Σελίδα υπ' αριθ. 140 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 140 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή ενημέρωση στα θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους.
Να ρωτήσω αν έχουμε καμμία πληροφορία για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ με το νέο μισθολόγιο ?
Πολύ βιάζεσαι, δεν γίνεται να συζητάμε για το εφάπαξ προτού καν εφαρμοστεί το νέο μισθολόγιο στη μισθοδοσία των εν ενεργεία!
Ο τρόπος υπολογισμού εφάπαξ είναι μεταγενέστερο στάδιο, πρώτα πρέπει να καθοριστεί επί ποιων τμημάτων του μισθού θα πληρώνονται εισφορές για εφάπαξ (και μέρισμα), ώστε το άθροισμα αυτό να αποτελεί το ποσό αναφοράς για το εφάπαξ (και για το μέρισμα). Μετά θα πρέπει να επιλεγεί ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ με βάση το ανωτέρω ποσό.
Εάν λάβουμε υπόψη ότι το νέο ασφαλιστικό ψηφίστηκε πέρυσι και δεν εφαρμόστηκε ακόμη, νομίζω ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να απαντηθεί το ερώτημά σου.
Φίλε Αχιλλέα σε ευχαριστώ για την άμεση και πολύ λογική απάντηση σου.
Το νέο μισθολόγιο ήταν στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό και η δομή του ήταν σχετικά εύκολα προβλέψιμη αν πάρεις ως παράδειγμα το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου τομέα.
Και θα μου επιτρέψεις να αναφέρω- αν κάποιοι δεν το κατάλαβαν – ότι νομιμοποίησε και το ήμισυ της περικοπής των μισθών του 2012 μη υλοποιώντας τη απόφαση του Σ.Τ.Ε.
Απλά επειδή οι Ε.Δ συνηθίζουν να βλέπουν λίγο μπροστά ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να μην έχουν επεξεργαστεί κάποιο σενάριο όσον αφορά το εφάπαξ και τα μερίσματα που αναφέρεις και μας αφορούν όλους Ε.Ε και Ε.Α.
Απλά ήθελα να ξέρω αν κάποιος συνάδελφος που υπηρετεί σε Μετοχικό ταμείο έχει υπόψη του κάποιο προσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να μας κοινοποιήσει.
Εννοείται ότι έγινε ακριβώς για το λόγο που αναφέρεις.
Επί του παρόντος στη σελίδα “Μισθολόγιο 2017” η εισφορά εφάπαξ υπολογίζεται (αναγκαστικά αυθαίρετα) επί του αθροίσματος [βασικός + επ. ιδιαίτερων συνθηκών], αλλά το θέμα χρήζει ερμηνείας γιατί στο παλιό εφάπαξ λαμβάνονταν υπόψη όλα τα επιδόματα εκτός του επ. ειδικών συνθηκών, ενώ τώρα το μοναδικό επίδομα που έμεινε είναι το επ. ειδικών (ιδιαίτερων) συνθηκών!
Το όριο του 18% για τις περικοπές συντάξεων, θα συμπεριλάβει και τις μειώσεις στα οικογενειακά επιδόματα.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι περίπου 1 εκατ συνταξιούχοι που λαμβάνουν κάποιας μορφής οικογενειακό επίδομα (πχ επίδομα τέκνων ή επίδομα συζύγου στο δημόσιο), δεν θα υποστούν πρόσθετη επιβάρυνση.
κ. Καρασαββίδη υπάρχει πιθανότητα να γίνει αυτό μπας και γλυκαθούμε έστω και λιγάκι?
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-170/#comment-52089
Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Καρασαββίδη για την τρομερή δουλειά που κάνει και για τις πληροφορίες που μας παρέχει. Να ευχαριστήσω όμως και όλους τους συναδέλφους-ες που από τις πληροφορίες τους, μπορεί ο καθένας μας να ενημερωθεί όσο γίνετε καλύτερα. Τώρα όσον αφορά τα εξάμηνα-πενταετία και για το ποσοστό αναπλήρωσης στην ανταποδοτική σύνταξη. Τέλος του 2016 είχα πάει στο ΓΛΚ και συνομίλησα για αρκετή ώρα με έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο υπάλληλο (που φαντάζομαι τον γνωρίζετε αρκετοί), διότι ήθελα να πληροφορηθώ όσο γινόταν καλύτερα, πριν υποβάλλω την αίτηση αποστρατείας μου. Για το θέμα των εξαμήνων-πενταετίας μου είπε τότε επί λέξη ότι θα προσμετρούνται κανονικά στο ποσοστό αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης αλλά φυσικά δεν θα υπάρχει και το ποσό των 6-9 ευρώ αντίστοιχα για τα πτητικά κλπ. Εκείνο το διάστημα είχανε μια σύσκεψη με τον νεοσύστατο ΕΦΚΑ στο Υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα μου είπε ότι ήταν ξεκάθαροι στο θέμα αυτό, δηλαδή προσμέτρηση στην αναλογική σύνταξη αυτών των ετών και όχι επιπλέον συν τα 6-9 ευρώ αντίστοιχα. Δεν μπορεί είπανε να έχεις “δύο απολαβές” για… Διαβάστε τη συνέχεια »
Πολύ ενδιαφέρουσα η ενημέρωσή σου με 2 μόνο δικές μου επισημάνσεις (που αναφέρονται στο αντίστοιχο άρθρο του site).
Με το παλιό σύστημα ένα εξάμηνο αύξανε τη σύνταξη από 6~9 € ενώ τώρα την αυξάνει κατά 20 ~ 30 €.
Το όριο των 2.000 € ισχύει μόνο μέχρι το τέλος του 2018 και από 1-1-2019 καταργείται.
Είναι πιθανό να επεκταθεί η ισχύς του με μελλοντικές διατάξεις, αλλά για την ώρα αυτή είναι η νομοθεσία.
κ.Καρασαββίδη, σχετικά με τα 20~30€ που λέτε ότι αυξάνεται η σύνταξη για ένα πτητικό εξάμηνο σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού, εμένα τουλάχιστον αυτό δεν μου βγαίνει εδώ στην φόρμα υπολογισμού.
Συγκεκριμένα:
1. Με όριο: Η διαφορά παλιάς με νέας σύνταξης είναι περίπου μείον 210€ η νέα.
2. Χωρίς όριο (Φτάνω το 52,10%): Η διαφορά παλιάς με νέας σύνταξης είναι μείον 50€ η νέα.
3. Με όριο 46,83%: Η διαφορά παλιάς με νέας σύνταξης είναι μείον 20€ η νέα.
Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι ότι συγκρίνεις όλη τη σύνταξη (παλιά και νέα), ενώ εγώ συγκρίνω μόνο την αποζημίωση των εξαμήνων. Εννοείται ότι η αρχική σύνταξη (που οφείλεται μόνο στα έτη υπηρεσίας) είναι μικρότερη τώρα, αφού μειώνεται η αναπλήρωση από 70 ~ 80% περίπου σε 35 ~ 45%. Η δική μου σύγκριση αφορά μόνο το ακαθάριστο “κέρδος” από τα εξάμηνα και αναλύεται στο αντίστοιχο άρθρο: https://enstoloi.net/allagi-prosmetrisi-5etias-kai-eksaminon/ 2 εξάμηνα = 1 έτος = 2% αναπλήρωση / έτος, άρα 1% αναπλήρωση ανά εξάμηνο. Τελευταίος συντάξιμος μισθός είναι συνήθως από 2.000 ~ 3.000 €, άρα 1% * (2.000 ~ 3.000) = 20 ~ 30 €. Δηλαδή αυτό που λέω είναι ότι ενώ η αρχική σύνταξη μειώνεται για όλους (με και χωρίς εξάμηνα), η αποζημίωση για τα εξάμηνα σχεδόν διπλασιάζεται. Ένα παράδειγμα με νούμερα: Όποιος είχε συνεχή εξάμηνα σε όλη την καριέρα του έπαιρνε 2.000 € ακαθάριστη σύνταξη (χωρίς τα εξάμηνα) και 900 € προσαύξηση, άρα τα εξάμηνα ήταν ένα ποσοστό 45% περίπου της αρχικής σύνταξης. Τώρα η σύνταξη χωρίς εξάμηνα είναι 1.400 € και τα εξάμηνα προσαυξάνουν τη σύνταξη κατά 1.500 ~… Διαβάστε τη συνέχεια »
Δεν μετράνε όλα τα εξάμηνα παρά μόνο αυτά που έχεις μετά τα 40Χρονια
Έχετε δίκιο κ.Καρασαββίδη.
