Σελίδα υπ' αριθ. 539 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 539 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Αποστρατεια 31/12/21 πληρωμη συνταξης τελος Μαιου – ΜΤΣ τελος Ιουνιου-ΤΕΑΕΧ απ’οτι με ενημερωσαν τελη Ιουλιου αυτα προς ενημερωση ……
ευχ…..
Καλημέρα σε όλους , μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει σε ποιον σύνδεσμο μπορούμε να δούμε το αναλυτικό σημείωμα της επικουρικής για το ΜΤΣ ?
Ευχαριστώ , καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία !!
ΜΤΣ & ΕΚΟΕΜΣ. Κάνεις τις ενέργειες που ζητάει. Πρέπει να ξέρεις και τον αριθμό φακέλλου ΜΤΣ συνήθως είναι 7φηφιος και τον βρίσκεις από τον σύνδεσμο ΕΦΚΑ-Νέα ενημερωτικά σημειώματα από το 2019 και μετά (εκτύπωση μηνιαίας σύνταξης).
Σε ευχαριστώ πολύ !!
Συγχαρητήρια στον ΆΡΧΟΝΤΑΣ καρασαββιδη πληρωμή κύριας σύνταξης και Μετοχικό Ταμείο Στρατού διαφορά 1 € και στα δύο ταμεία διαγραφή 31-12-2021 ευχαριστώ πολύ καλό καλοκαίρι σε όλους
Κατάταξη στην ΕΛΑΣ 28/6/1993.
Βαθμός ΑΡΧ (ΜΠΣ)
Η εφαρμογή μου βγάζει ότι βγαίνω στην σύνταξη 31/12/2026 (40ετία).
Μπορώ να βγώ νωρίτερα (31/12/2024) κλείνοντας τα 55 χρόνια (όριο) ηλικίας και χωρίς να πρέπει να πληρώσω στο ΤΕΑΠΑΣΑ, όπως λέει η εφαρμογή.
Συμφέρει αυτό το πράγμα ή δεν θα παίρνω (χάνω) σύνταξη από τα ταμεία;
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ποιος ο λόγος να καθίσω παραπάνω στην ενέργεια;
Ευχαριστώ πολύ.
Αρχικά είσαι (ΜΑΥ) και δεν είσαι (ΜΠΣ) ,τώρα όταν λες ότι το 2026 συμπληρώνεις 40 χρόνια αυτό συνεπάγεται ότι αποστρατευεσαι αυταπαγγελτα, άρα δεν χρειάζεται να πληρώσεις τίποτα . Τώρα αυτό το πράγμα όπως λες θα το δεις μόνος σου ,από τα εργαλεία που υπάρχουν στο site και βάζοντας τα εργασιακά σου δεδομένα θα δεις εάν σε συμφέρει και τι σε συμφέρει….
α) Γιατί μας χαλάς το ρομαντισμό Γιώργη;🤣🤣🤣 ΜΠΣ τους γνωρίσαμε ΜΠΣ να τους αφήσουμε. Πώς να μάθεις σε γέρικο άλογο,, νέα περπατησιά;🤣🤣🤣 Άσε που η προσφώνηση “βητάς” συμβολίζει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί ένας καινούργιος να αντιληφθεί, όπως, συμπάθεια, εμπειρία, δύση καριέρας, γνώσεις, προσφορά, μην με πολυενοχλείτε κτλ.🤣🤣🤣
β) Αυτεπάγγελτες είναι οι αποστρατείες που δεν χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να υποβάλει αίτηση και αναφέρονται στο κεφ.2 , Παρ.3Β.
γ) Το μόνο που βλέπω να “χάνεται” στη περίπτωση αποχώρησης στα 55 έναντι της 40ετία, είναι ότι θα έχει χαμηλότερα ποσά σύνταξης, εφάπαξ & μέρισμα, αφού ισχύει πάντα το “όσο κάθεσαι ανεβαίνουν όλα” . Δεν είναι λύση βέβαια να “γεράσουμε” στο σώμα μη χάσουμε τις αυξήσεις.
Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά στην εφαρμογή υπολογισμός σύνταξης δεν έχει διαφορά η σύνταξη των 55 ετών με την 40ετία (το πολύ 15 ευρώ).
Για το εφάπαξ και το μέρισμα δεν ξέρω.
Τα 55 έτη τα συμπληρώνεις το ’24 ενώ τη 40ετια το ’26. Με δύο χρόνια παραπάνω η διαφορά είναι 15€?
Μήπως έχεις 40 συντάξιμα και το ’24? (Θητεία, ΙΚΑ, έτη υπηρεσίας).
Θητεία 18 μήνες,
ΙΚΑ 9 μήνες.
Θητεία μέχρι 31/12/2024 31, 5 έτη.
Εχω αναγνωρίσει και την μάχιμη 5 ετία.
Ημ. Γεννησης 1969
Βάλε μόνος σου την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης και πες μου…
Νικόλα, τα βάζω φιλε αλλά δεν μου βγαίνουν τα λεγόμενά σου. Στα 80 € η διαφορά σύνταξης (’24 με ’26). Αν θέλεις τα λέμε μέσω mail να μη κουράζουμε το κόσμο.
Κάθε χρόνο υπολόγισε 2000 στο εφάπαξ πάνω κάτω για το μέρισμα είναι ψίχουλα η αυξηση
Καλησπέρα συνάδελφοι.Κε Καρασαββίδη και τον προηγούμενο μήνα και αυτον πληρώθηκα την συνταξή μου με τον νόμο κατρούγκαλου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΑΣΕΙ Ν.4387/2016.Μέχρι ποτε θα γίνεται αυτο αν γνωριζεται ;
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-539/#comment-109598
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ.ΟΜΩΣ ΤΟ SITE ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ 1035 ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΩ Ο ΕΦΚΑ 925.
Μήπως υπολογίζεις και τα ταμεία από την εφαρμογή, τα οποία δεν τα λαμβάνεις ακόμα.??
Εάν έχεις ΣΠ κάνε τις διορθώσεις αν χρειάζονται.
https://enstoloi.net/diorthosi-selidon-sintaxis-ekdosi-sp/
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΝΝΗ.ΟΜΩΣ ΤΟ SITE ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ 1035 ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΩ Ο ΕΦΚΑ 925
Διαγραφή 31-12-2021 πληρωμή πρώτης σύνταξης τέλος Ιουνίου διαφορά με το site 2 ευρώ προς τα κάτω συγχαρητήρια κ Καρασαββίδη.
Γιώργο καλοφάγωτη. Είναι εύκολο να δώσεις κάποια στοίχεια (ημερομηνίες-ποσά) για να βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.
Κατάταξη 1988 διαγραφή 31-12-21 Βαθμός εξόδου Υπαστυνόμος β έγγαμος 2 παιδιά 21 μήνες στρατό πληρωμένος
Εθνική σύνταξη 384 ευρώ
Ανταποδοτική 936,81 ευρώ
Συνολικό ποσό ακαθάριστης σύνταξης ΕΣ + ΑΣ 1320,81
Και περιμένω και τά ταμεία.
Κύριε Καρασαββίδη μια ερώτηση παρακαλώ …η επαγγελματική σχέση μας με το ΜΤΣ για να πάρουμε το μέρισμα πρέπει να είναι 35 η 31 χρόνια !!
Από το ταμείο μου είπαν ότι επειδή έχω 34 χρόνια και 9 μήνες θα πληρώσω με δόσεις ότι υπολείπεται μέχρι τα 35 χρόνια ….επίσης έχω 1χρονο στρατό αναγνωρισμένο και 6μηνες ΙΚΑ με βεβαίωση την οποία και έχω κατάθεση .
Περιμένω την απάντηση σας και ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που μας δίνεται.
Το sait με την σύνταξη και την πληρωμή των ταμείων μέχρι τώρα έχει επιτυχία 100% στην δική μου ετιπτωση …16-3-1987 είσοδο στην σχολή αστυφυλάκων και αποστρατεία 31-12-2021 + 5χρονια πλασματική +1 χρόνος στρατός +6μηνες ΙΚΑ
Τα χρονια στο ΜΤΣ πρεπει να ειναι ολοκληρα και μετρανε παντα μετα την εξοδο απο τη σχολη !!
Καλησπέρα. Μετά τα 25 έτη μετοχικής σχέσης το μέρισμα αυξάνεται κατά 1/25 για κάθε πλήρη διετία. Με 34 χρόνια και 9 μήνες δικαιούσαι μέρισμα για 25 έτη και 4 πλήρεις διετίες δηλαδή για 33 έτη μετοχικής σχέσης. Αν πληρώσεις για τους τρείς μήνες που υπολείπονται για την συμπλήρωση 35 ετών μετοχικής σχέσης θα δικαιούσαι μέρισμα για 25 έτη και 5 πλήρεις διετίες δηλαδή για 35 έτη μετοχικής σχέσης.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση …δεν με ρώτησαν όμως μόνοι τους κανόνισαν τις μηνιαίες κρατήσεις .Περίπου 93€ για 7 μήνες νομίζω !
Από ότι έχω διαβάσει σε προηγούμενα σχόλια δεν πληρώνονται εισφορές για ΜΤΣ κατά την διάρκεια της φοίτησης στην σχολή. Σού έλειπαν συνολικά 7 μήνες για να συμπληρώσεις 35 έτη μετοχικής σχέσης με το ΜΤΣ. Αν έχεις 34+ χρόνια μετοχικής σχέσης γίνεται αυτόματα η αναγνώριση για την συμπλήρωση πλήρους και μέρισμα 35ετίας. Αν είχες 33+ χρόνια, πάλι χωρίς να ερωτηθείς, θα έπαιρνες μέρισμα για 33 χρόνια μετοχικής σχέσης και θα χανόντουσαν οι εισφορές που είχες δώσει μετά τα 33 χρόνια.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση .
Συναδερφε καλησπέρα μια διευκρίνιση για το πόσο πληρωμής που αναφέρεις τα 93 ευρώ για 7 μήνες είναι το συνολικό ποσό πληρωμής η ανά μήνα δηλ 93 ×7
Όπως μου είπαν στην τηλεφωνική μου επικοινωνία είναι 93€ τον μήνα για 7μηνες με αρχική δόση από τον Φεβρουάριο ….και όπως μου είπαν έβαλαν μεγαλύτερη δόση για να τελειώσει νωρίτερα η οφειλή.
Όταν δω το αναλυτικό σημείωμα θα καταλάβω περισσότερα πιστεύω .
Ευχαριστώ συνάδελφε για την άμεση απάντηση και καλό μήνα να έχουμε με υγεία
Ακριβώς το ίδιο κι εμένα !κανένα δικαίωμα επιλογής!!και μου το είπε η κυρία σαν να μου έκανα και χάρη ..εδώ το υπόμνημα μετεγκατάστασης και ότι χρωστούσα στην εφορία ,Παρ ότι είχα κάνει ρύθμιση μου τα κράτησαν όλα και θα πάρω τα υπόλοιπα!!εδώ κλέβουν όλοι κι εμείς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε με τίποτα …!
Ερώτηση . Με την σύνταξη του Ιουλίου για μας που πληρωθήκαμε πρώτη φορά – τα αναδρομικά αφορούσαν σύνταξη ; Η ταμεία ; Αν όχι τα ταμεία γνωρίζει κάποιος ποτε θα πληρωθούν τα ταμεία ;
Καλημέρα Γιώργο. .αν κρίνω από τα δικά μου που πήρα σύνταξη τέλος Μαίου,τα ποσά αυτά αφορούν μόνο τις συνταξιμες αποδοχές. Τα ταμεία και πιο ειδικά το ΜΤΣ μπαίνει ένα μήνα μετά …το άλλο που αφορά το ΤΕΑΕΧ ακόμα δεν ξέρει κανένας ποτέ θα βγει ..
Μπράβο Κώστα αυτή την απάντηση την περιμέναμε πολλοί συνάδελφοι γιατί δεν απαντούσε κανείς από προχθές που είχα κάνει και εγώ ερώτημα ευχαριστουμε
Ευχαριστώ Κώστα
καλήμερα Κωστα …..
Για το ΤΕΑΕΧ που μπορουμε να μαθουμε ποτε θα το βαλουν ?????
Καλημέρα Παναγιώτη!λίγο που το έψαξα οσόν αφορά το ΤΕΑΕΧ βγαίνει από εκεί που μας βγάζουν και την σύνταξη!άρα αν έχεις λάβει την ΣΠ κάλεσε στο τηλ που λέει αρμόδιος για την εκδοση σύνταξης και αυτός θα σε ενημερώσει και για το ΤΕΑΕΧ!Σε τηλ επικοινωνία εμένα μου είπαν ότι τώρα έκλεισαν οι πληρωμές και θα μπει τέλος Αυγούστου δηλ στην καταβολη σύνταξης για Σεπτεμβρίο! υπόψιν εγώ πήρα πρώτη σύνταξη τέλος Μαίου!!
οκ ευχαριστω απο δευτερα θα μαθω και εγω
Καλημέρα σε όλους σας.Είμαι σειρά του 95.Από την σχολή είχα καταθέσει ένσημα που είχα από το 1988.Το P.O.L. με αναφέρει σαν παλαιό ασφαλισμένο.Η σύνταξη μου και τα εφαπαξ θα υπολογιστούν σαν παλαιός ασφαλισμένος ή μόνο η σύνταξη?Έπίσης βλέπω στην εφαρμογή σας μία διαφορά 140 ευρώ περίπου στη σύνταξη νέου με παλαιού ασφαλισμένου.Είναι λόγω διαφορετικών κρατήσεων?Επίσης υπάρχει και μεγάλη διαφορά στα ΕΦΑΠΑΞ.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Είναι όλα όπως τα βλέπεις Γιάννη. Παλιός (Ασφαλισμένος) σε όλα, Οι διαφορές (σε σύνταξη & εφάπαξ) οφείλονται στις διαφορετικές κρατήσεις, τις οποίες (κρατήσεις) επίσης μπορείς να δεις. https://enstoloi.net/ergalia/neo-misthologio-2017/
Σας ευχαριστώ πολλή για την άμεση απάντησή σας.Να είστε πάντα καλά γεροί και δυνατοί.Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους σας.
Κύριε Καρασαββίδη καλημέρα σας. Μία ερώτηση αν επιτρέπεται. 18 έτη υπηρεσίας (16+2σχολη), αν αποχωρήσω από την αστυνομία παίρνω κάτι σε σύνταξη και αν ναι πότε;(τώρα ή στα 65) και αν αλλάζει κάτι σε όλο αυτό πληρώνοντας ταυτόχρονα την μάχιμη πενταετία. Ευχαριστώ πολύ
Κεφ. 2 (Ασφαλιστικό), παρ.3 (Τρόποι αποχώρησης ….. ) εδάφ. Γ (Αποχώρηση χωρίς σύνταξη) :
https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
Τη καλημέρα μου. Μήπως γνωρίζει να μου πει κάποιος η ο κ. Καρασσαβίδης εάν χρειάζεται να κάνω δύο αιτήσεις προς το Τ.Π.Δ αποδέσμευσης των εφάπαξ;(ΤΠΔΥ και ΤΑΠΑΣΑ) έχοντας πάρει δάνειο απο το Τ.Π.Δανείων;
Απαντήθηκε από το ΤΠΔ μέσου τηλεφώνου επιτέλους. Οι των πόλεων κάνουν αίτηση αποδέσμευσης από το ΤΠΔΥ και της Τέως Χωροφυλακής από το ΤΑΠΑΣΑ
Αίτηση αποδέσμευσης κάνεις προς το Ταμείο παρακαταθηκών που έχεις πάρει το δάνειο.
Δεν κάνεις προς το ΤΑΠΑΣΑ η το ΤΠΔΥ. Αφού κάνεις την αίτηση στο ταμείο παρακαταθηκών αυτό ενημερώνει το ταμείο ΤΑΠΑΣΑ η ΤΠΔΥ να σου αποδεσμεύσουν το ΕΦΑΠΑΞ.
Θα σου αποδεσμεύσουν το ποσό μέχρι η δόση να σου πάει στα 3/10 της ακαθάριστης σύνταξης. Ότι χρωστάς σε δημόσιο ακόμα και 1 ευρώ στην εφορία θα στο κρατήσουν. Τα κάνεις όλα ηλεκτρονικά δεν πας πουθενά.
Καλησπέρα σας.
κ. Αχιλλέα
δεν δύναται να γίνει υπολογισμός της σύνταξης της πυροσβεστικής, για αυτούς που έχουν προέλευση από την Σχολή Αξιωματικών ,θα γίνει προσεχώς η σχετική ενημέρωση ;
Γνωρίζει κάποιος γιατί το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα γράφει υπολογισμός σύνταξης βάσει Ν.4387/2016;
Γιατί αυτός είναι ο ασφαλιστικός – συνταξιοδοτικός νόμος.
Ευχαριστώ πολύ απλώς νόμιζα ότι ο βρουτσης άλλαξε τον νόμο το 2020.
Άλλαξε κάποιες διατάξεις του νόμου που εφαρμόζονται
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπερα καταταξη 28-12-1990 ηθελα να ρωτησω αν υπογραψω να παραμεινω αλλον ενα χρονο καθως το σεπτεμβριο θα πρεπει να υπογραψω αν θα φυγω με οριο ηλικιας η αν θα παραμεινω σε περιπτωση που υπογραψω να παραμεινω την επομενη χρονια μπορω να φυγω οποια στιγμη θελω δηλαδη εστω και 6 μηνες μετα?και αν υπαρχει καποια διαφορα επιδη θα υπογραψω να παραμεινω .ευχαριστω
Μπορείς να φύγεις όποτε θες από το νέο έτος, η αποστρατεία σου πλέον θα λογίζεται ως αποστρατεία με όριο ηλικίας.
Ευχαριστώ πολύ δηλαδή στη εφαρμογή λόγω ορίου ηλικίας σημειώνουμε και όχι αποστρατεία
Ναι.
Καλησπέρα γνωρίζει κάνει αν έγιναν οι πληρωμές ΒΟΕΑ Μαρτίου Απριλίου ;
Ναι με την Παρασκευή το πήρε η κόρη μου . Ολόκληρο γιατί είμαι συνταξιούχος του 2014
Καλησπέρα! Σήμερα ενημερώθηκα από το μετοχικό ταμείο στρατού σχετικά με το ΒΟΕΑ ότι το ποσό που είναι να λάβει ο γιος μου είναι 5.000 προκαταβολή συν 3 800 εκκαθάριση όταν και όποτε σειρά του 1995 θα ήθελα να μάθω αν κάποιος ξέρει να μου πει αν το ποσό αυτό είναι σωστό γιατί όταν μπήκα στη σελίδα και έβαλα όλα τα στοιχεία έβγαζε κάπου 11200 ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων είμαι συνάδελφος εν ενεργεία γυρίσεις
Βαθμός αρχιφύλακας ΜΑΥ