Σελίδα υπ' αριθ. 375 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 375 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Χρόνια πολλά σε όλους τους Κωνσταντίνους και στην Ελένη(στο σάιτ δεν θυμάμαι αν υπάρχει καμία) υγεία,ευτυχία και ότι είναι να έρθει….καλοδεχούμενο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ? ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ 29/6/2016 ΠΡΩΗΝ Χ/Φ. ΣΕΙΡΑ 12/1990.
Ποιό μπροστα ΝΑΙ, αλλα το ερώτημα είναι πόσα θα πάρεις, αυτό το υπολόγισαν.
Βρε παιδιά μιλάμε σήμερα όλη μέρα για το ευχάριστο αυτό γεγονός(εφάπαξ) και δεν είπαμε χρόνια πολλά στον kostastam και σε όλους τους Κωστάδες. Χρόνια πολλά Κώστα και πάντα με υγεία.
Είσαι ωραίος και αλάνι. Υγεία & ευτυχία.
Kostastam καλησπέρα και χρόνια πολλά υγεία κι ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.τελικα ελπίζουμε στο επίδομα η έγινε κι αυτό όνειρο θερινής νυκτός?
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-375/#comment-87083
Δεν θα τα πάρουμε όλα αλλά…… ελπίζουμε. Η μήπως τα πάρουμε όλα τελικά;
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΆ ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΤΕΛΙΚΆ Η ΠΟΑΣΥ ΤΑ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΆΠΑΞ ΝΑ ΤΟ ΛΑΥΟΥΜΕ ΝΩΡΊΤΕΡΑ ΑΝΤΊ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΌΝΙΑ ΜΊΑ ΑΔΙΚΊΑ ΠΟΥ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΑΠΌ ΚΑΤΆ ΣΤΆΘΗΚΕ.
Φίλε kostastam καλημέρα.αν επιτρέπεται και θέλεις να απαντήσεις είσαι συνδικαλιστής η όχι;συγγνώμη αν έχεις δώσει κάποτε απάντηση…
Όχι δεν είμαι. Μη ζητάς συγνώμη, αν ήμουν πως θα εκρυβα; κάποιος επισκέπτης του site θα το γνώριζε, αφού όπως θα έχεις διαπιστώσει με ορισμένους γνωριζόμαστε προσωπικώς αφού ειμασταν ή και είμαστε στο ίδιο μετερίζι (ίδια υπηρεσία).
Καλησπέρα να ρωτήσω αποστρατεύομαι αυτεπάγγελτα 31-12-2020 λήψη εφάπαξ με τα παλιά δεδομένα 2021 Αν υποβάλλω άμεσα αίτηση απαστρατειας άσχετα αν χάνω κάποιο ποσό πότε προβλέπεται να το κάνεις με τα νέα ισχύοντα σας ευχαριστω
Λίγη υπομονή όλοι μας, να δούμε τις νέες διατάξεις και την ημερομηνία ισχύ τους.
Οι υποθέσεις (κούρεμα), δεν κανουν καλό και τα ερωτήματα (αναδρομικότητα), είναι αδύνατο ακόμα να απαντηθουν.
Αφού σε διώχνει η υπηρεσία 2020 τέλος ,δε χρειάζεται να φτάσεις τέλος του 21 θα το πάρεις ούτως η άλλως με το που θα πάρεις τη σύνταξη!!!
Αντώνη, ρώταει αν τον πιάσει η νέα ρύθμιση, αν υποβάλει αίτηση τώρα.
Σωστά δε το πρόσεξα….αλλά από την άλλη γιωργις αξίζει να φύγεις νωρίτερα???μόνο εσύ το ξέρεις.
Εννοώ ότι με τα παλιά δεδομένα μέχρι να πάρεις προσωρινή θέλει 7 με 8 μήνες άρα και το εφάπαξ πάει τέλος του 21
Α, ωραία. Οπότε ούτε αυτό που υπέθεσα εννοείς. Οπότε https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-375/#comment-87084
Κώστα χρόνια πολλά καταρχήν σκευτομαι το εξής σενάριο αν ισχύσει άμεσα η διάταξη υπάρχει ενδεχόμενο τέλος του 20 να έχεις πάρει σύνταξη και εφάπαξ και το λέω με το εξής σκεπτικό με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί οικονομικά όλα στο εγγύς μέλλον θα είναι θολά και αχαρτογραφητα νερα
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-370/#comment-86419
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-370/#comment-86427
Πολύ καλή εξέλιξη αρκεί βέβαια να μην είναι προάγγελος του κοψίματος του εφάπαξ.κατα 20 η30 τοις εκατό.
Γιατί από ότι φαίνεται οι αναλογιστικές μελέτες που είχαν κάνει για την επιβίωση του ταμείου πάνε περίπατο.
Από πού βγάζεις το συμπέρασμα ότι οι μελέτες πάνε περίπατο Σπύρο!!!και από που προκύπτει μείωση 20 30%??? ότι δικαιούται κάποιος θα το πάρει αμμεσα,!!!!
Γιατι οι μελέτες υπολόγιζαν το υψος στα 30 ετη, εαν το πάρεις νωρίτερα τα λεφτά θα είναι λιγότερα, κοινη λογική. Οτι τοκίζεις για μεγαλύτερο διαστημα φέρνει μεγαλύτερο κέρδος τοσο απλα. Και τα χρήματα στον κουμπαρά λιγοστεύουν ποιό νωρίς για τους επόμενους, αρα οι μελέτες είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για μια τέτοια απόφαση.
Μα αφού μέχρι το 2014 η 2013 ανάλογα το ταμείο επερνες το εφάπαξ με όλες τις προσαυξήσεις και από 2.1.15 η 1.1.24 ανάλογα το ταμείο στην ουσία ότι δίνεις παιρνεις…
1.1.2015 η 1.1.2014 το σωστό
καλημερα,εγω ξερω οτι το ΤΕΑΠΑΣΑ ειναι πολυ ευρωστο ταμειο.πλεον οι αριθμοι νεων συνταξιουχων ειναι περιορισμενοι και δεν υπαρχει λογικη μειωσης των ποσων.ισα ισα που ισως αυτη η εξελιξη δειχνει οτι ΔΕΝ υπαρχουν προβληματα ρευστοτητας
Ανέλπιστη εξέλιξη!!!!! Σειρά 1991 τέως Χωροφυλακή.Εφάπαξ κανονικά Δεκέμβριο του 2021 με 30 χρόνια.Τώρα; Ποιός θα μας διαφωτίσει τι επρόκειτο να γίνει.Θα αρχίσουν λογικά να δίνονται σε όσους έχουν αποστρατευτεί;Συνταξιοδοτήθηκα 12 -2013
Ανέλπιστη εξέλιξη? Τεράστια κατάκτηση?μια ρύθμιση που αφορά ελάχιστους συναδέλφους αφού ως γνωστόν σειρές 87-88 89 _90 τα έχουν συμπληρώσει όσοι δε θεμελιωναν δικαίωμα μετά το 2015 χρειάζονται 40 έτη συνταξιμα.
Ιωάννη αφορά πολλούς που είχαν θεμελιώσει το 2014 και φυσικά και αυτούς που υπόκεινται στη 40 ετια είτε σειρές έως 1995 είτε σφ και ειδ.φ.που έχουν πολλά χρόνια ΙΚΑ και θα μπορούσαν να φύγουν πχ το 2024 με 40 έτη όλα μαζί ενώ είναι σειρά 2000 π.χ..και πολλές άλλες περιπτώσεις τριτεκνων κτλ
Γνωρίζει κάποιος αν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ) ή το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π) χορηγεί μέρισμα μετά την πράξη έκδοσης προσωρινής σύνταξης από τον Ε.Φ.Κ.Α ή πρέπει να εκδοθεί η πράξη έκδοσης κύριας σύνταξης και μετά να ακολουθήσουν τα μερίσματα.
Με την οριστική φίλε.
Ευχαριστώ
Ανέλπιστη εξέλιξη, τεράστια κατάκτηση. Κατάργηση των 30 ετών, για τη λήψη εφάπαξ ΤΕΑΠΑΣΑ. http://www.poasy.gr/site/index.php/el/anakoinwseis/p-o-as-y/poasy-2020/item/1284-katargeitai-i-proypothesi-ton-30-eton-asfalisis-gia-ti-xorigisi-tou-efapaks
Καλή και χρυσή η ρύθμιση, αλλά τώρα που ήρθε σχεδόν οι περισσότεροι που μπορούν να αποστρατευτούν και να πάρουν εφάπαξ πλησιάζουν τα 30 χρόνια υπηρεσίας. Οι υπόλοιποι είναι στα 40 χρόνια άρα δεν τίθεται θέμα.
Φυσικά ενδεχομένως πιάνει αυτούς που φεύγουν πρόωρα για λόγους υγείας.
Συμφωνώ απόλυτα Σάκη αλλά από όσο ξέρω Αυτοί που φεύγουν για λόγους υγείας το παίρνουν πιο μπροστά το εφάπαξ
ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ? ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ 29/6/2016 ΠΡΩΗΝ ΧΦ.
Απ’ ότι φαίνεται kostastam έρχονται τα θέματα ένα ένα ….η Ποασυ στο τελευταίο συνέδριο έδωσε αυτή την εντύπωση ..οτι όλα θα γίνουν με μια σειρά!!!
Πολυ σωστα antonio και εγω ετσι το βλέπω…και επισης αφου πω με τη σειρα μου χρονια Πολλά πολλά στους εορτάζοντες θελω να τονισω οτι kostastam εγω γίνομαι 55 στο τελος του 20 …αφού παλεψα για 1 ενσημο εαν θυμάσαι μου ειπαν οτι Τελικά κανονικα με οριο θα φυγω…αναμενω το Σεπτέμβριο για επιβειβαιωση….
Το θυμάμαι Όλγα ναι. Χαιρομαι πολύ για την ευτυχή κατάληξη. Με υγεια λοιπόν.
Αποστρατεια για λογους υγειας σεπτεμβριος του 2016 οριστικη συνταξη ιανουαριος του 2020
Καλημερα και χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν σημερα.
Ενημερωση για το χρονο απονομης της Κυριας Συνταξης εχουμε….εχει βελτιωθει η κατασταση…???
Εχει συζητηθει πολλες φορες ,αλλα ο διχασμος υπαρχει ακομα στους συναδελφους σχετικα με το οριο αποστρατευσης στα 55 χρ. Η αποψη που ακουσα χτες ειναι οτι ΜΟΝΟ οποιος εχει 24.5 χρ το 2014, στα 55 ή ποιο νωρις μπορει να φυγει με οσα χρονια εχει και οτι ο νομος του 1980τοσο,(δεν θυμαμαι ποτε ακριβως) για τα ορια αποστρατευσης που ανεβασε καποιος εδω στο site υπαρχει ακομα και ισχυει ΜΟΝΟ για αυτην την κατηγορια συναδελφων. Οι υπολοιποι ισχυριζεται οτι ειμαστε ευθεια γραμμη,δλδ ή 40 πραγματικα χρ. ή στην ηλικια των 60,και οτι γιαυτο αλλωστε ψηφιστηκε κιολας!Συγνωμη αν κουραζω ,αλλα η αμφιβολια ζει αναμεσα μας(για να κανω και λιγο χιουμορ)
Από τις συχνές ερωτήσεις η 2.3 https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
Επίσης δικαίωμα σύνταξης https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
Ποιο κατανοητά δεν γίνεται.
Χρύσα, κανένα; νόμος δεν έχει καταργήσει τη διάταξη του 1984 (55 έτων το όριο κατωτέρων).
Όσο για τους αμφισβητίες έχω ένα απλό ερωτημα. Το άρθρο 6 του https://www.e-nomothesia.gr/kat-astynomikos-astynomia/kriseis-proagoges/proedriko-diatagma-81-2016.html αναφέρει μέχρι Α/Β το όριο 55 ετων. Ο νόμος είναι του 2016, ισχύει αυτός ή ισχύει ο νόμος του 2010 (40 έτη ή 60 ετών}; που σου λένε; Αστείο το ερώτημα αλλά μπορούν να καταλάβουν οι αμφισβητίες τις εξαιρέσεις που μπορεί να έχει ο νόμος του 2010 (που επικαλούνται).
Λαβε δε υπόψη ότι Αξιωματικοί (Υ/Β & Υ/Α), γίνονται εξ Ανθ/μων. Μήπως αυτοί φεύγουν στα 55 (νόμος 2016) και η σειρά τους που είναι Αρχ.Β φεύγουν στα 60 ή 40 έτη υπηρεσιας (νόμος 2010); όλοι αθεμελίωτοι ε, μη σε μπερδέψει αυτό.
Kosrastam καταρχην Χρονια Πολλά κ Καλα για την γιορτη σου.Η απορια που εχω εγω
τωρα ειναι οτι,(αν καταλαβα καλα) αφου μπορουμε να φυγουμε ολοι στα 55 με αυτεπαγγελτη αποστρατεια με βαση το νομο του 1984,πως πρεπει να ερμηνευσουμε τον νομο του 2010 για το 40 ή 60,σε ποιους αναφερεται τελικα; και γιατι ψηφιστηκε;
Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις ευχές σου. Το 40 έτη ή 60 ετών, αναφέρονται ως ανώτατα όρια που μπορεί κάποιος να υπηρετεί στα Σ.Α & Ε.Δ.
Σημείωσε δε ότι, στα 40 έτη προσμετράται και η μαχιμη 5ετια. Οπότε μιλάμε για 35ετια, αρα όποιος μπήκε με πανελλήνιες 18+35,=53. Σύνταξη στα 53 λοιπόν.
Ακριβώς έτσι είναι αναλόγως ποτέ θεμελιώνεις πχ το 2011.ποινη+1,5χρ και ανεβαίνει έως το 2014 αναλόγως όσοι θεμελιώνουν απο το 15 και μετά στα60 η 40 χρ
Ημαρτον. Αχιλλέα, μάλλον θα πρέπει να σβήνεις τελείως πια, ότι είναι ανυπόστατο.
Καλημέρα. Έχω μπει στο σώμα το 1990 στο κουτάκι νέος ή παλιός βάζω ασφαλισμένος;;; ποιος το γνωρίζει να μου πεί???
Από τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQ δεξιά της ιστοσελίδας) διάβασε την 2.2, και τις υπόλοιπες που ενδεχομένως να λύσουν και κάποιες άλλες απορίες σου.
https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
Γιώργο σου έγραψα τους συνδέσμους κάτω στις απαντήσεις.Καλημερα
ΟΚΕΥ ΜΑΝΟΣ.