Ναυτικό-Λ.Σ.

33 Σελίδα σχολίων για το Πολεμικό Ναυτικό (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
Ανδρέας
Ανδρέας

Για τους συναδέλφους που απαντήσανε στον Παναγιώτη έχω κάποια ερωτήματα:
α) Ισχύει για τον Παναγιώτη ο Ν. 3865/2010 (40 έτη ή 60 ετών), αφού πλέον υπηρετεί στο Λιμενικό?
β) Το διάταγμα που αναφέρεται (445/74), ισχύει “μόνο” για τους 5ετείς?
γ) Ο Παναγιώτης είναι παλιός ασφαλισμένος αφού έχει στρατιωτική υπηρεσία (1987-1992), οπότε έχει θεμελιώσει προ του 2015?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

Αντρικο εχεις γινει γατος βλεπω. Ωραια τα ερωτηματα, για να δουμε. Ξεχασες μονο το οτι το 40/40 δεν υπαρχει, δεν υφιστατε, ειναι ακυρο αφου δεν υπαρχει ταβανι.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γκατσης Παναγιωτης
Γκατσης Παναγιωτης

Κυριε συναδελφε πρωτη φορα σας γραφω.Υπηρετω στο Λιμενικο Σωμα απο 3/11/1997 εχω γενηθει τ0 1969 και εχω υπηρετησει ως πενταετεις στο στρατο ξηρας απο 20/11/87 εως 20/11/92 και εχω ενσημα ικα 13 μηνες το 93_94 αυτη τη στιγμη φερω βαθμο αρχικστη ΛΣ και περιμενω τη διαταξη γιαβαθμολογικη εξελιξη στο λιμενικο για του πενταετεις στις ενοπλες δυναμεις οποτε πρωτα ο θεος τον νοεμβριο θαγινουμε σημαιοφοροι ΛΣ παρακαλω ενημερωστε με ποτε εχω δικαιωμα συνταξης και εαν στη ηληκια των 50 ετων μπορει η υπηρεσια να με αποστρατεψει βασει διαταγματος του 445/74 αθρο 39

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Συνάδελφε όπως τα αναφέρεις στο κέιμενό σου θεμελιώνεις συνταξιοδοτικό δικαίωμα περίπου τον Οκτώβριο του 2026 με 40/40. Όσο για το αν έχει η υπηρεσία δικαίωμα να σε αποστρατεύσει στα 50 (αν ισχύει στα σώματα ασφαλείας ότι και στις Ε.Δ.) με τα σημερινά δεδομένα το έχει. Τώρα αν αλλάξει, όπως λένε, κάτι στο μέλλον βλέπουμε τότε.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75

Η Υπηρεσία ενημερώνει τους δικαιούχους με σήμα (Γενικό) εάν θέλουν να παραμείνουν επιπλέον 5 έτη ή όχι . Οπότε η επιλογή είναι δική σου .

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΗΛΙΑΣ Κ.
ΗΛΙΑΣ Κ.

Κε Καρασσαβίδη, στην εφαρμογή σας που αφορά τον υπολογισμό σύνταξης, μου βγαίνει το ίδιο πληρωτέο ποσό και στην στήλη 2018, αλλά και στην στήλη 2019, όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά. Δηλαδή, εννοώ ότι μου βγάζει μηδενική απώλεια. Ανήκω στους παλιούς συνταξιούχους, αφού αποστρατεύτηκα τέλος του 2013. Είναι δυνατόν να ισχύει αυτό ή υπάρχει λάθος στην εφαρμογή;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
kostastam
kostastam

Ηλία δεν έχει γίνει κατανοητό το τι εννοείς και μάλλον γι΄αυτό δεν έχεις λάβει απάντηση. Μιλάς για τη σελίδα https://enstoloi.net/calculation/sintaxi-gen/ . Οι στήλες δεν είναι “2018” & “2019”. Η πρώτη είναι “ΓΛΚ-Παλιά” & η άλλη “2018”΄ή 2019 ή 2020 κ.τλ. ανάλογα τι θα επιλέξεις.
Αν εννοείς ότι στη δεύτερη στήλη είτε επιλέξεις “2018” είτε “2019” σου βγάζει την ίδια συνταξη, τότε κάτι κάνεις λάθος, αφού το “2018” έχει προσωπική διαφορά ενώ το “2019” δεν έχει.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Νίκος
Νίκος

