Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 270 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΜΘ ΣΕΙΡΑ 97.ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ Ως ΔΕΑ ΔΥΟ(2)ΕΤΗ ΚΑΙ ΕΦ,ΑΝΘΛΓΟΣ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ(3).ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΝΤΕ(5) ΕΤΗ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ 30 ΕΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΟΑΓΌΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΛΓΟ.ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΜΙΑΣ ΚΑΙ 50 ΤΗΝ 31-12-21 ΜΕ 29,9 ΕΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ 24.9 ΩΣ ΕΜΘ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
andr
andr

Καλημέρα. Δημήτρη εάν οι προυποθεσειςγια να προαχθεί ο ΕΜΘ σε ΑΝΘΛΓΟ είναι ίδιες με αυτές που χρειαζόταν για να πάρει ο ΕΜΘ τον βαθμό του ΑΝΘΛΓΟΥ ως αποστρατευτικο βαθμο, ειναι 30 χρόνια υπηρεσιας απο τα οποια 5 στο βαθμο του ΑΝΘΣΤΗ, και οχι μονο 30 χρονια υπηρεσιας οπως αναφερεις.(εκτος εαν αλαξε κατι με τον τελευταίο νόμο και δεν το γνωριζω).Εφόσον την 31/12/21 είσαι 50 ετών και υπαξιωματικούς αποστρατευεσαι αυτεπάγγελτα λόγω οριου ηλικιας ,και μπορεις εφοσον το επιθυμεις να αιτηθεις να παραμεινεις ως ΕΟΘ με τον βαθμο που φερεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

@andr
Έχει δίκιο ο Γιώργος. Βλ. https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/514312
Διάβασε και αυτό σε παρακαλώ.
https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-225/#comment-75416

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
andr
andr

GEORGIOSP διάβασα το σχόλιο σου την ίδια στιγμή που άνοιξα την εφαρμογή για να εκφράσω την πιο κάτω σχετική απορία μου:στο Ν.4609/19 στο άρθρο 5 παρ 1 αναφέρει ότι όσοι καταληπτονται από το όριο ηλικιας του Ν.445/74 μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συνεχίσουν σαν ΕΟΘ. Ενώ στον ίδιο νόμο 4609/19 στο αρ.10 παρ.23 γραφει αυτό ακριβώς που μας παραπέμπεις. Προσωπικη μου άποψη είναι ότι στο άρθρο 10 ενοει τα στελέχη τα οποία δεν καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας πριν από τις καθορισμένες προυποθεσεις. Σχετικα με τον παρών νόμο το θεωρώ δεδομένο ότι ισχύει η αποστρατεία για όσους καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας πριν την συμπλήρωση 5 ετών και 30 χρόνια υπηρεσίας διότι αναλύονται και η διαδικασία και τα χρονικά περιθώρια που έχει το στέλεχος για να αιτηθεί ΕΟΘ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Andr έτσι όπως λες είναι. Αν δεν συμπληρώσεις 30 χρόνια υπηρεσίας και 5 στον βαθμό του ανθυπασπιστή πριν καταληφθείς από το όριο ηλικίας του βαθμού σου αποστρατεύεσαι αυτεπάγγελτα και μπορείς εφόσον το επιθυμείς να αιτηθείς να παραμείνεις ως ΕΟΘ με τον βαθμό που φέρεις σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν4609/2019. Αν εκπληρώνεις τις προϋποθέσεις για προαγωγή στον βαθμό του ανθυπολοχαγού σύμφωνα με το τροποποιημένο άρθρο 69 (παρ.4) του Ν3883/2010 προάγεσαι και θα αποστρατευτείς σύμφωνα με τις διατάξεις του τροποποιημένου άρθρου 25 (παρ. 7) του Ν3883/2010.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αντώνης Τ.
Αντώνης Τ.

Κατά τη γνώμη μου δεν ισχύει ακριβώς όπως το περιγράφεις. Στο Άρθρο 69 του Νόμου 3883/2010 ανέφερε ότι οι ΕΜΘ «…δύνανται να μονιμοποιούνται με το βαθμό που φέρουν κατόπιν αιτήσεώς τους.», καθώς μέχρι τότε δεν θεωρούμασταν μόνιμοι. Οι περισσότεροι θυμάμαι υπέβαλλαν αίτηση, αν και ορισμένοι, για δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούσαν. Με το ΦΕΚ Γ΄ Αρ. Φύλλου 231/11-4-2011 (για την ΠΑ) έγινε η μονιμοποίηση όσων το αιτήθηκαν και έκτοτε ανήκουμε στην κατηγορία των «μονιμοποιηθέντων ΕΜΘ». Εκτιμώ ότι η αποστρατεία για όσους καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας (Ν.4609/19, άρθρο 5, παρ. 1 ) αφορά τους ΜΗ μονιμοποιηθέντες ΕΜΘ το 2011. Αντίθετα, σύμφωνα με την παράγραφο 4 που προστίθεται στο Άρθρο 69 του Νόμου 3883/2010 (https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/514312), ξεκαθαρίζει ότι για τους ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΜΘ μόνο, δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας του ν.δ. 445/1974. Άρα, ανεξαρτήτου ηλικίας, ΕΜΘ που έχει μονιμοποιηθεί το 2011 προάγεται σε Ανθλγο έπειτα από 5 χρόνια ως Ανθστής. Επίσης να διευκρινίσω… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος
Γιώργος

Δημήτρη καλησπέρα, για να προαχθείς σε ανθυποσμηναγο πρέπει να έχεις πέντε χρόνια στον βαθμό του ανθυπασπιστή, ΚΑΙ 30 χρόνια συνολικής υπηρεσίας, Ν.4609/10 Άρθρο 10.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
andr
andr

Γιώργο μάλλον εννοείς τον Ν.4609/19

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιώργος
Γιώργος

Σωστά, λάθος εκ παραδρομής..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Airwolf
Airwolf

Δεν λέει ότι στα 30 χρόνια γίνεται Ανθσγος, αλλά αν κλείσει 30 χρόνια υπηρεσίας (και 1 μέρα ) και 5 χρόνια ήταν Ανθστης. θα αποστρατευθεί Ανθσγος.
Αν όμως δεν θέλει να φύγει στα 30 – 31 – 32 κτλ χρόνια θα παραμένει Ανθστης μέχρι να αποφασίσει να αποστρατευθεί Ανθσγος μιας και σίγουρα τότε θα έχει 5-6-7 χρόνια στο βαθμό Ανθστη.
Οπότε ας περιμένετε λίγο να δείτε πότε θα δώσει τον βαθμό του Ανθσγου μόλις βγει η εγκύκλιος από τα επιτελεία.
Πιθανολογώ θα είναι στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και αν καθίσει 5 χρόνια Ανθσγος τότε στα 40 πλήρης θα φεύγει Υπσγος.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιώργος
Γιώργος

Είναι σαφές αυτό που λέει, πέντε έτη ανθυπασπιστης και προάγεσαι σε ανθυπολοχαγο, και αποστρατευεσαι υπολοχαγός, με προϋπόθεσεις που θα καθοριστούν με π.δ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ευγενια
Ευγενια

Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις.Για να δουμε…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
billy
billy

Να ενημερώσω ότι: για τους εν ενεργεία έχει έρθει σήμα σε όλες τις Μονάδες (από τις 07-05-19), σύμφωνα με το οποίο, μας αποτρέπει να καταθέσουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις για το έτος 2018, επειδή οι βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν αναρτηθεί είναι λάθος και θα αναρτηθούν καινούργιες στην ΑΑΔΕ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

Μετά την έκδοση από το ΓΛΚ της βεβαίωσης αποδοχών 2018 διαπιστώνονται διαφορές στα ποσά.Συγκεκριμμένα στα αναδρομικά του 12/18 στο πρωτυπωμένο Ε1 του taxisnet αναγράφεται το ποσό 2322,43 το οποίο είναι αυτό που εισέπραξα και με φόρο 580,61.Στη βεβαίωση αποδοχών αναγράφεται ακαθάριστο ποσό 3.355.26 καθαρό ποσό 2.774,65 και ο φόρος ίδιος με το Ε1 580,61.Γιατί αυτή η διαφορά?
Αχιλλέα σε παρακαλώ εξέτασέ το και ενημέρωσέ μας γιατί είδα πολλές αναρτήσεις στο Fb με συναδέλφους που έχουν και αυτοί προβλήματα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

Πριν από 20 λεπτά στο site του ΓΛΚ υπήρχε η βεβαίωση για το 2018 την οποία και εκτύπωσα.Τώρα διαπιστώνω ότι το έχουν αποσύρει.Μπάχαλο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
G.G.
G.G.

@ Ευγενία
Για όσους δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά τον 12/2018 έγινε επανέλεγχος και τελείωσε τέλος Μαρτίου. Στους δικαιούχους το χρονοδιάγραμμα καταβολής του ποσού που προέκυψε είναι να γίνει έως τέλος Ιουνίου.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Δημητρης
Δημητρης

Μπράβο σού νασαι καλά,,,τα περιμένω τόσους μήνες,,,

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
Harry67
Harry67

Για την ΄΄13η΄΄ σύνταξη θα έχουμε κάτι για τι ποσό μιλάμε?Π.χ το 30% για συντάξεις πάνω από χίλια ευρώ θα υπολογισθεί με βάση το ποσό της κύριας σύνταξης (μικτής) ή αφού αφαιρεθούν οι μνημονιακές κρατήσεις?Το ποσό θα φορολογηθεί?Γιατί συνάδελφος του Σ.Ξ που δημοσίευσε κάποιους πίνακες στο site του έχει κρατήσεις μόνον 6% για τον ΕΟΠΥΥ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ευγενια
Ευγενια

Παρακαλω υπαρχει καμια πληροφορια για οσους δεν ελαβαν καθολου αναδρομικα το ΔΕΚ του 18?υποτιθεται οτι επανελεγχονται και θα κατατεθουν.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σωτήρης
Σωτήρης

Καλημέρα Ευγενία. Μετά από ένα σχετικό σχόλιο σε αυτό το site, έστειλα email στην ΠΟΣ (info@hellasmil.gr) στις 15/4/19 με τον Αριθμό Μητρώου Σύνταξης ρωτώντας αν ανήκω στην κατηγορία αυτών που δεν δικαιούνται αναδρομικά ή στην κατηγορία αυτών που δικαιούνται. Η απάντηση που έλαβα ήταν: “Μετά από σχετική ενημέρωση από ΓΛΚ, σας γνωρίζω ότι θα λάβετε αναδρομικά. Το ακριβές ποσό και χρόνος δεν είναι γνωστά. Εκτιμάται εντός διμήνου”.
Οπότε, προς το παρόν, περιμένω.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Υπάρχει και αυτή η δημοσιογραφική πληροφόρηση της 16-4-19 (συμπληρωματικά στα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα):

https://www.pagenews.gr/2019/04/16/oikonomia/anadromika-syntaksiouxon-2019-oi-eksi-katigories-pou-ta-dikaiountai/

ειδικότερα τονίζεται στο άρθρο ότι:

Απόστρατοι οι οποίοι πήραν λιγότερα ή και καθόλου αναδρομικά στις πληρωμές του Δεκεμβρίου με το νόμο 4575/2018. Εκεί, καθ’ ομολογίαν των υπηρεσιών έγιναν λάθη τα οποία διορθώνονται. Οι απόστρατοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αναδρομικά ή πήραν ελάχιστα θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην διεύθυνση στρατιωτικών συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου που υπάγεται πλέον στον ΕΦΚΑ.

ΥΓ: Γνώμη μου, κράτησε μικρό καλάθι ή έστω περίμενε να “καθαρίσει το τοπίο” πιθανότατα μετά τις εκλογές…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Achileas
Achileas

Καλημέρα.
Είμαι Ανθυπασπιστής προερχόμενος από ΣΤΥΑ με 25 χρόνια υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένων των ετών φοίτησης στη ΣΤΥΑ (2) και τα τελευταία χρόνια κάθε έτος κρίνομαι δυσμενώς (διατηρητέος). Τι ισχύει συνταξιοδοτικά σε περίπτωση αποπομπής μου λόγω δυσμενούς κρίσης (αποστρατευτέος) ?

Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Airwolf
Airwolf

3. Τρόποι αποχώρησης
Γ.2 Απόταξη / αποβολή

https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Achileas
Achileas

Δεν υφίσταται παράπτωμα ή αδίκημα όπως αναφέρεται στο Γ.2
Μιλάμε αποκλειστικά για αποστρατεία λόγω κρίσης. Στη Β.1 αναφέρεται η αποστρατεία λόγω κρίσης, αλλά αφορά τον βαθμό Αντισυνταγματάρχη και ανώτερους…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αφού η αποστρατεία δεν οφείλεται σε πειθαρχικό παράπτωμα αλλά σε δυσμενή κρίση εφαρμόζεται η παράγραφος 1γ του άρθρου 26 του ΠΔ169/2007 όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 5 του άρθρου 22 του Ν4387/2016 και ισχύει σήμερα «1. Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη:… γ) Αν απομακρυνθεί από τις τάξεις χωρίς υπαιτιότητά του και έχει δεκαπενταετή συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία τέτοια δεκαετή πραγματική στρατιωτική.».
Ισχύει λοιπόν και στην περίπτωση σου η περίπτωση Β1 της ενότητας 2. Ασφαλιστικό / 3. Τρόποι αποχώρησης στις https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/ .
Υ.Γ Ίσως θα έπρεπε να μιλήσεις με ένα δικηγόρο εξειδικευμένο στα στρατιωτικά θέματα γιατί η διαφορά ανάμεσα στις παραπάνω περιπτώσεις Β1 και Γ2, δηλαδή η υπαγωγή στο άρθρο 26 του ΠΔ169/2007 ή στην παρ. 5 του άρθρου 20 του Ν3865/2010 έχει να κάνει με την αιτιολόγηση του λόγου της αποστρατείας στην σχετική απόφαση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Achiless
Achiless

Ευχαριστώ πολύ.
Κατατοπιστικότατος.
(Μιλάμε για άμεση απόδοση σύνταξης ή σε ορισμένο μέλλοντα χρόνο ?)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Όπως φαίνεται και στις FAQ, για την περίπτωση Γ2 με την συμπλήρωση του χρόνου που θα συμπλήρωνες 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Για την περίπτωση Β1 άμεσα. Αυτή την χρονική περίοδο άμεσα σημαίνει προσωρινή σε λίγους μήνες από την διαγραφή και οριστική κάποια στιγμή αργότερα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Achileas
Achileas

Σε ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
billy
billy

Ας γίνει η θυσία του Χριστού αφορμή για ένα κόσμο γεμάτο με υγεία, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα και χαρά. Καλή Ανάσταση!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σωκρατης
Σωκρατης

Ελεος!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΓΓΕΛΗΣ
ΑΓΓΕΛΗΣ

Καλή Ανάστσση σε όλους, να είσαστε χαρούμενοι με τις οικογένειές σας και να έχετε υγεία!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΚΟΣ
ΝΚΟΣ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΙΛΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ, ΟΣΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12/5/2016 ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12/5/2016. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΦΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12/5/2016 ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ 60% ΣΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

Αξιότιμε κύριε,

Στο προσεχές διάστημα θα ενημερωθεί το σύστημα σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ούτως ώστε να προσαρμοστεί ανάλογα και η εκκαθάριση.
Στην περίπτωση που η Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος υποβλήθηκε, πριν την ισχύ των εν λόγω διατάξεων, θα υπάρξει η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής Δήλωσης, προκειμένου να εκκαθαριστεί σωστά.

Πάντα στην διάθεση σας,
Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ)
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Απάντηση της ΑΑΔΕ όσον αφορά την ενημέρωση του εντύπου Ε1 του βοηθήματος που λάβαμε τον 12/18 και αφορά τους κωδικούς 619 και 617.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΣ
ΝΣ

Σήμερα είδα μείωση στην προσωρινή σύνταξη. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Μήπως θα αρχίσουν να σου καταβάλονται τα μερίσματα ή μπορεί να ισχύει το παρακάτω
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44489

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΣ
ΝΣ

Ευχαριστώ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΛΚ μου απάντησαν λόγω μερίσματος. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία