Αεροπορία

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
17K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
6 έτη πριν

Μέτρα οκτώ δισ. ευρώ στη διετία: Μείωση από το … παράθυρο σε μισθούς και συντάξεις Αύξηση της εισφοράς για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κατά μία ποσοστιαία μονάδα στις κύριες συντάξεις δηλαδή από το 4% στο 5% έτσι ώστε να εξασφαλιστούν 135 εκατ. ευρώ το 2015 και 270 εκατ. ευρώ το 2016.

· Επιβολή εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις επικουρικές συντάξεις με συντελεστή 5%. Το μέτρο θα αποδώσει 240 εκατ. ευρώ μέσα στο 2016 .Αύξηση της εισφοράς για τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5% έτσι ώστε να εξασφαλιστούν 120 εκατ. ευρώ για το 2015 και 250 εκατ. ευρώ για το 2016.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
6 έτη πριν

Εσύ τί περίμενες να ακούσεις? Πού είναι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία?…και να ξέρεις ότι δεν τελείωσε ακόμα η “διαπραγμάτευση της ελπίδας και της ανάπτυξης”! Μπορεί αυτά που άκουσες να είναι και λίγα μπροστά σε αυτά που θα “κλείσουν” τη συμφωνία …

Αύριο περιμένουμε και το καμάρι μας, τον υπουργό μας, να κάνει δηλώσεις live (πυρ κατά βούληση)…άλλωστε δεν έχουν βγει στην επιφάνεια τα νέα υφεσιακά μέτρα για τα συνταξιοδοτικά και τα εργασιακά….μόνο τα φορολογικά ακούσαμε σήμερα (από ανεπίσημες πάντα πηγές)….έχουμε να ακούσουμε και να δούμε πολλά μέχρι το τέλος….το ζήτημα είναι ποιός θα πληρώσει πάλι τα “σπασμένα” μου λες?

Nick F.
Nick F.
6 έτη πριν

Τίτλος: “Να τον χαιρόμαστε!”

Δεν ξέρουμε κε Υπουργέ εάν μετά από αυτές τις δηλώσεις σας πρέπει να χαρούμε ή να στενοχωρηθούμε.

«… Γίνονται αλλαγές ήδη σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους των 40 – 45 χρονών οι οποίοι να μην έχουν και τι να κάνουν οι άνθρωποι …».

http://www.onalert.gr/stories/pali-stoxopoiountai-oi-stratiotikoi-epistoli-ston-kammeno/43256

(Ερωτήματα για την υποχρεωτική παραμονή στο στράτευμα μέχρι τα 58 θέτει στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.Ελπίζουμε ότι θα απαντήσει λεπτομερώς στην συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο Onalert.gr.)

Θα τον ακούσουμε αύριο για να δούμε αν καταλάβουμε τίποτα ή αν χρειαστεί να απευθυνθούμε στην Πυθία….

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Ενημέρωση http://www.onalert.gr/stories/o-panos-kammenos-sto-onalert/43261 Απαραίτητη διευκρίνιση που μας έγινε από τον ΥΕΘΑ ότι όποιος θέλει να φύγει στα 52 ή 53 χρόνια για παράδειγμα, φεύγει παίροντας τη σύνταξή του. Σχόλια: Σήμερα, τα άλλαξε κάπως…είπε ότι δεν θα αποστρατεύει κανέναν η υπηρεσία στις κρίσεις αν δεν είναι 58! Άλλο και αυτό! Δηλαδή, αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε στις ΕΔ, θα το ζήσουμε σε όλο του το μεγαλείο! Θα συσσωρεύονται στρατηγοί και συνταγματάρχες στην παράλληλη (πού άλλού?) και θα “πιάνουν γραφείο” μέχρι τα 58 τους εκτός και αν τους την βαρέσει να φύγουν για να έρθει κανένας πιό νέος και “ζεστός” για να εργαστεί…μου θυμίζει το γνωστό τραγούδι “σπασμένα καράβια”…. Βέβαια, είπε ότι όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θίγονται και θα μπορούν να φεύγουν στα 52, 53 τους όταν το αποφασίσουν! (χθες κατηγορούσε το γεγονός ότι ως τώρα μπορούσαν να φύγουν στα 45 τους και να κάθονται και να μην κάνουν τίποτα….ειρωνεία!). Έκανε… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.
6 έτη πριν

Αντί να ασχολούνται με τίποτα πιό σοβαρό αυτές τις κρίσιμες ημέρες, π.χ. να στριμώξουν για τα καλά τον υπουργό για τις σημερινές δηλώσεις του που αφορούν σύνταξη στα 58 και άλλα τέτοια πολλά (πολεμικά έτη, καθυστέρηση καταβολής εφάπαξ)… δείτε και μόνοι σας με τί ασχολούνται!!! αν είναι δυνατόν!!! ασχολούνται αν στο ΔΣ της ΕΑΑΑ υπάρχουν και πόσοι πιλότοι, στυατζήδες ή ραδιοναυτήλοι και τέτοια δευτερεύοντα….

http://www.onalert.gr/stories/patrikioi-kai-plivioi-stin-pa-den-yparxoun/43252

(Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του ΔΣ της ΕΑΑΑ ήδη έχουν προκηρυχθεί.)

“Μαύρο” σε όσους έχουν μαυρίσει στα ΚΕΔΑ ενώ εμείς οι νέοι συνταξιούχοι καθόμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μας για απολαμβάνουν αυτοί….

Spuros
Spuros
6 έτη πριν

Ερώτηση – απορία.
Η ίδια τακτική της προκαταβολής έναντι εφάπαξ για έκτακτες ανάγκες, μήπως λειτουργεί και για τους…..γνωρίζοντες τα παραθυράκια….. ε.α. συναδέλφους ???

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  Spuros
6 έτη πριν

Άμα δουλεύει και το ΠΑΡΑΘΥΡΟ, τότε ούτε με την δεύτερη παρουσία δεν βλέπω να παίρνουμε εφάπαξ.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Γιάννης
6 έτη πριν

Αυτό που λες σηκώνει μεγάλη συζήτηση! Άστο καλύτερα!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Spuros
6 έτη πριν

Spuros σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα που μας βασανίζουν καθημερινά….περικοπές, νέα μέτρα, λιτότητα…φόροι….ύφεση….και νομίζοντας ότι τουλάχιστον οι ένστολοι έχουν τσίπα, δίναμε τόπο στην οργή για την έλλειψη ενημέρωσης του ΜΤΑ πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι είναι πνιγμένοι στη δουλειά για να μας προσφέρουν το έργο τους…το εφάπαξ, τα μερίσματα, το ΕΚΟΕΜΑ, τις προκαταβολές για σοβαρούς και μόνο λόγους. Ώσπου, τσουπ! Ήρθε στο προσκήνο η κυρία και ο γάμος της πολυαγαπημένης κορούλας της και μας έδωσε τροφή για σκέψη και για κριτική. Αυτό το Ταμείο σέβεται την αξιοπρέπεια των μερισματούχων ή εξυπηρετεί μικροσυμφέροντα? Εδώ είμαστε και ας βγει κάποιος να μας το εξηγήσει! Οι φίλοι μας στο ΜΤΣ και στο ΜΤΝ, τί γνώμη έχουν για τέτοια συμβάντα? Αν κάνω εγώ αύριο αίτηση για προκαταβολή 5000 ευρώ από το εφάπαξ μου για να ξεπληρώσω κάποιες από τις πολλές έκτακτες οικογενειακές μου υποχρεώσεις που μου φουσκώνουν τα οικονονμικά και με… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dp
Dp
6 έτη πριν

@ Takis Όσο ψάχνεις («Διαύγεια» κλπ…κλπ…), τόσο περισσότερο θα «πονάς»…. Όπως διαπιστώνεις , όταν είναι να εξυπηρετηθούν τα «δικά μας τα παιδιά» όλα γίνονται τάχιστα. Υποβλήθηκε αίτηση χορήγησης «προκαταβολής εφάπαξ» την 21 Μαΐου 2015 και ικανοποιήθηκε την 27 Μαΐου 2015!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σημείωσε ότι οι προκαταβολές εφάπαξ δίδονται έως το 5% του αποθεματικού του ταμείου. Αυτό δεν είναι ταμειακό διαθέσιμο;;;; Δεν είναι δεσμευμένο από την κεντρική κυβέρνηση;;;; Ότι γουστάρουν κάνουν ρε παιδάκι μου!!!! Όσον αφορά τον «όχλο» ;;;; «Καλο κουραγιο και υπομονη πανω απ’όλα» όπως γράφει και ο φίλος μου ο Σταύρος. Μία ανακοίνωση το εξάμηνο φίλε μου. Που καιρός για ενημέρωση των μερισματούχων, αφού ούτως ή άλλως ελάχιστοι είναι αυτοί που παραπονούνται για την οφθαλμοφανέστατη δυσλειτουργία του ταμείου. Εξαντλήθηκε ο μισός χρόνος (2015) και χορηγήθηκαν 139 «εφάπαξ» , δηλαδή διατέθηκαν ΜΟΝΟ περί τα 7.000.000 € από τα 31.780.000 € του προϋπολογισμού (δηλαδή ΜΟΝΟ το 20%… Διαβάστε τη συνέχεια »

Σταύρος Μ.
Σταύρος Μ.
Απάντηση σε  Dp
6 έτη πριν

Συμπερασμα αγαπητε Dp… Το “δοντι” βασιλευει, και το κοσμο κυριευει αν δεν εχεις “Μπαρμπα στη Κορωνη”…

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
6 έτη πριν

Dp, τα αποθεματικά μας υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα σε ρευστό για ανάληψη (με υπουργική έγκριση) ή έχουν γίνει ομόλογα και ρέπος μαζικά τις προηγούμενες εβδομάδες μέχρι τελευταίου ευρώ? (με την ευγενική χορηγία του ΔΣ του ΜΤΑ…) Αν λοιπόν δεν τα βρουν μέχρι την Παρασκευή (εννοώ αν δεν βρουν τα “νέα” υφεσιακά μέτρα και τις “νέες” περικοπές και φόρους), τότε πάμε ντουγρού για τη δραχμή και την επίσημη χρεοκοπία (με την βούλα του ΔΝΤ!)? σωστά?…τότε λοιπόν θα υπάρξει η κρατική δέσμευση για να επιστραφούν οι “κερδοφόρες επενδύσεις” του Ταμείου μας και οι τόκοι τους? ή θα μείνουμε με τα ομόλογα και τα ρέπος παραμάσχαλα για τα περαιτέρω…??? (Να τα δώσω στον Χάρη να τα χαίρεται! …και πριν τα 58 του…) Φυσικά, ουδέποτε αποδέχτηκε επίσημα το ΜΤΑ ότι έχει παραχωρήσει/επενδύσει τα ταμειακά διαθέσιμα και τα αποθεματικά σε κρατικούς τίτλους, οπότε η όλη συζήτηση είναι άκαιρη και εκ του πονηρού! …αλλά γιατί άραγε δεν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Antony
Antony
6 έτη πριν

Nick για αυτό το λόγο τα γράφουμε, μήπως και <>.

nick
nick
6 έτη πριν

Κύριοι πραγματικά λυπάμαι όταν βλέπω ε.ε και ε.α συναδέλφους να αλληλοκατηγορούνται για το πως διαχειρίστηκε ο καθένας τα χρόνια υπηρεσίας του και ας συμφωνήσουμε όλοι στα εξής:
Όχι σύνταξη στα 58 δηλαδή 40 χρόνια υπηρεσίας (ποιοι είναι αυτοί που έχουν πληρώσει 40 χρόνια εισφορές).
Πολεμικά και όχι πλασματικά σε όλους(όχι στην πληρωμή για αναγνώριση αυτών)
Αν μας θεωρούν δημόσιους υπαλλήλους ή ΔΕΚΟ πληρωμή υπερωριών και βαρέα -ανθυγιεινά.
Στήριξη του ταμείου και ΕΦΑΠΑΞ σε όλους.
Δημοκρατική Λειτουργία της ΕΑΑΑ.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  nick
6 έτη πριν

Δεν αλληλοκατηγορούμαστε, τα ίδια λέμε όλοι λίγο-πολύ. Είμαστε δυσαρεστημένοι με τα όσα ακούγονται εκ στόματος υπουργού και τα όσα γίνονται εκ μέρους του ΜΤΑ και της ΕΑΑΑ.

Λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω που και που και μην μας παρεξηγείς συνάδελφε.

Κάνε λιγάκι πιό λιανά τα συνθήματά σου και τεκμηρίωσέ τα. Τί θέλεις να πεις?

Antony
Antony
6 έτη πριν

1. Δεν ανήκουμε στον κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων. 2. Τα 5 χρόνια είναι πολεμικά και όχι πλασματικά. 3. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε αναδρομική περικοπή μετά την απονομή σύνταξης. 4. Υπάρχει αγορά ομολόγων και όχι καταβολή αυτών για οποιοδήποτε λόγο. 5. ΜΤΑ ………………….(ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ)

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Antony
6 έτη πριν

Λογικέψου…

όταν βγάζουν ΣΠ τα 5 πολεμικά στα χρεώνουν σαν πλασματικά, την ίδια “αξία” έχουν για το ΓΛΚ άσχετα αν τα “πονέσαμε” να τα πάρουμε…

Αναδρομική περικοπή της σύνταξης δεν γίενται? μπά? τί μας λες? Φυσικά και γίνεται! Νέος νόμος, τροποποίηση της συνταξιοδοτικής σου πράξης και φιλάκια πολλά….

Η καταβολή αναδρομικών ή εφάπαξ σε τίτλους δημοσίου (π.χ. ομόλογα) δεν είναι δική μου ιδέα! Την έχουν ρίξει στο τραπέζι γιατί δεν έχουν ρευστό να σου δώσουν. Το πώς θα το κάνουν, ας μην το ψάχνουμε, καλύτερα να μην γίνει ποτέ!

Για το ΜΤΑ και την ΕΑΑΑ, τα ξέρεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

ΑΠΙΘΑΝΟ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

Η απόφαση να φύγει κάποιος με παραίτηση ή αποστρατεία είναι δικαίωμά του! Βλέπει, κρίνει και αποφασίζει…

Αλλά αυτό έχει και τις συνέπειές του.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Πολλοί συνάδελφοι στην αρχή της κρίσης (2010-2011) έφυγαν με 26, 27,28 χρόνια υπηρεσίας και με κρίση στο βαθμό χωρίς να έχουν φουλ χρονοεπίδομα αλλά μονάχα τα 5 πολεμικά…τί έγινε? Ξέρεις καλά, έφαγαν “δυνατό” πέναλτυ που δεν το είχαν προβλέψει τότε που πήραν την απόφασή τους…αυτά έχει η ζωή η καταραμένη, είναι γεμάτο από αδικίες Γιώργο!

Μην το παίρνεις προσωπικά αλλά να είσαι τουλάχιστον ευχαριστημένος που πρόλαβες και πήρες ολόκληρο και σε ευρώ το εφάπαξ σου! …και άγιος ο θεός…να λες!

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Αυτό που λες δεν έχει σχέση .Είναι άλλο να σε τιμωρούν (γιατί αυτό έγινε) με τη μορφή επιπλέον φόρου στη Σύνταξη (και μάλιστα χωρίς να ισχύει για όλη σου τη ζωή) και άλλο να αλλάζουν οι προϋποθέσεις για Συνταξιοδότηση των εργαζομένων.Και μην ξεχνάς ότι πλασματικά χρόνια έχουν συνταξιούχοι από το 1970 ή και παλαιότερα.Δεν γίνεται αυτό που θέλεις να γίνει.Οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δεν γίνεται να αλλάξουν σε κάποιον που ήδη είναι συνταξιούχος.Και να ξέρεις και κάτι άλλο…Δεν έχει συνέπειες μόνο η απόφαση κάποιου να φύγει με παραίτηση ή αποστρατεία όπως λες.Έχει συνέπειες και η απόφαση κάποιου να παραμείνει στο Στράτευμα.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Χάρης
6 έτη πριν

Χάρη δεν πρόκειται να σου κόψουν τίποτα από αυτά που λες εσύ! Ότι κάνουν θα το κάνουν σε σχέση με την ηλικία που είσαι ως αντικίνητρο! Τον συνταξιούχο του 1970 που τώρα είναι 90+ χρονών τί να του κόψουν δηλαδή? Δεν σε καταλαβαίνω!

Θα σου βάλουν δηλαδή πέναλτυ μέχρι π.χ. τα 58 (?) αν δεν έχεις τις προϋποθέσεις που “θα” ισχύσουν. Αν εσύ φύγεις στα 45 σου (με όσα χρόνια υπηρεσίας και αν έχεις) και δεν έχεις προβλέψει τις ηλικιακές συνέπειες, τότε θα πάρεις πέναλτυ μέχρις ότου πιάσεις το ηλικιακό όριο, έτσι το αντιλαμβάνομαι…

(αυτό που δεν ξέρω, είναι τι πέναλτυ θα μπορούσε να ισχύσει για του πιλότους που αποφασίζουν να φύγουν με μπόλικα πλασματικά κάτω από τα 50)

Αυτό που “καίει” είναι αν το εφάπαξ πέσει και αυτό στη λίστα των αντικινήτρων και το πάρεις (όσο πάρεις) μετά τα 58 σου…το ‘πιασες το ζητούμενο?

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Αυτό πάλι που λες,είναι διαφορετικό.Μιλάς για ποινή,όπως την ονομάζεις,λόγω ηλικίας,σε ήδη συνταξιούχους.Κάτσε πρώτα να δούμε πρώτα αν η μείωση που επιβλήθηκε ήδη (ποινή όπως λες), κριθεί αντισυνταγματική.Σας έχει κολλήσει σε ορισμένους,ότι όποτε θέλει η κυβέρνηση θα κόβει από τους ήδη συνταξιούχους, με γνώμονα την ηλικία.Δεν είναι τόσο,μα τόσο απλό.Ακόμα κι αυτό να συνέβαινε,με ποια φόρμουλα θα έπαιρνε τα 5 πολεμικά χρόνια (αφού γι αυτά γίνεται ο λόγος) από έναν ήδη συνταξιούχο μέχρι τα 58 που αναφέρεσαι και μετά θα του τα ξαναέδινε πίσω?Αν είναι να μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις,όπου το κράτος θα δίνει όσα γουστάρει,πχ 200 ευρώ ή και γιατί όχι και λιγότερα,τότε εντάξει να το ξέρω και να λέω ναι,κράτος είναι και δίνει ότι θέλει.Να μιλάμε όμως για πραγματικά γεγονότα και όχι να προσπαθούμε να το ξεχειλώσουμε όσο δεν πάει και να θεωρούμε ντε φάκτο ότι βρήκαμε τι θα κάνει το κράτος από δω και πέρα.Ας περιοριστούμε τουλάχιστον για… Διαβάστε τη συνέχεια »

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Και κάτι άλλο που ξέχασα.Αυτό με το εφάπαξ στα 58,πώς το σκέφτηκες?Άκουσες να το λένε έστω και σαν σκέψη?Μην προσπαθείς να φτιάχνεις τα χειρότερα σενάρια στο μυαλό σου.Αυτό είναι πολύ εύκολο να το κάνει ο καθένας,αλλά δεν έχει καμία λογική.Αν και τελικά πιστεύω ότι όποιος μπορεί αυτή τη στιγμή να φύγει,δεν θα επηρεαστεί τελικά από τέτοιου είδους αλλαγές,ας μην προσπαθούμε να μεταφράσουμε ότι ακούγεται σαν μέτρο από τους πολιτικούς,ότι θα γίνει αυτό όπως θέλουμε εμείς να συμβεί.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Χάρη, γενικά…Μπάχαλο παντού! Προσπαθούμε να καταλάβουμε τί εννοεί ο κάθε υπουργός και δεν μας δίνουν να καταλάβουμε…ας μας τα πει ο υπουργός μας αύριο σε live συνέντευξη που ετοιμάζει, να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη? Σήμερα στο ξαφνικό μιλάει για ηλικιακά όρια των ένστολων στα 58!!! Πριν λίγες μέρες, είχαμε την πληροφόρηση για την κατάργηση των πλασματικών (που έβγαλε στη φόρα το onlaert.gr). Εσύ έχεις καταλάβει τίποτα από όλα αυτά? Γιατί γίνονται όλα? Δεν νομίζω ότι όλα λέγονται στο “φλου”…ούτε είναι δυσφήμιση από κακοπροαίρετους…αυτός τα λέει όλα, με το στόμα του! Προσπαθώ να καταλάβω γιατί τα λέει όλα αυτά μαζεμένα σε “τίτλους” πριν την συμφωνία! Αν κάτι είναι αντισυνταγματικό ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα. Αν το κράτος δεν έχει χρήματα να σε πληρώσει και έχει συμφωνήσει κάποια πράγματα με τους δανειστές, τί θα κάνουν? Θα κληθούν να παρουσιάσουν ισοδύναμα μέτρα, αυτό είναι ντε φάκτο, ναί, ξέρουμε πώς το κάνουν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Το λες και μόνος σου.Μπάχαλο παντού!Καταιγισμός δηλώσεων και ειδήσεων,χωρίς να μπορείς να καταλάβεις ούτε εσύ,ούτε κι εγώ τι ακριβώς θα γίνει.Χωρίς λοιπόν να ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει και πόσα θα πληρώσει ο καθένας μας από τα μέτρα που θα επιβληθούν,ας μην προσπαθούμε να κάνουμε καταμερισμό εκ των προτέρων,για το πόσο θα αναλογεί στον καθένα μας ο λογαριασμός.Μείνε σε αυτό και περίμενε πρώτα να ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα.Μπορεί και αυτό που θα ισχύσει να μην είναι αυτό που φοβάσαι τώρα,αλλά και να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα που τώρα δεν σου περνάνε από το μυαλό.Μπορεί δηλαδή να μην ισχύσουν αυτά που λες και φοβάσαι,αλλά να ισχύσουν χειρότερα πράγματα,άγνωστα προς το παρόν.Το μόνο που πρέπει να κάνεις κι εσύ και όλοι είναι υπομονή για τις επίσημες αποφάσεις.Σύντομα θα ξέρουμε.

filippos
filippos
6 έτη πριν

οσοι εχουν 24,6 χρονια τις 31/12/2014 υπαρχει περιπτωση να επηρεαστουν απο τις δηλωσεις του υπουργου κανεις κατω απο 58

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  filippos
6 έτη πριν

fillippos,

γενικά έχω διαπιστώσει ότι ο κ. Υπουργός “μας” λέει πολλά κατά καιρούς ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος! Ας περιμένουμε λιγάκι και θα δούμε αν και πώς πάρουν “σάρκα και οστά” οι όποιες “περίεργες” δηλώσεις ακούγονται κατά καιρούς από το στόμα του….κοντός ψαλμός! Μην βιάζεσαι ακόμα…

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  filippos
6 έτη πριν

Φιλίπ, αυτό που είπε ο υπουργός στις σημερινές δηλώσεις του είναι κατά γράμμα:

“θα γίνει αλλαγή σε σχέση με τη συνταξιοδότηση στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς “δεν θα φεύγει κανείς πριν τα 58″.”

Από πότε θα ισχύσει? Ποιούς αφορά?

Άντε κλειδαμπαρώνει την πόρτα της εξόδου και όσοι βγήκαν και όσοι μείναν, έτσι πάει? Δεν πάει έτσι…άστον να λέει…ότι του πουν θα κάνει!

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

JOHNNYB ΘΕΩΡΕΙΣ ΔΛΔ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Ε.Ε.?ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΕΨΗ.ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΩΝ ΑΠΙΘΑΝΩΝ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

Δεν το ενστερνίζομαι Γεώργιε, αλλά για να μην τρέχουν στα δικαστήρια και ρίχνουν αιτήσεις αποστρατείας ομαδικά όσοι ε.ε. θιγούν….ο κ. Υπουργός, στα πλαίσια των θεωριών του “58 ετών και άνω”…θα το αποδεχτεί ασυζητητί! Πάω και στοίχημα…

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Τζώνη μην τσιμπάς! Δες παρακάτω…ο τύπος έχει πάρει το εφάπαξ του και εκ του ασφαλούς κάνει σχόλια έτσι για να έχει να λέει…ας ήταν στη θέση κάποιου που είναι ε.ε. και βλέπει να χάνει τα 5 πολεμικά και θα δεις πώς θα πάει αμέσως στα δικαστήρια για να δικαιωθεί…εκεί θα μπλέξει το πράμα και θα γίνει μάλλον όπως τα λες!

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Εξακολουθείτε να δημιουργείτε θέματα εκεί που δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν.Και σε άλλους κλάδους υπάρχουν προϋποθέσεις (όπως πχ πλασματικά χρόνια) που προσμέτρησαν για να συνταξιοδοτηθούν εργαζόμενοι,αλλά αυτό το πράγμα να λέτε ότι θα τους τις αφαιρέσουν τώρα που είναι ήδη στη σύνταξη, (εκτός του ότι δεν γίνεται) συμβαίνει μόνο στους Στρατιωτικούς.Πουθενά,σε κανένα άλλο κλάδο δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο.Δεν είναι λογική,ότι όποιος είναι στη θέση κάποιου που είναι ε.ε, αυτομάτως ζητάει να αφαιρεθεί οποιαδήποτε προϋπόθεση συνταξιοδότησης στους ήδη συνταξιούχους,μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί ο ίδιος.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Χάρης
6 έτη πριν

Χάρη και Γιώργο, για να λήξει το θέμα και η παρεξήγηση! Η κατάργηση των 5 πολεμικών ως αντικίνητρο έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων πριν λίγες εβδομάδες -σε επίπεδο δικού μας Υπουργείου αρχικά- (δες παλιότερο σχόλιο του onalert.gr) χωρίς να αναφέρει πόσο αυτό ευσταθεί ή πώς και για ποιούς θα εφαρμοστεί. Το τοπίο είναι τόσο θολό όσο και η συμφωνία με τους δανειστές! Εδώ ο Ρωμανιάς τα λέει ξεκάθαρα: http://www.capital.gr/oikonomia/3035180/romanias-sto-trapezi-i-auxisi-ton-eisforon-ton-ergazomenon “…”φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι πάμε για κατάργηση των πρόωρων, των μειωμένων συντάξεων, αλλά σταδιακά, θα ξεκινήσει από 1/1/2016 και θα πάει μέχρι το 2025”. Και διευκρίνισε ότι στο έγγραφο που παρέδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα περιλαμβανόταν η φράση “τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν” και άρα -σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ρωμανιά- αυτό έχει γίνει δεκτό από τους δανειστές.” Άρα, το μυαλό ολών μας πάει στο ότι η κατάργηση των “πλασματικών” (αν νομοθετηθεί) θα “πιάσει” εκείνους… Διαβάστε τη συνέχεια »

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Χάρης
6 έτη πριν

Βρε συ Johnny, παραθέτεις μια σειρά από γεγονότα τα οποία συμβαίνουν. Καμία αντίρρηση πάνω σε αυτό.Ούτε εγώ,ούτε κανένας άλλος δεν τα αμφισβητεί.Εκεί που κάνεις λάθος εσύ και ορισμένοι άλλοι συνάδελφοι είναι αυτό που λες “λέω ότι αν θίγονται άμεσα με “μελλοντικό” νόμο τα πλασματικά εκείνων με θεμελιωμένα δικαιώματα (επειδή η “συμφωνία” θα θέτει αντικίνητρα του τύπου “εδώ και τώρα”) τότε δεν πρόκειται να εξαιρεθούν τα πλασματικά των ήδη συνταξιούχων…αντιληπτό ή πάλι θα μου πείτε διάφορα?”.Αυτό που εννοώ είναι ότι είναι καθαρά δική σας εκτίμηση,χωρίς να σημαίνει ότι έχει οποιαδήποτε λογική.Και εν πάση περιπτώσει δεν καταλαβαίνω το λόγο που τραβάτε από τα μαλλιά κάτι και δημιουργείται θέμα εκεί που δεν υπάρχει.Πώς να το πω αλλιώς?Και τέλος,μια ερώτηση σας κάνω.Έχετε ακούσει ποτέ εργαζόμενους εκτός του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων,να εκφράζουν ανάλογα τις σκέψεις τους όπως εσείς,για τους συνταξιούχους του κλάδου τους,σχετικά με την πρόθεση που υπάρχει να κοπούν οποιαδήποτε πλασματικά χρόνια ενώ… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Χάρης
6 έτη πριν

Χάρη, δνε πρόκειται να διαβάσουν εμένα τι γράφω για να το εφαρμόσουν. Αυτό θα ήταν τελείως τραγικό! Αντίθετα, εκεί που υπάρχει καπνός….εκεί είναι κρυμμένος και ο Δούρειος Ίππος, ψάξτον λοιπόν κάπου αλλού… Τα όσα γράφονται στο onalaert.gr (κατάργηση πλασματικών, ηλικιακά όρια κλπ) και τα οποία τα διαβάζουν και οι “στρατηγοί” μας (στο διαβεβαιώνω) δεν είναι παραμύθια της Χαλιμάς! Βλέπεις, δεν υπάρχει ο καλός εννοούμενος “συνδικαλισμός” των εργαζομένων στις ΕΔ όπως υπονοείς για τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Έτσι ότι συμβαίνει το μαθαίνουμε πάντα τελευταίοι σαν την “απατημένη σύζυγο”…. Αν όμως θέλεις να βολιδοσκοπήσεις προκειμένου να δεις ποιός αληθινά σε κοροϊδεύει σ’ αυτόν τον τόπο, τότε διάβασε, σκέψου και κρίνε εκ του αποτελέσματος. Εγώ δεν πρόκειται να περιμένω να δω τί νόμος θα ψηφιστεί για να πω: “α! καλός είναι! με συμφέρει!” και ας “καταστρέφει” την τύχη χιλιάδων συναδέλφων φράζοντας το μέλλον των παιδιών τους. Γιατί αν κάτι πλέον μετράει φίλε είναι… Διαβάστε τη συνέχεια »

mike
mike
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Μισό λεπτό Γιαννάκι γιατί απ’ ότι γνωρίζω υπάρχουν καμιά εννιακοσαριά χιλιάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ που βγήκαν με τρακοσοπενηντάρες, με δυο τρία χρονάκια πληρωμών ουσιαστικά δηλαδή με πλασματικά. Μην μας λες τώρα για την πάρτη μας. Τα έχεις δουλεμένα κι εσύ και όλοι μας. Εκτός κι αν ξέχασες τις απλήρωτες 24ωρες ή τριανταδιάρωρές σου ή δεν πρόλαβες τους δεκαήμερους Παρμενίωνες και ΣΙΑ ένδω στα ράντζα. Να λείπουν οι συγκρίσεις και ανμεταξύ μας και με τους απέξω. Ειδικά αναμεταξύ μας. Ο Δούρειος Ίππος γνωρίζεις ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να διαλύσεις ότι γουστάρεις

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  mike
6 έτη πριν

mike,

Δεν αντιλέγω και τα έχω ζήσει και αυτά! και άλλα πολλά!

Δες παραπάνω τί εννοώ….και βάλε στο μυαλό σου ότι αυτά που γράφω είναι συνεκτιμήσεις από τις παράπλευρες συζητήσεις “εντός των τειχών” …

Δες τα όσα (ουκ ολίγα) σχόλια που διέρρευσαν από το onalert.gr κατά καιρούς! Αν δεν πιστεύεις τίποτα από αυτά, αυτό είναι δικαίωμά σου και το δέχομαι! …όμως εκεί που υπάρχει καπνός….είναι κρυμμένος και ο Δούρειος Ίππος που αναζητάς….

(με λίγα λόγια, μην πυροβολείτε τον πιανίστα!)

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Σταματήστε την καταστροφολογία μερικοί γιατί εκτίθεσται!

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Kostas,

αν μιλάς για μένα που απαντάω στον mike, για εξήγησέ μου σε παρακαλώ, που εκτίθεμαι με την “καταστροφολογία” μου? Σε σένα και τα πιστεύω σου? Μακάρι να βγω ψεύτης και να έχεις εσύ δίκαιο. Αλλά μήπως εννοείς κάτι άλλο? Δώσε μου να καταλάβω τί πρεσβεύουν τα αμφί-σημά σου σου λόγια?

Ευχαριστώ.

arthur
arthur
6 έτη πριν

Johnny B Όχι φίλε είμαι πριν 31/7/14. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι το δικό μας ταμείο είναι κατώτερο του Σ.Ξ. Με στοιχεία αναφέρω απόστρατοι του Σ.Ξ πήραν εφάπαξ με ημερομηνία αποστρατείας μετά από μένα.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  arthur
6 έτη πριν

Δες τι σου λέει παρακάτω ο Dp….

Johnny B.
Johnny B.
6 έτη πριν

Ότι νεότερο υπάρχει για όσους “καίγονται” για το πότε να φύγουν… “Επιβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τις πληροφορίες που θέλουν όλους τους στρατιωτικούς να παραμένουν στην υπηρεσία μέχρι τα 58 έτη” http://www.onalert.gr/stories/kammenos-epivevaionei-kaneis-den-tha-feygei-apo-tis-ed-prin-apo-ta-58/43243 Αν αυτό μεταφράζεται “εδώ και τώρα” (όπως θέλουν και οι Θεσμοί…), σίγουρα θα δημιουργηθούν αναταραχές και μαζικές έξοδοι (τύπου 2013)! Αν είναι πιό προσεκτικοί στις αποφάσεις τους και δεν “κόψουν-ράψουν” όπως να ‘ναι, τότε θα στηριχθούν τα θεμελιωμένα δικαιώματα και σιγά-σιγά θα ανεβάσουν τα όρια ηλικίας (αυτό είναι το “πρόβλημα” για το ΔΝΤ…μας θεωρούν “αραχτούς συνταξιούχους πιτσιρικάδες) σύμφωνα με τους νόμους που ΘΑ ψηφιστούν…οπότε “κάλμα” και βλέπουμε, δεν χρειάζονται βιαστικές αποφάσεις που θα στοιχίσουν στις οικογένειές σας… ΥΓ: Το θέμα που δημιουργείται και έχει συζητηθεί πριν μέρες είναι τα “πέντε πολεμικά έτη” (τα λένε εσφαλμένα… “πλασματικά”), αν τα κόψουν ως αντικίνητρο. Αν τα κόψουν, θα τα κόψουν και από όλους τους συνταξιούχους που δεν έφυγαν με 35ετία ή… Διαβάστε τη συνέχεια »

arthur
arthur
6 έτη πριν

Εφαπαξ !!!!! Μας κοροϊδεύουν οι συνάδελφοι( αν μπορεί κανείς να τους χαρακτηρίσει συναδέλφους) τους αποφασίζοντες στον ΕΛΟΑΑ. Ενημέρωση καμία που βρίσκονται τα χρήματα του ταμείου; Εμείς όλοι εμείς, εν ενεργεία και απόστρατοι είμαστε οι μέτοχοι του ταμείου. Είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν . Γιατί δεν πληρώνουν εφάπαξ και το στρατός ξηράς πληρώνει; Έχω επίσημα στοιχεία αξ/κοι του στρατού αποστρατευτήκαν μετά από μένα και πληρωθήκαν. Ο στρατός ξηράς βρήκε λύση και αυτοί ΔΕΝ μπορούν ; Θέλουν μάλλον να φανούν καλά παιδιά που; Στους πάνω απ αυτούς ανωτέρους (γλάστρες); Δεν υπολογίζουν όμως ότι η υπομονή τελειώνει και θα έρθουνε αντιμέτωποι με την οργή των συναδέλφων τους. Είναι τυχεροί γιατί αρκετοί από εμάς κατοικούμε μακριά τους. Να έχουν κατά νου ότι δημιουργούν έχθρα και η έχθρα φέρνει πόλεμο. Είναι δυνατό από την αρχή του έτους να έδωσαν σε μόλις 72 άτομα; Προς ενημέρωση για τους συναδέλφους που έχουν προκαταβολή ό χρόνος καθυστερήσεις καταβολής τοκίζεται… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  arthur
6 έτη πριν

Από στοιχεία προηγούμενου σχολίου του φίλου G.G., καταβλήθηκαν 150 εφάπαξ μέχρι σήμερα (από 1/1/15). Δεν το έχω διασταυρώσει αλλά πάντα οι πληροφορίες του είναι αξιόπιστες. Για τον Ιούνιο, οι εισφορές παρακρατήθηκαν στις 9/6 για ευνόητους λόγους (ΔΝΤ, συντάξεις…κλπ), τα πράγματα θα δείξουν σύντομα αν θα εξελιχθούν θετικά ή πάμε για “άλλα κόλπα”….

Τί σειρά έχεις? Ανήκεις σαν εμένα στους μετά την 31/7/14? Αν ναί, μην ελπίζεις για τίποτα νέο συντόμως…

ΥΓ: Πάντως, ένα “ανεπιθύμητο” σενάριο που κυκλοφορεί τελευταία ως “radio arvyla” είναι η καταβολή εφάπαξ με ομόλογα του δημοσίου (με την κρατική αιγίδα!), αλλά μην βιαζόμαστε ακόμα….τα πάντα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις και την παραμονή μας στο ευρώ ή όχι….

Dp
Dp
Απάντηση σε  arthur
6 έτη πριν

Φίλε arthur…

….μάλλον ξύπνησες αργά 🙂

Θα έπρεπε πολλά να γίνουν πριν φτάσουμε εδώ…..

Ήρθε η ώρα που πολλοί πλέον θα καταλάβουν τι γίνεται στο ταμείο (όπως η …προκαταβολή των € 5.000 έναντι εφάπαξ, σε υπάλληλο του …ταμείου) αλλά ίσως είναι αργά πλέον για δάκρυα (μακάρι να μην είναι έτσι…)

Όπως καταλαβαίνεις τα εφάπαξ πάνε όλο και πιο πίσω επειδή υπάρχει αναγκαιότητα για κάλυψη “εκτάκτων αναγκών”…. 🙂 🙂

Μία (και μοναδική) ανακοίνωση βγήκε το 2015 για τα εφάπαξ…..

Το φωνάζω μήνες τώρα, αλλά ήμουν ο μόνος “γραφικός” 🙂

Δες ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ., το παρακάτω (διάβασε και τις απαντήσεις….)

https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-84/#comment-17995

Θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για πολλά…

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
6 έτη πριν

Νάτος! Νάτος! Ο πρωταθλητής!!!

‘Ελα στην παρέα μας φαντάρε…και ένα “τσιγαράκι” πάρε…έχει πολύ “πλάκα” το θέμα, θα τα δούμε όλα, σύντομα! Θα έχουμε να λέμε και στα εγγόνια μας!!!!

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Nick F.
6 έτη πριν

Το αφιερώνω στον Αλέξιο τον Μέγα Διαπραγματευτή….και στην κυρία, ως ένδειξη συμπαράστασης!!!!!!

Νέο Έλληνας – Αλκίνοος Ιωαννίδης ( Θέατρο Βράχων 2015 )

….σε πρόσφατη version…από τον Αλκίνοο!

https://www.youtube.com/watch?v=HiZigYzINyY

(για να χαλαρώσουμε λιγάκι!)

ΥΓ: Please….Αχιλλέα, άστο ασχολίαστο!!!

Χρήστος
Χρήστος
6 έτη πριν

Επειδή σε κάποια συζήτηση που είχα με κάποιους απόστρατους συναδέλφους της Αεροπορίας για την καινούργια απόφαση του ΣτΕ που έκρινε τον νόμο 4093 αντισυνταγματικό, κάποιοι από αυτούς υποστήριζαν ότι αυτή η απόφαση δεν αφορά εμάς τους στρατιωτικούς, παρά όλους τους άλλους πλην στρατιωτικών, παρακαλώ αν κανείς ξέρει, ας μου απαντήσει. Έτσι για να ξέρουμε τέλος πάντων τι να περιμένουμε, έστω και πληρωμή κατά τον τρόπο που απήντησε η κυβέρνηση. Πάντως εγώ πιστεύω ότι όταν ένας νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός (στην προκειμένη περίπτωση ο 4093 που επηρεάζει άμεσα και εμάς), είναι αντισυνταγματικός για όλους και όχι για ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων.
Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απο κάποιον μια απάντηση.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Χρήστος
6 έτη πριν

Χρήστο,
θα σου απαντήσουν κάποιοι που τα ξέρουν καλύτερα. Εσύ τί είσαι? Υπάλληλος του Δημοσίου? Δεν κατάλαβα καλά!

Να ξέρεις ότι οι ένστολοι δικαιώθηκαν και πήραμε ήδη τα πρώτα 50% (κάλπικα 5-10 ευρώ στη σύνταξη στο καλύτερο!) ενώ τα υπόλοιπα 50% ακόμα βρίσκονται στις υποσχέσεις του Υπουργού…

Το ίδιο δούλεμα πάνε τώρα να παίξουν και στους δημόσιους υπαλλήλους που δικαιώνονται για τις περικοπές τους και έτσι λένε να το πάνε στο 2016…σε ομόλογα…και τρέχα γύρευε!

Είμαστε λοιπόν σε ξεχωριστή απόφαση (αυτό ρωτάς?) αλλά βρισκόμαστε όλοι μας στο ίδιο τέλμα…άραγε, σκέφτομαι… λεφτά υπάρχουν??? (και σε ποιό νόμισμα?)

Χρήστος
Χρήστος
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Αν και δεν ήσουν πολύ σαφής σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου johnny B. Μήπως υπάρχει κάποιος που να ξέρει περισσότερα να μας δώσει μια σαφή απάντηση π.χ. ο Αχιλλέας αν ξέρει ποιούς αφορά;

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Χρήστος
6 έτη πριν

Χρήστο τι θες να μάθεις? Δεν κατάλαβα και εγώ. Θες να μάθεις αν πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι του δημοσίου τις περικοπές μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ? Αυτό ούτε ο Βαρουφάκης δεν μπορεί να στο πει…Αν είναι η ίδια απόφαση με τους στρατιωτικούς? Φυσικά και όχι αλλά αφορά το ίδιο θέμα. Δεν πρόκειται να το “πάνε πακέτο” επειδή σε μας έδωσαν ήδη τα πρώτα 50% και εκκρεμούν τα υπόλοιπα. Στους δημόσιους υπαλλήλους το θέμα αφορά περισσότερα χρήματα και χρειάζεται να καταργηθεί ο νόμος πρώτα, ποιός θα το κάνει αυτό στο χαμό που επικρατεί? Βλέπεις η απόφαση έπεσε μέσα στη διαπραγμάτευση οπότε περίμενε και θα δεις….ουδείς γνωρίζει το οικονομικό μέλλον της χώρας και εσύ ρωτάς “λεπτομέρειες” για αντισυνταγματικές αποφάσεις και κατάργηση νόμων κλπ!!!

Θα στο πω με τον τρόπο μου, θες ομόλογα? αυτά έχουν απομείνει για να δώσουν…τίποτα άλλο!