Διακλαδικά

Σελίδα υπ' αριθ. 130 με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

guest
16.6K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
σ
σ
4 έτη πριν

Στον υπολογισμό των νέων συντάξεων τα 5 χρόνια εκστρατείας για τους παλαιούς ασφαλισμένους ισχύουν ; προσμετρούνται ως συντάξιμα ; ένας που αποστρατεύθηκε φέτος με 35 χρόνια πραγματικά υπηρεσίας θα λάβει σύνταξη με 40 χρόνια ασφάλισης ;

Αρις
Αρις
4 έτη πριν

http://www.statistics.gr/el/-/anakoinose-elst-1 Η απαντηση που μου έδωσαν άρα μας δουλεύουν από το Υπουργείο Εργασίας

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
4 έτη πριν

Καλημέρα σας.Σχετικά με την προσωρινή σύνταξη:
Με διαγραφή Ιαν.17,(είμαιτρίτεκνος,ΕΜΘ) η προσωρινή μου σύνταξη θα είναι το 50% ή 60% ΒΜ & ΕΧΥ;Επίσης θα πρέπει να καταβληθεί 40 ημέρες από λήψης φακελου από ΓΛΚ;
Σας ευχαριστώ!

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
4 έτη πριν

Όταν εφαρμοστεί η προσωρινή σύνταξη για στρατιωτικούς και ΣΑ θα είναι 50%.
Δες το σχόλιο εδώ: https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-145/#comment-47954.
Πιστεύω ότι το θέμα με την προσωρινή σύνταξη θα λήξει πολύ σύντομα αλλά προς το παρόν ένα σχέδιο υπουργικής απόφασης που διέρρευσε εδώ: http://www.militaire.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7/
δεν φαίνεται να έχει ακόμα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ή την διαύγεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
Απάντηση σε  GEORGIOSP
4 έτη πριν

Άρα συμφωνα με Π.Δ.169/07,Ν.4024/11, Ν. 4151/13 άρθρο 57Α, παρ. 1α η προσωρινή συνταξη (λόγω τριτεκνίας), θα είναι το 60% Β.Μ.& ΕΧΥ.Θα καταβάλεται από ΓΛΚ εντός 40 ημερών απο λήψης του ΔΑΥΚ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.
4 έτη πριν

Για το 60% κράτα μια επιφύλαξη γιατί αν εκδοθεί το σχέδιο της υπουργικής απόφασης όπως έχει δημοσιευτεί, αναφέρει για τους στρατιωτικούς μόνο το πρώτο εδάφιο της παρ1α του άρθρου 1 του Ν4151 ενώ το 60% για τους τρίτεκνους αναφέρεται στο τρίτο εδάφιο. Ακόμα και για αποχώρηση για λόγους υγείας προβλέπει το ίδιο ποσοστό (50%). Βέβαια μέχρι να εκδοθεί η απόφαση μπορεί να βελτιωθεί και να ισχύσουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους υπόλοιπους ΔΥ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
4 έτη πριν

Αχιλλέα πρόσεξε την παράγραφο 1β του άρθρου 1 στο σχέδιο της υπουργικής απόφασης.

ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ
4 έτη πριν

Ίσως να φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ, για τους αποστρατευμένους με αίτηση αποστρατείας μετά την 30/6/2016.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=584039&catID=2

http://www.capital.gr/oikonomia/3195163/paixnidia-kubernisis-elstat-se-baros-ton-suntaxiouxon

ΜΥΘΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ??

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  ΝίκοςΜ
4 έτη πριν

Αχιλλέα όπως φαίνεται δεν θα χρειαστεί να κάνεις σύντομα αλλαγές στην σελίδα Σύνταξη 2017 για την εφαρμογή της ετήσιας μεταβολής μισθών . Αντίθετα μάλλον το υπουργείο εργασίας θα προσαρμόσει τον νόμο στην σελίδα σου (χρήση του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή) προκειμένου να ξεμπλοκάρει την έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων με διαγραφή ή υποβολή αίτησης αποστρατείας μετά την 30-6-20126. ?
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33919
http://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2017/03/sintaxeis.pdf

σ
σ
4 έτη πριν

Ανακοίνωση ΠΟΑΣΑ για κατάθεση Αίτησης περί Διακοπής Παρακράτησης υπέρ ΕΑΣ (ENTYΠO), staratalogia.blogspot.com

aero
aero
Απάντηση σε  σ
4 έτη πριν

Υπάρχει κι αυτή η άποψη:
http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2017/02/eisfora-allileggiis-sintaksiouchon-kanoume-aitisi.html

Εδώ, βέβαια, ο κ. Παπαπαρίσης σχολιάζει:
“Διαβάζοντας την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ), φαίνεται ότι έχουν διαβάσει την απόφαση 224/2017 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία όμως δεν έχει καθαρογραφεί. Λίγο περίεργο αλλά όχι αδύνατο. Οψόμεθα!”
http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2017/03/anakoinosi-poasa-gia-tin-perikopi-tis-eas.html

villas
villas
4 έτη πριν

Αχιλλέα πάλι εγώ ! ! !
Εαν δεις στην στήλη ΣΤ. Μισθολογικές προαγωγές τρώει ένα “σκάλωμα” και κολλάει στα 32 χρόνια για 2 συνεχόμενα χρόνια και την απόδοση των 2/3 αρχιπλοιάρχου την κάνει κάνει ουσιαστικά στα 34.
Μένει 2 χρόνια στα 32 δες παρακάτω :
https://i.imgur.com/CXrKUlp.png
https://i.imgur.com/DthBamn.png
https://i.imgur.com/bmXwhRk.png

villas
villas
Contributor
4 έτη πριν

Beta tester ! ! ! εχω την φημη άλλωστε

Δημήτρης
Δημήτρης
4 έτη πριν

Αχιλλέα καλησπέρα.Θέλω να ρωτήσω το εξής:
Έχω καταταγεί στη ΣΜΥ μετά το 1993.Έχω περίπου 24 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.Έχω υποβάλλει αναφορά για την εξαγορά των 5 ετών με την 31/12/2016 με 6.6.. %. Με 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας + την εξαγορά των 5 ετών + αν εξαγοράσω τα 3 του Κονδύλη, μπορώ να συνταξιοδοτηθώ με 32 χρόνια πραγματικής και 8 (5+3) εξαγοράσιμα στα 50 μου χρόνια χωρίς όριο ηλικίας???Τι ισχύει?

Δημήτρης-92
Δημήτρης-92
Απάντηση σε  Δημήτρης
4 έτη πριν

Tα 3 του Koνδύλη δεν “εξαγοράζονται”…
Δίδονταν με το “παλαιο” ασφαλιστικό, με το νέο ουδείς γνωρίζει

Αχιλλέας Καρασαββίδης
Αχιλλέας Καρασαββίδης
Απάντηση σε  Δημήτρης
4 έτη πριν

Μπορείς να εξαγοράσεις την πρόσθετη τριετία bonus (άλλα είναι τα έτη Κονδύλη).
Η νωρίτερη ημερομηνία που μπορείς να πάρεις σύνταξη είναι η ημερομηνία θεμελίωσης στη σελίδα “Δικαίωμα Σύνταξης”.

M
M
4 έτη πριν

Δυστυχώς θα σας στεναχωρήσω,απόστρατος το 2015 και νέος ασφαλησμένος το 1993 για τα 3 του Κονδύλη έχω καταφύγει σε εργατολόγο με έφεση στο Ελεγκτικό Συβούλιο κατα του Γ.Λ.Κ το οποίο αρνήται την αναγνώρηση 3ετίας Κονδύλη όσο και την εξαγορά των 5 ετών παρόλο του εγγράφου του Αυγούστου του 2016 με τους νέες προυποθέσεις για δικαίωμα εξαγορας με πραγματική υπηρεσία κατω των 25 ετών

Μ
Μ
4 έτη πριν

Οσο αφορά την 5ετία κατω των 24,5 πραγματικων ετών σας παραπέμπω στο εγγραφο
(https://enstoloi.net/public-images/2016/GES-anagnorisi-1.jpg) σελ.3 παρ.5
Οσο αφορά την 3ετια σχετικα με δικαίωμα αναγνώρησης με πληρωμή δεν υπαρχει καμία νομοθεσία συγκεκριμένα για νέους ασφαλισμενους μετά το 1993 με θεμελιωμένο δυνταξιοδοτικό δικαίωμα(24,5 ΧΡΟΝΙΑ με πτητικα) 2010-2014.Περιμένοντας την αποφαση των αρμοδίων,των δικαιοστικών αρχων δε θα εβγαζα τοσο ευκολα συμπεράσματα.

Μ
Μ
4 έτη πριν

Το γενικότερο σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός οτι οι “νέοι” ασφαλισμένοι εχουν πληρώσει εισφορές για κάθε “πλασματικό” χρόνο σε σχεση με τους “παλιούς” που δεν εχουν πληρώσει καθόλου εφόσον και για τις εισφορές για τα πραγματικά χρονια υπηρεσίας πληρώνουν λιγότερες εισφορές σε σχεση με τους νέους.Αν δεν βρίσκεται και εδω θέμα άνισης μεταχείρισης / πιθανής αντισυνταγματικότητας, δεν εχω να κάνω καποιο αλλο σχόλιο

villas
villas
4 έτη πριν

Αχιλλεα καλησπερα . Με μια δοκιμη που εκανα στην σελιδα Σύνταξη 2017 βαζοντας Ναυτικο Σχ.Υπαξ/35 στο Ε. Διοικητικές προαγωγές δεν παει πανω απο Ανθχος : https://i.imgur.com/3AHo9TT.png

villas
villas
Contributor
4 έτη πριν

Ok.
Check με 5/2012 «Συντάξιμα» ΟΚ

Προδρομου
Προδρομου
Απάντηση σε  villas
4 έτη πριν

Τι σου εβγαλε Γιωργη?? για τωρα και τι για 9/9/20??

villas
villas
Contributor
Απάντηση σε  Προδρομου
4 έτη πριν

Αγγελε εχει ενα bug ,κατσε να το δει ο αχιλεας και θα σου πω

Theo
Theo
4 έτη πριν

Καλησπερα σας.
Γνωριζει καποιος σε ποιο τηλ του ΓΛΚ θα ρωτησω γιατι μου αργει η εκδοση ΣΠ ενω την εχει αναλαβει εισηγητης εδω και ενα μηνα περιπου;
Ευχαριστω εκ των προτερων..

ΗΛΙΑΣ
ΗΛΙΑΣ
Απάντηση σε  Theo
4 έτη πριν

Καλησπέρα,Theo τηλέφωνο.Γ.Λ.Κ.2103329900 είναι το τηλεφωνικό κέντρο, δίνεις τα στοιχεία σου καί σού απαντούν, ώρες επικοινωνίας ,08:00-14:00.

ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
4 έτη πριν

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ > ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΣΤΑ 58 ΕΤΗ ΣΤΙΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ εφαρμοζεται μονο σε οσους λαμβάνουν επιδοματα κινδυνου και ανθυγειινα με αποτέλεσμα να εκτοξεύετε το ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ – Διαβαστε παραλογισμο και καταστρατηγηση ΝΟΜΩΝ για ψηφαλάκια το ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΩ ΕΓΩ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=863927

νικος
νικος
4 έτη πριν

Η προσωπικη διαφορα ισχυει μεχρι 31-12-18 για εξερχοντες απο το στρατευμα, σωστα;μετα ολοι χωρις προσωπικη διαφορα.

ΝίκοςΜ
ΝίκοςΜ
Απάντηση σε  νικος
4 έτη πριν

Από το 2019, θα εξέρχονται όλοι χωρίς προσωπική διαφορά. Για τους αποστρατευμένους κατά τα προηγούμενη έτη, θα δούμε τι θα αποφασιστεί στην διαπραγμάτευση που θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα. Όλα παίζουν.

Θανάσης
Θανάσης
4 έτη πριν

Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος τι ισχύει στη παρακάτω περίπτωση και με βάσει ποιο νόμο?

“Στρατιωτικός βγαίνει στην σύνταξη και περιστασιακά παραδίδει μαθήματα με έκδοση”Απόδειξης Επαγγελματικής Δαπάνης” δλδ δεν έχει γίνει πρόσληψη και δεν υπάρχει μπλοκάκι”.

Του κόβεται η σύνταξη ή μέρος αυτής;

Μέχρι το 2016 δεν κοβόταν κάτι γιατί ήταν περιστασιακή απασχόληση και για αυτό κοβόταν η “Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης”

Ευχαριστώ

G.G.
G.G.
Contributor
Απάντηση σε  Θανάσης
4 έτη πριν

Θεωρείται ελεύθερος επαγγελματίας, άρα και εργαζόμενος με συνέπεια να περικοπή η σύνταξη του, και καταβάλλονται εισφορές για το εισόδημα του σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4387/16, άρθρο 38 (παρ. 3 στ) Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών στ. Για τους δικηγόρους με έμμισθη εντολή, και άλλα πρόσωπα ασφαλιστέα λόγω ιδιότητας, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην κοινωνική ασφάλιση, για το εισόδημα που προέρχεται από τη διαρκή σχέση παροχής υπηρεσιών. Στο εισόδημα, από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος, για το οποίο εκδίδονται δελτία παροχής υπηρεσιών, τιμολόγια ή αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, καταβάλλεται εισφορά, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 39 του παρόντος, αναλόγως εφαρμοζομένων, μη εφαρμοζομένης στην περίπτωση αυτή της παρ. 3 του άρθρου 39 του παρόντος. Υπόχρεος για την καταβολή της εργοδοτικής εισφοράς είναι οποιοδήποτε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, για λογαριασμό του οποίου οι ασφαλισμένοι του παρόντος άρθρου παρέχουν τις υπηρεσίες τους περιοδικά έναντι παροχής. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται και στις κατηγορίες αυτές οι πάσης φύσεως… Διαβάστε τη συνέχεια »

Θανάσης
Θανάσης
Απάντηση σε  G.G.
4 έτη πριν

Στον ν.4387 δεν μιλάει για περικοπή της σύνταξης αλλά για εισφορές. Άρα που προβλέπει την περικοπή?

Kostas
Kostas
Απάντηση σε  Θανάσης
4 έτη πριν

Στο αρθρο 20 του ν4387 και δες και το κουτακι στα δεξια απασχοληση

Θανάσης
Θανάσης
Απάντηση σε  Kostas
4 έτη πριν

Διάβασα το άρθρο 20 του ν4387. Αλλά εγώ ρώτησα όχι για κάποιον που πιάνει κανονικά δουλειά ή ανοίγει εταιρία ή ανοίγει μπλοκάκι αλλά για συνταξιούχο που κάνει 3-4 φορές το χρόνο κάποια μαθήματα (περιστασιακά) και κόβεται “Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης”. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόσληψη και με βάση τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού δεν υπάγεται στον ΕΦΚΑ. Τότε λοιπόν ξανά του κόβεται 60% της σύνταξης;

Διευκρίνηση: Όταν αναφέρω περιαστασιακά εννοώ 2-3 μέρες τον μήνα, όχι συνεχόμενες,όχι για όλους του μήνες και σε διαφορετικούς φορείς (ιδιωτικός τομέας-δημόσιο). Π.χ. 2 μέρες τον Ιανουάριο, 1 τον Απρίλιο , 3 τον Ιούνιο κλπ

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Kostas
4 έτη πριν

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/315516-xaratsi-kai-se-osous-ameibontai-me-apodeiksi-epaggelmatikis-dapanis

5. Αντιπροσωπευτική είναι και η περίπτωση της Αναστασίας, η οποία έχει πάρει σύνταξη ως εκπαιδευτικός και εργάζεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με απόδειξη δαπάνης.
Ξέρω πολλούς συνταξιούχους που συμπληρώνουν το εισόδημά τους μ’ αυτό τον τρόπο», σημειώνει. Αν ο νόμος ορίζει ότι το εισόδημα από επαγγελματική δαπάνη εισφοροδοτείται, αυτό σημαίνει ότι το Ταμείο θα μου κόψει το 60% της σύνταξής μου. Συνεπώς δεν κερδίζω τίποτα δουλεύοντας. Δεν φτάνει που μας μειώνουν συνεχώς τις συντάξεις, μας κόβουν και κάθε ευκαιρία να καλύψουμε την απώλεια.

georgios
georgios
Απάντηση σε  Θανάσης
4 έτη πριν

Καλησπέρα. Νομίζω ότι ερώτηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή στο ΓΛΚ θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα.

Σταύρος Μ.
Σταύρος Μ.
4 έτη πριν

Καλησπέρα στο site μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σύμφωνα με το νόμο Κατρουγκαλου θα ισχύει και για τα ειδικά μισθολογια στρατιωτικών και αν θα επηρεάσει εμάς τους παλιούς συνταξιούχους ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δήμος
Δήμος
Απάντηση σε  Σταύρος Μ.
4 έτη πριν

Αφορα τους παντες

andr
andr
4 έτη πριν

Γειά σας κύριε Καρασαββιδη.Εάν γνωρίζεται για όσους θεμελιωνουν συνταξιοδοτικο δικαίωμα από το 2015 και μετά ισχύει το όριο κατάληψης βαθμού λόγο ηλικίας;

Κώστας ΚΑΧ
Κώστας ΚΑΧ
4 έτη πριν

Πιστώθηκε πριν από λίγο στον λογαριασμό μου (Τράπεζα Πειραιώς), η σύνταξη μηνός Μαρ 2017.

ΤασοςΖ
ΤασοςΖ
Απάντηση σε  Κώστας ΚΑΧ
4 έτη πριν

οντως μπήκαν τα χρήματα ! στην πειραιως.