Σελίδα υπ' αριθ. 35 με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 35 με σχόλια ειδικά για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Κύριε Καρασαββίδης θα ήθελα μια απάντηση κανοντας μια αίτηση για παραμονή στην υπηρεσία ένα πριν από αυτεπάγγελτη αποστρατεια λόγω κατάληψης ηλικίας στον βαθμό 50 η 54 ο χρόνος παραμονής με αίτηση προσμετράται στη σύνταξη και εφάπαξ;
Σάκη κοίτα Συχνές Ερωτήσεις FAQ (δεξιά στην σελίδα του παρόντος site) άρθρο 2.3 τρόποι αποχώρησης. Δεν γνωρίζω αν προβλέπεται αίτηση παραμονής κατά την κατάληψη ορίου ηλικίας στον εκάστοτε βαθμό για 50 ή 54 (για Ακστη ή Ανθστή) στις Ε.Δ., τουλάχιστον για τώρα. Πάντως όσο είσαι, με οποιονδήποτε τρόπο, εν ενεργεία και καταβάλεις εισφορές, αυτές προσμετρούνται και για σύνταξη και για εφάπαξ.
Καλησπέρα.Θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάτι σχετικά με τον υπολογισμό των αναδρομικών.Το καθαρό ποσό (μετά φόρου 20%) που δικαιούμαστε είναι το πληρωτέο ή αυτό που εμφανίζεται με πράσινο χρώμα.Και επίσης απο το ποσό αυτό πρέπει να αφαιρέσουμε τα χρήματα που έχουμε πάρει (εννοώ το 50%) για το 2012 εως και 2014 ή έχει υπολογιστεί αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και τα 2 είναι πληρωτέα, το πρώτο είναι ανά μήνα, εάν πολλαπλασιάσεις με τους μήνες βγάζεις το δεύτερο.
Δεν αφαιρείς τίποτε γιατί η πρώτη στήλη είναι οι αποδοχές μετά την πρώτη αποκατάσταση του 50%.
Τροποποίηση της 871.1/27/11 Ιανουαρίου 1985 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Οικονομικών «Βοήθημα δημιουργίας οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας στα παιδιά των ενεργών μετόχων και μερισματούχων του Μ.Τ.Ν.» (Β΄ 359), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A51%CE%956-10%CE%A6?inline=true
Κύριε Καρασσαβιδη Γεια σας.
Ευχαριστούμε για τις προσπάθειες σας για ενημέρωσή επί των οικονομικών θεμάτων που μας αφορούν. Επειδή πρόκειται να υποβάλλω την παραίτησή μου μέχρι τέλους του χρόνου, που μπορώ να δω τι σύνταξη δικαιούμαι;
Στην παράμετρο σύνταξη ΓΕΝ 2017 ή ΓΕΝ 2019;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
ΓΕΝ 2019, Νέα ΕΦΚΑ, Μαρία.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Τάκης!!!
ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 50% ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ,Ο ΒΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΥ ΤΙ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΕΧΕΙ? ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ?ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ?
Μάλλον δεν διάβασες την παρ. Δ του άρθρου (ειδικά την υποπαράγραφο Δ.2).
Από 24/10 υπάρχουν 12 νέες σελίδες υπολογισμού στο μενού του site με ένδειξη έτους 2019.
Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να σας κάνω μία ερώτηση.Εγώ αποστρατεύτηκα το 2012 Μάιο αλλά το εφάπαξ μου το πήρα Οκτώβριο του 2012 10/10/2012. Δικαιούμε αναδρομικά στο εφάπαξ για να κάνω αίτηση.Ευχαριστώ εκ των προτέρω.
Όχι γιατί το εφάπαξ σου υπολογίστηκε με το μισθολόγιο πριν από τις μειώσεις.
Εάν συμπληρώσεις τη νέα σελίδα “Εφάπαξ ΓΕΝ (2019)” θα δεις ότι τα ποσά συμφωνούν ακριβώς με την ανάλυση του εφάπαξ που σου έστειλε ο ΕΛΟΑΝ.
γνωριζει κανεις εαν τα μελη των αποστρατων δεν μπορουν να βγαλουν πανοραμικες στο ΝΝΑ συφνωνων διαταγησ του διευθυντη?
Γνωριζει κανεις για την ταυτοποιηση που πρεπει να κανουμε στο ΝΝΑ?
Θα πρέπει να έχεις ένα email,στο οποίο θα έχεις κάνει σύνδεση,γιατί θα σου στείλουν ένα link επιβεβαίωσης.Στην συνέχεια θα πρέπει να μπεις στην σελίδα:https://ekelynna.stag.opsyed.army.gr/
Θα βρεις την επιλογή:Δεν έχετε διαπιστευτήρια;Αποκτήστε εδώ(Βρίσκεται στην τελευταία γραμμή στην επιλογή σύνδεση).Επιλέγοντας το,θα σου ανοίξει η επιλογή:Εγγραφή Νέου Χρήστη.Εκεί καταχωρείς το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ,και το επώνυμό σου,(κεφαλαία ελληνικά).Αφού τα καταχωρήσεις, πατάς αναζήτηση.Θα ανοίξει μία σελίδα με τα στοιχεία σου και θα σου λέει να επιβεβαιώσεις(εάν θυμάμαι καλά),καθώς και να γράψεις το email σου.Τότε θα σου στείλουν ένα link στο email που δήλωσες,για να κάνεις την επιβεβαίωση εγγραφής
Μόλις πατήσεις στο link,θα σε μεταφέρει στην σελίδα του ΗΚΕΛΥ, εκ νέου,ΚΑΙ θα ξεκινήσεις την εγγραφή σου,επιλέγοντας όνομα χρήστη,και κωδικό πρόσβασης.Πρόσεξε τι ακριβώς σου λέει να χρησιμοποιήσεις από χαρακτήρες, για να μπορέσει το σύστημα να τα κάνει δεκτά.Και βέβαια να τα γράψεις κάπου για να τα θυμάσαι.Όταν σε αφήσει να μπεις στην σελίδα βλέπεις ποια τα στοιχεία σου κανονικά. Εκεί καταχωρείς την διεύθυνση κατοικίας σου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας που σου ζητάει,καθώς επίσης τι σχέση έχεις με το Ναυτικό.(π.χ Δικαιούχος, Αξ/κος στέλεχος Π.Ν ε.ε, ή Ανθ/στης κ.α.). Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα κάνεις και για τα μέλη σε περίπτωση που υπάρχουν.(Γονείς, τέκνα, Αδέλφια κ.α) μόνο που θα αλλάξεις την σχέση με το ναυτικό.Δηλ. Μέλος, και Γονέας ή αδελφός/η στελέχους Π.Ν ε.ε. Όταν ολοκληρώσεις όλες τις εγγραφές ηλεκτρονικά,κάτω από το όνομα θα παρατηρήσεις ότι θα γράφει:Μη Πιστοποιημένη Κατηγορία Λήπτη Υγείας.Για να γίνει η πιστοποίηση, θα πρέπει να πας στο Ν.Ν.Α, στον δεύτερο όροφο, στο γραφείο που υπάρχει πίσω από την γραμματεία των ραντεβού.Εσύ που είσαι ο δικαιούχος,θα πρέπει να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο υγείας,την ταυτότητά σου, ή ταυτότητα αποστράτου καθώς… Διαβάστε τη συνέχεια »
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν έχεις πάρει δάνειο απο το Παρακατηθηκών, σου παρακρατάνε το Εφαπαξ για εξοφληση του Δανείου ή το παιρνεις και παει η δόση στη σύνταξη?
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ
Γνωρίζουμε αν πρόκειται να μειωθεί το κόστος εξαγοράς των 3 πλασματικών ετών πέραν της πενταετίας για κατάταξη έως το 1995;
Δεν έχει οριστεί ακόμα επίσημα το κόστος εξαγοράς της τριετίας που προβλέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 22 του Ν3865/2010.
Την 30/6/2017 εκδόθηκε η εγκύκλιος με ΑΔΑ: 6ΥΞΙ465ΧΠΙ-ΚΥΟ με την οποία καθορίζεται, μεταξύ άλλων, ο υπολογισμός εισφοράς αναγνώρισης για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Σε αυτή (παράγραφος 10 σελ. 10) αναφέρεται ότι για το δημόσιο θα εκδοθεί νεότερο έγγραφο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΛΚ.
Από τότε η μόνη σχετική με το θέμα εγκύκλιος που έχει εκδοθεί είναι η ΑΔΑ: 7ΑΛ2465Θ1Ω-Α46 την 8/6/2018 που καθορίζει τις εισφορές για τους λογιζόμενους στο διπλάσιο χρόνους. Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις αναμένεται ακόμα έκδοση εγκυκλίου.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι όταν εκδοθεί η εγκύκλιος θα προβλέπει να γίνεται η αναγνώριση με την καταβολή από τον ασφαλισμένο, του συνόλου των εισφορών κλάδου σύνταξης (εργοδότη και ασφαλισμένου) για κάθε μήνα αναγνωριζόμενου χρόνου ασφάλισης, στο ποσοστό που ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης εξαγοράς όπως προβλέπεται για τους πλασματικούς χρόνους ασφάλισης από την παρ. 1β του άρθρου 15 του Ν4387/2016.
Στην σελίδα του ΜΤΝ —> ΕΛΟΑΝ ανέβηκε μια ακόμα αίτηση : https://bit.ly/2CnPFsz
Στο νο 6. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΦΑΠΑΞ , ( για χρήση με την καταβολή του υπολοίπου 50% από την κυβέρνηση )
Κύριε villas μπορείτε να μας βοηθήσετε με την αίτηση, τι ακριβώς θα γράψουμε ή θα είναι κάποιο τυποποιημένο κείμενο από την απόφασή του ΣΤΕ που απλά εμείς θα αλαλάζουμε ημερομηνίες και ότι άλλο αναφέρει προσωπικά για το καθένα ..ευχαριστώ.
Αυτή η αίτηση θα χρησιμοποιηθεί ΟΤΑΝ γίνει η αποκατάσταση με το υπόλοιπο 50% και ΟΤΑΝ τα ταμεία θα ξεκινήσουν να δίνουν τα συμπληρωματικά εφάπαξ που αναλογούν σε όσους τα δικαιούνται.
Σωστα οπως ειπε ο Γιαννης ειναι για οταν και αν ( ποτε δεν ξερεις ) δοθει το υπολοιπο 50% .
Τοτε θα μπορει να γινει η χρηση της αιτησης αυτης , απλα το ΜΤΝ προετοιμαζετε , οταν ερθει ο καιρος θα μαθουμε τι πρεπει να αναγραφει μετα το “λόγο”
Ανακοίνωση για Καταβολή Εφ’ Απαξ Βοηθημάτων για το έτος 2018 υπ’ αριθ. 906 έως και 993 : https://bit.ly/2J4eGdN
Καλησπέρα, κατά την έξοδο μας από την υπηρεσία και έως την έκδοση της προσωρινής σύνταξης,μου είπε συνάδελφος οτι δικαιούμαστε τρίμηνες αποδοχές που συμψηφίζονται , ισχύει κάτι τέτοιο?
Οι τρίμηνες καταργήθηκαν από 1-1-2017
https://enstoloi.net/proti-pliromi-prosorinis-sintaksis-me-anadromika/
Κύριε Καρασαββίδη και αγαπητοί συνάδελφοι,θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος υπολογισμου των αναδρομικων στα εν ενεργεια στελεχοι…..καθαρα ή μεικτά..ευχαριστω
https://enstoloi.net/stratos/comment-page-211/#comment-67332
Κύριε Καρασαββίδη και αγαπητοί συνάδελφοι,
Αποστρατεύθηκα στις 11/05/2016 (Διαγραφή). Μου κατεβλήθη το εφάπαξ το Σεπτέμβριο του 2017. Τώρα με την καταβολή των αναδρομικών (το υπόλοιπο 50%) που θα γίνει, δικαιούμαι αναδρομικά και για το εφάπαξ που ήδη εισέπραξα; Αν ναι, πότε προβλέπεται η καταβολή αναδρομικών για το εφάπαξ;
Παρακαλώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Δικαιούσαι συμπληρωματικό εφάπαξ. Σε πόσο χρόνο θα δοθεί αυτό εξαρτάτε από τα χρήματα που θα υπάρχουν και φυσικά πόσοι θα είναι πριν από σένα, αν λάβεις υπόψη σου ότι θα πάρουν όλοι όσοι αποστρατεύτηκαν από 1-8-2012 και μετά. Εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση (με κάθε επιφύλαξη).
Αποστρατευτηκσ το 10 του 2013 δικαιουμε το υπολοιπο εφαπαξ εχω παρει το ση.πληρωματικο το 50% θα πάρω το άλλο 50% . Ευχαριστώ.