Αεροπορία

202 Σελίδα σχολίων για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).12.080 Responses to Αεροπορία

 1. Custom avatarsilva λέει:

  Καλημέρα & καλή χρονιά,

  Μόλις έγινε η κατάθεση του αρχικού εφάπαξ στον τραπεζικό λογαριασμό μου. Είχα σειρά 20 στη λίστα μας εδώ (κατάθεση δικαιολογητικών 28-11-14).

  κύριε Καρασαββίδη, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αξιόλογη συμβολή σας -με τη δημιουργία αυτού του φόρουμ- στην ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών μεταξύ συναδέλφων αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση που παρέχετε σε θέματα που μας αφορούν.

  Στους αναμένοντες, εύχομαι υπομονή και καλή τύχη (νομίζω πως χρειάζεται όσον αφορά στον υπολογισμό του εφάπαξ…)

  • Ι.Κ.Ι.Κ. λέει:

   ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ:

   • Custom avatarsilva λέει:

    Δεν είναι διαθέσιμο ακόμη οπότε δε φαίνεται στο σύνολο του λογαριασμού σου, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ημέρες για την προμήθεια της τράπεζας.

    Μπορείς να το δεις μόνο σαν εισερχόμενο έμβασμα ή λογιστικό υπόλοιπο. Καλοφάγωτο!

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Καλοφάγωτο silva, είδες τελικά, ήθελε λιγάκι παραπάνω υπομονή…

   Όσο για μας που είμαστε στην ουρά για μήνες ακόμα, δεχόμαστε την ευχή σου με κάθε ελπίδα!

   Φίλε Ι.Κ., αν μιλήσεις και εσύ με τον ΕΛΟΑΑ, δες και αυτό το θέμα:

   https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-202/#comment-44534

   Για να ξεκαθαρίσει το “τοπίο” με πόσα έδωσαν από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα σε κανονικά εφάπαξ “πάσης φύσεως”…

   Καλοφάγωτο και σε όλους που μόλις έληξε η χρόνια και ψυχοφθόρος αναμονή!

   • Custom avatarsilva λέει:

    Johnny B. ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις ευχές σου και την παρουσία σου στο φόρουμ (παρακολουθώ τα σχόλιά σου και τις περισσότερες φορές είσαι η φωνή της συνείδησής μου).
    Εύχομαι σύντομα και στα δικά σου!

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Ευχαριστώ, σου εύχομαι ότι επιθυμείς για το μέλλον σου και της οικογένειάς σου μιας και το εφάπαξ πρέπει να το “σεβαστούμε” αφού αποτελεί κυριολεκτικά την τελευταία οικονομική “όαση” ως συνταξιούχοι! …μετά το “χάος”! (κόφτες, περικοπές κλπ)

     Είμαστε όλοι συμπάσχοντες!!!

     ΥΓ: Η ίδια η χώρα (με την πορεία των εξελίξεων) μας δείχνει επίμονα την “πόρτα της εξόδου” τόσο επαγγελματικά όσο και ηθικά… παντού υπάρχει μια “φτήνια”, ένα “ξεπούλημα” και μια “ισοπέδωση” και σίγουρα υπάρχει δική μας (πολίτες) ευθύνη αλλά ιδιαίτερα των (μη-) αποφάσεων των πολιτικών ηγεσιών μας!

 2. ΜανώληςΜανώλης λέει:

  Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία και ομόνοια σε όλους.
  Έχω κάποιες απορίες, η κόρη μου συμπληρώνει τα 18 το Φεβρουάριο και ενώ είναι ακόμα μαθήτρια Λυκείου. Τι αίτηση πρέπει να στείλω στο ΓΛΚ και σε τι χρόνο, πριν ή μετά; Επίσης μετά την αποφοίτηση της από το Λύκειο μήπως διακοπεί εκ νέου και αν πετύχει σε Ανώτατες σπουδές πρέπει να ξανακάνω αίτηση με τα καινούργια στοιχεία; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

   • Custom avatarΜανώλης λέει:

    Πολύ ωραία, κατανοητό. Μια σκοτούρα λιγότερη. Ευχαριστώ Γιώργο. Καλή Χρονιά.

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Πρόσεξε Μανώλη και τη διάρκεια που θα το λαμβάνεις:

     “…για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα φοίτησης στη κάθε σχολή σύμφωνα με τον οργανισμό της (π.χ. 2ετής, 3ετής, 4ετής κλπ) ανεξάρτητα από το εάν έχουν πάρει πτυχίο και σε καμία περίπτωση πέραν από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.”

     Δηλαδή αν η Σχολή είναι 4ετής και μπει στα 18 του το τέκνο τότε 18+4=22 οπότε μέχρι τα 22 του και όχι υποχρεωτικά τα 24… το 24 ισχύει αν περάσει π.χ. αργότερα ή περάσει σε Ιατρική 18+6=24! Τα μεταπτυχιακά δεν προσμετρούνται αλλά μετράει κανονικά η αλλαγή σχολής (“Επανυποβολή αίτησης απαιτείται μόνο στην περίπτωση αλλαγής Σχολής.”).

     Μια ερώτηση στον φίλο GEORGIOSP, οι στρατιωτικές σχολές θα ανήκουν με το νέο σύστημα εξετάσεων (Φίλη, Ζουράρη) στην ανώτερη ή ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης για να δικαιούται ο δικαιούχος την παροχή?

     ΥΓ: Φυσικά, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η υπόψη παροχή μαζί και άλλες οικογενειακές παροχές και επιδόματα αλλά και φοροαπαλλαγές πρόκειται να συζητηθούν (επιβληθούν?) με τους δανειστές για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης… (και στα πλαίσια της προετοιμασίας του νέου μνημονίου με το ΔΝΤ…)

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Καλημέρα Γιάννη. Άλλο είναι το σύστημα εισαγωγής στις σχολές και άλλο η διαβάθμιση τους. Το επίδομα ούτως ή άλλως δίνεται για φοίτηση ακόμα και σε ΙΕΚ. Και σου θυμίζω ότι όσοι πάρουν σύνταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν4387 δεν πρόκειται να πάρουν ΕΟΒ οπότε δεν θα έχουν τέτοιου είδους απορίες. Εμείς οι παλαιότεροι θα το παίρνουμε μέχρι (και αν) να το καταπιεί ο καιάδας των μνημονιακών μειώσεων.

     • Custom avatarΜανώλης λέει:

      Καλή Χρονιά Γιάννη, στην περίπτωση που δεν πάρει πτυχίο στα χρόνια που προβλέπονται από τη κανονική διάρκεια της σχολής και χρειαστούν επιπλέον εξάμηνα, τότε θα πρέπει να επανυποβάλλω την αίτηση για την απαιτούμενη παράταση ή θα σταματήσει η παροχή σύμφωνα με τη διάρκεια της σχολής χωρίς να δικαιούται παράταση η λήψη του επιδόματος και εφόσον δεν υπερβούμε την ηλικία των 24 ετών;

     • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

      https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis

      β. σε ΙΕΚ, στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε ομότιμες Σχολές του Εξωτερικού για όσο διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα φοίτησης στη κάθε σχολή σύμφωνα με τον οργανισμό της (π.χ. 2ετής, 3ετής, 4ετής κλπ) ανεξάρτητα από το εάν έχουν πάρει πτυχίο και σε καμία περίπτωση πέραν από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
      β. Παρακαλούμε να μην υποβάλλονται άσκοπα αιτήσεις μετά το πέρας του χρόνου φοίτησης που προβλέπεται από τον Οργανισμό κάθε Σχολής ανεξάρτητα αν τα τέκνα σας δεν έχουν πάρει ακόμη πτυχίο.

     • Custom avatarΜανώλης λέει:

      Ευχαριστώ Γιάννη, άρα συνοψίζοντας και αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας την ανακοίνωση, αν για οποιοδήποτε λόγο που ο φοιτητής – τρια δεν περατώσουν επιτυχώς με το πτυχίο στο χέρι τις σπουδές στο προκαθορισμένο από το πρόγραμμα χρόνο σπουδών της σχολής, ΔΕΝ παρατείνεται η λήψη του ΕΟΒ για το επιπλέον διάστημα μέχρι τη λήψη του πτυχίου ακόμα και πριν τη συμπλήρωση των 24. Το κράτος βέβαια δεν έχει ευθύνη αν τα έχει ”κρεμάσει στον κόκορα” που λένε και δεν πάρει το πτυχίο στην ώρα του. Σωστά;

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Σωστά.

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Πάντως, αν μπορέσει χωρίς έξοδα να γραφτεί και σε μια διετούς φοίτησης σχολή με το που συμπληρώνει τον 4 ημερολογιακό έτος σπουδών στο ΑΕΙ, θα γίνει έτσι επανυποβολή των δικαιολογητικών για να φτάνει και τα 24 νομίμως!

      ΥΓ: Σίγουρα ο τρόπος εισαγωγής δεν έχει σχέση με τη βαθμίδα εκπαίδευσης αλλά προσφάτως έχει επανεξεταστεί το status των στρατιωτικών σχολών και φυσικά, δεν έχει θεσπιστεί επισήμως τίποτα ακόμα αλλιώς θα είχε προκληθεί αρκετός ντόρος, το έθεσα στα “υπό παρακολούθηση”… (δεν εμπνέομαι ούτε από τον πρώην κύριο Φίλη, ούτε από τον νυν κύριο Ζουράρη για μια θετική έκβαση!)

     • Custom avatarΜανώλης λέει:

      Αυτό το σκέφτηκα και εγώ αλλά ακούγεται λίγο παλαβό αν είναι εφικτό. Στην ουσία μιλάμε για παιδιά ήρωες με διπλές σπουδές και με αβέβαιο μέλλον στη χώρα μας. Παιδιά που θα ευημερήσουν σίγουρα κάπου αλλού και όχι εδώ, αν δεν αλλαχτεί δραστικά κάτι που μόνο αυτοί που το μπορούν το ξέρουν.

    • KostasKostas λέει:

     Ακριβώς το ίδιο πέρασα κι εγώ το παιδί μου συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του 11/1/2016 ενώ ήταν ακόμα στην Γ’λυκείου. Πήρα μια βεβαίωση από το λύκειο του αλλά δεν την υπεβαλα στο ΓΛΚ. Στους επόμενους μήνες δεν μου έκοψαν το Βοήθημα. Όταν το καλοκαίρι το 2016 πέρασε στα ΑΕΙ και το Σεπτέμβριο άνοιξε η σχολή (τέλος Σεπτεμβρίου )πήρα ένα πιστοποιητικο σπουδών όπου αναγράφονται και τα εξάμηνα φοίτησης. Κατέβασα και μια αίτηση από το σαιτ του ΓΛΚ και μαζί με την βεβαίωση από το λύκειο και από το Πανεπιστήμιο περί τις αρχές Νοεμβρίου τα κατέθεσα προσωπικά στο ΓΛΚ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και τους ρώτησα αν πρέπει του χρόνου να καταθέσω εκ νέου αίτηση μου απάντησαν δεν χρειάζεται εφόσον στο πιστοποιητικο της σχολής αναγράφονται τα εξάμηνα φοίτησης. Το ΕΟΒ όλους τους μήνες μου έμπαινε στη σύνταξη κανονικά και στη τελευταία του Ιανουαρίου.

     • ΜανώληςΜανώλης λέει:

      Ναι, σε ευχαριστώ Κώστα, αυτό ήταν βασικά αρχικά το ερώτημα μου αν θα έπρεπε να υποβάλλω και τώρα και αργότερα τίτλους σπουδών αλλά οι περισσότεροι βλέπω τα έχετε περάσει και είναι πολύ ωραίο που ανταλλάσσουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας εδώ, στο φιλόξενο site του Αχιλλέα.

 3. γιαννηςγιαννης λέει:

  Προς GEORGIOSP.Καλησπέρα καλη χρονια με υγεια σε ολο τον κοσμο.Μου ειχατε γραψει σχετικα με ερωτημα μου γιατι δεν αναγνωρίζεται η μαχιμη πλασματικη πεναετια ως πραγματικη οτι είναι σαφές ο νομοθέτης ήθελε να διαχωρίσει τις συγκεκριμένες συντάξιμες υπηρεσίες από τις πλασματικές. Ίσως ο διαχωρισμός αυτός να αποτελεί τιμητική παροχή. Μην ξεχνάμε ότι όταν καθιερώθηκαν αρχικά αφορούσαν προσωπικό που είχε πάρει μέρος σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις.Γιατι δεν ανεβαινει το ΕΧΥ στην πλασματικη και ανεβαινει στην αναγνωριση σπουδων.στο ότι υπηρετησε καποιος φαντάρος το καταλαβαίνω.

  • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

   Χρόνια πολλά Γιάννη και καλή χρονιά.
   Δεν έχω ασχοληθεί με την αναγνώριση της θητείας και των σπουδών αλλά η διαφορά που βλέπω είναι η εξής. Η θητεία και τα έτη σπουδών αποτελούν χρονικό διάστημα που δεν συμπίπτει με την στρατιωτική σου υπηρεσία αλλά πριν από αυτή. Δηλαδή μπορεί να σπούδασες 4 χρόνια σε κάποια σχολή και αφού πήρες το πτυχίο σου πήγες και υπηρέτησες την θητεία σου. Όταν μετράς λοιπόν τα συντάξιμα χρόνια έχεις τρία χρονικά διαστήματα (Σπουδές + Θητεία + Ένστολη υπηρεσία) τα οποία δεν επικαλύπτονται. Δεν γνωρίζω πως και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορούν να αθροιστούν οι χρόνοι αυτοί και να μετρήσουν για την αύξηση του ΕΧΥ αλλά η διαφορά με την μάχιμη πενταετία είναι ότι η τελευταία πάντα συμπίπτει με πέντε χρόνια υπηρεσίας σου και δεν μπορείς να μετρήσεις δύο φορές το ίδιο χρονικό διάστημα για να αυξήσεις το ΕΧΥ.

