Σελίδα υπ' αριθ. 18 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 18 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.
έχω καταβάλει τα απαιτούμενα Δικαιολογητικά από 2010 για αναγνώριση της Στρατιωτικής θητεία . ΛΓΚ ακόμα τίποτα Γνωρίσει κανείς για έξι μήνες
το πόσο που θα πληρώσω ; ή πως υπολογίζεται ; Είμαι ΕΜΘ , έτοιμος για αποστρατεία
ΕΓΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ 21 ΜΗΝΕΣ (2/3 ΣΜΗΝΑΡΧΟΥ)ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ 131 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΤΙ ΓΛΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 98 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ 28 ΜΗΝΕΣ…..ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 70%ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ…..
δηλαδή 131 Χ 21= 2751+98=2849 .Το 131 ευρώ βγαίνει από το βασικό ; .Είναι για εφάπαξ και σύνταξη; ή ένα από τα δύο
131 € προκύπτουν από τις συντάξιμες αποδοχές (όπως φαίνονται στις σελίδες υπολογισμού σύνταξης) επί 6,67%.
6,67% είναι η κράτηση που γίνεται σε όλους τους εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους για σύνταξη (είναι η κράτηση ΣΥΝ.ΔΗΜΟΣ. που αναφέρεται στο μισθό σου).
131 € x 21 μήνες στρατό = 2.751 € εισφορές που χρωστάς.
Πληρώνεις 98,25 € x 28 μήνες = 2.751 €.
Για να καταλάβεις τι γίνεται με τις αναγνωρίσεις διάβασε την ερώτηση Νο 4.1 στο FAQ.
Καλησπερα κ. Αχιλλεα
Σου εστειλα με mail την αναλυτικη κατασταση Μερισματος Τριμηνου για να κανεις τους υπολογισμους σου αλλα και για να ενημερωσεις τους συναδελφους
Εγω ειμαι σε διακοπες ακομα και πριν απο κατι μερες κατατεθηκε στον λογαριασμο μου το εφαπαξ.
Καλο υπολοιπο καλοκαιριου σε ολους με υγεια!
Το πήρα, ευχαριστώ για τον κόπο σου.
Δυστυχώς το μόνο που κατάφερα ήταν να επιβεβαιώσω την ορθότητα όλων των κρατήσεων, πλην αυτής του Ν.4093/12 που μας ενδιαφέρει!
Στο πεδίο αυτής της κράτησης αναφέρεται ποσό 0,00 € και στο ΜΤΑ και στο ΕΚΟΕΜΑ (ίσως στην αρχική πληρωμή να μην την εφαρμόζει το ΜΤΑ), οπότε είμαστε πάλι εκεί που ξεκινήσαμε!
Καλησπέρα…Συγνώμη για την ενόχληση, αλλά στο θέμα του υπολογισμού της θεμελίωσης σύνταξης αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα, καθώς όπως φαίνεται είμαι στο όριο για το 2014. Είμαι πυροσβέστης και κατατάτχθηκα στο Σώμα στις 29-12-1996. Σύμφωνα και με τον υπολογισμό της σελίδας, στις 29-12-2014 θα έχω πραγματική υπηρεσία 18 ετών. Σε αυτά προσθέτω 72 μήνες (6 χρόνια ασφάλιση ΙΚΑ) και 1 χρόνο Στρατό (αναγνωρισμένο ήδη). Σύνολο 25 έτη (σύμφωνα με τη σελίδα). Όμως…στο πεδίο “Συμπλήρωση 24.5 ετών το έτος…” μου δείχνει “…>2015” δηλαδή ότι συμπληρώνω 24.5 χρόνια μετά το 2015, πράγμα που σύμφωνα με τα άλλα πεδία της εφαρμογής δεν ισχύει, αφού το συνολικό άθροισμα που υπολογίζεται για τις 29-12-2014 είναι 25 έτη.
Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει και εάν τελικά συμπληρώνω ή όχι 24.5 έτη το στις 29-12-2014;
Καταλαβαίνετε ότι ρωτάω, όχι γιατί θα βγω άμεσα σε σύνταξη, αλλά προκειμένου να θέσω και την αναγνώριση πενταετίας, όπως και γιατί η 31-12-2014 είναι το όριο για τον υπολογισμό σύνταξης με βάση το παλιό ή το νέο σύστημα…
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση…
Φιλικά…
Πάνος…
Το ψάχνω εδώ και λίγη ώρα και μάλλον έχεις δίκιο – υπάρχει κάποιο bug που βγάζει λάθος αποτέλεσμα όταν το ΙΚΑ είναι πάνω από 60 μήνες (5 έτη).
