Καλημέρα Στέργιε, μάλλον το πολύ σε δύο μήνες θα το λάβεις.
Εγώ με Αρ, Πρωτ.: 164/29 Αυγούστου 2017 θα πιστωθεί αύριο στον Λογαριασμό μου, όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά στις 27 Απριλίου από τον ΕΛΟΑΣ και, αφού μου ζήτησαν Φορολογική Ενημέρωση ή Βεβαίωση Οφειλής από την Εφορία, αν έχω δάνεια και άλλα.
Δλδ, σε περίπου δύο εβδομάδες θα δεχτείς κι εσύ τηλεφωνική κλήση για τυχόν Οφειλές στο Δημόσιο.
Καλημερα ιωαννη κ εμενα μεχρι 10 Μαϊου μου ειπαν οτι θα γινει η πίστωση κ εχω την εντυπωση οτι σημερα θα δουμε τα χρηματα στους λογαριασμούς μας, τωρα αν αυτο γινει αργα το απογευμα οπως την σύνταξη δεν το γνωριζω, μακάρι να βαλουμε μια σειρα
Καλημέρα Στέργιε και σε ευχαριστώ για το “Καλοφάγωτο”.
Προφανώς ήρθε και η δική σου σειρά, γιατί όπως φαίνεται και στο “Κουτάκι” επάνω 29 άτομα έμειναν μόνο.
Καλημέρα
Σχετικά με της αποστρατείες από ΑΣΥΕ λόγω σωματικής ανικανότητας στο σύστημα atlas αναφέρονται ως συντάξεις γήρατος
Σ ερώτηση στο ΓΛΚ η απάντηση ήταν η η εξής το δημόσιο όλες οι συντάξεις π δίνει είναι μόνο γήρατος άσχετα με το ποιος ήταν ο λόγος εξόδου
Άρα καλά το είπα πριν λίγες μέρες εδώ μέσα ότι θεωρούμαστε συνταξιούχοι λόγω γήρατος και όχι λόγω αναπηρίας, όσοι αποστρατεύτηκαν από την ΑΣΥΕ. Άρα δηλαδή δικαιούμαστε το 100% της εθνικής σύνταξης (δηλ. 384 ευρώ) και όχι ποσοστό της εθνικής σύνταξης.
Μπορεί να φαίνεται έτσι στο σύστημα αλλά δεν είναι λογικό αυτό. Κάποιος που αποστρατεύεται λόγω σωματικής ανικανότητας δε γίνεται να είναι στην κατηγορία “γήρατος”.
Θα φανεί στο τέλος του χρόνου στα μηνιαία ενημερωτικά όταν θα αρχίσει να φαίνεται η προσωπική διαφορά, η αναλογική και εθνική σύνταξη. Μέχρι τότε μόνο υποθέσεις κάνουμε.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ
8 Μαΐου 2018 08:03
Καλημερα κυριε Αχιλλεα.Ειμαι αρχιλοχιας εμθ με 22 χρονια υπηρεσιας.ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ σκεφτηκα να ζητησω προκαταβολη απο το εφαπαξ.Δικαιουμαι βαση χρονων υπηρεσιας?Υπαρχει καποιος συναδελφος που γνωριζει κατι σχετικο προσφατα με το τι τελικα ισχυει κ τι χρειαζεται σε αντιστοιχες περιπτωσεις?
μετα τα 20 χρονια δικαιουσε να λαβεις προκαταβολη θελει αντιγραφο μητρωου, μισθοδοσια, αναφορα, αιτηση, φ/α λογαριασμου, και αποδεκτικα του προβληματος πχ αν ειναι υγειας μια βεβαιωση νοσοκομειου αν ειναι δανεια αντιγραφα απο τις δωσεις
Κ. Αχιλλέα, άλλαξα κλιμάκιο στα 25 χρόνια απο 11 στο 10 στο βαθμο Υπλγος (ΣΜΥ) στις 3 Μαϊ 18 και ο βασικός μισθός πήγε στα 1.883 ευρώ και όχι 1925 ευρώ που αναγράφεται στη εφαρμογή του Μισθολογίου όταν αλλάζω τα στοιχεία στα πεδία.
Πάντα το μήνα που αλλάζει το κλιμάκιο παίρνεις μικρότερο βασικό μισθό, διότι ο νέος βασικός δεν ισχύει για ολόκληρο το μήνα (30 ημέρες), εκτός εάν αλλάζει το κλιμάκιο την 1η του μήνα.
Μάλλον το κλιμάκιο άλλαξε στις 9-5-2018 και ο βασικός θα γίνει πλήρης 1.925 € τον Ιούνιο.
Το ποσό των 1.883 € είναι η αναλογία των 2 βασικών (παλιού – νέου) ειδικά για το μήνα Μάιο, καθώς πληρώνεσαι τον παλαιό βασικό για 9 ημέρες και το νέο για τις υπόλοιπες 21 ημέρες (1.785 x 9 / 30 + 1.925 x 21 / 30 = 1.883 €).
Ευχαριστώ κ. Αχιλλέα για την αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική προαγωγή λόγω κλιμακίου
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6 Μαΐου 2018 20:22
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Κ. ΑΧΙΛΛΕΑ Η ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟ 1997 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ( ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 18}. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Εγώ βγήκα στην σύνταξη το 2012 και επίσης δεν είχα πληρώσει για τον γάμο μου το 1985. Οπότε μου μου κρατάνε ένα βασικό μισθό του τελευταίου βαθμού (αποστρατευτικός βαθμός). Τον κρατάνε σε 100 δόσεις απο το μέρισμα του Μ.Τ.Σ.. Για εμένα ο βασικός ήταν 1400 Ευρώ και με κρατάνε 14 ευρώ τον μήνα. Εγώ δεν έκανα καμία ενέργεια, Ούτε καν με ρωτήσανε αν θέλω λιγότερες οι περισσότερες δόσεις ή να πληρώσω εφάπαξ.
Κράτηση γάμου προβλέπεται μόνο στο ΜΤΣ (σε αυτό το ταμείο τη χρωστάς), δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΛΟΑΣ που σου δίνει το εφάπαξ. Θα σου κρατήσουν το ποσό από το μέρισμα όπως αναφέρει ο Βαγγέλης.
1) Η Αναγνώριση Γάμου είναι Αυτεπάγγελτη μόλις καταθέσεις στην Υπηρεσία το Πιστοποιητικό Γάμου.
Αυτό συνέβη σε εμένα όταν είχα δικαίωμα ως ΕΜΘ να τον αναγνωρίσω το 2000 γιατί εώς τότε δεν είχαμε δικαίωμα εμείς (ήμασταν Όντα Κατώτερα, αν παθαίναμε κάτι η οικογένεια ήταν εντελώς ξεκρέμαστη) και περίμεναν να το κάνουν αυτό όταν έγινε η αλλαγή του Μισθολογίου και αντί το ποσό τω 29.000 δραχμών τότε μετά την αλλαγή με κράτησαν 180.000δρχ. για τον γάμο, το ίδιο συνέβη και με την αναγνώριση των τέκνων, ευτυχώς εγώ είχα ένα και μικρό (μηνών τότε) και το ποσό ήταν ελάχιστο, υπήρχαν συνάδελφοι που τα παιδιά τους ήταν 10 και 15 ετών (υπολογίστε ποιο ποσό έδωσαν επί των μηνών των τέκνων τους).
2) Από το ΜΤΣ ανέφερε κι ο Βαγγέλης απλώς για την διαδικασία είπε:
“Σε δόσεις ή εφάπαξ” δηλαδή να γίνει κράτηση όλου του ποσού αντί κάθε μήνα, και όχι από το “ΕΦΑΠΑΞ” που έλαβε.
Καλησπέρα,
1)Αποστρατεύτηκα στις 29 Δεκ, 2016 και έλαβα τρίμηνες αποδοχές τον Ιαν. 2017 και τον Νοέμβριο 2017 μου χορηγήσαν “Προσωρινή Σύνταξη” και σήμερα μου έστειλε η Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ Βεβαίωση παρακράτησης των συγκεκριμένων τρίμηνων αποδοχών ώστε να την στείλω στον εκκαθαριστή στην ενέργεια.
Ο εκκαθαριστής ποιος είναι;
Η ΓΕΣ/ΔΟΙ κι εκεί να την στείλω ώστε να μου χορηγήσει σχετική βεβαίωση αποδοχών;
2) Το εκκαθαριστικό της Προσωρινής Σύνταξης που μπορώ να το βρω;
Όπου προσπαθώ με πετάει το σύστημα.
Καλημέρα Αχιλλέα και σε ευχαριστώ.
Λύθηκε το θέμα.
1) Η ΓΕΣ/ΔΟΙ είναι μόνο να συντάσει τους Πίνακες.
Εκκαθαριστής είναι το ΟΛΚΕΣ για τα Στελέχη του Στρατού και τα Κεντρικά Ταμεία των Σχηματισμών και ειδικά για εμένα ήταν το: ΚΤΣ/ΔΥΒ για τις Μονάδες των Αθηνών.
2) Όσο για την Βεβαίωση Αποδοχών μου την έστειλε Συνάδελφος από το ΚΤΣ/ΔΥΒ.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
μανουσος
3 Μαΐου 2018 16:36
ξερει καποιος που μπορω να δω ποσα ενσημα εχω ?μπηκα σαν εποπ και παραιτηθηκα στην 4ετια
Δημήτρη όλο λένε ότι περιμένουν να βγει η ΚΥΑ….θα γεράσουμε στο τέλος
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νικος Τ.
2 Μαΐου 2018 11:51
Καλησπέρα , εχω πάρει σύνταξη το 2007 στο βαθμό του άνθ/στη με 19 χρόνια πραγματικά και 16 εξάμηνα .πως μπορω να ελέγξω εαν μου έχουν προσθέσει τα 3/35 του Κονδύλη?
Συμπληρώνεις τη σελίδα “Εργαλεία” –> “Συνταξιοδ. Πράξη ΓΛΚ” με βάση το υπόδειγμα στα δεξιά της σελίδας και ελέγχεις με ποια από τις 2 επιλογές (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) στο πεδίο [Έτη Κονδύλη] ταιριάζει το αποτέλεσμα.
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βασιλης
30 Απριλίου 2018 13:17
Καλημέρα
Συγνώμη π επανέρχομαι
Όπως έχω αναφέρει κ παρακάτω έχω αποστρατευτει γ λόγους υγείας και θέλω να καλλιεργήσω μ έκταση π πήρα από την μητέρα μου (ετήσιο αγροτικό εισόδημα περίπου 4000 ευρώ ) στο atlas η κατηγορία μ αναφέρεται ως γήρατος
Πήγα στο γενικό λογιστήριο αλλά κ από και δν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση ( δυστηχως έλειπε η αρμόδια υπάλληλος )
Αν μπορεί κάποιος ν μ βοηθήσει – κατευθύνει
Στον αν τελικά θ έχω περικοπή σύνταξης το άρθρο αναφέρει ότι μέχρι 4913 δν υπάρχει περικοπή
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το όριο των 4.923 € ισχύει για όλους τους συνταξιούχους ασχέτως κατηγορίας σύνταξης όσον αφορά την περικοπή.
Μέχρι σήμερα και λόγω της αναγραφής στο ΑΤΛΑΣ δεν είναι εντελώς σίγουρο ότι η συνταξιοδότηση για λόγους υγείας θεωρείται σύνταξη αναπηρίας (εάν ξεπερνάς το όριο αγροτικού εισοδήματος). Όταν επικοινωνήσεις με το ΓΛΚ ενημέρωσέ μας τι σου είπαν για το θέμα της κατηγοριοποίησης της σύνταξής σου.
Σας ευχαριστώ γ την άμεση απόκριση
Απλά έγινα λίγο κουραστικός γιατί την εποχή π ζούμε όλους μας λείπουν όποτε …..
θα ξαναπάω την Παρασκευή όποτε θ έχετε άμεση ενημέρωση όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των συντάξεων λόγο ανικανότητας
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
30 Απριλίου 2018 09:58
Καλημέρα. Είμαι εν ενεργεία στρατιωτικός.
Θα υπάρχει κράτηση και για τη Λέσχη.
Διάβασα μια νέα εγκύκλιο, αλλά δεν κατάλαβα.
Αν υπάρχει θα είναι και αναδρομική?
Αχιλλέα την υπολόγισες στον υπολογισμό του μισθού?
Η ενημέρωση θα ήταν πληρέστερη αν έλεγες πότε αποστρατεύτηκες
ώστε οι συνάδελφοι να είχαν μια “τάξη μεγέθους” του χρονικού διαστήματος αναμονής.
Με το να μας λέει κάποιος Νίκος ότι σήμερα πήρε το εφάπαξ
δεν μας οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα
παρά μόνο να σου ευχηθούμε: καλοφάγωτο !
Αποστρατεύτηκα στις 29 Δεκεμβρίου 2016 και μετά από παλινωδίες,, ταλαιπωρία και πολλά άλλα(?) από την Υπηρεσία (δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αναφέρω) και το ΓΛΚ, πήρε πρωτόκολλο στις 16 Αυγούστου 2017 από τον ΕΛΟΑΣ και 29 Αυγούστου 2017 από το ΓΛΚ.
Τέλος καλό όμως γιατί έκανα οικονομία εν μέρει.
Ευοί Ευάν, Υγεία σε όλους και όλες που Υπηρετούν ή Υπηρέτησαν την Πατρίδα και το Έθνος, στην Γη, στον Αέρα και στην Θάλασσα.
Επίσης σύντομα να είναι κοντά μας και οι δύο Τέως Συνστρατεύσιμοι και Συμπολεμιστές που βρίσκονται έγκλειστοι στα υγρά κελιά της Αδριανουπόλεως.
Πιστωθηκαν χωρις ενημέρωση . Για την υγεια ευχαριστω, καθοτιν εχω σοβαρο προβλημα υγείας. για το καλοφαγατα χλωμο σε δανεια και υποχρεώσεις θα παει ολο…
Εμένα πάντως με ενημέρωσαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεφωνικώς.
Και σε καταλαβαίνω Νίκο, κι εγώ το ίδιο πάνω κάτω είμαι αλλά όχι Όλο το ποσό αλλά, θα μείνει για μία “Γκαρσονέρα” και μία “Κούρσα”.
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι ότι τακτοποιήθηκες και θα νιώθεις πιο άνετα.
Ευοί Ευάν και Υγεία.
Εγώ μιλώ για την κατάθεση χρημάτων Απόστολε.
Το γράφω και πιο κάτω αλλά και παραπάνω.
ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ιωάννης
27 Απριλίου 2018 08:12
Καλημέρα σας,
(Ψωμί περίμενα, Τυρί μου ήρθε)
Την Σύνταξή μου περίμενα άλλο μου ήρθε.
Μετά τις 10 Μαΐου θα κατατεθεί το ΕΦΑΠΑΞ, σε όσους είχαν πάρει πρωτόκολλο στις 29 Αυγούστου 2017.
Εγώ είχα σειρά 164 και με ειδοποίησαν εχθές ότι θα το πάρω σε 2 εβδομάδες.
Κάποιος πού να πήρε τελευταία Σύνταξη (ολοκληρωτική) μπορεί να μου πει πότε έλαβε πρωτόκολλο από το ΓΛΚ; Για να υπολογίσω πότε περίπου θα την λάβω κι εγώ καθώς εκκρεμούν και τα Μερίσματα από το ΜΤΣ & τον ΕΚΟΕΜΣ από τον Ιανουάριο του 2017(;), Ναι, 17 μήνες κωλλυσιεργεία και καθυστερούμενα.
Ναι αυτό εννοούσα, αλλά αν αργήσει ακόμη λίγο το “Ψωμί” θα γίνει “Παντεσπάνι”.
Και η “Φέτα” θα γίνει “Ροκφόρ”.
Καλοφάγωτο θα είναι αλλά σήμερα με τις υποχρεώσεις και τα δανεικά όπως είπε και πιο πάνω συνάδελφος πολύ δύσκολα.
το μισό να μείνει να το “Φάω” με την “Κυρά” καλά θα είναι.
Με το καλό να έρθει και η σειρά όλων σας.
Καλή σας ημέρα.
Ευοί Ευάν και Υγιαίνετε.
Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος με τι κριτήρια δίνουν τις προκαταβολές εφάπαξ γιατί έκανα μια φορά αίτηση και μπήκε στο αρχείο και όλοι οι συνάδελφοι στη μονάδα μου παίρνουν κάθε χρόνο 3 με 4 χιλιάρικα.
Δεν έχω πάρει ποτέ και έχω 27 χρόνια.
Είμαι ανθστής προέλευσης ΟΠΥ .
Ενημέρωση λήψης εφάπαξ.
Με ημερομηνία πρωτοκόλλου 21-7-2017 κατάθεση εφάπαξ σήμερα 10-5-2018.
Λήψη ΕΦΑΠΑΞ από ΕΛΟΑΣ σήμερα με ημερομηνία πρωτοκόλου 25/7/17…..πιστώθηκε λίγη ώρα πριν.
Με το καλό και σε όσους το αναμένουν!
Δηλ. Πλεον σε 10 μηνες κατατιθεται το εφαπαξ απο διαγραφης!
Καλησπέρα .Γνωρίζει κάποιος τι εξέλιξη υπάρχει με την πίστωση του εφάπαξ? Τι αριθμός πρωτοκόλλου τρέχει? Εχω αρ. πρωτ. 271/16-10-17
Καλημέρα Στέργιε, μάλλον το πολύ σε δύο μήνες θα το λάβεις.
Εγώ με Αρ, Πρωτ.: 164/29 Αυγούστου 2017 θα πιστωθεί αύριο στον Λογαριασμό μου, όπως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά στις 27 Απριλίου από τον ΕΛΟΑΣ και, αφού μου ζήτησαν Φορολογική Ενημέρωση ή Βεβαίωση Οφειλής από την Εφορία, αν έχω δάνεια και άλλα.
Δλδ, σε περίπου δύο εβδομάδες θα δεχτείς κι εσύ τηλεφωνική κλήση για τυχόν Οφειλές στο Δημόσιο.
Ευοί, Ευάν και Υγιαίνεται.
Και ο χρόνος Αναμονής τελειώνει.
Καλημερα ιωαννη κ εμενα μεχρι 10 Μαϊου μου ειπαν οτι θα γινει η πίστωση κ εχω την εντυπωση οτι σημερα θα δουμε τα χρηματα στους λογαριασμούς μας, τωρα αν αυτο γινει αργα το απογευμα οπως την σύνταξη δεν το γνωριζω, μακάρι να βαλουμε μια σειρα
Καλημέρα, δεν είδα κάποια κίνηση στο Λογαριασμό μου ακόμη.
Αναμένω για σήμερα.
Ευχαριστώ πολυ Ιωάννη. Σου εύχομαι υγεία και καλοφαγωτο
Καλημέρα Στέργιε και σε ευχαριστώ για το “Καλοφάγωτο”.
Προφανώς ήρθε και η δική σου σειρά, γιατί όπως φαίνεται και στο “Κουτάκι” επάνω 29 άτομα έμειναν μόνο.
Μακάρι, Ιωάννη. Νάσαι καλά.
Καλημέρα
Σχετικά με της αποστρατείες από ΑΣΥΕ λόγω σωματικής ανικανότητας στο σύστημα atlas αναφέρονται ως συντάξεις γήρατος
Σ ερώτηση στο ΓΛΚ η απάντηση ήταν η η εξής το δημόσιο όλες οι συντάξεις π δίνει είναι μόνο γήρατος άσχετα με το ποιος ήταν ο λόγος εξόδου
Δηλαδή κι αυτοί που θεωρούνται ότι παίρνουν σύνταξη αναπηρική στο σύστημα εμφανίζονται ως “Γήρατος”;
Άρα καλά το είπα πριν λίγες μέρες εδώ μέσα ότι θεωρούμαστε συνταξιούχοι λόγω γήρατος και όχι λόγω αναπηρίας, όσοι αποστρατεύτηκαν από την ΑΣΥΕ. Άρα δηλαδή δικαιούμαστε το 100% της εθνικής σύνταξης (δηλ. 384 ευρώ) και όχι ποσοστό της εθνικής σύνταξης.
Μπορεί να φαίνεται έτσι στο σύστημα αλλά δεν είναι λογικό αυτό. Κάποιος που αποστρατεύεται λόγω σωματικής ανικανότητας δε γίνεται να είναι στην κατηγορία “γήρατος”.
Θα φανεί στο τέλος του χρόνου στα μηνιαία ενημερωτικά όταν θα αρχίσει να φαίνεται η προσωπική διαφορά, η αναλογική και εθνική σύνταξη. Μέχρι τότε μόνο υποθέσεις κάνουμε.
Καλημερα κυριε Αχιλλεα.Ειμαι αρχιλοχιας εμθ με 22 χρονια υπηρεσιας.ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ σκεφτηκα να ζητησω προκαταβολη απο το εφαπαξ.Δικαιουμαι βαση χρονων υπηρεσιας?Υπαρχει καποιος συναδελφος που γνωριζει κατι σχετικο προσφατα με το τι τελικα ισχυει κ τι χρειαζεται σε αντιστοιχες περιπτωσεις?
Η σελίδα του Μ.Τ.Σ στο Διαδίκτυο αναφέρει επακριβώς τα δικαιώματά
ευχαριστω πολυ
μετα τα 20 χρονια δικαιουσε να λαβεις προκαταβολη θελει αντιγραφο μητρωου, μισθοδοσια, αναφορα, αιτηση, φ/α λογαριασμου, και αποδεκτικα του προβληματος πχ αν ειναι υγειας μια βεβαιωση νοσοκομειου αν ειναι δανεια αντιγραφα απο τις δωσεις
@ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στο https://mts.army.gr/el/aitiseis
Αιτήσεις ΕΛΟΑΣ
Αίτηση για προκαταβολή έναντι εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος.
ευχαριστω πολυ
ευχαριστω πολύ δημητρη
Κ. Αχιλλέα, άλλαξα κλιμάκιο στα 25 χρόνια απο 11 στο 10 στο βαθμο Υπλγος (ΣΜΥ) στις 3 Μαϊ 18 και ο βασικός μισθός πήγε στα 1.883 ευρώ και όχι 1925 ευρώ που αναγράφεται στη εφαρμογή του Μισθολογίου όταν αλλάζω τα στοιχεία στα πεδία.
Πάντα το μήνα που αλλάζει το κλιμάκιο παίρνεις μικρότερο βασικό μισθό, διότι ο νέος βασικός δεν ισχύει για ολόκληρο το μήνα (30 ημέρες), εκτός εάν αλλάζει το κλιμάκιο την 1η του μήνα.
Μάλλον το κλιμάκιο άλλαξε στις 9-5-2018 και ο βασικός θα γίνει πλήρης 1.925 € τον Ιούνιο.
Το ποσό των 1.883 € είναι η αναλογία των 2 βασικών (παλιού – νέου) ειδικά για το μήνα Μάιο, καθώς πληρώνεσαι τον παλαιό βασικό για 9 ημέρες και το νέο για τις υπόλοιπες 21 ημέρες (1.785 x 9 / 30 + 1.925 x 21 / 30 = 1.883 €).
Ευχαριστώ κ. Αχιλλέα για την αναλυτική ενημέρωση για την οικονομική προαγωγή λόγω κλιμακίου
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. Κ. ΑΧΙΛΛΕΑ Η ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ. ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟ 1997 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ( ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 18}. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
Εγώ βγήκα στην σύνταξη το 2012 και επίσης δεν είχα πληρώσει για τον γάμο μου το 1985. Οπότε μου μου κρατάνε ένα βασικό μισθό του τελευταίου βαθμού (αποστρατευτικός βαθμός). Τον κρατάνε σε 100 δόσεις απο το μέρισμα του Μ.Τ.Σ.. Για εμένα ο βασικός ήταν 1400 Ευρώ και με κρατάνε 14 ευρώ τον μήνα. Εγώ δεν έκανα καμία ενέργεια, Ούτε καν με ρωτήσανε αν θέλω λιγότερες οι περισσότερες δόσεις ή να πληρώσω εφάπαξ.
Κράτηση γάμου προβλέπεται μόνο στο ΜΤΣ (σε αυτό το ταμείο τη χρωστάς), δεν έχει καμία σχέση με τον ΕΛΟΑΣ που σου δίνει το εφάπαξ. Θα σου κρατήσουν το ποσό από το μέρισμα όπως αναφέρει ο Βαγγέλης.
1) Η Αναγνώριση Γάμου είναι Αυτεπάγγελτη μόλις καταθέσεις στην Υπηρεσία το Πιστοποιητικό Γάμου.
Αυτό συνέβη σε εμένα όταν είχα δικαίωμα ως ΕΜΘ να τον αναγνωρίσω το 2000 γιατί εώς τότε δεν είχαμε δικαίωμα εμείς (ήμασταν Όντα Κατώτερα, αν παθαίναμε κάτι η οικογένεια ήταν εντελώς ξεκρέμαστη) και περίμεναν να το κάνουν αυτό όταν έγινε η αλλαγή του Μισθολογίου και αντί το ποσό τω 29.000 δραχμών τότε μετά την αλλαγή με κράτησαν 180.000δρχ. για τον γάμο, το ίδιο συνέβη και με την αναγνώριση των τέκνων, ευτυχώς εγώ είχα ένα και μικρό (μηνών τότε) και το ποσό ήταν ελάχιστο, υπήρχαν συνάδελφοι που τα παιδιά τους ήταν 10 και 15 ετών (υπολογίστε ποιο ποσό έδωσαν επί των μηνών των τέκνων τους).
2) Από το ΜΤΣ ανέφερε κι ο Βαγγέλης απλώς για την διαδικασία είπε:
“Σε δόσεις ή εφάπαξ” δηλαδή να γίνει κράτηση όλου του ποσού αντί κάθε μήνα, και όχι από το “ΕΦΑΠΑΞ” που έλαβε.
Κ . ΑΧΙΛΛΕΑ & ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Καλησπέρα,
1)Αποστρατεύτηκα στις 29 Δεκ, 2016 και έλαβα τρίμηνες αποδοχές τον Ιαν. 2017 και τον Νοέμβριο 2017 μου χορηγήσαν “Προσωρινή Σύνταξη” και σήμερα μου έστειλε η Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ Βεβαίωση παρακράτησης των συγκεκριμένων τρίμηνων αποδοχών ώστε να την στείλω στον εκκαθαριστή στην ενέργεια.
Ο εκκαθαριστής ποιος είναι;
Η ΓΕΣ/ΔΟΙ κι εκεί να την στείλω ώστε να μου χορηγήσει σχετική βεβαίωση αποδοχών;
2) Το εκκαθαριστικό της Προσωρινής Σύνταξης που μπορώ να το βρω;
Όπου προσπαθώ με πετάει το σύστημα.
Ευχαριστώ.
1) Η υπηρεσία σου (ΓΕΣ / ΔΟΙ).
2) Κουτάκι στα δεξιά “Σύνδεσμοι”, πρώτο link στη στήλη ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
Καλημέρα Αχιλλέα και σε ευχαριστώ.
Λύθηκε το θέμα.
1) Η ΓΕΣ/ΔΟΙ είναι μόνο να συντάσει τους Πίνακες.
Εκκαθαριστής είναι το ΟΛΚΕΣ για τα Στελέχη του Στρατού και τα Κεντρικά Ταμεία των Σχηματισμών και ειδικά για εμένα ήταν το: ΚΤΣ/ΔΥΒ για τις Μονάδες των Αθηνών.
2) Όσο για την Βεβαίωση Αποδοχών μου την έστειλε Συνάδελφος από το ΚΤΣ/ΔΥΒ.
ξερει καποιος που μπορω να δω ποσα ενσημα εχω ?μπηκα σαν εποπ και παραιτηθηκα στην 4ετια
Στο site του ΙΚΑ –> Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης.
ξέρει κάποιος κάτι για τα νυχτερινά; τι γίνεται πότε θα βγει η διαταγή να πληρωνόμαστε
Δημήτρη όλο λένε ότι περιμένουν να βγει η ΚΥΑ….θα γεράσουμε στο τέλος
Καλησπέρα , εχω πάρει σύνταξη το 2007 στο βαθμό του άνθ/στη με 19 χρόνια πραγματικά και 16 εξάμηνα .πως μπορω να ελέγξω εαν μου έχουν προσθέσει τα 3/35 του Κονδύλη?
Συμπληρώνεις τη σελίδα “Εργαλεία” –> “Συνταξιοδ. Πράξη ΓΛΚ” με βάση το υπόδειγμα στα δεξιά της σελίδας και ελέγχεις με ποια από τις 2 επιλογές (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) στο πεδίο [Έτη Κονδύλη] ταιριάζει το αποτέλεσμα.
Καλημέρα
Συγνώμη π επανέρχομαι
Όπως έχω αναφέρει κ παρακάτω έχω αποστρατευτει γ λόγους υγείας και θέλω να καλλιεργήσω μ έκταση π πήρα από την μητέρα μου (ετήσιο αγροτικό εισόδημα περίπου 4000 ευρώ ) στο atlas η κατηγορία μ αναφέρεται ως γήρατος
Πήγα στο γενικό λογιστήριο αλλά κ από και δν πήρα μια ξεκάθαρη απάντηση ( δυστηχως έλειπε η αρμόδια υπάλληλος )
Αν μπορεί κάποιος ν μ βοηθήσει – κατευθύνει
Στον αν τελικά θ έχω περικοπή σύνταξης το άρθρο αναφέρει ότι μέχρι 4913 δν υπάρχει περικοπή
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Το όριο των 4.923 € ισχύει για όλους τους συνταξιούχους ασχέτως κατηγορίας σύνταξης όσον αφορά την περικοπή.
Μέχρι σήμερα και λόγω της αναγραφής στο ΑΤΛΑΣ δεν είναι εντελώς σίγουρο ότι η συνταξιοδότηση για λόγους υγείας θεωρείται σύνταξη αναπηρίας (εάν ξεπερνάς το όριο αγροτικού εισοδήματος). Όταν επικοινωνήσεις με το ΓΛΚ ενημέρωσέ μας τι σου είπαν για το θέμα της κατηγοριοποίησης της σύνταξής σου.
Σας ευχαριστώ γ την άμεση απόκριση
Απλά έγινα λίγο κουραστικός γιατί την εποχή π ζούμε όλους μας λείπουν όποτε …..
θα ξαναπάω την Παρασκευή όποτε θ έχετε άμεση ενημέρωση όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των συντάξεων λόγο ανικανότητας
Καλημέρα. Είμαι εν ενεργεία στρατιωτικός.
Θα υπάρχει κράτηση και για τη Λέσχη.
Διάβασα μια νέα εγκύκλιο, αλλά δεν κατάλαβα.
Αν υπάρχει θα είναι και αναδρομική?
Αχιλλέα την υπολόγισες στον υπολογισμό του μισθού?
α) Στη τωρινή μισθοδοσία σου έχεις κράτηση για τη Λέσχη?
β) Εννοείς ΛΑΞ της Μονάδας σου ή ΛΑΕΔ ?
https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-165/#comment-63464
Προστέθηκε σήμερα στο “Μισθολόγιο 2017” η νέα κράτηση λέσχης για το στρατό ξηράς.
Καλησπέρα ρα η Σειρα 3 μου κατατεθηκε σημερα το εφαπαξ
Η ενημέρωση θα ήταν πληρέστερη αν έλεγες πότε αποστρατεύτηκες
ώστε οι συνάδελφοι να είχαν μια “τάξη μεγέθους” του χρονικού διαστήματος αναμονής.
Με το να μας λέει κάποιος Νίκος ότι σήμερα πήρε το εφάπαξ
δεν μας οδηγεί σε κάποιο συμπέρασμα
παρά μόνο να σου ευχηθούμε: καλοφάγωτο !
13 μηνες αναμονή
Αποστρατεύτηκα στις 29 Δεκεμβρίου 2016 και μετά από παλινωδίες,, ταλαιπωρία και πολλά άλλα(?) από την Υπηρεσία (δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να αναφέρω) και το ΓΛΚ, πήρε πρωτόκολλο στις 16 Αυγούστου 2017 από τον ΕΛΟΑΣ και 29 Αυγούστου 2017 από το ΓΛΚ.
Τέλος καλό όμως γιατί έκανα οικονομία εν μέρει.
Ευοί Ευάν, Υγεία σε όλους και όλες που Υπηρετούν ή Υπηρέτησαν την Πατρίδα και το Έθνος, στην Γη, στον Αέρα και στην Θάλασσα.
Επίσης σύντομα να είναι κοντά μας και οι δύο Τέως Συνστρατεύσιμοι και Συμπολεμιστές που βρίσκονται έγκλειστοι στα υγρά κελιά της Αδριανουπόλεως.
Καλοφάγωτα με υγεια , σε πηραν τηλεφωνο οτι θα γινει σημερα η πίστωση του εφάπαξ,, η ειδες τα χρηματα στον λογαριασμό?
Πιστωθηκαν χωρις ενημέρωση . Για την υγεια ευχαριστω, καθοτιν εχω σοβαρο προβλημα υγείας. για το καλοφαγατα χλωμο σε δανεια και υποχρεώσεις θα παει ολο…
Εμένα πάντως με ενημέρωσαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλεφωνικώς.
Και σε καταλαβαίνω Νίκο, κι εγώ το ίδιο πάνω κάτω είμαι αλλά όχι Όλο το ποσό αλλά, θα μείνει για μία “Γκαρσονέρα” και μία “Κούρσα”.
Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι ότι τακτοποιήθηκες και θα νιώθεις πιο άνετα.
Ευοί Ευάν και Υγεία.
Εσύ ιωαννη μιλας για την αποστολη φορολογικής ενημερότητας ο νικος λεει για την πίστωση των χρημάτων
Εγώ μιλώ για την κατάθεση χρημάτων Απόστολε.
Το γράφω και πιο κάτω αλλά και παραπάνω.
Καλημέρα σας,
(Ψωμί περίμενα, Τυρί μου ήρθε)
Την Σύνταξή μου περίμενα άλλο μου ήρθε.
Μετά τις 10 Μαΐου θα κατατεθεί το ΕΦΑΠΑΞ, σε όσους είχαν πάρει πρωτόκολλο στις 29 Αυγούστου 2017.
Εγώ είχα σειρά 164 και με ειδοποίησαν εχθές ότι θα το πάρω σε 2 εβδομάδες.
Κάποιος πού να πήρε τελευταία Σύνταξη (ολοκληρωτική) μπορεί να μου πει πότε έλαβε πρωτόκολλο από το ΓΛΚ; Για να υπολογίσω πότε περίπου θα την λάβω κι εγώ καθώς εκκρεμούν και τα Μερίσματα από το ΜΤΣ & τον ΕΚΟΕΜΣ από τον Ιανουάριο του 2017(;), Ναι, 17 μήνες κωλλυσιεργεία και καθυστερούμενα.
Ευοί, Ευάν και Υγιαίνετ.
Αν ψωμί=σύνταξη και τυρί=εφάπαξ
τότε το τυρί είναι μάρκας: http://www.e-radio.gr/post/29212/ta-pio-akriva-tyria-toy-kosmoy-pics
Καλοφάγωτο !!!
Ναι αυτό εννοούσα, αλλά αν αργήσει ακόμη λίγο το “Ψωμί” θα γίνει “Παντεσπάνι”.
Και η “Φέτα” θα γίνει “Ροκφόρ”.
Καλοφάγωτο θα είναι αλλά σήμερα με τις υποχρεώσεις και τα δανεικά όπως είπε και πιο πάνω συνάδελφος πολύ δύσκολα.
το μισό να μείνει να το “Φάω” με την “Κυρά” καλά θα είναι.
Με το καλό να έρθει και η σειρά όλων σας.
Καλή σας ημέρα.
Ευοί Ευάν και Υγιαίνετε.
Αν ξέρει κάποιος συνάδελφος με τι κριτήρια δίνουν τις προκαταβολές εφάπαξ γιατί έκανα μια φορά αίτηση και μπήκε στο αρχείο και όλοι οι συνάδελφοι στη μονάδα μου παίρνουν κάθε χρόνο 3 με 4 χιλιάρικα.
Δεν έχω πάρει ποτέ και έχω 27 χρόνια.
Είμαι ανθστής προέλευσης ΟΠΥ .