Αεροπορία

203 Σελίδα σχολίων για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).12.080 Responses to Αεροπορία

 1. ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

  Καλησπέρα…. σε σημερινή επικοινωνια με ΜΤΑ επιβεβαιώνεται η δική μου σειρά για εφάπαξ, με ημερομηνία 10/8/2016 414. Περισότερες πληροφορίες για το πόσα ακριβως δόθηκαν δεν κατάφερα να μάθω……..

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Εντάξει Αργύρη, αντιληπτό!

   Όμως μην αγχώνεσαι από τώρα επειδή είναι μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη… άσε τους κοντινότερους στη πηγή να αγχώνονται επί του παρόντος…

   Σκέψου ότι τώρα καταβάλλονται κύρια εφάπαξ του Δεκ.14 και δεν έχουν κλείσει εκείνο το μήνα ακόμα!!! …με το μέλλον των εσόδων του Ταμείου αρκετά αβέβαιο και με μηνιαίους ρυθμούς χελώνας στις καταβολές…

   ΥΓ: Αν με ρωτούσες θα σου έλεγα ότι προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον των εφάπαξ βοηθημάτων στη χώρα μας με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά επειδή η ζωή μας έχει γίνει γενικώς απρόοπτη ας μην προλέγω!

   • σπυροςσπυρος λέει:

    Ετσι johny αισιοδοξια.Και για να σου φτιαξω το κεφι εχω καλα νεα αλλα περιμενω να επιβεβαιωθώ….!!!!

    • ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

     Μάλλον αντίστροφα είναι το άγχος φίλε Johnny B. Γι΄αυτούς που είναι κοντά στην ….Ιθάκη, σύντομα θα τη φτάσουν !!! Για εμάς όμως φαίνεται να ξεμακρένει ακόμη περισσότερο και κανείς δεν ξέρει τι θα έχει απομείνει…όταν τη φτάσουμε!!!!
     Ας μην μιζεριάζουμε άλλο…όπως λες η ζωή μας είναι “γενικώς απρόοπτη”, ας έχουμε υγεία κι όλα τ΄αλλα θα τα παλέψουμε….

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Μου άρεσε η άποψη σου Αργύρη!

     Αλλά να θυμάσαι ότι αυτό που στο τέλος αξίζει, δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι…(Καβάφης – και να ανεβαίνει ο πήχυς!)

     Αλλά δες τι λέει ο Σπύρος… “κάτι ψήνεται”!

 2. ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

  “Επιπλέον, θα πρέπει οι φορείς να προχωρήσουν στον καθορισμό προσωπικής διαφοράς ανά συνταξιούχο που αφορά στην εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ και στην εισφορά ασθενείας”.

  Αχιλλεα. Ξαναδιαβάζοντας αυτό στη εγκύκλιο κατέληξα στο εξης συμπέρασμα το οποίο στο θετω υπόψη σου .Μάλλον η προσωπική διαφορά δε θα είναι αυτό που έχεις στην εφαρμογή αλλα θα είναι η διαφορά μεταξύ των 2 μερικών συνόλων! Μετά από αυτό θα αφαιρείται η νεα κράτηση για υγειονομική περίθαλψη οπως τηνυπολογιζεις και η ” προσωπικη διάφορα ” για ΕΟΠΥΥ θα είναι η διαφορά τους. Αφαιρείται εν συνεχεία η κράτηση για την ΕΑΣ ( ΑΚΑΓΕ) όπως την υπολογίζεις στο 2014 και φόρος κλπ.. Το γέλιο αποτέλεσμα διαφοροποιείται μόνο με τη διαφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ! Έτσι κατά τη γνώμη μου καλύπτονται αυτά που καθορίζει η εγκύκλιος καιμδε χάνονται τα εδοδα του ΑΚΑΓΕ! Τροφή για σκέψη σου δίνω! Ευχαριστώ

  • Στην παράγραφο ακριβώς πάνω από το απόσπασμα που παρέθεσες περιγράφεται ο τρόπος υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς, με σαφή τρόπο που δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνεία:
   “Για τον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς συγκρίνεται το καθαρό προ φόρου ποσό σύνταξης με βάση το προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο …. αφαιρουμένων των κρατήσεων ….. και της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη …..
   με το καθαρό προ φόρου ποσό με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο …. αφαιρουμένων …… και της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη”.

   Οι υπόλοιπες διαφορές που αναφέρεις περιλαμβάνονται στην ανωτέρω προσωπική διαφορά (είναι τμήμα της), για τις οποίες εικάζω ότι ο υπολογισμός τους προβλέπεται για την περίπτωση περικοπής της προσωπικής διαφοράς, ώστε να γνωρίζει το κράτος τι έσοδα θα χάσει ο ΕΟΠΥΥ (ο οποίος θεωρητικά εισπράττει την εισφορά περίθαλψης).

   Αυτή είναι η “πονηριά” στον τρόπο υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς – το κράτος γνωρίζει με ακρίβεια δεκαδικού τι θα γλυτώσει ανάλογα με το ποσοστό περικοπής, εάν και όποτε επιλεγεί!
   Εάν πχ. περικοπεί η προσωπική διαφορά κατά 25% (απλό παράδειγμα είναι!), τότε η δαπάνη των συντάξεων θα μειωθεί κατά 25% επί του συνόλου της προσωπικής διαφοράς, αλλά και ο ΕΟΠΥΥ θα χάσει 25% επί της διαφοράς στην εισφορά περίθαλψης.
   Αυτό δεν μπορούσε να γίνει με την “παλαιού τύπου” προσωπική διαφορά, διότι οποιαδήποτε μείωση του ακαθάριστου ποσού είχε απρόβλεπτες (μη μετρήσιμες) συνέπειες στο πληρωτέο λόγω των υπόλοιπων κρατήσεων!

 3. Custom avatarΜιχάλης λέει:

  κ.Αχιλλέα θα ήθελα και μία ακόμη διευκρίνηση όσο αναφορά το εφάπαξ. Σύμφωνα με τι ερωτήσεις 4.3 ο υπολογισμός για το εφάπαξ γίνετε μόνο με την πραγματική υπηρεσία ( πραγματική + στρατιωτική σχολή) και καμία άλλη όμως πιο κάτω αναφέρετε ότι και η στρατιωτική θητεία κατόπιν αναγνώρισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό του εφάπαξ . Έχω καταλάβει σωστά; Και εάν ναι ποιος είναι ο τύπος υπολογισμού για την συγκεκριμένη αναγνώριση προς το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ ευχαριστώ
  Με εκτίμηση

  • Στην ερώτηση 4.3 για το εφάπαξ της αεροπορίας αναγράφεται μόνο αυτό: “Μπορεί να αναγνωριστεί (με πληρωμή εισφορών) ο χρόνος σπουδών ΑΕΙ, μόνο εφόσον οι σπουδές αποτελούσαν τυπικό προσόν για την κατάταξη.”

   Πουθενά δεν αναφέρεται ότι μπορεί να αναγνωριστεί η θητεία, παρά μόνο στον ΕΛΟΑΣ (στρατός ξηράς). Το λάθος που υπήρχε στην ερώτηση (που πιθανόν σε μπέρδεψε) ήταν ότι αναγράφονταν η λέξη ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ, ενώ το σωστό είναι σκέτο ΕΛΟΑΑ.
   Το ΜΤΑ (μερίσματα) δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΛΟΑΑ (εφάπαξ), είναι 2 διαφορετικά ταμεία και διέπονται από διαφορετικές διατάξεις. Η επόμενη ερώτηση 4.6 στις FAQ αφορά αποκλειστικά το ΜΤΑ (μερίσματα).

   • Custom avatarΜιχάλης λέει:

    Σας ευχαριστώ και για τα τις 2 απαντήσεις που μου δώσατε.
    Βέβαια δεν γνωρίζω γιατί η στρατιωτική θητεία αναγνωρίζετε μόνο για το στρατό ξηράς (ΕΛΟΑΣ) για το εφάπαξ, και όχι για ΕΛΟΑΑ πιθανόν για τον λόγο αναφέρατε παραπάνω ότι αποτελούν δυο διαφορετικα ΝΠΔΔ ΜΤΑ ΚΑΙ ΕΛΟΑΑ ενώ το ΜΤΣ/ΕΛΟΑΣ είναι το ίδιο ΝΠΔΔ

    • sparkspark λέει:

     Μιχαλη εαν εισαι εε μπορεις με μια απλη αιτηση που υπαρχει στα εντυπα του ΕΛΟΑΑ να αναγνωρισεις την θητεια.Υποβαλεις φυλλο μητρωου απο ΓΕΑ/Β1 και σου κρατανε 4%

  • Custom avatarG.G. λέει:

   Οι προϋπηρεσίες που μπορούν να αναγνωριστούν στον ΕΛΟΑΑ, ως χρόνος μετοχικής σχέσης, προβλέπονται
   1. Στο άρθρο 10 του ΝΔ.398/74 όπως συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με το άρθρο 2, του Ν.788/78 και σύμφωνα με το άρθρου 2, παρ. 6 του Ν.2913/01.
   2. Καθώς και στις διατάξεις του άρθρου 15, παρ. 2 & 3 του Ν.2936/2001.

   • Custom avatarΜιχάλης λέει:

    Ευχαριστώ G.G και spark για τις απαντήσεις από τους παραπάνω νόμους που διάβασα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η στρατιωτική θητεία κατόπιν αναγνωρίσεως προσμετράτε κανονικά για το υπολογισμό του εφάπαξ .

    Με εκτίμηση

 4. Custom avatarΣωκρατης λέει:

  ασχετο με τις προσφατες συζητησεις, για εμας που αποστρατευτηκαμε χωρις ποτε να μας εχει απονεμηθει το ξιφος που υποχρεουται η υπηρεσια να μας απονειμει οταν γιναμε ανθυποσμηναγοι, υπαρχει καποια προοπτικη να το λαβουμε εστω και στα 80 μας οσοι ζησουμε?
  ΥΓ. ετσι για να ευθυμησουμε

  • ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

   Σωκράτη ….έχει συμβεί!!!!1 Σε συνάδελφο που αποστρατεύθηκε το 2007 αν δεν κάνω λάθος, το ξίφος πήγε στη Μονάδα από την οποία αποστρατεύθηκε αρκετούς μήνες μετά. Θυμάμαι του το έστειλα με courier και η εταιρεία με δυσκολία το δέχθηκε γιατί θεωρείτε όπλο και απαγορεύεται να τα μεταφέρουν….

  • Custom avatarΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

   ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ.

   • Custom avatarbilly λέει:

    Σωστά, ο ΓΙΩΡΓΟΣ επιβεβαιώνει τον κανόνα (περί ξιφών), ενώ ο ΑΡΓΥΡΗΣ, αναφέρει την τελευταία εξαίρεση του κανόνα (περί ξιφών) που πραγματοποιήθηκε (όσον αφορά την Π.Α).

   • Σταύρος ΜαστοράκηςΣταύρος Μαστοράκης λέει:

    Πεστα Χρυσοστόμου εμείς είμαστε μαύροι μια ζωή χαμαληδες του συστηματος μια ζωή τελευταίοι και καταιδρωμενοι μπας κι αρπαξουμε κάνα ξεροκομματο

  • Custom avatarG.G. λέει:

   Φίλε Σωκράτη, η μόνη ενδεδειγμένη – νόμιμη διαδικασία ώστε να απονεμηθεί το ξίφος σε απόστρατο είναι να απευθυνθείς στην ΕΑΑΑ, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
   Δες σχετική ανακοίνωση της ΕΑΑΝ.
   http://www.eaan.gr/images/eaaninfo/2016/eaansword120216.pdf

   • ΜανώληςΜανώλης λέει:

    Φίλε G.G. το συγκεκριμένο έγγραφο λέει για 150 ξίφη. Σε εμάς δεν ξέρω πόσα μπορεί να χρειάζονται αλλά πιστεύω πάρα πολλά περισσότερα, αν δεν κάνω λάθος η τελευταία απονομή που θυμάμαι σαν ε.ε. (δεν είναι πολλά χρόνια που έφυγα) ήταν πριν την κρίση, δηλ. αρκετά πριν το 2010. Από τότε δεν θα έχουν μαζευτεί κάμποσες εκατοντάδες; Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα των ”χαμάληδων” όπως λέει ο Γιώργος. Αλίμονο σε μας τους μη γαλαζοαίματους.

   • Custom avatarΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

    Α ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ.

 5. Custom avatarΜιχάλης λέει:

  κ.Αχιλλέα καλησπέρα σας,
  θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στην σελίδα υπολογισμού Αρχική σύνταξη 2017 διαπιστώνω ότι εάν δεν υπάρχουν 15 πραγματικά χρόνια , ασχέτως εάν έχει κάποιος 25 χρόνια συντάξιμα και αποστρατεύτηκε για λόγους υγείας δεν του βγάζει την συνολική ακαθάριστη σύνταξη παρά μόνο την αναλογική ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας.N/A Ενώ όταν συμπληρωθούν τα 15 πραγματικά τότε η εφαρμογή υπολογίζει ορθά .Μπορεί αυτό να διορθωθεί εάν είναι εφικτό εφόσον για λόγους υγείας δεν απαιτούνται 15 πραγματικά παρά μόνο 4,5 έτη ευχαριστώ.
  Με εκτίμηση

  • Σε δοκιμές που κάνω υπολογίζεται κανονικά η σύνταξη ακόμη και με 5 χρόνια υπηρεσίας, εφόσον φυσικά στο πεδίο [Αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω υγείας] εισαχθεί η τιμή ΝΑΙ (δίπλα στον τίτλο).
   Το λάθος (που τώρα πρόσεξα) στη σελίδα είναι ότι υπολογίζει τη σύνταξη ακόμη και για 3 έτη υπηρεσίας!

   Γενικά όσον αφορά τη σύνταξη λόγω υγείας χρειάζεται περαιτέρω ψάξιμο, ειδικά όσον αφορά την αναλογικότητα της εθνικής σύνταξης (τα 384 €).

   • Custom avatarΜιχάλης λέει:

    κ.Αχιλλέα βρήκα σε αυτό που μου απαντήσετε διαπτυστώνω τα εξής : αφενός η σελίδα υπολογίζει κανονικά έστω κ με 3 χρόνια πραγματικά την σύνταξη + την βασική (ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας) αφετέρου όμως όταν η διαγραφή γίνετε μετά τα 9 χρόνια πραγ.υπηρεσίας και μέχρι τα 15 πραγματικά εκεί εξακολουθεί να μην υπολογίζει. .Ευχαριστώ

    • Δοκίμασε πάλι τώρα (η σελίδα άλλαξε πριν από λίγο).

     • Custom avatarΜιχάλης λέει:

      Τέλεια σας ευχαριστώ. Δουλεύει ορθά και για 14 χρόνια +11 πλασματικά που ενδιαφέρει εμένα . Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
      Με εκτίμηση

     • Έχε υπόψη ότι σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.4387 έπρεπε να θεσπιστούν νέοι ενιαίοι κανόνες για τις συντάξεις αναπηρίας μέχρι 31-12-2016.
      Επί του παρόντος στον υπολογισμό ειδικά της εθνικής σύνταξης ακολουθώ τα προβλεπόμενα για τους φορείς του Υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ), τα οποία όμως υπάρχει πιθανότητα να διαφοροποιηθούν τελικά για τους δημοσίους υπαλλήλους.

 6. ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

  Καλημέρα σας…. Σε σημερινή επικοινωνία με ΕΛΟΑΑ με ημερομηνία 18/8/2016 σειρά ΕΦΑΠΑΞ 414. Στον πίνακα Κε Καρασαββίδη φαίνομαι με ημερομηνία 29/7/2016 που εγώ είχα δώσει τότε και σειρά 417.Αρχική σειρα 540

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Αργύρη,

   για να καταλάβουμε και εμείς, έκανες λάθος και είχες δηλώσει ημερ. πρωτ. 29/7/16 ενώ είσαι 18/8/16 και ζητάς από τον Αχιλλέα να το διορθώσει?

   Επίσης, ισχυρίζεσαι ότι πλέον δεν έχεις σειρά 417 αλλά 414? (δηλαδή δόθηκαν από την τελευταία ενημέρωση ακόμα 3 κανονικά εφάπαξ ή υπήρχε και λάθος εξ’ αρχής στη σειρά σου?)

   ΥΓ: Αναφορικά με το -3 στα κανονικά προτείνω να περιμένουμε και τα επόμενα που θα δοθούν και τότε να δούμε αν απαιτείται και νέα διόρθωση στη σειρά.

   • ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

    Αγαπητέ Jonny B.,
    H πρώτη επαφή μου με ΕΛΟΑΑ έγινε την 18/8/2016, μου έδωσαν σειρά εφάπαξ 540 και παρά την ερώτησή μου για ημερομηνία πρωτοκόλου δεν μου απάντησαν κι ετσι έδωσα σαν ημερομηνία την κατάθεση των δικαιολογητικών συνταξιοδότησης στο ΟΛΚΑ δηλ. 29/7/2016 (προφανώς λανθασμένα). Σήμερα μίλησα σε γνωστή μου ε.ε συνάδελφο το ΜΤΑ ρωτώντας την σε ποιό τηλέφωνο θα μάθω τη σειρά εφάπαξ στον ΕΛΟΑΑ και αφού μου ζήτησε να περιμένω λίγο, μου απάντησε η ίδια σειρά 414. Ελπίζω να μην έχει κάνει λάθος και προκαλώ άθελά μου σύγχυση…
    Όπως λές ας περιμένουμε τα επόμενα πριν γίνει διόρθωση της σειράς

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Τελικά Αργύρη, η ημερ. πρωτ. που έχεις είναι η 10/8/16 και σειρά 414 όπως ενημέρωσε τη λίστα ο Αχιλλέας?

     • ΑΡΓΥΡΗΣΑΡΓΥΡΗΣ λέει:

      Φίλε Johnny B. θα προσπαθήσω να επιβεβαιώσω την Δευτέρα…..Ζήτω συγγνώμη για την σύγχυση που προκλήθηκε….αλλά ότι μου είπαν αυτό και μετέφερα…

 7. nikosdnikosd λέει:

  Σε σημερινή επαφή με ΜΤΑ ενημερώθηκα ότι έχω σειρά για κανονικό εφάπαξ 70. Στον πίνακα του Αχιλλέα με ΣΠ 3-4-15 είχα σειρά 103. Καλή χρονιά σε όλους τους συναδέλφους.

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Άρα επιβεβαιώθηκε η πληροφορία του spark ότι θα “προσπαθούσαν” να δώσουν 33 κανονικά εφάπαξ μέχρι τις πρώτες μέρες του 2017.

   Αυτό σίγουρα χαροποίησε όλους “μας” που περιμένουμε στην ουρά επί χρόνια μιας και διαπιστώνουμε ότι “τσουλάει” η σειρά έστω και με δυσκολίες…

   Πλέον φτάνουμε σιγά-σιγά στα πρωτόκολλα στα τέλη του 2014 και πλέον τίθενται ανοιχτά κάποια ερωτήματα:

   α. Πόσα κανονικά εφάπαξ έχουν απομείνει με δικαίωμα συμπληρωματικού μέχρι να αρχίσουν να δίνονται τα ολοκληρωμένα?

   β. Ποια θα τεθεί ως ημερομηνία έναρξης πρωτοκόλλων των ολοκληρωμένων εφάπαξ?

   γ. Θα φτάσει η στιγμή σε λίγους μήνες που θα δίνονται ολοκληρωμένα και συμπληρωματικά παράλληλα ή θα διακόψουν τα κανονικά και θα δίνουν μόνο συμπληρωματικά και έπειτα τα ολοκληρωμένα?

   Οι απορίες μας θα λυθούν συντόμως. Ας κρατήσουμε την υπομονή μας μπας και δούμε και εμείς μια οικονομικά “άσπρη μέρα”!

  • nicknick λέει:

   Για τα συμπληρωματικά υπάρχει καμιά πληροφορία;

  • ilectrikosilectrikos λέει:

   Καλημερα και απο εμενα…Καλη χρονια με υγεια σε ολους…σε σημερινη τηλεφωνικη επαφη μου με τον ΕΛΟΑΑ μου εοπανε πως η σειρα κυριου εφαπαξ ειναι 10 με ημετομηνια καταθεσης δικαιολογητικων 15-12-2014….Αχιλεα αν θελεις αλλαξε τον πινακα…με εχεις με νουμερο 4…εκτως και εαν υπαρχουν και αλλοι της ιδιας μερας που εχουν παρει αριθμο προτοκολου πριν απο μενα….

 8. LLLL λέει:

  Γεια σας σε ολους,προς ενημερωση σας με διαγραφη 22/8/2016 και αρ.πρωτ 3/10/2016 σημερα πηρα εισηγητη για συνταξιοδοτηση καλη συνεχεια σε ολους.

 9. Νικος Δ.Νικος Δ. λέει:

  Σε σημερινή τηλ. επικοινωνία με ΜΤΑ ενημερώθηκα οτι, η ΣΠ μου για χορήγηση κανονικού εφάπαξ είναι 70.Στον πινάκα του Αχιλλέα με ΣΠ 3-4-15 είχα 103.Αχιλλέα ενημέρωσε αν θες τον πίνακα. Καλή χρονιά σε όλους.

 10. Custom avatarΒασίλης Δρ. λέει:

  κ. Καρασαββίδη Καλημέρα και καλή χρονιά!!
  Στην σελίδα υπολογισμού ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΑ, στα υπηρεσιακά στοιχεία, Θεμελίωση το 2014 (35ετία): ΝΑΙ/ΟΧΙ, τι αναγράφω, με ημερομηνία κατάταξης σε ΑΣΣΥ το 1986?

 11. iliasilias λέει:

  Καλημέρα και χρόνια πολλά. Το ύψος της προσωπικής διαφοράς θα είναι ίδια για πάντα? Στην περίπτωση της συμπλήρωσης των 55 ετών από τον παλιό συνταξιούχο θα γίνεται νέος επαναυπολογισμός και θα εκδίδεται νέα προσωπική διαφορά?

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.
   Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάτι που διαρκεί για πάντα στις εποχές που περνάμε. Πάντως σύμφωνα με αυτά που ισχύουν μέχρι τώρα η προσωπική διαφορά θα συνεχίσει να καταβάλλεται μέχρι την οριστική εξάλειψή της και τον συμψηφισμό της με μελλοντικές αυξήσεις των συντάξεων.
   Επίσης σε κάθε μεταβολή στα στοιχεία του συνταξιούχου που θα επέφερε αλλαγή στην σύνταξη του με το παλιό σύστημα (π.χ όριο ηλικίας) θα γίνεται επανυπολογισμός της προσωπικής διαφοράς.
   Διάβασε την παράγραφο Β3 στην εγκύκλιο https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A467465%CE%981%CE%A9-%CE%91%CE%9D9?inline=true

   • iliasilias λέει:

    Αν καταλαβα καλα δεν εχει προβλεψει την περιπτωση της διακοπης της κρατησης 40% πανω απο 1000€ στο μελλον λογω συμπληρωσης των 55 ετων του συνταξιουχου, αφου αναφερεται σε πληρη ηλικια ,ποινης 10% κλπ. Δεν αναφερεται σε μεταβολη κρατησεων λογω μη συμπληρωσης 30ετιας κατα την απονομη συνταξης.

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Λέει «Σε περίπτωση όμως που μελλοντικά υπάρξει διαφοροποίηση των στοιχείων αυτών…» . Αυτά που αναφέρονται στην παρένθεση είναι ενδεικτικές περιπτώσεις.

     • iliasilias λέει:

      Αν είναι ενδεικτικές περιπτώσεις και δεν ειναι οι μόνες περιπτώσεις τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα στους μελλοντικούς 55αρηδες που έφυγαν με λιγότερο από 30 χρόνια. Σε ευχαριστώ πάντως για την απάντηση-σχολιασμό.

   • ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

    Επιπλέον, θα πρέπει οι φορείς να προχωρήσουν στον καθορισμό προσωπικής
    διαφοράς ανά συνταξιούχο που αφορά στην εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ και στην
    εισφορά ασθενείας ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Δεν ξέρω Επαμεινώνδα αν το ερώτημα απευθύνεται σε εμένα αλλά δεν έχω ιδέα ούτε πως ούτε και γιατί πρέπει να υπολογιστεί αυτή η διαφορά.

     • ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

      Ευχαριστώ. Για τη διαφορά στη κράτηση για ΕΟΠΥΥ η γνώμη μου είναι ότι θα μεινει ένα κουτάκι με τη διαφορά του σημερινού ποσού με το νέο πόσο και ουσιαστικά θα αντιστοιχεί στη προσωπική διαφορά! Για τον ΑΚΑΓΕ δε ξέρω και γω

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Με τον επαυπολογισμό των συντάξεων μειώνονται τα ποσά επί των οποίων υπολογίζονται οι κρατήσεις των Ν3865 και Ν4002 οι οποίες πάνε στον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ και η κράτηση υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να λείψουν πόροι από τον λογαριασμό του ΑΚΑΓΕ και τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ. Ίσως λοιπόν να υπολογίζεται η προσωπική διαφορά ανά συνταξιούχο και να αποδίδεται σε ΑΚΑΓΕ και ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε αντισταθμιστούν οι παραπάνω απώλειες. Δεν έχω υπόψιν καμία πληροφορία ή απόφαση που να δικαιολογεί την παραπάνω υπόθεση εκτός από ένα σχόλιο για « σημαντικές παράπλευρες απώλειες σε δύο τομείς (ΕΟΠΥΥ και ΑΚΑΓΕ) της τάξης των 600 εκατ. ευρώ ετησίως.» στο άρθρο http://www.hellasmil.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=760:-l-r-43872016&catid=36:arthra-apopseis&Itemid=66 που δημοσιεύτηκε σήμερα εδώ http://www.onalert.gr/stories/pos-epireazei-ta-stelexi-ed-kai-sa–o-nomos-katrougkalou/53751

 12. Custom avatarΑκης λέει:

  Με ημερομηνια πρωτ.Γλκ 12/9/16 σημερα χρεωθηκε σε εισηγητη.για επεξεργασια.

 13. STIVSTIV λέει:

  Φιλοι μου συναδερφοι Χρονια πολλα και καλη χρονια να εχετε.Το 2011 εκανα ενα αγορακι και μετα απο 3 μηνες αποστρατευτηκα.Το παιδι Δεν το δηλωσα και ειλικρινα για αποφυγη κρατησεων προικοδοτησης γιατι ειδη μου κρατανε για το ενα μου παιδι.Τωρα με την απογραφη που καναμε και σε επισκεψη στο ΜΤΑ μου ειπαν οτι αυτεπαγγελτα θα το βαλουν οχι απο την ημερομηνια γεννησεως δλδ αναδρομικα αλλα απο την τωρινη του ηλικια μεσα στο 2017.Με ρωτουν εμενα μετα απο τις μειωσεις των συνταξεων μας και επικειται ισοπεδωτικη μεσα στο τριμηνο αν μπορω να τα βγαλω περα?Ενα μερισμα παιρνουμε μπας και ανασανουμε εστω και για λιγο και αυτο θα μας το τσεκουρωοσυν με το ετσι θελω?Δεν ζηταω να με διαφωτισετε για υπαρξη καποιας λυσης αλλα το ερωτημα μου ειναι τα παιδια μας στην κανονικη ηλικια αποζημειωσεις τους θα τα ΠΑΡΟΥΝ…..?

 14. Custom avatarJohnny B. λέει:

  I.K., spark,

  επειδή δόθηκαν τέλη Νοεμβρίου 4 έκτακτα εφάπαξ, αυτά τα συμπεριέλαβαν στο γενικό σύνολο των 33 κανονικών που λέτε ότι δόθηκαν (αν δόθηκαν) ή είναι επιπλέον των 33?

  Με την πρώτη ευκαιρία που θα επικοινωνήσει κάποιος με τον ΕΛΟΑΑ, ας μας ενημερώσει για το πού βρισκόμαστε τώρα ώστε ο Αχιλλέας να μπορέσει να ενημερώσει τη σελίδα του.

  Καλοφάγωτο σε όλους!
  Καλή Χρονιά!!!

  ΥΓ: Φίλε “Φονιάς”, οι “αμερικανιές” που λες “χαράχτηκαν” βαθιά στο DNA του Έλληνα με τις (προ)περσινές εξελίξεις… αποκορύφωμα της πρόσφατης “επιτυχημένης” διαπραγμάτευσης με τους δανειστές… με όλα τα συνεπακόλουθα… ο ΕΦΚΑ αποτελεί άλλο ένα “ένδοξο” επίτευγμα…

 15. Custom avatarG.G. λέει:

  Η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.
  http://efka.gov.gr/index.cfm

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar