Σελίδα υπ' αριθ. 245 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 245 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Στο θεμα του Κωστα και του Νικου Τ. σχετικα με την παρακρατηση ΕΦΑΠΑΞ ξερεις κανεις να μας βοηθησει;
Προς GEORGIOSP Κε συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ εκ παραδρομής επανήλθα και δεν μπόρεσα να σβήσω την ερώτηση μου,
Παρακαλώ να κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας με ενημερώσει για την τιμή του μεριδίου, Ευχαριστώ.
Νομίζω 11. Συγκεκριμμένα το παιδί μου έλαβε 20900 με 31,67 μερίσματα που έχω.
Κ. Καρασαββίδη αναφέρεστε σήμερα στην αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και τη δυνατότητα που θα έχουν οι στρατιωτικοί να αναγνωρίσουν την εν λόγω πενταετία, με τα μισθολογικά δεδομένα του χρόνου που έλαβε χώρα. Οι απόστρατοι στρατιωτικοί οι οποίοι δεν έχουν αναγνωρίσει όλη ή μερική από τη μάχιμη πενταετία και θα ήθελαν να το πράξουν τώρα, σε ποια χρονική περίοδο θα πρέπει να αναφερθούν για την αναγνώρισή της και με ποιο τρόπο θα βεβαιώνεται η σχετική χρονική περίοδο;
Κε Καρασαββίδη καλημέρα.
Χρησιμοποιώντας τους πίνακες για να δω την νέα σύνταξη που προκύπτει μετά τον επαναυπολογισμό μου βγαίνει μια διαφορά από την συνταξιοδοτική πράξη μου από το ΓΛΚ 14,41 ευρώ.Τα χιλιοστά σύνταξης μου είναι 800,στον πίνακα προκύπτει μια διόρθωση +6 χιλιοστών που δεν υπάρχει στην Συνταξιοδοτική πράξη. Χρόνια υπηρεσίας- 3/10/1978 έως 12/6/2013 χρονοεπίδομα 60, Σμχος με 2/3 Ταξιάρχου,5 πολεμικά, 40 εξάμηνα Ε/Π,παντρεμένος με δυο ανήλικα τέκνα( 2ΒΟΕΑ)
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Η σελίδα εμφανίζει κανονικά 800 χιλιοστά –> https://i.imgur.com/JkJDImC.pngg
Όλα τα πεδία με λευκό φόντο όπως η “Διόρθωση χιλιοστών ΣΠ” δεν υπολογίζονται αλλά συμπληρώνονται από το χρήστη (όταν απαιτείται), οπότε εάν εμφανίζονται οποιαδήποτε νούμερα που δεν ισχύουν τα αλλάζεις σε μηδέν.
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν για τους Αξκούς που κατατάχθηκαν πριν το ;έτος1990 και αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με 35 έτη υπηρεσίας, η πλασματική πενταετία υπολογίζεται από το γενικό λογιστήριο στο κομμάτι της ανταποδοτικής σύνταξης? Δηλαδή 35+5 =40/40 . Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σας.
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-194/#comment-62908
Παρακαλώ αν κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας μου γράψει την τιμή του μεριδίου, Ευχαριστώ.
Από 1/7/2013 η τιμή μεριδίου με την οποία υπολογίζεται το ΒΟΕΑ είναι 11€. Η τιμή αυτή καθορίστηκε με την Φ951.11/ΑΔ.879018/Σ.1070 υπουργική απόφαση της 3/6/2013 (ΦΕΚ Β 1388/2013) και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.
Αν κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας μας πει την τιμή μεριδίου που ισχύει, ευχαριστώ.
Θα βγάλεις λάθος συμπέρασμα, διότι το ΒΟΕΑ που δίνεται τώρα είναι το 90% του βοηθήματος που δικαιούνταν ο γονιός στις 31-12-2016 με το παλιό μισθολόγιο, αφού μετά το 2017 δεν υπάρχουν μισθολογικοί βαθμοί.
Όταν ψηφιστεί ο υπολογισμός του μερίσματος με το νέο μισθολόγιο, το τελικό (συνολικό) ΒΟΕΑ θα είναι αυτό που υπολογίζεται στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΑ” – παρ. Γ εδώ –> https://enstoloi.net/merisma-boea-mts-mta-neo-misthologio/
ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ,,,,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ
καλημερα κ Αχιλλεα…Στη σειρά εφαπαξ το 161 έγινε 7 (ημερ.29-1-18)
Χρήσιμη πληροφορία, μετά τις πρόσφατες αποδόσεις εφάπαξ φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη ενημέρωσης μέσω πίνακα, αφού ο χρόνος αναμονής μειώθηκε σε λιγότερο από 9 μήνες.
Πολύ χρήσιμες ήταν οι πληροφορίες που αντλούσαμε μέσα από την σελίδα σου Αχιλλέα, για εμάς που το πήραμε στους 24 μήνες.
Σ΄ ευχαριστούμε πολύ, καθώς και τους συναδέλφους που τροφοδοτούσαν με στοιχεία!!!! Ήταν η μόνη σχεδόν πηγή πληροφόρησης για την πορεία της αίτησής μας (κάποια στιγμή το κατάλαβαν εκεί στον ΕΛΟΑΑ και άρχισαν να βγάζουν επίσημες ανακοινώσεις).
Εύχομαι να φτάσουμε στα παλαιά επίπεδα απόδοσης του ενός μήνα!!!!! Σ΄ αυτό βέβαια συντελούν η μείωση των αιτήσεων αποστρατείας, η κλιμακωτή μείωση του αποδιδόμενου εφάπαξ καθώς και η ικανοποίηση αρκετών αιτήσεων το τελευταίο έτος. Καλό καλοκαίρι!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ 2010. ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑ ΤΟ 1992 ΚΑΙ ΕΧΩ 21 ΜΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΟ .ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 2% ΚΑΙ ΤΑ 5 ΠΟΛΕΜΙΚΑ . Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΤΟ 2019 ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 25 ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΒΟΕΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ?
ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ?
Η ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ 24 ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!
Η σελίδα κάνει έλεγχο της τριτεκνίας με βάση τα στοιχεία που συμπληρώνονται, εάν εισάγεις 2 ανήλικα τέκνα (όπως ισχύουν τώρα) δεν μπορεί να μαντέψει ότι το 2014 τα ανήλικα τέκνα πιθανώς να ήταν 3 ή 4 και όχι 2.
Θα πρέπει να εισάγεις πάντα 3 “Ανήλικα τέκνα” άσχετα εάν ενηλικιώθηκε κάποιο στο παρελθόν, αφού έτσι κι αλλιώς για διαγραφή μετά την 12-5-2016 δεν υπάρχει επίδομα τέκνων στη σύνταξη –> https://i.imgur.com/l3fFmVG.png
Εάν είσαι εν ενεργεία, για το ΒΟΕΑ συμπληρώνεις τη σελίδα σύμφωνα με την παρ. Γ εδώ: https://enstoloi.net/merisma-boea-mts-mta-neo-misthologio/
Προς Ενημέρωση των συναδέλφων γι αυτούς που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Παρακαταθηκών η από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (τώρα EUROBANK) . Είχα δυο στεγαστικά δάνεια το ένα συμπληρωματικό του άλλου από το Ταχ. Ταμιευτήριο. Το ένα από το 1998 (σε δραχμές) και το άλλο από το 2003 τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά μέχρι σήμερα. Ζητώντας λοιπόν το αποδεσμευτικό έγγραφο από την EUROBANK στην οποία ανήκει πλέον το ΤΑΧ.ΤΑΜ για να λάβω το Εφάπαξ από τον ΕΛΟΑΑ άμεσα απέστειλαν έγγραφο προς ΤΑΣΑ-ΕΛΟΑΑ με κοινοποίηση σε εμένα και τους ζητάνε να παρακρατήσουν όλο το ποσό και από τα δυο δάνεια και να το αποδώσουν στην τράπεζα. Στο παλαιό δάνειο σε δραχμές στη σύμβαση υπάρχει ο όρος ότι: «Σε περίπτωση της εξόδου από την Υπηρεσία του πριν από την ολική αποπληρωμή του δανείου ο οφειλέτης εκχωρεί από τώρα τα 3/4 από το εφάπαξ βοήθημα που θα λάβει ή από την αποζημίωση που θα καταβληθεί σ’ αυτόν, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία, ή οποιαδήποτε άλλη αιτία επί ποσού επιστρεφομένου για οποιοδήποτε λόγο στον δανειολήπτη συμπεριλαμβανομένων και των ποσών που αποδίδονται σε αυτόν λόγω εισφορών… Διαβάστε τη συνέχεια »
To ιδιο προβλημα εχω και εγω μηλησα με το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ και μου ειπαν εμεις θα κανουμε οτι πει η τραπεζα, στην τραπεζα μετα απο αιτηση μου οτι θα το επανεξετςσουν ειμαι σε αναμονη γιατι σε καποιους συναδελφους εβαλαν ηδη το ΕΦΑΠΑΞ εγω αναμενω, αν μου το κρατησουν εχω μηλησει με δικηγορο θα κινηθω νομικα.
Παντως το ξερω καλα ο ΕΛΟΑΑ θα κανει και ειναι υποχρεωμενος να κανει οτι του ζητησει η Τραπεζα.Επικεντρωσου στην Τραπεζα αυτη εχει την λυση
Εκανες συνδεση της συνταξης με τηξ δοση του δανειου;
Εμενα παρολο την δευτερη αιτηση που εκανα μου τα κρατησαν.σκευτομαι να κινηθω νομικα
Σε ποιον κωδικο στην φορολογικη δηλωση αναγραφεται το επιδομα ΒΟΕΑ στην δήλωση της κορης μου
Πίνακας 6 Κωδικός 781
Χορήγηση εκατόν σαράντα (140) Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχομένων (Ν.Δ398/74) με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης του ΜΤΑ από Νο 8468/4-9-17 έως Νο 13017/19-12-17.
https://www.haf.gr/2018/06/anakoinosi-chorigisis-efapaks-voithimaton-9/
κ.Αχιλλέα καλησπέρα σας , σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάρχει κάποια διαφοροποίηση ως προς τα μέχρι τώρα ισχύοντα για την μάχιμη 5 ετία; Διότι από μια μελέτη δεν διαπίστωσα κάποια διαφορά εκτός του ότι μεταφέρθηκε μέχρι και το 2017 αν είχαν υποβληθεί αναφοράς αναγνώρισης με 6,67% . Ευχαριστώ