Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

guest
26K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΘ/ΜΟΣ
ΑΝΘ/ΜΟΣ
5 έτη πριν

ΕΙΜΑΙ ΑΝΘ/ΜΟΣ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑ 23-10-1997 ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 3ΤΕΚΝΑ
ΑΝ ΘΕΛΗΣΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ 55 ΕΤΗ?

ΘΑΝΑΣΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ
5 έτη πριν

ΣΑΚΙΣ. κυριε Αχιλλεα και κυριοι συναδελφοι αν καποιος γνωριζει για κρατισεις 18μηνων στον βαθμο εξοδου απο την αστυνομια μηπως πρεπει να εχεις στον μισθολογικο βαθμο 18 μηνες για να μην πληρωσεις τις εισφορες αν καποιος γνωριζει ας γραψει κατι γιατι λεω να φυγω το 2017 εχω 26 χρονια 2 στρατο κια 5 πενταετια κα 3 ΙΚΑ

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  ΘΑΝΑΣΗΣ
5 έτη πριν

Φίλε νομίζω ότι αν κάνοντας τις δοκιμές με τους μισθολογικούς βαθμούς θα δεις και μόνος σου.
https://enstoloi.net/astynomia/as-efapax-tpas/
https://enstoloi.net/astynomia/as-efapax-tpyap/

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
5 έτη πριν

πραγματικη υπηρεσια ειναι οτι κανεις στην αστυνομια!!!!

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  Κωνσταντίνος
5 έτη πριν

Ο στρατός φίλε δεν είναι? Οι σπουδές δεν είναι? Τα ένσημα (ΙΚΑ – ΤΕΒΕ) δεν είναι? Ας μην γράφουμε κάτι χωρίς να γνωρίζουμε. Κάνε μια αναζήτηση εάν έχεις ένσημα πριν το ΄93 στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του taxis να δείς ότι σε αναφέρει “παλιό ασφαλισμένο” (λόγω ΙΚΑ, εάν έχεις ένσημα). Επίσης εάν έχεις Στρατό, κάνε μια αναζήτηση βεβαίωσης αποδοχών (στο POL) να δεις ότι γράφει: όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας ο “Χ” είναι έμμισθος υπάλληλος και υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ. “Ψ” χρόνια. Το “Ψ” φίλε θα είναι η άθροιση των ετών Αστυνομίας και Στρατού. (προσοχή, αναζήτηση βεβαίωσης αποδοχών όχι αναλυτικό σημείωμα που κοιτάμε κάθε μήνα).

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
Απάντηση σε  kostastam
5 έτη πριν

τα μπερδευεις λιγο. τα ενσημα ικα ειναι εργασια ναι, οχι ομως στην αστυνομια γι αυτο γι αυτα παιρνεις συνταξη απο το ικα. ο στρατος για τον αστυνομικο ειναι υπηρεσια ελ.ασ, για τον δασκαλο υπηρεσια εκπαιδευσεις, για τον διασωστη υπηρεσια εκαβ κλπ; τα ταμεια αλωστε δινουν μερισμα μονο για καθαρο χρονο υπηρεσιας, χωρις σχολη, στρατο, πενταετια… οτι αναγνωριζεις ειναι υπηρεσια μεν πλασματικη δε.

δημητρης
δημητρης
Απάντηση σε  Κωνσταντίνος
5 έτη πριν

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ,ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ,ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ,ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η 5ΕΤΙΑ

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  δημητρης
5 έτη πριν

Με το νέο νόμο παίρνουμε μία σύνταξη (όχι και από το ΙΚΑ).
Ο στρατός είναι πραγματική όπου και να υπηρετείς – εργαστείς.
Μέρισμα λογικό είναι να μην παίρνεις για τα χρόνια αυτά αφού δεν έχουν καταβληθεί εισφορές.
Ποιος είπε (Δημήτρη) ότι δεν παίρνουμε ΕΧΥ με τη προσμέτρηση του στρατού? Και ΕΧΥ παίρνεις και μισθολογικό βαθμό.
Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω απλούστερο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 έτη πριν

Μάχιμη 5ετία- λογιζόμενο στο διπλάσιο χρόνο (αρθρ. 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων Π.Δ 169/2007 ), όπως ορίζεται στο άρθρο 22 § 3 Ν.3865/2010 αναγνωρίζεται ως συντάξιμος με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ( ασφαλισμένου και εργοδότη) από τους ενδιαφερομένους ήτοι 6,67 % + 13,33 % = 20% ήδη. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί της εκάστοτε αποζημίωσης που λαμβάνουν για εργασία πέραν του πενθημέρου σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης ΣΤ’ του άρθρου 55 του Ν.1249/1982 και παρακρατούνται κατά το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης, κατ’ ανώτατο όριο για μία πενταετία. Ο χρόνος της μάχιμης πενταετίας δεν είναι πλασματικός αλλά πραγματικός, αφού αφορά εργασία πέραν πενθημέρου και διαχωρίζεται από τους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης ( αρθρ. 15 § 16 Ν.4387/2016 ). Συνεπώς και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις όπως εφαρμόζονται σήμερα, ο υπολογισμός της αναγνώρισης της μάχιμης 5ετίας στο διπλάσιο δεν αλλάζει και μετά την 01.01.2017 Και στις κρατήσεις για… Διαβάστε τη συνέχεια »

Ανώνυμος
Ανώνυμος
Απάντηση σε  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 έτη πριν

Οι ασφαλισμένοι στα σώματα ασφαλείας με ΙΚΑ (κατατεγέντες από 01-01-2011) μπορούν να εξαγοράσουν τα πλασματικά έτη μέχρι 31-12-2016;

Μαντείο των συναΔΕΛΦΩΝ
Μαντείο των συναΔΕΛΦΩΝ
Απάντηση σε  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5 έτη πριν

Εν τέλει,πιστεύετε ότι μέχρι το τέλος του 2016,θα υπάρξει ερμηνευτική εγκύκλιος για την μάχιμη πενταετία τουλάχιστον ??? Ή δεν χρειάζεται,μιας και η ερμηνεία του αρ.15,16 Ν.4387/2016 θεωρείται επαρκής και μένει ως έχει..??? Το θέμα είναι ότι όντως αυτή υπολογίζεται διαφορετικά απ’ότι οι άλλες αναγνωρίσεις μέχρι τώρα , οπότε μάλλον δύσκολα θα αλλάξει το καθεστώς αναγνώρισης της ,τουλάχιστον όσον αφορά το ποσό εξαγοράς της,γιατί πρέπει να ορίσει υπολογισμό, διαφορετικό της αποζημίωσης εργασίας πέραν του πενθημέρου ,που ισχύει μέχρι σήμερα. Οπότε πέρα με το τί θεωρείται ή όχι , “πραγματική συντάξιμη” ,παρά φύσην “πραγματική” ή “πλασματική” κατεπίφασιν,δεν ορίζει κάπου ότι αλλάζει ο υπολογισμός της όπως άλλωστε θα ισχύσει σίγουρα για τον Στρατό και τις Σπουδές… Κάνω κάπου λάθος??? Ειλικρινώς και καλή την πίστη ρωτάω συνάδελφοι,γιατί όσο δεν βγαίνει να διαψέψει κανείς από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ ή ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,ξεκάθαρα, ότι η Μάχιμη Πενταετία τουλάχιστον, θα παραμείνει ώς έχει, τότε ορθώς και ο Αχιλλέας… Διαβάστε τη συνέχεια »

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
5 έτη πριν

Νομίζω ότι έθεσες το θέμα σύντομα και περιεκτικά στη σωστή του βάση. Άσχετα με τους ορισμούς πραγματική υπηρεσία, πραγματική συντάξιμη υπηρεσία και πλασματική υπηρεσία το άρθρο 15 του Ν4387 διαχωρίζει τον λογιζόμενο στο διπλάσιο χρόνο συντάξιμης υπηρεσίας (εκστρατείας και επικινδυνότητας) από τους αναγνωριζόμενους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης. Κατά γράμμα εφαρμογή του άρθρου αφήνει έξω την αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και αυτή λογικά θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν πριν την έναρξη εφαρμογής του Ν4387. Έχουμε όμως αντικρουόμενες πληροφορίες από υπηρεσίες και το ΓΛΚ που αμφισβητούν αυτή την άποψη. Πρώτα το ΓΕΝ την 1/6/2016 με έγγραφο του ενημερώνει το στρατιωτικό προσωπικό ότι η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη με έναρξη του νέου τρόπου υπολογισμού την 1/1/2017 (Το έγγραφο υπάρχει στην ενότητα Αρχείο άρθρων/ Αναγνώριση πλασματικού χρόνου). Η προέλευση της πληροφορίας προέρχεται από αρμόδιο… Διαβάστε τη συνέχεια »

Τασος
Τασος
5 έτη πριν

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αλέξανδρος Καλευράς, μέσω ανάρτησης του στο fb (πριν λίγα λεπτά), διατυπώνει μία σημαντική επισήμανση αναφορικά με το ζήτημα της αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας από τους Αστυνομικούς:

“Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στις υπηρεσίες μια αναστάτωση για να προλάβουν να αναγνωρίσουν την πενταετία πριν την 01/01/2017 !!!!

Η παρούσα νομοθεσία ΔΕΝ προβλέπει την αύξηση του ποσού εισφορών, διότι η όποια αύξηση αφορά τα πλασματικά χρόνια (στρατός-σπουδές).

Η μάχιμη πενταετία είναι πραγματικός χρόνος και όχι πλασματικός.”

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  Τασος
5 έτη πριν

Μας μπέρδεψε περισσότερο ο συνδικαλιστής. Πλασματικός χρόνος είναι ο στρατός? Τόσο καιρό ξέραμε ότι ο στρατός είναι πραγματική υπηρεσία.

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
Απάντηση σε  kostastam
5 έτη πριν

Άμα και ο Στρατός είναι πραγματική υπηρεσία…τότε γιατί λέτε ότι αυξάνονται οι εισφορές…???

Το θέμα βασικά είναι εάν πράγματι εξαιρούνται από την αύξηση των εισφορών ή όχι. Είτε ο Στρατός είτε και η Μάχιμη πενταετία.

δημητρης
δημητρης
5 έτη πριν

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ,ΤΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ,ΕΝΩ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΟΝΤΩΣ,ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΧΥ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ!!!!!!

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ,ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
5 έτη πριν

Δεν τον εχω φιλο στο fb…αυτο ειναι αναρτηση του σε σαιτ …το PoliceNET.gr

Αλλα πιστεύω οτι δεν μέτραγε εως τωρα…γιατι κανενας δεν έπαιρνε συνταξη πανω απο 35/35 (ολα μαζι…στρατος+πενταετια)…πριν τους νέους μνημονιακους Νομους.

johnny
johnny
5 έτη πριν

Αχιλλέα η μάχιμη πενταετία ΣΙΓΟΥΡΑ θεωρείται ως πραγματικός χρόνος υπηρεσίας, γι΄αυτό και εγώ που μπήκα το 1987 στη ΣΝΔ παρότι με το πέναλτυ έπρεπε να υπηρετήσω 28 έτη πραγματικής υπηρεσίας, εν τούτοις το 2012 είχα 25+5 = 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και μπορούσα να φύγω με σύνταξη.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  johnny
5 έτη πριν

Στο ΠΔ169/2007 τα χρόνια εκστρατείας λογίζονται σαν χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 4. Το ίδιο και τα εξάμηνα πτητικών και καταδυτικών, αλεξιπτωτιστή, υποβρύχιου καταστροφέα και εκκαθαριστή ναρκοπεδίων (άρθρο 41 παρ 7). Στον 4387/2016 άρθρο15 παρ 1β διαχωρίζει τα έτη εκστρατείας (λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος) από τα πλασματικά έτη και για πληρωμή αναγνώρισης αναφέρεται στα πλασματικά. «β. Ο λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών, καθώς και οι αναγνωριζόμενοι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης, σύμφωνα με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Όπου για την αναγνώριση των πλασματικών αυτών χρόνων ασφάλισης προβλέπεται καταβολή εισφοράς, η αναγνώριση γίνεται με την καταβολή από τον ασφαλισμένο για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης της εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς.» Αν πάρουμε κατά γράμμα την διατύπωση της… Διαβάστε τη συνέχεια »

johnny
johnny
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

Όπως πάντα ακριβής ο GEORGIOSP. Σε αυτό το νόμο βασίστηκε και η πρότερη αναφορά μου στο θέμα. Πάντως μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο αυτοί που συνέταξαν τον νόμο να μην γνώριζαν ότι τα εκστρατείας δεν θεωρούνται πλασματικά αλλά λογίζονται σαν χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας σύμφωνα με το άρθρο 40 παρ. 4 του Ν.167/2007. Όλα να τα περιμένεις από αυτούς.

Makis
Makis
Απάντηση σε  GEORGIOSP
5 έτη πριν

ΑΧΙΛΛΈΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ: Χρόνος ασφάλισης στον Ε.Φ.Κ.Α. λογίζεται, Ο λογιζόμενος στο διπλάσιο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών. ΔΕΝ λέει πουθενά ούτε πραγματική ούτε τίποτε άλλο. Εφόσον η πενταετία θεωρείται συντάξιμη υπηρεσία, αυτομάτως θεωρείται και λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης.Παρότι δεν έχει υπηρετηθεί ημερολογιακά την ονομάζει πραγματική ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΕΙ ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΗ με αυτή που έχει υπηρετηθεί ημερολογιακά “πραγματική υπηρεσία”, γιατί αλλιώς θα την ονόμαζε πλασματική.

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
5 έτη πριν

Αχιλλέα η πενταετία ειναι πραγματικη υπηρεσια. Ειναι η έκτη ημερα εργασίας (πενθήμερο) για το οποίο δεν γινόταν κρατήσεις. Κάθε πενθήμερο 45 ευρώ επί 4 ή 5 = 180 ή 225 ( κάποιοι μήνες 4 κάποιοι 5) επι 20% περίπου 40 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
Απάντηση σε  Τασος
5 έτη πριν

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
5 έτη πριν

πραγματική υπηρεσία στην αστυνομία είναι αυτή που κάνεις στην αστυνομία, όλα τα άλλα είναι πλασματικά. η πενταετία ειναι πραγματική.

Τάσος
Τάσος
5 έτη πριν

Καλημέρα σε όλους.Ξέρετε να μου πείτε τί γίνεται με τη μάχιμη πενταετία;Αληθεύει ότι από 01/01/2017 θα αυξηθεί το ποσό;

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  Τάσος
5 έτη πριν
Καλ.Νικ
Καλ.Νικ
5 έτη πριν

Τις τελευταιες μερες ψαχνω να δω εαν μπορω να αρχισω να πληρωνω ΒΟΕΑ για τα παιδια μου και που πρεπει να απευθυνθω.Είμαι νεος ασφαλισμένος στο ταμείο τεως Χ/Φ

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  Καλ.Νικ
5 έτη πριν

Στο οικονομικό της υπηρεσίας σου.

Π.ΠΑΠ
Π.ΠΑΠ
5 έτη πριν

Για όσους περιμένουν για πρώτη φορά το επικουρικό του ΜΤΠΥ συν τα αναδρομικά κατόπιν επικοινωνίας με το ταμείο σήμερα μου είπαν ότι τέλος του έτους θα δοθούν. Ας ελπίσουμε να φανούν αυτή τη φορά αξιόπιστοι

Π.Π
Π.Π
5 έτη πριν

Εχω διαγραφει την 24.9.2014 για λογους υγειας,ανηκω στο ταμειο πρωηνΑ.Π,εχω λαβει το εφαπαξ απο το ΤΕΑΠΑΣΑ, μηπως γνωριζει καποιος εαν δικαιουμαι συμπληρωματικο εφαπαξ και αν ναι τι ενεργειες χρειαζονται για να κανωγια να το παρω .η αναπηρια μοθ ειναι 85%. Ευχαριστω πολυ.

kostastam
kostastam
Contributor
Απάντηση σε  Π.Π
5 έτη πριν
panos
panos
5 έτη πριν

και εγω τα ιδια με τον τασο 21/06 διαγραφη αριθ. πρωτ. 31/08.σημερα 07/12 χρεωθηκε σε εισηγητη.καλες γιορτες σε ολους

Απόστολος Καραγιαννης
Απόστολος Καραγιαννης
5 έτη πριν

Έχω κάνει τήν αποστράτευση μου την 21/06/2016, ο φάκελος ακόμη εκκρεμεί στό Γ.Λ.Κ. χωρίς να έχει ανατεθεί σε υπάλληλο για διεκπεραίωση! Ενώ συνάδελφος με τά ίδια Χρόνια υπηρεσίας καί αργότερα (μία εβδομάδα!) Χρόνο αποστρατείας , έχει “πάρει” ηλεκτρονική διαβεβαίωση ότι πληρώνεται τον μήνα -Ιανουαριο 2017- ! Ερώτηση, γνωρίζει κάποιος νά μού πει γιατί συμβαίνει “Αυτό”?(έχω να πάρω χρήματα τρείς μήνες, καί αισίως “τραβώ” γιά άλλους τρεις μήνες…?!) Υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος, τουλάχιστον νά ανατεθεί ή υπόθεση μου σέ κάποιον υπάλληλο του Γ.Λ.Κ.?(πραγματικά έτη υπηρεσίας 31 σύν έξι μήνες) Ευχαριστώ…

ΤΑΣΟΣ
ΤΑΣΟΣ
5 έτη πριν

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠ.ΠΡΩΤ.31-08 Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 7-12 ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ,ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΤΕΛΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,ΙΣΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΣΤΟ ΓΛΚ.ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ , ΙΣΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
5 έτη πριν

Πληρωθηκε το ΒΟΕΑ των παιδιών που ήταν γεννημένα Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 1991. Χτες μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Απάντηση σε  ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
5 έτη πριν

Είναι ακριβώς το ποσό που βγάζει το σάιτ που μας φιλοξενεί.

Αποστολος
Αποστολος
Απάντηση σε  ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
5 έτη πριν

Παντα Αξιοι , ο ΘΕΟΣ να σας εχει καλα ολους, για τις ενημερωσεις και τις βοηθειες που προσφερετε στους συναδελφους για διαφορα θεματα. Συνεχιστε αυτο που κανετε Καλες γιορτες.

Λεωνίδας Θ.
Λεωνίδας Θ.
5 έτη πριν

Καλησπέρα σε όλους, όπως διαβάζω πολλές οι απορίες των συναδέλφων για τα συμπληρωματικά εφ άπαξ, νομίζω ότι οι απαντήσεις σ’ όλες σας τις ερωτήσεις υπάρχουν εδώ : http://www.teapasa.gr/index.php/14-tameio/326-anaprosarmogi-efapax
Τώρα σχετικά την ερώτηση του Ιωάννη για τις 18μηνες κρατήσεις η απάντηση υπάρχει εδώ : http://www.teapasa.gr/pdf/fek_B_625_.pdf αρθρο 8 παρ 3 εδάφιο α΄ .

Γιάννης1
Γιάννης1
5 έτη πριν

Επειδή βλέπω πως γίνεται λόγος για συμπληρωματικό εφάπαξ, εγώ με διαγραφή από το σώμα φεβρουαριο του 2014, δικαιούται συμπληρωματικό εφάπαξ; Και για πιο εφάπαξ ακριβώς μιλάμε, του ΤΕΑΠΑΣΑ ή του Ταμείου Πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων στο οποίο ανήκω (ταμεία πρώην Α.Π.). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επίσης όπως λένε θα καταβληθούν τα εφάπαξ με τις νέες περικοπές του τελευταίου μνημονίου, εκεί τι γινεται; Θα ξεκινήσουν ή έχουν ξεκινήσει νέες πρόσφυγες; Όποιος ξέρει ας ενημερώσει.

Ιωάννης
Ιωάννης
5 έτη πριν

κ.ΑΧΙΛΛΕΑ και εγώ το ίδιο ερώτημα με τον γιάννη1 έχω, είχα και δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω.
Διαγραφή Ιούλιος 2014(ταμείο πρώην Ε.Χ.) με καθαρά(χωρίς σχολή και στρατό) 28 έτη και 4 μήνες πήρα εφάπαξ από ΤΕΑΠΑΣΑ τον Ιούλιο 2016 , με συντελεστή 95%, και κρατήσεις:1) πάγια κράτηση διαφοράς δεκαοκταμήνου μισθολογικής εξέλιξης βαθμού εξόδου(Αστυν.Δ/τή) 2.990 2)κράτηση νέας γενιάς και βιωσιμότητας 730 και 3) οφειλόμενες εισφορές συνέπεια καταβολής αναδρομικών διαφοράς αποδοχών 102.
Δικαιούμαι συμπληρωματικό ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ….και συγχαρητήρια για το site, το οποίο επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά για ενημέρωση τα τελευταία 3 χρόνια.-

Ιωάννης
Ιωάννης
5 έτη πριν

Ευχαριστώ κ.Αχιλλέα. Το ακαθάριστο ποσό, που υπολογίζεται στη σελίδα Εφάπαξ ΤΠΑΣ(και το είχα δεί και μελετήσει) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με διαφορά λεπτών με αυτό που έλαβα.Η μόνη διαφορά είναι ΜΟΝΟ στην κράτηση διαφοράς 18μήνου μισθ.εξέλιξης βαθμού εξόδου, που δίνει 2493 και μου κράτησαν 2990 ευρώ.

Ευχαριστώ και τον Λεωνίδα Θ. για την παραπάνω απάντηση ,διάβασα το σχετικό άρθρο με τις 18μηνες αλλά δεν καταλαβαίνω…..

Γιαννης1
Γιαννης1
5 έτη πριν

Καλησπέρα κ. Καρασαββίδη, ναι, έχω πάρει το εφάπαξ απο το ΤΕΑΠΑΣΑ το Δεκέμβριο του 2014.

nik
nik
Απάντηση σε  Γιαννης1
5 έτη πριν

Γιαννης1 δικαιουσε συμπληρωματικο, εγω απο ΑΠ με διαγραφη δεκεμβρη 13 πηρα συμπληρωματικο απο ΤΕΑΠΑΣΑ την προυγουμενη εβδομαδα απο ΤΠΔΥ δεν εχει συμπληρωματικο γιατι το πηραμε προσφατα και οτι αλαγες εγιναν ηταν μεσα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Απάντηση σε  nik
5 έτη πριν

nik πότε έστειλες την αίτηση;έχω διαγραφεί από το Δεκέμβρη του ’12 και δε με έχουν ειδοποιήσει,στο τεαπασα έλεγαν ότι θα δοθεί με σειρά προτεραιότητας με βάση τη διαγραφή.Η διαδικασία είναι η ίδια(ένταλμα πληρωμής)ή μπάινουν απ’ ευθείας στο λογαριασμό;

nik
nik
Απάντηση σε  nik
5 έτη πριν

την εστειλα το σεπτεμβριο και ειναι με ενταλμα

δημητρης
δημητρης
5 έτη πριν

χρονια πολλα στους εορταζοντες υγεια ευτυχια,,,,,,,κυριε καρασαββιδη μου εβγαλαν ΑΜ της συνταξης και μηνα και ετος πληρωμης 1-2017 ,δλδ πληρωνομαστε λογω εορτων 22 δεκεμβριου η οχι?

δημητρης
δημητρης
5 έτη πριν

καλημερα, ευχαριστω κ καρασαββιδη!!!!!!!!!