Εάν βάλεις 1 έτος λιγότερο ΙΚΑ (δηλ. 60 μήνες) και αυξήσεις κατά 1 έτος την ένστολη υπηρεσία σου (βάζοντας ημ/νία εισόδου 29-12-1995) θα σου βγάλει το σωστό αποτέλεσμα, δηλ. συμπλήρωση 24,5 ετών το 2014 και δικαίωμα σύνταξης 29-6-2015.
Θα προσπαθήσω να διορθωθεί σήμερα …
To bug στη σελίδα όταν το ΙΚΑ ήταν πάνω από 5 έτη διορθώθηκε – ελπίζω να μην χάλασα τίποτα άλλο!
Όχι τίποτα άλλο, αλλά πρέπει να εκτιμήσεις το γεγονός ότι εάν είχες 1 χρόνο λιγότερο ΙΚΑ θα θεμελίωνες δικαίωμα σύνταξης 10 χρόνια αργότερα!
ΥΓ. Σχόλια σαν το δικό σου δεν είναι ποτέ ενόχληση, μόνο όταν υπάρχουν παρατηρητικές ματιές από τρίτους ανακαλύπτονται τυχόν λάθη!
Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και υποθέτω σε ευχαριστούμε …όλοι για τη …διόρθωση.
Αντιπαρέρχομαι, λέγοντας πως οι παρατηρητικές ματιές υφίστανται, γιατί υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν σωστές εφαρμογές, διευκόλυνσης των ενστόλων…επιτέλους…
Και πάλι ευχαριστώ…
Νέες Συνταξοδοτικές Πράξεις για προαχθέντες εκτός οργανικών θέσεων και όχι ως ευδοκίμως τερματίσαντες
http://eaaslarisas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_11.html
Δεν ξέρω εάν ισχύει, αλλά στο Onalert.gr που αναδημοσίευσαν την είδηση (χωρίς να αναφέρουν την πηγή – ΕΑΑΣ Λάρισας) κάποιος αναγνώστης απάντησε το εξής:
ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΞΚΟΣ 12.08.2013 | 15:43
“Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΞΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΑΣ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ.”
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΔΗΣΗ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ.
ΝΙΚΟΣ ΠΩΠΟΤΑΣ ΣΜΧΟΣ (ΜΤ) εα
Αγαπητέ Νίκο, ας ψάξουμε πρώτα ποιούς αφορά ο συγκεκριμένος νόμος και ύστερα θα κρίνουμε αν “ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ”.
Ας μην αγχωνόμαστε άδικα ….
μπηκα στην σχολη αστυφυλακων 19-9-1988,εχω στρατο 21 μηνες +66 μερες φυλακη-την υπηρετησα-ικα 2 μηνες,ποτε μπορω να κανω αιτηση απολυσεως για να εχω συμπληρωμενη τα 35 συνταξημα ετη,γιατι ειδα οτι γραφεις η 3ετια κονδυλη δεν μετραει σαν συνολο για τα 35 συνταξημα ετη η καταλαβα λαθος-επισης ειμαι 3τεκνος,βαθμος αρχιφυλακας αποδοχες Α/Α χρονοεπιδομα 52-αν θες πεσμου αν κανω αιτηση τον σεπτεμβρη τι συνταξη θα βγαλω,και ποσα συνταξημα ετη θαχω-ευχαριστω εκ των προτερων
ταμειο τ/χ,πριν κανα 1-2 χρονια εκανα αιτηση για αναγνωριση στρατου στην υπηρεσια μου δωσαν ενα χαρτι που λεει οτι κατεθεσα τα απαραιτητα εγγραφα,αλλα κρατηση δεν μου καναν ακομα
α. Πότε θεμελιώνεις σύνταξη μπορείς να το βρεις μόνος σου χρησιμοποιώντας τη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης”.
Οδηγίες συμπλήρωσης ερώτηση 2.6 στο FAQ.
β. Πόση σύνταξη δικαιούσαι επίσης θα το βρεις μόνος σου χρησιμοποιώντας τη σελίδα “Σώμ. Ασφαλείας –> Αστυνομία (τ. Χ/Φ)”.
Οδηγίες συμπλήρωσης ολόκληρες οι ενότητες 2 και 3 στο FAQ.
Μπορείς να βάλεις διάφορες ημερομηνίες και να υπολογίσεις πόση σύνταξη θα βγάζεις σε 1 μήνα, σε 1 έτος, σε 2 έτη κλπ με όποιους βαθμούς εισάγεις εσύ.
γ. Πόσο εφάπαξ θα πάρεις πάλι θα το βρεις μόνος σου χρησιμοποιώντας τη σελίδα “Σώμ. Ασφαλείας –> Εφάπαξ ΤΠΑΣ”.
Οδηγίες συμπλήρωσης υπάρχουν στη σελίδα.
δ. Εάν σε συμφέρει να φύγεις τώρα μπορείς να το κρίνεις μόνο εσύ, συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω αποτελέσματα!
ΥΓ. Τα έτη κονδύλη μετρούν μόνο για την οικονομική αύξηση της σύνταξης (στη σελίδα υπολογισμού σύνταξης).
ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ.ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΥΛΛΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΔΜΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΓΕΝ,ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΜΤΝ ΠΗΡΑ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ.ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΠΙΑ….
ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΜΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ.
ΒΑΣΙΚΟΣ 1151
ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑ 598,52
ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ 225,88(ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?)
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 191,63
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΑΡΩΝ 71,92(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ)
ΧΡΟΝΙΑ 25 ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ.
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΕΣ ΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
Να και ένα καλό νέο μετά από καιρό (για τους “παγωμένους”)!
Το εξομάλυνσης είναι μεγαλύτερο στον υπολογισμό του εφάπαξ γιατί λαμβάνεται υπόψη (όπως γράφει στην υποσημείωση με το αστεράκι) * Το υψηλότερο ποσό στη θητεία σας.
Μετράει ότι έχω στη σελίδα, εάν δεν αναφέρεται κάτι (πχ. οικ. βαρών) δεν μετράει.
Άρα το νέο εφάπαξ σου θα είναι:
1.151,00 + 598,52 + 279,00 + 191,63 + 176,00 = 2.396,15 x 25,5 έτη = 61.101,83 €.
ΥΓ. Η νέα σύνταξη τι διαφορά έχει από το αποτέλεσμα που βγάζει η σελίδα;
ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΝ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΦΑΠΑΞ ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟ 2012.ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΗΔΗ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ(ΑΠΟ 48 ΕΧΥ 52 ΕΧΥ).Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 2013.ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ 12 ΠΟΥ ΦΥΓΑΜΕ?…ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΠΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 48 ΚΑΙ 52 ΕΧΥ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ 8/9/1986 ΜΕΧΡΙ 13/3/2012 ΑΝΤΠΧΟΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ)?….ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΩ!
Δηλαδή σου ήρθε κιόλας η αναπροσαρμογή σύνταξης από το ΓΛΚ; (πρέπει να είσαι από τους πρώτους)!
Επίσης είναι σίγουρο ότι το ΜΤΝ θα δώσει τη διαφορά στο εφάπαξ;
Γιατί το ΜΤΑ δεν το έχει διευκρινήσει ακόμα!
Εάν πάρουμε αναπροσαρμοσμένο εφάπαξ (που δεν είμαι σίγουρος) θα πρέπει να είναι με το παλιό μισθολόγιο, αλλιώς το νέο ποσό θα είναι μικρότερο από αυτό που πήρες!
Όσον αφορά τον υπολογισμό του εφάπαξ, η σελίδα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και το εφάπαξ υπολογιζόταν πάντα με το νέο μισθολόγιο.
Μπορείς να υπολογίσεις μόνος σου τις “Αποδοχές για Εφάπαξ” αλλάζοντας τα κάτωθι με το παλιό μισθολόγιο:
1. βασικό μισθό
2. χρονοεπίδομα
3. επίδομα ειδ. απασχόλησης
και πολλαπλασίασε το σύνολο που προκύπτει (πχ. 2.435 €) με τα έτη σε δεκαδική μορφή (26 έτη και 4 μήνες = 26 + 4 / 12 = 26,33).
Εάν ξεκαθαρίσει το θέμα και ισχύσει σίγουρα η αναπροσαρμογή και του εφάπαξ από τα Ταμεία (πέραν της αναπροσαρμογής της σύνταξης από το ΓΛΚ), μάλλον θα δημιουργήσω ειδική σελίδα υπολογισμού για τους ενδιαφερόμενους.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΛΚ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΤΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ 4 ΧΡ.11 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 12 ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ.ΘΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ.
