Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 463 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

Subscribe
Notify of
guest

22.4K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Άγιος
Άγιος
7 Αυγούστου 2025 11:59

Φίλε Αλέξανδρε, αφού, όπως φαίνεται, πιστεύεις στην ορθότητα των απόψεων – επιχειρηματων, προς τι η ερώτηση?(μήπως κουράζουμε,ελαφρα τη καρδια τον δημιουργό – διαχειριστή του site).

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
7 Αυγούστου 2025 22:34

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, και την απαντηση το γνωρίζω ότι πρέπει να τα ζυγίζουμε ποιοτικά όλα όχι μόνο ποσοτικα η ερώτηση μου επί της ουσίας απαντήθηκε θα λειτουργήσω με ψυχραιμία , εύχομαι καλή συνέχεια

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
Απάντηση σε  Άγιος
7 Αυγούστου 2025 22:32

Συγνώμη εάν κούρασα και υπερευχαριστω για τη διάθεση του χρονου, η ερώτηση ήταν εάν υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία για την αιωρουσα περικοπή και αυτό μόνο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
6 Αυγούστου 2025 14:09

Καλησπέρα σας
υπάρχει στο άμεσο πλάνο πρόθεση για οριζόντια περικοπή των εφάπαξ; Ακούγεται έντονα κάτι τέτοιο και επηρεάζει το αν κάποιοι εντός 5ετιας για αποστρατεία αν την περικοπή αυτή θεωρητικά τη χρησιμοποιήσουν καλύτερα για πληρωμή της 3ετιας και να φύγουν με ολόκληρο το ποσό του εφάπαξ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
7 Αυγούστου 2025 08:06

Σοβαρά ναι λόγω (προσωπικά πάντα) 1. Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα 3 χρόνια νωρίτερα σε καλύτερες συνθήκες χωρίς περικοπή σύνταξης οπότε αμελητέα η διαφορά μισθού κ συνταξης 2. Το καθεστώς που κυβερνά είναι έτοιμο για όλα στο βωμό απαξίωσης του στρατεύματος 3. Το εφάπαξ κάθε χρόνο προσωπικά για μένα είναι ελάχιστο ποσό αναλογικά με παλιότερα 4. Κίνδυνος μετάθεσης για διοίκηση παρακαλώ αν και εξ υπαξιωματικών, όπως άρχισε πλέον η νέα μόδα 5. Δυνατότητα 1 και πλέον έτους με διαθεσιμότητα λόγω προβλημάτων υγειας 6. Ακούγεται όντως έντονα στο νέο νομοσχέδιο συν τη σφαγή της ενοποίησης των μετοχικών που δεν τη γλιτώνουμε αν και κατοχυρωμένη η διαφορετική τους υπόσταση με βασιλικό διάταγμα (!!!!!) (όπως και η υποχρεωτικοτητα της καταβολής του βοηθήματος “επαγγελματικής αποκατάστασης λες και στα 25 τους τα παιδιά θα περιμένουν να αποκατασταθούν επαγγελματικα 7 χρόνια μετά το λύκειο) Όλα λοιπόν κυριε προσωπικά για μένα είναι αμελητέα και όχι πολλές χιλιάδες ευρώ, για να μην προσθέσουμε όπως θα συμφωνήσετε πιστεύω τη φθορά έως χάρη που κάνουμε όσοι παραμένουμε τα τελευταία μας χρόνια στην υπηρεσία ενώ η εγκύκλιος με την οποία εχουμε εισαχθεί,… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
7 Αυγούστου 2025 22:35

Απολύτως κατανοητό, σας ευχαριστώ πολυ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Παναγιώτης
Παναγιώτης
5 Αυγούστου 2025 08:37

Καλημέρα σας, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Επειδή, το προσεχες διάστημα σκέφτομαι να υποβάλλω αίτηση συνταξιοδότησης, διαβάζω σε κάποιους οδηγούς αποστρατείας από το army.gr για καταβολή τρίμηνων αποδοχών μετα τη διαγραφή. Αρχικά, αυτό υφίσταται ακόμη ή γινόταν πιο παλιά; Επίσης, ποια η διαφορα εαν να σου καταβληθούν ή όχι;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παναγιώτης
Παναγιώτης
5 Αυγούστου 2025 22:54

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.

ΣΩΜΑ:
Στρατός