Διακλαδικά

Σελίδα [php_everywhere] με σχόλια αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία, τις επίσημες ανακοινώσεις και τις διαδικασίες κρατικών υπηρεσιών (ΓΛΚ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΗΔΙΚΑ) που αφορούν όλους τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας.

guest
16.9K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
giorgos
giorgos
7 έτη πριν

ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ……ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΤΩΝ “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ” ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ …….ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…..ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΕΜΑ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ.(ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΒΟΕΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ)
ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…….
ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ.

aero
aero
7 έτη πριν

Ενημερωτικά:
Τροπολογίες σε νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΘ.Α
(η τρίτη αφορά το εφάπαξ)
http://kranosgr.blogspot.gr/2014/08/5.html

giorgos
giorgos
Απάντηση σε  aero
7 έτη πριν

υπάρχει και μια τροπολογια για το μερισμα του ΜΤΣ που μιλάει για διανομή μερίσματος ανάλογα με τα έσοδα και αφου αφαιρούνται 20 εκ. καθα χρόνο μεχρι το 2016 για την δημιουργία αποθεματικού. Μάλλον και νέες μειώσεις μεριδίων έρχονται!

Kωστας
Kωστας
7 έτη πριν

Καλησπέρα.ερώτηση:την τριετία που μας δίνει ο νόμος του /2010 για όσους παρουσιαστήκαμε μέχρι 31/12/1995 είναι σε ισχύ για όλο το προσωπικό ακόμα και για αυτούς που βάζουν πτητικά εξάμηνα??.και πότε μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε?.ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Νίκος
Νίκος
7 έτη πριν

Αν κατάλαβα καλα όταν κλείσουμε 24,5 χρόνια μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα 3+5 χρόνια; Και πόσο θα στοιχίζουν? γύρω στα 16 χιλιαρικα?!!! Για τους φίλους αστυνομικούς είναι πολυ πιο λίγο,γιατί αυτή η διάφορα?

KOSTAS
KOSTAS
7 έτη πριν

Μηπως Αχιλλέα γνωρίζεις τα χιλιοστά του ΓΛΚ πως βγαίνουν?Γιατί στο site σου με τα ίδια ακριβώς χρόνια και βαθμούς μου βγάζει 669 χιλιοστά ενώ το ΓΛΚ μου βγάζει 652.

Μπάμπης
Μπάμπης
7 έτη πριν

Καλημέρα σας Κύριε Αχιλλέα. Ανθλγός αποστρατεύεται με αίτηση του,25ετή πραγματική υπηρεσία ,3,5 χρόνια στο κατεχόμενο βαθμό.Δικαιούται κατά την αποστρατεία του προαγωγή? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

kostas
kostas
Απάντηση σε  Μπάμπης
7 έτη πριν

απο οτι γνωριζω εαν παραιτηθεις σστους βαθμους του ανθστη και ανθλγου δεν δικαιουσαι…… αν γνωριζει καποιος αλλος κατι διαφορετικο θα ηταν χρησιμο…

Μπάμπης
Μπάμπης
Απάντηση σε  kostas
7 έτη πριν

Ευχαριστώ πολύ.

KOSTAS
KOSTAS
7 έτη πριν

Eίμαι Συνταγματάρχης Ε.Α με χρονοεπίδομα 48% και οικονομικός βαθμός 2/3 Ταξιάρχου και ενω το site σου μου βγάζει για το ΜΤΣ 27.60 Μερίδια το ΜΤΣ μου αναγνωρίζει 25.20 μερίδια.Μήπως γνωρίζεις πώς υπολογίζονται τα μερίδια του ΜΤΣ?

Villas
Villas
7 έτη πριν

Επισης υπαρχει καπου ( το ειχα βρει αλλα το εχασα ) που να αναφερει ποσο καιρο πρεπει να εχεις σε καθε βαθμο για να παρεις τον επομενο σαν αποστρατευτικο ?

sakisaero
sakisaero
Απάντηση σε  Villas
7 έτη πριν

Ν 988 1979 (ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ)

ΑΡΘΡΟ 1

1. Με τον Νόμον 986/1979 άρθρο 1, καθιερώθηκε η “Μισθολογική Προαγωγή Αξιωματικών” από του βαθμού του Υπολοχαγού μέχρι Αντισυνταγματάρχη, οι οποίοι εφ’ όσον συμπληρώνουν ορισμένο χρόνο πραγματικής υπηρεσίας μονίμου Αξιωματικού προάγονται μισθολογικά στον ανώτερα βαθμό.

sakisaero
sakisaero
Απάντηση σε  sakisaero
7 έτη πριν

Ν.988/79

Villas
Villas
Απάντηση σε  sakisaero
7 έτη πριν

Thanks αλλα δεν μπορω να βρω το νομο πουθενα

Villas
Villas
Απάντηση σε  Villas
7 έτη πριν

Αχιλλεα δεν τον εχει στο Εθνικό Τυπογραφείο

Villas
Villas
Απάντηση σε  Villas
7 έτη πριν

Ακυρο , εψαχνα τον 986 που γραφει ο συναδελφος πιο πανω αλλα ειναι ο 988

sakisaero
sakisaero
Απάντηση σε  sakisaero
7 έτη πριν
Villas
Villas
7 έτη πριν

Αχιλλέα καλησπέρα , έχω μια ερώτηση :
Έχει αλλάξει κάτι σχετικά με το οτι το ΓΛΚ υπολογίζει τα 29χ 6μ 1ημ ως 30 ( +5 πλασματικά = 35 ) ?
Αυτό λόγω του οτι στο FAQ 1.5.γ λές :
γ. Συμπλήρωση 30 ετών (για να γλυτώσετε την κράτηση 40% άνω των 1.000 €, υπάρχει ενδεχόμενο να αρκούν και τα 29,5 έτη).
“υπάρχει ενδεχόμενο να αρκούν” μου το επισήμανε φίλος και είπα να ρωτήσω εαν άλλαξε κάτι .
Εχει φύγει κάποιος συνάδελφος με 29,5 έτη και εαν ναι πως έγινε ο υπολογισμός

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Contributor
Απάντηση σε  Villas
7 έτη πριν

Τον 11/2009 έφυγα με 29,05 χρόνια (34 συντάξιμα) και έχω την μείωση του Ν.4024 με ποσοστό (ποινή) 40%. Τον 5/2010 έφυγαν συμμαθητές μου με 29,6 χρόνια (35 συντάξιμα) και η μείωση του Ν.4024 για αυτούς είναι 20%. Είναι σίγουρο ότι με 29 χρόνια 6 μήνες και 1 ημέρα έχεις 35 χρόνια συντάξιμα μαζί με τα 5 εκστρατείας και η κράτηση του Ν.4024 είναι 20%.

Villas
Villas
Απάντηση σε  GEORGIOSP
7 έτη πριν

Ευχαριστω

villasg
villasg
7 έτη πριν

ΓΓΠΣ – Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους Συνταξιούχους Δημοσίου

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/19911

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ.
7 έτη πριν

Έχω αποστρατευθεί με 25 χρόνια υπηρεσίας και αποδοχές 2/3 ταξιάρχου. Δοκιμάζοντας το πρόγραμμά διαπίστωσα ότι παίρνω λιγότερα από κάποιον που με τα ίδια στοιχεία και απολαβές Σχη γιατί δεν πληρώνει εισφορά αλληλεγγύη 3% Τι μπορεί να γίνει και με αυτό

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ+Κ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ+Κ.
Απάντηση σε  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ.
7 έτη πριν

Αχιλλέα αυτά που βάζω είναι :25 χρόνια ακριβώς , 52% χρονοεπίδομα , 5 πλασματικά , κάτω των 55 , 2 ανήλικα ,αναγνώριση ΜΤΣ 60 μήνες και 45 σχολής βαθμός ΣΧΗΣ και οικονομικός βαθμός 2/3 Ταξιάρχου. αποτέλεσμα παίρνω 1033 ακριβώς όσα παίρνω ενώ με οικονομικό Σχη 1056 κοίτα το είναι πανεύκολο

Κωστής
Κωστής
7 έτη πριν

Χθεσινό δημοσίευμα. Έχει ενδιαφέρον η παράγραφος για τους ΕΜΘ:http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/36142/nomosxedio-gia-ti-xorigisi-efapaks-voithimatos-stis-enoples-dynameis

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7 έτη πριν

Διάβασα ότι το Μ.Τ.Σ από τον Σεπτέμβριο 2014 θα μειωθεί περίπου 20% ακόμη . Ισχύει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7 έτη πριν

δυστυχως Αχιλλεα αυτο που εγραψε ο Κωνσταντινος δεν ειναι καθολου αρβυλα!!!Μια βολτα στη σελιδα του ΜΤΣ θα σε πεισει για την ακριβεια των λεγομενων του!!!Μπραβο σε ολα αυτα τα λαμογια που τα τελευταια 10 χρονια ασκησαν διοικηση και ηταν μελη των ΔΣ του ΜΤΣ!!!

Αλέξανδρος
Αλέξανδρος
7 έτη πριν

Αγαπητέ συνάδελφε θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να μου γράψεις ένα παράδειγμα για το πώς προκύπτει ο φόρος στην κύρια σύνταξη και στα επικουρικά επιδόματα αντίστοιχα, όταν υπάρχουν αυτά.

Harry
Harry
7 έτη πριν

Κυκλοφόρησε η φήμη ότι όσοι κάναμε αιτήσεις στο ΝΣΚ για την μη παραγραφή δεν χρειάζεται να πάρουμε τηλέφωνο στη γραμματεία του ΝΣΚ για αριθμό πρωτοκόλλου γιατί θα μας το στείλουνε με courier καταβάλλοντας και ένα αντίτιμο περίπου 7 ευρώ.΄Εχει ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο?

PANAGIOTIS
PANAGIOTIS
7 έτη πριν

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΕΜΣ ΚΑΤΑ 15% ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ(ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.) ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ Η’ ΟΧΙ;;;