Επίδομα Εξομάλυνσης γιατί υπάρχει αστερίσκος ; υπάρχει κάτι ακόμα που μας επιφυλάσσουν για να μας χαροποιήσουν;
Μην σκέφτεσαι θεωρίες συνομωσίας, εάν είσαι παντρεμένος θα έπρεπε να προσέξεις ότι το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης στο εφάπαξ είναι διαφορετικό από αυτό που λαμβάνεις ως εν ενεργεία (κοίταξε το φάκελλο μισθοδοσίας σου).
Ο αστερίσκος σε οποιοδήποτε κείμενο μπαίνει για να σε προτρέψει να διαβάσεις την υποσημείωση στο κάτω μέρος της σελίδας (όπου μπαίνει ξανά αστερίσκος στην αρχή της επεξήγησης).
Όταν υπάρχει δεύτερη επεξήγηση μπαίνει διπλός αστερίσκος!
καλησπέρα Αχχιλέα είμαι ΕΜΘ στις 15 Σεπτέμβρη μου έρχεται η παραίτηση μου για συνταξιοδότηση , στις 8 Αυγούστου παίρνω μισθολογική προαγωγή ,θα ισχύσει στο εφάπαξ, και στην σύνταξη; Στην περίπτωση αυτή χρωστάω εισφορές 11 μηνών λόγω προαγωγής;Στον υπολογισμό του εφάπαξ είναι και το 4% κρατήσεων στο ΕΛΟΑΣ ή όχι , να λέω την αληθεια σήμερα το έμαθα .Καλή υπομονή σε όλου του συναδέρφους!!! ευχαριστώ
στις 8 Αυγούστου παίρνω μισθολογική προαγωγή ,θα ισχύσει στο εφάπαξ, και στην σύνταξη; –> ΝΑΙ
Στην περίπτωση αυτή χρωστάω εισφορές 11 μηνών λόγω προαγωγής; –> ΝΑΙ (στο εφάπαξ)
Στον υπολογισμό του εφάπαξ είναι και το 4% κρατήσεων στο ΕΛΟΑΣ ή όχι, –> Η σελίδα υπολογίζει πόσο εφάπαξ δικαιούσαι, όχι τις κρατήσεις που τυχόν χρωστάς (αυτές θα τις αφαιρέσεις μόνος σου και ισχύουν μόνο για τους ΕΜΘ).
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑ ΣΤΙΣ 3/7/1989 ΩΣ ΣΜΗΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20/6/1990 ΩΣ ΕΠΥ -ΕΜΘ . ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΥΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΛΚ . ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΜΕΤΡΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Για να βρεις πότε θεμελιώνεις δικαίωμα πρώτα διαβάζεις την ερώτηση Νο 2.6 στη σελίδα Σχόλια → “FAQ (ερωτήσεις)” και μετά πηγαίνεις στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης”.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ποινές προσμέτρησης!
Aχιλλέα καλησπέρα.
Αποστρατεύτηκα από το ΠΝ την 28/2/13 με 29,5 έτη υπηρεσίας για λόγους υγείας. Υπάρχει διαφορετκό καθεστώς για εμάς που απολυθήκαμε με ευτόν τον τρόπο και αν υπάρχουν κάποια ωφέλη γνωρίζεις ποιά είναι αυτά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις!!!
Κατ΄αρχήν πολλοί συνάδελφοι που επισκέπτονται τη σελίδα είναι σίγουρα πιο ενημερωμένοι από εμένα (διάβασε την ενότητα 1 στη σελίδα FAQ).
Γνωρίζω ότι σε περίπτωση αποχώρησης για λόγους υγείας για τον υπολογισμό της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη εάν η ασθένεια οφείλεται στην υπηρεσία ή όχι, καθώς και το ποσοστό αναπηρίας.
Επίσης εάν το ποσοστό είναι πάνω από 80% γλυτώνεις κάποιες κρατήσεις από τη σύνταξη.
Κάπου τώρα πρέπει να λάβεις τον καθορισμό της σύνταξης από το ΓΛΚ και θα δεις τι βαθμό σου έχουν υπολογίσει.
Κατέβασε από τη σελίδα “Έγγραφα” το αρχείο Αεροπορία –> Οικονομικά Θέματα και διάβασε τις σελίδες 32 έως 34 (παράγραφος “Σύνταξη ανικανότητας”).
αχιλλεα καλησπερα καταταγει στο σωμα το 1985 30 ετη συνολικα με το στρατο 14 συνολικα ετη αξιωματικος αποστρατευομαι 13/8/2013 διαγραφη και πληρωνομαι επιπυραγος(ταγματαρχης)με 2/3 αρχιπυραρχου(ταξιαρχου) και μου δινεται ο αποστρατευτικος βαθμος του αντιπυραρχου(αντισυνταγματαρχης) χωρις μισθολογικη προαγωγη του αρχιπυραρχου (ταξιαρχου) μου ειπαν απο την υπηρεσια οτι θα επρεπε να ειχα το βαθμο στην ενεργεια στον αποστρατευτικο βαθμο δεν δινεται μισθολογικη ποαγωγη γνωριζεις κατι δηλαδη θα επρεπε να καθίσω μεχρι ιανουαριο που θα προαγόμουν.
θα ηθελα να προσθεσω οτι στο προηγουμενο θεμα μου στο βαθμο του επιπυραγου ( ταγματαρχη) ειχα 3 ετη.
Ο διοικητικός και μισθολογικός βαθμός που έχεις ταιριάζει σε αξκούς προερχόμενους από Σχολή Αξκών (Ευελπίδων, Ν. Δοκίμων, Ικάρων).
Εάν προερχόσουν από τις ανωτέρω σχολές θα σου απαντούσα ότι σίγουρα δικαιούσαι μισθολογικής προαγωγής εάν λάβεις αποστρατευτικό βαθμό που δικαιολογεί και μεγαλύτερο μισθολογικό βαθμό.
Όταν παίρνεις τον τελευταίο διοικητικό βαθμό θεωρείσαι (και είσαι) είσαι εν ενεργεία για ένα μήνα μέχρι να διαγραφείς, γι’ αυτό και δικαιούσαι να φορέσεις τα γαλόνια του βαθμού αυτού, ενώ επίσης δικαιούσαι τυχόν μισθολογική προαγωγή λόγω του μεγαλύτερου διοικητικού βαθμού (μισθός τελευταίου μήνα εν ενεργεία).
Δεν γνωρίζω εάν υπάρχει κάποια διαφορετική διάταξη για το Πυροσβεστικό Σώμα, επειδή αναφέρεις ότι είσαι μόνο 14 έτη αξιωματικός (από τα 30 συνολικά) ίσως υπάρχει ελάχιστο όριο ετών ως αξιωματικός για να δικαιούσαι μισθό Ταξιάρχου ή κάποια διάταξη που αγνοώ.
Πάντως στο στρατό οι αξκοί εξ Υπξκών στα 30 έτη με αποστρατευτικό βαθμό Ασμχη λαμβάνουν το 1/3 Ταξιάρχου.
Αχιλλεα προερχομαι απο σχολη αξιωματικων της πυροσβεστικης αναλογη της σχολης ευελπιδων συμφωνα με το πδ 305/92 επιπυραγος (ταγματαρχης) υποβαλοντας αιτηση αποστρατειας λαμβανει τον αποστρατευτικο βαθμο του Αντιπυραρχου εφοσον εχει 14 συνολικα ετη αξιωματικου εκ των οποιων τα δυο ετη στο βαθμο του επιπυραγου τα οποια εγω ειχα δεν μου εδωσε η υπηρεσια το βαθμο αντιπυραρχου τιμης ενεκεν αλλα συμφωνα με το τι ισχυει στο 305 χωρις να ισχυσει για ενα μηνα στην ενεργεια διοτι αυτο εδω και καποιο καιρο μου ειπαν δεν ισχυει.
Μονο εαν τον ειχες στην ενεργεια το βαθμο του αντιπυραρχου δικαιουσαι μισθολογικη προαγωγη .
οπως σας προανεφερα εγω ισχυριζομαι οτι αφου εχω τον αποστρατευτικο βαθμο του αντιπυραρχου με 28 ετη πραγματικης υπηρεσιας και 22 μηνες στρατο συμφωνα με μισθολογικες προαγωγες που ισχυουν αναλογα και σε εσας να δικαιουμαι ολοκληρο του ταξιαρχου γιατι τα 2/3ταξιαρχου (αρχιπυραρχου) επαιρνα επιπυραγος απο 14/12/2012 και 60% χρονοεπίδομα.
Στο λογιστηριο τα χαρτια μου πηγαινουν χωρις μισθολογικη προαγωγη παρα μονο με οτι πληρωνομουν 2/3 αρχιπυραρχου (ταξιαρχου)
Σε ευχαριστω αχιλλεα εαν μπορεις να με καθοδηγήσεις περαιτέρω
ΤΟ ΕΚΟΕΜΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ 153 ΕΥΡΩ (ΣΧΗΣ-ΧΡΟΝΟΕΠΙΔ. 56%-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ-ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 1 ΠΑΙΔΙ) ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟ 133 ΕΥΡΩ.ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΣΗ?
Το ΜΤΣ μόλις πρόσφατα συμπεριέλαβε το μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ στις συνολικές αποδοχές και κατ’ επέκταση στη νέα κράτηση του Ν.4093 (εσύ πρέπει να πέφτεις στο 10%).
Πιθανόν να κρατάει αναδρομικά τις κρατήσεις που έπρεπε να γίνουν από την αρχή του έτους.
Στα 180 € ακαθάριστα η κράτηση Ν.4093 στο 10% είναι 18 € και πιθανόν να σου κρατούνται 2 φορές μέχρι να ξεχρεώσεις.
Ερώτηση: Τους προηγούμενους μήνες έπαιρνες ΕΚΟΕΜΣ περίπου 172 € (χωρίς κράτηση Ν.4093) ή τα 154 που σου βγάζει η σελίδα;
τα 154 που βγάζει η σελίδα
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν σας έγινε η νέα κράτηση από την αρχή του έτους και χρωστάτε από τον Ιανουάριο μέχρι τη στιγμή που την εφάρμοσε το ΜΤΣ.
Μήπως στην αρχή του έτους έπαιρνες πάνω από 154 € και τώρα τα παίρνουν αναδρομικά;
Αγαπητε Αχιλλεα ,
ηθελα λογω της εμπειριας σου να με συμβουλευσεις .
Καταταχθηκα στην πυροσβεστικη στις 1/6/1994 , εχω πληρωσει 24μηνες στρατο ,εχω 41 μηνες ΙΚΑ και ΤΕΒΕ , εχω κανει ενεργειες να πληρωσω την πενταετια. Διαπιστωσα οτι απο τις 1/7/2013 εχω δικαιωμα παραιτησεως. Ηθελα να υπολογισω εστω και κατα προσεγγιση το ποσο της συνταξης απο το ΓΛΚ , παρα τις τηλεφωνικες μου ενοχλησεις και συστημενη επιστολη που τους εστειλα δεν με ενημερωνει κανεις! Γνωριζεις τον τροπο με τον οποιο θα του υποχρεωνα να μου απαντησουν ή πως θα χρησιμοποιησω την εφαρμογη στον πινακα επειδη εχω προσληφθει μετα την 1/1/1993.
Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας.
Δεν έχω παραπάνω εμπειρία από τους περισσότερους – απλά ψάχνω στο δίκτυο τους νόμους!
Κατ’ αρχήν πρόσεξε ότι στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης” για τα δικά σου δεδομένα πρέπει να αναγράφει:
Θεωρείστε ΠΑΛΙΟΣ ασφαλισμένος, ΑΡΑ ισχύουν οι υπολογισμοί στο enstoloi.net !!!
«ΠΑΛΑΙΟΙ» Ασφαλισμένοι: Από τα άρθρα 22-43 του Ν.2084/92 προκύπτει ότι παλαιοί ασφαλισμένοι θεωρούνται οι εξής:
1. Όσοι έχουν ασφαλιστεί υποχρεωτικά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και Δημόσιο πλην Ο.Γ.Α. μέχρι 31/12/1992.
.
.
Δηλαδή επειδή ασφαλίστηκες στο ΙΚΑ πριν από τις 31-12-1992 θεωρείσαι παλιός ασφαλισμένος.
Το ερώτημά σου έπρεπε να είναι πως θα συμπληρώσεις τη σελίδα υπολογισμού Σύνταξης για να δώσει αποτέλεσμα.
Πολύ απλά θα πρέπει να βάλεις ημ/νία εισόδου πριν από τις 31-12-1992, άρα συνυπολογίζοντας το στρατό βάλε την ημ/νία εισόδου ακριβώς 2 έτη πίσω (1-6-1992 αντί για 1994) και θα υπολογιστεί η σύνταξή σου. Φυσικά δεν θα ξαναβάλεις το στρατό στις προσαυξήσεις (αλλιώς θα μετρήσει 2 φορές), οπότε στο κουτάκι “Θητ.ΙΚΑ(μήνες)” θα βάλεις μόνο τους 41 μήνες του ΙΚΑ.
Μόνο να προσέξεις ότι χρειάζεσαι κάποια παραπάνω έτη για αναγνώριση στο ΤΕΑΠΑΣΑ (ερώτηση Νο 4.7 στο FAQ).