Σελίδα υπ' αριθ. 422 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 422 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Θα ήθελα να ρωτήσω αν πρέπει να κάνουμε καποια ενέργεια για να σταματήσει η κράτηση ΒΟΕΑ..Ο γιος μου έκανε την αίτηση τον Μάιο [25 ετών}.Πηρε την προκαταβολή των 9000 πριν 20 μέρες ,αλλά και χθες που πέρασε η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου,υφίσταται η κράτηση.
TAS θα σταματηση αυτοματα και θα παρεισ αναδρομικα τισ κρατησεισ απο την ημερα τισ αιτησεισ
Συνάδελφε η πληρωμή έγινε με τι βαθμό επειδή και εγώ περιμένω τώρα να πληρωθεί η κόρη μου
http://www.mod.mil.gr/sites/default/files/inline-images/Dnsi_enimerosis/Pdf/KOINOBOYLEYTIKOS%20ELEGXOS/2020/2575%20%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%92%CE%9F%CE%97%CE%98%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3%20%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%93%CE%95%CE%9B%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3%20%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%99%CE%91%CE%A3%20%CE%A4%CE%95%CE%9A%CE%9D%CE%A9%CE%9D%20%CE%91%CE%A0%CE%9F%20%CE%9C%CE%A4%CE%A3_signed.pdf
Υπαστ Α .
Ευχαριστώ πολυ
Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας ένα άρθρο περί συνταξιοδοτήσεων. Αφορούσε την παράλληλη σύνταξη, η οποία πλέον σύμφωνα με το άρθρο καταλογίζεται κανονικά ως συντάξιμη περίοδος. Με αφορά καθώς τα τελευταία χρόνια κολλάω και ένσημα στον ΕΦΚΑ ως προπονητής σε αθλητικό σύλλογο (εννοείτε κατόπιν έγκρισης του Α.Ε.Α.). Μπορούν επομένως να υπολογιστούν αυτά ως συντάξιμα;
Εννοείται πως μπορούν να υπολογιστούν ως συντάξιμα Βασίλη. Δεν αντελήφθη το ερώτημα σου.
Καλησπέρα σας.
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος,πότε θα πληρωθούμε , όσοι δεν λάβαμε καθόλου αναδρομικά επειδή δικαιούμαστε για λιγότερους από 11 μήνες αναδρομικά .
Εγώ π.χ διαγράφηκα 17-9-2015.
Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγω αυξήθηκε το ποσό (σχεδόν διπλασιάστηκε στην εφαρμογη) για την υποχρεωτική αναγνώριση ελαχιστων ετων ΤΕΑΥΑΠ.Και αν γνωρίζει κάποιος πως γίνεται η κράτηση του ποσού.Απο το εφάπαξ αφαιρείται όλο το ποσό ή τμηματικά μέσω σύνταξης?
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-420/#comment-93050
Καλησπέρα σε όλους υπάρχει καπιο λαθος στο ΤΕΑΥΕΠ μου βγάζει να πληρώσω 15000€ και αν δεν τα πληρώσω χάνονται η κρατήσεις και δεν θα πληρωθώ η θα μου δώσουν την αναλογια στα 60 ηστα 67 ενημερωτικα σειρα του1995 μέχρι χθες μου έβγαζε να πληρώσω τα μισά
Συνάδελφε, έχει αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του ποσού και πλέον γίνεται με το καινούργιο μισθολόγιο. Για την ακρίβεια είναι ο Βασικός μισθός + το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών + επίδομα τέκνων. Το άθροισμα αυτών το υπολογίζεις με 6,5% και σου βγάζει το ποσό που θα αναγνωρίσεις για κάθε μήνα που θες να αναγνωρίσεις. Δηλαδή το ποσό αυτό θα το πολλαπλασιάσεις με τους μήνες που θες να αναγνωρίσεις. Δυστυχώς αυτός είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού.
Αυτοί είναι ικανοί να πιάσει και τους παλιούς, δηλαδή αυτοί που είχαν ήδη πληρώσει να τους έρθει αναδρομικά. Δεν πιστεύω να παίζει τέτοιο πράγμα?
Αν μιλάμε για αυτούς που αποστρατεύτηκαν μετά το καινούργιο μισθολόγιο (2017) δεν το θεωρώ απίθανο.
Πρώτα υπολογιζόταν μόνο στο βασικό μισθό (που ήταν σαφέστατα πολύ μικρότερος από σήμερα) και δεν συνυπολογιζόντουσαν άλλα επιδόματα όπως τώρα. Δηλαδή πριν ήταν 6% επί του βασικού και μόνο.
Γνωρίζετε αν μπορούμε να πληρώσουμε στο ΤΕΑΕΧ το ποσό που πρέπει για να αναγνωρίσουμε το χρόνο που μας λείπει αρκετά πριν την αποστρατία; ή γίνεται μόνο στον χρόνο που υποβάλλουμε την παραίτηση;
Σε επικοινωνία μου με το ταμείο μου είπαν ότι οι αναγνώριση γίνεται μόνο με την αποστρατία. Μου φαίνεται παράδοξο να συμβαίνει.
Σωστά σου είπαν, γιατί τότε είναι σίγουρα γνωστός ο χρόνος που λείπει.
Το θέμα είναι ότι στην περίπτωση μου, γνωρίζω ότι θέλω να αναγνωρίσω 11 μήνες στο ΤΕΑΕΧ. Αν το αναγνωρίσω σήμερα με τον σημερινό μου βαθμό και βασικό μισθό θα έχω άλλο ποσό αναγνώρισης από το να γίνει η αναγνώριση κατά την συνταξιοδότηση που θα έχω το ταβάνι από βασικό μισθό και αποδοχές.
Δηλαδή η αναγνώριση έτσι γίνεται στο υψηλότερο κόστος για εμάς.
Δεν είναι παράδοξο, για 2 λόγους – ο πρώτος είναι αυτός που ανέφερε ο Κωνσταντίνος, κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς πότε θα διαγραφείς (με ακρίβεια μήνα) ώστε να υπολογίσει το πιθανό κόστος.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μπορεί να αλλάξεις γνώμη αργότερα, να μην παραιτηθείς τελικά αλλά να φύγεις πχ. με όριο ηλικίας, περίπτωση όπου δεν χρειάζεται αναγνώριση και οι εισφορές δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση.
Καλημέρα επειδή αποχωρώ 31-12-20 με όριο ηλικίας στην εφαρμογή της σύνταξης εκεί που λέει διοικητικός βαθμός βάζουμε αρχιφύλακας ΜΑΥ η υπαστυνόμος β που φεύγεις ευχαριστω
Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία Γιώργο. Προέλευση: Αστφκας, Διοικητικός Βαθμός: Αρχκας.
Εξάλλου και Υ/Β΄ να βάλεις, δεν παρατηρείς και καμιά “γενναία” αλλαγή ε?
Ευχαριστώ πολυ
Υ/Β που φεύγεις
Καλημέρα σε όλους… θα ήθελα να μου εξηγήσει, αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που συνταξιοδοτήθηκε, που οφείλεται η μεγάλη διαφορά του συνταξιμου μισθου μεταξύ του site και της συνταξιοδοτικης πράξης του ΕΦΚΑ (1793….1710), με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά κ στην ανταποδοτικη σύνταξη.
Βασίλη και σεμενα τα ίδια Σπ 1795
Μήπως Κώστας Δ γνωρίζει κάποιος να μας λύσει την απορία ;
Κυρ Αχιλλέας μου απάντησε.
Στείλε σε παρακαλώ κ εμένα αν μπορείς…
Ευχαριστώ πολύ Κώστα Δ …. προσπαθώ να καταλάβω χωρίς επιτυχία ακόμη…
Δοκίμασε την εφαρμογή “ΕΦΚΑ 2020” για να δεις εκεί τον υπολογιζόμενο μέσο όρο (ερώτηση 5.2 στις FAQ).
κ. Αχιλλέα καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω γιατί πριν λίγο καιρό το ΤΕΑΕΧ μου έβγαζε στον πινάκα να πληρώσω περίπου 4.500 ευρό και τώρα με βγάζει 8.500 ευρό .ευχαριστώ.
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-420/#comment-93164
Είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού φίλε μου. Δυστυχώς…
Τα οποία δεν πληρώνεις λόγω αυτεπαγγελτης αποστρατείας (λόγω ηλικίας η λόγω υγείας) έτσι δεν είναι;;;
Έτσι ακριβώς.
Ξέρω ότι είνα άσχετη η ερώτηση μου εδώ,αλλα θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει που πρέπει να απευθυνθώ, για τα ένσημα του ΙΚΑ που είχα το 1989 και 1990 και τα οποία έχω χάσει..Υποθέτω στον ΕΦΚΑ της περιοχής μου,αλλά αν κάποιος γνωρίζει συγκεκρμένα, θα το εκτιμούσα..
https://www.taxheaven.gr/circulars/30685/egkyklios-efka-19-2019
Εάν είναι σε λειτουργία ακόμα ο εργοδότης που δούλευες να πας από εκεί γιατί και αυτοί έχουν αντίγραφα του ασφαλιστικού σου χρόνου.
Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να πας στον ΕΦΚΑ να καταθέσεις αίτηση ώστε να τα βρουν για να μην έχεις καθυστέρηση κατά την αποστρατείας σου, ειδικά εάν σκοπεύεις να φύγεις σύντομα.
Ευχαριστω πολύ.Kαι τον Kosτastam βεβαίως βεβαιως..
Καλησπερα, αποστρατεια 11/2016, υπαρχει ενημερωση για το αν θα παρουμε αναδρομικα τωρα το Δεκέμβριο;
Εισαγωγή 26/6/93 με 21μηνες στρατός 25μηνες ΙΚΑ πριν το 93 γεν.1969 μπορώ να φύγω και περίπου πόσο διάστημα κάνει να βγει η συνταξη; Ευχαριστώ.
Η σύνταξη περίπου σε 6 εως 7 μήνες, δες και υπολόγισε πότε θεμελιώνεις https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
Για να γνωρίζουν οι συνάδελφοί που έχουν σκοπό να παραιτηθούν ότι αυτή την περίοδο κάνει 70 ημέρες να έρθει η διαγραφή. Παραίτηση 8/9/20 διαγραφή 17/11/20.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ,ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ
ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΕΝΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ,ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ,ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ, ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ,. ΚΤΛΠ ΙΣΧΥΕΙ?
Και προγενέστερα, με την έκδοση της ανακεφαλαίωσης, ο ΕΦΚΑ ενεργούσε αλληλογραφία με το ΙΚΑ για την πιστοποίηση του συντάξιμου χρόνου. Οπότε είναι απολύτως λογικό Νίκο να καταλήξουμε στην απ΄ευθείας επικοινωνία των Υπηρεσιών αυτών, χωρίς δική μας παρεμβολή, (να αποσυμφορηθούν και λίγο), αφού ούτως ή άλλως, η έκδοση του εγγράφου ανακεφαλαίωσης, ουδεμία ουσία είχε.
https://uniformnews.gr/syndikalistika/%CE%B5%CF%86%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA-%CE%B1-_-%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B1/
Καλό είναι να μη μεταβαίνουμε στα καταστήματα του ΙΚΑ για χορήγηση τέτοιας βεβαίωσης, αφού όπως προείπα δεν έχει και καμία ιδιαίτερη ουσία – βαρύτητα. Για όσους όμως το επιθυμούν, παραθέτω το link για τη πληρέστερη ενημέρωσή τους περί της ισχύουσας νομοθεσίας: https://diadikasies.gr/%CE%A7%CE%BF%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7_%CE%92%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%85_%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82_%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7
Αλλο η βεβαίωση χρόνου ασφάλισης ή προσυνταξιοδοτική πράξη η οποία ισχύει στο ακέραιο σύμφωνα με την νομοθεσία, και έχει άλλο λόγο έκδοσης, και άλλο η πράξη απονομής σύνταξης που εκδίδεται μετά την αποστρατεία μας μετά από αίτηση του ΕΦΚΑ/ΓΛΚ προς τον ΕΦΚΑ/ΙΚΑ για τον κανονισμό της σύνταξης μας. Είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα και για διαφορετικό σκοπό.
Συνεπώς όσοι επιθυμούν μπορούν να καταθέτουν τα ένσημα τους είτε στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους, είτε στο ΚΕΠ για την έκδοση της βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης προκειμένου να βρεθούν τα ένσημα τους (που ενδεχομένως είναι στα περιβόητα τσουβάλια) με δεδομένο ότι για να γίνει αυτή η διαδικασία χρειάζεται περίπου κάνα έτος, και να καταχωρηθούν στο πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ για μελλοντική χρήση – απονομή. Όλο αυτό το χρόνο – διαδικασία θα τον κερδίσετε αφού θα έχει γίνει από πριν και όχι στο τέλος. Κρατάμε φωτοτυπίες των ενσήμων μας για ευνόητους λογούς, πριν τα καταθέσουμε για την βεβαίωση.
Καλησπέρα σας… Γεννήθηκα το 1973 και καταταχθηκα
10-6-1995 στην Ελληνική Αστυνομία( τελευταία σειρά πριν τις πανελλήνιες) εχω 23 Μήνες στρατιωτική θητεία έως έφεδρος αξιωματικός (1992-1994) με δύο εξάμηνα γραμμένα έως αλεξίπτωτιστης τα οποία μετριούνται στον στρατό έως δίπλα συνταξιμα…Επειδή θέλω να δηλώσω παραίτηση,
1.Ποτε θα βγω στην σύνταξη εάν μετα την παραίτηση μου ασφαλιστώ σε άλλο φορέα π.χ.πρωην ΟΓΑ και με ποιές απολαβές ΕΛ.ΑΣ η ΟΓΑ ?
2.Εαν τα 2 εξάμηνα στα αλεξίπτωτα μπορώ να τα αναγνωρίσω έως συνταξιμα ;
3.Δικαιούμαι άμεσα το εφάπαξ;
Ένας φίλος στρατιωτικος 18 χρόνια υπηρεσίας και ένας λιμενικούς με 14 χρόνια πήραν αμεσα το εφάπαξ μέσα σε ένα εξάμηνο μετά την παραίτηση τους…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων…
Πας 2.3.Γ. στο : https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/ και τα μαθαίνεις όλα.