Σύνταξη, εφάπαξ & μισθολόγιο στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας
Στρατός Ξ.
Σελίδα υπ' αριθ. 128 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Subscribe
21.4K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΛΑΣ
13 Αυγούστου 2016 21:45
Συγχαρητήρια κε. Καρασαββίδη για την ανάλυση της ανάρτησης σας με τίτλο :
Ασάφειες ασφαλιστικού νόμου προς διευκρίνιση.
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι ανάλογο διευκρινιστικό σε καμία υπηρεσία του Δημοσίου αλλά ούτε και θα υπάρξει στο μέλλον.
Μπράβο σας.
Στέφανος 16
10 Αυγούστου 2016 01:29
Καλημέρα σας.
1. Παρακολουθώ το site του ΓΛΚ για την εξέλιξη της επεξεργασίας του φακέλου μου για να λάβω σύνταξη. Χρέωση στον εισηγητή 29/7/16. Διεκπεραίωση 3/8/16. αλλα δεν γράφει ημερομηνια πληρωμης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πότε θα πληρωθώ τη σύνταξη. Τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου;
Μην ανησυχεις τελη Αυγούστου θα πληρωθεις κανονικά έτσι και σε μένα δεν έγραφε τιποτα αλλά πληρωθηκα κανονικά αν θες πάρε τηλ γλκ 2103329277 κ.Μαύρες θα σου πει ακριβος
Καλησπέρα σε ολους.θα ειθελα να ρωτισω οποιον γνωριζει σχετικα.Το ΦΔΜ που κανονιστικε η συνταξει μου αναγραφει στο τελος [Δεν κατεβληθη η αποζημιωση του αρθρου 12 του νομου2936/01]. Τι σημαινει αυτό που λεει,για πια αποζημιωση λεει. Ας μου πει οποιος γνωριζει. Ευχαριστω.
Φυλε aero καλημέρα.Το εκανα αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω τι θελει να πει.Αναφερει για παράδειγμα.Το υψος αυτης[της αποζημιοσης] καθορίζεται στο διπλασιο των ετων υπηρεσίας επι τις αντιστοιχες μηνιαίες αποδοχες που λαμβανουν κατά την απολυση τους.Σε παρακαλω εσενα η οποιον άλλο συναδελφο μπορει να μου πει τη θελει να πει ακριβως ο νομος.Αναφέρεται σε διαφορετικο τροπο υπολογισμου του εφάπαξ,σε άλλες παροχες η κρατισεις, είναι κατι άλλο αν αποστρατεύεσαι για λογους υγειας,η κατι άλλο.Σε παρακαλω όταν μπορεις απαντησε μου.Σε ευχαριστω.
Είναι η αποζημίωση που δικαιούται κάποιος όταν απομακρύνεται από το στράτευμα χωρίς τη θέλησή του (απολύεται) και χωρίς να πάρει σύνταξη (φυσικά ούτε και εφάπαξ).
Είναι όπως η αποζημίωση που δικαιούται κάποιος εργαζόμενος του ΙΚΑ όταν τον απολύει ο εργοδότης του.
Δεν σε αφορά.
Εσύ αποστρατεύθηκες (δεν απολύθηκες), λαμβάνεις σύνταξη και εφάπαξ και θεωρείται απόστρατος συνταξιούχος, ακριβώς για το λόγο αυτό αναφέρει η υπηρεσία ότι δεν έλαβες αποζημίωση.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
9 Αυγούστου 2016 19:08
ΕΧΩ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 30ΙΟΥΝ 2016. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΣ/ΔΟΙ ΓΙΑ ΓΛΚ, ΕΚΟΕΜΣ, ΜΤΣ. ΜΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ;
Πιστεύω ότι στο τέλος Νοεμβρίου πρέπει να περιμένεις την σύνταξη σου . Αν θέλεις να παρακολουθείς την εξέλιξη των εγγράφων σου στο ΓΛΚ για σύνταξη μπορείς να μπεις με τους κωδικούς του taxis εδώ https://www1.gsis.gr/syntaxeis/aitima.Όσο για τα μερίσματα περίπου 2 μήνες μετα την σύνταξη.Για το εφαπαξ οπλίσου με υπομονή!Στο site υπάρχουν όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι στο κουτάκι δεξιά.Καλοσώρισες στους ε.α.
έχω μια απορια σχετικά με το Μέρισμα ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ. Έχω διαγραφεί την 27 Ιουλιου 2015 και απο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους λαμβάνω τη σύνταξη μου. Σε ότι αφορά το ποσό της σύνταξης είναι πάνω κάτω όση αναγράφεται εδώ μέσα. το πρόβλημα είναι σε ότι αφορά τα μερίσματα. εδώ στο σάιτ ως μέρισμα ΜΤΣ είναι 85,25 και παίρνω (ντρεπομαι να το πω): ΜΤΣ=0,01 ευρώ. ως μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ εδώ είναι 120 ευρώ και ΕΚΟΕΜΣ= 59,40 ευρώ. Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει;
Η επεξήγηση για τη διαφορά υπολογισμού της σύνταξης δίνεται στην ερώτηση 3.1 των FAQ. Όμως για να βγουν τελείως σωστά όλα τα ποσά της μηνιαίας ανάλυσης ΓΛΚ θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω κατά σειρά: 1. Στο πεδίο “Διόρθωση χιλιοστών” κάνεις δοκιμές με μικρούς ακέραιους αριθμούς (1,2,3,5 ή -1,-2,-3,-5 κλπ), μέχρι να πετύχεις επακριβώς την ακαθάριστη σύνταξη του ΓΛΚ. 2. Κατεβάζεις τη μηνιαία ανάλυση ΕΚΟΕΜΣ από το αντίστοιχο link στη σελίδα “Σύνδεσμοι”, ώστε να ενημερωθείς για τις κρατήσεις αναγνώρισης ή οφειλές που σίγουρα έχεις, τις οποίες εισάγεις στο πεδίο “Αναγνώριση-Οφειλές” στο ΕΚΟΕΜΣ. Εννοείται ότι θα πρέπει το ακαθάριστο ποσό ΕΚΟΕΜΣ να ταιριάζει με τη σελίδα. 3. Μετά κάνεις το ίδιο και στον πίνακα “Μέρισμα ΜΤΣ”, εισάγοντας δοκιμαστικά διάφορα ποσά στο πεδίο “Αναγνώριση–Οφειλές”, μέχρι το πληρωτέο ποσό να είναι ακριβώς όσο κατατίθεται στην τράπεζα (0,01 € για σένα). Τώρα όλα τα ποσά στον πίνακα “Σύνταξη ΓΛΚ” θα πρέπει να ταιριάζουν με τη μηνιαία ανάλυση του ΓΛΚ, εκτός από το φόρο που είναι εντελώς σωστός στη σελίδα αλλά υπολογίζεται λάθος από την ΗΔΙΚΑ: http://enstoloi.net/afxisi-forologias-sta-enimerotika-glk/ Μέχρι να διορθωθεί το λάθος από την ΗΔΙΚΑ,… Διαβάστε τη συνέχεια »
το εκανα και οντως ειναι οπως λες. αλλα το ερωτημα μου ειναι ότι θα παιρνω μέρισμα ΜΤΣ : 0,01 ευρω και ΕΚΟΕΜΣ: 59,40ευρω? αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω..
Υπάρχουν διάφορες οφειλές που παρακρατά το ΜΤΣ και δεν γνωρίζω σε ποιες από αυτές εμπίπτεις εσύ:
α. Εισφορές από αναγνώριση χρόνου (πχ. θητείας ή πενταετίας)
β. Εισφορά γάμου που τελέστηκε πριν το 2002.
γ. Διαφορά προαγωγής εάν πχ. έλαβες προαγωγή ένα μήνα πριν τη διαγραφή.
δ. Κρατήσεις επόμενου μισθολογικού βαθμού, διότι το μέρισμα υπολογίζεται ένα βαθμό πάνω από τον τελευταίο μισθολογικό.
Εάν πχ. έφυγες με μισθό Σχη δικαιούσαι μέρισμα Ταξχου, αλλά επειδή το ΜΤΣ δεν έχει καθορίσει μερίδιο για τον Ταξχο (!) λαμβάνεις μέρισμα Υπτγου και φυσικά πληρώνεις εισφορές για τη διαφορά Σχη – Υπτγου.
ε. Υπόλοιπο χρόνου για συμπλήρωση χρόνου ή διετίας.
Το μέρισμα απαιτεί ακέραια έτη, οπότε εάν έχεις πχ. 26,15 έτη μετοχικής σχέσης, τότε πληρώνεις εισφορές για το υπόλοιπο 0,85 έτος (10,2 μήνες) ώστε να συμπληρώσεις 27 πλήρη έτη.
Το 0,01 € σημαίνει ότι με όλες τις παραπάνω κρατήσεις το μέρισμα κανονικά θα έβγαινε αρνητικό!
έφυγα με μισθό πλήρη Αντγου. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα ποσά μετά από ένα ορισμένο διάστημα (με τη συμπλήρωση 27 ετών )θα μεταβληθούν. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.
ΕΛΣΑ
8 Αυγούστου 2016 19:12
Διαγραφή 16/1/2015. Σήμερα έλαβα το εφάπαξ. Υπάρχει διαφορά -2.500 από την εφαρμογή του site. Γνωρίζει κάποιος κάτι.
Το ακαθάριστο ποσό του εφάπαξ είναι σίγουρα ίσο με αυτό που υπολογίζεται στο site, ενώ στο εφάπαξ δεν γίνονται κρατήσεις.
Αφαιρούνται μόνο τυχόν παλαιές οφειλόμενες εισφορές.
Υπάρχει αυτή η εισφορά που τη χρωστούν όλοι: http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-153/#comment-24797
αλλά και πάλι είναι μεγάλο ποσό τα 2.500 €.
Το έγγραφο του ΕΛΟΑΣ που θα λάβεις για το εφάπαξ θα πρέπει να αναλύει αυτό το ποσό, αφού στη φορολογική δήλωση μπαίνει το καθαρό ποσό που πήρες.
Μια απορια…. πως γινεται η ευτυχια που ειναι απριλιο να εχει πληρωθει πρωτη απο εσενα που εισαι ιανουαριο?????
STR
6 Αυγούστου 2016 10:41
Καλημέρα σας, μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί ενώ βάζω στο ”Σύνταξη ΓΕΣ”, ”Σύνταξη με νομοθεσία 2014”, δεν αλλάζουν τα ποσά όταν βάζω τη διαφορά που προκύπτει από το ”Σύνταξη 2016”??.
Δεν αλλάζουν διότι η “Σύνταξη με νομοθεσία 2014” είναι το ποσό που δικαιούσαι με τον παλιό νόμο (πριν ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό), άρα δεν μπορεί να αλλάξει από το χρήστη. Είναι η σύνταξη που θα έπαιρνες εάν δεν υπήρχε το νέο ασφαλιστικό.
Η διόρθωση ακριβείας που εισάγεις αφορά μόνο την Ακαθάριστη Σύνταξη με νομοθεσία 2016.
Από την αφαίρεση “Ακαθάριστη Σύνταξη 2016” – “Βασική Σύνταξη 2014” προκύπτει η προσωπική διαφορά.
Καλησπέρα κυριε Αχιλλεα.Θα ειθελα να ρωτισω.Όταν χρωστας ένα χ ποσο στο δημοσιο και σου στελνουν εγγραφο το οποιο αναγραφει.Θα γινει παρακρατισει στα 3/4 και μεχρι του χ ποσου τι ακριβως εννοει.Ότι θα κρατισουν το ποσο χ στο συνολο του η εως τα 3/4 αυτου του χ ποσου.Θα σας παρακαλουσα εσας η οποιον άλλο γνωριζει σχετικα όταν μπορει ας μου απαντισει.Ευχαριστω.
Φυλε Γιαννη εμενα γραφει το χαρτι το ποσο που είναι να κρατηθεί,παραδειγμα 5000 ευρω.Αυτό θα κρατισουν η τα 3/4 του εφάπαξ και ας ειναι μεγαλητερο από το ποσο που χρωσταω,Και εμενα το ΤΠΚΔ είναι αλλα το υπολοιπο το αποπληρωνω κανονικα.Απλα μεχρι να βγει η συνταξη μου δεν πληρωνα τις δοσεις και υπαρχει μια Α οφειλή.Αν μπορεις γινε λιγο πιο σαφης.Ευχαριστω.
Καλησπέρα Γιαννη.Με εχει μπερδεψει αυτό που μου λες,οτι θα κρατισουν τα 3/4 του οποιου ποσου παρω.Δηλαδη αν παρω 20000 για παράδειγμα θα κρατισουν τα 3/4 αυτου ενώ οφειλω 5000 και το υπολοιπο πληρωνεται κανονικα .Ας μου πει καποιος που γνωριζει σχετικα.
Φυλε Γιαννη ετσι που μου ειπες γινεται μονο στην περιπτωση που υπαρχουν οφειλες η δεν πληρωνεται το ΤΠΔ.Αυτο μου ειπαν από ΕΛΟΑΣ και ΤΠΔ που πηρα τηλεφ.Τοτε το εγγραφο από το ταμειο αναγραφει εως και πιο ποσο θα γινει η παρακρατισει η αναγραφει εως και τα 3/4 του εφάπαξ.Αρα δεν γινεται σε ολες τις περιπτώσεις παρακρατισει των 3/4 του Εφάπαξ.Γινεται μονο όταν δεν πληρονονται δοσεις η υπαρχει ληξιπροθεσμη οφειλή.
Σε εποικοινωνια με ΕΛΟΑΣ με αριθμο προτοκολου 2414 της 23/7/2015 νεα σειρα Εφάπαξ 112,προηγουμενη σειρα 177 με ημερ 17/7/16.Ξεχασα μονο να ρωτισω τι γινεται με την σειρα για τους λογο υγειας.Γεια σε ολους με υγεια.
Ευτυχία
5 Αυγούστου 2016 00:01
Καλησπέρα.. κατατέθηκαν σήμερα και μετά από 10 ημέρες που με ειδοποίησαν για την αποστολή των δικαιολογητικών στο ΕΛΟΑΣ, τα χρήματα του ΕΦΑΠΑΞ στον λογαριασμό μου και είναι διαθέσιμα, αρ. σειράς 31 με ημερομηνία 6 Απρ 2015, εύχομαι με το καλό και για τους υπόλοιπους που είναι σε αναμονή.
Καλημέρα σας.
1. Παρακολουθώ το site του ΓΛΚ για την εξέλιξη της επεξεργασίας του φακέλου μου για να λάβω σύνταξη. Χρέωση στον εισηγητή 6/7/16. Διεκπεραίωση 3/8/16. Μήνας και έτος πληρωμής 9/2016. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πότε θα πληρωθώ τη σύνταξη. Τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου; (Ημερομηνία διαγραφής 6/5/16 και έχω λάβει τρίμηνες αποδοχές).
2. Σε ποιό site μπορώ να βλέπω από εδω και στο εξής τα φύλλα πληρωμής σύνταξης (τα αντίστοιχα φύλλα μισθοδοσίας όταν ήμουν ε.ε.)
Σας ευχαριστώ.
Θα λάβεις πρώτη σύνταξη (Σεπτεμβρίου) στις 30 Αυγούστου (για την ακρίβεια το βράδυ της 29 Αυγ.)
Μπορείς να βλέπεις τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης στο: https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis
επιλογή: προσωποποιημένη πληροφόρηση (το ενημερωτικό θα αναρτηθεί 20~25 Αυγ.).
Καλή αρχή!
Όλα τα site που χρειάζεσαι για να παρακολουθείς τη μηνιαία ανάλυση και τις ετήσιες βεβαιώσεις σύνταξης – ΕΚΟΕΜΣ (όχι ακόμη το ΜΤΣ) υπάρχουν στη σελίδα “Σύνδεσμοι” (κουτάκι στα δεξιά).
Συναδελφε καλησπερα.Θα πληρωθεις τη συνταξη σου την προτελευταια εργασιμη ημέρα του Αυγούστου. Τα φυλλα πληωμηςτης σύνταξης θα μπαινεις στο site γλκ.\συνταξεις/ προσωποποιημενη πληροφοριση .Πατωντας πανω σ αυτο σου ζηταει τα στοιχεια, τα συπληρωνεις και βλέπεις τα φυλλα πληρωμης
georgios
3 Αυγούστου 2016 14:27
Σε περίπτωση που έρθει ο καιρός να εισπράξεις το εφάπαξ αλλά οφείλεις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές ε.ε. τι θα γίνει ακριβώς;
Αγαπητέ SI, κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας μου, προέκυψε ένα Χ ποσό που εισέπραξα, ενω δεν έπρεπε, λόγω διαγραφής μου από το μητρώο των μισθοδοτούμενων από το ΥΕΘΑ.
Εμενα αυτο τ ποσο το κετρικο ταμείο που υπαγομουν τ έστειλε στην εφορία γιατι δεν ειχα λεφτα να τα δώσω Ντούκου ηταν 2310 ευρω
tasos
3 Αυγούστου 2016 14:20
19/2/16 seira 531
ΜΑΡΙΑ
3 Αυγούστου 2016 13:15
Τα έγγραφά μου για συνταξιοδότηση πρωτοκολλήθηκαν στο ΓΛΚ στις 1/7/2016 (ημερομηνία διαγραφής 11/5/2016 – πληρώθηκα ήδη τρίμηνες αποδοχές έως 11/8/2016). Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου απαντήσει στα εξής:
1. Πότε περίπου χρεώνονται σε εισηγητή;
2. Πότε περίπου εκδίδεται η συνταξιοδοτική πράξη;
3. Χρειάζεται μετά την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης να προβώ σε κάποια ενέργεια προκειμένου να υπολογισθεί το μέρισμα όπως επίσης να μπω και στη σειρά από τον ΕΛΟΑΣ για το εφάπαξ ή μήπως αυτές οι ενέργειες (για μέρισμα ΜΤΣ και εφάπαξ ΕΛΟΑΣ), γίνονται υπηρεσιακώς από το ΓΛΚ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πιθανές απαντήσεις σας.
Καλοσώρισες στο club των απόστρατων. Στο τέλος Σεπτεμβρίου να περιμένεις την σύνταξη σου (χρέωση σε εισηγητή και συνταξιοδοτική πράξη μετά της Παναγιάς). Αν θέλεις να παρακολουθείς την εξέλιξη των εγγράφων σου για σύνταξη μπορείς να μπεις με τους κωδικούς σου στο https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis και να ενημερώνεσαι.
Όσο για τα μερίσματα περίπου 2 μήνες μετα την σύνταξη. Για το εφάπαξ άμα διαβάσεις σε αυτό το site ποιοί πληρώνονται αυτό το διάστημα θα σε πάρουν τα κλάματα (του Ιώβ την υπομονή να έχεις και υγεία πάνω απ’ όλα). Πάντως εσύ δεν κάνεις καμία κίνηση.
Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση.Παρακολουθώ το site τα τελευταία δύο χρόνια. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ με την εμπεριστατωμένη και έγκυρη πληροφόρηση που παρέχει. Όπως επίσης με βοήθησες και εσύ με την απάντησή σου.
Παρακολουθώ επίσης και την ενημέρωση μέσω gsis.
Γνωρίζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και πρώτα ο Θεός θα πάρω το εφάπαξ σε 18 έως 24 μήνες.
Πρέπει όμως να ενημερώσω σε κάτι τον ΕΛΟΑΣ;
Από υπομονή άλλο τίποτε. Στο στρατό υπηρετήσαμε άλλωστε.
Θα σε ενοχλήσει ο ΕΛΟΑΣ(τηλέφωνο στο κινητό σου) όταν έρθει η καλή ώρα για την είσπραξη του εφάπαξ προκειμένου να τους αποστείλεις φορολογική ενημερότητα.
ΛΑΖΑΡ. ΤΑΣΟΣ
3 Αυγούστου 2016 09:13
ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΛΟΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.
ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ.
ΠΡΩΤ. 2-3-2015.
Συγχαρητήρια κε. Καρασαββίδη για την ανάλυση της ανάρτησης σας με τίτλο :
Ασάφειες ασφαλιστικού νόμου προς διευκρίνιση.
Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι ανάλογο διευκρινιστικό σε καμία υπηρεσία του Δημοσίου αλλά ούτε και θα υπάρξει στο μέλλον.
Μπράβο σας.
Καλημέρα σας.
1. Παρακολουθώ το site του ΓΛΚ για την εξέλιξη της επεξεργασίας του φακέλου μου για να λάβω σύνταξη. Χρέωση στον εισηγητή 29/7/16. Διεκπεραίωση 3/8/16. αλλα δεν γράφει ημερομηνια πληρωμης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πότε θα πληρωθώ τη σύνταξη. Τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου;
Μην ανησυχεις τελη Αυγούστου θα πληρωθεις κανονικά έτσι και σε μένα δεν έγραφε τιποτα αλλά πληρωθηκα κανονικά αν θες πάρε τηλ γλκ 2103329277 κ.Μαύρες θα σου πει ακριβος
Ευχαριστώ πολυ Δημήτρη
Καλησπέρα σε ολους.θα ειθελα να ρωτισω οποιον γνωριζει σχετικα.Το ΦΔΜ που κανονιστικε η συνταξει μου αναγραφει στο τελος [Δεν κατεβληθη η αποζημιωση του αρθρου 12 του νομου2936/01]. Τι σημαινει αυτό που λεει,για πια αποζημιωση λεει. Ας μου πει οποιος γνωριζει. Ευχαριστω.
Googlάρεις το νόμο και διαβάζεις το άρθρο 12.
http://www.geetha.mil.gr/files/prosopiko/nomothesia/%CE%9D2936-01.pdf
Φυλε aero καλημέρα.Το εκανα αλλα και παλι δεν μπορω να καταλαβω τι θελει να πει.Αναφερει για παράδειγμα.Το υψος αυτης[της αποζημιοσης] καθορίζεται στο διπλασιο των ετων υπηρεσίας επι τις αντιστοιχες μηνιαίες αποδοχες που λαμβανουν κατά την απολυση τους.Σε παρακαλω εσενα η οποιον άλλο συναδελφο μπορει να μου πει τη θελει να πει ακριβως ο νομος.Αναφέρεται σε διαφορετικο τροπο υπολογισμου του εφάπαξ,σε άλλες παροχες η κρατισεις, είναι κατι άλλο αν αποστρατεύεσαι για λογους υγειας,η κατι άλλο.Σε παρακαλω όταν μπορεις απαντησε μου.Σε ευχαριστω.
Είναι η αποζημίωση που δικαιούται κάποιος όταν απομακρύνεται από το στράτευμα χωρίς τη θέλησή του (απολύεται) και χωρίς να πάρει σύνταξη (φυσικά ούτε και εφάπαξ).
Είναι όπως η αποζημίωση που δικαιούται κάποιος εργαζόμενος του ΙΚΑ όταν τον απολύει ο εργοδότης του.
Δεν σε αφορά.
Κυριε Αχιλλεα και εγω απομακρυνθηκα χωρις την θεληση μου για λογους υγειας [αυτεπάγγελτα] .Αλλαζει σε κατι αυτό σε σχεσει με το νομο.
Εσύ αποστρατεύθηκες (δεν απολύθηκες), λαμβάνεις σύνταξη και εφάπαξ και θεωρείται απόστρατος συνταξιούχος, ακριβώς για το λόγο αυτό αναφέρει η υπηρεσία ότι δεν έλαβες αποζημίωση.
ΕΧΩ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 30ΙΟΥΝ 2016. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΣ/ΔΟΙ ΓΙΑ ΓΛΚ, ΕΚΟΕΜΣ, ΜΤΣ. ΜΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ;
Καλησπερα απ την σελιδα ΓΛΚ
Πιστεύω ότι στο τέλος Νοεμβρίου πρέπει να περιμένεις την σύνταξη σου . Αν θέλεις να παρακολουθείς την εξέλιξη των εγγράφων σου στο ΓΛΚ για σύνταξη μπορείς να μπεις με τους κωδικούς του taxis εδώ https://www1.gsis.gr/syntaxeis/aitima.Όσο για τα μερίσματα περίπου 2 μήνες μετα την σύνταξη.Για το εφαπαξ οπλίσου με υπομονή!Στο site υπάρχουν όλοι οι χρήσιμοι σύνδεσμοι στο κουτάκι δεξιά.Καλοσώρισες στους ε.α.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
έχω μια απορια σχετικά με το Μέρισμα ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ. Έχω διαγραφεί την 27 Ιουλιου 2015 και απο τον Νοέμβριο του ίδιου έτους λαμβάνω τη σύνταξη μου. Σε ότι αφορά το ποσό της σύνταξης είναι πάνω κάτω όση αναγράφεται εδώ μέσα. το πρόβλημα είναι σε ότι αφορά τα μερίσματα. εδώ στο σάιτ ως μέρισμα ΜΤΣ είναι 85,25 και παίρνω (ντρεπομαι να το πω): ΜΤΣ=0,01 ευρώ. ως μέρισμα ΕΚΟΕΜΣ εδώ είναι 120 ευρώ και ΕΚΟΕΜΣ= 59,40 ευρώ. Μπορεί κάποιος να μου πει τι συμβαίνει;
Η επεξήγηση για τη διαφορά υπολογισμού της σύνταξης δίνεται στην ερώτηση 3.1 των FAQ. Όμως για να βγουν τελείως σωστά όλα τα ποσά της μηνιαίας ανάλυσης ΓΛΚ θα πρέπει να κάνεις τα παρακάτω κατά σειρά: 1. Στο πεδίο “Διόρθωση χιλιοστών” κάνεις δοκιμές με μικρούς ακέραιους αριθμούς (1,2,3,5 ή -1,-2,-3,-5 κλπ), μέχρι να πετύχεις επακριβώς την ακαθάριστη σύνταξη του ΓΛΚ. 2. Κατεβάζεις τη μηνιαία ανάλυση ΕΚΟΕΜΣ από το αντίστοιχο link στη σελίδα “Σύνδεσμοι”, ώστε να ενημερωθείς για τις κρατήσεις αναγνώρισης ή οφειλές που σίγουρα έχεις, τις οποίες εισάγεις στο πεδίο “Αναγνώριση-Οφειλές” στο ΕΚΟΕΜΣ. Εννοείται ότι θα πρέπει το ακαθάριστο ποσό ΕΚΟΕΜΣ να ταιριάζει με τη σελίδα. 3. Μετά κάνεις το ίδιο και στον πίνακα “Μέρισμα ΜΤΣ”, εισάγοντας δοκιμαστικά διάφορα ποσά στο πεδίο “Αναγνώριση–Οφειλές”, μέχρι το πληρωτέο ποσό να είναι ακριβώς όσο κατατίθεται στην τράπεζα (0,01 € για σένα). Τώρα όλα τα ποσά στον πίνακα “Σύνταξη ΓΛΚ” θα πρέπει να ταιριάζουν με τη μηνιαία ανάλυση του ΓΛΚ, εκτός από το φόρο που είναι εντελώς σωστός στη σελίδα αλλά υπολογίζεται λάθος από την ΗΔΙΚΑ: http://enstoloi.net/afxisi-forologias-sta-enimerotika-glk/ Μέχρι να διορθωθεί το λάθος από την ΗΔΙΚΑ,… Διαβάστε τη συνέχεια »
το εκανα και οντως ειναι οπως λες. αλλα το ερωτημα μου ειναι ότι θα παιρνω μέρισμα ΜΤΣ : 0,01 ευρω και ΕΚΟΕΜΣ: 59,40ευρω? αυτο ειναι που δεν καταλαβαινω..
Υπάρχουν διάφορες οφειλές που παρακρατά το ΜΤΣ και δεν γνωρίζω σε ποιες από αυτές εμπίπτεις εσύ:
α. Εισφορές από αναγνώριση χρόνου (πχ. θητείας ή πενταετίας)
β. Εισφορά γάμου που τελέστηκε πριν το 2002.
γ. Διαφορά προαγωγής εάν πχ. έλαβες προαγωγή ένα μήνα πριν τη διαγραφή.
δ. Κρατήσεις επόμενου μισθολογικού βαθμού, διότι το μέρισμα υπολογίζεται ένα βαθμό πάνω από τον τελευταίο μισθολογικό.
Εάν πχ. έφυγες με μισθό Σχη δικαιούσαι μέρισμα Ταξχου, αλλά επειδή το ΜΤΣ δεν έχει καθορίσει μερίδιο για τον Ταξχο (!) λαμβάνεις μέρισμα Υπτγου και φυσικά πληρώνεις εισφορές για τη διαφορά Σχη – Υπτγου.
ε. Υπόλοιπο χρόνου για συμπλήρωση χρόνου ή διετίας.
Το μέρισμα απαιτεί ακέραια έτη, οπότε εάν έχεις πχ. 26,15 έτη μετοχικής σχέσης, τότε πληρώνεις εισφορές για το υπόλοιπο 0,85 έτος (10,2 μήνες) ώστε να συμπληρώσεις 27 πλήρη έτη.
Το 0,01 € σημαίνει ότι με όλες τις παραπάνω κρατήσεις το μέρισμα κανονικά θα έβγαινε αρνητικό!
έφυγα με μισθό πλήρη Αντγου. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα ποσά μετά από ένα ορισμένο διάστημα (με τη συμπλήρωση 27 ετών )θα μεταβληθούν. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση.
Διαγραφή 16/1/2015. Σήμερα έλαβα το εφάπαξ. Υπάρχει διαφορά -2.500 από την εφαρμογή του site. Γνωρίζει κάποιος κάτι.
Ελσα καλοφαγωτα κ παντα υγεια….. τι σειρα ειχες;
Ευχαριστώ.
Εαν εχετε βαλει σωστά ολα τα δεδομενα , το πιο λογικο ειναι να εχετε πάρει οικονομική προαγωγή και εχετε κρατηση “Εισφορές τελ. βαθμού”
ημερομηνια πρωτοκολλησης
9/2/15
εαν προερχεσε απο τον θεσμο των ΕΜΘ, ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΣΕΣ κρατησεις απο την πενταετια
Οχι. Απο Εθελόντρια.
Το ακαθάριστο ποσό του εφάπαξ είναι σίγουρα ίσο με αυτό που υπολογίζεται στο site, ενώ στο εφάπαξ δεν γίνονται κρατήσεις.
Αφαιρούνται μόνο τυχόν παλαιές οφειλόμενες εισφορές.
Υπάρχει αυτή η εισφορά που τη χρωστούν όλοι: http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-153/#comment-24797
αλλά και πάλι είναι μεγάλο ποσό τα 2.500 €.
Το έγγραφο του ΕΛΟΑΣ που θα λάβεις για το εφάπαξ θα πρέπει να αναλύει αυτό το ποσό, αφού στη φορολογική δήλωση μπαίνει το καθαρό ποσό που πήρες.
Μια απορια…. πως γινεται η ευτυχια που ειναι απριλιο να εχει πληρωθει πρωτη απο εσενα που εισαι ιανουαριο?????
Καλημέρα σας, μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί ενώ βάζω στο ”Σύνταξη ΓΕΣ”, ”Σύνταξη με νομοθεσία 2014”, δεν αλλάζουν τα ποσά όταν βάζω τη διαφορά που προκύπτει από το ”Σύνταξη 2016”??.
Δεν αλλάζουν διότι η “Σύνταξη με νομοθεσία 2014” είναι το ποσό που δικαιούσαι με τον παλιό νόμο (πριν ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό), άρα δεν μπορεί να αλλάξει από το χρήστη. Είναι η σύνταξη που θα έπαιρνες εάν δεν υπήρχε το νέο ασφαλιστικό.
Η διόρθωση ακριβείας που εισάγεις αφορά μόνο την Ακαθάριστη Σύνταξη με νομοθεσία 2016.
Από την αφαίρεση “Ακαθάριστη Σύνταξη 2016” – “Βασική Σύνταξη 2014” προκύπτει η προσωπική διαφορά.
Για σένα δεν έχει νόημα η νομοθεσία 2014 (αφού είσαι εν ενεργεία), όπως αναφέρεται στη ΣΗΜΕΙΩΣΗ αυτής της ανάρτησης:
http://enstoloi.net/enimerosi-selidon-syntaxis-2016/
Καλησπέρα κυριε Αχιλλεα.Θα ειθελα να ρωτισω.Όταν χρωστας ένα χ ποσο στο δημοσιο και σου στελνουν εγγραφο το οποιο αναγραφει.Θα γινει παρακρατισει στα 3/4 και μεχρι του χ ποσου τι ακριβως εννοει.Ότι θα κρατισουν το ποσο χ στο συνολο του η εως τα 3/4 αυτου του χ ποσου.Θα σας παρακαλουσα εσας η οποιον άλλο γνωριζει σχετικα όταν μπορει ας μου απαντισει.Ευχαριστω.
ΘΑ ΚΡΑΤΟΙΣΟΥΝ ΤΑ 3/4 ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΠΚΔ
Φυλε Γιαννη εμενα γραφει το χαρτι το ποσο που είναι να κρατηθεί,παραδειγμα 5000 ευρω.Αυτό θα κρατισουν η τα 3/4 του εφάπαξ και ας ειναι μεγαλητερο από το ποσο που χρωσταω,Και εμενα το ΤΠΚΔ είναι αλλα το υπολοιπο το αποπληρωνω κανονικα.Απλα μεχρι να βγει η συνταξη μου δεν πληρωνα τις δοσεις και υπαρχει μια Α οφειλή.Αν μπορεις γινε λιγο πιο σαφης.Ευχαριστω.
Καλησπέρα Γιαννη.Με εχει μπερδεψει αυτό που μου λες,οτι θα κρατισουν τα 3/4 του οποιου ποσου παρω.Δηλαδη αν παρω 20000 για παράδειγμα θα κρατισουν τα 3/4 αυτου ενώ οφειλω 5000 και το υπολοιπο πληρωνεται κανονικα .Ας μου πει καποιος που γνωριζει σχετικα.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ 20,000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝ ΤΑ 3/4 ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΙΡΩΣΕΙ 3,4,5 ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ.
Φυλε Γιαννη ετσι που μου ειπες γινεται μονο στην περιπτωση που υπαρχουν οφειλες η δεν πληρωνεται το ΤΠΔ.Αυτο μου ειπαν από ΕΛΟΑΣ και ΤΠΔ που πηρα τηλεφ.Τοτε το εγγραφο από το ταμειο αναγραφει εως και πιο ποσο θα γινει η παρακρατισει η αναγραφει εως και τα 3/4 του εφάπαξ.Αρα δεν γινεται σε ολες τις περιπτώσεις παρακρατισει των 3/4 του Εφάπαξ.Γινεται μονο όταν δεν πληρονονται δοσεις η υπαρχει ληξιπροθεσμη οφειλή.
Σας ευχαριστώ κύριε Καρασαββίδη.
Καλησπέρα. Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί δεν μας έχουν πληρώσει υπηρεσίες αργιων, από Δεκέμβριο 2015;
Κανε αναφορά Αθηνα!!!
Σε εποικοινωνια με ΕΛΟΑΣ με αριθμο προτοκολου 2414 της 23/7/2015 νεα σειρα Εφάπαξ 112,προηγουμενη σειρα 177 με ημερ 17/7/16.Ξεχασα μονο να ρωτισω τι γινεται με την σειρα για τους λογο υγειας.Γεια σε ολους με υγεια.
Καλησπέρα.. κατατέθηκαν σήμερα και μετά από 10 ημέρες που με ειδοποίησαν για την αποστολή των δικαιολογητικών στο ΕΛΟΑΣ, τα χρήματα του ΕΦΑΠΑΞ στον λογαριασμό μου και είναι διαθέσιμα, αρ. σειράς 31 με ημερομηνία 6 Απρ 2015, εύχομαι με το καλό και για τους υπόλοιπους που είναι σε αναμονή.
Καλημερα καλοφαγωτα
Καλημέρα! Να είσαι γερή και τυχερή.
καλοφαγωτα με υγεία!!!
Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!
Ευτυχία, πότε είχες διαγραφεί; το 2014 ή το 2015;
Καλησπέρα. . διαγραφη είχα Νοεμβριο του 2014.
Καλημέρα σας.
1. Παρακολουθώ το site του ΓΛΚ για την εξέλιξη της επεξεργασίας του φακέλου μου για να λάβω σύνταξη. Χρέωση στον εισηγητή 6/7/16. Διεκπεραίωση 3/8/16. Μήνας και έτος πληρωμής 9/2016. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε, πότε θα πληρωθώ τη σύνταξη. Τέλη Αυγούστου ή τέλη Σεπτεμβρίου; (Ημερομηνία διαγραφής 6/5/16 και έχω λάβει τρίμηνες αποδοχές).
2. Σε ποιό site μπορώ να βλέπω από εδω και στο εξής τα φύλλα πληρωμής σύνταξης (τα αντίστοιχα φύλλα μισθοδοσίας όταν ήμουν ε.ε.)
Σας ευχαριστώ.
Θα λάβεις πρώτη σύνταξη (Σεπτεμβρίου) στις 30 Αυγούστου (για την ακρίβεια το βράδυ της 29 Αυγ.)
Μπορείς να βλέπεις τα Μηνιαία Ενημερωτικά Σημειώματα Σύνταξης στο:
https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis
επιλογή: προσωποποιημένη πληροφόρηση (το ενημερωτικό θα αναρτηθεί 20~25 Αυγ.).
Καλή αρχή!
Όλα τα site που χρειάζεσαι για να παρακολουθείς τη μηνιαία ανάλυση και τις ετήσιες βεβαιώσεις σύνταξης – ΕΚΟΕΜΣ (όχι ακόμη το ΜΤΣ) υπάρχουν στη σελίδα “Σύνδεσμοι” (κουτάκι στα δεξιά).
Σας ευχαριστώ πολύ.
Συναδελφε καλησπερα.Θα πληρωθεις τη συνταξη σου την προτελευταια εργασιμη ημέρα του Αυγούστου. Τα φυλλα πληωμηςτης σύνταξης θα μπαινεις στο site γλκ.\συνταξεις/ προσωποποιημενη πληροφοριση .Πατωντας πανω σ αυτο σου ζηταει τα στοιχεια, τα συπληρωνεις και βλέπεις τα φυλλα πληρωμης
Σε περίπτωση που έρθει ο καιρός να εισπράξεις το εφάπαξ αλλά οφείλεις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές ε.ε. τι θα γίνει ακριβώς;
στα κρατανε απ οτο εφαπαξ σου
Ευχαριστώ.
Φίλε Γιώργο εάν επιτρέπεται τι είναι «αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές ε.ε»? Δώσε παράδειγμα.
Αγαπητέ SI, κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας μου, προέκυψε ένα Χ ποσό που εισέπραξα, ενω δεν έπρεπε, λόγω διαγραφής μου από το μητρώο των μισθοδοτούμενων από το ΥΕΘΑ.
http://enstoloi.net/parakratisi-achreostitos-katavlithentos-posou/
Εμενα αυτο τ ποσο το κετρικο ταμείο που υπαγομουν τ έστειλε στην εφορία γιατι δεν ειχα λεφτα να τα δώσω Ντούκου ηταν 2310 ευρω
19/2/16 seira 531
Τα έγγραφά μου για συνταξιοδότηση πρωτοκολλήθηκαν στο ΓΛΚ στις 1/7/2016 (ημερομηνία διαγραφής 11/5/2016 – πληρώθηκα ήδη τρίμηνες αποδοχές έως 11/8/2016). Μήπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να μου απαντήσει στα εξής:
1. Πότε περίπου χρεώνονται σε εισηγητή;
2. Πότε περίπου εκδίδεται η συνταξιοδοτική πράξη;
3. Χρειάζεται μετά την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης να προβώ σε κάποια ενέργεια προκειμένου να υπολογισθεί το μέρισμα όπως επίσης να μπω και στη σειρά από τον ΕΛΟΑΣ για το εφάπαξ ή μήπως αυτές οι ενέργειες (για μέρισμα ΜΤΣ και εφάπαξ ΕΛΟΑΣ), γίνονται υπηρεσιακώς από το ΓΛΚ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πιθανές απαντήσεις σας.
Καλοσώρισες στο club των απόστρατων. Στο τέλος Σεπτεμβρίου να περιμένεις την σύνταξη σου (χρέωση σε εισηγητή και συνταξιοδοτική πράξη μετά της Παναγιάς). Αν θέλεις να παρακολουθείς την εξέλιξη των εγγράφων σου για σύνταξη μπορείς να μπεις με τους κωδικούς σου στο https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis και να ενημερώνεσαι.
Όσο για τα μερίσματα περίπου 2 μήνες μετα την σύνταξη. Για το εφάπαξ άμα διαβάσεις σε αυτό το site ποιοί πληρώνονται αυτό το διάστημα θα σε πάρουν τα κλάματα (του Ιώβ την υπομονή να έχεις και υγεία πάνω απ’ όλα). Πάντως εσύ δεν κάνεις καμία κίνηση.
Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση.Παρακολουθώ το site τα τελευταία δύο χρόνια. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ με την εμπεριστατωμένη και έγκυρη πληροφόρηση που παρέχει. Όπως επίσης με βοήθησες και εσύ με την απάντησή σου.
Παρακολουθώ επίσης και την ενημέρωση μέσω gsis.
Γνωρίζω ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων και πρώτα ο Θεός θα πάρω το εφάπαξ σε 18 έως 24 μήνες.
Πρέπει όμως να ενημερώσω σε κάτι τον ΕΛΟΑΣ;
Από υπομονή άλλο τίποτε. Στο στρατό υπηρετήσαμε άλλωστε.
Θα σε ενοχλήσει ο ΕΛΟΑΣ(τηλέφωνο στο κινητό σου) όταν έρθει η καλή ώρα για την είσπραξη του εφάπαξ προκειμένου να τους αποστείλεις φορολογική ενημερότητα.
ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΛΟΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ.
ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗ.
ΠΡΩΤ. 2-3-2015.
καλημερα, με το καλο, ποτε εστειλες Φ.Ε;
ΦΙΛΕ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΙΣ 22-7-2016 ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΟΑΣ.
Ευχαριστώ καλοφαγοτα
Με το καλο φιλε να παιρνουμε και εμεις σειρα