Σελίδα υπ' αριθ. 114 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 114 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΤΑ Μ.Τ. ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ Ε.Τ.Τ.Α..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΕΑΠΑΣΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ.
Υπομονή, θα γίνει και αυτό μέχρι το φθινόπωρο ….δεν γλιτώνει κανείς από το πλάνο της ενοποίησης! Αυτό που πρέπει να σε καίει είναι η πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ και την απαίτηση για ισόδυναμα μέτρα….
Αγαπητοί συνάδελφοι οι εργατολόγοι αναφέρουν ότι εκτός των μειώσεων υγείας αρχικά τον Οκτώβριο, με το νέο ασφαλιστικό και την ένωση ταμείων κυρίων συντάξεων εκ των πραγμάτων οι κύριες συντάξεις θα αρχίσουν να μειώνονται διότι η κρατική επιχορήγηση παραμένει στα επίπεδα του 2015 μέχρι το 2021, ενώ οι συνταξιούχοι αυξάνονται. Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε η αναφορά των μνημονίων,που υπέγραψαν οι σωτήρες μας από το 2010 μέχρι σήμερα, για συντάξεις και μισθούς επιπέδου χωρών ΝΑ Ευρώπης σταδιακά υλοποιείται. Επίσης προσωπικά πιστεύω ότι και τα μετοχικά ταμεία μας δεν γλυτώνουν την ενοποίηση με αντίστοιχες μειώσεις ,οι οποίες μέχρι τώρα ήταν οι μεγαλύτερες από όλα τα άλλα επικουρικά ταμεία.
Ασχημα τα νεα για το ασφαλιστικο που ψηφίστηκε και οσους αφορα .
Άλλο προσχέδιο είχε εμφανιστεί και άλλο τελικά ψηφίστηκε.
Π.χ ή παρακάτω παράγραφος δεν υπάρχει πουθενα
Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30.06.2015 λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται ν’ ασκηθούν οποτεδήποτε.
Επιπλέον θα δειτε ότι αλλάζει ο Ν3863/10 παράγραφος 4 άρθρο 1 (νομού του Λοβέρδου) και ισχύει όχι για αυτούς που θεμελιώνουν από 1/1/15 αλλά για αυτούς που συνταξιοδοτουνται από 30/6/15. Άρα θίγονται θεμελιωμένα καραθεμελιωμενα δικαιώματα….
Κάτι αντίστοιχο πιθανόν ίσως και χειρότερο γιατί θα μπει πιθανον και όριο ηλικίας θα αφορά και τους ένστολους……..
Ή αλητεία στο μεγαλείο της……
Όχι 30/6/15 αλλά 1/1/15 ακόμη χειροτερα
Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά …
Άρα πλήρη εφαρμογή νομού Λοβέρδου για όσους υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1/1/15 ασχέτως αν είχαν θεμελιωμένα μέχρι 31/12/14……(μειώσεις από 10% και πάνω στην κύρια σύνταξη).
Ή παράγραφος που παραλείφθηκε μάλλον θα μπει στο επόμενο νομοσχέδιο που αφορά πρόωρες.
Συνεπώς αν λάβω υπόψη το ανωτέρω + τα αλλά μέτρα όπως αυξήσεις εισφορων + ρήτρα μηδενικού ελλείμματος + πάγωμα πιστώσεων για συντάξεις μέχρι 2021 + ενοποιησεις επικουρικων ταμείων + κτλ υπολογιζω μειώσεις της τάξης του 20% και πάνω για πλάκα και για όσους έχουν 35/35. Για αυτούς που δεν έχουν πλήρη θα πάθουν σοκ.
Μιλαμε για πλήρη εξαθλίωση …
Αυτός είναι και ο λόγος που την καπανησε ο Σαμαράς…έπρεπε να εφαρμόσει το νόμο Λοβέρδου από 1/1/15 ..+ ρήτρα κτλ .και να μειωθούν οι συντάξεις από 20% και πάνω στην καλύτερη των περιπτώσεων . οι πρόωρες + 16% και πάνω ..άντε γεια Ελλάδα ….ο Σόιμπλε κάτι παραπάνω ξέρει …θα παρακαλαμε…
Χαλαρά! Κάπου τα έκανες αχταρμά και ξέφυγες…. κάτσε να δούμε τους εφαρμοστικούς νόμους που θα ψηφίζονται σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο ….αν αντέξει μέχρι τότε η κυβέρνηση….έχουμε πολύ δρόμο και πολλές συγκινήσεις μέχρι να δούμε την τελική χασούρα σε συντάξεις και εφάπαξ…..και άσε να δούμε πότε θα επιστραφούν στο ΜΤΑ τα δανεικά και αγύριστα από τα ομόλογα και ρέπος και τις εισφορές από τα ταμειακά διαθέσιμα που έκαναν φτερά και βλέπουμε….αλάργα….
Επικεντρωθείτε σε αυτό.Όλα τα υπόλοιπα που λέτε,δεν ισχύουν.Ας μην αρχίσουμε πάλι τις ικασίες,παράκληση προς τον Αχιλλέα. Με το να λέει ο καθένας ότι ΘΑ ψηφιστεί αυτό και ΘΑ ψηφιστεί το τάδε,ερμηνεύοντας με τον δικό του τρόπο ότι ακούει από δω κι από κει,δεν βοηθάει σε τίποτα.Το αντίθετο,το μόνο που προκαλεί είναι αναστάτωση.Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113609525
Ποιά υπόλοιπα δεν ισχύουν? Νομίζεις ότι λέω κάτι διαφορετικό από αυτά που συμφωνήθηκαν? Φίλε, το φθινόπωρο θα ξέρουμε για τη βιωσιμότητα του ταμείου μας αλλά και για το πλάνο της ενοποίησης…..οπότε μερίσματα, ΒΟΕΑ και εφάπαξ θα ξεκαθαριστούν τότε! Για να συνεχίσουν να δίνουν τώρα εφάπαξ θα πρέπει να βρουν ρευστό όπως λέει και ο Αχιλλέας από τα “δανεικά”, σε σχόλιο του…..
Johnny,δεν αναφέρθηκα αποκλειστικά σε σένα.Απλά,χωρίς παρεξήγηση,νομίζω ότι πολλοί έχουν άγνοια για το ποιοι νόμοι ισχύουν σχετικά με τις συντάξεις μας.Και πολύ φοβάμαι ότι αν αρχίσουμε να συζητάμε για την κάθε λεπτομέρεια που αναφέρει ο καθένας,στο τέλος θα υπάρχουν παρεξηγήσεις.Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός του site.Ενδεικτικά μόνο να αναφέρω,ότι η ποινή του 6% που γίνεται 16% και για την οποία βλέπω ότι έχει γίνει έμμονη ιδέα σε πολλούς,είναι κάτι που ήδη υπάρχει,δεν είναι κάτι νέο και δεν αφορά εμάς.Όσο για τα αποθεματικά που αναφέρεις,ναι μεν είναι γνωστό το πρόβλημα,αλλά αυτό απέχει πολύ από το να δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν θα πάρουν εφάπαξ αυτοί που περιμένουν και οι επόμενοι.Καθίστε να δούμε τι θα ψηφιστεί για μας και δω είμαστε να τα συζητήσουμε όταν θα ξέρουμε τι ισχύει.
Καλημέρα.
Καλή αρχή με νέα δεδομένα.
Από ότι γνωρίζω το φθινόπωρο θα γίνει ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ( Αναγράφεται στην http://www.kathimerini.gr/822950/article/epikairothta/politikh/anadiar8rwsh-eniaioy-mis8ologioy-meiwsh-amyntikwn-dapanwn).
Τι γίνεται?
Μήπως έρχονται περικοπές αλλά υλοποιούνται διάσπαρτες στο χρόνο για ευνόητους λόγους?
Που μπορώ να βρω την βεβαίωση του εφαπαξ για την εφορία;
Καλημέρα.
Εάν δεν σου την έχουν στήλη ακόμη πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με το ΜΤΑ Γραφείο Καταβολής Μερισμάτων – Δικαιωμάτων Μερισματούχων (Τηλ. 2103675056 2103675057 2103675058 2103675059)
ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ JOHNNYB?
Στα προσχέδια νόμων των προαπαιτούμενων του νέου μνημονίου…οι πρόωρες ηλικιακά συντάξεις μετατοπίστηκαν στο πακέτο της 22/7….υπομονή και έρχεται….
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ? ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ Ή ΤΟ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΕΙΜΑΙ #12 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
Θα γίνει συμβούλιο όταν επιστραφούν οι εισφορές του ΕΛΟΑΑ που “δανείστηκε” το κράτος για κάλυψη άμεσων αναγκών.
….που από ότι φαίνεται, θα πρέπει πρώτα να γίνει η συμφωνία μέχρι το φθινόπωρο και έπειτα σταδιακά θα εκταμιεύται το τριετές δάνειο….ψυχή βαθιά! …και κάτσε να δεις πρώτα τι θα γίνει με την ενοποίηση των ταμείων και τη ρήτρα βιωσιμότητας! Αχ, εφάπαξ πού είσαι να ψάξω να σε βρω!!!!???
Η αιτιολογική έκθεση του νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί.
http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/______-_____-1372015.pdf
….ο τίτλος “αιτιολογική” αποτελεί σχήμα λόγου….στην στρατιωτική διάλεκτο κρίνεται “πυρ κατά βούληση” από το εκτελεστικό απόσπασμα…οι “αιτίες” είναι γνωστές εδώ και χρόνια (δεκαετίες τουλάχιστον), όπως και ο “στρουθοκαμηλισμός”…
Λοιπόν, υπάρχει ένα βασικό θέμα κατανόησης για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν κάποιος μπορεί να εικάσει και να ερμηνεύσει κάτι περισσότερο από αυτά που διαβάζουμε παρακάτω, για να κατανοήσουμε αν περιλαμβάνεται και σε ποιο βαθμό και με ποιό τρόπο το ΜΤΑ, καλοδεχούμενος! Συγχωνεύσεις Ταμείων 1. Από 01.01.2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλα τα ταμεία και οι τομείς επικουρικής ασφάλισης που δεν έχουν ενταχθεί μέχρι την δημοσίευση του παρόντος. 2. Από την ανωτέρω ημερομηνία πόροι όλων των εντασσομένων ταμείων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ είναι οι προβλεπόμενοι στο άρθρο 38 του Ν. 4052/2012. 3. Από 01.01.2016 οι εγγυημένες σε μηνιαία βάση συνταξιοδοτικές εισφορές (κρατική επιχορήγηση) προς τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης διατηρούνται σε ονομαστικούς όρους μέχρι το έτος 2021 στα επίπεδα του έτους 2015. 4. Από 01.07.2015 αυξάνονται οι εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από 4% σε 6% και παρακρατούνται από τις κύριες συντάξεις και από την ανωτέρω ημερομηνία το αντίστοιχο ποσοστό εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, ορίζεται σε 6% και παρακρατείται από τις επικουρικές συντάξεις. 5. Από 01.07.2105 καταργούνται σταδιακά όλες οι χρηματοδοτούμενες από το κράτος εξαιρέσεις και εναρμονίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές… Διαβάστε τη συνέχεια »
Την καλησπέρα μου και καλό ξεκίνημα στα σχόλια με νέα δεδομένα πλέον!!!
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν από την μιά πλευρά αλλά από την άλλη, μπαίνει και το “νερό στο αυλάκι” για μιά σειρά σοβαρών θεμάτων που δεν είχαν υλοποιηθεί ποτέ από την αρχή της κρίσης…ενώ ήταν “βασικά” για τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα…είδομεν!
Το μεγάλο ερώτημα είναι η βιωσιμότητα του ΜΤΑ, η επερχόμενη ενοποίηση των ταμείων (?) και τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών, για να δούμε το μέλλον τόσο στα μερίσματα όσο και το εφάπαξ (!!!)…
Για τις κύριες συντάξεις? αν υπάρξει πλήρη αποκατάσταση των αποφάσεων του ΣτΕ…. τότε κάτι “ψιλά” θα μπουν (+αναδρομικά?)….αλλιώς, οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θα μας επηρεάσουν μάλλον αρνητικά….
Με τις πρόωρες συντάξεις και το ηλικιακό πέναλτυ? κοντός ψαλμός…
Υπομονή και αισιοδοξία μιάς και αποφύγαμε τα χειρότερα, αρκεί να υπάρχει ταχύτητα, συνέπεια, σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία σε πολιτικό επίπεδο …τα άλλα όλα θα τα δούμε στην πορεία….
Μιά σημαντική διευκρίνηση με τον νέο νομοσχέδιο για όσους έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα και ανησυχούν άδικα για το συνταξιοδοτικό: “Θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 30.06.2015 λόγω συμπλήρωσης των προϋποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας, όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται ν’ ασκηθούν οποτεδήποτε.” Για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσει: “Στις περιπτώσεις που για τη συνταξιοδότηση δεν προβλέπεται όριο ηλικίας, η μεταβατική προσθήκη του εξαμήνου ξεκινά από 01.01.2016 με όριο ηλικίας το 58ο έτος, εφ’ όσον η συνταξιοδότηση λαμβάνει χώρα με συμπλήρωση 35 ετών ασφάλισης, σε κάθε άλλη περίπτωση δε, με όριο ηλικίας το 55ο έτος. -Επίσης αυξάνεται το πέναλτυ για κάθε χρόνο πρόωρης αποχώρησης από την εργασίας κατά 16% μηνιαίως και μέχρι τη συμπλήρωση του διαμορφούμενου, κατά περίπτωση προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.” Αυτά προς το παρόν και βλέπουμε σιγά-σιγά όλα τα άλλα… Το σημαντικότερο, επιμένω, είναι η βιωσιμότητα του ταμείου που σε συνδυασμό με τη ρύτρα μηδενικού ελλείματος το φθινόπωρο, θα καθορίσουν τα όρια του εφάπαξ (για ποιούς? για όλους? δεν ξέρω…) και τα επίπεδα της μετοχής για τα μερίσματα και το ΒΟΕΑ…(εδώ υποβόσκει και το σενάριο της… Διαβάστε τη συνέχεια »
Το πρώτο πράγμα που διαβάζουμε σε έναν νόμο είναι ποια κατηγορία εργαζομένων αφορά.
Οι διατάξεις που αναφέρεις δεν μας αφορούν (για την ώρα), το σχέδιο νόμου που δημοσιεύτηκε ισχύει:
“… για κάθε κατηγορία ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Δημόσιο και την Τράπεζα της Ελλάδος …”
Λογικά θα υπάρξει και για τους στρατιωτικούς & σώματα ασφαλείας κάποια δυσμενής εξέλιξη στο συνταξιοδοτικό, αλλά επί του παρόντος δεν έχει αλλάξει ακόμη κάτι.
ΥΓ. Εάν δεν υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος, από την πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι στις εν λόγω διατάξεις εμπίπτουν μόνο οι στρατιωτικοί που κατετάγησαν μετά την 1-1-2011, οι οποίοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ.
Εμένα Αχιλλέα βουίζουν ακόμα τα αυτιά από τις δηλώσεις του Υπουργού πριν καν κλείσει η συμφωνία (κανένας δεν θα φεύγει πριν τα 58 εκτός από τα θεμελιωμένα και όσους θέλουν πρόωρες ηλικιακά με μειώσεις…) Οπότε έρχεται και για μας η ρύθμιση….σιγά μην μας την χαρίσουν!!!!!
Για την αποκατάσταση των αποφάσεων του ΣτΕ σε παραπέμπω στο: http://www.onalert.gr/stories/i-frasi-tsipra-pou-pagose-tous-stratiotikous/43724
Το ΜΤΑ δημοσίευσε το μέρισμα Ιουλίου 2015
Για ευνόητους λόγους (αποφυγή οποιασδήποτε πολιτικής εκμετάλλευσης) αναστέλλεται προσωρινά η δυνατότητα υποβολής σχολίων.
Αφενός δεν είναι δυνατή η 24ωρη επιτήρηση των σχολίων για αποφυγή τυχόν ύβρεων ή πολιτικών παραινέσεων, αφετέρου δεν είναι θεμιτή η επιλεκτική “λογοκρισία” των σχολίων στο παρόν πρωτόγνωρο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, καθώς τα όρια ανάμεσα στην είδηση και την προσωπική άποψη πολλές φορές είναι δυσδιάκριτα και υποκειμενικά.
@ arthur Βρε arthur, βρε…. κακό παιδί που δεν μπορείς να καταλάβεις το μάθημά σου….. 🙂 🙂 🙂 Ο συνάδελφος του Σ.Ξ αποστρατεύθηκε τον Φεβρουάριο 2014 (και υπέβαλε άμεσα, τον ίδιο μήνα την αίτηση χορήγησης εφάπαξ, αφού δεν υφίσταται για τον ΕΛΟΑΣΣ η ΑΠΕΧΘΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ υποβολής Συνταξιοδοτικής Πράξης, όπως συμβαίνει στον ΕΛΟΑΑ με αποτέλεσμα «ορισμένοι» να υφαρπάζουν την σειρά χορήγησης του εφάπαξ από άλλους συναδέλφους τους). Ο συνάδελφος λοιπόν του Σ.Ξ θα λάβει το εφάπαξ τον Ιούλιο 2015 , δηλαδή δεκαεπτά (17) μήνες από την αποστρατεία του. Εσύ Arthur, αποστρατεύθηκες τον Δεκέμβριο 2013 και με την ισχύουσα ροή παροχής εφάπαξ (25 μηνιαίως…..) θα το λάβεις τον ….Μάρτιο του 2016, δηλαδή μετά από 27 μήνες. ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ…. Εάν και η διαφορά χορήγησης είναι … 10 μήνες (υπέρ του φίλου του Σ.Ξ) , εσένα σε παροτρύνουν να… κατανοήσεις (και να παραδεχθείς) ότι πρόκειται για διαφορά… 20 ημερών!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Όλοι αυτοί όμως δεν κατανοούν ότι: – Η αδικία (χορηγήσεις προκαταβολών από το «παράθυρο» κλπ) και η παντελής απαξίωση, προκαλεί μίσος. – Το συσσωρευμένο μίσος προκαλεί οργή και αγανάκτηση. – Η συσσωρευμένη οργή προκαλεί φωτιά…… Διαβάστε τη συνέχεια »
Αχιλλέας Καρασαββίδης 26 June 2015 at 11:38
Κύριε Αχιλλέα. Τονίζω ότι ο Α/κος του ΣΞ αποστρατεύτηκε μετά από μένα και είδη έχει πληρωθεί. Εγώ σύμφωνα με την σειρά που έχει ο πίνακας υπολογίζω τον Οκτώβριο . Που είδες ότι είναι λίγο ποιο μπροστά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει πότε ο ΣΞ παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου κ.τ.λ. Όλα δείχνουν ότι οι δική μας αποφασίζοντες είναι πουλημένοι.
Μελέτη Βιωσιμότητας? Και όμως…ξεκινάει!
Μετά από έναν χρόνο περίπου, τότε που τελευταία φορά ακούγαμε για συγκρότηση επιτροπής για τη βιωσιμότητα των ταμείων αλλά δεν μάθαμε τίποτα άλλο, στα μέσα του έτους συγκροτείται (πάλι?) επιτροπή για ανάλογη μελέτη, δείτε εδώ:
http://aeroporiapostratos.blogspot.gr/2015/06/256.html
Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες και κατά πόσο μια αναλογιστική μελέτη έχει σχέση με αυτήν τη μελέτη, σίγουρα όμως αποτελεί την απαρχή μιάς διαδικασίας που θα δείξει μέχρι το τέλος του 2015 το μέλλον του Ταμείου μας (που είτε θα βαδίσει μόνο του από το 2016 και μετά ή ενοποιημένο με τα άλλα δύο σύμφωνα με προθέσεις της κυβέρνησης).
Εδώ, θα δούμε αν το ΕΛΟΑΑ θα λύσει μέχρι το τέλος του έτους τον γρίφο του εφάπαξ για τους μετά την 31/7/2014 και φυσικά, θα δείξει αν τυχόν αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείματος δώσει ανάσα στη γιγάνια ουρά αναμονής με αποδέσμευση κεφαλαίων από τα αποθεματικά…
Για να μην ξεχνιόμαστε, η μελέτη θα δείξει και το επίπεδα της μετοχής του μερίσματος και του ΕΚΟΕΜΑ….αλλά και του ΒΟΕΑ!!!
Υπάρχουν πολλές συγκινήσεις που θα ζήσουμε ακόμα…
Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει,…..σαράντα μέρες κοσκινίζει.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Με την προηγούμενη επιτροπή που είχε συσταθεί ποια ήταν τα αποτελέσματα της.
Κάθε λίγο και λιγάκι ο ΥΕΘΑ όλο επιτροπές φτιάχνει, (όλο λάδι λάδι,…και από τηγανίτα τίποτα).
http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/epikairotita/781-sygkrotisi-diakladikis-epitropis-gia-tin-amesi-apemploki-ton-metoxikon-tameion-apo-tis-diatakseis-tou-n-4254-2014
Αποστρατεύτηκα τον Δεκέμβριο 2013. Σύμφωνα με την Ενημέρωση Μαΐου για εφάπαξ ΕΛΟΑΑ θα καθυστερήσουμε αρκετά ακόμα. Έχετε υπόψη συνάδελφοι ότι ο Σ.Ξ είναι πολύ μπροστά . Έχουν πάρει χρήματα όσοι αποστρατευτήκαν Ιανουάριο 2014. Και ρωτάω μόνο για εμάς της Π.Α ισχύουν οι νόμοι που αναφέρουν στην ενημέρωση ή κάτι άλλο συμβαίνει. Να δεχτούμε ότι οι του στρατού φοράνε παντελόνια.
Το 2012 και το 2013, αποστρατεύτηκαν από την ΠΑ, συγκριτικά πολύ περισότεροι απ΄ότι στο ΣΞ και το ΠΝ.
Γι΄αυτό η ουρά αναμονής για εφάπαξ στον ΕΛΟΑΑ είναι μεγαλύτερη απ΄ότι στα άλλα Όπλα.
Στην παρακάτω ανάρτηση αλλά δείχνουν τα στοιχεία. Τι τελικά να πιστέψουμε.
Αλλά και σε μένα μου φαίνεται πάρα πολύ μικρός ο αριθμός των ατόμων που αποστρατεύτηκαν από την Π.Α σε σχέση με τους άλλους κλάδους.
http://kranosgr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_36.html
1260 αποστρατείες από την ΠΑ την τελευταία 5ετία ????
Μα μόνο το 2013 αποστρατεύτακαν 1090 στελέχη!
Η αίτηση εφάπαξ στον ΕΛΟΑΣ υποβάλλεται αμέσως μετά τη διαγραφή (δεν απαιτείται συνταξιοδοτική πράξη όπως στον ΕΛΟΑΑ).
Άρα θα πρέπει να συγκρίνονται ημ/νίες πρωτοκόλλησης των αιτήσεων εφάπαξ στα 2 ταμεία και όχι οι ημερομηνίες διαγραφής.
Σύμφωνα με αυτό το σχόλιο: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-50/#comment-17930
ο ΕΛΟΑΣ βρίσκεται τώρα σε ημ/νία πρωτοκόλλου 14-2-2014, ενώ ο ΕΛΟΑΑ έχει δώσει εφάπαξ για πρωτόκολλο μέχρι 22-1-2014.
Σε καμία περίπτωση μία διαφορά λήψης 20 ημερών δεν δικαιολογεί την έκφραση “ο ΣΞ είναι πολύ μπροστά” !!!
Επί της ουσίας το ΜΤΑ έντεχνα έχει μεταφέρει την ημερομηνία από όπου αρχίζει να μετράει η ημερομηνία λήψης εφάπαξ. Στην δική μου περίπτωση αν θέλουμε να γίνει η πραγματική σύγκριση και με τη ίδια αφετηρία ημερομηνιών (με αυτή που μετράει το ΜΤΣ) είναι η 9-12-2013 όπου και παρελήφθησαν τα αρχικά μου έγγραφα μου από το ΜΤΑ. Συνεπώς η πραγματική μου διαφορά με ένα συνάδελφο του Σ.Ξ. είναι πάνω από 2 μήνες και όχι 20 ημέρες.
++1
Αγαπητοί συνάδελφοι εδώ τώρα ταιριάζει το <>. Μετά την συνέντευξη ο ΥΕΘΑ μάλλον περισσότερη σύγχυση προκάλεσε παρά ξεκαθάρισμα του τοπίου.
Με δεδομένο ότι μετά το 1990 με την αλλαγή αντίστοιχου νόμου ούτως η άλλως οι εν/εν συνάδελφοι πάνε για 40 χρόνια υπηρεσίας .Αυτά που ανακοίνωσε ποιους αφορούν ?
Θεμελιωμένα δικαιώματα και απονομή σύνταξης στα 58 μετά την κατάθεση νομοσχεδίου που κολλάει ?
Καλό λοιπόν θα είναι οι επίσημοι φορείς να αποσαφηνίσουν τι πρόκειται να γίνει και να μην τρελαίνουν και άλλο τον κόσμο γιατί ήδη πολλά έχει στο κεφάλι του .Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι περισσότερο από σίγουρη πηγή, ας το κοινοποιήσει ώστε να ξέρουν οι άνθρωποι πως θα κινηθούν.
Προφανώς μάλλον θα καταργηθούν τα 5 πλασματικά, και θα πρέπει να τα δουλεύεις, ώστε να έχεις 40 πραγματικά χρόνια.
Εισαγωγή στα 18 + 40 πραγματικά = 58 χρόνια.
Ευχαριστώ Σπύρο για την απάντηση ,αλλά δεν άκουσα για μεταβατική περίοδο, δηλαδή αφορά όλους, ανεξάρτητα πόσα χρόνια υπηρεσίας έχουν και αν έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει άμεσα και για όλους,παρά μόνο για εκείνους που δεν έχουν θεμελιώσει ,γιατί αλλιώς θα έχουμε πάρα πολλές προσφυγές στα δικαστήρια λόγω αντισυνταγματικότητας.
Ίσως τους συναδέλφους που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης την 1-1-2015 και μετά που δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 60 έτος της ηλικίας τους ή 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας.
Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις και μπορεί να απέχουν από την πραγματικότητα.
Το δυσάρεστο πλέων είναι ότι για μια άλλη φορά στοχοποιηθήκαμε σαν την κατηγορία των συνταξιούχων με πρόωρες συντάξεις, και αυτό χωρίς καμία υποστήριξη από τον ΥΕΘΑ, κοινώς μας έδωσε ΣΤΕΓΝΑ.
Αγαπητοί συνάδελφοι μόλις τώρα στο on alert το ξεκαθάρισε ο Ρωμανιάς. Δηλαδή ότι ισχύει το τελευταίο νομοσχέδιο που αφορά το συνταξιοδοτικό στρατιωτικών.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Νίκο,
ουσιαστικά ο Ρωμανιάς τον “άδειασε” τον Υπουργό!
Δες τι είπε!
“Η απαντηση του κ. Ρωμανια ήταν ότι το συνταξιοδοτικό καθεστώς “των ένστολων εχει ήδη ρυθμιστεί με προηγούμενη νομοθεσία” και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν μας όσα είπε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του εμφάνιση!
σχετικα με το 58ο έτος ηλικίας του κ. Καμένου είπε οτι ελέγχθη σε τηλεοπτικό πάνελ και να μην το λάβουμε υπόψη μας. “