Αεροπορία

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
17K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑ Μ.Τ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ Ε.Τ.Τ.Α..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

Υπομονή, θα γίνει και αυτό μέχρι το φθινόπωρο ….δεν γλιτώνει κανείς από το πλάνο της ενοποίησης! Αυτό που πρέπει να σε καίει είναι η πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την απαίτηση για ισόδυναμα μέτρα….

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

Αγαπητοί συνάδελφοι οι εργατολόγοι αναφέρουν ότι εκτός των μειώσεων υγείας αρχικά τον Οκτώβριο, με το νέο ασφαλιστικό και την ένωση ταμείων κυρίων συντάξεων εκ των πραγμάτων οι κύριες συντάξεις θα αρχίσουν να μειώνονται διότι η κρατική επιχορήγηση παραμένει στα επίπεδα του 2015 μέχρι το 2021, ενώ οι συνταξιούχοι αυξάνονται. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε η αναφορά των μνημονίων,που υπέγραψαν οι σωτήρες μας από το 2010 μέχρι σήμερα, για συντάξεις και μισθούς επιπέδου χωρών ΝΑ Ευρώπης σταδιακά υλοποιείται. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι και τα μετοχικά ταμεία μας δεν γλυτώνουν την ενοποίηση με αντίστοιχες μειώσεις ,οι οποίες μέχρι τώρα ήταν οι μεγαλύτερες από όλα τα άλλα επικουρικά ταμεία.

Sakisaero
Sakisaero
6 έτη πριν

Ασχημα τα νεα για το ασφαλιστικο που ψηφίστηκε και οσους αφορα .
Άλλο προσχέδιο είχε εμφανιστεί και άλλο τελικά ψηφίστηκε.
Π.χ ή παρακάτω παράγραφος δεν υπάρχει πουθενα
Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30.06.2015 λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται ν’ ασκηθούν οποτεδήποτε.
Επιπλέον θα δειτε ότι αλλάζει ο Ν3863/10 παράγραφος 4 άρθρο 1 (νομού του Λοβέρδου) και ισχύει όχι για αυτούς που θεμελιώνουν από 1/1/15 αλλά για αυτούς που συνταξιοδοτουνται από 30/6/15. Άρα θίγονται θεμελιωμένα καραθεμελιωμενα δικαιώματα….
Κάτι αντίστοιχο πιθανόν ίσως και χειρότερο γιατί θα μπει πιθανον και όριο ηλικίας θα αφορά και τους ένστολους……..
Ή αλητεία στο μεγαλείο της……

Sakisaero
Sakisaero
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Όχι 30/6/15 αλλά 1/1/15 ακόμη χειροτερα
Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά …

Sakisaero
Sakisaero
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Άρα πλήρη εφαρμογή νομού Λοβέρδου για όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/15 ασχέτως αν είχαν θεμελιωμένα μέχρι 31/12/14……(μειώσεις από 10% και πάνω στην κύρια σύνταξη).
Ή παράγραφος που παραλείφθηκε μάλλον θα μπει στο επόμενο νομοσχέδιο που αφορά πρόωρες.
Συνεπώς αν λάβω υπόψη το ανωτέρω + τα αλλά μέτρα όπως αυξήσεις εισφορων + ρήτρα μηδενικού ελλείμματος + πάγωμα πιστώσεων για συντάξεις μέχρι 2021 + ενοποιησεις επικουρικων ταμείων + κτλ υπολογιζω μειώσεις της τάξης του 20% και πάνω για πλάκα και για όσους έχουν 35/35. Για αυτούς που δεν έχουν πλήρη θα πάθουν σοκ.
Μιλαμε για πλήρη εξαθλίωση …

Sakisaero
Sakisaero
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Αυτός είναι και ο λόγος που την καπανησε ο Σαμαράς…έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο Λοβέρδου από 1/1/15 ..+ ρήτρα κτλ .και να μειωθούν οι συντάξεις από 20% και πάνω στην καλύτερη των περιπτώσεων . οι πρόωρες + 16% και πάνω ..άντε γεια Ελλάδα ….ο Σόιμπλε κάτι παραπάνω ξέρει …θα παρακαλαμε…

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Χαλαρά! Κάπου τα έκανες αχταρμά και ξέφυγες…. κάτσε να δούμε τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ψηφίζονται σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο ….αν αντέξει μέχρι τότε η κυβέρνηση….έχουμε πολύ δρόμο και πολλές συγκινήσεις μέχρι να δούμε την τελική χασούρα σε συντάξεις και εφάπαξ…..και άσε να δούμε πότε θα επιστραφούν στο ΜΤΑ τα δανεικά και αγύριστα από τα ομόλογα και ρέπος και τις εισφορές από τα ταμειακά διαθέσιμα που έκαναν φτερά και βλέπουμε….αλάργα….

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Επικεντρωθείτε σε αυτό.Όλα τα υπόλοιπα που λέτε,δεν ισχύουν.Ας μην αρχίσουμε πάλι τις ικασίες,παράκληση προς τον Αχιλλέα. Με το να λέει ο καθένας ότι ΘΑ ψηφιστεί αυτό και ΘΑ ψηφιστεί το τάδε,ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο ότι ακούει από δω κι από κει,δεν βοηθάει σε τίποτα.Το αντίθετο,το μόνο που προκαλεί είναι αναστάτωση.Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113609525

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Ποιά υπόλοιπα δεν ισχύουν? Νομίζεις ότι λέω κάτι διαφορετικό από αυτά που συμφωνήθηκαν? Φίλε, το φθινόπωρο θα ξέρουμε για τη βιωσιμότητα του ταμείου μας αλλά και για το πλάνο της ενοποίησης…..οπότε μερίσματα, ΒΟΕΑ και εφάπαξ θα ξεκαθαριστούν τότε! Για να συνεχίσουν να δίνουν τώρα εφάπαξ θα πρέπει να βρουν ρευστό όπως λέει και ο Αχιλλέας από τα “δανεικά”, σε σχόλιο του…..

Χάρης
Χάρης
Απάντηση σε  Sakisaero
6 έτη πριν

Johnny,δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε σένα.Απλά,χωρίς παρεξήγηση,νομίζω ότι πολλοί έχουν άγνοια για το ποιοι νόμοι ισχύουν σχετικά με τις συντάξεις μας.Και πολύ φοβάμαι ότι αν αρχίσουμε να συζητάμε για την κάθε λεπτομέρεια που αναφέρει ο καθένας,στο τέλος θα υπάρχουν παρεξηγήσεις.Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός του site.Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω,ότι η ποινή του 6% που γίνεται 16% και για την οποία βλέπω ότι έχει γίνει έμμονη ιδέα σε πολλούς,είναι κάτι που ήδη υπάρχει,δεν είναι κάτι νέο και δεν αφορά εμάς.Όσο για τα αποθεματικά που αναφέρεις,ναι μεν είναι γνωστό το πρόβλημα,αλλά αυτό απέχει πολύ από το να δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν θα πάρουν εφάπαξ αυτοί που περιμένουν και οι επόμενοι.Καθίστε να δούμε τι θα ψηφιστεί για μας και δω είμαστε να τα συζητήσουμε όταν θα ξέρουμε τι ισχύει.

spyros
spyros
6 έτη πριν

Καλημέρα.
Καλή αρχή με νέα δεδομένα.
Από ότι γνωρίζω το φθινόπωρο θα γίνει ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ( Αναγράφεται στην http://www.kathimerini.gr/822950/article/epikairothta/politikh/anadiar8rwsh-eniaioy-mis8ologioy-meiwsh-amyntikwn-dapanwn).
Τι γίνεται?
Μήπως έρχονται περικοπές αλλά υλοποιούνται διάσπαρτες στο χρόνο για ευνόητους λόγους?

ΑΝΔΡΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
6 έτη πριν

Που μπορώ να βρω την βεβαίωση του εφαπαξ για την εφορία;

Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης
Απάντηση σε  ΑΝΔΡΕΑΣ
6 έτη πριν

Καλημέρα.
Εάν δεν σου την έχουν στήλη ακόμη πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με το ΜΤΑ Γραφείο Καταβολής Μερισμάτων – Δικαιωμάτων Μερισματούχων (Τηλ. 2103675056 2103675057 2103675058 2103675059)

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ JOHNNYB?

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
6 έτη πριν

Στα προσχέδια νόμων των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου…οι πρόωρες ηλικιακά συντάξεις μετατοπίστηκαν στο πακέτο της 22/7….υπομονή και έρχεται….

I.T
I.T
6 έτη πριν

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ? ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ Ή ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΕΙΜΑΙ #12 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

Johnny B.
Johnny B.
6 έτη πριν

….που από ότι φαίνεται, θα πρέπει πρώτα να γίνει η συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο και έπειτα σταδιακά θα εκταμιεύται το τριετές δάνειο….ψυχή βαθιά! …και κάτσε να δεις πρώτα τι θα γίνει με την ενοποίηση των ταμείων και τη ρήτρα βιωσιμότητας! Αχ, εφάπαξ πού είσαι να ψάξω να σε βρω!!!!???

PANOS
PANOS
6 έτη πριν

Η αιτιολογική έκθεση του νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί.
http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/______-_____-1372015.pdf

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  PANOS
6 έτη πριν

….ο τίτλος “αιτιολογική” αποτελεί σχήμα λόγου….στην στρατιωτική διάλεκτο κρίνεται “πυρ κατά βούληση” από το εκτελεστικό απόσπασμα…οι “αιτίες” είναι γνωστές εδώ και χρόνια (δεκαετίες τουλάχιστον), όπως και ο “στρουθοκαμηλισμός”…

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  PANOS
6 έτη πριν

Λοιπόν, υπάρχει ένα βασικό θέμα κατανόησης για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν κάποιος μπορεί να εικάσει και να ερμηνεύσει κάτι περισσότερο από αυτά που διαβάζουμε παρακάτω, για να κατανοήσουμε αν περιλαμβάνεται και σε ποιο βαθμό και με ποιό τρόπο το ΜΤΑ, καλοδεχούμενος! Συγχωνεύσεις Ταμείων 1. Από 01.01.2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλα τα ταμεία και οι τομείς επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι την δημοσίευση του παρόντος. 2. Από την ανωτέρω ημερομηνία πόροι όλων των εντασσομένων ταμείων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ είναι οι προβλεπόμενοι στο άρθρο 38 του Ν. 4052/2012. 3. Από 01.01.2016 οι εγγυημένες σε μηνιαία βάση συνταξιοδοτικές εισφορές (κρατική επιχορήγηση) προς τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης διατηρούνται σε ονομαστικούς όρους μέχρι το έτος 2021 στα επίπεδα του έτους 2015. 4. Από 01.07.2015 αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από 4% σε 6% και παρακρατούνται από τις κύριες συντάξεις και από την ανωτέρω ημερομηνία το αντίστοιχο… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
6 έτη πριν

Την καλησπέρα μου και καλό ξεκίνημα στα σχόλια με νέα δεδομένα πλέον!!! Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν από την μιά πλευρά αλλά από την άλλη, μπαίνει και το “νερό στο αυλάκι” για μιά σειρά σοβαρών θεμάτων που δεν είχαν υλοποιηθεί ποτέ από την αρχή της κρίσης…ενώ ήταν “βασικά” για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα…είδομεν! Το μεγάλο ερώτημα είναι η βιωσιμότητα του ΜΤΑ, η επερχόμενη ενοποίηση των ταμείων (?) και τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, για να δούμε το μέλλον τόσο στα μερίσματα όσο και το εφάπαξ (!!!)… Για τις κύριες συντάξεις? αν υπάρξει πλήρη αποκατάσταση των αποφάσεων του ΣτΕ…. τότε κάτι “ψιλά” θα μπουν (+αναδρομικά?)….αλλιώς, οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θα μας επηρεάσουν μάλλον αρνητικά…. Με τις πρόωρες συντάξεις και το ηλικιακό πέναλτυ? κοντός ψαλμός… Υπομονή και αισιοδοξία μιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα, αρκεί να υπάρχει ταχύτητα, συνέπεια, σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία σε πολιτικό επίπεδο …τα άλλα όλα θα τα δούμε… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Μιά σημαντική διευκρίνηση με τον νέο νομοσχέδιο για όσους έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα και ανησυχούν άδικα για το συνταξιοδοτικό: “Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30.06.2015 λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται ν’ ασκηθούν οποτεδήποτε.” Για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσει: “Στις περιπτώσεις που για τη συνταξιοδότηση δεν προβλέπεται όριο ηλικίας, η μεταβατική προσθήκη του εξαμήνου ξεκινά από 01.01.2016 με όριο ηλικίας το 58ο έτος, εφ’ όσον η συνταξιοδότηση λαμβάνει χώρα με συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, σε κάθε άλλη περίπτωση δε, με όριο ηλικίας το 55ο έτος. -Επίσης αυξάνεται το πέναλτυ για κάθε χρόνο πρόωρης αποχώρησης από την εργασίας κατά 16% μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.” Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε σιγά-σιγά όλα τα άλλα… Το σημαντικότερο, επιμένω, είναι η βιωσιμότητα του ταμείου που σε συνδυασμό με τη ρύτρα μηδενικού ελλείματος… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
6 έτη πριν

Εμένα Αχιλλέα βουίζουν ακόμα τα αυτιά από τις δηλώσεις του Υπουργού πριν καν κλείσει η συμφωνία (κανένας δεν θα φεύγει πριν τα 58 εκτός από τα θεμελιωμένα και όσους θέλουν πρόωρες ηλικιακά με μειώσεις…) Οπότε έρχεται και για μας η ρύθμιση….σιγά μην μας την χαρίσουν!!!!!

Nick
Nick
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Για την αποκατάσταση των αποφάσεων του ΣτΕ σε παραπέμπω στο: http://www.onalert.gr/stories/i-frasi-tsipra-pou-pagose-tous-stratiotikous/43724

Harry63
Harry63
6 έτη πριν

Το ΜΤΑ δημοσίευσε το μέρισμα Ιουλίου 2015

Dp
Dp
6 έτη πριν

@ arthur Βρε arthur, βρε…. κακό παιδί που δεν μπορείς να καταλάβεις το μάθημά σου….. 🙂 🙂 🙂 Ο συνάδελφος του Σ.Ξ αποστρατεύθηκε τον Φεβρουάριο 2014 (και υπέβαλε άμεσα, τον ίδιο μήνα την αίτηση χορήγησης εφάπαξ, αφού δεν υφίσταται για τον ΕΛΟΑΣΣ η ΑΠΕΧΘΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ υποβολής Συνταξιοδοτικής Πράξης, όπως συμβαίνει στον ΕΛΟΑΑ με αποτέλεσμα «ορισμένοι» να υφαρπάζουν την σειρά χορήγησης του εφάπαξ από άλλους συναδέλφους τους). Ο συνάδελφος λοιπόν του Σ.Ξ θα λάβει το εφάπαξ τον Ιούλιο 2015 , δηλαδή δεκαεπτά (17) μήνες από την αποστρατεία του. Εσύ Arthur, αποστρατεύθηκες τον Δεκέμβριο 2013 και με την ισχύουσα ροή παροχής εφάπαξ (25 μηνιαίως…..) θα το λάβεις τον ….Μάρτιο του 2016, δηλαδή μετά από 27 μήνες. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ…. Εάν και η διαφορά χορήγησης είναι … 10 μήνες (υπέρ του φίλου του Σ.Ξ) , εσένα σε παροτρύνουν να… κατανοήσεις (και να παραδεχθείς) ότι πρόκειται για διαφορά… 20 ημερών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όλοι αυτοί όμως δεν κατανοούν… Διαβάστε τη συνέχεια »

arthur
arthur
6 έτη πριν

Αχιλλέας Καρασαββίδης 26 June 2015 at 11:38
Κύριε Αχιλλέα. Τονίζω ότι ο Α/κος του ΣΞ αποστρατεύτηκε μετά από μένα και είδη έχει πληρωθεί. Εγώ σύμφωνα με την σειρά που έχει ο πίνακας υπολογίζω τον Οκτώβριο . Που είδες ότι είναι λίγο ποιο μπροστά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει πότε ο ΣΞ παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου κ.τ.λ. Όλα δείχνουν ότι οι δική μας αποφασίζοντες είναι πουλημένοι.

Johnny B.
Johnny B.
6 έτη πριν

Μελέτη Βιωσιμότητας? Και όμως…ξεκινάει! Μετά από έναν χρόνο περίπου, τότε που τελευταία φορά ακούγαμε για συγκρότηση επιτροπής για τη βιωσιμότητα των ταμείων αλλά δεν μάθαμε τίποτα άλλο, στα μέσα του έτους συγκροτείται (πάλι?) επιτροπή για ανάλογη μελέτη, δείτε εδώ: http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/06/256.html Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες και κατά πόσο μια αναλογιστική μελέτη έχει σχέση με αυτήν τη μελέτη, σίγουρα όμως αποτελεί την απαρχή μιάς διαδικασίας που θα δείξει μέχρι το τέλος του 2015 το μέλλον του Ταμείου μας (που είτε θα βαδίσει μόνο του από το 2016 και μετά ή ενοποιημένο με τα άλλα δύο σύμφωνα με προθέσεις της κυβέρνησης). Εδώ, θα δούμε αν το ΕΛΟΑΑ θα λύσει μέχρι το τέλος του έτους τον γρίφο του εφάπαξ για τους μετά την 31/7/2014 και φυσικά, θα δείξει αν τυχόν αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείματος δώσει ανάσα στη γιγάνια ουρά αναμονής με αποδέσμευση κεφαλαίων από τα αποθεματικά… Για να μην ξεχνιόμαστε, η μελέτη θα… Διαβάστε τη συνέχεια »

Spuros
Spuros
Απάντηση σε  Johnny B.
6 έτη πριν

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει,…..σαράντα μέρες κοσκινίζει.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Takis
Takis
Απάντηση σε  Spuros
6 έτη πριν

Με την προηγούμενη επιτροπή που είχε συσταθεί ποια ήταν τα αποτελέσματα της.
Κάθε λίγο και λιγάκι ο ΥΕΘΑ όλο επιτροπές φτιάχνει, (όλο λάδι λάδι,…και από τηγανίτα τίποτα).
http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/epikairotita/781-sygkrotisi-diakladikis-epitropis-gia-tin-amesi-apemploki-ton-metoxikon-tameion-apo-tis-diatakseis-tou-n-4254-2014

arthur
arthur
6 έτη πριν

Αποστρατεύτηκα τον Δεκέμβριο 2013. Σύμφωνα με την Ενημέρωση Μαΐου για εφάπαξ ΕΛΟΑΑ θα καθυστερήσουμε αρκετά ακόμα. Έχετε υπόψη συνάδελφοι ότι ο Σ.Ξ είναι πολύ μπροστά . Έχουν πάρει χρήματα όσοι αποστρατευτήκαν Ιανουάριο 2014. Και ρωτάω μόνο για εμάς της Π.Α ισχύουν οι νόμοι που αναφέρουν στην ενημέρωση ή κάτι άλλο συμβαίνει. Να δεχτούμε ότι οι του στρατού φοράνε παντελόνια.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  arthur
6 έτη πριν

Το 2012 και το 2013, αποστρατεύτηκαν από την ΠΑ, συγκριτικά πολύ περισότεροι απ΄ότι στο ΣΞ και το ΠΝ.
Γι΄αυτό η ουρά αναμονής για εφάπαξ στον ΕΛΟΑΑ είναι μεγαλύτερη απ΄ότι στα άλλα Όπλα.

Spuros
Spuros
Απάντηση σε  aero
6 έτη πριν

Στην παρακάτω ανάρτηση αλλά δείχνουν τα στοιχεία. Τι τελικά να πιστέψουμε.
Αλλά και σε μένα μου φαίνεται πάρα πολύ μικρός ο αριθμός των ατόμων που αποστρατεύτηκαν από την Π.Α σε σχέση με τους άλλους κλάδους.
http://kranosgr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_36.html

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Spuros
6 έτη πριν

1260 αποστρατείες από την ΠΑ την τελευταία 5ετία ????

Μα μόνο το 2013 αποστρατεύτακαν 1090 στελέχη!

Γιάννης
Γιάννης
6 έτη πριν

Επί της ουσίας το ΜΤΑ έντεχνα έχει μεταφέρει την ημερομηνία από όπου αρχίζει να μετράει η ημερομηνία λήψης εφάπαξ. Στην δική μου περίπτωση αν θέλουμε να γίνει η πραγματική σύγκριση και με τη ίδια αφετηρία ημερομηνιών (με αυτή που μετράει το ΜΤΣ) είναι η 9-12-2013 όπου και παρελήφθησαν τα αρχικά μου έγγραφα μου από το ΜΤΑ. Συνεπώς η πραγματική μου διαφορά με ένα συνάδελφο του Σ.Ξ. είναι πάνω από 2 μήνες και όχι 20 ημέρες.

S Stefanos
S Stefanos
Απάντηση σε  Γιάννης
6 έτη πριν

++1

nikos 60
nikos 60
6 έτη πριν

Αγαπητοί συνάδελφοι εδώ τώρα ταιριάζει το <>. Μετά την συνέντευξη ο ΥΕΘΑ μάλλον περισσότερη σύγχυση προκάλεσε παρά ξεκαθάρισμα του τοπίου.
Με δεδομένο ότι μετά το 1990 με την αλλαγή αντίστοιχου νόμου ούτως η άλλως οι εν/εν συνάδελφοι πάνε για 40 χρόνια υπηρεσίας .Αυτά που ανακοίνωσε ποιους αφορούν ?
Θεμελιωμένα δικαιώματα και απονομή σύνταξης στα 58 μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που κολλάει ?
Καλό λοιπόν θα είναι οι επίσημοι φορείς να αποσαφηνίσουν τι πρόκειται να γίνει και να μην τρελαίνουν και άλλο τον κόσμο γιατί ήδη πολλά έχει στο κεφάλι του .Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο από σίγουρη πηγή, ας το κοινοποιήσει ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι πως θα κινηθούν.

Spuros
Spuros
Απάντηση σε  nikos 60
6 έτη πριν

Προφανώς μάλλον θα καταργηθούν τα 5 πλασματικά, και θα πρέπει να τα δουλεύεις, ώστε να έχεις 40 πραγματικά χρόνια.
Εισαγωγή στα 18 + 40 πραγματικά = 58 χρόνια.

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  Spuros
6 έτη πριν

Ευχαριστώ Σπύρο για την απάντηση ,αλλά δεν άκουσα για μεταβατική περίοδο, δηλαδή αφορά όλους, ανεξάρτητα πόσα χρόνια υπηρεσίας έχουν και αν έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα και για όλους,παρά μόνο για εκείνους που δεν έχουν θεμελιώσει ,γιατί αλλιώς θα έχουμε πάρα πολλές προσφυγές στα δικαστήρια λόγω αντισυνταγματικότητας.

Takis
Takis
Απάντηση σε  nikos 60
6 έτη πριν

Ίσως τους συναδέλφους που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης την 1-1-2015 και μετά που δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.
Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και μπορεί να απέχουν από την πραγματικότητα.
Το δυσάρεστο πλέων είναι ότι για μια άλλη φορά στοχοποιηθήκαμε σαν την κατηγορία των συνταξιούχων με πρόωρες συντάξεις, και αυτό χωρίς καμία υποστήριξη από τον ΥΕΘΑ, κοινώς μας έδωσε ΣΤΕΓΝΑ.

nikos 60
nikos 60
Απάντηση σε  Takis
6 έτη πριν

Αγαπητοί συνάδελφοι μόλις τώρα στο on alert το ξεκαθάρισε ο Ρωμανιάς. Δηλαδή ότι ισχύει το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά το συνταξιοδοτικό στρατιωτικών.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Takis
6 έτη πριν

Νίκο,

ουσιαστικά ο Ρωμανιάς τον “άδειασε” τον Υπουργό!

Δες τι είπε!

“Η απαντηση του κ. Ρωμανια ήταν ότι το συνταξιοδοτικό καθεστώς “των ένστολων εχει ήδη ρυθμιστεί με προηγούμενη νομοθεσία” και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν μας όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση!

σχετικα με το 58ο έτος ηλικίας του κ. Καμένου είπε οτι ελέγχθη σε τηλεοπτικό πάνελ και να μην το λάβουμε υπόψη μας. “