Εγώ απλώς υπολόγισα το τελικό ποσό της νέας σύνταξης προσαυξημένη με τα εξάμηνα με την παλιά.
Απλά μένει να δούμε αν τελικά θα υπάρξει κάποιο ανώτατο όριο στην ανταποδοτική (46,80%) όπως εκτιμούν κάποιοι ή όχι τελικά.
Τελικά για το νέο μισθολόγιο η κατάταξη παίζει ρόλο?? έχω μπερδευτεί !! http://kranosgr.blogspot.gr/2017/05/blog-post_551.html#more
Το αντίστοιχο άρθρο στο site (εάν σε μπερδεύει το kranosgr) είναι αυτό:
https://enstoloi.net/neo-misthologio-2017-stratiotikoi-somata-asfaleias/
Πάντως και το kranosgr είναι αρκετά αναλυτικό, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις σε αυτή την πρόταση; http://i.imgur.com/pgtjaLK.jpg
Κύριε Αχιλλέα με μπερδεύει εάν ο νόμος έχει εφαρμογή από 01/01/17 για το σύνολο των στελεχών η για όσους έχουν κατάταξη μέχρι την 31/12/2016.
Όταν αλλάζει ένα μισθολόγιο ισχύει πάντα για όλους και το προηγούμενο καταργείται.
Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να πληρώνονται συνάδελφοι ίδιας προέλευσης με διαφορετικά μισθολόγια!
Καλημέρα στην σύνταξη 2017 τ.χ δεν αναγράφει τα Χιλ στο τέλος .υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
Στον υπολογισμό της σύνταξης 2017, δε φαίνονται πλέον τα χιλιοστά …
Δεν χρειάζονται πλέον τα χιλιοστά, με το νέο τρόπο παρουσίασης στη (νέα) σελίδα “Σύνταξη τ.Χ/Φ” θα γίνεται η απαιτούμενη διόρθωση κατευθείαν στο μέσο όρο αποδοχών (θα ακολουθήσει η ενημέρωση τ.ΑΠ και Πυροσβεστικής).
Ευχαριστώ πολυ
Εχω ενσημα πριν τον οκτ 90 Θελω να τα στειλω στο ΓΕΣ για να αναγνωρισω την 5ετια διχως εξαγορα.Σε ποια διευθυνση ακριβως να τα στειλω;Μπορει καποιος να βοηθησει;Ευχαριστω
Κώστα έχεις ένσημα με εργοδότη το δημόσιο??
Εχω ενσημα απο ανασκαφες που δουλευα και μου ειπε ο εργατολογος μου οτι ειναι δημοσιου.Εστειλα μια αναφορα και την καρτελα ενσημων στο ΓΕΣ/ΔΙΤ αλλα μου την εστειλαν πισω λογω μη αρμοδιοτητας μου ειπαν.
ελα σε επαφη με εργατολογο για να βρεις ακρη. το ΓΕΣ δεν ασχολειται με την πληρωμη ή οχι της πενταετιας. ειναι θεμα ΓΛΚ(ΕΦΚΑ) οταν με το καλο βγεις στην συνταξη
Υπάρχει έγγραφο του ΓΕΣ στην αρχική σελίδα που αναφέρει που να τα στείλεις !!
Καλημέρα, ΚΏΣΤΑ θά σού δώσω τα τηλέφωνα επικοινωνίας τού ΓΕΣ/ΔΟΙ 210-6552342&& 210-6552343 καί τού ΜΤΣ 210-6552783-& -211-1048200-&-211-1048241. γιά νά σού πούνε σέ ποια διεύθυνση νά τα στείλεις.
Ευχαριστω
Κώστα υπόψη ότι πρέπει τα ένσημα (προϋπηρεσία) που έχεις να είναι στο Δημόσιο, για να ισχύσει η δωρεάν προσμέτρηση.
Κοίτα στο link https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/ κεφάλαιο “4 Ασφαλιστικό”, παρ. 2. “Αναγνωριζόμενα έτη στον υπολογισμό της Βασικής Σύνταξης”. Σχετικά με τη υποβολή, τι ταλαιπωρείσαι? Στην υπηρεσία που υπηρετείς για περαιτέρω ενέργειες.
Συνάδελφε kostastam μπορώ να σου στείλω το e-mail μου γιά να δείς κάτι??
Ναι αμέ, ο Αχιλλέας θα σου δώσει το δικό μου mail.
Ευχαριστώ πολύ!!
Στη ‘ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΣ’ στη ‘Διαφορα με σελιδα΄ {Συνταξη 2017} τη συμπληρωνω?
κ. Καρασσαβίδη καλημέρα σας.
Σχετικά με τον υπολογισμό “Σύνταξη ΓΕΑ” τι σημαίνει στην “ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ” η ένδειξη “” Αύξηση”
Ευχαριστώ!
Ότι δεν υπάρχει προσωπική διαφορά γιατί η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά.
Συμβαίνει εάν έχεις αρκετά διπλά εξάμηνα και εξηγείται στο τελευταίο άρθρο.
Αναφορικά με τη ανάρτηση στη κεντρική σελίδα και που αφορά τη προσμέτρηση στον υπολογισμό της ανταποδοτικης σύνταξης των πλασματικών ετών ,έχω την εντύπωση ότι με τη εγκύκλιο του ο ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει ότι για 42 έτη και πάνω το ποσοστο αναπληρωσης φθάνει το ανώτατο μέχρι 46,8 % αν θυμάμαι καλά !
Για το συγκεκριμένο θέμα διαφωνώ κάθετα ότι η λέξη “ξεκαθαρίζει” ταιριάζει σε αυτή την εγκύκλιο! 🙂
Τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλάζουν ανά τριετία και γι’ αυτό ο πίνακας στην εγκύκλιο χωρίζεται σε διαστήματα ανά 3 έτη (15-18-21-….-36-39-42 κλπ). Οπότε στην τελευταία γραμμή αναφέρει την τριετία 39 ~ 42 και περισσότερα, καταγράφοντας το ποσοστό στα 42 έτη (46,80%), χωρίς καμία άλλη διευκρίνιση.
Θα ήταν λογικό να υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο αναπλήρωσης, αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί ένας πίνακας χωρίς καμία επεξήγηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αντίστοιχος πίνακας που περιλαμβάνεται στο νόμο δεν αναφέρει συνολικά ποσοστά, αλλά ποσοστά ανά έτος χωρίς κανένα περιορισμό: Άρθρο 8 παρ. 4 Ν.4387/16 –> https://i.imgur.com/RZnlcXk.jpg
Από την άλλη έχουμε δει και εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα σε προηγούμενες εγκυκλίους, οπότε δεν θα αποτελούσε και μεγάλη έκπληξη εάν ισχύσει τελικά κάποιο όριο στα συντάξιμα έτη, όμως δεν νομίζω ότι προκύπτει αυτό το συμπέρασμα από την εγκύκλιο.
Αχιλλέα το “42 και περισσότερα” δεν είναι περιορισμός? Δεν σημαίνει ότι όσα και να έχεις πάνω από 42 με το ίδιο ποσοστό θα αναπληρώσεις (46,80).
Κρατώ σοβαρές επιφυλάξεις και θα είναι σκάνδαλο μεγατόνων να χορηγείται σύνταξη πάνω από 4000 και μάλιστα μεγαλύτερη από το προηγούμενο τρόπο υπολογισμού! Τα νούμερα τα έλαβα από την εφαρμογή! Πάντως όταν τα sites ανέβασαν τη εγκύκλιο έκαναν επισήμανση ότι όσο και η δουλεύεις το ποσοστό δεν θα είναι πάνω από 46,8% Ειδομεν! Το έχω ξαναπεί κανείς πολυ καλη δουλειά αλλά εδώ ίσως έπρεπε να κρατήσεις μια επιφύλαξη!
Ο πίνακας στο νόμο δεν αναφέρει πουθενά το ποσοστό 46,80%, αναφέρει επί λέξει “42 και περισσότερα –> ποσοστό 2%”.
Με βάση την κοινή λογική η φράση “42 και περισσότερα” σημαίνει ότι όλα τα επόμενα έτη 43, 44, 45, … 50 … 60 … 70 κλπ θα πολλαπλασιάζονται με 2%.
Όταν ένα κατάστημα αναφέρει ότι “από 10 και περισσότερα τεμάχια το προϊόν κοστίζει 5 ευρώ”, εσύ καταλαβαίνεις ότι αν πάρεις 1.000 τεμάχια θα πληρώσεις ως ανώτατο όριο 10 x 5 = 50 ευρώ;
Ή ότι τα τεμάχια από 11 έως 1.000 έχουν 5 ευρώ το καθένα;
ΥΓ. Για να μην θεωρηθεί ότι μεροληπτώ υπέρ μου δηλώνω ότι δεν διαθέτω ούτε ένα διπλό εξάμηνο, οπότε ότι και να ισχύσει δεν με επηρρεάζει προσωπικά. Επαναλαμβάνω ότι είναι λογικό να τεθεί όριο συντάξιμων ετών αλλά όχι με τόσο άγαρμπο τρόπο (με αυθαίρετη ερμηνεία ενός πίνακα), αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των δικηγόρων!
χα χα χα. Καλό το υστερόγραφο Αχιλλέα. Χρειαζότανε αυτή η διευκρίνηση για τους καχύποπτους. Λοιπόν επί του θέματος, η διευκρινιστική του ΕΦΚΑ πριν 4 μέρες, https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-140/#comment-52121 , αναφέρει στο πίνακα στη σελ. 6, “41,01 – 42 και περισσότερα ποσοστό αναπλήρωσης 2% και τελικό ποσοστό αναπλήρωσης 46.80%”.
οκ. το αναφέρεις παραπάνω. Τώρα κατάλαβα τι υποστηρίζεις. ο.κ. κατανοητό. Διαφωνώ βέβαια, αλλά τώρα κατανόησα το σκεφτικό σου.
Αχιλλέα δεν είναι θεμα οτι μεροληπτείς! Πιθανότατα έχεις δίκιο! Εξάλλου και ο Κοντοβας είναι πολύ έμπειρος! Γίνεται λίγο υπερβολικό βέβαια να δίνονται τέτοιες συντάξεις!
Δηλαδή ΑΓΕΑ ΚΑΙ ΑΓΕΣ με 40 χρόνια πραγματικά θα έχουν διαφορά μεταξύ τους 2.000 ευρώ!!!!!!!!!
Ο πίνακας κλείνει στα 46,80, είναι πλήρως κατανοητό, η Ένωση ρίχνει άδεια να πιάσει γεμάτα, και να παίρνουν οι ιπτάμενοι μεγάλες συντάξεις.
http://www.efka.gov.gr/_memos/files/EGK_24_23-05-2017.pdf
Στέφανε καλημέρα. Μήπως γνωρίζεις στο τι αναφέρεται και αν μας αφορά?
Αυτό Στέφανε είναι που περίμεναν στο Γλκ για να βγάλουν τις οριστικές ΣΠ;
Ελπίζω…..ας αναμένουμε τις εξελίξεις….Υγεία πάνω απ’όλα!!!!!!
Αχιλλέα με αφορμή την πρόσφατη αλλαγή στις σελίδες σύνταξης θα εκφράσω ένα παράπονο που έχω. Κάθε φορά που κάνεις μια αλλαγή ή ενημέρωση στις σελίδες σου λέω ότι καλύτερα δεν γίνεται και κάθε φορά με διαψεύδεις. ?
Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση μας.
Το γάμο των πληρώνουμε με Τ ο βασικό εκείνου του έτους που πραγματοποιήθηκε η με των τώρα βασικό;
Με τον βασικό πού παίρνεις τώρα.
Κ εδώ άτυχος ευχαριστω
Εδώ όμως GEORGIOSP, ο ΝίκοςΜ μιλάει για κράτηση από την προσωρινή σύνταξη, την οποία, εκ παραδρομής εκτιμώ, την αναφέρει ως προκαταβολή. Το να σου κάνουν κρατήσεις για ποσά που δεν έχεις λάβει ακέραια δε νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον τραβηγμένο?
Και η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την ονομάζει προκαταβολή και όχι προσωρινή (http://www.nomotelia.gr/photos/File/1519b.pdf ) .
Δεν μιλάμε για κράτηση αλλά για συμψηφισμό. Δίνεται η προκαταβολή από την ημερομηνία διαγραφής και επιστρέφονται οι τρίμηνες αποδοχές. Το θέμα του φόρου είναι καθαρά διαδικαστικό και δεν επιβαρύνει κανέναν. Αν σε αυτή την ιστορία θεωρώ κάτι τραβηγμένο είναι το ότι χρειάστηκαν σχεδόν 11 μήνες να βγει η απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής σύνταξης στους στρατιωτικούς και τόσους μήνες έμεναν συνάδελφοι χωρίς κανένα εισόδημα.
Ευχαριστώ GEORGIOSP, όπως πάντα κατατοπιστικότατος, με κάλυψες πλήρως. Όσο για τη “προκαταβολή – προσωρινή” η παραδρομή ήταν δική μου ΝίκοΜ…….!!!!
Πέραν των όσων ανέφερε ο GEORGIOSP στο προηγούμενο σχόλιο του σχετικά με τον συμψηφισμό, η πλήρης αποκατάσταση του τι πήρα και τι θα δώσω, θα γίνει του χρόνου με την κατάθεση τροποποιητικής δήλωσης Ε1, καθώς φέτος η βεβαίωση αποδοχών που λάβατε και θα δηλώσετε στην εφορία έχει μέσα και τις τρίμηνες αποδοχές, και θα πρέπει να δηλώσετε και τα χρήματα που λάβατε από το ΓΛΚ για το 2016.
Καλησπέρα κύριε Καρασαββίδη!Τι ισχύει τελικά με την περικοπή της εθνικής σύνταξης για τους κάτω των 55;Το έχετε υπολογίσει στους πίνακες σας; Υπολογίζεται στην προσωπική διαφορά ή όχι.π.χ. το κόψιμο του επιδόματος των παιδιών δεν υπολογίζεται στην προσωπική διαφορά και θα γίνει αυτόματα από 1-1-19 http://www.militaire.gr/%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%83/
ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,ΕΦΥΓΑ ΤΟ 2006 ΣΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΤΩΝ 46 ΕΤΩΝ,ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 18-19.ΚΑΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΝ ΕΓΩ ΕΧΩ 31 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΙΣΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΖΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ.Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΘΑ ΧΑΣΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 380 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΕΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,ΕΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ.ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΤΟΥ ΟΓΑ.
Σε παλιότερη ανάρτηση ενός συναδέλφου που είχε επικοινωνήσει με το ΓΛΚ για το συγκεκριμένο θέμα, του ειπώθηκε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για εμάς και θα δωθεί λύση χωρίς να χρειαστεί κάποια επιπρόσθετη νομοθετική παρέμβαση.
Απλά μένει να το δούμε.
Εάν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο και εγκυρότερο ας μας ενημερώσει.
Η τελευταία πληροφορία που είχαμε για τον περιορισμό του άρθρου 7 του Ν4387 ήταν από τον ΝίκοςΜ ( https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-134/#comment-49693 ).
Στην εγκύκλιο https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΞ9Ν465ΧΠΙ-992?inline=true που εκδόθηκε πρόσφατα αναγράφεται «Σε συνέχεια των οδηγιών της εγκυκλίου αυτής, τις οποίες θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά την εφαρμογή των εν λόγω άρθρων σύμφωνα με την αρμοδιότητά σας, επισημαίνουμε ότι, προς το παρόν και μέχρι να διευθετηθούν ζητήματα ερμηνείας και εφαρμογής ειδικά των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 7, οι αποφάσεις συνταξιοδότησης περιλαμβάνουν σχετική επιφύλαξη.» Πιστεύω/ελπίζω ότι η διευθέτηση ζητημάτων ερμηνείας έχει να κάνει και με την περίπτωση μας και συνδέεται με την πληροφορία του Νίκου.
Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
Ευελπιστούμε τελικά να μην ισχύσει κάτι τέτοιο για εμάς, μόνο και μόνο λόγω του ότι δεν αποχωρούμε απο την υπηρεσία με όριο ηλικίας (παλιότεροι ασφαλισμένοι με 35ετία), αλλά με έτη ασφάλισης.
Καλησπέρα σε όλους,
Η διαγραφή μου έγινε την 30 Δεκ 16. Κατόπιν πήρα τρίμηνες αποδοχές και αναμένω την πολυπόθητη προκαταβολή.
Σήμερα μίλησα με τον χειριστή μου και μου είπε:
α. Θα πληρωθώ προκαταβολή μηνός Ιουλίου (και των προηγούμενων μηνών του 2017) τέλος Ιουνίου.
β. θα μου κρατήσουν γύρω στα 1000 Ε επιπλέον των χρημάτων που εισέπραξα κατά τις τρίμηνες αποδοχές , διότι θα μου κρατήσουν επιπλέον τον φόρο τον οποίο κατέβαλαν στο ΥΠ. Οικ όταν πληρώθηκα. Δηλ, αντί να ζητήσουν από μένα τις τρίμηνες που πληρώθηκα και από το Υπ. Οικ τον φόρο που έλαβε από την μισθοδοσία μου, τα ζητούν από μένα όλα προκαταβολικά και στο τέλος του έτους , ψάξε να βρεις αν έγινε κανένα λάθος με τον φόρο που αναλογεί και που εισπράχτηκε . Και γιατί να δώσω προκαταβολικά τον φόρο του εισοδήματος χωρίς να έχω πληρωθεί κάποιο εισόδημα?
Αυτά για όσους έχουν πάρει τρίμηνες και αναμένουν προκαταβολή σύνταξης.
Καλησπέρα, Νίκος Μ και σέ εμένα έχουν κάνει κράτηση φόρου 900 Ευρώ καί γιά όσους διαγράφηκαν μέχρι 30/6/16. μέ τρίμηνες αποδοχές. Διαγραφηκα 24/6/16 μέ αυτεπάγγελτη αποστρατεία γιά λόγους υγείας. Αριθμός πρωτοκόλλου Γ.Λ.Κ. 24/8/16 καί πληρωθηκα πρώτη φορά 30/1/17.
Απίστευτοι είναι.Μένουμε κάποιους μήνες απλήρωτοι και μας φορτώνουν προκαταβολικά το φόρο .Εσύ έπεσες στην αλλαγή του οικονομικού έτους.Έβγαλες τουλάχιστον άκρη με τις κρατήσεις αυτές ?? Πώς θα σου επιστρέψουν τα 900 Ε ??
Η διαδικασία που σας είπαν είναι η σωστή και έχει να κάνει με τους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Το τελικό πληρωτέο ποσό δεν αλλάζει γιατί το καθαρό ποσό των τρίμηνων + φόρος θα αφαιρεθεί από το ποσό των αναδρομικών και θα φορολογηθεί το υπόλοιπο. Για την ευκολία των υπολογισμών ας υποθέσουμε ότι το ποσοστό της κλίμακας φόρου είναι 20%.
Αν το καθαρό ποσό των τρίμηνων αποδοχών είναι 3000€ θα πληρωθεί κάποιος 2400€ και η υπηρεσία (π.χ ΥΠΕΘΑ) του θα αποδώσει στο υπουργείο οικονομικών 600€ σαν φόρο.
Αν το συνολικό ποσό των αναδρομικών της σύνταξης είναι 10000€ το πληρωτέο είναι 8000€ και τα υπόλοιπα είναι φόρος που θα αποδοθεί στο υπουργείο οικονομικών.
Με την εκκαθάριση το ΓΛΚ θα επιστρέψει στο ΥΠΕΘΑ το σύνολο των 3000€ που είχε δώσει από τον προϋπολογισμό του για το εργαζόμενο (αποδοχές + φόρο) και θα φορολογήσει τις υπόλοιπες 7000€ με 20% δηλ. 1400€ και θα δώσει στον συνταξιούχο 5600€.
Συνολικά ο συνταξιούχος θα έχει εισπράξει 2400+5600=8000€. Ακριβώς το ίδιο ποσό θα εισπράξει και κάποιος που δικαιούται τα ίδια ποσά αλλά δεν έχει πάρει τρίμηνες αποδοχές.
Εδώ όμως GEORGIOSP, ο ΝίκοςΜ μιλάει για κράτηση από την προσωρινή σύνταξη, την οποία, εκ παραδρομής εκτιμώ, την αναφέρει ως προκαταβολή. Το να σου κάνουν κρατήσεις για ποσά που δεν έχεις λάβει ακέραια δε νομίζεις ότι είναι τουλάχιστον τραβηγμένο?
Καλημέρα, Νίκος Μ όχι δεν έβγαλα άκρη. Στείλε μου τό μέιλ να επικοινωνήσουμε.
ΝΙΚΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΙΣ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ Η ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ.?
Οι τρίμηνες είναι από τον προυπολογισμό του ΥΕΘΑ
EΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΓΩ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΕΛ-ΑΣ 14/2/17 ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ 31/12/16 ΛΟΓΩ ΟΡΙΟΥ ΗΛ.ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΕΛΟΣ ΔΕΚ-,ΤΕΛΟΣ ΙΑΝ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡ. ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.?