Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 271 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
Airwolf
Airwolf

Ξέρετε αν έχουν προκύψει διαθέσιμα κενά δωμάτια για παραθερισμό ?
Τέτοιο καιρό πέρυσι είχαν βγάλει μια λίστα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Dimpapa
Dimpapa

Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με το ΓΛΚ στις 23/5 μου είπαν ότι η ενημέρωση που έχουν είναι ότι δεν θα αλλάξει ο κωδικός των αναδρομικών από 619 σε 617. Τους ανέφερα ότι έχει βγεί ΦΕΚ από τις 25/4 και τα αναδρομικα του ΓΕΑ σαν εν ενεργεία έχουν περαστεί στο 617 μου απάντησαν ότι αυτοί δεν έχουν τέτοια ενημέρωση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Έχουν άλλους μπελάδες στο κεφάλι τους τώρα (προσωρινές συντάξεις, επανυπολογισμούς των παλιών, έλεγχο ενστάσεων “αναδρομικών” κλπ)…μάλλον ξέχασέ το, θα φορολογηθούμε για αυτά και αν προκύψει κάτι στο μέλλον θα μας ζητήσουν να κάνουμε ηλεκτρονική τροποποιητική αφού πρώτα αναρτήσουν τα σωστά νούμερα στους σωστούς κωδικούς και βλέπουμε….
Επίσης, δεν ξέρω αν τελικά έχουν αφαιρεθεί τα “αναδρομικά” από την προσμέτρησή τους ως οικογενειακό εισόδημα επειδή με την υποβολή του Ε1 θα γίνει αυτόματα η αναπροσαρμογή τους στο σύστημα χωρίς την εκ νέου υποβολή Α21 εντός του 2019 (για όσους έχουν ήδη κάνει, εννοώ).
ΥΓ: Υπομονή και αναμένουμε μέχρι την ύστατη ώρα (30/6 χωρίς παράταση)…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Johnny B.
Johnny B.

Γιάννη και οι τροποποιητικές να άνοιξαν, αν δεν έχουν διορθώσει τους κωδικούς για τους ε.α. τότε το μόνο που μερικώς ωφελεί είναι η δυνατότητα διόρθωσης σφαλμάτων στους ε.ε. που υπέβαλαν βιαστικά Ε1 πριν προσέξουν ότι έπρεπε να περιμένουν να αλλάξουν πρώτα οι κωδικοί! Αλλά ακόμα και για τους ε.ε. , αν δεν έχει (στα σίγουρα) αλλάξει η προσμέτρηση των “αναδρομικών” στα εισοδήματα, τότε και η τροποποιητική που θα κάνουν, μισή δουλειά θα πετύχει, ειδικά αν έχουν ανάγκη για κάποιο επίδομα π.χ. τέκνων… νομίζω ότι οι υπάλληλοι (πες τους όπως θες, ΑΑΔΕ, ΓΛΚ, ΕΦΚΑ κλπ) έχουν κάνει τα “εύκολα – δύσκολα” και αναρωτιέμαι πόση σοφία-γνώσεις-εμπειρία πρέπει να διαθέτει κάποιος τέτοιος υπάλληλος για να αντιληφθεί ότι τόσοι συμπολίτες του ενδιαφέρονται να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις επιτυχώς, ας κάνουν κάτι επιτέλους, άντε…. άντε… η 30/6 δεν είναι μακριά, στην παράταση θα τρέχουμε πάλι μπας και?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Johnny B. και Γιάννη, δεν ξέρω αν έτυχε να δείτε δύο αναρτημένα σχόλιά μου σχετικά με το θέμα των αναδρομικών και την αλλαγή από 619 σε 617, στα οποία αναφέρω ότι επί διημέρου είχα εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία και με την ΑΑΔΕ και με το ΓΛΚ, τους ενημέρωσα αναλυτικά για το πρόβλημα και διαπίστωσα ότι το ΓΛΚ δεν έχει καμία διάθεση να το αλλάξει, γιατί παρότι τους έδωσα τα στοιχεία και το ΦΕΚ της Απόφασης του Προέδρου της ΑΑΔΕ, μου είπε η υπάλληλος ότι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, οπότε ενημέρωσα την ΑΑΔΕ και τους παρακάλεσα να κάνουν αν μπορούν κάτι. Έτσι έχουν τα πράγματα και μην ελπίζουμε να αλλάξει κάτι αν δεν πιέσουμε τηλεφωνικά. Εγώ βλέπω τελικά να κάνουμε την δήλωση έτσι με τα αναδρομικά του ΕΦΚΑ στον 619. Ούτε mail, ούτε γραπτά ερωτήματα, μόνο τηλέφωνα. Έτσι απλά, λιτά και απέριτα. Το ένα σχόλιό μου είναι ακριβώς από κάτω απάντηση στον… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Johnny B.
Johnny B.

Βαγγέλη, από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι πρέπει να ασκήσουμε αδιάκοπη πίεση μπας και ευαισθητοποιηθεί το σύστημα και λειτουργήσει γιατί αλλιώς την πάθαμε… θα πληρώσουμε άδικα παραπάνω φόρο και ίσως να μην μας επιστραφεί ποτέ αφού κάποια στιγμή θα ξεχαστεί! Αν κάποιος συνάδελφος δεν πάρει επίδομα τέκνου ή το πάρει μειωμένο … το θέμα επίσης θα ξεχαστεί! Πολύ ωραία πράγματα… Δηλαδή αν παντού υπερισχύσει η αδιαφορία, η αμέλεια και η γείωση (με πρόσχημα τον υπερβολικό φόρτο εργασίας, την άγνοια νόμων και άλλα παρόμοια) τότε γιατί θα πρέπει να εργάζονται και να πληρώνονται? Ας τα αφήσουν όλα χύμα και ας τρέχουμε εμείς να βρούμε το δίκιο μας… Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αυτή η τακτική είναι βιώσιμη. Ελπίζω να μην ισχύουν όλα αυτά και μέχρι 30/6 ή έστω στην παράταση να μπει το γκολ! (εννοώ να βρεθεί λύση)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ:Κύριοι θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε πότε εκτιμάτε ότι θα γίνει η διόρθωση του ποσού από τον κωδικό 619 στον κωδικό 617 για να μπορέσουμε να υποβάλουμε τη φορολογική δήλωση και πότε επιτέλους θα δούμε τα ενημερωτικά των συντάξεών μας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ:Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:
Αρμόδια για τα στοιχεία όπως και για τον έλεγχο των ποσών που απεικονίζονται στη βεβαίωση αποδοχών και ηλεκτρονικά στο έντυπο Ε1 είναι η αντίστοιχη υπηρεσία συντάξεων του (τέως) ασφαλιστικού σας φορέα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή διαφωνία παρακαλούμε απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία του συνταξιοδοτικού σας φορέα ή στο τμήμα πληρωμών συντάξεων όπου βρίσκεται ο συνταξιοδοτικός σας φάκελος.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ:ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης

Εδώ και δύο ημέρες μιλάω τηλεφωνικά με ΑΑΔΕ (2131621000) και ΓΛΚ (2103329900) για το θέμα της αλλαγής του κωδικού από 619 σε 617 των αναδρομικών μας. Από την ΑΑΔΕ μου είπαν το προφανές, ότι δηλαδή το ΓΛΚ δεν έχει στείλει τα στοιχεία με ηλεκτρονικό αρχείο σε κωδικό 48 από 47, για να γίνει η αλλαγή και όντως; το ΓΛΚ δεν τα έχει στείλει και είπε ότι αγνοεί ότι υπάρχει η σχετική απόφαση του Προέδρου της ΑΑΔΕ και δεν της έχει κοινοποιηθεί τίποτε. Έδωσα λοιπόν στο ΓΛΚ τα στοιχεία της απόφασης να την βρούνε και μου είπε ότι δεν υπόσχεται τίποτα. Πάντως ενημερώθηκαν και οι δύο υπηρεσίες ότι υπάρχει το πρόβλημα και αφορά πολλούς απόστρατους. Πάρτε όποιος μπορεί τηλέφωνα για να τους πιέσουμε αλλιώς δεν βγάζουμε άκρη. Τα τηλέφωνα τα σηκώνουν και δεν έχει αναμονή.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Ilias
Ilias

Αφού ο ΕΦΚΑ, πρώην γενικό λογιστήριο του Κράτους, ειναι ο ασφαλιστικός μας φορέας τι απάντηση ειναι αυτή που σου έδωσαν. Αθάνατο δημόσιο. Στο δια ταύτα ακόμα δεν έχει αλλάξει το ποσό απο το 619 στο 617.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Τ@kis
Τ@kis

Παρόμοια ερώτηση απεύθυνα στον ΕΦΚΑ και στο ΓΛΚ, (Κεντρικές Υπηρεσίες) στην οποία ζητώ διευκρινίσεις για τη μή ανάρτηση των ενημερωτικών μου συντάξεων επί 5μηνο (αν στηρίζονται σε νόμο τι εντολές έχουν δοθεί και από ποιόν γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση κλπ)
Μου απάντησαν ότι υπεύθυνη να μου απαντήσει είναι η Δ/ση συντάξεων του ΕΦΚΑ Ακαδημίας 22 όπου διαβίβασαν τις ερωτήσεις μου
Περιμένω απάντηση από τη ως άνω Υπηρεσία
Μόλις μάθω θα σας ανακοινώσω τις ερωτήσεις και την απάντηση που έλαβα.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

Ευχαριστώ Σπύρο! Το κατανόησα πλήρως. Τα έτη εκστρατείας φυσικά δεν υπολογίζονται καθόλου. Μόνο τα πραγματικά έτη ασφάλισης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Μάριε, η αρχική σου ερώτηση αφορούσε το ποσοστό αναπλήρωσης και για αυτό απάντησε ο Σπύρος.
Τα έτη εκστρατείας λαμβάνονται υπόψιν με την προϋπόθεση ότι έχουν αναγνωριστεί (αν απαιτείται για αυτά αναγνώριση). Βλ. 1β παρακάτω
https://www.kodiko.gr/nomologia/document_pdf/198371

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

ΟΚ! Το κατάλαβα. Με ένα σύντομο υπολογισμό, σχεδόν μηδενική απόκλιση σε σχέση με τη δεύτερη στήλη “ΕΦΚΑ/19” στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΑ” . Ευχαριστώ πολύ!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

Αχιλλέα Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Στη δεύτερη στήλη “ΕΦΚΑ/19” στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΑ” πώς προκύπτει το ποσοστό αναπλήρωσης ; Ρωτώ για το ποσοστό που αναγράφεται δίπλα στα δικαιούμενα χιλιοστά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σπύρος
Σπύρος
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κωστής
Κωστής

1894 μικτή κύρια το 30% 568 κρατήσεις 40 % πήρα καθαρά 307

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Ας μας πει κάποιος που γνωρίζει πως βγαίνουν τα ποσά Αυτά ενας με πληρωτέο ποσό καθαρό 1200+ ευρω Συνταξη να παίρνει 330 ευρώ 13η Συνταξη ,και κάποιος με 1004 Ευρώ καθαρό πληρωτέο να παίρνει 13η Συνταξη 250 ευρω ,και άλλος με 990ευρω πληρωτέο να παίρνει 13η 235ευρω ?Που είναι αυτα που έλεγαν ότι πάνω από 1000+ευρω μεικτης ΣΥΝΤΑΞΗΣ θα πάρουν το 30% του ποσού τις μεικτής, Γιατί εγώ βλέπω ότι πήρα ουτε το 20%της μεικτης με 1004 πληρωτέο !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Aντώνης
Aντώνης

Στα 1580 μικτά (σύνταξη) πιστώθηκαν 317 ευρώ στην Τράπεζα.
Επί πλέον δεν είναι δώρο σύνταξης γιατί έχουν καταργηθεί αλλά επίδομα το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί και είναι ισόποσο με το μισό του πρώην Πασχαλινού δώρου.
Ειναι μια θετική ενέργεια και θα ήταν δίκαιη αν απαλλάσονταν απο φορολογία και κρατήσεις οι συντάξεις/μισθοί κάτω των 500 ευρώ μικτά και πολύτεκνοι έως ποσού 1000 ευρώ μικτά.
Μην γκρινιάζετε και μπερδεύεται τον αναγνώστη διότι δημιουργούνται αμφιβολίες εγκυρότητας των όσων ΄΄παραπονούνται΄΄.
Οι αδικίες προηγούμενων ετών σταδιακά διορθώνονται ιεραρχώντας την προταιρεότητα.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Αγαπητέ συνάδελφε αυτοί που παραπονούνται, δεν παραπονούνται γιατί πήραν ένα ποσό με μορφή επιδόματος όπως σωστά λες. Παραπονούνται γιατί μας το παρουσιάζουν σαν 13η σύνταξη. Βέβαια είναι ένα θετικό μέτρο και κανείς από εμάς δεν θα αρνηθεί να το εισπράξει. Άλλωστε λίγο ή πολύ όλοι το έχουμε ανάγκη. Με ενοχλεί όμως που μας το δίνουν μια εβδομάδα πριν από εκλογές και θέλουν να πιστέψουμε ότι η χορήγηση του την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελεί σύμπτωση. Σωστά λες επίσης ότι οι αδικίες προηγούμενων ετών σταδιακά διορθώνονται ιεραρχώντας την προτεραιότητα. Θα θεωρούσα μάλιστα πολιτική γενναιότητα το γεγονός ότι η διόρθωση αρχίζει με την επαναφορά του ΦΠΑ στα επίπεδα που τον παρέλαβαν ή την αναίρεση των καταστροφικών διατάξεων για τις συντάξεις χηρείας που θεσμοθετήθηκαν με τον Ν4387/2016 αν δεν παρουσιαζόταν έμμεσα αυτά τα μέτρα σαν επαναφορά αδικιών κάποιων αόριστων σκοτεινών δυνάμεων αγνοώντας την δική τους συμμετοχή. Θέλω εδώ να τονίσω ότι θυμάμαι και δεν… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Αντώνης
Αντώνης

Σε ευχαριστώ για την απάντηση GEORGIOSP

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

1184 μικτη σύνταξη μπήκαν 255 !!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Κώστας
Κώστας

Ναι 13η Σύνταξη. 245 σε εμένα με 1320 μικτά. Εεε βρε δούλεμα!!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΡΗΣ
ΑΡΗΣ

για άλλη μια φορά η κοροϊδία έπεσε συννεφο………ΕΥΓΕ και “ευχαριστούμε” για την 13 σύνταξη!!
Τελικά εκτός από το 6% είχε “δώρο” και τον φόρο……..στα 1580 μικτά πήρα 269. από 450 περίπου που έλεγαν βάση των πινάκων,………..βιάζομαι να έρθει η Κυριακή να ψηφίσω!!
Y.Γ (ΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝΕ)

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Μπήκε η 13η σύνταξη στην Πειραιώς…339 ευρώ…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΑΝΝΑ
ΑΝΝΑ

Με τι ποσό σύνταξης αν επιτρέπεται?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Harry67
Harry67

1571,99 μικτή 317 ευρώ το επίδομα.Μόνο σύνταξη δεν είναι.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Aντώνης
Aντώνης

Harry67 πολύ σωστά τα γράφεις ακριβώς αυτά είναι τα ποσά. Οσοι παραπονούνται ας κοιτάξουν αν έχουν οφειλές.Δημιουργούνται αμφιβολίες εγκυρότητας σχετικά με όσα γράφουν κάποιοι.ενώ άλλοι υποστηρικτές τους φαίνεται να στεναχωρήθηκαν για άγνωστο λόγο.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Ποσό σύνταξης 1223 ευρω

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Τι ποσό περνετε καθαρα? πληρωτέο χωρις το ΜΤΑ!Γιατί εγώ με 1004 Ευρώ πληρωτέο πήρα 258 Ευρώ !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Μάριος
Μάριος

Ben αυτό που έγραψα ειναι η καθαρή σύνταξη χωρίς το μέρισμα

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Οκ Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

Ben είσαι απόστρατος μήπως απο το 2013? Μπορεί να είμαστε και συμμαθητές γιατί κι εγώ περίπου τα ίδια πήρα. 1004 καθαρό πληρωτέο πήρα 256

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ben
Ben

Ναι απόστρατος από τον 4/2014

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Σταύρος Μαστοράκης
Σταύρος Μαστοράκης

Εγω 12/2013 μηπως εισαι 40 ΣΤΥΑ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

Στην Εθνική μπήκε η 13η.Για μένα 317 ευρώ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Jim
Jim

Κυριοι..τι γινεται με την εισφορα αλληλεγγυης(για τους εν ενεργεια συναδελφους φυσικα) των μετοχικων ταμειων(ΜΤΣ-ΜΤΑ-ΜΤΝ)? Θα καταργηθει η θα συνεχισουν να υφιστανται οι κρατησεις?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Sakis
Sakis

Καλησπέρα.Αν γνωρίζει κάποιος ας μας ενημερώσει τι γίνεται με τα υπηρεσιακά θέματα όταν κάποιος τίθεται ΕΟΘ βαθμός ανθυπασπιστή π.χ. μεταθέσεις, υπηρεσίες, αποσπάσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
andr
andr

Καλησπερα.sakis τα στελεχη που τιθενται ΕΟΘ συνεχιζουν μεχρι την αποστρατεια τους με το βαθμο που φερουν, δεν υπηρετουν στο εξωτερικο,και ασκουν καθηκοντα της ειδικοτητας τους. Επισης τους δινεται η δυνατοτητα να αποστρατευτουν οποτεδηποτε θελησουν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΙ ΩΣ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΆΞΙΜΑ ΕΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
andr
andr

Δημητρη συγγνώμη αλλα δεν καταλαβαινω για ποια προυποθεση σε σχεση με τα συνταξιμα ετη ενοεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός