Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα 131 για σχόλια που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας. Διαβάστε την ενότητα FAQ (συχνές ερωτήσεις) για επίλυση αρκετών αποριών.
Για τις σελίδες σύνταξης υπάρχουν επεξηγήσεις στην ενότητα [5. Υπολογισμοί] στις FAQ (με υποδείγματα).9.274 Responses to Σώμ. Ασφαλείας

 1. Custom avatarΔημήτρης λέει:

  Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν ή κράτηση ΠΑΠ (Περίθαλψη Αστυνομίας Πόλεων) είναι υποχρεωτική ή εάν υπαρχει το δικαίωμα διακοπής της και εάν καλύπτει κάτι επιπλεον. Ευχαριστώ

 2. Custom avatarΧάρης λέει:

  -Καλησπέρα
  εχθές μου ηρθε με ταχυδρομείο με κοινοποίηση από διεύθυνση οικονομικών προς το ΓΛΚ η αποστολή του φακέλου μου για την σύνταξη(με αίτηση αποστρατείας 30-6-2016)
  πως μπορώ να μάθω-βρώ τον αριθμό πρωτ. στο ΓΛΚ για να παρακολουθήσω την πορεία της?

 3. ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

  ΛΑΓΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ,ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΡ.ΝΤΑΗ…ΤΗΛ 6937150455

 4. ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩΜΑΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ λέει:

  Για 57,21(αναδρομικα περιθαλψης) Χ 20% -1,5%=11,27 φορος.Εαν στο 11,27 προσθεσεις τον αναγραφομενο φόρο του ενημερωτικου ΔΕΚ 2016 θα βρεις ακριβως τον αναγραφομενο φορο του ενημερωτικου σημειωματος ΙΑΝ 2017.

 5. ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

  ΠΕΡΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ: ΕΧΘΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ <> ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕ <> ΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΛ.ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ,ΕΦΚΑ Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΜΠΛΕΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

  • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

   ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ…..ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΩΣΕ

    • Custom avatarkostastam λέει:

     Αυτός ο διαχωρισμός (προσωρινή το Ιανουάριο και μετά θα γίνουν ενέργειες για το ΙΚΑ), καταργείται από 1/1/2017 (με τον ΕΦΚΑ)? αφού θα εκδίδεται μία ενιαία σύνταξη? Κάνω λάθος?

     • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

      ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΔΗΛ.ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-5ΕΤΙΑ-3ΕΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΣΑ ΕΠΡΕΠΕ,ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΣΕ ΤΟΙΧΟ.ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.

     • Μέχρι το τέλος του 2018 θα εκδοθούν δύο (2) συντάξεις για 2,5 εκατομμύρια υφιστάμενων συνταξιούχων και όσους διαγραφούν μέχρι τέλος του 2018, ώστε να προκύψει η προσωπική διαφορά για τον καθένα:
      Επιλογή νομοθεσίας και χρήση σελίδων σύνταξης

      Η μία σύνταξη θα είναι αυτή με τη [Νομοθεσία 2014] και η άλλη με τη [Νομοθεσία 2016] στις σελίδες του site.
      Θα ισχύουν και οι δύο (όσο κρατήσει η προσωπική διαφορά), αλλά μόνο η δεύτερη είναι ενιαία μαζί με το ΙΚΑ.

     • Custom avatarG.G. λέει:

      (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛ. ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-5ΕΤΙΑ-3ΕΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ.)…..Αυτό που ισχύει έως και σήμερα είναι ότι θα σου εκδοθεί ΣΠ με την σύνταξη που δικαιούσαι από τον χρόνο της δημόσιας υπηρεσίας σου (αυτή ονομάζει προσωρινή επειδή υπάρχει και συμμετέχων φορέας – ΙΚΑ).

      (ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ.)…..Μετά την αλληλογραφία με το ΙΚΑ και αφού λάβει όλα τα πληροφοριακά στοιχεία για τον χρόνο ασφάλισης σου, το ΓΛΚ θα ξανά υπολογίσει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ΠΔ 169/2007 και του άρθρου 1 του ν. 3232/2004, σύμφωνα με τον συνολικό χρόνο ασφάλισης σου, τόσο την σύνταξη δημοσίου (λεγόμενη προσωρινή που λάμβανες) όσο και την σύνταξη του ΙΚΑ.

      Κατόπιν το ΓΛΚ θα επαναπροσδιορίσει (σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 2703/1999) μια ενιαία σύνταξη που θα δικαιούσαι (δημοσίου και ΙΚΑ) κατά τη ημερομηνία εξόδου σου από την υπηρεσία, και αυτή θα είναι η οριστική σου σύνταξη (νομοθεσία 2014).

      Αφού γίνουν όλα τα παραπάνω τότε αυτή η σύνταξη θα επαναπροσδιοριστεί με τις διατάξεις του ν. 4387/2016, για την προσωπική διαφορά (νομοθεσία 2016).

     • ΤΑΣΟΣΤΑΣΟΣ λέει:

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ.ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ G.G,ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

  Γνωρίζει κάποιος εάν θα ισχύσει για τους νέους συνταξιούχους ,ότι δεν θα υπάρχει το επιδόμα τέκνων και εντός του ’17 αφαιρείται και από τους παλαιούς

  • pitpit λέει:

   Έως την 30-6-2016 ισχύει από 1-7-2016 και μετά κόβεται.

   • Custom avatarGEORGIOSP λέει:

    Μέχρι στιγμής αυτό που ισχύει είναι:
    Α. Για διαγραφή πριν από τις 31-10-2011.
    Επίδομα γάμου: 35 €
    Πρώτο παιδί: 18 €
    Δεύτερο παιδί: 18 €
    Τρίτο παιδί: 47 €
    Β. Για διαγραφή από 1/11/2011 έως 12/5/2016 (για στρατιωτικούς ίσως 30/6/2016)
    Επίδομα γάμου: 0 €
    Ένα παιδί: 50 €
    Δύο παιδιά: 70 €
    Τρία παιδιά: 120 €
    Γ. Για διαγραφή μετά την 12/5/2016 (για στρατιωτικούς ίσως 30/6/2016) παραμένει μόνο το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ που ούτως ή άλλως παίρνουν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια. Ουσιαστικά για τους νέους συνταξιούχους καταργείται το ΕΟΒ (Ν4387 άρθρο 10 παρ. 1). Για τους παλιούς συνεχίζουν να ισχύουν τα Α και Β (Ν4387 άρθρο 10 παρ. 2)

 7. Custom avatarΓιάννης λέει:

  Καλησπέρα, κατατάχθηκα στην πυροσβεστική το 1998 σε ηλικία 26 χρονών. Όταν το 2032 θα είμαι 60 ετών θα έχω 34 χρόνια υπηρεσίας αφού δεν έχω αναγνωρίσει στρατό και πενταετία.
  α) Υπάρχει περίπτωση να μου επιτραπεί να υπηρετήσω μέχρι τα 66 μου ώστε να συμπληρώσω 40 χρόνια; Έτσι όπως πάνε τα πράγματα αυτό θα με συμφέρει – έτσι και αλλιώς είμαι σε υπηρεσία γραφείου για λόγους υγείας.
  Φοβάμαι πως αν αναγνωρίσω την πενταετία θα συμπληρώσω τα χρόνια και θα συνταξιοδοτηθώ στα 61 μου.
  β) Αν υποβάλλω εντός του 2016 αίτηση για αναγνώριση της πενταετίας ξέρω ότι μπορώ μελλοντικά με νέα αίτηση να διακόψω και να μην μου αναγνωριστούν οι μήνες που υπολείπονται.
  Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να υποβάλλω αίτηση αναστολής της πληρωμής των δόσεων, ώστε να πάρω μελλοντικά την απόφαση ολοκλήρωσης της αναγνώρισης.

  Πιστεύω ότι αν υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον σε ότι αφορά το όριο ηλικίας ή τα συνολικά χρόνια, πάντα στην περίπτωσή θα υπάρχει ανάλογος προβληματισμός.

  Ευχαριστώ.

  • Custom avatarkostastam λέει:

   Φίλε Γιάννη έχεις τα νιάτα και τα κουράγια τώρα και σκέφτεσαι έτσι και λες ότι θες να δουλέψεις έως τα 66. Το ΄72 γεννηθείς πρέπει να είσαι σύμφωνα με τα λεγόμενα σου. Δεν νομίζω ότι θα σκέφτεσαι έτσι στα 60 σου.
   40 ευρώ το μήνα σήμερα δεν θα σου λείψουνε και τόσο, ώστε να αναγνωρίσεις τη 5ετία και “ότι ήθελε προκύψει”. (για τι στρατό δεν λέω που είναι πιο ακριβός. Έχεις και ΙΚΑ μάλλον, αφού μπήκες μεγάλος?)
   Μη τη πατήσεις εάν δεν αναγνωρίσεις τίποτα και βγεις στα 60 με 34 έτη υπηρεσίας και πάρεις μειωμένη.
   Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμα βέβαια, αλλά πρέπει κάθε φορά, να προσαρμοζόμαστε στα ισχύοντα και βλέποντας και κάνοντας.

  • Συμφωνώ με την άποψη του Κώστα, παρά το γεγονός ότι εάν μείνεις μέχρι τα 66 δεν έχει νόημα καμία αναγνώριση, καλό θα ήταν για να έχεις εναλλακτική να αναγνωρίσεις την πενταετία, για την περίπτωση που θα θελήσεις να φύγεις στα 60 ή στα 61 ή στα 62 έτη.

   Το μόνο που κάνει λάθος ο Κώστας είναι το κόστος της πενταετίας, το οποίο δεν είναι περίπου 40 €, αλλά ακριβώς 31,10 € !
   Επειδή κατάλαβα ότι πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί αυτή τη διάσταση του θέματος, υπάρχει πλέον άρθρο για το θέμα αυτό: https://enstoloi.net/giati-oles-i-anagnorisis-ine-22-tois-ekato-fthinoteres/

   • ΓιάννηςΓιάννης λέει:

    Λογικά το προφανές είναι η αναγνώριση.
    Ο συλλογισμός που κάνω απλά προκύπτει από το γεγονός ότι ειδικά στο πυροσβεστικό σώμα από το 1996 μέχρι και φέτος όπου επιτέλους καθιερώθηκε η εισαγωγή με πανελλήνιες, η πλειοψηφία των πυροσβεστών μπήκε με σημαντικά μεγαλύτερη των 20 ηλικία (μεγαλύτερη και των 30 σε αρκετές περιπτώσεις).
    Φαντάζομαι λοιπόν ότι είναι πιθανό να τους “δοθεί” η δυνατότητα να συμπληρώσουν τα 40 έτη…
    Το όφελος δεν είναι τόσο τα 31,10 x 60 που θα δώσω τώρα, όσο η μελλοντική διαφορά του μισθού από την σύνταξη.
    Αλλά μάλλον σήμερα δεν μπορεί κανείς να απαντήσει.

    • Λογική η σκέψη και ίσως επεκταθούν κάποια στιγμή και στα ΣΑ οι διατάξεις που ισχύουν για τους ΔΥ (ακριβώς επειδή διορίζονται σε μεγάλη ηλικία), όπου αυτοί μπορούν να αναγνωρίσουν χρόνο ανατροφής τέκνων, χρόνο ανεργίας κλπ.

     Όμως αυτή η αναγνώριση, ακόμη και εάν θεσμοθετηθεί μελλοντικά, με βάση το Ν.4387 θα κοστίζει 20% επί των ακαθάριστων αποδοχών, οπότε μιλάμε για (εξωπραγματικά) ποσά από 350 ~ 400 € μηνιαίως, ανάλογα με το μισθό.
     Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με τα πάγια 31,1 € που πληρώνουν τα ΣΑ τώρα, ανεξαρτήτως μισθού!

 8. Custom avatarGEORGE.M λέει:

  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TAXIS ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ Ε ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΑ 142.80 ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ 66.50 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..

  • ΒασιληςΒασιλης λέει:

   Και σε μενα το παλιο μερισμα βγαζει μου απαντησαν οτι ακομα δεν εχουν γινει αλλαγες στο προγραμμα των υπολογιστων

 9. δημητρηςδημητρης λέει:

  καλησπερα ,κ καρασαββιδη βλεπω στο μηνιαιο ενημερωτικο σημειωμα συνταξησ ιανουαριου για πρωτη φορα με ν .2014 βασικη συνταξη η οποια εχει υψος 150 ευρω απο αυτη που βγαζει εδω το σαιτ,δλδ το γλκ βγαζει μεγαλυτερη ακαθαριστη, στο τελοσ πληρωτεο μου βγαζει ενα ποσο που σε μηνιαια βαση ειναι αρκετα χαμηλα τουλαχιστον 60 ευρω απο το αναμενομενο ,ξερευε αν στη 2η εχει γινει η τελικη εκαθαριση,καθοτι ακομα δεν εχω στα χερια μου ΣΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ

  • 150 ευρώ διαφορά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει (μέχρι 15 € δικαιολογείται), μάλλον κάτι συμπληρώνεις λάθος στη σελίδα.
   Μήπως δεν πρόσθεσες την πενταετία ή τυχόν στρατό, βάζεις τον τελευταίο μισθολογικό βαθμό (όχι το διοικητικό), μήπως δικαιούσαι τα έτη Κονδύλη και δεν επέλεξες ΑΝΘ/ΜΟΣ στο σχετικό πεδίο;

   Διόρθωσε τα [Χιλιοστά 2014] βάζοντας διάφορα νούμερα μέχρι να πετύχεις ακριβώς τη σύνταξή σου και σύγκρινε την ανάλυση των κρατήσεων στο site με την ανάλυση του ΓΛΚ.
   Εάν δεν λαμβάνεις ακόμη μέρισμα ή επικουρικό θα πρέπει να εισάγεις [Πληρωμή: ΟΧΙ] στα αντίστοιχα πεδία.
   Εάν συμπληρωθεί σωστά η σελίδα, η διαφορά στα ποσά θα πρέπει να είναι το πολύ 0,01 € (ένα λεπτό) λόγω στρογγυλοποιήσεων.

   • δημητρηςδημητρης λέει:

    ΛΟΙΠΟΝ Κ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΦΟΡΑ,ΕΙΜΑΙ 28-2-91 , ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΕΣΑς ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙς 5 ΕΥΡΩ ,ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΞ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗς,ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ ΠΥΡΟΝΟΜΟΣ ,Ο ΠΙΝΑΚΑς ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ 1050 ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΚ ΕΑΝ ΔΙΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 940-950, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥς ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΛΚ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!

    • Δεν έχει εισφορά και ενώ κανονικά χρειάζεται αίτηση για να τη λάβεις (ίσως και να υπέγραψες μία χωρίς να το γνωρίζεις), το ΓΛΚ παίρνει πρωτοβουλία και την προσθέτει από μόνο του, δεν είναι “κακοί” οι άνθρωποι – απλά έχουν μπλέξει με επιπόλαιους και ασαφείς νόμους!

     Λογικά δεν θα βγάλεις άκρη με τα αναδρομικά, γιατί οι μήνες δεν είναι ακέραιος αριθμός, έχουν και δεκαδικά.
     Θα βγάλεις άκρη με τη σύνταξη Φεβρουαρίου (πληρωμή τέλος Ιανουαρίου) που θα αφορά μόνο ένα μήνα ή με τη ΣΠ (όποιο έρθει πρώτα).

     • δημητρηςδημητρης λέει:

      ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΟΥ 22% ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΣΧΕΔΟΝ 100 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟ ΓΛΚ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΦΟΡΙΑ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 90 ΕΥΡΩ ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΠΩς ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ

     • Υπήρχε μία ίδια περίπτωση με συνάδελφο που ο φόρος ήταν σχεδόν διπλάσιος την πρώτη φορά (με τα αναδρομικά) και τον επόμενο μήνα συμφωνούσε πλήρως με την ανάλυση της σελίδας.

      Υποθέτω ότι το ΓΛΚ εφαρμόζει ένα σταθερό / πάγιο ποσοστό φόρου ειδικά για τα αναδρομικά (πρέπει να είναι 15%), χωρίς όμως να αφαιρεί την αντίστοιχη μείωση φόρου λόγω του αφορολόγητου.

      Δεν χάνεις τίποτε με τον αυξημένο φόρο, η διαφορά θα σου επιστραφεί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης 2017, αφού τότε θα γίνει αντιλογισμός του φόρου που αναλογεί με το φόρο που σου κράτησαν.

 10. ΧριστόφοροςΧριστόφορος λέει:

  Τον περασμένο μήνα αλλά και σε αυτόν που πρόκειται να πληρωθούμε στις 22, βλέπω στο taxis πως στο τέλος αριστερά σε έναν πίνακα αναγράφει με την ένδειξη Ε το πόσο 81,08. Προφανώς πρόκειται για το μέρισμα του ΜΤΠΥ. Παρόλα αυτά ούτε τον περασμένο μηνά ΔΕΝ μου πιστώθηκε στον λογαριασμό τίποτε άλλα φαντάζομαι ούτε και σε αυτόν. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό?

 11. Custom avatarΚωστας λέει:

  Που θα βρω το ΦΕΚ διορισμού κατετάγη Αστυνομια το 1993

  • Custom avatarkostastam λέει:

   ΦΕΚ 128/1993 τ.Γ΄. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικά (στη σελίδα εύρεση ΦΕΚ), γιατί τα τεύχη Γ΄ (διορισμοί), υπάρχουν από το 2000 και εντεύθεν.

 12. Αρης-ΜεγαλοποληΑρης-Μεγαλοπολη λέει:

  Ναι Χρηστο σαν τριτεκνος.
  Κι εγω Αμυγδαλεζα στο 3ο,εκει πανω-πανω,μ εκεινον τον ανοητο τον Γ…….πουλο!!!
  6 Ιουλιου ηρθα,επιλαχοντας!!!

  • Custom avatarχρηστος λέει:

   χαχα τι θυμηθηκες….ειμαι τριτεκνος και τα μετραω τα κουκια για αυτο ρωτησα.5 μηνες ενσημα και στρατο 15.λιγο ακομη….να σαι καλα σειρα με υγεια

 13. ΜΗΝΑΣΜΗΝΑΣ λέει:

  Καλησπέρα σε όλους τους βασσανισμενους. Με 29.97 ευρώ αναδρομικα υγειονομική περίθαλψης, μείωση του ποσού καταβολής 20 ευρώ δεν σας λέω εγώ ότι αυτοί είναι ζογκλέρ και μάθανε άλλα μαθηματικα;

  • Υπάρχει πεδίο [Αναδρομικά] στις σελίδες σύνταξης, όπου μπαίνει το σύνολο των αναδρομικών ποσών. Εάν έπαιρνες πριν τη “ΔΟΣΗ ΑΝΑΔΡ. Ν.4307/14” θα πρέπει σε αυτό το ποσό να συμπεριλάβεις (να αθροίσεις) και τα αναδρομικά της περίθαλψης.

 14. ΝικοςΝικος λέει:

  Παιδιά έχει κάποιος καμμία ενημέρωση σχετικά με τα αναδρομικα απο το ΜΤΠΥ για εμάς που θα πληρωθούμε τέλος του μήνα για πρώτη φορά απο το ταμείο Ευχαριστώ!!!!!

 15. ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λέει:

  Aναρτήθηκαν οι συντάξεις στο ΤΑΧΙΣ. έπιστρεφουν τα αναδρομικά για τις κρατήσεις περίθαλψης.

  • Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

   Αυξήθηκε η φορολογία,μάλλον λόγω της επιστροφής,Χρήστο πως σου βγαίνει;σε 2 δόσεις δίνονται;εγώ έτσι το βλέπω.

   • ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λέει:

    ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ. ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ [ΑΠΟ 1-7-2016 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ]. ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ 57,21 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ 12 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

    • Custom avatarΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

     Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ,σε 2 δόσεις θα δοθούν.Έχεις κάνει αίτηση για πριν τον Ιούλιο;

     • ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ λέει:

      Έκανα αίτηση αλλά δε βλέπω να τα επιστρέφουν. Αν διάβασες την ανακοίνωση τους, καταλαβαίνεις οτι επιστρέφουν μόνο από τότε που ισχύει ο νόμος που αναφέρουν σ αυτή.[την ανακοίνωση]

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar Custom avatar