Διακλαδικά

Σελίδα με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

avatar
1000
Kostaloni
Kostaloni

Παρακαλώ όποιον γνωρίζει να με διαφωτισει:η παρακράτηση 30% στην σύνταξη για όσους από συνταξιουχους εργάζονται αφορά στο σύνολο της ή μόνο στην ανταποδοτική. Επίσης, αν οι στρατιωτικοί που δεν έχουν 5ετια εκστρατείας και την ζητάνε, με την γνωστή αρνητική γνωμοδότηση του ΕΦΚΑ, αυτοί που έχουν 5ετια εκστρατείας θα πάρουν άλλα 5 ή θα εξισωθουν όλοι, πήγαν – δεν πήγαν παραμεθόριο; Ένας που έκανε Αθήνα ” λογω ειδικοτητας” θα πάρει 5ετια και αυτός που έκανε 10 χρόνια Έβρο – Λήμνο θα πάρει αλλά 5 σύνολο 10;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΔ
ΔΔ

Βάζω υπολογισμός σύνταξης
Και μου βγάζει 90 ευρώ παραπάνω
Έχει αλλάξει κάτι ;;;;;;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Jim
Jim

…Μέσος όρος αποδοχων σύνταξιμων από την αρχή και οχι τελευταίας 15ετιας (νεος Ανθλγος-Λχιας 800€) + την μαχιμη πλασματικη 5ετια η όποια είναι αμφισβήτησιμη….+ 0.5% για μαχιμους ανω 40ετιας (δεν είμαι) ..Στα ίδια πάνω κάτω είμαστε.. αντε 20€ πάνω..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Λεωνίδας κ
Λεωνίδας κ

Καλησπερα Μενω επαρχία. Εχει κάνεις ιδεα να μου πει που πρέπει να στείλω πιστοποιητικό σπουδων για συνέχιση καταβολής επιδόματος τέκνου στη σύνταξη; ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
atirel3
atirel3

Καλησπέρα
Μήπως ξέρει κανείς αν ο μισθός Φεβρουαρίου είναι με τη μείωση του αφορολόγητου ή χωρίς;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
andr
andr

Καλησπερα…atirel3 το φύλλο μισθοδοσιας φεβρουαριου εχει εκδοθεί με εφαρμογη της νεας φορολογικης μεταρυθμισης. ( το γραφει στο φυλλο μισθοδοσιας φεβρουαριου εκει που εχει και τα προσωπικα μας στοιχεία)

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Πόση διαφορά είδες συνάδελφε;συμβαδίζει με τους υπολογισμούς του σαιτ στο μισθολόγιο 2017;

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο πίνακας 1(έως 30/9/2019) στην ανταποδοτική θα έχει ισχύ και στις νέες αιτήσεις για σύνταξη ?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Δημήτρης
Δημήτρης

Μπορεί κάποιος να αναγράψει τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης γιατί όσο και αν κοίταξα το νέο ασφαλιστικό δεν τα βρήκα (εκτός και αν δεν κοίταξα σωστά). Επίσης τι σημαίνει από 36,01 έως 40.00 έτη ποσοστό αναπλήρωσης 1.80%. Δηλ. αν κάποιος έχει 39 χρόνια πως βγαίνει η αναπλήρωση σύμφωνα με αυτά??

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Johnny
Johnny

Το νέο ασφαλιστικό προβλέπει ότι στους παλιούς συνταξιούχους πριν 2016 αν υπάρξει αύξηση πέρα της προσωπικής διαφοράς θα δωθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις μέχρι το2024 .

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αντώνης
Αντώνης

Ποιες κατηγορίες αποστράτων θα υποστούν μεγάλη ΜΕΙΩΣΗ με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης
https://staratalogia.blogspot.com/2020/01/blog-post_0.html
Γιατι δεν καταργουν τον νομο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ και na βαλουν παφόν ΤΟΣΟ ΣΕ ΣΥΝΤAΞΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΣΘΟΥΣ ΔΗΜΣΟΣΙΟΥ ΤΑ 2.500 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ;
«Ο καλός Βρούτσης, έδωσε αύξηση 120 ευρώ. Όμως πετιέται από την μαύρη τρύπα ο κακός Κατρούγκαλος και σου λέει ωωπ, μου χρωστάς με την προσωπική διαφορά 80 ευρώ, και ενώ η καλή μας η κυβέρνηση ήθελε να δώσει στον συνταξιούχο και τα 120 ευρώ τελικά του δίνει μόνο τα 40»
.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ilias
Ilias

Αν γνωρίζει κάποιος . Δεν παίρνω οικογενειακό επίδομα αποστρατεύτηκα το 2013 και πρόσφατα αποβίωσε η σύζυγος μου. Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια προς ΓΛΚ για τη σύνταξη μου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Να τους ενημερώσεις, βλέπε από τα μηνιαία ενημερωτικά στην πίσω σελίδα (παρατηρήσεις)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ilias
Ilias

Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE
GEORGE

43 χρονια υπηρεσια = 51,6% ποσοστο αναπληρωσης. Αν αυτο ειναι σωστο υπαρχει τροπος υπολογισμου των νεων συνταξημων αποδοχων μεσο της εφαρμογης του site η πρεπει να περιμενουμε το update απο τους Δχστες
Ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
G.G.
G.G.

Τα 43 έτη (ακριβώς) έχουν ποσοστό 51,51% μια εικόνα θα έχεις με το παρακάτω.
Υπολόγισε με τα νέα ποσοστά πόσο είναι η ανταποδοτική σου, βάλε τα στοιχεία σου στον υπολογισμό σύνταξης και στο πεδίο διόρθωση υπολογισμών ΕΦΚΑ (μεσαία στήλη) άρχισε να προσθέτεις μέχρι η ανταποδοτική να είναι ίση με αυτό που υπολόγισες (με τα νέα ποσοστά).

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGE
GEORGE

Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE
GEORGE

Αν ενδιαφερει : Μου δινει μια αυξηση γυρω στα 60 ευρω σε σχεση με τα μεχρι τωρα ισχυοντα…..Κερναω σουβλακια και μπυρες !!

Ευχαριστω και παλι!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny
Johnny

Μήπως ξέρει κανείς να υπολογίσει το ποσοστό αναπλήρωσης .Έχω 37 χρόνια 5μηνες καί 9 μέρες.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

43,47%

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny
Johnny

Κύριε aero εσάς ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία