Στρατός Ξ.

Σελίδα υπ' αριθ. 204 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
2500
Δήμητρα
Δήμητρα

Καλησπέρα , έχει πάρει κανένας πρόσφατα το ΒΟΕΑ ; Επίσης πόσο καιρό κάνει να κατατεθούν τα χρήματα;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
OLGA
OLGA

Καλησπέρα, με αποστολή δικαιολογητικών τέλος Σεπτεμβρίου 2017 τα χρήματα κατατέθηκαν τέλος Μαρτίου 2018. Τηλεφωνικά μου είχαν πει 4-5 μήνες.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΔΑΜΙΑΝΟΣ

ΚΥΡΙΑ ΟΛΓΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΥΜΠΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 25 ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Η ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κώστας
Κώστας

Καλησπέρα. Για όσους εξαγόρασαν την πλασματική πενταετία πληρώνοντας εφάπαξ το ποσό, το οποίο ήταν κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με τα σημερινά διαμορφωθέντα δεδομένα, τι ισχύει; Για παράδειγμα ορισμένοι πλήρωσαν 8.000 – 8.500 ευρώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Παναγιώτης Θ.
Παναγιώτης Θ.

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε κάτι σχετικά με την καταβολή ΒΟΕΑ, ισχύει η συμπλήρωση του 25ου έτους του δικαιούχου, ή μήπως έχει κατέβει το ηλικιακό όριο;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ανδρέας
Ανδρέας

Αποστρατευτηκα το 2014 με τριτεκνια και 23,5 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, μπορώ να αναγνωρίσω τη μάχιμη 5ετια με τη νέα εγκύκλιο και αν ναι έχει εκδοθεί κάποια οδηγία?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostastam
kostastam

Π.Δ. 169/2007, Άρθρο 40 παρ. 5 εδαφ.γ4

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Ανδρέας
Ανδρέας

Ευχαριστώ κυριε Κώστα

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος
Γεώργιος

Καλησπέρα συνάδελφοι.
Έχω 4 παιδιά άλλα είμαι διαζευγμένος και δεν έχω την επιμέλεια τους.
Εχω συμπληρώσει 20 έτη υπηρεσίας την 31/12/2010.
Έχω θεμελιώσει συντσξιοδοτικό δικαίωμα την 31/12/2010 ή θα πρέπει να συμπληρώσω τα 40 έτη υπηρεσίας?
Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Διάβασε στην σελίδα http://www.minfin.gr/web/31341/stratiotikoi . Για την περίπτωση των διαζευγμένων αποτελεί προϋπόθεση η ύπαρξη επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GERELI
GERELI

GEORGIOSP Δεν υπάρχει τέτοια προυπόθεση για τους διαζευγμένους.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Στην σελίδα που ανέφερα παραπάνω γράφει «Για τις μητέρες στρατιωτικούς και τους χήρους ή διαζευγμένους στρατιωτικούς με τρία παιδιά, εφόσον οι τελευταίοι έχουν την επιμέλεια των ανήλικων ή ανίκανων παιδιών, αρκεί 20ετής πλήρης πραγματική συντάξιμη υπηρεσία.». Στον πίνακα http://www.minfin.gr/documents/31341/712077/ΑΙΤΙΑ+ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ+ΝΕΟ+2.pdf/4fabbcf9-1a11-4db8-b66c-58f9c4693578 γράφει «Γυναίκες οι οποίες έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά και άνδρες οι οποίοι έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά και είναι χήροι ή διαζευγμένοι και έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των ανήλικων ή ανίκανων παιδιών (πρώτη ασφάλιση έως την 31-12-1992)». Το ίδιο αναφέρεται και στην εγκύκλιο με τίτλο «Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 20, 21 και 22 του ν. 3865/2010, που αφορούν το ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος.» που δημοσιεύτηκε στην διαύγεια με ΑΔΑ: 4ΑΛ3Η-4Β (βλ. σελ 3). Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω προσωπικά περίπτωση συναδέλφου που να είναι διαζευγμένος και να έχει αποστρατευτεί με τις διατάξεις για τους… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GERELI
GERELI

Με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση C-559/07 κρίθηκε ότι οι διατάξεις της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 26 στρατιωτικοί) του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, που επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών ως προς την ελάχιστη απαιτούμενη υπηρεσία θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αντιβαίνουν στα οριζόμενα στο άρθρο 141 της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παραβιάζοντας την αρχή της ισότητας ως προς την καταβολή αμοιβής. Με τις διατάξεις της περ.β’ της παρ.1 του άρθρου 6 του ν. 3865/2010 και σε εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης του ΔΕΕ, εξομοιώνονται, από 01.01.2011, άνδρες και γυναίκες, στρατιωτικοί, γενικά, που έχουν τρία (3) παιδιά, ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους. Έτσι, καταργείται η ως άνω προϋπόθεση και παρέχεται πλέον η δυνατότητα και στους άνδρες στρατιωτικούς με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά να συνταξιοδοτούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις γυναίκες στρατιωτικούς μητέρες τριών (3) τουλάχιστον παιδιών.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Καταλαβαίνω αυτό που λες. Στην εγκύκλιο που αναφέρω παραπάνω https://diavgeia.gov.gr/doc/4ΑΛ3Η-4Β?inline=true περιέχεται το κείμενο που παρέθεσες (σελ. 3-4). Στην σελίδα 5 της ίδιας εγκυκλίου έχει διευκρινήσεις που αφορούν στην εφαρμογή των διατάξεων για τρίτεκνους. Ουσιαστικά οι άντρες τρίτεκνοι χωρίζονται σε: Ι. Όσους έχουν συμπληρώσει 20 συντάξιμα έτη μέχρι την 31/12/2010 (πριν την ισχύ του Ν3865/2010) οι οποίοι μπορούν να αποχωρήσουν όποτε θέλουν με τις διατάξεις περί τριτέκνων αλλά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις της προϊσχύουσας νομοθεσίας δηλαδή κατάσταση χηρείας και τρία (3) τουλάχιστον παιδιά ή διαζευγμένοι με τρία (3) τουλάχιστον παιδιά των οποίων είχαν την επιμέλεια με δικαστική απόφαση. (περίπτωση β στην σελίδα 5 της εγκυκλίου). ΙΙ. Όσους συμπληρώνουν 21, 23 και 25 συντάξιμα έτη το 2011, 2012 και 2013 αντίστοιχα οι οποίοι μπορούν να αποχωρήσουν χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν3865/2010 ο οποίος προσάρμοσε την Ελληνική νομοθεσία σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
GERELI
GERELI

Τώρα συμφωνο μαζί σου GEORGIOSP και προτείνο το ίδιο στον ΓΙΏΡΓΟ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος
Γεώργιος

Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιώργος
Γιώργος

Καλημέρα σας, είμαι νέος ασφαλισμένος δηλαδή κατοχυρώνω δικαίωμα σύνταξης στα 40 έτη υπηρεσίας. Εάν αναγνωρίσω την μαχιμη πενταετία αυτό σημαίνει ότι όταν συνταξιοδοτηθω θα λαμβάνω μεγαλύτερη σύνταξη και όχι ότι θα συνταξιοδοτηθω πέντε έτη νωρίτερα, σωστά;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GeorgeM
GeorgeM

Καλησπέρα Γιώργο…αν αγνωρίσεις την 5ετία σημαίνει οτι μπορρείς να αποστρατευτείς με πλήρη σύνταξη με 35 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας….αν πάλι υπηρετήσεις 40 πραγματικά χρόνια θα έχεις στο τέλος 45 συντάξιμα χρόνια οπότε η σύνταξη σου θα είναι μεγαλύτερη….

ΣΩΜΑ:
Στρατός
isaaki59
isaaki59

Κύριε Καρασαββίδη, παρατήρησα ότι στην εφαρμογή του υπολογισμού των συντάξεων (Σύνταξη ΓΕΣ – έτος 2019), στον υπολογισμό του φόρου, και συγκεκριμένα στο κλιμάκιο από 20000 έως 30000 που υπολογίζεται με 29%, η εφαρμογή αντί να υπολογίζει 10000 × 29% = 2900, υπολογίζει όλο το υπερβάλον των 20000 ποσό έως τις 36900 δηλαδή 16900 × 29% = 4900. Αμέσως μετά υπολογίζει και το υπερβάλον των 30000 ποσό έως τις 36900 με 37%, δηλαδή 6900 × 37% = 2550. Δεν ξέρω αν κατάφερα να γίνω κατανοητός ούτε αν είναι σωστός ο υπολογισμός, απλά εχω την εντύπωση ότι κάποια παράμετρος υπολογίζει λάθος. Ζητώ συγνώμη αν κάτι μου διαφεύγει. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΙΜΑΙ ΕΜΘ97.ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 15 ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΞΑΜΗΝΑ,3ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 6 ΗΜΕΡΕΣ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ 3ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 24 ΗΜΕΡΕΣ ΠΤΥΧΙΟ Τ.Ε.Ι ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟ ΦΕΒ ΤΟΥ 2019. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ 5ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ 25ΕΤΙΑΣ 40/40. ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 1998-2001 ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΌΚΕΙΝΤΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΕ ΠΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΦΩΤΙΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω. Στην σελίδα σας που αναγράφετε χρόνο αναγνώρισης σε ΑΕΙ ποιος αφορά; Εγώ π.χ έλαβα πτυχίο ΑΕΙ ενώ ήδη εργαζόμουν ως στρατιωτικός. Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Ο χρόνος σπουδών σε ΑΕΙ μπορεί να αναγνωριστεί σαν συντάξιμος εφόσον αυτός δεν λογίζεται ως συντάξιμος σύμφωνα με άλλες διατάξεις (Π.Δ 169/2007 άρθρο 37 παρ. 1 εδαφ. ιβ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα). Διάβασε την ενότητα 3.2 στις FAQ εδώ https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/ και ιδιαίτερα το τμήμα που αναφέρεται στους περιορισμούς.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ

Κύριε Καρασσαβίδη έχω συνταξιοδοτηθεί από 2/10/2016 με ημερομηνία διαγραφής 30/6/2016 και έχει εκδοθεί πράξη αναγνώρισης 5ετιας κατόπιν αιτήσεως μου την 26/7/2016 και μου παρακρατείται μηνιαίως το ποσό των 116,77 €.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :
α) τα αναγραφόμενα στην τελευταία εγκύκλιο ισχύουν και για μένα που υπέβαλα αίτηση πριν την έκδοση της ;
β) πρέπει να υποβάλλω αίτηση στο ΓΛΚ για έκδοση τροποποιητικής πράξης αναγνώρισης σύμφωνα με τα ισχύοντα στην υπόψη εγκύκλιο ;
Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Ilias
Ilias

Καλημέρα, θα ήθελα να μου υπενθυμισετε ποια χρόνια λογίζονται ως ” μαχημη 5ετια” η οποία αναγνωρίζεται με τη νεα εγκύκλιο (για πρόσληψη μετά το 1990) και μειώθηκαν οι εισφορές (πρέπει να είναι με υπηρέτηση στην παραμεθόριο ή λογίζεται απλώς η υπηρεσία οπουδήποτε?). Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
kostas
kostas

Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με την έκδοση συντάξεων; Εκδίδονται συντάξεις και αν ναι που έχουν φθάσει; Έχω διαγραφεί Σεπτέμβριο 2017. Ευχαριστώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Θάνος
Θάνος

Αγαπητέ συνάδερφε αναφορικά με την πρόσθετη τριετία για κατάταξη από το έτος 1990 έως το έτος 1995 και στο πλαίσιο της πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης των εν ενεργεία στρατιωτικών, σας πληροφορώ ότι καταβάλω την εν λόγω εισφορά ήδη από το φεβρουάριο του 2018 με πράξη Δεκεμβρίου 2017.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GeorgeM
GeorgeM

Καλημέρα Θάνο…… τι εισφορές καταβάλλεις για την αναγνωριση της πρόσθετης 3ετίας ? Έκανες κάποια αίτηση προς το γενικό λογιστηριο του κρατους για να ξεκινήση η αναγνώριση ?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Περικλης
Περικλης

????????Πού και πώς το έκανες λεπτομέρειες

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Γιάννης
Γιάννης

Από τον Οκτώβριο του 2016 κατόπιν αιτήσεως μου, μου παρακρατούνται εισφορές για αναγνώριση των 5 πλασματικών παραμεθορίου. Κατόπιν της νέας εγκυκλίου θα συνεχίσω να πληρώνω όσα πλήρωνα, ή με τις μειωμένες εισφορές ;
θα ληφθεί υπόψη τα χρήματα που έχω δώσει, στο σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που απαιτούνται με τον νέο υπολογισμό;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κώστας Κ
Κώστας Κ

Καλησπέρα σε όλους. Ξέρω ότι έχει θίγει το θέμα παλαιότερα αλλά θα ήθελα τα φώτα σας. Σαν απόστρατος του ΣΞ μου έχει προταθεί η συμμετοχή σε ΙΚΕ με πολύ μικρό ποσοστό. Γνωρίζει κάποιος αν θα έχω καποια επίπτωση στην σύνταξη ή σε φορολογικά θέματα? Ενημερωτικά πρόκειται για απασχόληση σε μεσιτικό γραφείο. Έχω ψάξει στο Ίντερνετ και σε λογιστή αλλά σαφή απάντηση δεν πήρα….

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αν προσφέρεις εργασία στην ΙΚΕ θα πρέπει να ασφαλιστείς στον ΕΦΚΑ και να το δηλώσεις οπότε θα σου κοπέι το 60% της σύνταξης.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία