Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 245 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
kostas
kostas

Στο θεμα του Κωστα και του Νικου Τ. σχετικα με την παρακρατηση ΕΦΑΠΑΞ ξερεις κανεις να μας βοηθησει;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

Προς GEORGIOSP Κε συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ εκ παραδρομής επανήλθα και δεν μπόρεσα να σβήσω την ερώτηση μου,

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

Παρακαλώ να κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας με ενημερώσει για την τιμή του μεριδίου, Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γρηγόρης
Γρηγόρης

Νομίζω 11. Συγκεκριμμένα το παιδί μου έλαβε 20900 με 31,67 μερίσματα που έχω.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αποστόλης
Αποστόλης

Κ. Καρασαββίδη αναφέρεστε σήμερα στην αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και τη δυνατότητα που θα έχουν οι στρατιωτικοί να αναγνωρίσουν την εν λόγω πενταετία, με τα μισθολογικά δεδομένα του χρόνου που έλαβε χώρα. Οι απόστρατοι στρατιωτικοί οι οποίοι δεν έχουν αναγνωρίσει όλη ή μερική από τη μάχιμη πενταετία και θα ήθελαν να το πράξουν τώρα, σε ποια χρονική περίοδο θα πρέπει να αναφερθούν για την αναγνώρισή της και με ποιο τρόπο θα βεβαιώνεται η σχετική χρονική περίοδο;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
NickPar
NickPar

Κε Καρασαββίδη καλημέρα.
Χρησιμοποιώντας τους πίνακες για να δω την νέα σύνταξη που προκύπτει μετά τον επαναυπολογισμό μου βγαίνει μια διαφορά από την συνταξιοδοτική πράξη μου από το ΓΛΚ 14,41 ευρώ.Τα χιλιοστά σύνταξης μου είναι 800,στον πίνακα προκύπτει μια διόρθωση +6 χιλιοστών που δεν υπάρχει στην Συνταξιοδοτική πράξη. Χρόνια υπηρεσίας- 3/10/1978 έως 12/6/2013 χρονοεπίδομα 60, Σμχος με 2/3 Ταξιάρχου,5 πολεμικά, 40 εξάμηνα Ε/Π,παντρεμένος με δυο ανήλικα τέκνα( 2ΒΟΕΑ)
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γεώργιος
Γεώργιος

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω, εάν για τους Αξκούς που κατατάχθηκαν πριν το ;έτος1990 και αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα με 35 έτη υπηρεσίας, η πλασματική πενταετία υπολογίζεται από το γενικό λογιστήριο στο κομμάτι της ανταποδοτικής σύνταξης? Δηλαδή 35+5 =40/40 . Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για τη προσπάθεια σας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

Παρακαλώ αν κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας μου γράψει την τιμή του μεριδίου, Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Από 1/7/2013 η τιμή μεριδίου με την οποία υπολογίζεται το ΒΟΕΑ είναι 11€. Η τιμή αυτή καθορίστηκε με την Φ951.11/ΑΔ.879018/Σ.1070 υπουργική απόφαση της 3/6/2013 (ΦΕΚ Β 1388/2013) και δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

Αν κάποιου συναδέλφου το παιδί πήρε πρόσφατα το ΒΟΕΑ ας μας πει την τιμή μεριδίου που ισχύει, ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστας
Κωστας

ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ,,,,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas
kostas

καλημερα κ Αχιλλεα…Στη σειρά εφαπαξ το 161 έγινε 7 (ημερ.29-1-18)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ 2010. ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑ ΤΟ 1992 ΚΑΙ ΕΧΩ 21 ΜΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΟ .ΕΧΩ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 2% ΚΑΙ ΤΑ 5 ΠΟΛΕΜΙΚΑ . Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΤΟ 2019 ΠΟΥ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 25 ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΒΟΕΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ?

ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ?

Η ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΔΗΛ ΜΕΧΡΙ 24 ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νίκος T
Νίκος T

Προς Ενημέρωση των συναδέλφων γι αυτούς που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Παρακαταθηκών η από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (τώρα EUROBANK) . Είχα δυο στεγαστικά δάνεια το ένα συμπληρωματικό του άλλου από το Ταχ. Ταμιευτήριο. Το ένα από το 1998 (σε δραχμές) και το άλλο από το 2003 τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά μέχρι σήμερα. Ζητώντας λοιπόν το αποδεσμευτικό έγγραφο από την EUROBANK στην οποία ανήκει πλέον το ΤΑΧ.ΤΑΜ για να λάβω το Εφάπαξ από τον ΕΛΟΑΑ άμεσα απέστειλαν έγγραφο προς ΤΑΣΑ-ΕΛΟΑΑ με κοινοποίηση σε εμένα και τους ζητάνε να παρακρατήσουν όλο το ποσό και από τα δυο δάνεια και να το αποδώσουν στην τράπεζα. Στο παλαιό δάνειο σε δραχμές στη σύμβαση υπάρχει ο όρος ότι: «Σε περίπτωση της εξόδου από την Υπηρεσία του πριν από την ολική αποπληρωμή του δανείου ο οφειλέτης εκχωρεί από τώρα τα 3/4 από το εφάπαξ βοήθημα που θα λάβει ή από την αποζημίωση που θα… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas
kostas

To ιδιο προβλημα εχω και εγω μηλησα με το ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ και μου ειπαν εμεις θα κανουμε οτι πει η τραπεζα, στην τραπεζα μετα απο αιτηση μου οτι θα το επανεξετςσουν ειμαι σε αναμονη γιατι σε καποιους συναδελφους εβαλαν ηδη το ΕΦΑΠΑΞ εγω αναμενω, αν μου το κρατησουν εχω μηλησει με δικηγορο θα κινηθω νομικα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
spyros
spyros

Παντως το ξερω καλα ο ΕΛΟΑΑ θα κανει και ειναι υποχρεωμενος να κανει οτι του ζητησει η Τραπεζα.Επικεντρωσου στην Τραπεζα αυτη εχει την λυση

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas
kostas

Εκανες συνδεση της συνταξης με τηξ δοση του δανειου;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
kostas
kostas

Εμενα παρολο την δευτερη αιτηση που εκανα μου τα κρατησαν.σκευτομαι να κινηθω νομικα

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασιλης
Βασιλης

Σε ποιον κωδικο στην φορολογικη δηλωση αναγραφεται το επιδομα ΒΟΕΑ στην δήλωση της κορης μου

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Πίνακας 6 Κωδικός 781

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Χορήγηση εκατόν σαράντα (140) Εφάπαξ Βοηθημάτων Εξερχομένων (Ν.Δ398/74) με αριθμό πρωτοκόλλου αίτησης του ΜΤΑ από Νο 8468/4-9-17 έως Νο 13017/19-12-17.
https://www.haf.gr/2018/06/anakoinosi-chorigisis-efapaks-voithimaton-9/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ

κ.Αχιλλέα καλησπέρα σας , σύμφωνα με την εγκύκλιο υπάρχει κάποια διαφοροποίηση ως προς τα μέχρι τώρα ισχύοντα για την μάχιμη 5 ετία; Διότι από μια μελέτη δεν διαπίστωσα κάποια διαφορά εκτός του ότι μεταφέρθηκε μέχρι και το 2017 αν είχαν υποβληθεί αναφοράς αναγνώρισης με 6,67% . Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία