Σελίδα υπ' αριθ. 72 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 72 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Αλλάζει το βαθμολόγιο και το σύστημα κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ, Έρχεται παράλληλη επετηρίδα αλλά με κίνητρα.
http://www.politikanet.gr/2016/02/blog-post_816.html
Τα 3 χρόνια του «Ανθυπασπιστή» (Κονδύλη), ως χρόνος συντάξιμης υπηρεσία.
http://enomenithessaloniki.gr/index.php/2013-01-28-17-03-40/2013-01-31-00-10-55/1477-7653763576537
Ερώτηση 2.4 στις FAQ.
Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αστυνομικός να μου πει τι γίνεται με το εφάπαξ ( πως δηλαδή) το λαμβάνει κάποιος παραμένοντας στο Σώμα αφού έχει συμπληρώσει 35 έτη Υπηρεσίας.
Καλημέρα.Με λένε κώστα και αποστρατεύτηκα την 31-12-2014 λόγω ορίου ηλικίας.
μήπως γνωρίζει κανείς πότε θα πάρουμε το εφ άπαξ?
ΦΙλε Κώστα έχουμε αποστρατευτει την ίδια ημερομηνία με όριο ηλικίας. Αv κάποιος γνωρίζει κάτι ας μας πει.
περιμενουμε οι φακελοι μασ ειναι ετοιμοι περιμενουν καποια αποφαση
31-12–2014 αποστρατευθηκα για εφαπαχ πιστευω εωσ τον απριλιο να δοθει δεν μασ επειρεαζει κανενα καθεστοσ εμασ
Εάν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το άρθρο που παρέθεσα στην απάντησή μου θα μάθαινες ότι ο νόμος αφορά ΟΛΑ τα ταμεία πρόνοιας.
Από που προκύπτει το αυθαίρετο συμπέρασμά σου ότι δεν σε επηρρεάζει ένας νόμος που ψηφίστηκε και ισχύει από το 2014;
Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει κάτι που δεν έχει νομοθετηθεί ακόμα.
http://enstoloi.net/astynomia/comment-page-71/#comment-25051
Μέχρι να υπάρξει νεώτερη νομοθεσία ισχύει αυτό: http://enstoloi.net/exetasi-viosimotitas-metochikon-tamion/
Νέα ποσοστά κρατήσεων για το ΜΤΠΥ που αφορούν και συναδέλφους των σωμάτων ασφαλείας : http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/95669/oi-nees-kratiseis-tou-mtpy
Αφορά μόνο τους εν ενεργεία για τις κρατήσεις στο μισθό τους.
Φαίνεται ότι επηρεάζονται κυρίως οι ΔΥ λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου τους όπου υπάρχει προσωπική διαφορά.
Καλησπέρα.Η αναγνώριση του χρόνου της σχολής της αστυνομίας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας χρησιμεύει μόνο για να πάρεις ποιο γρήγορα το εφάπαξ Η κ σε κάτι άλλο ; Η επιλογή ισχύει έως 13 3 2016 στο ΤΠΑΣ ΤΠΥΑΠ
Ο χρόνος της σχολής είναι πραγματικός, απλά δεν γινόντουσαν οι κρατήσεις για εφάπαξ και αυτό αναγνωρίζεται για όσους θέλουν.
http://enstoloi.net/anagnorisi-astinomikis-scholis-gia-efapax/
Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τις παροχές του ταμείου αστυνομίας πόλεων που υπάγομαι σχετικά με το αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής για προικοδότηση που δίνεται σε καθε παιδί ανάλογη με αυτή του ταμείου χωροφυλακής ή αν υπάρχει επιλογή να γίνεται κράτηση για τον σκοπό αυτόν όπως έχουν την αντίθετη επιλογή οι ασφαλισμένοι στο ταμείο χωροφυλακής.Ευχαριστώ
Η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο από το συγκεκριμένο ταμείο (ΜΤΣ) στους μετόχους του (δηλαδή την τ. Χ/Φ) οπότε δεν ισχύει για εσάς (τ. Α/Π).
Θα χρειαζόταν ειδική νομοθεσία για τη θέσπιση αντίστοιχου βοηθήματος στο ταμείο σας (ΤΕΑΥΑΠ).
Κ.Καρασαββιδη οσοι αποστρατευτουν απο εδω και στο εξεις λογω ανικανοτητας στην υπηρεσια θα λαμβανουν συνταξη..εφαπαξ..ευχαριστω
Το μόνο που έχει αλλάξει για αυτή την κατηγορία συντάξεων (μέχρι σήμερα) μπορείς να το διαβάσεις στην παράγραφο δ. της ανάρτησης : http://enstoloi.net/proapetoumena-metra-oktovriou/
Οποιος έχει θεμελιωσει το 2014 ενδέχεται με το νέο ασφαλιστικό να παει σε άλλο καθεστώς;
Όλα είναι ακόμη ρευστά, μπορεί όλοι να πάμε σε νέο καθεστώς, ακόμα και αυτοί που θεμελίωσαν το 1995.
στο Δικαίωμα Σύνταξης στην ημερομηνια θεμελίωσης ζητα πληρες τα χρονια πχ 40 και οχι 39 5 και μια μερα
Μήπως έχεις και ένσημα ΙΚΑ;
Η στρογγύλευση των ετών ισχύει μόνο για το χρόνο ασφαλισης δημοσίου και όχι για το ΙΚΑ, πχ. τα 225 ένσημα είναι 0,75 συντάξιμα έτη και όχι 1.
Άρα εάν έχεις 39 συντάξιμα έτη δημοσίου και 299 ένσημα ΙΚΑ δεν θεμελιώνεις!
Αχιλλέα πάνω σε αυτό που λέει ο φίλος, εγώ έχω ΙΚΑ ένα χρόνο και κάτι μέρες αλλά έτσι και αλλιώς στο σύστημα δεν γράφει ένσημα αλλά μήνες και βάζω 12 μήνες και λέει ότι θεμελιώνω με 40έτη και όχι 39.5 γιατί;
Δεν πρέπει να στρογγυλοποιείς τους μήνες ΙΚΑ και γι’ αυτό υπάρχουν τα δεκαδικά στο πεδίο.
Διαιρείς τα ένσημα με 25 και βάζεις το αποτέλεσμα σε μήνες (πχ. 14,58 μήνες).
Ο νόμος αναφέρει ως απαίτηση τα 40 συντάξιμα και όχι τα 39,5.
38,5 δημοσίου και 1 έτος ΙΚΑ = 39 + 1 = 40 συντάξιμα.
39 δημοσίου και 0,5 έτος ΙΚΑ = 39,5 (δεν θεμελιώνεις).
Για αυτήν ειδικά την περίπτωση χρειάζεται βελτίωση η σελίδα.
Οσοι εχουμε θεμελιώσει μέχρι 12/2014 ενδέχεται με το νεο ασφαλιστικό να μη ισχύει; κ να πάμε 67;η 40 Χρονια υπηρεσίας;
http://www.bloko.gr/2016/01/blog-post_961.html
Τα πάντα ρει, φίλε Τάκη.
http://www.bloko.gr/2016/02/170.html
Κάθε μέρα και μια καινούργια φήμη.
Σε δουλειά να βρισκόμαστε!
Φίλε δεν τα κόβω για φήμες. Παπαγαλάκια που μας τα περνάνε σιγά – σιγά, να τα χωνέψουμε , να τα γνωρίζουμε, να τα θεωρήσουμε δεδομένα, να μην αντιδράσουμε. Ξέρεις π.χ. ότι θα πάρεις περίπου 50.000 εφάπαξ. Σου τρώνε το μυαλό με αυτά, αγχώνεσαι, στρεσάρεσαι, αναζητάς την αλήθεια, νιώθεις να κινδυνεύουν τα χρήματά σου και σου δίνουν κανά 30.000 στο τέλος και λες δόξα το θεό και μη χειρότερα. Είσαι και ευγνώμων δηλαδή, ευχαριστημένος δέχεσαι την εξέλιξη γιατί σε είχαν προετοιμάσει για χειρότερα. Άσε που πιστεύεις ότι έσωσες και τη χώρα με τα 20.000 που σου κρατήσανε. Κάπως έτσι δουλεύει και δούλευε το σύστημα.
kostastam,
Δεν διαφωνώ με τη γενική θεώρησή σου για τη διαρροή δήθεν ειδήσεων από “παπαγαλάκια”.
Όμως έχουμε δει τόσα πολλά νούμερα αναφορικά με την περικοπή των εφάπαξ (από 5% έως 40%), ώστε να μην ξέρουμε τί να πιστέψουμε.
Χαρακτήρισα “φήμες” τις παραπάνω “ειδήσεις”, καθώς δεν αποτελούν, ακόμα, ψηφισμένη νομοθεσία.
Ειναι ακριβως οπως τα περιγραφεται.Εγω ομως πως πρεπει να κινηθω,να το αποδεχθω και μετα να κανω προσφυγη η να κανω καποια αλλη κινηση που θα με συμβουλευαται.Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση.
Εφόσον είναι να λάβεις το εφάπαξ σου τώρα σύντομα οπως λές, περίμενε να δεις τι θα πάρεις πρώτα, δηλαδή με ποιο μισθολόγιο θα το υπολογίσουν και αν θα ισχύσει αυτό που σου είπαν προφορικά (και που μπορεί να μην ισχύει), και μετά βλέπεις τι ενέργειες θα κάνεις. Και όλα αυτά γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σου το παγώσουν μέχρι να πάρουν την απόφαση αν κάνεις τώρα κάποια κίνηση.
Αχιλλέα καλησπέρα. διαγράφηκα τον νοέμβριο του 2015 από την ΕΛ ΑΣ και περιμένω τη σύνταξή μου τέλος απριλίου ή του επομένου μήνα. Σύμφωνα με την κρυφή εγκύκλιο απο το λογιστήριο λέει ότι οι συντάξεις που εκκρεμούν θα υπολογιστούν με τον νόμο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ-ΛΟΒΕΡΔΟΥ αλλά με τα νέα όρια υπολογισμού. Τι σημαίνει αυτό για μένα? Με ποιο τρόπο υπολογισμού θα πληρωθώ εάν γνωρίζεις. Δηλαδή με τον τρόπο με μια μικρή μείωση όπως και εσύ αναγράφεις στην αρχική σου σελίδα ή με τον που λέει 200 ευρώ μείον?
Έίχα γράψει και άλλα και δεν τα εμφανίζει. Ο πρώτος τρόπος υπολογισμού είναι ο και ο δεύτερος ο (νόμος Κατρούγκαλου)
Παναγιώτη έχουν πάει σε εισηγητή τα έγγραφά σου?
Όχι Βασίλη μέχρι στιγμής. Απλώς την υπολογίζω τέλη Απριλίου ή Μαίου όπως συμβαίνει και με τους συναδέλφους μου.Διορθώνω η διαγραφή μου είναι την 30-10-2015.
ειχα καταταγει στην ΕΛ-ΑΣ την 10/5/1985 και ημουν στο ταμειο της Ε.Χ.Απολυθηκα την 12/12/2012 με μισθολογειο του 2011.Το εφαπαξ πρεπει να το παρω την 19/3/2016 αφου τα 30 ετη ειναι προυποθεση.Στο ΤΕΑΠΑΣΑ που ρωτησα μου ειπαν οτι θα το καταβαλουν κανονικα απο την 19/3/2016 αλλα με το μισθολογειο του 2011 και οχι το αναπροσαρμοσμενο του 2015.Αν θελω μου προτεινουν να κανω προσφυγη,και αν δικαιωθω,θα μου το αποδοσουν μετα.Ειναι αυτο σωστο΄΄
ΦΕΚ 625 Β/13-3-2014
Άρθρο 1
1. Μέτοχοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (ΤΠΑΣ) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ), που έχουν ασφαλισθεί σε αυτό μέχρι την 31−12−1992 και διαγράφονται ή απολύονται από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.169/2007 (Α−210) λαμβάνουν εφάπαξ βοήθημα με βάση τα μισθολογικά δεδομένα που ισχύουν την ημερομηνία διαγραφής τους.
Το μισθολόγιο του 2011 είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναπροσαρμόστηκε τέλος 2014 κατά 50% όπως είχε μειωθεί με το μισθολόγιο του 4093/2012.
Αφού απολύθηκες το Δεκέμβριο του 2012, κατά τη διαγραφή σου ισχύει το τωρινό μισθολόγιο, με ημ/νία ισχύος 1-8-2012.
Το αρχικό ΦΔΜ που πήρες το Δεκέμβριο του 2012 (με μισθολόγιο 2011) έχει ήδη ακυρωθεί δύο φορές (στις αρχές του 2013 και στο τέλος του 2014) και έχει αντικατασταθεί με καινούριο με βάση το ισχύον μισθολόγιο.
Ομοίως η σύνταξή σου έχει ήδη αναπροσαρμοστεί με βάση το νέο ΦΔΜ (μισθολόγιο 2015) και λογικά αυτη τη στιγμή λαμβάνεις αναδρομικά (στη σύνταξη) ακριβώς για αυτό το λόγο.