Στρατός Ξ.

Σελίδα υπ' αριθ. 387 με σχόλια ειδικά για το Στρατό Ξηράς (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

Subscribe
Notify of
guest

20K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης
Βασίλης
7 Φεβρουαρίου 2024 13:02

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω δυο πτητικά εξάμηνα και σε επικοινωνία που είχα με το ΟΛΚΕΣ εάν χρειάζεται να τα πληρώσω μου είπαν δεν χρειάζεται διότι φαίνομαι παλιός ασφαλιζομενος. Στην εφαρμογή του ΓΕΣ στην αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας δεν φαίνονται τα δυο εξάμηνα. Μήπως πρέπει να προβώ σε κάποιες ενέργειες και εάν ναι ποιες είναι. Ευχαριστω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης
8 Φεβρουαρίου 2024 00:16

Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Yiannis
Yiannis
Απάντηση σε  Βασίλης
7 Φεβρουαρίου 2024 22:31

Θα πρέπει να ζητήσεις βεβαίωση πτητικών εξαμήνων από την διεύθυνση προσωπικού της υπηρεσίας στην οποία έγραψες τα εξάμηνα τότε. Και θα την καταθέσεις μαζί με τα υπόλοιπα έντυπα όταν συνταξιοδοτηθείς.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Βασίλης
Βασίλης
Απάντηση σε  Yiannis
8 Φεβρουαρίου 2024 00:19

Ευχαριστώ. Η εξαγορά μπορεί να γίνει εφάπαξ με την συνταξιοδότηση;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Yiannis
Yiannis
Απάντηση σε  Yiannis
8 Φεβρουαρίου 2024 21:24

Μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ η αναγνώριση των εξαμήνων είτε να τα βάλεις να τρέχουν σε δόσεις και να στα κρατάνε από την σύνταξη.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Παναγιώτης
Παναγιώτης
6 Φεβρουαρίου 2024 20:35

Καλησπέρα είμαι συνταξιούχος θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση εργασίας θα πρέπει εκτός από τον ΕΦΚΑ να ενημερώσω και το ΜΤΣ με τον νέο νόμο του 2024;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Στάθης
Στάθης
6 Φεβρουαρίου 2024 18:44

Καλησπέρα κ Αχιλλέα.Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν από την στιγμή που εμφανίζεται πτητικο εξάμηνο ,στην εφαρμογή του ΓΕΣ για την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας ,αυτό προσμετράται ως συνταξιμος χρόνος η θα πρέπει να αποπληρωθεί πρώτα.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
Απάντηση σε  Στάθης
6 Φεβρουαρίου 2024 19:24

Με την έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης έχουν υπολογιστεί και όλα τα εξάμηνα που έχουμε αναγνωρίσει είτε είναι πληρωμένα είτε απλήρωτα. Αυτός είναι ένας απ τους λόγους που στο τέλος συμφέρει να τα αναγνωρίσουμε όλα. Αυτό έπραξα και εγώ. Ελπίζω να βοήθησα.
.
Σε συνέχεια της απάντησης το εξάμηνο που μπήκε στην εφαρμογή είναι και συντάξιμος χρόνος για έναν ε.ε. που πληρεί τις προυποθέσεις για συνταξιοδότηση. Δεν απαιτείται εξόφληση.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
μακης
μακης
6 Φεβρουαρίου 2024 01:30

Καλησπερα,μια ερωτηση θα ηθελα να υποβαλω κυριε Αχιλλεα,τα μερισματα ειναι ξεχωριστα ποσα η συνυπολογιζονται στο μηνιαιο εισοδημα στην εφαρμογη?Κατι ακομα οταν βαζω οφειλη στο ταμειο ενα ποσο και παταω ναι τοτε το μηνιαιο εισοδημα αλλαζει,εαν πατησω οχι και δεν σβησω το ποσο πριν αυτο τοτε η εφαρμογη το κραταει σαν μνημη,το λεω γιατι μπερδευτηκα με το τελικο ποσο οταν πατησα το οχι και δεν ειχα σβησει το ποσο απο πριν,ευχαριστω

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΕΠΥ 2000
ΕΠΥ 2000
4 Φεβρουαρίου 2024 20:42

Καλησπέρα κ. Αχιλλέα. Θέλω τις πολύτιμες γνώσεις σου. Είμαι η τελευταία σειρά των ΕΠΥ και θέλω να βρω το σύνολο των ενσήμων μου. Που θα τα αναζητήσω; Μπαίνω στη σελίδα του ΕΦΚΑ και μου εμφανίζει τα ένσημα από τις 1/1/2020 έως και σήμερα. Η εφαρμογή λέει πως δέχεται ημερομηνίες από τον Ιανουάριο του 2002 και μετά, αλλά δεν εμφανίζει κάτι άλλο, μόνο από τις 1/1/2020. Παράλληλα όταν κατατάχτηκα, είχα δώσει την καρτέλα με τα ένσημα μου στην υπηρεσία όταν δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα κοντά στον ενάμιση χρόνο. Που βρίσκονται αυτά;
Σας Ευχαριστώ πολύ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ
Απάντηση σε  ΕΠΥ 2000
5 Φεβρουαρίου 2024 08:53

Καλημέρα, κανονικά τις καρτέλες όταν συμπληρώνονταν τις παίρναμε στα χέρια μας , αφού για σένα δεν είναι έτσι θα πας στον ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ της περιοχής που κατοικείς και θα κάνεις αίτηση ανεύρεσης λόγω απώλειας δηλώνοντας τα ακριβή χρονικά διαστήματα και τοποθεσίες που υπηρετούσες. Βάλε και τον 1,5 χρόνο του ιδιωτικού τομέα. Πρώτα κλ. ραντεβού στο 1555. Όταν τελειώσεις να κάνεις και την διαδικασία αναγνώρισης στο δημόσιο ΜΟΝΟ το μικρό διάστημα από κατάταξη έως 24 ιουλ 2001 που έληξε το ΙΚΑ για τους ΕΜΘ για να μην έχεις προβλήματα και καθυστερήσεις κατά την συνταξιοδότηση. Τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις θα σου τις πει το αρμόδιο γρ. της μονάδας σου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης.
Γιάννης.
Απάντηση σε  ΕΠΥ 2000
5 Φεβρουαρίου 2024 16:14

https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/synoptiko-kai-analytiko-istoriko-asphalises
Αν τα ενσημα σου ειναι περασμένα στο σύστημα, Θα πας στον ΕΦΚΑ της περιοχής σου να ζητήσεις βεβαίωση χρόνου ασφάλισης.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
3 Φεβρουαρίου 2024 14:55

Μία συμβουλή προς υποψήφιους αποστρατευθέντες. Για να προχωρήσουν όλες οι συνταξιοδοτικές διαδικασίες, ακόμα και για την ασφάλισή μας στον ΕΦΚΑ απαιτείται αντίγραφο δελτίου ταυτότητας και αριθμός.Στο παρελθόν αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα καθώς αυτή εκδίδονταν με την διαγραφή μας από τα αστυνομικά τμήματα αυθημερόν. Ωστόσο σήμερα, αφενός απαιτείται ένα δεκαήμερο από την κατάθεση των δικαιολογητικών και αφετέρου τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δεν δέχονται την παραλαβή των απαιτούμενων δικαιολογητικών πριν τη διαγραφή ώστε η ταυτότητα να παραληφθεί με τη διαγραφή μας (συνέβη σε εμένα). Πέραν των ανωτέρω, ακόμη και στο ραντεβού που εκδίδεται μέσω του gov απαιτείται κατ ελάχιστον χρονικό διάστημα 1 μηνός ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα η αναμονή και τα ραντεβού φτάνουν στο τρίμηνο. Ούτε και εκεί τα αστυνομικά τμήματα(όχι όλα) δέχονται την κατ’ εξαίρεση παραλαβή των δικαιολογητικών (όπως προβλέπεται πχ σε περίπτωση απώλειας η κλοπής της ταυτότητας)και σε παραπέμπουν στο on line ραντεβού.Κατά συνέπεια και μέχρι την έκδοση κάποιας εγκυκλίου ενδεχομένως που να επιλύει το θέμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (η τουλάχιστον εγώ αυτό βρήκα σαν λύση)είναι… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βλ. Νίκος
Βλ. Νίκος
Απάντηση σε  Γεώργιος Μ
3 Φεβρουαρίου 2024 23:03

δέχονται και δίπλωμα εγω ετσι τα έστειλα..

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γεώργιος Μ
Γεώργιος Μ
Απάντηση σε  Βλ. Νίκος
4 Φεβρουαρίου 2024 00:27

Ναι, αρκεί να είναι νέου τύπου, που οι περισσότεροι δεν έχουμε ακόμη

ΣΩΜΑ:
Στρατός
αποστολος
αποστολος
Απάντηση σε  Βλ. Νίκος
4 Φεβρουαρίου 2024 09:00

Αν δέχονται το δίπλωμα τότε αυτό είναι είδηση, γιατί για να κλείσω ραντεβού στον υιό μου για ταυτότητα θέλει 3 μήνες. Το δίπλωμα με 50 ευρώ σε μια σχολή οδηγών το αλλάζεις σε 3 μέρες.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
CH
CH
3 Φεβρουαρίου 2024 12:06

Καλησπέρα σας! τον μάρτιο συμπληρώνω 21 χρόνια υπηρεσίας, πρόσφατα πέρασα ΑΣΥΕ και κρίθηκα ελαφράς υπηρεσίες, γνωρίζετε να μου πείτε αν θα κριθώ και απο το ΑΣΣ; αν ναί είναι πιθανή και η απόφαση αποστρατείας;;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Χρηστος.Κ.
Χρηστος.Κ.
3 Φεβρουαρίου 2024 09:53

Καλημερα σας.Στην απασχοληση συνταξιουχου στον ιδιωτικο τομεα εκτος της δηλωσης στον efka ενημερωνουμε και το μετοχικο ταμειο στρατου?

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Christophe
Christophe
1 Φεβρουαρίου 2024 19:51

Καλησπέρα κ. Αχιλλέα.
Θέλω κι εγώ να υποβάλλω με την σειρά μου αίτηση παραίτησης μόλις συμπληρώσω ακριβώς 24 χρόνια όπως ο προηγούμενος συνάδελφος, έχουμε άλλωστε και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας (μιλένιουμ όπως μας λένε κάποιοι ????). Έχω και 1,5 χρόνια εργάσιμα στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έχω αναγνώριση απολύτως τίποτα.
Θα παραιτηθώ και θα πάω να εργαστώ στο εξωτερικό. Πλησιάζει η ώρα μου

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης
1 Φεβρουαρίου 2024 17:06

Στον υπολογισμό σύνταξης την θητεία πρέπει να την εισάγουμε μόνο όταν έχει πληρωθεί;
Ή την εισάγουμε και βάζουμε ναι ή όχι;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης
1 Φεβρουαρίου 2024 22:57

Σας ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Sk
Sk
31 Ιανουαρίου 2024 22:35

Πόσο καιρό από την μέρα της οριστικής διαγραφής λόγω αίτησης αποστρατείας εκδίδεται η σύνταξη ?Πόσο μετά από σύνταξη το εφάπαξ??

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΜΚ,εα
ΜΚ,εα
Απάντηση σε  Sk
1 Φεβρουαρίου 2024 02:20

3 μήνες σύνταξη 5 μήνες εφάπαξ.Δεν είναι πάγιο αυτό! Αναφέρομαι στην περίπτωσή μου.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Βασίλης
Βασίλης
30 Ιανουαρίου 2024 15:14

ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ,ΕΝΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΓΕΣ,ΓΕΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΤΛ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Κωστας
Κωστας
29 Ιανουαρίου 2024 18:35

Κύριε Καρασαββίδη μήπως γνωρίζετε αν ισχύει ακόμη νόμος αυτών που έχουν εκτός στρατού ένσημα στο δημόσιο πριν τον Σεπτέμβρη του 1990 αν παίρνουν την πενταετια χωρίς να την πληρώσουν,;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Christophe
Christophe
Απάντηση σε  Κωστας
1 Φεβρουαρίου 2024 20:24

Για μένα συνάδελφε, επειδή έχουμε τα ίδια χρόνια, έχω και 1,5 χρόνια ένσημα στον ιδιωτικό τομέα κι ετοιμάζομαι να χαιρετήσω ???? το καλοκαίρι και να φύγω για δουλειά στο εξωτερικό, θα πεταχτώ πριν το Πάσχα σε έναν εργατολόγο να με συμβουλέψει. Πιστεύω μία γνώμη από γνώστη του είδους, θα σε βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην απόφασή σου. Εγώ από την πλευρά μου είτε έτσι είτε αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει, παραίτηση και να πάρω τα ένσημα μου, δεν με ενδιαφέρει να βγω από τώρα στη σύνταξη, δεν γέρασα, μπορώ να δουλέψω και συνεχίζω να δουλεύω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
HELENA
HELENA
26 Ιανουαρίου 2024 21:33

Καλησπερα σας
Εχω δηλωσει παραιτηση απο το 2011. Μεχρι και τον Δεκ 2023 η συνταξη μου καταβαλονταν κανονικα. Η συνταξη μου εχει προσωπικη διαφορα. Μετα τον επαναυπολογισμο διαπιστωσα οτι στο ενημερωτικο σημειωμα φαινεται οτι στον υπολογισμο της συνταξης (παλαιο ποσο) αφαιρεσαν απο τα οικογενειακα επιδοματα ενα ποσο το οποιο διακολογει την μειωση για Ιαν & Φεβ 2024.
Μηπως καποιος γνωριζει γιατι συνεβει αυτη η μειωση. Τα παιδια μου εξακολουθουν να ειναι μαθητες και φοιτητες.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταθης
Σταθης
26 Ιανουαρίου 2024 09:33

Καλημερα ειμαι αξκος απο ΣΜΥ με καταταξη το 1996 οταν χρησιμοποιω την εφαρμογη συνταξη ΓΕΣ με διαγραφη το 2025 στο παραθυρο αναγνωριση πτωτικων εξαμηνων απο 42 εως 48 εξαμηνα η αποδοση στην συνταξη δειχνει να ειναι 10 e για ενα κοστος γυρω στα 7000 e ξερεται γιατι συμβαινει αυτο? ευχαριστω.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταθης
Σταθης
26 Ιανουαρίου 2024 10:50

Οποτε κ Αχιλλεα για εμενα που θα κανω αιτηση αποστρατειας και ειμαι κατω των 60 θα ισχυουν αυτες οι κρατησεις;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταθης
Σταθης
26 Ιανουαρίου 2024 11:11

Ευχαριστω πολυ ησασταν κατατοπιστικοτατος

ΣΩΜΑ:
Στρατός