Κ καρασαββιδη γνωρίζετε μήπως από 01-01-2019 θα έχουμε πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

Κύριοι καλησπέρα, Όσοι αποστρατεύτηκαν τέλη 2016, πήραν τρίμηνες μέσα στο 2017 και μετά τις παρακράτησε το ΓΛΚ, θα πάρουν φέτος εκκαθαριστικό που θα περιλαμβάνει όσες τρίμηνες περιέχουν τις αρχές του 2017 και από ΓΛΚ και από τον φορέα τους (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ). Το επόμενο έτος θα πάρουν νέο εκκαθαριστικό από ΓΛΚ και από τον φορέα τους και θα κάνουν τροποποιητική για το οικονομικό έτος 2017. Φέτος , στην περίπτωσή μου , θα δηλώσω 6100 (τρίμηνες μεικτά) περισσότερα από αυτά που πήρα. Το νέο έτος θα κάνω τροποποιητική και θα πάρω πίσω ότι παραπάνω φόρο έδωσα φέτος. Επίσης, βλέπω στην σελίδα ΓΛΚ (παρακολούθηση σύνταξης ) ότι έχει χρεωθεί η αίτησή μου σε εισηγητή και δεν αναγράφει λεπτομέρειες (η διαγραφή μου είναι στις 30/12/18).Έχει γίνει εκκαθάριση/ υπολογισμός σύνταξης με το νέο νόμο. Φαίνεται καθαρά στο βεβαιωτικό του μήνα Ιουνίου στο site του ΓΛΚ. Προς ενημέρωση όσων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση και αναμένουν εκκαθάριση σύνταξης… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
tanasen
tanasen

Καλημέρα Νίκο.. Πως κατέληξες στο συμπέρασμα ότι έχει γίνει υπολογισμός/εκκαθάριση σύνταξης με τον νέο νόμο? Βλέπεις κάτι διαφορετικό στο μηνιαίο βεβαιωτικο του Ιουνίου σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες που λαμβανες την προσωρινή? Και εάν έχει όντως γίνει, ποιος λόγος να μην την έχεις λάβει ακόμα την οριστική? Διαγραφή 15 Δεκ 2016, χρέωση(οριστικής) σε εισηγητή 29/3, αλλά μηνιαίο δελτίο Ιουνίου και φυσικά τραπεζικός λογαριασμός ίδιος και απαράλλαχτος με τους προηγούμενους της προσωρινής.. Εάν είχε εκκαθαριστει η σύνταξη σου, δεν θα φαίνονταν οι λεπτομέρειες πληρωμής κλπ δίπλα από το όνομα του εισηγητή?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝικοςΜ
ΝικοςΜ

Φαίνεται καθαρά στο ενημερωτικό σημείωμα Ιουνίου, στο site του ΓΛΚ. Άλλαξε το μηνιαίο ποσό της βασικής σύνταξης και πίστωσαν αναδρομικά. Δεν εμφανίζονται λεπτομέρειες δίπλα από το όνομα του εισηγητή.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
tanasen
tanasen

Προφανώς έχεις ξεκινήσει να λαμβάνεις την κανονική σου σύνταξη, απλά δεν ενημερώθηκε το σαιτ ΓΛΚ για την παρακολούθηση εξέλιξης αίτησης συνταξιοδοτησης.. Κατανοητό.. Καλοφαγωτη λοιπόν να σου ευχηθούμε και στα δικά μας.. Αν δεν σου κάνει κόπο ενημέρωσε μας εάν υπάρχουν αποκλίσεις από αυτά που υπολόγισες μέσω της σελίδας με αυτά που πραγματικά πήρες…

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ

Μία από τα ίδια tanasen .Διαγραφή 11 Νοε 2016.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
tanasen
tanasen

Το παράδοξο είναι φίλε Μάνο ότι βλέπουμε με διαγραφές μεταγενεστερες όπως του Νίκου να έχουν εκδοθεί οι οριστικές συντάξεις… Άρα δεν ισχύει απόλυτα η χρονολογική σειρά..

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ

Όντως.Από την άλλη βέβαια κάθε ένας από εμάς είναι μία ξεχωριστή περίπτωση και σε αυτό να οφείλετε αυτή η διαφορά στην χρονολογική σειρά.Απλά εύχομαι να είμαστε στους επόμενους.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ, ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:
ΕΙΜΑΙ ΕΠ.ΟΠ ΕΠΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΕΤΩΝ 28. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ 43 ΕΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΟΤΙ 50 ΕΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΑΝ ΜΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΟΥΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΥΤΗ ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ 58 ΕΤΩΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΤΑΚΗΣ
ΤΑΚΗΣ

Απ’ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω φίλε Μπάμπη, αν ισχύει σε 7 χρόνια που θα συμπληρώσεις τα 50 η αποστρατεία στο βαθμό του Ακστου με όριο ηλικίας, θα πάρεις ότι δικαιούσαι για 22 χρόνια υπηρεσίας που θα έχεις τότε και για ότι άλλη πρόσθετη συντάξιμη υπηρεσία έχεις αναγνωρίσει ή θα αναγνωρίσεις όπως 5 έτη εκστρατείας ή στρατιωτική θητεία αν έχεις ή αν έχεις προυπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα (πχ ΙΚΑ). Αν μπεις στην εφαρμογή Σύνταξη ΓΕΝ του site θα μπορέσεις να κάνεις υπολογισμούς για να δεις τι θα λάβεις τότε.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ ΤΑΚΗ. ΕΛΠΙΖΩ Ν’ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ….

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

υπαρχει επισημη ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ σε ερωτηση που του εκαναν στη βουλη οπωσ και απαντηση του στη ΠΟΕΣ οτι ειναι σε εξελιξη διαδιασια αμεσα για να αλλαξει ο νομος ετσι ωστε να προλαβει καποιους που ειναι φετος στισ κρισεις ετσι ωστε να μην αποστρατευτουν.Επισης για να μην αγχωνεσαι απο το ναυτικο κανενας δεν εχει αποστρευτει με αυτο το νομο οτι και ακους ειναι ψεμα ισως ειναι καποιος στις κρισεισ για να αποστρατευτει.ιΟμως χαρτι αποστρατειασ δεν εχει παρει κανενας.

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.
ΜΠΑΜΠΗΣ Γ.

Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Τάκης
Τάκης

Αφού γνωρίζεις από ναυτικό τόσο καλά, Κώστα, θα ξέρεις ότι στο ΠΝ μόνο τα γραπτά μετράνε κι όχι τα λόγια, όπως έλεγαν στα δύσκολα πάντα οι διοικούντες. Και για πες μου, αφού ξέρεις τόσο καλά, πόσοι συνάδελφοι Ακστες ή Ανθστες έχουν συμπληρώσει τα 50 ή τα 54 έτη ηλικιακά ώστε να τους πιάνει η συγκεκριμένη διάταξη? Σου λέω λοιπόν από πείρας, αν δεν έχω κάνει τεράστιο λάθος, κανένας, καθώς ήμουν εγώ ο μεγαλύτερος ηλικιακά και θα κρινόμουν του χρόνου, αν είχα παραμείνει. Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνοταν στην περίπτωση που κάποιος είχε φτάσει το όριο ηλικίας άρα δεν υπάρχει ψέμα όπως αναφέρεις στο σχόλιο σου. Φρόντισε την επόμενη φορά να έχεις καλύτερη πληροφόρηση.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
villas
villas

Καλησπέρα σε ολη την παρέα.
Απουσίαζα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας αλλά επανήλθα .

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Καλώς όρισες. Σου εύχομαι περαστικά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΚΩΣΤΗΣ
ΚΩΣΤΗΣ

Καλησπέρα …έχει πάρει κάποιος συνάδελφος από ΤΑΛΣ εφάπαξ ..έμαθα ότι ξεκινήσανε!

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΕΚΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 295 ΑΝΤΙ 235 ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ – ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΤΕ ΒΓΑΖΕΙ 235 ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
G.G.
G.G.

ΦΕΚ B’ 1479/27-04-2018 (ΚΥΑ Φ.950/61/32022/Σ.6453/20180)

Καθορισμός του ύψους, του ποσοστού και της βάσης υπολογισμού κρατήσεων και εισφορών:
α) υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού επί των αποδοχών των εν ενεργεία μετόχων του Ταμείου,
β) υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προνοίας Ναυτικού του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού επί των αποδοχών των ασφαλισμένων σε αυτό και
γ) υπέρ ανεγέρσεως του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών επί των αποδοχών των εν ενεργεία μετόχων του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού
https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/28577

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ευάγγελος
Ευάγγελος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ: ειμαι Πλωταρχης( Ε) ΧΡ.ΚΑΤ. 1987 υπαρχει καποια οικονομική ή βαθμολογικη διαφορα σε σχεση με τους συμμαθητές του αν καποιος προερχομενος απο σχολη υπαξιωματικων αποστρατευτει με πληρη χρονια υπηρεσιας αλλα κατα την διαρκεια της σταδιοδρομίας του ‘εχει αποκτησει πτυχιο απο Ανωτατη Σχολη (Μετσοβειο Πολυτεχνείο ΑΣΚΤ).

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Βαγγελης
Βαγγελης

Σε αυτη την περιπτωση μηπως το πτυχιο επιρεαζει τον βαθμο αποστρατειας λογω αλλαγης κλιμακιου εκπαιδευτικου επιπεδου

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ

Καλύτερα να κάνεις ένα τηλεφώνημα στην σταδιοδρομία του ΓΕΝ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Ntasman
Ntasman

Όσο αφορά τα δίπλα εξάμηνα έχει βγει καμία εγκύκλιος ;

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
ΔΗΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 12,21 ΓΙΑ ΠΟΣΟ 743,70 ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 17,72 ΔΙΑΦΟΡΑ 5,51 ΑΡΑ ΑΝΤΙΙ. ΓΙΑ 686,67 ΠΑΙΡΝΩ 681,16 ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75
ΔΗΜΗΤΡΗΣ75

ΦΕΚ 63Α /5-4-2018 Άρθρο 16 Προσαρμογή καταστατικών διατάξεων του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ.) με τις ρυθμίσεις για το νέο μισθολόγιο 1. Η παρ. 1 του άρθρου 9 του β.δ. 160/1970 (Α΄ 44) αντικαθίσταται ως εξής: «1. Εισφορές από κρατήσεις ποσοστού 4,32% επί των μηνιαίων αποδοχών που καταβάλλονται στους μετόχους του Ταμείου και στις οποίες περιλαμβάνονται ο βασικός μισθός και το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών.». 2. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 15 του β.δ. 160/1970 αντικαθίσταται ως εξής: «1.α. Το παρεχόμενο στους ασφαλισμένους εφάπαξ βοήθημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος διατάγματος, όπως ισχύει κάθε φορά, ορίζεται στα 56/100 των αποδοχών, στις οποίες περιλαμβάνονται ο βασικός μισθός και τα 50/100 του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών του τελευταίου μήνα πριν από την αποχώρηση του ασφαλισμένου από την Υπηρεσία, πολλαπλασιαζόμενων επί τα έτη, τους μήνες και τις ημέρες της πραγματικής στρατιωτικής του υπηρεσίας μόνο στο Λιμενικό Σώμα». 3.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Λιμενικό
G.G.
G.G.

ΦΕΚ Β 1165 – 29.03.2018
Καθορισμός του συνολικού αριθμού των κατ’ έτος ωρών νυχτερινής απασχόλησης, των δικαιούχων, των όρων και των προϋποθέσεων χορήγησης ειδικής αποζημιώσεως στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για απασχόληση κατά τις νυχτερινές ώρες .
http://www.nomotelia.gr/photos/File/1165b.pdf

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία