Σελίδα υπ' αριθ. 533 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 533 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Καλησπέρα, για να λάβει νέος ασφαλιζόμενος, μέρισμα απο το TEAΥΠΣ, στην σύνταξή του, πρέπει να τον αποστρατεύσει η υπηρεσία? Στην εφαρμογή, με αίτηση αποστρατείας, μέρισμα φαίνεται ότι λαμβάνει κάποιος μόνο αν έχει 40 πραγματικά!!!
Επομένος όλοι θα περιμένουν την αυτεπάγγελτη ασχέτος αν έχουν 40 και πλέον συντάξιμα? Ευχαριστώ!!!
Στη μεσαία στήλη της σελίδας σύνταξης γράφει: “ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΑΠΑΣΑ”.
Εκεί έχει ένα πεδίο που λέει : “Εξοφληση”. Επέλεξε το “ΝΑΙ”.
Συμφωνώ και ευχαριστώ. Επαναλαμβάνω, κανείς από δω και στο εξής δεν θα υποβάλει αίτηση αποστρατείας όταν ακόμα και με 35 πραγματικά θα χρειαστεί να καταβάλει περισσότερα από 10.000€.
Για να το ξανακοιτάξουν λίγο αυτό.
Ευχαριστώ πολύ Κώστα!!!
Καλησπέρα.
Παρατήρησα οτι στη σελίδα της σύνταξης έχουν προστεθεί εδώ και κάποιες μέρες μερικά από τα επιδόματα, για τον πιο σωστό υπολογισμό του Μ.Ο. αποδοχών.
Απλά να σας ενημερώσω και να το λαβουν υπ’όψιν τους και οι συνάδελφοι,ότι το επίδομα της ΥΑΤ δεν ήταν πάντα το ίδιο.
Νομίζω στα μέσα του 2009 εφτασε στο σημερινό του ύψος, το οποίο και έχετε βάλει, ενώ πιο πριν ήταν 62.9€.
Στη σελίδα υπολογισμού εφαπαξ, δεν υπαρχει αντίστοιχα τρόπος αύξησης του Μ.Ο., (αφού δεν μπορούμε να προσθέσουμε τα επιδόματα).
Αλλάζοντας όμως τον αριθμό τέκνων στα αντιστοιχα έτη, 2009-13 (για ΤΠΔΥ) και τελευταία 5ετια (ΤΠΑΣ) ο Μ.Ο. πλησιάζει στον προσωπικό Μ.Ο. τον οποίο έχω υπολογίσει.
Το αποτέλεσμα θα είναι πιο σωστό, τουλάχιστον για το Α τμήμα κάθε εφάπαξ, ή οχι;
Ευχαριστώ.
Όντως ξεκίνησε “πειραματικά” η προσθήκη των επιδομάτων στη σύνταξη και θα διορθώνεται στην πορεία.
Στο εφάπαξ ΤΠΔΥ δεν νομίζω να συμμετέχει το επίδομα ΥΑΤ και όσον αφορά το εφάπαξ ΤΠΑΣ στη σελίδα του ΤΕΑΠΑΣΑ αναφερόταν ότι: “Οι εισφορές νέων ασφαλισμένων ήταν 5,3% x Σύνολο μηνιαίων αποδοχών (από το σύνολο εξαιρούνται πενθήμερα, νυκτερινά και τυχόν άλλα επιδόματα).”
.
Οπότε πρέπει να ελεγχθούν αναλύσεις μισθού και με το παλιό και με το νέο μισθολόγιο για να επιβεβαιωθεί ότι όντως παρακρατούνταν εισφορές σύνταξης και εφάπαξ για το επίδομα ΥΑΤ.
Κε Αχιλλέα συγκρινοντας τις κρατησεις απο μισθοδοσιες απο το 2013 εως 2017,με αλλες μετα το 2017 προκύπτει ότι στις κρατήσεις :
“Τομέας Πρόνοιας Αστυνομικών (Ασφαλιστικές Εισφορές – Κρατήσεις από μισθοδοσία/αμοιβές για χορήγηση ΕΦΑΠΑΞ – Ατομική Μερίδα)”
Το ποσο είναι ακριβώς ίσο με 5% επί του βασικού + όλα τα επιδόματα.
Αυτο το ποσοστό ειναι το ιδιο ακριβως για όλες τις μισθοδοσιες στις οποιες εχω ηλεκτρονικα προσβαση μέσω ΑΑΔΕ, από το 2013 μέχρι σήμερα.
Αν παλι διαιρεσω το ποσό κράτησης με το 5.3% ωστε να βρω το συνολο των αποδοχων στις οποίες γινονται κρατησεις, το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει με κανέναν συνδυασμό κρατήσεων.
Μήπως ισχυει κατι άλλο;
Με την πρώτη ευκαιρία θα σας στείλω μερικές μισθοδοσίες προ του 2017, αλλα και νεώτερες μήπως ετσι βγει κάποιο ασφαλές συμπερασμα.
Γειά σας συνάδελφοι/σσες. Προσπαθώ να βρώ πως μπορώ να αλλάξω λογαριασμό και τράπεζα κατάθεσης της ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ σύνταξης αλλά δεν τα κατάφερα , ούτε στο σάιτ του ΤΕΑΠΑΣΑ ούτε στο ΕΤΕΑΕΠ. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει πως γίνεται ή άν εχει και το είδος της αίτησης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλημέρα.γιατι δεν παίρνεις ένα τηλ στο τεαπασα …ίσως μπορούν από εκεί ..κάπως έτσι έκανα κι εγώ όταν άλλαξα λογαριασμό για την μισθοδοσία!!
https://www.teapasa.gr/index.php/klados-pronoias-bottom/14-tameio/317-metafora-epikourikon-etea
Το τεαπασα δίνει εφάπαξ….επικουρική δίνει ο εφκα….
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: είμαι νέος ασφαλισμένος (6 μήνες ΙΚΑ το 1994 και σειρά του 1995) και πρόσφατα βρήκα κάποια λίγα ένσημα ΙΚΑ του 1992. Τώρα εγώ είμαι παλιός ασφαλισμένος; και αν ναι τι αλλάζει στο εφάπαξ και την σύνταξη; Βλέπω στο σάιτ κ. Καρασαββίδη ότι αν αλλάξει στο εφάπαξ π.χ. το πεδίο Νέος ασφαλισμένος με παλιός η διαφορά είναι μεγάλη, ισχύει αυτό; Πρέπει να τα δηλώσω αυτά τα ένσημα η όχι. Ευχαριστώ.
Γεωργιος Μ θα παρεις τηλ.νομιζω στη ΓΔΟΕΣ (δεν ειμαι σιγουρος) η στη διευθυνση χρηματικου , θα σου κρατησουν καποια χρηματα περιπου 3400(λογικα δεν ειναι για ολους το ιδιο ποσο) απο τα οποια θα σου επιστρεψουν λιγο αργοτερα το 1/3 για να θεωρηθεις παλιος ασφαλισμενος(το μεγαλο κερδος ειναι στο εφαπαξ ειδικα εαν εισαι Τ,Χ και πληρωνεις ΤΠΔΥ《οχι στη συνταξη Η οποια ειναι μεγαλυτερη σαν νεος ασφαλισμενος γιατι εχεις παραπανω κρατησεις) ..θα πρεπει να φαινεσαι παλιος ασφαλισμενος στο pol (ελενξε το και μιλα μαζι τους) υπαρχουν πολλες περιπτωσεις συναδελφων που το εχουν πραξει! Μαλλον τους συμφαιρει!!
Καλησπέρα σας. Ο πατέρας μου είναι πολλά χρόνια απόστρατος αστυνομικός και πρόσφατα έμαθα ότι δικαιούμαι κάποια χρήματα μέσω του ταμείου του ( ΒΟΕΑ νομίζω λέγεται το βοήθημα). Πώς μπορώ να κινηθώ για να το πάρω; Κάνω κάποια αίτηση μέσω λογιστή μου και που; Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Μάλλον ο πατέρας σου ήταν στο ταμείο της πρώην Αστυνομίας Πόλεων οπότε δεν δικαιούσαι.Δεν θέλω να μπω σε δεύτερες σκέψεις…….
Για να το δικαιούσαι πρέπει να ήταν ασφαλισμένος στο ταμείο της τέως χώροφυλακής, αν ήταν στης αστυνομίας πόλεων δεν δικαιούσαι.
Για να μην σου είπε κάτι…. μάλλον θα ήταν ασφαλισμένος στη Α.Π.
Σίγουρα το δικαιούμαι γιατί το έχει πάρει και η αδερφή μου πριν δύο χρόνια. Νομίζω ήταν τέως χωροφυλακή ο πατέρας μου.
Ράψε τσέπες….Μ.Τ..Σ. οτι χειρότερο θα πάρεις 7 με 8.000 και τα υπόλοιπα σε καμία 10 χρόνια. Δεν το κλείνουν να τελειώνουμε.
Σελίδα Σύνδεσμοι (κουτάκι στα δεξιά) –> ΣΤΡΑΤΟΣ –> Βοήθημα ΒΟΕΑ
Ειδικά σήμερα δεν λειτουργεί η σελίδα, αλλά περιλαμβάνει τις απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σου.
Δεν χρειάζεσαι λογιστή, όταν κλείσεις τα 25 έτη θα πάρεις τηλέφωνο στο αντίστοιχο γραφείο του ΜΤΣ.
Δες και το αναφερόμενο mail εδώ: https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-533/#comment-108731
Ευχαριστώ πολύ!
Σου εχουν δωσει ολες τις απαντησεις…εσυ καλο θα ειναι να παρεις τηλ.στο μετοχικο ταμειο στρατου ΒΟΕΑ!!!
Καλησπέρα σε όλους. Διαγραφή 31-12-2021 έχουν πληρωθεί λίγοι τέλος Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου. Εμείς πότε θα πληρωθούμε που οι φάκελλοι μας πήγαν τον Μάιο στον Ε.Φ.Κ.Α; Οποίος συνάδελφος έχει νεώτερα να μας ενημερώσει.
Καλησπέρα σε όλους
Παράκληση επειδή η σελίδα του ΜΤΣ δεν λειτουργεί
Μου λέτε τη φορολογική ενημερότητα που θα στείλω για το βοεα ήταν η Νο 4 ;;;
Στο μέιλ [email protected]
ΤΟ ΞΕΡΩ ΤΟ ΜΑΙΛ ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΛΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ???
Ναι ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΠΛΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) αλλά ζητάει φορέα ΜΤΣ και στοιχεία τίτλου πληρωμής. Θα πάρω αύριο τηλέφωνο να δω τι πρέπει να βάλουμε στο δεύτερο πεδίο διότι δεν εκδίδεται.
Ναι και γω το ίδιο αυτό κάνω αλλά δεν βγαίνει . Αν μάθεις κάτι Μανώλη ενημέρωσε και μένα σε παρακαλώ
Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να πάει ο υιός μου στο μητρώο της ΔΟΥ για την φορολογική ενημερότητα με την ταυτότητα του. Τα λοιπά στοιχεία όπως είπαμε παραπάνω. Δεν χρειάζεται στοιχεία τίτλου πληρωμής να πει για το ΒΟΕΑ
Από την ΔΟΥ Ρεθύμνου του ζήτησαν βεβαίωση από το ΜΤΣ προκειμένου να δεχτούν την αίτηση του για την χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Τούς έστειλα σχετικό μέιλ.
Καλημέρα συνάδελφοι. Πρίν λίγες ημέρες προάχθηκα στο βαθμό του Α/Β έχοντας συμπληρώσει εννέα (9) έτη στο βαθμό του Υ/Β και Υ/Α την 17-03-2022. Στην εφαρμογή POL αναγράφεται ως ημερομηνία προαγωγής η 17-05-2022 αντί του ορθού 17-03-2022 που συμπλήρωσα τον προβλεπόμενο χρόνο υπηρεσίας για την προαγωγή μου. Χρειάζεται να διορθωθεί αυτή η λάθος καταχώρηση στο POL για να μην έχω μισθολογικές απώλειες;
Απ΄ ότι διαβάζω Μάνο, η Απόφαση (του Προιστ. Κλάδου) Προαγωγής Αξιωματικών του Ν. 3686/2008 φέρει ημερομηνία 17-5-2022, χωρίς να αναφέρεται εντός αυτής κάποια ημερομηνία αναδρομικής προαγωγής για οποιονδήποτε ή κάποια μεταβατική διάταξη. Οπότε αυτή λαμβάνεται υπόψη σαν ημερομηνία προαγωγής όλων.
Δηλαδή οι 2 μήνες πάνε χαμένοι με το έτσι θέλω;
Είναι ένα θέμα αυτό φίλε. Θα το ρωτήσω.
Στις προηγούμενες προαγωγές Υ/Β και Υ/Α ημερομηνία είχαν βάλει 16-03-2013 και 17-03-2016 αντίστοιχα. Αν αυτό είναι λάθος μόνο στην εφαρμογή και δεν έχουμε μισθολογικές απώλειες όλα καλά.
Καλημέρα kostastam! Ρώτησες για το παραπάνω που αφορα πολλούς συναδέλφους! Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το έργο σου και την υπομονή σου !
Γιατί πρώτη φορά είναι;
Δηλαδή αν η απόφαση έβγαινε μετά από 6 μήνες θα λέγαμε όλα καλά;κάποιοι μπορεί να είχαν υποβάλλει αίτηση για αποστρατεία.Θα έχαναν την προαγωγή;
Εγώ δεν είπα όλα καλά! Εγώ προσωπικά είμαι ζημιωμενος από την καθυστέρηση των δύο μηνών!
Καλημέρα συνάδελφοι,είμαι Α/Β από ανθυπαστυνόμος σειρά του 1988,τ.χφ, 57 ετών. Εχω δηλώσει δεύτερη φορά να παραμείνω εως το τέλος 2022. Εάν αποφασίσω να φύγω νωρίτερα π.χ Μάιο 2022 θα φαίνεται σαν αίτηση παραιτήσεως ή αποστρατεία,καθώς επίσης με ποιό βαθμό Α/Β η Α/Α΄;
Όποτε και να φύγεις θεωρείται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω ορίου ηλικίας.
Ο προβλεπόμενος βαθμός καταγράφεται στην παρ. Γ.1. υποπαρ. Β.5.α. εδώ: Εφάπαξ με νέο βαθμολόγιο Αστυνομίας
Κατάταξη την 19-6-1995..αρχ.κας το 2020..ανθ.μος το 2005..υ.α το 2011..α.β το 2021 με υπηρεσία από το 2003 στο τ ε.ε.μ..ενσημα στο δημόσιο πριν το 1990 πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές για την αναγνώριση των διπλών ετών;.. ευχαριστώ
Συγχαρητήρια..και??
Παναγιωτη καλημερα, διαβασε στο faq (συχνες ερωτησεις) , το 3 παρ.2. το οποιο αφορα την αναγνωριση πλασματικων ετων.
Αναφερει οτι για προσληψη στο δημοσιο,πριν τον 9/90 δεν απαιτουνται εισφορες.
Επισης διαβασε και τις διαφορες νεου με παλιο ασφαλισμενο για να βγαλεις πιο ασφαλη συμπερασματα, οσον αφορα τις εισφορες και τις διαφορες στις κρατησεις, οποτε και στη συνταξη.
https://www.taxheaven.gr/circulars/30883/10042-40444-1053-2019
Γιατί δεν εμφανίζεται το ποσό επίδομα τείνων Β.Ο.Ε.Α στον πίνακα; Ευχαριστώ.
Μήπως μπαίνεις (τ.Α.Π.) https://enstoloi.net/calculation/sintaxi-tap/ αντί για (τ.Ε.Χ.) https://enstoloi.net/calculation/sintaxi-txf/
Καλημερα ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να ξεπληρωσω την μαχιμη πενταεται με την αιτηση συνταξιοδοτησης και πως. Ευχαριστω.
Εαν εχεις υπολοιπο θα κρατειται απο τη συνταξη με δοσεις οι οποιες θα ειναι και λιγο φτηνοτερες !!εφαπαξ εξοφληση δε προβλεπεται!!εαν δεν εχεις κανει αιτηση αναγνωρισης θα πρεπει να την κανεις εν ενεργεια!!
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι έχω κάνει αίτηση και ήδη έχω πληρώσει δύο χρόνια. Μου υπολείπονται αλλά τρία για να ξεχρεωσω.
39.90 κανονικά και στην σύνταξη όπως και στην ενέργεια….το ποσό είναι ιδιο
Καλησπέρα συνάδερφο. Πριν λίγες ημέρες προαχθηκα σε Α/Β εξ ανθυπαστυνομων. Τέλος του έτους με αποστρατευει η υπηρεσία λόγω ορίου ηλικίας καθόσον δεν θα υποβάλλω αιτηση για παραμονή. Εγώ γνωρίζω ότι προαγομαι στον επόμενο βαθμό στην υπηρεσία μου λένε ότι πρέπει να παραμείνω ένα τουλάχιστον έτος. Μήπως γνωρίζει κανείς τι ισχύει τελικά; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.!
Δεν χρειάζεται να παραμείνεις γιατί δεν παραιτείσαι.Σε αποστρατευει η υπηρεσία.Τον επόμενο βαθμό τον παιρνεις κανονικά.
Ευχαριστώ πολύ αυτό γνωρίζω και εγώ. Καλό βράδυ σε όλους.!
Για αποστρατεία αυτεπάγγελτη Παρ. 8 ενώ για αποστρατεία με αίτηση Παρ. 9 στο: https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/143564/nomos-3686-2008#Άρθρο_7|143585
καλημερα
χθες κατατέθηκε η πρώτη σύνταξη με το ποσό το 992 ευρό .
κατάταξη 21/9/87 αποστρατεία 31/12/21 πληρωμένος ο στρατός θέλω να ρωτήσω …
1. η συνταξιοδοτική πράξη πότε την παίρνουμε ???
2. τα ταμεία πόσο χρόνο θέλουν για να τα βάλουν ???
3. το εφάπαξ μετά από πόσο καιρό το βάζουν ???
4. σχετικά με το εφάπαξ κάνουμε εμείς κάποια άλλη ενεργεία ???
ευχ……..
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-528/#comment-108012
Αστυνομία. . Για τύχουν παραμονή μετά τα ,55 με αίτηση μέχρι πόσες ημέρες αναρρωτική δικαιολογεί τα τελευταία δύο έτη να μην έχεις υπερβεί . Και αν η αναρρωτική ήταν υποχρεωτική λόγω σοβαρής ασθένειας επέμβασης εάν δικαιολογείται
Παρ. 2 : https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/508216/p.d.-128-2010#Άρθρο_1|508220
Παρ. 6 εδαφ. 3 : https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/410515/p.d.-24-1997#Άρθρο_49|516473
180 ημ.τα τελευταια 3 χρονια…κανουν ερωτηση στην υπηρεσια σου τον οκτωβριο και εαν υπερβαινεις τις ημερες αυτες ο αρχηγος δεν υπογραφει…οσο για σοβαρη ασθενεια παντα βρισκεται λυση….
Νομίζω δικαιολογείται υπέρβαση ημερών αναρρωτικής 180 ημερών εφόσον κανείς εγχείρηση κακοήθειας η άλλης σοβαρής επεμβασης
Νομίζω είναι ξεκάθαρη η νομοθεσία Κώστα. Πρόσεχε λίγο το διάστημα των 180 ημερών. Αφορά δυο (2) έτη πλέον.
Ρώτησα στο αρχηγείο σχετικά μου απάντησαν ότι δεν προσμετρώνται στις 180 οι ημέρες απουσίας που οφείλονται σε δυσιατη η ανίατη νόσο