Σύνταξη, εφάπαξ & μισθολόγιο στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας
Στρατός Ξ.
Σελίδα υπ' αριθ. 31 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Subscribe
21.4K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
27 Αυγούστου 2014 22:58
φιλε Αλεξ εχεις ποσταρει το ιδιο θεμα ενα σωρο φορες!!Οταν κλεισεις τα 14 πραγματικα τοτε θα παρεις ΒΜ Τχη.
Άλεξ
27 Αυγούστου 2014 22:24
Αχιλλέα αναφέρεις ότι έχω μισθολογικό βαθμό Τχη,όντας Λοχαγός στον οργανικό βαθμό μου.Λαμβάνω βασικό 928 του Λοχαγού και όχι 971 του Τχη.Έχω κλείσει 2 χρόνια στο βαθμό του Λοχαγού και είμαι στον τρίτο χρόνο Λοχαγός με ΕΧΥ 28.Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά? Διευκρίνισέ το μου σε παρακαλώ πάρα πολύ
Άρα αφου σε λίγους μήνες κλείνεις 15 έτη αυτό σημαίνει ότι ήδη έχεις κλεισμένα τα 14 έτη.
Όμως Λοχαγός με 14 (κλεισμένα) έτη λαμβάνει μισθό Τχη (εδώ και 10 μήνες έπρεπε να πληρώνεσαι με μισθό Τχη).
Μήπως δεν μετράς σωστά τα έτη και σε λίγους μήνες θα έχεις 14 και όχι 15 έτη;
Για να είσαι 3 χρόνια Λοχαγός πρέπει να μπήκες στη σχολή το 2000, άρα το φθινόπωρο θα έχεις 2014 – 2000 = 14 έτη.
Σε κάθε περίπτωση είτε είσαι Λοχαγός, είτε Τχης, είτε Ανχης, από τα 14 μέχρι και τα 17 έτη παίρνεις μισθό Τχη.
1. Είναι δυνατό να είμαι Ανχης και να παίρνω μισθό Τχη; Έστω και εν αποστρατεία.
2. Μπήκα στην σχολή 18 Οκτωβρίου 2000 και η αποστρατεία μου είναι στις 19 Απρ 2015 με την συμπλήρωση 15τής συντάξιμης υπηρεσίας έτσι επ’ ακριβώς αναφέρει η απόφαση του ΑΣΣ.
Και εγώ μετράω τα χρόνια και μου βγαίνουν 14,5 και όχι 15!
3. Μόλις κλείσω τα 14 χρόνια δηλαδή στις 18 Οκτ 2014 θα πάρω αυτόματα μισθό Τχη ή μετά από κανένα εξάμηνο?(με αναδρομική ισχύ βέβαια)
4. Όταν με αποστρατεύουν θα μου δίνουν προσωρινή σύνταξη μέχρι να βγεί η κανονική?και το εφάπαξ για λόγους υγείας νομίζω το παίρνω πιο νωρίς?
Αχιλλέα καλησπέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω. Επίσης συνάδελφε ‘Αλεξ καλησπέρα. Η υπηρεσία σε αποστρατεύει στα 14,5+1 ημέρα (δηλαδή 15 συντάξιμα) για να μπορέσεις να συνταξιοδοτηθείς. Μόλις κλείσεις 14 χρόνια θα πάρεις μισθό Τχη αναδρομικά από 18/10/14 (πιθανόν με μισθοδοσία ΔΕΚ 14 ή ΙΑΝ 15, γιατί προπληρωνόμαστε). Όταν αποστρατευτείς ισχύει ότι ισχύει για όσους αποστρατεύονται : Λήψη τρίμηνων αποδοχών αν επιθυμείς, σύνταξη που δικαιούσαι σύμφωνα με χρόνια υπηρεσίας και μισθολογικό βαθμό σε 4-5 μήνες και εφάπαξ 12 μήνες+.
1. “Είναι δυνατό να είμαι Ανχης και να παίρνω μισθό Τχη;” –> Ακόμα και στρατηγός να είσαι με 14 χρόνια υπηρεσία παίρνεις μισθό Τχη! Αυτό σημαίνει αποσύνδεση διοικητικού από τον οικονομικό βαθμό στο μισθολόγιό μας. 2. Όλα τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις πληροφορίες στα σχόλιά σου, για πρώτη φορά μόλις τώρα ανέφερες την ημ/νία αποστρατείας σου (19-4-2015) και φυσικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι είναι σε οκτώ μήνες από τώρα (που προσωπικά δεν θα τους χαρακτήριζα και λίγους)! Όταν ανέφερες “Είμαι Λοχαγός από ΣΣΕ και με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες για λόγους υγείας δηλαδή μόλις κλείσω 15 ετή συντάξιμη υπηρεσία”, πολύ λογικά υπέθεσα ότι οι λίγοι μήνες αναφέρονται μέχρι τον Οκτώβριο 2014 (3 μήνες), οπότε και συμπληρώνεις 14 έτη. Γι’ αυτό το λόγο σου απάντησα αναλυτικά “… το φθινόπωρο θα έχεις 2014 – 2000 = 14 έτη” (όπου φυσικά συμφωνούμε). Όπως απάντησε ο Κωστής η αποστρατεία στα 14,5 έτη δεν είναι τυχαία γιατί με λιγότερα έτη δεν θα έπαιρνες σύνταξη: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-23/#comment-8306 3. “Μόλις κλείσω τα 14 χρόνια δηλαδή στις 18 Οκτ 2014 θα πάρω αυτόματα μισθό Τχη” –> Ναι,… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΥΤΕΙΣ ΛΙΓΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΟ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑΣ
Φίλε Γιώργο η επιτροπή κρίνει απαρέγκλιτα σύμφωνα με την νομοθεσία και την υφιστάμενη πάθηση. Ποτέ δεν κρίνει στο περίπου είτε κλαφτείς είτε όχι. Εσένα μπορεί να σε βλέπει 5 λεπτά, αλλά συνεδριάζει για την πάθηση σου και την γνωμάτευση που θα βγάλει 1 ώρα βλέποντας όλη τη συνημμένη αλληλογραφία. Πιστεύω δεν είναι σωστό να δίνουμε τέτοιες συμβουλές σε κοινή θέα !!
σε περιπτωση που τουσ ζητησεις να φυγεις λογω του προβληματος σου σε διωχνουν ?
ΓΙΩΡΓΟΣ
27 Αυγούστου 2014 00:23
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ dhmhtrhs papadopoulos ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Ο ΙΔΟΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ, ΜΕΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΗΝΑ ΤΕΛΕΙΟΣΑ ΑΠΟ ΑΣΥΕ, ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΔΕΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ
Γιαννη
26 Αυγούστου 2014 23:34
Αχιλλέα σε παρακαλώ για πες μου έχω καταταγη 1-12-95 και στης 22 Οκτωβρίου 2014 απολυθηκα για πειθαρχικό παραπτώματα δικαιούμαι σύνταξη η αποζημιώσει. Ευχαριστώ.
Εάν δεν έχεις τεθεί σε απόταξη ή δεν έχεις καταδικαστεί δικαιούσαι σύνταξη σύμφωνα με το άρθρο 26 του ΠΔ.169/2007: “1. Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη: … γ) Αν απομακρυνθεί από τις τάξεις χωρίς τη θέλησή του και έχει δεκαπενταετή συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία τέτοια δεκαετή πραγματική στρατιωτική.” Δεν δικαιούσαι τη μάχιμη πενταετία (γιατί δεν έχεις 25ετία), ούτε τα έτη Κονδύλη (γιατί είσαι νέος ασφαλισμένος). Η σύνταξή σου θα υπολογιστεί σύμφωνα με την περίπτωση Α.2. του πίνακα στο κάτω μέρος της σελίδας “Δικαίωμα Σύνταξης”. ΔΕΝ λαμβάνεις αμέσως τη σύνταξη που δικαιούσαι, διότι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 5 του Ν.3865/10 ισχύει ότι: “Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2 (δηλαδή όσοι δεν θεμελιώνουν μέχρι τέλος 2014) και απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας.” Τα ανωτέρω αναφέρονται… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΓΙΩΡΓΟΣ
26 Αυγούστου 2014 23:15
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΠΑΓΚΕΛΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ?ΑΝ ΝΑΙ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ?ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ
Κανένας συνάδελφος (ούτε και εγώ φυσικά) δεν μπορεί να γνωρίζει και να αξιολογήσει τις λεπτομέρειες της περίπτωσής σου.
Για παρόμοια θέματα θα πρέπει να απευθυνθείς αποκλειστικά σε δικηγόρο που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.
dhmhtrhs papadopoulos
26 Αυγούστου 2014 12:54
αχιιλλεα καλησπερα εχω 17 χρονια υπηρεσιας ως ΕΜΘκαι 2 χρονια ως ΔΕΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 ΧΡΟΝΙΑ εχω προβλημα υγειας με την μεση μου σοβαρο εκανα σπονδυλοδεσια ,…τι ισχυει αν περασω ΑΣΥΕ και με διωξει η υπηρσια αυτεπαγγελτα δικαιουμαι συνταξη και εφαπαξ ….και αν οχι στα ποσα χρονια υπηρεσιας δικαιουσαι …..ευχαριστω
Εάν έχεις μονιμοποιηθεί και σε διώξει η υπηρεσία για λόγους υγείας δικαιούσαι σύνταξη εάν έχεις πάνω από 4,5 έτη υπηρεσίας.
Για το εφάπαξ ισχύουν όσα αναφέρονται στη σελίδα του ΜΤΣ: http://www.mts-mod.gr/index.php/eloas
Διάβασε όλη την παράγραφο [Τρόπος Υπολογισμού – Ύψος Χρηματικών Παροχών Ε.ΛΟ.Α.Σ. (πρώην ΤΑΣ)] “Εφάπαξ βοηθήματος δικαιούνται όσοι μέτοχοι έχουν …” και “Για τους μετόχους που απομακρύνονται από το Στράτευμα, λόγω σωματικής ανικανότητας …”
κύριε Αχιλλέα θα ήθελα να σας ρωτήσω έχω 26 χρόνια υπηρεσίας συν τα 5 αν με διώξει η ασυε με αυτεπαγγελτη αποστρατεια για λόγους υγείας αλλά με ποσοστό ανικανότητας ( αναπηριας) μικρότερο του 50 τα εκατό παίζει ρόλο στην λήψη σύνταξης? 1/12/1995 κατάταξη εμθ θα εκτιμούσα την απάντηση σας και ευχαριστώ
ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΓΙΩΡΓΟΣ
25 Αυγούστου 2014 19:27
ΕΙΜΑΙ ΑΛΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΤΟ 22-7-1991 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΓΕΙΑΣ-ΑΝΕΙΑΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΡΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΕ. ΔΕΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΜΑ ΓΝΩΡΕΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Δικαιούσαι σύνταξη και είναι αυτή που υπολογίζεται στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΣ”.
Ο υπολογισμός της σύνταξης (και των μερισμάτων) δεν έχει σχέση με την αιτία απομάκρυνσης.
Άλεξ
25 Αυγούστου 2014 17:19
Είμαι Λοχαγός από ΣΣΕ και με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες για λόγους υγείας δηλαδή μόλις κλείσω 15 ετή συντάξιμη υπηρεσία.
Θα πάρω δύο ή έναν αποστρατευτικό Βαθμό?
Τί σύνταξη θα πάρω?
Τί μερίσματα?
Εφάπαξ?
Ευελπιστώ να μου απαντήσετε θα ήμουν ευγνώμων
Είτε πάρεις έναν είτε δύο διοικητικούς βαθμούς, ο οικονομικός βαθμός θα είναι ίδιος με αυτόν που έχεις τώρα (μισθός Τχη).
Ο επόμενος μισθολογικός βαθμός είναι στα 18 χρόνια υπηρεσίας.
Σε 1~2 μήνες μάλλον θα υπάρχει νέο μισθολόγιο οπότε δεν έχει νόημα ο τωρινός υπολογισμός.
Επίσης επειδή είσαι νέος ασφαλισμένος ΔΕΝ ισχύουν οι υπολογισμοί στο site.
Κοίταξε τον πίνακα στο κάτω μέρος της σελίδας “Δικαίωμα Σύνταξης” (περίπτωση Α.2.).
Για το εφάπαξ επίσης θα έχουμε νεώτερα στο άμεσο μέλλον και πιθανότατα θα επιβληθεί κάποιο ποσοστό μείωσης μέχρι τότε (που θα σε πιάσει).
Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ έστω με τα σημερινά δεδομένα (έστω ότι ίσχυαν και το 2015 που βγαίνω στην σύνταξη) τί σύνταξη θα πάρω με 15 χρόνια υπηρεσίας;(με διώχνουν για λόγους υγείας)
Επειδή δεν βγάζω άκρη και κανείς δεν ξέρει να μου πεί.Εσείς μήπως ξέρετε στο περίπου τέλος πάντων.
Τα πλασματικά (εκστρατείας)θα αναγνωριστούν?
Και όταν με αποστρατεύσουν μέχρι να βγεί η σύνταξη θα παίρνω κάποια προσωρινή σύνταξη?
δικαιουμαι καποια επιστροφη κρατησεων με τα εξης δεδομενα:
1. εισαγωγη στη σχολη 1993-1997
2. Παραιτηση 2012 λογω εκλογης σε μελος ΔΕΠ (Αποστρατευτηκα με το βαθμο του Επισμηναγου)
3. Δεν δικαιωθηκα συνταξη
Σας ευχαριστω
ΓΙΩΡΓΟΣ
24 Αυγούστου 2014 18:35
Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα την παρασκευη με το ΕΛΟΑΣ ενημερωθηκα (ημερομηνεια εισερχομενης αιτησης απονομης εφαπαξ 13/12/2013 και παραιτησης 11/10/2013) πιθανον τον μαιο του 2015 και βλεπουμε λογω μεγαλου αριθμου αιτησεων τον νοεμβριο του 2013 , αν καποιος γνωριζει κατι διαφορετικο ?
γιατι εσενα σου ειπανε τοσα αργα?μεσα στον σεπτεμβριου θα δοθει το εφαπαξ αυτοι που πηραν αρ.πρωτοκολλου 15 οκτωμβριου.κ για αυτους που πηραν πρωτοκολλο 31 οκτωμβριου θα τα παρουν μεχρι αρχες οκτωμβριου…
Kωστας
23 Αυγούστου 2014 19:15
Καλησπέρα.ποιος είναι ο καινούργιος νόμος που αναφέρεται στο εφάπαξ των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ?.Γνωρίζεται κάτι για το θέμα?.ευχαριστώ.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, φαίνεται ότι το ΜΤΣ αναγνώρισε το λάθος στους προηγούμενους υπολογισμούς!
Ενημερώθηκε η σχετική ανάρτηση στην πρώτη σελίδα και άλλαξε η σελίδα “Σύνταξη ΓΕΣ” με μείωση 12,3% στο μέρισμα μέχρι τις 31-12-2014.
θοδωρος
21 Αυγούστου 2014 14:45
Συνταξιουχος στρατιωτικος γεννημενος το 1967 δικαιουται να εργαστει ως ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και μεχρι ποιο ποσο?
Δικαιουται να εργαστει σε ΟΤΑ (αντιδημαρχοι,ειδ. συμβουλοι κτλ) και μεχρι ποιο ποσό?
Ευχαριστω και αναμενω.
φιλε Αλεξ εχεις ποσταρει το ιδιο θεμα ενα σωρο φορες!!Οταν κλεισεις τα 14 πραγματικα τοτε θα παρεις ΒΜ Τχη.
Αχιλλέα αναφέρεις ότι έχω μισθολογικό βαθμό Τχη,όντας Λοχαγός στον οργανικό βαθμό μου.Λαμβάνω βασικό 928 του Λοχαγού και όχι 971 του Τχη.Έχω κλείσει 2 χρόνια στο βαθμό του Λοχαγού και είμαι στον τρίτο χρόνο Λοχαγός με ΕΧΥ 28.Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά? Διευκρίνισέ το μου σε παρακαλώ πάρα πολύ
Τώρα τον Σεπτέμβριο (η Οκτώβριο ανάλογα πότε μπήκες) που θα κλείσεις τα 15 έτη θα πάρεις Τχη μισθολογικό και 32% ΕΧΥ.
Λγος από παραγωγική σχολή λαμβάνει Τχη στα 15 έτη
Λάθος συγνώμη. Στα 14 παίρνεις ΤΧΗ και στα 15 παίρνεις ΕΧΥ 32
φιλε Αλεξ εχεις ποσταρει το ιδιο θεμα ενα σωρο φορες!!Οταν κλεισεις τα 14 πραγματικα τοτε θα παρεις ΒΜ Τχη.
Στο προηγούμενο μήνυμά σου έγραψες: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-23/#comment-8258
“Είμαι Λοχαγός από ΣΣΕ και με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες για λόγους υγείας δηλαδή μόλις κλείσω 15 ετή συντάξιμη υπηρεσία.”
Άρα αφου σε λίγους μήνες κλείνεις 15 έτη αυτό σημαίνει ότι ήδη έχεις κλεισμένα τα 14 έτη.
Όμως Λοχαγός με 14 (κλεισμένα) έτη λαμβάνει μισθό Τχη (εδώ και 10 μήνες έπρεπε να πληρώνεσαι με μισθό Τχη).
Μήπως δεν μετράς σωστά τα έτη και σε λίγους μήνες θα έχεις 14 και όχι 15 έτη;
Για να είσαι 3 χρόνια Λοχαγός πρέπει να μπήκες στη σχολή το 2000, άρα το φθινόπωρο θα έχεις 2014 – 2000 = 14 έτη.
Σε κάθε περίπτωση είτε είσαι Λοχαγός, είτε Τχης, είτε Ανχης, από τα 14 μέχρι και τα 17 έτη παίρνεις μισθό Τχη.
1. Είναι δυνατό να είμαι Ανχης και να παίρνω μισθό Τχη; Έστω και εν αποστρατεία.
2. Μπήκα στην σχολή 18 Οκτωβρίου 2000 και η αποστρατεία μου είναι στις 19 Απρ 2015 με την συμπλήρωση 15τής συντάξιμης υπηρεσίας έτσι επ’ ακριβώς αναφέρει η απόφαση του ΑΣΣ.
Και εγώ μετράω τα χρόνια και μου βγαίνουν 14,5 και όχι 15!
3. Μόλις κλείσω τα 14 χρόνια δηλαδή στις 18 Οκτ 2014 θα πάρω αυτόματα μισθό Τχη ή μετά από κανένα εξάμηνο?(με αναδρομική ισχύ βέβαια)
4. Όταν με αποστρατεύουν θα μου δίνουν προσωρινή σύνταξη μέχρι να βγεί η κανονική?και το εφάπαξ για λόγους υγείας νομίζω το παίρνω πιο νωρίς?
Αχιλλέα καλησπέρα και συγγνώμη που παρεμβαίνω. Επίσης συνάδελφε ‘Αλεξ καλησπέρα. Η υπηρεσία σε αποστρατεύει στα 14,5+1 ημέρα (δηλαδή 15 συντάξιμα) για να μπορέσεις να συνταξιοδοτηθείς. Μόλις κλείσεις 14 χρόνια θα πάρεις μισθό Τχη αναδρομικά από 18/10/14 (πιθανόν με μισθοδοσία ΔΕΚ 14 ή ΙΑΝ 15, γιατί προπληρωνόμαστε). Όταν αποστρατευτείς ισχύει ότι ισχύει για όσους αποστρατεύονται : Λήψη τρίμηνων αποδοχών αν επιθυμείς, σύνταξη που δικαιούσαι σύμφωνα με χρόνια υπηρεσίας και μισθολογικό βαθμό σε 4-5 μήνες και εφάπαξ 12 μήνες+.
1. “Είναι δυνατό να είμαι Ανχης και να παίρνω μισθό Τχη;” –> Ακόμα και στρατηγός να είσαι με 14 χρόνια υπηρεσία παίρνεις μισθό Τχη! Αυτό σημαίνει αποσύνδεση διοικητικού από τον οικονομικό βαθμό στο μισθολόγιό μας. 2. Όλα τα συμπεράσματα προκύπτουν από τις πληροφορίες στα σχόλιά σου, για πρώτη φορά μόλις τώρα ανέφερες την ημ/νία αποστρατείας σου (19-4-2015) και φυσικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι είναι σε οκτώ μήνες από τώρα (που προσωπικά δεν θα τους χαρακτήριζα και λίγους)! Όταν ανέφερες “Είμαι Λοχαγός από ΣΣΕ και με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες για λόγους υγείας δηλαδή μόλις κλείσω 15 ετή συντάξιμη υπηρεσία”, πολύ λογικά υπέθεσα ότι οι λίγοι μήνες αναφέρονται μέχρι τον Οκτώβριο 2014 (3 μήνες), οπότε και συμπληρώνεις 14 έτη. Γι’ αυτό το λόγο σου απάντησα αναλυτικά “… το φθινόπωρο θα έχεις 2014 – 2000 = 14 έτη” (όπου φυσικά συμφωνούμε). Όπως απάντησε ο Κωστής η αποστρατεία στα 14,5 έτη δεν είναι τυχαία γιατί με λιγότερα έτη δεν θα έπαιρνες σύνταξη: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-23/#comment-8306 3. “Μόλις κλείσω τα 14 χρόνια δηλαδή στις 18 Οκτ 2014 θα πάρω αυτόματα μισθό Τχη” –> Ναι,… Διαβάστε τη συνέχεια »
Ευχαριστώ!!
Kαλημερα Αχιλλεα!!!Ξερουμε σε ποιο σημειο βρισκεται το θεμα του εφαπαξ για τους ΕΜΘ?Ευχαριστω!
http://enstoloi.net/stratos/comment-page-23/#comment-8222
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΥΤΕΙΣ ΛΙΓΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΟ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑΣ
Φίλε Γιώργο η επιτροπή κρίνει απαρέγκλιτα σύμφωνα με την νομοθεσία και την υφιστάμενη πάθηση. Ποτέ δεν κρίνει στο περίπου είτε κλαφτείς είτε όχι. Εσένα μπορεί να σε βλέπει 5 λεπτά, αλλά συνεδριάζει για την πάθηση σου και την γνωμάτευση που θα βγάλει 1 ώρα βλέποντας όλη τη συνημμένη αλληλογραφία. Πιστεύω δεν είναι σωστό να δίνουμε τέτοιες συμβουλές σε κοινή θέα !!
τι ακούμε θεε μου…..
σε περιπτωση που τουσ ζητησεις να φυγεις λογω του προβληματος σου σε διωχνουν ?
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ dhmhtrhs papadopoulos ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙ Ο ΙΔΟΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ, ΜΕΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΙ ΜΗΝΑ ΤΕΛΕΙΟΣΑ ΑΠΟ ΑΣΥΕ, ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΔΕΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ
Αχιλλέα σε παρακαλώ για πες μου έχω καταταγη 1-12-95 και στης 22 Οκτωβρίου 2014 απολυθηκα για πειθαρχικό παραπτώματα δικαιούμαι σύνταξη η αποζημιώσει. Ευχαριστώ.
Εάν δεν έχεις τεθεί σε απόταξη ή δεν έχεις καταδικαστεί δικαιούσαι σύνταξη σύμφωνα με το άρθρο 26 του ΠΔ.169/2007: “1. Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη: … γ) Αν απομακρυνθεί από τις τάξεις χωρίς τη θέλησή του και έχει δεκαπενταετή συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία τέτοια δεκαετή πραγματική στρατιωτική.” Δεν δικαιούσαι τη μάχιμη πενταετία (γιατί δεν έχεις 25ετία), ούτε τα έτη Κονδύλη (γιατί είσαι νέος ασφαλισμένος). Η σύνταξή σου θα υπολογιστεί σύμφωνα με την περίπτωση Α.2. του πίνακα στο κάτω μέρος της σελίδας “Δικαίωμα Σύνταξης”. ΔΕΝ λαμβάνεις αμέσως τη σύνταξη που δικαιούσαι, διότι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 5 του Ν.3865/10 ισχύει ότι: “Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που δεν υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2 (δηλαδή όσοι δεν θεμελιώνουν μέχρι τέλος 2014) και απομακρύνονται αυτεπαγγέλτως λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος καταβολής σύνταξης, η σύνταξη καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ού) έτους της ηλικίας.” Τα ανωτέρω αναφέρονται… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΠΑΓΚΕΛΤΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ?ΑΝ ΝΑΙ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ?ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΗ
Κανένας συνάδελφος (ούτε και εγώ φυσικά) δεν μπορεί να γνωρίζει και να αξιολογήσει τις λεπτομέρειες της περίπτωσής σου.
Για παρόμοια θέματα θα πρέπει να απευθυνθείς αποκλειστικά σε δικηγόρο που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.
αχιιλλεα καλησπερα εχω 17 χρονια υπηρεσιας ως ΕΜΘκαι 2 χρονια ως ΔΕΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 ΧΡΟΝΙΑ εχω προβλημα υγειας με την μεση μου σοβαρο εκανα σπονδυλοδεσια ,…τι ισχυει αν περασω ΑΣΥΕ και με διωξει η υπηρσια αυτεπαγγελτα δικαιουμαι συνταξη και εφαπαξ ….και αν οχι στα ποσα χρονια υπηρεσιας δικαιουσαι …..ευχαριστω
Εάν έχεις μονιμοποιηθεί και σε διώξει η υπηρεσία για λόγους υγείας δικαιούσαι σύνταξη εάν έχεις πάνω από 4,5 έτη υπηρεσίας.
Για το εφάπαξ ισχύουν όσα αναφέρονται στη σελίδα του ΜΤΣ: http://www.mts-mod.gr/index.php/eloas
Διάβασε όλη την παράγραφο [Τρόπος Υπολογισμού – Ύψος Χρηματικών Παροχών Ε.ΛΟ.Α.Σ. (πρώην ΤΑΣ)]
“Εφάπαξ βοηθήματος δικαιούνται όσοι μέτοχοι έχουν …” και
“Για τους μετόχους που απομακρύνονται από το Στράτευμα, λόγω σωματικής ανικανότητας …”
κύριε Αχιλλέα θα ήθελα να σας ρωτήσω έχω 26 χρόνια υπηρεσίας συν τα 5 αν με διώξει η ασυε με αυτεπαγγελτη αποστρατεια για λόγους υγείας αλλά με ποσοστό ανικανότητας ( αναπηριας) μικρότερο του 50 τα εκατό παίζει ρόλο στην λήψη σύνταξης? 1/12/1995 κατάταξη εμθ θα εκτιμούσα την απάντηση σας και ευχαριστώ
ΕΙΜΑΙ ΑΛΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΤΟ 22-7-1991 ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΓΕΙΑΣ-ΑΝΕΙΑΤΗΣ ΠΑΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΡΕΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΕ. ΔΕΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΜΑ ΓΝΩΡΕΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
Δικαιούσαι σύνταξη και είναι αυτή που υπολογίζεται στη σελίδα “Σύνταξη ΓΕΣ”.
Ο υπολογισμός της σύνταξης (και των μερισμάτων) δεν έχει σχέση με την αιτία απομάκρυνσης.
Είμαι Λοχαγός από ΣΣΕ και με αποστρατεύουν σε λίγους μήνες για λόγους υγείας δηλαδή μόλις κλείσω 15 ετή συντάξιμη υπηρεσία.
Θα πάρω δύο ή έναν αποστρατευτικό Βαθμό?
Τί σύνταξη θα πάρω?
Τί μερίσματα?
Εφάπαξ?
Ευελπιστώ να μου απαντήσετε θα ήμουν ευγνώμων
Είτε πάρεις έναν είτε δύο διοικητικούς βαθμούς, ο οικονομικός βαθμός θα είναι ίδιος με αυτόν που έχεις τώρα (μισθός Τχη).
Ο επόμενος μισθολογικός βαθμός είναι στα 18 χρόνια υπηρεσίας.
Σε 1~2 μήνες μάλλον θα υπάρχει νέο μισθολόγιο οπότε δεν έχει νόημα ο τωρινός υπολογισμός.
Επίσης επειδή είσαι νέος ασφαλισμένος ΔΕΝ ισχύουν οι υπολογισμοί στο site.
Κοίταξε τον πίνακα στο κάτω μέρος της σελίδας “Δικαίωμα Σύνταξης” (περίπτωση Α.2.).
Για το εφάπαξ επίσης θα έχουμε νεώτερα στο άμεσο μέλλον και πιθανότατα θα επιβληθεί κάποιο ποσοστό μείωσης μέχρι τότε (που θα σε πιάσει).
Πείτε μου σας παρακαλώ πολύ έστω με τα σημερινά δεδομένα (έστω ότι ίσχυαν και το 2015 που βγαίνω στην σύνταξη) τί σύνταξη θα πάρω με 15 χρόνια υπηρεσίας;(με διώχνουν για λόγους υγείας)
Επειδή δεν βγάζω άκρη και κανείς δεν ξέρει να μου πεί.Εσείς μήπως ξέρετε στο περίπου τέλος πάντων.
Τα πλασματικά (εκστρατείας)θα αναγνωριστούν?
Και όταν με αποστρατεύσουν μέχρι να βγεί η σύνταξη θα παίρνω κάποια προσωρινή σύνταξη?
Ευχαριστώ
Κυριε Καρασαβιδη καλησπερα, εχω το εξης ερωτημα:
δικαιουμαι καποια επιστροφη κρατησεων με τα εξης δεδομενα:
1. εισαγωγη στη σχολη 1993-1997
2. Παραιτηση 2012 λογω εκλογης σε μελος ΔΕΠ (Αποστρατευτηκα με το βαθμο του Επισμηναγου)
3. Δεν δικαιωθηκα συνταξη
Σας ευχαριστω
Μετα απο τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα την παρασκευη με το ΕΛΟΑΣ ενημερωθηκα (ημερομηνεια εισερχομενης αιτησης απονομης εφαπαξ 13/12/2013 και παραιτησης 11/10/2013) πιθανον τον μαιο του 2015 και βλεπουμε λογω μεγαλου αριθμου αιτησεων τον νοεμβριο του 2013 , αν καποιος γνωριζει κατι διαφορετικο ?
γιατι εσενα σου ειπανε τοσα αργα?μεσα στον σεπτεμβριου θα δοθει το εφαπαξ αυτοι που πηραν αρ.πρωτοκολλου 15 οκτωμβριου.κ για αυτους που πηραν πρωτοκολλο 31 οκτωμβριου θα τα παρουν μεχρι αρχες οκτωμβριου…
Καλησπέρα.ποιος είναι ο καινούργιος νόμος που αναφέρεται στο εφάπαξ των ΕΜΘ και ΕΠΟΠ?.Γνωρίζεται κάτι για το θέμα?.ευχαριστώ.
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ έχει κατατεθεί στη βουλή αλλά δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Για το θέμα που σε ενδιαφέρει δες στους παρακάτω συνδέσμους.
http://psaemth.blogspot.gr/2014/08/blog-post_10.html και
http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=432c8525-f607-4387-910c-68ac97c9f5d9
Καλημέρα στον Αχιλλέα και σε όλους τους συναδέλφους. Χθεσινό του ΜΤΣ : http://www.mts-mod.gr/index.php/97-timh-meridiou-septemvriou-2014
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, φαίνεται ότι το ΜΤΣ αναγνώρισε το λάθος στους προηγούμενους υπολογισμούς!
Ενημερώθηκε η σχετική ανάρτηση στην πρώτη σελίδα και άλλαξε η σελίδα “Σύνταξη ΓΕΣ” με μείωση 12,3% στο μέρισμα μέχρι τις 31-12-2014.
Συνταξιουχος στρατιωτικος γεννημενος το 1967 δικαιουται να εργαστει ως ασφαλισμενος στο ΙΚΑ και μεχρι ποιο ποσο?
Δικαιουται να εργαστει σε ΟΤΑ (αντιδημαρχοι,ειδ. συμβουλοι κτλ) και μεχρι ποιο ποσό?
Ευχαριστω και αναμενω.
Σελίδα “Απασχόληση” (κουτάκι στα δεξιά), υπάρχει κείμενο και πίνακας υπολογισμού.
Σχετικές αναρτήσεις αρχικής σελίδας:
http://enstoloi.net/apascholisi-apostraton/
http://enstoloi.net/ipologismos-perikopis-sintaxis-ergazomenon-apostraton/