Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 229 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
Χρήστος
Χρήστος

Καλησπέρα με τα πτητικά εξάμηνα υπάρχει πλαφόν??? και κατά πόσο επιδρούν στη ανταποδοτική σύνταξη σε περίπτωση 35ετιας πραγματικής υπηρεσίας (έτος κατάταξης 1990). ευχαριστώ

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ

Καλησπέρα, συμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδων θα απαιτείται εξαγορά της μάχιμης πενταετίας, ώστε να γίνεται υπολογισμός της σύνταξης με 40 έτη(ανταπόδοση 42,8%)σε περίπτωση εξόδου στα 35 έτη. Η εξαγορά θα γίνετε ατελώς ή με υπεροογκες εισφορές??? Σημειωτέον έχω εισέλθει στη Π. Α
το Νοέμβριο 1988. ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

nikos68
nikos68

ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ……

Γιώργος
Γιώργος

Καλημέρα ,έχω καταταγεί στην
Π. Α τον Οκτώβριο 1989, τι ισχύει για την μαχιμη πενταετία??? Θα χρειαστεί εξαγορά αυτών των 5 ετών για υπολογισμό της σύνταξης με 40 έτη (42.8% ποσοστό αναπληρωσης) σε περίπτωση εξόδου στη 35ετία.Ευχαριστώ

Airwolf
Airwolf
nks
nks

Καλημέρα στους απανταχού ενστολοίτες,
Η σειρά των εφάπαξ της ΠΑ δεν έχει επικαιροποιηθεί με τον αριθμό των εφάπαξ της 13/09/17 λόγω 35ετίας.

Γιώργος
Γιώργος

Θα πρέπει κάποιος από αυτούς να αναφέρει, εδώ στο site, την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησής του στον ΕΛΟΑΑ και την σειρά που έχει. Ο διαχειριστής θα φροντίσει για τα υπόλοιπα!!!!!

Harry66
Harry66

Ο Νόμος για το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τις επιστροφές υγειονομικής περίθαλψης δημοσιεύτηκε.Ν4501/2017 ΦΕΚ Α΄ 178/22-11-17.Τώρα τι θα γίνει?Θα βγούν νέα ενημερωτικά ή θα περιμένουμε τροποποίηση του νόμου γιατί μέσα γράφει ότι αυτά θα καταβληθούν με τη σύνταξη Δεκεμβρίου.

Johnny B.
Johnny B.

Harry,

όπως είπε και ο φίλος G.G., “Αν όντως προβλέπεται η καταβολή τους με την σύνταξη Δεκεμβρίου” τότε θα πρέπει να μπει τώρα, φυσικά θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι εννοούσαν στη σύνταξη που θα λάβουμε τον Δεκ. και όχι του Δεκ. που θα λάβουμε σε λίγες μέρες (τέλη Νοε.).

Γενικώς, μικρό το κακό, αρκεί να δοθούν έστω και στα τέλη του Δεκ.

ΥΓ: Για μένα η μεγάλη αδικία είναι στον Π/Υ του 2018 όπου υπάρχει εγγραφή για αναδρομικά στους δικαστικούς αλλά όχι σε μας (για το υπόλοιπο του 50% του ΣΤΕ). Τα όσα ενθαρρυντικά λόγια και υποσχέσεις λέει ο κ. ΥΕΘΑ είναι “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”… (από το 2015 άλλωστε τα ίδια λέει)

Harry66
Harry66

Αυτό όμως που με καίει πιο πολύ είναι το ότι χρειάστηκα να ζητήσω ένα δάνειο από το ΜΤΑ (2.800 ευρώ μου αντιστοιχούν ) από τις 1/9 που έκανα την αίτηση και δυστυχώς δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε με ένα e-mail να σε ενημερώσουν αν θα το πάρεις ή όχι.Αν θα το εγκρίνουν το νέο έτος ας το κρατήσουν για να αγοράσουν σκυλοτροφές. Φουκαράδες συνάδελφοι που περιμένουν χρόνια για λίγα ψίχουλα από το εφάπαξ. Τόσο δεν ντρέπονται που τον Ιούλιο του 2017 κυκλοφόρησαν έγγραφο για να αναγνωρίσουν οι Εθελοντές (Ν.445/74 κ.λ.π) τα πριν του 2001 χρόνια για να λάβουν πλήρες εφάπαξ. Είναι σίγουρο ότι θα δίνουν εφάπαξ μετά από 20 χρόνια? Ντροπή. Ζητώ συγνώμη από τον Αχιλλέα για αυτά που έγραψα εδώ αλλά η αγανάκτηση μου είναι μεγάλη.

Ι.Κ.
Ι.Κ.

ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΕΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΝ/ΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ;

Γιώργος
Γιώργος

Μπαίνω κανονικά.

Μάριος
Μάριος

Aναρτήθηκε η σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου απο το ΓΛΚ….Το ίδιο ποσό με το περασμένο μήνα….Καμία επιστροφή από τις κρατήσεις της περίθαλψης περασμένων ετών…. Mήπως δοθούν με άλλο τρόπο ?

G.G.
G.G.

Για να μπορέσουν να αποδώσουν τα παρανόμως παρακρατηθέντα θα πρέπει πρώτα να υπάρχει νόμος του κράτους.
Όπως είναι γνωστό σήμερα θα ψηφιστεί από την βουλή.
Αν όντως προβλέπεται η καταβολή τους με την σύνταξη Δεκεμβρίου (μετά την ψήφιση), τότε θα αναρτηθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών σύνταξης, με τα παρανόμως παρακρατηθέντα.

Μάριος
Μάριος

Είσαι πολύ σωστός G.G ….Μου είχε διαφύγει τελείως…

Johnny B.
Johnny B.

Πάντως μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν γίνει οι αλλαγές, οι συντάξεις μπαίνουν το βράδυ της 28/11 οπότε έχουν λιγότερο από μια εβδομάδα καιρό να το κάνουν (βγάλε Σ/Κ και την τελευταία μέρα).

Αυτό είναι που μάλλον διαφεύγει τελείως στην κυβέρνηση? (με ταχύτητες διαπραγμάτευσης?)

Δημήτρης
Δημήτρης

Σχετικά με εφάπαξ εξερχομένων,με ημερομηνία αίτησης 27-6-2016 έχω σειρά 103

Nick
Nick

Κυριοι…παρακαλω γνωριζει καποιος σχετικα με το τι γινεται ως προς την εξυπηρετηση των σπουδαστων στρατιωτικων σχολων με τα μεσα μαζικης μεταφορας(Αθηνων) οσο αναφορα εαν πρεπει να πληρωνουν εισιτηριο?

Αιμίλιος
Αιμίλιος

Συμπληρώνοντας το 55ο έτος ηλικίας ως απόστρατος θα πρέπει να ενημερώσω το ΓΛΚ ή αυτεπάγγελτα αναπροσαρμόζει τη σύνταξη;

Airwolf
Airwolf
Αιμίλιος
Αιμίλιος

OK ! Eυχαριστώ.

Kostas
Kostas

Υπάρχει κάποια πληροφόρηση σχετικά με τα αγροτικά εισοδήματα και επιδοτήσεις, και αν θα γίνεται περικοπή της σύνταξης για όσους διαγράφηκαν μετά τον νόμο Κατρουγκαλου.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Είχαμε συζητήσει το ίδιο θέμα στην ενότητα διακλαδικά την 7/11/2017. Μετά από την εύστοχη παρατήρηση του συναδέλφου G.G. εδώ https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-152/#comment-58017 πληροφορηθήκαμε ότι το άρθρο 34 του Ν.1140/1981 καταργήθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 40 του Ν4387/2016 επομένως δεν απαγορεύεται η εγγραφή συνταξιούχων του δημοσίου στον ΟΓΑ. Αν θεωρήσουμε τις υπόλοιπες πληροφορίες της σελίδας ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ / Πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΓΑ (http://www.oga.gr/?pg=e-home# ) αξιόπιστες, δεν αναφέρεται πουθενά η υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΓΑ των συνταξιούχων του δημοσίου που έχουν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες και επιδοτήσεις. Επίσης η παράγραφος 1 του άρθρου 40 του Ν4387/2016 αναφέρεται σε ασφαλισμένους «οι οποίοι βάσει των γενικών ή ειδικών ή καταστατικών διατάξεων του ΟΓΑ, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος,». Μέχρι την έναρξη ισχύος του Ν4387/2016 δεν υπήρχε υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΓΑ για συνταξιούχους του δημοσίου. Αφού λοιπόν δεν υπάρχει εργασία/δραστηριότητα για την οποία προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ ισχύει η… Διαβάστε τη συνέχεια »

G.G.
G.G.

Εκτιμώ ότι θα πρέπει να απευθυνθείς στον ΟΓΑ για να λάβεις μια τεκμηριωμένη απάντηση, καθώς αν αρκεστείς στις απόψεις μας ίσως βρεθείς εξ απρόοπτου (με περικοπή της σύνταξης) χωρίς κανείς από εμάς να μπορεί να σε αποκαταστήσει, εκ των υστέρων.

Επικουρικά διάβασε από τον παρακάτω σύνδεσμο την παράγραφο,
iv ) Συνταξιούχοι και Υπάλληλοι με αγροτικά εισοδήματα.

https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/25722

Kostas
Kostas

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μάριος
Μάριος

Να ζητήσεις να ισχύει για τον λογαριασμό σου , το επιτόκιο που ισχύει για τους ΕΝ/ΕΝ….Το δικαιούσαι σαν απόστρατος…

Μιχαλης
Μιχαλης

κ.Καρασσαβιδη θα ηθελα μια διευκρινηση οσο αφορα για τους στρατιωτικους προερχομενοι απο ΕΜΘ ΕΠΟΠ κ θεμελιωνουν μετα την 1-1-2015 δικαιωμα συνταξης κ εντευθεν. Υπαρχει το NΔ 445/1974 άρθρο 39 που αναφερει οτι το απαιτουμενο οριο ηλικιας ειναι τα 54 ετη ισχυει κατι τετοιο; δεν ισχυει το 40 χρονια ή 60 ετος ηλικιας για αμεση καταβολη συνταξης συμφωνα με το Ν.4387/2016; ευχαριστω

kostastam
kostastam
Μιχαλης
Μιχαλης

Σε ευχαριστω , μα και σε αυτη την απαντηση αναφερομουν οπως δεν διευκρινιζει τα ελαχιστα ηλικιακα ορια

andr
andr

Καλημέρα. Μιχάλη τι εννοείς ελάχιστα ηλικιακά όρια; Για αποστρατεια λόγω ορίου ηλικίας ισχύουν αυτά που αναγράφονται στον νόμο του 74 που εσύ ο ίδιος τον αναφέρεις στην πρώτη σου ανάρτηση.(υπαξιωματικος 50 ετών και ανθυπασπιστης 54).Εάν έχεις απόρια εάν η σύνταξη καταβάλεται άμεσα κατά την αποστρατεια η απορία σου αυτή μπορεί να λυθεί εάν ακολουθήσεις τους συνδέσμους που μας παραπεμπει ο kostastam. ( Με λίγα λόγια η σύνταξη δίνεται άμεσα σύμφωνα με το έγγραφο που βλέπουμε στην δεύτερη παραπομπή).

Μιχαλης
Μιχαλης

Ευχαριστω θα ηθελα ομως κ την τοποθετση του κ.Καρασαββιδη ευχαριστω τοτε το 60 ετος ηλικια ή 40 ετη συνταξιμη υπηρεσιας για μετα τους 2015 θεμελειωσεις σε ποιους αναφερεται;

andr
andr

Κύριε Καρασαββιδη συμφωνώ με το σχόλιο σας.Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι το νομοσχέδιο του υπεθα ψηφίστηκε μόλις προ ολίγων ημερων και σχετικά με τα ορια ηλικίας προβλέπει μόνο την παραμονή αξιωματικών μέχρι τα 58 έτη.(προαιρετικά). Βάση αυτού προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα θεσπιστουν όρια ηλικίας υπαξιωματικων και ανθυπασπιστων μεγαλύτερα από αξιωματικών.

Steve
Steve

Θέλω να κάνω λογαριασμό στην Πειραιώς για να πάρω και την κάρτα των Ε.Δ. Έχει κάνει κανείς αλλαγή-μεταφορά του λογαριασμού μισθοδοσίας και μερίσματος σε άλλη τράπεζα;
Ποιος είναι ο τρόπος;

Δήμος
Δήμος

Θα πας στην Πειραιως και θα σου ανοιξουν λογαριασμο για την καταβολη της συνταξης, θα ενημερωσουν αυτοι το ΔΙΑΣ. Για τα μερισματα οταν ανοιξουν το λογαριασμο θα υποβαλεις αιτηση στο ΜΤΑ με φωτοτυπια του νεου λογαριασμου για να τα καταθετουν.

Mike
Mike

Καλημέρα Στέλιο. Μην παραλείψεις το ΦΕΚ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ διότι οι ονειδιστές της Πειραιώς δεν βλέπουν στο ΣΥΣΤΗΜΑ τους ότι είσαι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ότι καταβάλεται μηνιαίως η ΣΥΝΤΑΞΗ σου από το το ΓΛΚ, ότι καταβάλεται μηνιαίως το ΜΕΡΙΣΜΑ σου από το ΜΤΑ κλπ. Η κάρτα ΕΚΑΣΤΟΥ από εμάς έπρεπε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ να μετατρέπεται σε κάρτα Ε.Δ. και όχι να ζητούν ΦΕΚ Αποστρατείας για σπάσιμο οι κατά τ’άλλα αρωγοί των Στρατιωτικών και συνεχιστές του έργου της πρώην Γενικής. Αρκετό χαστούκι και δούλεμα τρώμε τα τελευταία 8 χρόνια εξ’ αιτίας των Τραπεζών και των λαμογιών κολληταριών τους που κατέστρεψαν την Ελλάδα.

Steve
Steve

Τελείωσα με την τράπεζα, όμως από ότι μου είπε μόνος μου θα το κάνω. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία και ίσως να μην γνωρίζει καλά ο υπάλληλος.
Το φεκ το θέλουν γιατί πέρα από την κάρτα είναι και το επιτόκιο 1.8%. Μόλις πάω σπίτι θα δω μήπως γίνεται τίποτα ηλεκτρονικα με το Δίας. Κάθε άλλη συμβουλή εκ πείρας, δεκτή

Δημήτρης Μος
Δημήτρης Μος

Πήγα στο ΓΛΚ οπου και μου είπαν πως δεν δικαιούμαι σύνταξη. Αλλά επίσης μου είπαν πως δικαιούμαι συνταξη στα 60 μου εφόσον παραιτηθώ μετά τη συμπλήρωση 24,5 ετών πραγματικής υπηρεσίας. Αυτό το τελευταίο δεν το πολυπιστεύω . Στο παρον σαητ αναφέρεται -νομίζω- πως σε περίπτωση παραίτησης συνταξιοδοτούμαι κανονικά ως ιδιώτης δλδ στα 67. Ισχύει; Βοηθάτε…

Δημήτρης Μος
Δημήτρης Μος

Καμία απάντηση;