Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 206 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
17.4K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas
Kostas
5 έτη πριν

Ξέρει κανένας τι θέλει να πει αυτή η ανάρτηση σε ότι αφορά τα χρήματα (έλλειμμα είναι ή περίσσευμα) ???
Την υποχρέωση για καταβολή ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΚΟΕΜΑ έτους 2016
https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΓΠ946ΨΧΗ5-ΙΜ6?inline=true

Επαμεινωνδας
Επαμεινωνδας
Απάντηση σε  Kostas
5 έτη πριν

Αν και είναι παράξενα γραμμένη μοιάζει να επιστρέφει στο κωδικό, ποσό που είχε αναλειφθει ως υποχρέωσ,η για τη καταβολή του ΕΚΟΕΜΑ. Δηλαδή περίσσευμα!

Λεωνίδας
Λεωνίδας
5 έτη πριν

Αν διαγραφώ 20 Φεβρουαρίου 17, μεχρι να βγεί η συνταξή μου θα πληρώνομαι το μισθό ή θα μείνω χωρίς χρήματα?

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Λεωνίδας
5 έτη πριν

Λογικά στις 24/2 θα φανούν στον τραπεζικό σου λογαριασμό οι τρίμηνες αποδοχές (αν δίνονται ακόμα!) και ύστερα τέρμα οι μισθοί από ΓΕΑ εκτός από το ποσό που λαμβάνεις σε 36 δόσεις του 50% επιστροφής. Στο ενδιάμεσο χρόνο κάνεις τα χαρτιά σου για τη συνταξιοδότησή σου και μέχρι να βγει η ΣΠ από τον ΕΦΚΑ (ΓΛΚ?) θα πρέπει να ζεις με αυτά και ότι λαμβάνεις από άλλους προσωπικούς σου πόρους. Παλιότερα, το ΓΛΚ ήθελε γύρω στους 3-3.5 μήνες για να βγάλει ΣΠ, τώρα πλέον δεν ξέρω τι να σου πω… καλή σου τύχη!

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Johnny B.
5 έτη πριν

Αν διαγραφής στις 20-2 θα πληρωθείς κανονικά την μισθοδοσία Μαρτίου (τέλος Φεβρουαρίου) και τέλος Μαρτίου θα σου γίνει η εκκαθάριση των τρίμηνων και θα τα πάρεις στην μισθοδοσία Απριλίου (τέλος Μαρτίου). Όλα τα παραπάνω ισχύουν ότι θα σου καταβληθούν τρίμηνες.
Επειδή τώρα τελευταία υπάρχει κάποια ενημέρωση από συνάδελφο ότι το ΓΛΚ είπε ότι θα καταργηθούν για όλους πάρε ένα τηλ. στο 2106592905 να δεις τι ισχύει (είναι στον ΟΛΚΑ που καταβάλουν τις τρίμηνες).

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Δήμος
5 έτη πριν

Επειδή από τις 20/2 μέχρι τις 24/2 είναι μικρό το χρονικό διάστημα για τις οποιεσδήποτε ενέργειες, εκτιμώ ότι θα γίνει αυτό που λέει ο Δήμος μόνο που από τις τρίμηνες του Απριλίου θα αφαιρεθεί αυτός ο μήνας που ήσουν απόστρατος. Όλα με κάθε επιφύλαξη για την τρέχουσα μεταβατική κατάσταση. Σίγουρα πάρε τηλέφωνο σε αυτό που σου δίνει ο Δήμος για διευκρινίσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Απάντηση σε  Λεωνίδας
5 έτη πριν

ΚΡΑΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΒΑΝΤΖΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
5 έτη πριν

Λεωνίδα,
λέγοντας “αν διαγραφώ 20-2-2017”, μήπως εννοείς:
Αν υποβάλω αίτηση αποστρατείας 20-2-2017 ?

Για να διαγραφείς 20/2 θα πρέπει να έχει ήδη εκδοθεί το ΦΕΚ αποστρατείας σου ένα μήνα πρίν (20/1/2017).

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  aero
5 έτη πριν

FAQ παράγραφος 2.2
Ο 1 μήνας ισχυει για τους Αξκους. Μπορεί να μην είναι Αξκος.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Kostas
5 έτη πριν

Kostas
εννοείς ότι αν ο Λεωνίδας είναι Υπαξκος, γνωρίζει ήδη ότι το ΦΕΚ της αποστρατείας του ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ στις 5 Φεβ ?

21aarodos
21aarodos
5 έτη πριν

Καλησπέρα σε όλους τους συναδελφους.Σημερινή ενημερωση απο ΜΤΑ αριθμος για εφαπαξ 504 με ταταθεση Σ.Π στο ΜΤΑ 26-1-17.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  21aarodos
5 έτη πριν

ΣΧΟΛΙΟ: Συσχετίζοντας αυτήν την πληροφορία, με τον πίνακα ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΠΑΞ, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ΧΟΝΤΡΙΚΑ πρέπει να κατατέθηκαν 250 αιτήσεις το 2015 και άλλες τόσες το 2016.
Επειδή η δυνατότητα του ΕΛΟΑΑ είναι να δίνει περίπου 350 εφάπαξ ετησίως,
λογικά θα πρέπει σιγά-σιγά να μειώνεται η ουρά αναμονής που τώρα φθάνει τους 22 μήνες.

Γιάννης
Γιάννης
5 έτη πριν

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.Μόλις πήρα στα χέρια μου την ΣΠ Από το ΓΛΚ.Ελέγχοντάς την με το τον πίνακα τα βρήκα όλα σωστά ,αλλά με μία διαφορά, τα χιλιοστά.Το ΓΛΚ μου βγάζει 737/1000 ενώ ό πίνακας της ιστοσελίδας μου δίνει 739/1000.Μπορείτε να μου εξηγήσετε που οφείλεται αυτή η διαφορά;Τα στοιχεία μου είναι :
Εισαγωγή στη ΣΤΥΑ 09-11-1987
Διαγραφή 21-08-2016
Βαθμός ΕΠΓΟΣ
ΕΧΥ 56
Βαθμός συνταξ.ΣΜΧΟΣ
Τέκνα Ανηλικο 1
Τα ποσά και στον πίνακα αλλά και στην ΣΠ είναι τα ίδια.

ilectrikos
ilectrikos
5 έτη πριν

καλησπέρα σε όλους σας και καλή χρονιά αν και λίγο αργοπορημένα…Σε τηλ. επικοινωνία που είχα με την κυρία του ΕΛΟΑΑ που μας ενημερώνει για την σειρά ανμονής μας με ενημέρωσες να στείλω τα σχετικά δικαιολογητικά για το κύριο εφάπαξ,,είχα καταθέσει τα χαρτιά 15-12-2014 και είχα τον αριθμό 10….Τθέμα μου είναι πως σύμφωνα με τον πίνακα που βάζουμε εδώ τις παραμέτρους για να έχουμε μια εικόνα το πόσο θα πάρουμε στο χέρι υπάρχει μια τεράστια διαφορά της τάξης των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ…25.500 περίπου λέει ο πίνακας υπολογισμού…29,500 μου είπανε πως θα πάρω καθαρά χωρίς το συμπληρωματικό το οποίο θα αναμένω αργότερα…υπάρχες κάτι που κάνω λάθος εγώ ή υπάρχει θέμα με τον πίνακα υπολογισμού? Στοιχεία Υπολογισμού Εφάπαξ Εφάπαξ με μισθολόγιο 2012 Διαφορά 2015 Ημ/νία εγγραφής 8/3/1989 Βασικός Μισθός 1.108,00 70,00 Αρχή μετοχ. σχέσης 1/3/1989 1 Χρονοεπίδομα 620,48 39,20 Ημ/νία διαγραφής 21/9/2014 Επίδομα Εξομάλυνσης 279,00 4 Λήξη μετοχ. σχέσης 31/8/2014 Επ. Ειδ. Απασχόλησης… Διαβάστε τη συνέχεια »

Airwolf
Airwolf
5 έτη πριν

Καλησπέρα κ. Αχιλλέα και στους υπολοίπους συναδέρφους και συγχαρητήρια για την δουλειά σας.
Για να βοηθήσω στο πιο πάνω σχόλιο του συναδέρφου, τον Μάρτιο του 89 είχε μπει σειρά ανακαταταγής, οπότε φαντάζομαι είναι σωστή η ημερομηνία. Επίσης σίγουρα έφυγε με βαθμό ε.α. Σμηναγού. Το αν πήρε 56% χρονοεπίδομα μπορεί να έχει αναγνωρίσει το στρατιωτικό και γι΄αυτό μάλλον θα είχε συμπληρώσει 20 χρόνια το 2008 και πήρε προκαταβολή.

ιlectrikos
ιlectrikos
5 έτη πριν

Αχιλέα οπως τα λες είναι είμαι ανακαταταγής και είχα 23 μήνες προυπηρεσία…είχαμε κάνει μαζί στο ΑΤΑ..Θα προσπαθήσω να επικοινωνίσω μαζί σου τηλεφωνικά

Γιώργος
Γιώργος
5 έτη πριν

Αχιλλέα Καλημέρα!! Συμπλήρωσε και αυτή την αναφορά, στον πίνακα ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΠΑΞ, για εμπλουτισμό και καλύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων. Ευχαριστώ!! https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-206/#comment-46247

Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  Γιώργος
5 έτη πριν

Να’σαι πάντα καλά Αχιλλέα!!! Συγχαρητήρια για την δουλειά σου και την πληροφόρηση που μας προσφέρεις!!!!

Αντωνης
Αντωνης
5 έτη πριν

Χαιρετισμός σε όλους τους συναδέλφους (ε ε και έ α)
Γνωρίζει κανείς συνάδελφος για την εγκύκλιο με τις οδηγίες που θα κυκλοφορήσει για όσους έφυγαν μετά την 1/7/2016;η πάμε απλά σε εφαρμογή του νόμου όπως είναι;
ευχαριστω εκ των προτερων

ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Καλημέρα.Με είχαν πάρει τηλ από την μονάδα μου στην οποία υπηρετούσα για να μου πούνε πως εγκρίθηκε το ΦΠ της αποστρατείας στην γενέτηρά μου περιοχή. Σε τηλ επικοινωνία που είχα με την Μονάδα εκεί μου ζήτησαν μαζί με όλα τα δικαιολογητικά και το Φύλλο διακοπής Μισθού. Όταν το πήρα διαπίστωσα πως στο πρώτο φύλλο η συνάδελφος είχε κάνει λάθος στις ημερομηνίες των τρίμηνων αποδοχών και των βαθμολογικών αποδοχών είναι να πάρω πάρα πολύ παραπάνω .Αυτό το έγγραφο λογικά έχει σταλεί και στο ΓΛΚ. Έχω τώρα από τις 22/12/16 που παίρνω τηλ και δεν το σηκώνει ουδείς. Και επειδή ο χρόνος πλησιάζει για την εκκαθάριση της Συντ Πραξης αυτό το θέμα με έχει αγχώσει ιδιαίτερος όχι για τίποτα άλλο επειδή μένω Αλεξανδρούπολη και η Αθήνα πέφτει λίγο μακριά. Αν ξέρει κάποιος τι μπορώ να κάνω αν υπάρχει κάποιο τηλ επικοινωνίας με κάποιον αρμόδιο.Και αν γνωρίζει που ακόμα πάει αυτό το Φύλλο… Διαβάστε τη συνέχεια »

Επαμεινωνδας
Επαμεινωνδας
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Αν έχει εκδοθεί λάθος ΦΔΜ θα πρέπει να επικοινωνήσετε να το επιβεβαιώσετε με τον διαχειριστή μισθοδοσίας της Μοναδος που αποστρατευθηκατε προκειμένου να επανυποβληθουν είναι νέου στον ΟΛΚΑ και από κει είναι νέου προώθηση στο ΓΛΚ για σύνταξη και ΜΤΑ για μέρισμα και εφάπαξ!

ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
Απάντηση σε  Επαμεινωνδας
5 έτη πριν

ναι άλλα ο φάκελος μου έχει φτάσει στο ΓΛΚ από τις αρχές Οκτώβρη. Εγω το είδα στα μέσα Δεκέμβρη.
Και απο τον διαχειριστή της μονάδας πήρα το Προβλεπόμενο ΦΔΜ.

Γιώργος
Γιώργος
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Ο διαχειριστής μισθοδοσίας της Μονάδος δεν θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του εγγράφου με το σωστό ΦΔΜ όταν αντιλήφθηκε το λάθος;;;;;;; Μήπως το έχει κάνει;;;;

Επαμεινωνδας
Επαμεινωνδας
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Δηλαδή ο ίδιος διαχειριστής έχει εκδόσει κατά τα λεγόμενά σου ένα εσφαλμένο ΦΔΜ και ένα σωστό! Εάν δεν είναι κουκουρουκου μηπως έχει κάνει επανάληψη και δε το γνωρίζεις! Εξάλλου πρέπει κανονικά να έχεις βασικά φ/α του φακέλου σου οπότε τσεκαρισε!νΠΣε κάθε περίπτωση ότι ρωτάς εδώ θα σου δώσει υπεύθυνη απάντηση η Μονάδα αποστρατεία και ο διαχείριστης

G.G.
G.G.
Contributor
Απάντηση σε  ΑΝΤΩΝΗΣ
5 έτη πριν

Στο έγγραφο που σου κοινοποιήθηκε από τον ΟΛΚΑ για την αποστολή των δικαιολογητικών προς το ΓΛΚ, ΜΤΑ, και ΕΛΟΑΑ, γράφει και το τηλέφωνο.
Επικοινώνησε μαζί τους μιας και είναι οι αρμόδιοι να σου απαντήσουν και να σου επιλύσουν το πρόβλημα με την έκδοση και αποστολή του σωστού ΦΔΜ (αν έχει σταλεί το λανθασμένο).
Αν δεν σου έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο πάρε στο 2106592910 (ασχολούνται με θέματα συντάξεων ή θα σε παραπέμψουν σε κάποιο άλλο).

billy
billy
5 έτη πριν

Επί τη ευκαιρία, λόγω της συμπλήρωσης 4 ετών λειτουργίας του site, θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά για τον κοινό αυτό ιστότοπο ενημέρωσης των συναδέλφων και πολλά συγχαρητήρια στον διαχειριστή αυτού του site.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
5 έτη πριν

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ.

Σταμάτης
Σταμάτης
5 έτη πριν

Σε σημερινή επικοινωνία με ΕΛΟΑΑ στο 5067, με κατάθεση αίτησης μου 22-7-2015, σειρά 78.

STIV
STIV
5 έτη πριν

φιλοι μου καλησπερα.Ποτε θα μπει η συνταξη μας στον λογαριασμο.Επειδη πεφτει δευτερα μηπως τα βαλουν απο αποψε το βραδυ?

Μάριος
Μάριος
Απάντηση σε  STIV
5 έτη πριν

Μόλις μπήκε…

Kostas
Kostas
5 έτη πριν

Αν δεν κάνεις αίτηση για το ΒΟΕΑ ….απο που θα το ξέρουν θα κάνουν μαντεψιά για τον καθένα μας.

ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
Απάντηση σε  Kostas
5 έτη πριν

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΤΑ ΓΙΑ ΒΟΕΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΚΥΑ “Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, το τέκνο δεν εγγραφεί στο Μ.Τ.Α μέσα σε ένα έτος από τη γέννησή του, τη νομιμοποίηση ή την υιοθεσία του, η εκ των υστέρων εγγραφή του και ασφάλισή του στο Ταμείο γίνεται μετά από αίτηση που υποβάλλει ο κυρίως ασφαλισμένος γονέας και αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ/Μ.Τ.Α”

ΚώσταςΝ
ΚώσταςΝ
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΣ
5 έτη πριν

Συνάδελφοι, η ουσιά είναι στο απόσπασμα της ΚΥΑ που γράφει ο Νίκος πιο πάνω. Η εγγραφή στο ΒΟΕΑ, όπως το καθορίζει ο Νόμος δεν είναι υποχρεωτική. Το αντίθετο. Η υποχρεωτικότητα βρίσκεται στο οτι αν θέλεις να διεκδικήσεις ΒΟΕΑ Πρέπει να γράψεις το παιδί μέχρι ενός έτους. Μετά χάνεις το διακίωμα ή το γράφεις μόνο με αίτηση και απόφαση του Συμβουλίου. Μη μας παραμυθιάζουν. Λεφτά θέλουν. Αυτά σας τα λέω έγκυρα γιατί πριν αποστρατευτώ για 2 χρόνια είμουν στις αναφορές μέχρι την ηγεσία για το θέμα αυτό. Κανένας δεν μπορεσε να μου αντικρούσει τα επιχειρήματα. Στο τέλος ούτε λίγο ούτε πολύ μου απάντησαν …μπούρδες. Βέβαια πέρυσι αυτεπάγγελτα ξεκίνησαν κρατήσεις για τα παιδιά.

ΚώσταςΝ
ΚώσταςΝ
5 έτη πριν

Φίλε Αχιλλέα δεν δέχομαι τον υπαινιγμό σου ότι προσπαθώ να παρασύρω τους συναδέλφους σε λάθος συμπεράσματα. Το αντίθετο, προσπαθώ να “ξεριζώσω” αυτή την εσφαλμένη εντύπωση της υποχρεωτικότητας.
Επειδή λοιπόν πρέπει να βλέπουμε και πίσω από τις λέξεις και να διακρίνουμε το πνεύμα του νομοθέτη, στη συγκεκριμένη ΚΥΑ τονίζεται (στην αμέσως επόμενη φράση που δεν συμπεριέλαβες στο απόσπασμα που ανακπαράγεις) ότι το ΒΟΕΑ είναι “ΔΙΚΑΙΩΜΑ”. Από τα λίγα νομικά που γνωρίζω το δικαίωμα ασκείται προκειμένου να προστατευτεί ή να διακδικήσει κάτι όποιος είναι σε θέση “αμυνόμενου”. Αντίθετα, η ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ επιβάλεται. Κι ένα τελευταίο. Η ερμηνεία περί υποχρεωτικότητας είναι “μόδα” της τελευταίας 10ετίας – 12ετίας. Όταν γεννήθηκαν τα δύο παιδιά μου, πριν 17 και 24 χρόνια αντίστοιχα είχα ρωτήσει σχετικά και τις δύο φορές το Τμ Οικονομικού της Μονάδας που υπηρετούσα και η απάντηση που είχα λάβει ήταν πως η εγγραφή δεν ήταν υποχρεωτική. Αυτά.

Νίκος68
Νίκος68
5 έτη πριν

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 17 ΓΙΑ ΜΕΙΣΜΑ ΜΤΑ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΑ….

ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ
5 έτη πριν

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΒΟΕΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ.
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 2.5 ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ (2014ΙΟΥΝΙΟ) Η ΑΠΟ ΤΟ 2017.
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ?

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΣ
5 έτη πριν

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΣ
5 έτη πριν

Με δεδομένο ότι θα κληθείς να καταβάλεις ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αναδρομική αναγνώριση, και μέχρι να το λάβει μετά από 22,5 χρόνια που δεν ξέρεις αν και πόσα θα πάρει (πόσο θα είναι η τιμή του μεριδίου τότε), εγώ δεν θα τα πλήρωνα τα αναδρομικά.

Κώστας
Κώστας
Απάντηση σε  ΝΙΚΟΛΑΣ
5 έτη πριν

Το θέμα είναι λίγο περίεργο.Μας είχαν έρθει έγγραφα στην μονάδα πριν 3 χρόνια, στον καθένα ατομικά ,για να κάνουμε αίτηση για το ΒΟΕΑ. Εγώ δεν έκανα και δεν θα κάνω καμία αίτηση .Αν είναι υποχρεωτική κράτηση ποιος ο λόγος να κάνω αίτηση;Αν κάνεις αίτηση μετά δεν μπορείς ν αρνηθείς την κράτηση.Αν στη βάλουν υποχρεωτικά μπορείς να κινηθείς δικαστικά και ίσως βγάλεις άκρη όπως έχει γίνει και με άλλες κρατήσεις .

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Κώστας
5 έτη πριν

Δηλαδή αν αφήσεις το μάταιο τούτο τόπο κάποια στιγμή και τα παιδιά σου είναι ανήλικα, από την στιγμή που δεν τα έχεις δηλώσει μην είσαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορούν να λάβουν το μέρισμα που τους αναλογεί μέχρι να ενηλικιωθούν (αφού η γνωστοποίηση – αναγνώριση γίνεται με την ίδια αίτηση).
Τότε τι θα κάνεις θα σηκωθείς από τον τάφο να τα διεκδικήσεις δικαστικά.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι από την στιγμή που επέλεξες να καταταγείς στην ΠΑ, είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς τις διατάξεις των νόμων που ισχύουν.

Κώστας
Κώστας
Απάντηση σε  Δήμος
5 έτη πριν

Όταν κατετάγην στην ΠΑ συνάδελφε υπήρχαν νόμοι και διαταγές άδικοι που με έννομο τρόπο καταργήθηκαν .Γι αυτό σχολίασα ότι δεν μπορεί κάποιος να σου ζητάει να κάνεις αίτηση για να σου βάλει υποχρεωτική κράτηση.Το ίδιο θα γινόταν για την ιατρική περίθαλψη και άλλες κρατήσεις.

ΚώσταςΝ
ΚώσταςΝ
Απάντηση σε  Κώστας
5 έτη πριν

Σωστός ο συνάδελφος Κώστας. Έχω κάνει αγώνα γι’ αυτή την ιστορία με το ΒΟΕΑ. Η σχετική νομοθεσία είναι πολύ καλά διατυπωμένη. Βρήκαν όλοι τώρα τη λέξη “υποχρεωτική” και την κολλάνε όπως και όπου θέλουν. Εκεί που είναι γραμμένη έχει την εξής έννοια: όποιος έχει την αξίωση να διεκδικήσει το ΒΟΕΑ, πρέπει υποχρεωτικά να έχει γράψει το παιδί του από τον πρώτο χρόνο της χωής του. Αν δεν τηρήσεις αυτό, όχι μόνο δεν μπορούν να σε εγγράψουν υποχρωτικά αλλά πρέπει να κάνεις αναφορά και να το ζητήσεις και αν στο εγκρίνει το συμβούλιο αιτιολογημένα, τότε εγγράφεσαι. Τι σχέση έχει λοιπόν αυτό με την ερμηνεία της υποχρεωτικότητας? Αν ήταν υποχρεωτικό, δεν θα καθόριζε αυτά ο νομοθέτης, για περιπτώσεις μη εγγραφής. Επίσης, που ακούστηκε κράτηση κατόπιν αιτήσεως. Είναι να γελάς. Όσο για τα τέκνα, το ΜΤΑ μπορεί να τα γνωρίζει και να έχει συνεχή ενημέρωση από το ΟΛΚΑ όπου δηλώνονται για το επίδομα… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Δήμος
5 έτη πριν

Εγώ συμφωνώ με το Δήμο.

Πάντως, το ΒΟΕΑ θα πρέπει να ρυθμιστεί νομικά κάπως διαφορετικά ώστε να μην προκύπτουν “κενά” ερμηνείας ή ασάφειες (όπως αυτά που συζητάμε επί δεκαετίες!).