   • Custom avatarJohnny B. λέει:

    Γιώργο,

    προσθέτω στη συζήτηση και την εξής παράμετρο που αναπτύσσει στη σχετική ανάρτησή του ο Αχιλλέας:

    “…Η εγκύκλιος κάνει σαφή διάκριση ανάμεσα στις αναγνωρίσεις χωρίς εξαγορά (μόνο για θεμελίωση) και με εξαγορά (για προσαύξηση της σύνταξης).
    Αυτό που δεν αποσαφηνίζεται όμως είναι οι ειδικές περιπτώσεις της πενταετίας και των εξαμήνων, οι οποίες μέχρι την 1-10-1990 δίνονταν χωρίς εξαγορά (όπως η παρ. α), αλλά θεωρούνται πραγματική συντάξιμη υπηρεσία που προσαυξάνει τη σύνταξη (όπως η παρ. β).”

    Πολύ σημαντικό για να ξέρουμε αν π.χ. με λιγότερα από 25 πραγματικά προσμετράται μόνο για θεμελίωση ενώ αν μετράει στα συντάξιμα για άνω των 25 πραγματικών π.χ. 25+5=30 μεικτά συντάξιμα αλλά 22+5=22 συντάξιμα (!!!) …και αν θα δοθεί η ευκαιρία για εξαγορά τους με κάποιο κόστος (μιλάμε για τους πριν το 1990)… όλα παίζονται με τον επανυπολογισμό… μέχρι τελευταία στιγμή…

    • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

     Για το θέμα αναγνώρισης της πενταετίας για τους καταταγέντες πριν την 1/10/1990 έχω πει την γνώμη μου εδώ https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-124/#comment-44315 . Τώρα για την περίπτωση που κάποιος από τους παλαιούς έφυγε πριν την συμπλήρωση 25 ετών και τώρα συνεχίζει στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω τι θα γίνει. Στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι όποιος έφυγε με λιγότερα από 25 χρόνια γνώριζε ότι δεν δικαιούται σύνταξη και την μάχιμη πενταετία και έκανε την επιλογή του οπότε δεν υπάρχει θέμα αδικίας

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Πράγματι, Γιώργο.

      Ίσως το Υπουργείο θα πρέπει να προσεγγίσει τις διευκρινίσεις του για τους ένστολους με το δικό σου “έμπειρο” σκεπτικό!

 4. Custom avatarΜιχάλης λέει:

  Αγαπητοί συνάδελφοι,περήφανοι Έλληνες, εύχομαι σε όλον τον κόσμο Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένος το νέο έτος . Εύχομαι το 2017 να φέρει ποιο ελπιδοφόρα χαμόγελα σε όλο τον κόσμο, με υγεία , άλλωστε η ζωή είναι στιγμές , που τις έχουμε παραμερίσει. Ζήστε όσο πιο όμορφα μπορείτε, αγκαλιάστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και χαμογελάτε. Καλή χρονιά σε όλους.H ζωή είναι μια και πίσω δεν γυρίζει…

 5. Custom avatarspyros λέει:

  Καλή Χρονιά και Υγεία σε όλους τους συναδέλφους ε.ε. και ε.α.

 6. Custom avatarΣτέργιος Πολυχρόνης λέει:

  Για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε όλους τους συναδέλφους εν/εν & ε.α εύχομαι υγεία, ευτυχία και ευημερία. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

 7. Custom avatarbilly λέει:

  Εύχομαι Καλή Χρονιά, σε όλους τους συναδέλφους.

 8. Custom avatarJohnny B. λέει:

  I.K., silva, Δημήτρη,

  δεν υπάρχει κανένα νέο από το “μέτωπο” του εφάπαξ?

  Πήρατε, σας πήραν, τηλέφωνο για ενημέρωση?…μήπως!

  ΥΓ: Λέμε να μην “ξύνουμε πληγές γιορτάρες μέρες” αλλά αν υπάρχει κάποιο νέο, πείτε και σε μας τους “επόμενους”! ..και καλοφάγωτο… “εντός ολίγου”!

  Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και ελπίδα για ένα καλύτερο νέο έτος!!! (χωρίς “κόφτες” σε προσωπικές διαφορές ή/και νέες φορολογικές επιβαρύνσεις… λέμε τώρα!)

  • Custom avatarΓιώργος λέει:

   Όχι Johnny είμαι και εγώ στην ομάδα αυτών που κάλεσε το ΜΤΑ και δεν έχω κανένα νέο

  • Custom avatarsilva λέει:

   Τελευταια επικοινωνια μου με ΕΛΟΑΑ στις 23-12 χωρις τιποτα νεοτερο. Λεω να ξαναπαρω με το νεο ετος – εν τω μεταξυ ελεγχω καθημερινα τον τραπεζικο λογαριασμο για τυχον καταθεση.
   Εννοειται οτι μολις δω κατι θα ενημερωσω!

   Καλη πρωτοχρονια σε ολους.

   • sparkspark λέει:

    Ολα τα εφαπαξ που εγκριθηκαν στο τελευταιο συμβουλιο θα πληρωθουν κανονικα τις πρωτες μερες του 2017.Τελικα ο σχεδιασμος αυτων των ανθρωπων του Ταμειου φαινεται οτι βγήκε και μας χαροποιησε. Καλοφαγωτα και καλη χρονια να εχουμε ολοι.

    • Custom avatarsilva λέει:

     spark μακάρι να είναι όπως τα λες, ευχαριστούμε για την ανάρτηση και το χαρμόσυνο νέο την τελευταία ημέρα του χρόνου…

     Πολλές ευχές για καλή χρονιά!

    • Custom avatarsilva λέει:

     spark, μακάρι να είναι όπως τα λες, ευχαριστούμε για την ανάρτηση και το χαρμόσυνο νέο την τελευταία ημέρα του χρόνου…

     Πολλές ευχές για καλή χρονιά!

    • Custom avatarJohnny B. λέει:

     Βέβαια spark υπάρχουν κάποια σχόλια για το προσωπικό του ΕΛΟΑΑ που οφείλω να επισημάνω!

     Λες “όλα που εγκρίθηκαν”, βέβαια ουδείς γνωρίζει μέχρι και σήμερα για τα πόσα τελικώς “εγκρίθηκαν”, μιας και δεν υπήρξε ακόμα η επίσημη ανακοίνωση/ανάρτηση (που επιτυχώς ξεκίνησε να εφαρμόζει ο ΕΛΟΑΑ) πέραν κάποιας “αόριστης” πληροφορίας περί 30 κανονικών που θα “προσπαθούσαν” να τα καταβάλουν ανάλογα με τις εισπράξεις…

     Οπότε, θεωρούμε όλοι ως “ευχάριστο νέο” την προοπτική να καταβληθούν έστω και στο “και πέντε” ένας αριθμός τελευταίων κανονικών εφάπαξ του 2016 αλλά σίγουρα, όλοι μας περιμένουμε ακόμα την επίσημη ανάρτηση του ΕΛΟΑΑ ότι καταβλήθηκαν για τον μήνα Δεκ.16 συνολικά χχ κανονικά εφάπαξ…

     ΥΓ: Ακόμα και αν δεν βγάλει ανακοίνωση ο ΕΛΟΑΑ τις επόμενες μέρες, θα παρακαλούσα κάποιον από εσάς που περιμένει κατά προτεραιότητα το κύριο εφάπαξ του, να μας πληροφορήσει για τα πόσα τελικώς κανονικά καταβλήθηκαν μέσα στον Δεκ.16 για να γνωρίζουμε και εμείς οι “επόμενοι”.

     Καλή Χρονιά και καλοφάγωτο!!!

     • sparkspark λέει:

      Απο οσα μου ειπαν στοτελευταιο εγκριθηκαν 33 αρχικα και 100 συμπληρωματικα

     • Custom avatarJohnny B. λέει:

      Ευχαριστούμε spark,

      επειδή δόθηκαν αρχικά και 4 έκτακτα, αυτά τα συμπεριέλαβαν στο γενικό σύνολο των 33 κανονικών ή χώρια αυτά?

      Με την πρώτη ευκαιρία, ας μας ενημερώσει κάποιος για να ενημερώσει και ο Αχιλλέας τη σελίδα του.

      Καλή Χρονιά!!!

  • Ι.Κ.Ι.Κ. λέει:

   ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΤΑ ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΤΑ ΝΕΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

  • Custom avatarJohnny B. λέει:

   Ι.Κ.

   κάπως έτσι έγινε και πέρσι που έδωσαν κάτι “ουρές” στις τελευταίες μέρες… αν θυμάμαι ήταν περίπου 15 κανονικά εφάπαξ!

   Υπάρχουν οι ελπίδες της τελευταίας στιγμής μιας και δεν έχουν “δεσμευτεί” σε κάποιο νούμερο, ούτε επίσημη ανακοίνωση υπήρξε, οπότε όλα παίζονται…

   ΥΓ: Πάντως είμαι περίεργος να δω κάποια στιγμή τον ισολογισμό κλεισίματος ΕΛΟΑΑ έτους 2016 για να κάνουμε σύγκριση με του αντίστοιχου “κακού” (?) 2015…

 9. ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

  Αχιλλεα σου στέλνω αντίγραφο Σμχος Υπτχοι έγγαμος χωρίς παιδιά 35 χρόνια και 35 μερίσματα Έχουμε διάφορες στις μνημονιακές κρατησεις ΕυχαριστώΣΥΝΤΑΞΗ 2.131,60
  ΕΟΒ ΣΥΖΥΖΟΥ 35,00
  ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡ. Ν.4307/14 38,63
  ΜΕΙΩΣΗ (Ν4024/11) -132,69
  ΜΕΙΩΣΗ (Ν4051/12) -51,69
  ΜΕΙΩΣΗ (Ν4093/12) * -184,39
  ΣΥΝΟΛΟ 1.836,46
  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
  ΦΟΡΟΣ 191,71
  ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 91,78
  ΕΑΣ (Ν3865/10) 149,21
  ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν4002/11) 118,94
  ΟΜΟΣΠ.ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΣΥΝΟΜ/ΔΙΕΣ 0,20
  ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΝΕΙΩΝ 3,82
  ΕΚΤ. ΕΙΣΦΟΡΑ (Ν3986/11) 9,63
  ΣΥΝΟΛΟ 565,29
  ΠΛΗΡΩΤΕΟ 1.271,17
  ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ
  ΑΟΟΑ – Γενικό 3,82
  ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
  Φ.Κ.Α ΕΙΔΟΣ ΜΗΤΡΩΟ ΦΚΑ
  1. ΔΗΜΟΣΙ
  2. ΜΤΑ

 10. Custom avatarΠΣΑΕΜΘ λέει:

  Αξιοτιμοι κύριοι ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ

  https://www.youtube.com/watch?v=To10rTH-4t8&app=desktop

  το σπιτι που καηκε στη Χιο την 20 Δεκ.2016 ανηκε στον συναδελφο μας και μελος της μεγάλης μας οικογένειας ,ε.α Ανθστη(ΤΘ) Δημοσθένη Καλούδη του Νικολάου που το ειχε αποκτησει με δανειο απο το ΤΠΔ και το πληρωνει ακομα.
  Ο συνάδελφος ειναι πολυτεκνος με 5 παιδια.Τωρα φιλοξενειται σε ενα μικρο διαμερισμα-κελι που του παραχωρησε η ενορια του.Οι ανθρωποι εχασαν τα ΠΑΝΤΑ .Ο ΠΣΑΕΜΘ θα μεριμήσει αμεσα για την βοηθεια στον συναδελφο μας .Περιμένουμε απο τον καθένα να δειξει την ευαισθησία του, οπως πάντα πράττει και να κινητοποιηθεί για την στήριξη της οικογένειας αυτης.
  Απο οικιακο εξοπλισμο δεν εχει τιποτα!!!Θα προτειναμε να του στειλουμε σαν συλλογος καποιες ηλεκτρ.συσκευες πχ ενα ψυγειο η ενα πλυντηριο .Οποιος συναδελφος θελει να βοηθησει για το σκοπο αυτο μπορει να βαλει οτι ποσο επιθυμει στο λογαριασμο του συλλογου μας μεχρι την Πεμπτη 29 Δεκεμβριου 2016 ,οτι μπορει για το σκοπο αυτο.Εμεις θα ερθουμε σε συνενοηση με τον Κωτσοβολο Χιου να του δωσουν ΑΜΕΣΑ οτι ηλ.συσκευη θα του στειλουμε.
  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. λογαριασμού: 5354-014426-315 ΙΒΑΝ : GR51 0172 3540 0053 5401 4426 315 ειναι ο λογαριασμος του συλλόγου μας και περιμενουμε την εμπρακτη συμπαρασταση για τον συνάδελφο μας.Σας ευχαριστουμε και σας ευχομαστε Χρονια Πολλα .Ειμαστε δυνατοι και δεν το βαζουμε κατω με ΤΙΠΟΤΑ!!!

  Χρονια σας Πολλά

  εκ του ΔΣ ΠΣΑΕΜΘ

  • Custom avatarΠΣΑΕΜΘ λέει:

   Αγαπητοί συνάδελφοι

   το Δ.Σ του συλλόγου μας ,και μετά από απαίτηση των μελών και των φίλων του συλλόγου μας,που επιθυμούν να συνεισφέρουν για να βοηθήσουν στην προσπάθεια του ΠΣΑΕΜΘ για την ενίσχυση του συναδέλφου μας από τη Χίο που κάηκε το σπίτι του,αποφάσισε να παρατείνει για μιά ακόμα ημέρα την προθεσμία κατάθεσης στο λογαριασμό του συλλόγου μας χρημάτων για όποιον επιθυμεί και δεν πρόλαβε να το κάνει μέχρι της Πεμπτη,λόγω υποχρεώσεων και μεγάλης κίνησης στίς τράπεζες.
   Έτσι λοιπόν όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να το κάνει μέχρι και σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016.

   Ευχαριστούμε από καρδιάς

   Εκ του Δ.Σ

  • Custom avatarΠΣΑΕΜΘ λέει:

   Oσοι συνάνθρωποι δεν πρόλαβαν λόγω φόρτου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του συλλόγου μας, και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην οικογένεια του συναδέλφου για την επισκευή της οικίας να μην καταθέτουν πλέον χρήματα στο λογαριασμό του συλλόγου μας αλλά απευθείας στην οικογένεια στον παρακάτω λογαριασμό:

   ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5702-082708-271
   GR7201727020005702082708271
   BIC PIRBGRAA
   ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

 11. ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση θερμά! Απορίες σχετικά με τη σελίδα στη ΠΑ σύνταξη . Σμχος με Υπτχου δε μου δίνει 35 μερίσματα Απτχου αλλά 33 Επίσης στη παλιά σελίδα είχες αφορολογητο 1900 και τωρα 1890 Τελευταίο Στο ΜΤΑ εφαρμοζεις το 4093 ενώ δη σύνταξη όχι. Ξέρω θα μου πεις έχει αφαιρεθεί με τη προσωπική διαφορά αλλά μηπως δε εφαρμοσθεί πχ όπως ΜΤΠΥ! Ευχαριστώ

  • α. Τα μερίδια δεν δίνονται μόνο με βάση το βαθμό, αλλά και σε σχέση με τα χρόνια μετοχικής σχέσης, Σμχος με Υπτχου παίρνει 35 μερίδια στα 35 χρόνια μετοχικής σχέσης, αλλά στα 25 έτη δικαιούται 30 μερίδια.
   Λόγω των πολλών αλλαγών, προέκυψε λάθος στη νέα σελίδα με τις αναγνωρίσεις (πιθανώς να υπάρχουν και άλλα).
   Εάν αναγνώρισες την 5ετία στο ΜΤΑ επέλεξε [Αναγνώριση: ΓΛΚ+ΜΤΑ] και τώρα θα προσμετρηθεί σωστά ο χρόνος.

   β. Το αφορολόγητο πέφτει στα 1.890 για ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 €, είσαι σε αυτή την περίπτωση;

   γ. Μην ζηλεύεις τους άλλους γιατί μπορεί να εκπληρωθεί η επιθυμία σου!
   Στο ΜΤΠΥ δεν καταργήθηκε η κράτηση Ν.4093 τυχαία, καταργήθηκε επειδή άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού με το νέο ασφαλιστικό και μειώθηκε το δικαιούμενο ποσό πάνω από 50%.
   Το ΜΤΠΥ τώρα έχει μεγαλύτερες μηνιαίες εισφορές στο μισθό κατά 23% σε σχέση με το ΜΤΑ, ενώ αντίθετα το μέρισμά του είναι 40% μικρότερο από το ΜΤΑ. Δεν νομίζω να ήθελες να ισχύει το ίδιο και σε εμάς!

   Επίσης οι περισσότεροι (υποθέτω και εσύ) έχουν τη λάθος εντύπωση ότι η κράτηση Ν.4093 στα μερίσματα πηγαίνει στο κράτος!
   Η κράτηση Ν.4093 στο μέρισμα παραμένει στο ΜΤΑ ως έσοδο και έτσι ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό του.
   Η κατάργηση αυτής της κράτησης είναι άνευ ουσίας, διότι εάν γίνει θα πρέπει να μειωθεί ισόποσα η τιμή του μεριδίου!
   Παράδειγμα: Το ΜΤΑ για να μην έχει έλλειμμα μπορεί να σου δίνει μέρισμα πχ. 200 € το μήνα.
   Είτε σου δίνει 220 και κρατάει τα 20 ως εισφορά Ν.4093 (όπως γίνεται τώρα), είτε εάν καταργηθεί η εισφορά των 20 € θα πρέπει να μειώσει την τιμή μεριδίου ώστε να παίρνεις καθαρά πάλι 200 € (αντί για 220 € μικτά).

   • ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

    Ok ευχαριστώ. Επειση σε παρακολουθώ και επιμένω κανεις εξαιρετική δουλειά θέλω να δεις το θέμα με τα μερίσματα. Έχω πάνω από 35 χρόνια και μου βγάζει 33 Στη παλια εφαρμογη το έδινε σωστά 35 Κάνω όλες τις δυνατές επιλογές είσοδος 20/9/1979 έξοδος 10/4 /2010 Σμχος Υπτχοι και πληρωμένα! Ευχαριστώ πάλι.

   • ΕπαμεινωνδαςΕπαμεινωνδας λέει:

    Επίσης ενημερωτικά σου λέω ότι έχω διάφορες πλέον με το εκκαθάριστικο του γλκ πχ στη μείωση 4211 έχω μείον 132.69 εδώ τώρα γίνεται κάπου 139.23 κλπ .Είδα ότι διορθώθηκε το μέρισμα. Τέλος πάντων ότι λέω το λέω για να βοηθήσω σε τυχόν λαθη

    • Στην περίπτωσή σου είτε ο φόρος θα είναι σύμφωνος με το ΓΛΚ είτε το οικογενειακό επίδομα (όχι και τα δύο)!
     Στη σελίδα υπολογίζονται και τα 2 σωστά (όπως ισχύουν βάσει νομοθεσίας) αλλά το ΓΛΚ υπολογίζει λανθασμένα τη μείωση φόρου: https://enstoloi.net/afxisi-forologias-sta-enimerotika-glk/

     Εάν βάλεις στο πεδίο [Οικογ. κατάσταση] την τιμή “Διαζ/νος”, τότε θα υπολογίζεται σωστά ο φόρος αλλά γίνεται λάθος στο οικογενειακό επίδομα, μόνο όμως σε όσους διαγράφηκαν πριν από τις 30-10-2011 (ερώτηση 2.7 στις FAQ), γιατί χάνονται τα 35 € του επιδόματος γάμου, οπότε μετά υπάρχει λάθος στις μειώσεις που εφαρμόζονται.

     Δεν σκοπεύω να υπολογίζω λάθος αποτελέσματα για να συμφωνώ με το ΓΛΚ (θα μπορούσε να γίνει εύκολα), όταν κάποια στιγμή διορθώσει το λάθος που κάνει με τη μείωση φόρου στους έγγαμους με παιδιά, τότε θα συμφωνεί με τη σελίδα.

 12. Custom avatarΓΙΩΡΓΟΣ λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ Ο ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ.

  • Σημερινό άρθρο στα δεξιά “Έκδοση εγκυκλίων για το νέο ασφαλιστικό”.

   • Custom avatarΒασίλης Δρ. λέει:

    Χρόνια Πόλλά κ. Καρασαββίδη και ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ενημέρωση. Άκουσα πριν απο λίγο απο τους εργατολόγους του ΑΝΤ1, ότι στο Μ.Ο των συντάξιμων αποδοχών θα υπολογιστούν και τα δώρα 13ος&14ος μισθός που παίρναμε. Γνωρίζεται κάτι?

    • Σωστά, η πρόβλεψη είναι να λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδοχές, αλλά αυτό δεν αλλάζει σημαντικά το μέσο όρο αποδοχών. Τα τελευταία χρόνια αθροίζονται οι μισθοί ενός έτους και διαιρούνται διά 12, τα παλιά χρόνια που παίρναμε δώρα διαιρείται το ετήσιο ποσό διά 14.

     Θα μειωθεί πολύ λίγο ο τελικός μέσος όρος, γιατί τα δώρα των ΔΥ δεν ήταν πλήρης μισθός (ήταν περίπου 12% μικρότερα).
     Με υπολογισμό από παλιό φύλλο μισθοδοσίας που βρήκα (με δώρο), ο ετήσιος μέσος όρος με συνυπολογισμό των δώρων μειώνεται κατά 1,6% στους παλιούς ασφαλισμένους για τα έτη μέχρι και το 2009 (14 μισθοί σε σχέση με 12 μισθούς).
     Στους νέους ασφαλισμένους η μείωση είναι αρκετά μεγαλύτερη, αλλά χρειάζονται λεπτομερείς υπολογισμοί.

     Πολύ καλά έκανες και το επισήμανες, ώστε σε επόμενη έκδοση της σελίδας “Σύνταξη 2017” να συνυπολογιστεί και αυτή η διαφορά.

     • Custom avatarΒασίλης Δρ. λέει:

      σαφέστατη απάντηση!! ευχαριστώ

     • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

      Τα ποσά των δώρων δεν μειώνουν αλλά αντίθετα αυξάνουν τον Μ.Ο συντάξιμων αποδοχών. Αν δούμε το παράδειγμα 1 στην σελίδα 4 της εγκυκλίου https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%A9%CE%A4%CE%A4465%CE%981%CE%A9-64%CE%A9?inline=true θα δούμε ότι το σύνολο των ασφαλιστέων αποδοχών 216.000€ για την περίοδο από 1/1/2002 έως την 31/7/2020 το διαιρεί με το 223 που αντιστοιχεί στους πραγματικούς ημερολογιακούς μήνες και δεν υπολογίζει το έτος με 14 μήνες. Απλά προσθέτει όλα τα ποσά για τα οποία έχουν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2002 και το συνολικό ποσό το διαιρεί με τους μήνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης.

 13. Custom avatarBillyred λέει:

  Χρόνια πολλά καλές γιορτές με υγεία αγάπη και ευτυχία στη ζωή σας!!!!

 14. Σοφια ΣΣοφια Σ λέει:

  Χρόνια πολλά σε ολους υγεία και χαρά στις οικογένειες σας

 15. ΒικέντιοςΒικέντιος λέει:

  Εύχομαι χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar