Σελίδα υπ' αριθ. 779 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 779 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Καλησπέρα σας, 30/4 διαγραφή από το Σώμα Σήμερα επικοινώνησαν μαζί μου από τον ΕΦΚΑ για διευκρινήσεις και οταν τους ρώτησα για ένσημα ΙΚΑ 3.5 Έτη αν θα έχω προσαύξηση στη σύνταξη τώρα μου είπαν θα βγαλω το κομμάτι της αστυνομίας πρώτα και οταν απαντήσουν από ΙΚΑ θα γίνει τροποποιητικη.
Οπότε καθυστερεί και δεν βγαίνει μαζί ; όπως απαντήσατε στην κ. Σταυρούλα.
Ευχαριστώ πολύ.
Θανάση καλησπέρα είχες βάλει μέσα τις αποφάσεις του ΙΚΑ όταν καταθέσες για σύνταξη;
Καλησπέρα Ευάγγελε, ευχαριστώ που απάντησες, ΝΑΙ κατέθεσα την Απόφαση επίσημη του ΙΚΑ και του Τ.Σ.Α. στο γραφείο προσωπικού της Δ/νσης,
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες…Έχουμε πολλούς συναδέλφους που βγαίνουν όλα μαζί..αλλά ακόμη και έτσι να είναι η σύνταξη δημοσίου βγαίνει κανονικά στην ώρα της και εάν υπάρξει τέτοια περίπτωση θα κολλάει αργότερα!
Στο έγγραφο .Σ.Π πρώτα αναγράφεται ο χρόνος στο σώμα μετά ο στρατός εάν υπάρχει η πενταετία και στο τέλος το ΙΚΑ ΤΕΒΕ κτλ
Ειμαι σειρα του 1992 Α.Π θα φυγω τελος του 2026 με 39 χρονια + 12 μηνες ΙΚΑ + 5 πλασματικα εχω αναγνωρισει τους 6 μηνες της σχολης εχω και ενα χρονο αναγνωρισμενο ΙΚΑ με βεβαιωση του ΙΚΑ ηθελα να ρωτησω την σχολη οταν την βαζω στην εφαρμογη του πινακα αν μετριεται κανονικα και περιπου σε ποσο καιρο θα μου βγει η συνταξη ; υπαρχει περιπτωση να καθυστερησει λογω ΙΚΑ…..
Σταυρούλα καμία καθυστέρηση όσο αφορά τα ένσημα ΙΚΑ κτλ ..Η σχολή μετράει κανονικά στην σύνταξη , στο εφάπαξ με αναγνώριση και στα ταμεία δε μετράει εκτός και εάν την αναγνωρίσει κάποιος και εκεί αλλά δε συμφέρει…λογικά είσαι 31-1-1992 ? Εάν είναι έτσι δες λίγο μήπως συμφέρει να καθήσεις ώστε να αλλάξεις το κλιμάκιο τον Ιανουάριο(και φύγε τότε,ούτως ή άλλως άδειες είναι)) εάν μπήκες τότε!Δεν είναι μεγάλη διαφορά αλλά είναι 35 γεμάτα και αλλάζει ο βασικός όποτε και ο μέσος όρος συνταξιμων αποδοχών!
Ναι, αν κάτσει ν’ αλλάξει το κλιμάκιο, θα κερδίσει 0,40 ευρώ στη συνταξη συγκλονιστικό ποσό.
Εφόσον έχεις στο χέρι την προσυνταξιοδοτική πράξη του ΙΚΑ και την κατάθεσης κατά την αποστρατεία σου αυτό δεν καθυστερεί την σύνταξη. Λόγος καθυστέρησης είναι το πόσα άτομα που θα φύγουν. 31-12-2025 που έφυγα εγώ αποστρατευτήκαμε 430 άτομα. Πέρυσι ήταν 970 . Εμείς φέτος σχεδόν όλοι πήραμε σύνταξη μέχρι τέλη Απριλίου. Ταμεία και εφάπαξ έπονται. Όσο για την σχολή αν βάλεις στην εφαρμογή σωστά όλα τα στοιχεία σου βγάζει τα πάντα. Έχει πολύ μεγάλη ακρίβεια αρκεί να βάλεις σωστά τα στοιχεία που έχεις.
Καλησπέρα, σε επικοινωνία με το Γ.Λ.Κ. περιμένοντας την απόφαση σύνταξης (διαγραφή 30/4) όσον αφορά τα διαστήματα μου ασφάλισης ικα και οαεε, απάντησαν ότι θα βγει τροποποιητική όταν απαντήσουν υπηρεσιακά αυτοί με έγγραφό τους, δηλ. 2,-3 μήνες μετά.
Καλησπέρα σε όλους σας καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχετε και σε όσους βγαίνουν σύνταξη καλή σύνταξη με Υγεία – Ευτυχία.
Χαίρετε.
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος, για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κράτηση γάμου από το μέρισμα ΜΤΣ ;
Μπες εδώ
https://mts-portal.gr/web/mts/dividend-check
συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και όταν ανοίξει σε pdf το αναλυτικό φύλλο ενημέρωσης στο κάτω μέρος σου γράφει την δόση και το υπόλοιπο οφειλής.
Συνάδελφοι καλησπέρα βγήκα σύνταξη 31/12/2025,εχθές είδα ότι μου βάλανε το μτπυ.να πω την αλήθεια δεν το γνώριζα στο ενημερωτικό μου είχε για το τρίμηνο Απριλίου Ιουνίου κανονικά δεν πρέπει να μου βάλουν και για τους τρεις προηγούμενους μήνες και μια τελευταία ερώτηση πόσα χρήματα είναι περίπου το μήνα ευχαριστω
Συμπλήρωσε τα λευκά κουτιά εδω
https://enstoloi.net/calculation/sintaxi-tap/
και θα δεις πόσο είναι…
καθώς κι άλλα πολλά!
Καλησπέρα
Μόλις έλαβα την απόφαση του ΜΤΠΥ. Η εφαρμογή μου έβγαζε 145,59 μεικτά και η απόφαση 144,10. Με την πρώτη ευκαιρία, αφού σας ευχαριστήσω και πάλι για όσα προσφέρετε για την ενημερωση μας κ. Καρασαββίδη, θα σας στείλω στο email την απόφαση. Μια δύο ερωτήσεις
α. Η σχολή υπολογίζεται στο μέρισμα γιατί βλέπω δεν την υπολόγισαν. Υπ´οψη Την έχω πληρωμενη.
β. Το καθαρό ποσό βγαίνει κατά πολύ λιγότερο. Εσείς βγάζετε φόρο σχεδόν 20 ευρώ κι αυτοί περίπου 29…μήπως επειδή ήρθαν αναδρομικά έχουν παραπάνω κρατησεις-φορο;
αυτά και πάλι συγχαρητήρια
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την ενημέρωση / επιβεβαίωση.
Η σχολή δεν προσμετράται ούτε στο site γιατί μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω κανέναν που να την έχει αναγνωρίσει στο ΜΤΠΥ και δεν είμαι σίγουρος εάν προβλέπεται! Μήπως την έχεις αναγνωρίσει στο επικουρικό ΤΕΑΥΑΠ;
.
Για το φόρο θα πρέπει να περιμένεις την επόμενη πληρωμή χωρίς αναδρομικά για να γίνει σωστή σύγκριση.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το έψαξα κι όντως στο ΤΕΑΥΑΠ είναι η σχολή.
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αλλαγή στον φόρο του στο πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα πληρωμής σύνταξης απο ΕΦΚΑ του Ιουλίου 2026.
Στη δική μου σύνταξη γήρατος, ενώ οι μικτές αποδοχές παρέμειναν ακριβώς ίδιες με τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιο), ο φόρος ανέβηκε κατά περίπου 9 ευρώ, μειώνοντας αντίστοιχα το τελικό πληρωτέο ποσό.
Κοιτάζοντας προσεκτικά τα δύο ενημερωτικά, παρατήρησα ότι τον Ιούνιο ο υπολογισμός έγραφε “ΒΑΣΕΙ Ν.4387/2016 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ν.4670/2020”, ενώ τον Ιούλιο αναγράφει σκέτο “ΒΑΣΕΙ Ν.4387/2016”, έχοντας εξαφανιστεί η αναφορά στον νόμο του 2020.
Γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι στη νομοθεσία ή αν πρόκειται για κάποιο γενικότερο μηχανογραφικό λάθος του ΕΦΚΑ στην εκκαθάριση αυτού του μήνα; Το έχει συναντήσει άλλος συνάδελφος;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Ούτε λάθος έγινε, ούτε η νομοθεσία άλλαξε, το φαινόμενο είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Σε όλους τους συνταξιούχους αλλάζει ο φόρος όταν αρχίζει η πληρωμή μερισμάτων και για αυτό το λόγο στην εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης υπάρχει σχετική επιλογή –> https://i.imgur.com/ar4meCV.png
Θα δεις ότι η επιλογή ΟΧΙ/ΝΑΙ στο μέρισμα επηρεάζει το φόρο στη σύνταξη και ο λόγος αναλύεται στην ερώτηση 3.7 της ενότητας FAQ.
Τα εξάμηνα λήψης του επιδόματος παραμεθορίου επηρεάζουν το ποσό της σύνταξης;
Αν ναι αυτό γίνεται αυτοδικαίως ή χρειάζεται αναγνώριση από τον λήπτη του επιδόματος;
Το επίδομα παραμεθορίου μετράει ανά μήνα (όχι ανά εξάμηνο) και εφόσον το λαμβάνεις αυξάνει το μέσο όρο αποδοχών, όπως τον αυξάνει πχ. το επίδομα τέκνων το οποίο επίσης δεν χρειάζεται αναγνώριση.
Ο υπολογισμός της προσαύξησης στην αντίστοιχη εφαρμογή του site γίνεται ανά εξάμηνο μόνο για λόγους απλότητας, διότι όλα τα υπόλοιπα εντελώς διαφορετικά επιδόματα επικινδυνότητας μετρούν ανά εξάμηνο.
Διαγραφή 31-12-2025
Ταμείο χωροφυλακής
νέος ασφαλισμένος.
Πήρα.
Εθνική & ανταποδοτική σύνταξη.
Επικουρικό χωροφυλακής.
ΤΑΠΑΣΑ εφαπαξ.
ΤΠΔΥ εφαπαξ.
Απομένει.
Μέρισμα ΜΤΣ.
ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ
ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ
ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΗ 2 ΕΥΡΩ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΚΥΡΙΕ ΑΧΙΛΛΕΑ.
το επικουρικό της Χωροφυλακής είναι ακρίβως όπως στην εφαρμογή ;
Το επικουρικό δεν θα είναι ποτέ το ίδιο ακριβές με τη σύνταξη και το ΜΤΣ, διότι εξαρτάται από συντελεστές αναπροσαρμογής που καθορίζει το ταμείο κάθε έτος, από συντελεστή προσδόκιμου ζωής που αλλάζει από το κράτος κάθε έτος και από την ηλικία συνταξιοδότησης.
Δηλαδή με ακριβώς ίδια έτη υπηρεσίας, θητεία, βαθμό κλπ. ένας 58χρονος θα λάβει μεγαλύτερο επικουρικό από έναν 55χρονο, διότι θεωρητικά θα λάβει επικουρικό για 3 χρόνια λιγότερα (με ίδιο προσδόκιμο ζωής).
Στις εφαρμογές δεν υπάρχει πεδίο ηλικίας αποστρατείας γιατί θα ήταν υπερβολή και πολύ περίπλοκο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο την ΠΟΑΣΥ….
Ψηφίστηκε χθες με σημαντικές βελτιωτικές ρυθμίσεις για το αστυνομικό προσωπικό το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, μισθολογικές και φορολογικές διατάξεις, ….» ..
Με το άρθρο 78 «Κατάργηση Ειδικών Λογαριασμών», έγινε μετά από παρέμβασή μας τροποποίηση των προβλεπομένων ρυθμίσεων, καθιστώντας σαφές ότι οι Ειδικοί λογαριασμοί αρωγής των Ταμείων της ΕΛ.ΑΣ. εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης.
Τα εν λόγω Ταμεία υπάγονται στην περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3697/2008 και πλέον προβλέπεται ρητά ότι εξαιρούνται οι λογαριασμοί που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις συνδρομές των δικαιούχων τους.”
Διαγραφή στις 31/12/2026, απόφαση συνταξιοδότησης τον Απρίλιο με πρώτη πληρωμή στις 26 Απριλίου. Δεν έχω πάρει κανένα από τα δύο εφάπαξ, ούτε κάποιο ταμείο, και για τα χρόνια στο ΙΚΑ πριν, κλήθηκα και τους πήγα τα ένσημα, οπότε και από εκεί αναμένω.
Η απορία μου είναι η εξής: στη σύνταξη που βγήκε έχω κράτηση 54 ευρώ για υγειονομική κάλυψη, 9 ευρώ φόρο, 39 ευρώ για την εξαγορά 5ετίας και μια κράτηση 91 ευρώ για “λοιπές κρατήσεις”. Στο σημείωμα που κατεβάζω γράφει απλά «λοιπές κρατήσεις». Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι αυτή η κράτηση, καθώς είναι ήδη η τρίτη φορά που γίνεται;
Επίσης, από τον Απρίλιο που βγήκε η σύνταξη έχω πληρωθεί 3 φορές. Τι ακολουθεί τώρα από τα ταμεία; Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει.βγηξα σύνταξη 31/12/2025 σημερα πληρώθηκα για δεύτερη φορά σήμερα.καπου διαβασα ότι κάθε τρεις μήνες βάζουνε το μτπυ.τοβδικαιουμαι και εγώ .δεν φάνηκε στον λογαριασμό μου κάτι.ευχαριστω
Χρήστο, το Μ.Τ.Π.Υ πληρώνει κάθε τρίμηνο, τέλος 3ου, 6ου,9ου & 12ου. Θα καθυστερήσει λίγο να σου τα δώσει, αλλά θα έλθουν αναδρομικά στην πρώτη σου πληρωμή. Εμένα έκαναν (21 μήνες). Πληρωμή 1ης σύνταξης 12ος/2011 και πληρωμή Μ.Τ.Π.Υ τον 9ο του 2013
Μήτσο ευχαριστώ για την απάντηση.αλλα ευτυχώς σήμερα μου τα βαλανε
Εάν γίνει τελικά η μάχιμη πενταετια , επταετία θα μπορουμε να φυγουμε με 33 πρςγματικα χρόνια και 7 αναγνωρισμένα στα 51 για όσους μπήκαν 18 χρονών πριν το 2011 που άλλαξε το ασφαλιστικό?
Βάζεις το κάρο πριν από το άλογο, κοινώς “ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε”.
Προσωπικά και χωρίς να έχω εσωτερική πληροφόρηση, καθώς η νομοθεσία προβλέπει συνεχή αύξηση ορίων ηλικίας σε όλους τους εργαζόμενους, θεωρώ ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες αύξησης της πενταετίας.
.
Δεν έχει νόημα να σχεδιάζεις τη ζωή σου με βάση εκτιμήσεις και δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο που να μπορεί να σου δώσει λεπτομερή πληροφόρηση για κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη!
https://www.policenet.gr/article/poasy-psifistikan-oi-protaseis-mas-gia-simantikes-syntaxiodotikes-kai-oikonomikes
Καλημέρα σας
Θα υπάρξει αύξηση συντάξεων με τον καινούργιο νόμο υπολογισμού σύνταξης από το 2017
Και όχι τις τελευταίας εικοσαετίας ;;;
Καλησπέρα! ερώτηση για οδοιπορικά. μετατίθεμαι στον τόπο συμφερόντων μου με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) από Αττική στην επαρχία (κατόπιν αίτησής μου). Γνωρίζει κάποιος συνάδερφος αν δικαιούμαι οδοιπορικά όντας παντρεμένος με παιδί;
ΟΧΙ