Σελίδα υπ' αριθ. 783 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 783 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Χαίρετε. Ήθελα να ρωτήσω, εάν κάποιος αρχιφύλακας ΜΑΥ προαχθεί σε ανθυπαστυνόμο μέσω σεμιναρίου λόγω του ότι έχει συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας του αποστρατεύεται ως Υ/Α’ ; Εάν ισχύει αυτό, για να πάρει τη σύνταξη του Υ/Α’ θα πρέπει να παραμείνει στο βαθμό του ανθυπαστυνόμου υποχρεωτικά για ένα ακόμα έτος; Ευχαριστώ.
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-747/#comments ,
Δημήτρης 3 Νοέ. 2025 18:46 . Ρίξε μια ματιά.
Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Αν χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία. Έτος γέννησης 1968. Κατατάχθηκα στο σώμα ως συνοριακούς το 2000. Και θα φύγω με όριο ηλικίας. Για τις πληροφορίες που αναφέρεις στο σάιτ θα σου ήταν εύκολο να μου υποδείξεις που ακριβώς είναι; Και πάλι ευχαριστώ.
Στο link που σού έστειλα ,https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-747/#comments , στην σελίδα 747, θα πας στην ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 18:46 και θα διαβάσεις ανάλογο ερώτημα με το δικό σου, που είχα θέσει στον κ. Καρασαββίδη και την συζήτηση που ακολούθησε.
Η παραπομπή σε συγκεκριμένο σχόλιο του site γίνεται πολύ απλά χωρίς να χρειάζονται περιγραφές ημερομηνίας, ώρας, σχολιαστή κλπ.
Διεύθυνση δεν έχουν μόνο οι σελίδες των σχολίων, αλλά κάθε ένα σχόλιο έχει τη δική του αποκλειστική διεύθυνση που περιέχει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό σχολίου.
.
Όταν επιλέγεται ένα σχόλιο, στο επάνω δεξιά μέρος του πλαισίου εμφανίζονται δύο συνδεδεμένοι κρίκοι, που γενικά είναι το σύμβολο ενός link στο διαδίκτυο.
Πατώντας στους κρίκους αντιγράφεται (copy) η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολίου και μεταφέρεται (paste) ως παραπομπή, πχ. https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-747/#comment-139764
Καλησπέρα και από εμένα .Σήμερα με ενημέρωσε η γραμματεία μου ότι είμαι εκτός οργανικών θέσεων και ότι περί τις αρχές Σεπτεμβρίου θα μου έρθει η διαγραφή.Την αίτηση αποστρατείας την έκανα τέλη Ιουνίου.Μπορει κάποιος που γνωρίζει να μου πει εάν στην μισθοδοσία του Αύγουστου θα πληρωθώ κανονικά; Ευχαριστώ πολύ
Καλημερα.
Μετα απο αιτηση αποστρατειας προς την 29η Ιουνιου προηχθη εκτος οργανικων θεσεων στον βαθμο Υ/Β και τεθηκα εκτος υπηρεσιας την 8.7.26
Η αποφαση προαγωγης αναφερει οτι η αποστρατεια θα γινει 30 ημερες μετα τη προαγωγη.
Υπαρχει περιπτωση και να καθυστερησει πολυ περισσοτερο?
31/8 η διαγραφή…ναι μεν γράφει 30 ημέρες αλλά στην ουσία είναι η τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα που βγήκε το φεκ
Ευχαριστω πολυ
Δεν θα δημοσιευθει σε ΦΕΚ ομως.
Μηπως γιατι ειμαι Αρχ.ΜΑΥ.
καλησπερα σε ολους.εαν υποβαλω αιτηση αποστρατειας μεσα στον Σεπτεμβρη και την επομενη της αιτησεως παρω τις αδειες του 26 (ΚΑ-ΒΑ) ποσο καιρο μετα ερχεται η διαγραφη?Παρακαλω μονο οποιος συναδελφος γνωριζει να απαντησει.Ευχαριστω!!
Μετά την αίτηση το εκτός οργανικών έρχεται συνήθως μέσα σε 15 μέρες. Αλλά πάντα έχει σημασία πότε θα συνεδρίαση η εκάστοτε επιτροπή. Γιατί άλλη επιτροπή σου δίνει τον καταπληκτικό βαθμό και άλλη σε αποστράτευση.Παντως οι 15 μέρες είναι κάτι που ισχύει συνήθως. Υ.Γ.Μπορεεις πάντα να μην υπογράψεις και να περιμένεις την πρώτη Δεκεμβρίου για να τεθεις αυτοδικαια εκτός οργανικών.
ευχαριστω
Γιώργο εάν εννοείς με το όριο ηλικίας αυτεπάγγελτη αποστρατεία που υπογράφουμε η όχι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (το έγγραφο με τα ονόματα βγαίνει τον Αύγουστο)η διαγραφή πάντα γίνεται τέλος Δεκεμβρίου και μέχρι 30/11 να έχεις πάρει όλες τις άδειες διότι τον Δεκέμβριο θα είσαι εκτός οργανικών θέσεων.
Εάν δεν έχεις το όριο ηλικίας ή έχεις το όριο ηλικίας και θέλεις να κάνεις αίτηση πριν τις 30/9 ,υπολόγισε 15 ημέρες πάνω κάτω να εκδοθεί το ΦΕΚ όποτε να έχουν τελειώσει και οι άδειες Απο την ώρα που θα βγει το ΦΕΚ και θα σε έχει εκτός οργανικών θέσεων θα γνωρίζεις ότι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα θα γίνει η διαγραφή σου
Άρα συνάδελφε τις άδειες τις παίρνεις πριν κάνεις την αιτηση αποστρατείας;σκέφτομαι να κάνω 1 απριλιου του 2027.
Εγώ 10 Φεβρουαρίου. Αν ζω μέχρι τότε.
ευχαριστω
ευχαριστω,δεν φευγω με το οριο ηλικιας αλλα με αιτηση.Αρα απο την μερα εκδοσεως του ΦΕΚ κ μεχρι να ερθει η διαγραφη ολο αυτο το διαστημα δουλευω κανονικα στην υπηρεσια?
Καλησπέρα Γιώργο.
.
Πέραν των σχολίων που έχουν γραφεί κατά καιρούς στο παρόν site καθως και των βοηθητικων ενοτητων και εργαλειων του κ. Καρασαββίδη, μπορείς να μπεις στο http://www.mitos.gov.gr που είναι ιστοσελίδα κρατικη για διαδικασίες, αιτήσεις κλπ που μας αφορούν, πληκτρολογείς στην αναζήτηση για αίτηση αποστρατειας και σου εμφανίζει αυτά που σε ενδιαφέρουν.
.
Καλό απόγευμα σε όλους.
ευχαριστω
Αν κανω αίτηση παραμονής το σεπτέμβριο πρώτη φορά μπορώ αν μετανιώσω να δηλώσω να φύγω μεσα στον ιδιο χρόνο η πρεπει να αλαξει η χρονια
Πρέπει να αλλάξει η χρονιά.
Ευχαριστω
Καλησπέρα σε όλους.
.
Έχω μια απορία και θα παρακαλούσα για μια απάντηση, βοήθεια, όποιος γνωρίζει.
.
Έχω καταταγεί 19.06.1995. Νέος ασφαλισμένος. Θητεία 23 μήνες αναγνωρισμενη. Ταμείο ΑΠ.
.
Στο site, εχω δει στις εφαρμογές τι σύνταξη, εφάπαξ κλπ θα πάρουμε.
Η απορία μου είναι ότι ενώ της ΑΠ, δικαιουμαστε δύο εφάπαξ, δεν γνωρίζω εάν προσωπικά δικαιούμαι τα 2 εφάπαξ, ή εάν έχουν γίνει κρατήσεις και για τα δύο. Πως θα μπορούσα να ξέρω;
.
Καλό μεσημέρι σε όλους.
Σειρά και τα 2 δικαιούσαι που σου βγάζει το site.κ εγώ ΑΠ είμαι.θα σου απαντήσει κ ο κύριος Αχιλλεας .
Σειρα και τα δυο τα παιρνεις .Εαν θες να σιγουρευτεις απλα κοιτα τις κρατησεις στην μισθοδοσια σου.
Συμπλήρωσε την εφαρμογή Μισθολόγιο 2026 για να δεις τι αφορά η κάθε μία κράτηση που εμφανίζεται στο μηνιαίο φύλλο μισθοδοσίας σου, ελέγχοντας ειδικά το ποσό ΤΠΔΥ.
Σας ευχαριστώ θερμά κ. Καρασαββίδη για την απάντηση σας, καθώς επισης και τους ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ, και Ιωάννη.
.
Να είσαστε καλά και να έχετε ενα υπέροχο καλοκαίρι.
Συνάδελφε καλησπέρα.Δικαιούσαι δύο ΕΦΑΠΑΞ.Ένα του πρώην Τ.Π.Δ.Υ. και ένα του ταμείου της Πόλεων.Στην μισθοδοσία σου υπάρχουν οι κρατήσεις.
Καλημέρα Γιάννης και σε όλους τους συμμετέχοντες.
.
Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου.
Να είσαι καλά.Ειδα σήμερα τις κρατήσεις στην μισθοδοσια και είναι όπως τα λες και όπως ακριβώς τα είχε πει και χθες ο κ. Καρασαββιδης.
.
Καλή συνέχεια σε όλους.
ειμαι ανθυποπλοιαρχος του Λιμενικου Σωματος με ετος καταταξης 04-09-1995
1.εχω πληρωσει την μαχιμη πενταετια .
2. εχω παρει την αποφαση βεβαιωσης καταμετρησης ενσημων 289 ενσημα 11,5 μηνες
3. εχω κανει την αιτηση αναγνωρισης τριετιας απο το 2024 στο βαθμο του σημαιοφορου.
Απο 04-10-2026 μπορω να κανω αιτηση αποστρατειας εχοντας 31 χρονια + 01 μηνα + μαχιμη πενταετια 36 χρονια +01 μηνα + 11,5 μηνες ενσημα ΙΚΑ = 37 ΧΡΟΝΙΑ + (03) ΤΡΙΕΤΙΑ = 40 ΧΡΟΝΙΑ χωρις να πληρωσω την στρατιωτικη θητεια;
Καλημέρα σας, επειδή πριν ένα χρόνο έγινα Σημαιοφόρος , πρέπει να κάνω αίτηση αναγνώρισης τριετίας;
κ. Καρασαββίδη γειά σας ! Θα ήθελα να θέσω τα κάτωθι ερωτήματα:
α) Εάν έχεις συμπληρώσει και υποβάλλεις αίτηση παραμονής για εναν ακόμη χρόνο , την οποία ανακαλείς τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου, πόσο χρόνο κάνει να εκδοθεί η διαγραφή σου; Σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι έναν μήνα πριν θα είσαι εκτός οργανικών θέσεων ή εφαρμόζεται κάτι διαφορετικό;
β) Πριν καταταγώ (19-6-1995) έχω ένσημα 50 μηνών ΙΚΑ. Στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης που έχετε στην εφαρμογή, υπολογίζεται τυχόν αναλογική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ για τους 50 μήνες εργασίας στο συνολικό τελικό ποσό σύνταξης ή δικαιούμαι τυχόν αναλογικό με την συμπλήρωση των ορίων συνταξιοδότησης που ισχύουν στον ΕΦΚΑ; (αποχωρώ απο το Σώμα με όριο ηλικίας )
Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο σας !!!
Στο α) ερώτημα σου( πχ )εάν κανεις αίτηση 29/3 /27 έως 15.4.2027 να έχουν τελειώσει οι άδειες σου και θα βγει το ΦΕΚ που σε έχει εκτός οργανικών θέσεων έως τη τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα δηλαδή την 31/5/2027 όπου θα είναι η διαγραφή σου από το σώμα…….1/6/2027 συνταξιούχους.
Στο β) ερώτημα έχει ως εξής..
50 μήνες είναι 4 χρόνια και δύο (2) μήνες δηλαδή 50μηνες είναι…1250 ένσημα…1250/25=50 μήνες.
Τώρα το πώς υπολογίζεται έχει να κάνει με τα βαρέα η όχι..το σύστημα δε μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς ένσημα είναι..πάντως είναι ακριβείς οι υπολογισμοί…
Επίσης πρέπει να προσέξεις εάν τα ένσημα είχαν και ΙΚΑ-Ετεαεπ (επικουρικό)
Γνώμη μου να προσέξεις καλά το πότε αλλάζεις κλιμάκιο σύμφωνα με το στρατό που έχεις είτε τον αναγνωρίσεις είτε όχι!
Ευχαριστώ !!!
“‘να προσέξεις καλά το πότε αλλάζεις κλιμάκιο σύμφωνα με το στρατό” – Αντονιο ποτε συμφερει να φυγεις σε σχεση με την αλλαγη κλιμακιου βαση στρατου?
Καλησπέρα κ. Καρασαββίδη. Λιμενικός με διπλά εξάμηνα στα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών, μέχρι τώρα υπολόγιζα τη σύνταξή μου τικάροντας την επιλογή επιδόματος “Υ/Χ-Κ/Δ” στον πίνακα των εξαμήνων. Τώρα επέλεξα την επιλογή “ειδικών αποστολών” που προσθέσατε στα επιδόματα και υπολόγισα τη σύνταξή μου με τα ίδια δεδομένα που συμπλήρωνα μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να βγαίνει μειωμένη κατά 160€ περίπου. Έχει αλλάξει κάτι η κακώς επέλεγα μέχρι τώρα το επίδομα “Υ/Χ-Κ/Δ” ? (Το επέλεγα βέβαια σαν το πιο σχετικό με την ειδικότητά μου Κ.Ε.Α./Λ.Σ.). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το Υ/Χ-Κ/Δ είναι η περίπτωση του άρθρου 1 παρ. 2 της ΚΥΑ καθορισμού των εξαμήνων, ενώ το ΚΕΑ είναι η περίπτωση του άρθρου 1 παρ. 5.
Η σχετική ΚΥΑ για το Λιμενικό υπάρχει στην παρ. Ε του άρθρου που αναφέρεται στο επάνω μέρος της εφαρμογής υπολογισμού των εξαμήνων.
.
Σε κάθε περίπτωση όταν επιλέγεται κάποιο είδος εξαμήνου εμφανίζεται πάντα το ποσό στην τελευταία στήλη (ΠΟΣΟ / ΕΤΟΣ) και μπορείς να ελέγξεις εάν συμφωνεί με το ακαθάριστο επίδομα που λαμβάνεις.
Σας ευχαριστώ
Καλησπέρα κύριοι.Ειμαι σειρά κομμένη 89 και μπήκα 23-1-95.Εχω ποινή 6 μήνες ΑΡΓΙΑ με απόλυση από 13/06..Τον βαθμό του Ανθυπαστυνομου δεν τον πήρα λόγω εκκρεμότητας της υπόθεσης από 13/3/2000…Η απόφαση του ποινικού ήταν ένοχος ατιμώρητος.Τον βαθμό αν πάρω σύνταξη τον χάνω;Αν παραμείνω τον παίρνω;;Και από πότε;; Υπάρχει περίπτωση αναδρομικά;; Μπορώ να τον διεκδικήσω με κάποιο τρόπο;;;
Ένα τηλεφώνημα στο γραφείο προσωπικού..θα σε ενημερώσουν πλήρως!Σειρά σου 1/95 με διμηνη αργία από το 2010 έγινε κανονικά στα 28 χρόνια υπηρεσίας λόγω ότι μπήκε μεγάλος σε ηλικία
Την καλησπερα μου σε ολους Μια ερωτηση παρακαλω Ηλικιακα ειμαι 56,5 ετων με 35,5 ετη υπηρεσιας αστυνομος β στο βαθμο με παραμονη κατοπιν πρωτης αιτησης για παραμονη το 2026 τελη του 2025 Μεχρι ποτε δυναμαι να παραμεινω στο σωμα Ευχαριστω πολυ και καλο καλοκαιρι
Άλλες 6 αιτήσεις παραμονής έχεις ακόμα..
Καλησπέρα σας, πληρώθηκα 2 μήνες επιπλέον μισθούς ενώ είχα διαγραφεί ,στην εκκαθάριση μου βγάζουν 4000 ευρώ περίπου εάν και έλαβα 3700ε .Στο μηνιαίο αναλυτικό σύνταξης γράφει κρατήσεις 108 ε χωρίς να αναγράφει για πόσες δόσεις ,πώς μπορώ να το μάθω για πόσες δόσεις;
Ευχαριστώ πολύ!
Δεν έλαβες μόνο 3.700 € διότι αυτό που λαμβάνουμε δεν είναι το πληρωτέο αλλά το φορολογητέο ποσό και αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο: Ανάλυση ποσών φορολογικής δήλωσης
.
Δηλαδή πέραν των 3.700 € που σου κατατέθηκαν στην τράπεζα, κατατέθηκε από την αστυνομία και το αντίστοιχο ποσό φόρου στην εφορία επ’ ονόματί σου, το οποίο θα μείωνε τον ετήσιο φόρο σου.
Οπότε επιστρέφεις το πλήρες φορολογητέο ποσό που εισέπραξες, δηλαδή και το πληρωτέο και το φόρο.
κ.Καρασαββίδη να ρωτήσω γιατί με αφορά η ίδια περίπτωση. Το ποσό που αποδόθηκε στην Εφορία από τους μισθούς, για τους ίδιους μήνες αποδόθηκε και από τον ΕΦΚΑ από τις συντάξεις. Οπότε διπλοαποδόθηκε. Αυτό το παραπάνω ποσό, θα μας επιστραφεί επί της ουσίας με την εκκαθάριση της δήλωσης για τα εισοδήματα του 2026 ;;;;;
Θα γινει εκκαθαριση με επομενη φορολογικη δηλωση και θα σου επιστραφουν οι εξτρα φοροι.
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-691/#comment-132229
Με διαγραφη τον Ιουλιο μετα απο ποσο καιρο θα αποδοθει η πρωτη συνταξη?
Καλημέρα συνάδελφε διαγραφή 1/6/2026 πληρώθηκα πρώτη σύνταξη τέλος Ιουλίου.
Καλημέρα συνάδελφε πότε έκανες τήν αίτηση αποστρατείας και σε πόσο καιρό σου ήρθε η διαγραφή;
Καλησπέρα συνάδελφε εγώ την αίτηση την έκανα στα μέσα Μαρτίου και διαγράφηκαν 1/6/2026!!!!
Δεν υπάρχει διαγραφή 1η του μηνός, προφανώς διαγράφηκες 31 Μαΐου 2026.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση Θανάση άρα πληρώθηκες και μέχρι τον Μάϊο;
Καλησπέρα εγώ που δήλωσα 29-06 πότε να υπολογίζω για διαγραφή ;Τέλος Αυγούστου; Ευχαριστώ
Το ΜΤΣ ποτε θα αποδωσει το δικο του μερισμα, πρωτη συνταξη τελος Απρίλιου 2026 (συνταξη Μαιος 2026) με διαγραφη 31/10/25 ; Το ΤΕΑΕΧ σε ενα μηνα απο τη πρωτη συνταξη το αποδιδει, το ΜΤΣ ακομα.
Υπομονή….Μήπως και περάσει του Δενδια, και γίνει η ενοποίηση των Μετοχών Ταμείων, αλλιώς δεν μας, βλέπω καλά…ίδωμεν…
οταν ενοποιουνται ταμεια καποιο ειναι προβληματικο συνηθως και επιβιωνει απο αλλο, αλλα ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ που λεει να τα κανει ενα ειναι αυτονομα και σε καμια περιπτωση δε θα εχουν ωφελος προς τα πανω….. σε ποσο διαστημα συνηθως ως ταμειο θα δωθει στη συνταξη αυτο ρωτησα, τα 120 ευρω που λεει η εφαρμογη…
ΜΤΣ: ε.α. 66.000, ε.ε. 56.000
ΜΤΝ: ε.α. 16.000, ε.ε. 18.000
ΜΤΑ: ε.α. 13.000, ε.ε. 17.000
Πάμε για φούντο? ΟΧΙ.
Επειδή τα νούμερα (συνήθως), εξαπατούν, μόνο το ATTICA, ιδιοκτησίας Μ.Τ.Σ. εξομαλύνει τα πράματα, αν φανταστεί κανείς ότι, το μηνιαίο μίσθωμα ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ. (παρα τις τρέχουσες δικαστικές διαμάχες, περί τούτου).
Καλα ας μην αλλαζε τα ποσοστά που παίρνει πλέον το Μ.Τ.Σ . σε 44% των συνολικών εσόδων που προκύπτουν από την ενιαία κράτηση 6% στις συμβάσεις εξοπλιστικών , και θα έβλεπες το μέρισμα στα 60 ευρώ…μονο το Μ.Τ.Σ. για το 2025 πήρε 32.000.000..
Μια τραγική ημέρα για το πυροσβεστικό σώμα η σημερινή φθάνει στο τέλος της.Τρεις νεκροί συνάδελφοι και δύο στο νοσοκομείο με εγκαύματα!Ο θεός ας αναπαύσει τις ψυχές τους και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους.Ολοι οι υπόλοιποι που αγωνιζομαστε καθημερινά στο πεδίο κάτω από αντίξοες συνθήκες και χωρίς καμία απολύτως στήριξη από κανέναν παρά μόνο από τον συνάδελφο μας ας κάνουμε ότι είναι δυνατόν να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας και το φετινό καλοκαίρι χωρίς να θρηνήσουμε άλλα θύματα και τραυματίες!Ο θεός να βάλει το χέρι του….