλεγαν για 15 Σεπτεμβρίου τώρα λένε ο΄ταν πληρωθούμε δηλαδή τέλος Σεπτεμβρίου! ΠΕΡΙΜΕΕΕΕΝΟΥΜΕΕΕΕ!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Σταυρουλα
Σταυρουλα

Οι αστυνομικοι που μπηκαν στο σωμα το 1992 ποσα χρονια θελουν καθαρα για το εφαπαξ και εαν στην καταβολη του εφαπαξ μετραει η πενταετια

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιάννης
Γιάννης

Τα ενημερωτικά συντάξεων με την πληρωμή του Σεπτεμβρίου.
https://staratalogia.blogspot.com/2019/09/blog-post_15.html

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Κάπου γράφει και την υπόψη πληροφορία:

Αυτά που θα πάρουν τώρα στα χέρια τους οι 1,77 εκατ. συνταξιούχοι θα είναι τα ενημερωτικά με τον επανυπολογισμό συντάξεων για τον μήνα Ιανουάριο του 2019. Μέσα στον Οκτώβριο και Νοέμβριο θα αναρτηθούν και για τους υπόλοιπους μήνες.

ΥΓ: Αν πρόκειται να επέλθουν σύντομα αλλαγές ασφαλιστικού (υπήρχε και η υπόσχεση για κατάργηση) στον Νόμο Κατρούγκαλου, τότε όλα αυτά τα ενημερωτικά θα έχουν αξία μόνο για διαπιστώσεις τυχόν σφαλμάτων αφού στην ουσία θα αποτελέσουν (ένα σύντομο) παρελθόν…σε αναμονή λοιπόν!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νικος
Νικος

Σε ερωτηση μου, σχετικα με την εκδοση της κανονικης συνταξης, μου ειπαν στο Γ Λ Κ οτι αυτην την στιγμη βγαζουν τις συνταξεις οσων πηραν προσωρινη το Σεμπτεβρη του 2017.
Ζησε Μαη που λεει και η παροιμια.
Γνωριζει καποιος κατι γιαυτο το βασανιστικο, για οσους ειμαστεστην αναμονη, θεμα ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αrmy
Αrmy

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα συμμαθητης μου που εφυγε 28-12-16 ακομα προσωρινη παιρνει κ του ειπαν θα δουμε

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αποστολος
Αποστολος

Ασ βγάζουν οποιο ν μηνα θελουν αρκεί να βγάζουν. Που ρωτήσες φιλέ νικο;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
MANOS
MANOS

Νίκο εγώ με διαγραφή Νοέμβριο του 16 ακόμα προσωρινή παίρνω.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος
Γιώργος

Θα ηθελα να καταθέσω μια διαφορετική άποψη-προσεγγιση για την εξαγορά των 3 ετών μπόνους για τους ασφαλισμένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1-1-2015 και μετά .Σύμφωνα με τον νόμο γίνεται όπως η εξαγορά χρόνου σπουδών. Η αναγνώριση του χρόνου σπουδών απαιτεί την καταβολή εκ μέρους του ενδιαφερομένου εισφοράς εξαγοράς με ασφάλιστρο 6,67% (όση είναι και η εισφορά του στρατιωτικού για την κύρια σύνταξη).Οχι και του εργοδότη .Συμπέρασμα το ποσό ίσως λοιπόν να είναι κατά 2/3 μικρότερο από τον υπολογισμό στον πίνακα Αχιλλεα. Αυτό γράφεται στην σελίδα του ΕΦΚΑ σήμερα που το διάβασα. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δούμε .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Δώσε την παραπομή στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ που το είδες για να μπορέσουμε να έχουμε άποψη και να σχολιάσουμε κάτι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ.ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Θα πρέπει να παρακολουθείς τις ανσκοινώσεις της ΕΑΑΣ ή πάρε κάποιο τηλέφωνο για το θέμα. Αιτήσεις κάνουν συνήθως εως τον Οκτώβριο. Δές παλαιότερη ανακοίνωση
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://eaas.gr/news/anakoinose-44-brabeyse-matheton&ved=2ahUKEwj3rKzN_szkAhWhw6YKHW2pBOUQFjAAegQIBhAC&usg=AOvVaw0-2tLeQmJz-qnYpASWATcI&cshid=1568350010351

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΝΗ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Dani
Dani

Δικαιούται από την ΕΑΑΣ, όπως σου είπε ο Γιάννης και επίσης από το ΜΤΣ όταν αναρτηθεί η ανακοίνωση χορηγιών για το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2018 -2019. (Το επόμενο έτος, δηλαδή περίπου Φεβ 2020) Η περσινή είναι: https://www.eaas.gr/news/anakoinose-gia-choregies-2019
Επίσης εάν είναι η πρώτη σε βαθμολογία Πανελληνίων στο σχολείο της, δικαιούται από την Eurobank βραβείο ποσού 500 Ευρώ. Αυτό υπολόγισε την άνοιξη του 2020.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
XK
XK

Δημήτρη, προϋπόθεση των παραπάνω σχολίων του Γιάννη και του Dani πρέπει να είσαι εγγεγραμμένο μέλος στην ΕΑΑΣ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΤΕΚΝΟ ΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ(ΣΕ ΙΑΤΡΕΙΟ).ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ( 4ωρες) ΑΝΕΛΕΙΠΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (5 ΗΜΕΡΕΣ /ΕΒΔΟΜΑΔΑ). ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΑ ΕΝΣΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ/ΜΗΝΑ? (22 η 25?)
ΥΣ. ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Αν οι ημερήσιες αποδοχές του είναι ίσες ή μεγαλύτερες από το ημερομίσθιο της 1ης Ασφαλιστικής Κλάσης, τότε αναγνωρίζονται στην ασφάλιση όσες είναι οι πραγματικές μέρες απασχόλησης του μήνα.
Όταν γίνει και επίσημα η πρόσληψη του μπορεί από την Εργάνη να δει τους όρους της εργασίας του (επιλέγοντας το Ε3: Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης)
https://employees.yeka.gr/(S(yat53k0mz4kekb3pfsy4z4pb))/login.aspx
Και κατά την διάρκεια της εργασίας του (μετά από 4 μήνες από τότε που προσλήφθηκε) μπορεί από τον παρακάτω σύνδεσμο να βλέπει τα ένσημα που θα του υπολογίζουν κάθε μήνα.
https://apps.ika.gr/eAccess/login.xhtml

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΝΗ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νίκος
Νίκος

Καλημέρα σας. Συγχαρητήρια στο κο Καρασαββίδη για την υψηλού επιπέδου πληροφόρηση αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργή συμμετοχή σας στη παρούσα ιστοσελίδα. Εξετάζοντας τη δυνατότητα συνταξιοδότησης παρακαλώ αν μπορεί να μου επιλυθεί μια απορία σχετικά με το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των τριτέκνων. Εισήλθα στη Σ.Ι. το 1991 και είμαι παντρεμένος (το τρίτο τέκνο μου γεννήθηκε το 2011). Το ερώτημα που δεν μπόρεσα να αποσαφηνίσω είναι αν οι ευνοϊκές διατάξεις αφορούν όλους τους τρίτεκνους άντρες ή μόνο αυτούς οι οποίοι είναι χήροι ή διαζευγμένοι με επιμέλεια των τέκνων τους.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σπύρος
Σπύρος

Συμπληρώνεις την εφαρμογή Δικαίωμα Σύνταξης και βλέπεις πότε θεμελιώνεις.
https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
Επίσης το παρον sait έχει αρκετές δυνατότητες – πληροφορίες.
https://enstoloi.net/tropos-chrisis-aksiopoiisis-site/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Airwolf
Airwolf

Ναι αφορούν όλους που έχουν την επιμέλεια των τέκνων τους

https://drive.google.com/file/d/1b_BvZE5U-hBX3oYcOhnlc1E-JCI-PwGp/view

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Μέχρι την 31/12/2010 για να μπορεί ένας άνδρας να κάνει χρήση του δικαιώματος της εικοσαετίας σαν τρίτεκνος θα έπρεπε να τελεί σε κατάσταση χηρείας ή να ήταν διαζευγμένος που είχε την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση.
Από 1/1/2011 εξομοιώθηκαν άνδρες και γυναίκες ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους και δεν υπάρχει πλέον η προϋπόθεση χηρείας ή επιμέλειας για την χρήση του δικαιώματος της εικοσαετίας. Λεπτομέρειες για το θέμα αυτό μπορείς να διαβάσεις στις σελίδες 4 και 5 της εγκυκλίου https://diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΛ3Η-4Β?inline=true .
Στην περίπτωση την δική σου συμπλήρωσες την εικοσαετία το 2011 οπότε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για χρήση της εικοσαετίας λόγω τριτεκνίας.
Για να βρεις πότε θεμελιώνεις ακολουθείς τις οδηγίες του Σπύρου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
DX
DX

καλημερα αν εισαι τριτεκνος και εχεις κλεισει 20ετια το 2010 τι ισχυει;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Εξαρτάται από τον χρόνο γέννησης του τρίτου παιδιού.
Αν η ερώτηση σου αφορά τον χρόνο θεμελίωσης χρησιμοποίησε την εφαρμογή Δικαίωμα Σύνταξης για να βρεις πότε θεμελιώνεις (σημ. δώσε προσοχή στο έτος γέννησης του τρίτου παιδιού).
Αν η ερώτηση αφορά τις προϋποθέσεις χρήσης της 20ετίας, με γέννηση του παιδιού από το 2010 και νωρίτερα θεμελιώνεται δικαίωμα χρήσης της 20ετίας μόνο για χήρους ή διαζευγμένους που έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση. Αν το τρίτο παιδί έχει γεννηθεί από το 2011 και μετά η δυνατότητα χρήσης της 20ετίας ισχύει για όλους τους τρίτεκνους.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
HP
HP

εάν είσαι παλαιός ασφαλισμένος θεμελιώνεις 2010 ως τρίτεκνος

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συμφωνώ αυτό ακριβώς ισχύει…..ανήκω στην ίδια περίπτωση..η διαφοροποίηση αυτή μετά το 2011 έγινε προκειμένου να εφαρμοστεί η νομοθεσία της ΕΕ για τη μη διάκριση των 2 φύλων.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
DX
DX

και ισχύουν τα 30 πραγματικά + 5 πλασματικά=35/35; θεμελίωση Αυγ 2010.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Γνωστοποίηση των διατάξεων του άρθρου 37 του ν. 4611/2019
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9566465%CE%981%CE%A9-%CE%A5%CE%98%CE%9C?inline=true

ΣΩΜΑ:
Στρατός