Διακλαδικά

Σελίδα για ερωτήσεις και σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.6.546 Responses to Διακλαδικά

 1. Custom avatarArmy λέει:

  Το γάμο των πληρώνουμε με Τ ο βασικό εκείνου του έτους που πραγματοποιήθηκε η με των τώρα βασικό;

 2. Custom avatarSTR λέει:

  Εδώ όμως GEORGIOSP, ο ΝίκοςΜ μιλάει για κράτηση από την προσωρινή σύνταξη, την οποία, εκ παραδρομής εκτιμώ, την αναφέρει ως προκαταβολή. Το να σου κάνουν κρατήσεις για ποσά που δεν έχεις λάβει ακέραια δε νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον τραβηγμένο?

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Και η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την ονομάζει προκαταβολή και όχι προσωρινή (http://www.nomotelia.gr/photos/File/1519b.pdf ) .
   Δεν μιλάμε για κράτηση αλλά για συμψηφισμό. Δίνεται η προκαταβολή από την ημερομηνία διαγραφής και επιστρέφονται οι τρίμηνες αποδοχές. Το θέμα του φόρου είναι καθαρά διαδικαστικό και δεν επιβαρύνει κανέναν. Αν σε αυτή την ιστορία θεωρώ κάτι τραβηγμένο είναι το ότι χρειάστηκαν σχεδόν 11 μήνες να βγει η απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης στους στρατιωτικούς και τόσους μήνες έμεναν συνάδελφοι χωρίς κανένα εισόδημα.

   • Custom avatarSTR λέει:

    Ευχαριστώ GEORGIOSP, όπως πάντα κατατοπιστικότατος, με κάλυψες πλήρως. Όσο για τη “προκαταβολή – προσωρινή” η παραδρομή ήταν δική μου ΝίκοΜ…….!!!!

    • Custom avatarG.G. λέει:

     Πέραν των όσων ανέφερε ο GEORGIOSP στο προηγούμενο σχόλιο του σχετικά με τον συμψηφισμό, η πλήρης αποκατάσταση του τι πήρα και τι θα δώσω, θα γίνει του χρόνου με την κατάθεση τροποποιητικής δήλωσης Ε1, καθώς φέτος η βεβαίωση αποδοχών που λάβατε και θα δηλώσετε στην εφορία έχει μέσα και τις τρίμηνες αποδοχές, και θα πρέπει να δηλώσετε και τα χρήματα που λάβατε από το ΓΛΚ για το 2016.

 3. ΚώσταςΚώστας λέει:

  Καλησπέρα κύριε Καρασαββίδη!Τι ισχύει τελικά με την περικοπή της εθνικής σύνταξης για τους κάτω των 55;Το έχετε υπολογίσει στους πίνακες σας; Υπολογίζεται στην προσωπική διαφορά ή όχι.π.χ. το κόψιμο του επιδόματος των παιδιών δεν υπολογίζεται στην προσωπική διαφορά και θα γίνει αυτόματα από 1-1-19 http://www.militaire.gr/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83/

  • ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

   ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΕΦΥΓΑ ΤΟ 2006 ΣΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΤΩΝ 46 ΕΤΩΝ,ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 18-19.ΚΑΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΝ ΕΓΩ ΕΧΩ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ.Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΘΑ ΧΑΣΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 380 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,ΕΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ.ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥ ΟΓΑ.

   • ΣώτοςΣώτος λέει:

    Σε παλιότερη ανάρτηση ενός συναδέλφου που είχε επικοινωνήσει με το ΓΛΚ για το συγκεκριμένο θέμα, του ειπώθηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για εμάς και θα δωθεί λύση χωρίς να χρειαστεί κάποια επιπρόσθετη νομοθετική παρέμβαση.
    Απλά μένει να το δούμε.
    Εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο και εγκυρότερο ας μας ενημερώσει.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Η τελευταία πληροφορία που είχαμε για τον περιορισμό του άρθρου 7 του Ν4387 ήταν από τον ΝίκοςΜ ( https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-134/#comment-49693 ).
     Στην εγκύκλιο https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΞ9Ν465ΧΠΙ-992?inline=true που εκδόθηκε πρόσφατα αναγράφεται «Σε συνέχεια των οδηγιών της εγκυκλίου αυτής, τις οποίες θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την εφαρμογή των εν λόγω άρθρων σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας, επισημαίνουμε ότι, προς το παρόν και μέχρι να διευθετηθούν ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής ειδικά των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 7, οι αποφάσεις συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν σχετική επιφύλαξη.» Πιστεύω/ελπίζω ότι η διευθέτηση ζητημάτων ερμηνείας έχει να κάνει και με την περίπτωση μας και συνδέεται με την πληροφορία του Νίκου.

     • ΣώτοςΣώτος λέει:

      Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
      Ευελπιστούμε τελικά να μην ισχύσει κάτι τέτοιο για εμάς, μόνο και μόνο λόγω του ότι δεν αποχωρούμε απο την υπηρεσία με όριο ηλικίας (παλιότεροι ασφαλισμένοι με 35ετία), αλλά με έτη ασφάλισης.

 4. Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

  Καλησπέρα σε όλους,
  Η διαγραφή μου έγινε την 30 Δεκ 16. Κατόπιν πήρα τρίμηνες αποδοχές και αναμένω την πολυπόθητη προκαταβολή.
  Σήμερα μίλησα με τον χειριστή μου και μου είπε:
  α. Θα πληρωθώ προκαταβολή μηνός Ιουλίου (και των προηγούμενων μηνών του 2017) τέλος Ιουνίου.
  β. θα μου κρατήσουν γύρω στα 1000 Ε επιπλέον των χρημάτων που εισέπραξα κατά τις τρίμηνες αποδοχές , διότι θα μου κρατήσουν επιπλέον τον φόρο τον οποίο κατέβαλαν στο ΥΠ. Οικ όταν πληρώθηκα. Δηλ, αντί να ζητήσουν από μένα τις τρίμηνες που πληρώθηκα και από το Υπ. Οικ τον φόρο που έλαβε από την μισθοδοσία μου, τα ζητούν από μένα όλα προκαταβολικά και στο τέλος του έτους , ψάξε να βρεις αν έγινε κανένα λάθος με τον φόρο που αναλογεί και που εισπράχτηκε . Και γιατί να δώσω προκαταβολικά τον φόρο του εισοδήματος χωρίς να έχω πληρωθεί κάποιο εισόδημα?
  Αυτά για όσους έχουν πάρει τρίμηνες και αναμένουν προκαταβολή σύνταξης.

  • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

   Καλησπέρα, Νίκος Μ και σέ εμένα έχουν κάνει κράτηση φόρου 900 Ευρώ καί γιά όσους διαγράφηκαν μέχρι 30/6/16. μέ τρίμηνες αποδοχές. Διαγραφηκα 24/6/16 μέ αυτεπάγγελτη αποστρατεία γιά λόγους υγείας. Αριθμός πρωτοκόλλου Γ.Λ.Κ. 24/8/16 καί πληρωθηκα πρώτη φορά 30/1/17.

   • Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

    Απίστευτοι είναι.Μένουμε κάποιους μήνες απλήρωτοι και μας φορτώνουν προκαταβολικά το φόρο .Εσύ έπεσες στην αλλαγή του οικονομικού έτους.Έβγαλες τουλάχιστον άκρη με τις κρατήσεις αυτές ?? Πώς θα σου επιστρέψουν τα 900 Ε ??

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Η διαδικασία που σας είπαν είναι η σωστή και έχει να κάνει με τους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Το τελικό πληρωτέο ποσό δεν αλλάζει γιατί το καθαρό ποσό των τρίμηνων + φόρος θα αφαιρεθεί από το ποσό των αναδρομικών και θα φορολογηθεί το υπόλοιπο. Για την ευκολία των υπολογισμών ας υποθέσουμε ότι το ποσοστό της κλίμακας φόρου είναι 20%.
     Αν το καθαρό ποσό των τρίμηνων αποδοχών είναι 3000€ θα πληρωθεί κάποιος 2400€ και η υπηρεσία (π.χ ΥΠΕΘΑ) του θα αποδώσει στο υπουργείο οικονομικών 600€ σαν φόρο.
     Αν το συνολικό ποσό των αναδρομικών της σύνταξης είναι 10000€ το πληρωτέο είναι 8000€ και τα υπόλοιπα είναι φόρος που θα αποδοθεί στο υπουργείο οικονομικών.
     Με την εκκαθάριση το ΓΛΚ θα επιστρέψει στο ΥΠΕΘΑ το σύνολο των 3000€ που είχε δώσει από τον προϋπολογισμό του για το εργαζόμενο (αποδοχές + φόρο) και θα φορολογήσει τις υπόλοιπες 7000€ με 20% δηλ. 1400€ και θα δώσει στον συνταξιούχο 5600€.
     Συνολικά ο συνταξιούχος θα έχει εισπράξει 2400+5600=8000€. Ακριβώς το ίδιο ποσό θα εισπράξει και κάποιος που δικαιούται τα ίδια ποσά αλλά δεν έχει πάρει τρίμηνες αποδοχές.

     • Custom avatarSTR λέει:

      Εδώ όμως GEORGIOSP, ο ΝίκοςΜ μιλάει για κράτηση από την προσωρινή σύνταξη, την οποία, εκ παραδρομής εκτιμώ, την αναφέρει ως προκαταβολή. Το να σου κάνουν κρατήσεις για ποσά που δεν έχεις λάβει ακέραια δε νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον τραβηγμένο?

    • Custom avatarΗΛΙΑΣ λέει:

     Καλημέρα, Νίκος Μ όχι δεν έβγαλα άκρη. Στείλε μου τό μέιλ να επικοινωνήσουμε.

  • ΚωσταΣΚωσταΣ λέει:

   ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ Η ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ.?

   • Custom avatarΝίκοςΜ λέει:

    Οι τρίμηνες είναι από τον προυπολογισμό του ΥΕΘΑ

    • ΚωσταΣΚωσταΣ λέει:

     EΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΓΩ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛ-ΑΣ 14/2/17 ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ 31/12/16 ΛΟΓΩ ΟΡΙΟΥ ΗΛ.ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚ-,ΤΕΛΟΣ ΙΑΝ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡ. ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.?

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar