Επικαιρότητα

Σελίδα υπ' αριθ. 1 επί ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

Subscribe
Notify of
guest

3.5K Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Εva
Εva
23 Απριλίου 2015 14:26

ο.κ. Το στυλ του Δημήτρη ήταν αυτό… και τι να κανουμε τώρα? Πρώτη φορά μας συμβαίνει? Ποτέ στην εν ενεργεία διαδρομή μας δεν αντιμετώπίσαμε τέτοιες συμπεριφορές? Χειρότερες σίγουρα. Αποστρατευτήκαμε ναι μεν αλλά συνεχίζουμε να είμαστε οι ίδιοι μέσα στο site του συναδέλφου. Απλά προσπαθούμε να είμαστε πιο κόσμιοι για να μην προσβάλλουμε το συνάδελφο που μας έδωσε βήμα γιατί κάνει ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ (ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!)…που άλλοι θα έπρεπε να κάνουν ενώ πληρώνονται! Τι θέλω να πω? Ένα “Δημήτρη κατέβασε τους τόνους ” νομίζω είναι αρκετό. Τώρα ντροπή, και τι συμπεριφορά είναι αυτή, και δε μας τα λες καλά , μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν νομίζω…Φίλε Δήμήτρη, γνωρίζεις πράγματα και φαίνεται, αλλά άλλαξε τον τρόπο που προσπαθείς να μας τα πεις γιατί δεν τα καταλαβαίνουμε(όχι επειδή είμαστε χαζοί αλλά μάλλον ο τρόπος σου είναι λάθος) και επίσης κι εμεις ειμαστε θυμωμένοι όπως εσύ και δες τι γίνεται…. Ζήτα μια συγγνώμη στο συνάδελφο Αχιλλέα και γιατί όχι? να επικοινωνήσεις μαζί του κατ ιδίαν, αφού ήσουν στη ειδικότητα του οικονομικού! Να σταματήσει εδώ βρε… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero
23 Απριλίου 2015 11:37

Ως “παλιός” σχολιαστής του παρόντος site, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τη χθεσινή επίθεση του ΔΗΜΗΤΡΗ στον Αχιλλέα.

Το πόσο και πόσους έχει βοηθήσει ανιδιοτελώς ο Αχιλλέας, το ξέρουμε όλοι. Στο site του βρίσκουμε έγκυρη πληροφόρηση για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Λύνουμε τις απορίες μας ενώ οι συνάδελφοι που σχεδιάζουν να αποστρατευτούν έχουν “εργαλεία” λήψης απόφασης και ένα φιλόξενο forum για επίλυση αποριών.

Όσο για τον ΔΗΜΗΤΡΗ … τι να πώ;
Δεν ξεχνώ:
την ανάγωγη συμπεριφορά του και τις “εξυπνάδες” που έγραφε (με το ψευδώνυμο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ),
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-45/#comment-12995

τη “μαγκιά του” που έλεγε ότι “κατάφερε” να μην υπολογιστούν οι τρίμηνες απόδοχές στο εισόδημα παρελθόντος έτους ! (ποτέ δεν μας εξήγησε τον τρόπο)
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-65/#comment-15383

καθώς και την λεκτική επίθεση στη κυρία ΜΑΡΙΑ, που “ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΧΑΙΒΑΝΙ.”
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-64/#comment-15241

Αχιλλέα … υπομονή και κουράγιο!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  aero
23 Απριλίου 2015 13:31

Α! Έχει ιστορικό επιθέσεων στον Αχιλλέα! Τώρα κατάλαβα…κάτι τον έχει τσαντίσει και προσπαθεί να εκτονωθεί σ’ αυτόν τον ήρεμο άνθρωπο (Αχιλλέα, ρε τί τραβάς και δεν μιλάς!!!)

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Nick F.
23 Απριλίου 2015 13:32

Παρενοχλεί και γυναίκες….κατάλαβα! τότε ισχύει αυτό που νομίζω…έτσι, Αχιλλέα?

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Nick F.
23 Απριλίου 2015 13:59

Μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα!
Απλά είναι οξύθυμος και απόλυτος στις απόψεις του.
Ξέρω τί σου λέω!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  aero
23 Απριλίου 2015 14:24

Ο Φρόυντ έχει άλλη γνώμη πάντως! Θα ήθελα να μιλήσει ευθέως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ γιατί επιτέθηκε ξαφνικά στον Αχιλλέα και στην Μαρία για να τον καταλάβουμε όλοι. Δέχομαι τη συμβουλή σου και περιμένω εκτόνωση της κατάστασης από μέρους του. Κοίτα, όταν λέω κάτι σε κάποιον, π.χ. σε ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Spuros κλπ, δεν εννοώ να τον προσβάλω τον ίδιο με κάποια βρισιά. Άλλωστε δεν βρίζω κάνοντας κάποια σοβαρή επισήμανση όσο και ενοχλητικό αν φαίνεται. Δέχομαι να μου πεις κάτι που έχεις βάση (π.χ. αν έχω μεγάλη μύτη ή αν είμαι παχύς, που δεν είμαι βέβαια) και το συζητάω ανοικτά χωρίς ντροπές. Άλλωστε κανένας δεν είναι τέλειος! Δηλαδή, αν πω ότι έχουμε υπουργό Υγείας τυφλό που υπογράφει ότι του φέρνουν οι υφιστάμενοι του και βλέπει με τα μάτια του “προϊσταμένου” του, αυτό είναι προσβλητικό? ή η θέση του υπουργού είναι “τιμητική”? Σε ποιά άλλη χώρα συμβαίνει αυτό? Ο Γερμανός με το καροτσάκι σκέφτεται,διαβάζει, κρίνει και επικρίνει (δεκτό!), αλλά αν είχε σύνδρομο down, θα το σχολίαζα βεβαίως για έναν υπουργό! Ας δούμε τί κάνουμε και… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dp
Dp
23 Απριλίου 2015 11:18

Βρε, «μπουρλότο» το κάνατε το νήμα… 🙂 Είναι εποικοδομητική η αντιπαράθεση όταν βασίζεται σε ειλικρινή και ανεπιτήδευτη παράθεση θέσεων ή ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων, αλλά εδώ εν προκειμένω έχετε υπερβεί τα όρια του καλώς νοούμενου συναδελφικού διαλόγου. – Από την μία ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, του οποίου τα ερεθίσματα και οι εμπειρίες είναι πλούσιες (λόγω ενασχόλησής του υπό την ειδικότητα Οικονομικού), αλλά δυστυχώς η κακή διαχείριση του θυμού του (ή και της «οργής» του, ενίοτε) , τον εξωθεί «εκτός ορίων» σε πολλά σχόλιά του με αποτέλεσμα να μην προσφέρει την αναμενόμενη γνώση επί θεμάτων που έχει επάρκεια βιωμάτων. -Admin, η αντίδρασή σου, στην αντιπαράθεση που προέκυψε, χαρακτηρίζεται από την νηφαλιότητα και πραότητα της απάντησής σου. Ενίσταμαι όμως, στην επαναλαμβανόμενη προτροπή «εάν θέλεις να ενημερώνεις εσύ, άνοιξε δικό σου blogg κλπ» διότι αναδεικνύει συναισθήματα έπαρσης και αλαζονείας τα οποία οδηγούν σε περαιτέρω εντάσεις. Ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του, από αυτά που διαβάζει, αλλά εκτιμώ admin ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις την ρύση του Πυθαγόρα: «Πυρ μαχαίρα μη σκαλεύειν (μην οξύνεις τις επιθετικές διαθέσεις… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.
23 Απριλίου 2015 13:42

Δυσάρεστη συνέπεια, του διαλόγου?… What?

Την “συγγνώμη” μου την ζήτησα από τον ήρεμο Αχιλλέα που δέχτηκε την παράλογη επίθεση και δεν αποτελεί “μία ακραία και ανεπίτρεπτη έκφραση” εκείνο που είπα!!!

Αντιλαμβάνομαι ότι έχει παρενοχλήσει στο site και γυναίκες, σωστά?

Εντάξει, δεν είπα κάτι παράλογο, για τον Φρόιντ και τους μελετητές του, τα περισσότερα προβλήματα οργής προκύπτουν πρώτο από την ανάγκη επιβίωσης (ο δικός μου θυμός για την παρεούλα που κυβερνά) και δεύτερον από γεννετικούς λόγους (ΔΗΜΗΤΡΗΣ, το έχει το θεματάκι του, πιστεύω!). Τα συμπεράσματα είναι επιστημονικά και όχι υποκειμένικα!!!

Dp
Dp
Απάντηση σε  Nick F.
23 Απριλίου 2015 14:04

Νικόλα!!!

Βρες τα σχόλιά του, διάβασε προσεκτικά, και σχημάτισε την δική σου ολοκληρωμένη εικόνα.

Δεν παρενόχλησε ο άνθρωπος ένεκα “γενετικών λόγων”, έχεις καταλήξει σε εσφαλμένα συμπεράσματα λόγω ελλιπούς πληροφόρησης.

Άλλο να υποστηρίζουμε ότι ναι, όντως, δεν διαχειρίζεται επαρκώς την οργή του και την επιθετική γραφολογία του, και άλλο αυτό που γράφεις, το οποίο αφενός δεν είναι αποδεκτό από ηθικής πλευράς, είναι και αφετέρω ποινικώς διερευνητέο.

Θα έλεγα να μην συνεχίσεις και μάλλον συγγνώμη να ζητήσεις από εκεί που πρέπει.

Από την άλλη δικαίωμά σου είναι να λες θες, μόνο την γνώμη μου σου εξέφρασα….

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
23 Απριλίου 2015 14:40

Αφού το θέτεις έτσι εντάξει. Επειδή είσαι τυπάς από ότι κατάλαβα!

Αλλά σιγά, μην λες πράγματα όπως ποινικό! Ποινικό είναι αυτό που έκανε και μας δημιούργησε την εντύπωση. Ας μην το έκανε για να μην τον σχολιάζαμε. Έδωσε αφορμή και άσχημη μάλιστα. Όπως είπα, η διαπίστωση βάσει επιστημονικών δεδομένων δεν είναι ηθικό θέμα αλλά κοινωνικό.

Καλό μεσημέρι. Βαρέθηκα να γράφω γι’ αυτό. Θέλω να μάθω ποιός (με ΣΠ του 2013 εννοώ?) και πότε πήρε τελευταίος εφάπαξ (τον Φεβ. ή Μάρτιο)? Ξέρεις?

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
23 Απριλίου 2015 15:07

Dp & aero,

είδα ότι ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ βγήκε στο παρελθόν με το ψευδώνυμο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ.

Διερευνώ και αυτή την περίπτωση από παλιό χόμπυ στην ψυχιατρική/ψυχανάλυση (όπως εσύ Dp στην φιλοσοφία και τα γράμματα) βάσει επιστημονικών πάντα δεδομένων.

Βασίλειος Κατσιάρας
Βασίλειος Κατσιάρας
Απάντηση σε  Dp
23 Απριλίου 2015 13:38

Αγαπητέ DP συμφωνώ ότι ο “ΔΗΜΗΤΡΗΣ” πραγματοποίησε στον Admin προσωπική επίθεση. Όμως στο μήνυμά του, εφόσον κάποιος το διαβάσει προσεκτικά, κρύβεται και μία μεγάλη αλήθεια. Το ΜΤΑ προβαίνει στη χορήγηση συμπληρωματικών εφάπαξ ενώ τα κύρια έχουν “παγώσει”. Δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η χορήγηση εφάπαξ για τα πρωτόκολλα 2014!!
Είναι σαν διοικεί κάποιος έναν στρατό στην έρημο και ενώ οι μισοί στρατιώτες έχουν έναν ολόκληρο μεγάλο μπουκάλι για να πίνουν, ενημερώνονται ότι μπορούν να πάρουν και ένα επιπλέον μικρό μπουκαλάκι για κάθε ενδεχόμενο ενώ οι υπόλοιποι μισοί ξεροσταλιάζουν στην αναμονή για μια γουλιά…!! Τι θα έπρεπε να κάνει το ΜΤΑ?? Κανένα συμπληρωματικό μέχρι να ξεκολλήσουν τα κύρια…και εάν δεν ξεκολλάνε τα κύρια…ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ μέχρι νεωτέρας…ακόμα και εάν πρέπει να περιμένει κάποιος 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια!! Ένα κύριο παραπάνω βοηθά μια ολόκληρη οικογένεια και έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη βαρύτητα από 10 συμπληρωματικά στους ήδη κατέχοντες. Στην έρημο…ή ΟΛΟΙ νερό το συντομότερο δυνατό ή κανένας…θυμηθείτε και τον Μέγα Αλέξανδρο!!

Nick F.
Nick F.
23 Απριλίου 2015 13:47

Βασίλη, δεν το ήξερα αυτό!

Απαράδεκτο όσο και αν φαίνεται λογικό για κάποιους…

Αν εγώ περιμένω 2-3 χρόνια το κύριο εφάπαξ με κίνδυνο να το πάρω σε repos και με περικοπές, θα νευρίαζα πάρα πολύ όταν μάθαινα ότι κάποιος που πήρε ήδη εφάπαξ σε ευρώ και χωρίς σοβαρές περικοπές, θα πάρει σύντομα και συμπληρωματικό!

Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί! Απλά, απαράδεκτο!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
23 Απριλίου 2015 13:56

Έρασμος, Πυθαγόρας…όπως πάντα ζωγραφίζεις! Συνέχισε φίλε μου, μ’ αρέσει το στυλ σου!

M.G.
M.G.
23 Απριλίου 2015 08:24

Καλημέρα.
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι, πραγματικά κολλημένοι στις δικές στους ουτοπίες και αλήθειες και απορώ πως μπορεί να υπήρχαν συνάδελφοι που άντεχαν τέτοιους συνεργάτες και δη σαν προϊστάμενους. Αλίμονο. Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά υπομονή.

M.G.
M.G.
Απάντηση σε  M.G.
23 Απριλίου 2015 09:33

Ο Αχιλλέας κύριος όπως πάντα. Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου Αχιλλέα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
23 Απριλίου 2015 01:10

ΕΜΠΑΘΕΙΑ , ΖΗΛΕΙΑ, ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΚΟΟΛ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΜΗ ΠΙΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΝΕΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗ, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΕΧΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
22 Απριλίου 2015 16:30

ΕΣΥ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΟΠΙΔΑ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕΣ ΤΗΝ 5/01/2012 ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ .ΓΡΑΨΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΟΠΙΔΑ ΔΕΙΛΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟΦΟΡΕ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ(ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΞΕΥΤΙΛΙΣΩ,,) ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

Nick F.
Nick F.
23 Απριλίου 2015 00:28

Τί άνθρωπος είναι αυτός ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ? Δεν μπορώ να τον καταλάβω…τί είπες Αχιλλέα που τον έκανε να “εκτοξευτεί”? Τί να πώ?
Συγγνώμη για την έκφραση αλλά κάτι τρέχει μ’ αυτόν!

Nick F.
Nick F.
22 Απριλίου 2015 18:47

Αχιλλέα, συγγνώμη που μπήκα χθες νέος και φουριόζος αλλά δεν μπορώ να τα κρατάω μέσα μου όταν βλέπω τόσο κόσμο και κοσμάκη να περιμένει ανυπόμονα το εφάπαξ του και να μην ξέρουμε την τύχη μας στο άμεσο πλέον μέλλον (επίσης για τα μερίσματα, τα ΒΟΕΑ) και άλλοι (η παρεούλα που λέω) να αερολογούν και να διαπραγματεύονται δήθεν τόσους μήνες (!!!), στραγγίζοντας τα ταμεία (νομίζω και το δικό μας, ας με διαψεύσει επώνυμα κάποιος από το ΜΤΑ) απο ρευστότητα και προσφέροντας τα IOUs υπό μορφή repos ως προσωρινή λύση στην αφραγκιά τους!!! Είναι αίσχος και πρέπει να τα λέμε όλα έξω από τα δόντια!!! Δεν πολιτικολογώ συνειδητά αλλά εκφράζω τη δυσαρέσκειά μου για όσα αφορούν άμεσα εμένα ως συνταξιούχο του Δημοσίου (που λένε υποκριτικά ότι πρώτο μέλλημά τους είναι να φροντίζουν για να μην χάσω τη σύνταξή μου αλλά δεν είναι σίγουροι ότι τον επόμενο μήνα θα έχουν χρήματα για να μου την ξαναδώσουν!). Επιζητώ να έχω ένα ευρωπαικό, ασφαλές, σταθερό και βιώσιμο μέλλον για μένα και την οικογένειά μου. Τίποτα… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dp
Dp
21 Απριλίου 2015 19:41

@ Nick F. Δυστυχώς, πριν το 2010 δεν είχαμε κρίση αλλά ασυδοσία… Τι να πρωτοθυμηθώ; – Τις διπλές εκλογές του 2009; (ευρωεκλογές & κοινοβουλευτικές όπου κάθε νομαρχιακός, τότε, υπάλληλος έλαβε αποζημίωση 2 Χ € 2.400 = €4.800 και κάθε αστυνομικός και πυροσβέστης 2 Χ €1.000 = € 2.000); – Τις φωτιές του νομού Ηλείας, του 2009, όπου ο κάθε πικραμένος με την επίδειξη ταυτότητας ελάμβανε €3.000. – Την «περίφημη» παροχή των €500, ως βοήθημα χαμηλού εισοδήματος (..για μισθούς κάτω των €1.500 !!!!!!). Θυμάμαι τότε επειδή διαχειριζόμουν, λόγω υποχρέωσης, τις καταστάσεις πληρωμής, ένα ζευγάρι Εσμιών να λαμβάνει €1.000, ενώ ο Σγός μηδέν ευρώ (€0) , επειδή το εισόδημά του ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο των €1.500. ΤΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ 3 ΣΕΛΙΔΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!!! Στο «δια ταύτα» τώρα…. Δεν νομίζω ότι σοβαρομιλάς λέγοντας ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα τρίτο μνημόνιο, διότι δεν είναι δυνατόν να μην βλέπεις την ανέχεια που επικρατεί στην ραχοκοκαλιά της… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
21 Απριλίου 2015 20:35

Έχεις δίκαιο σε όσα λες και με το παραπάνω.

Με πιάνεις ακριβώς σ’ αυτά που λες στην τελευταία σου παράγραφο!!!

Έχω αγριέψει με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και έλλειψη ρευστότητας επειδή όπως λες “οι κόποι μιάς ζωής” (βάλε και το ΒΟΕΑ για τα τέκνα) μπορούν να χαθούν από μιά επιπόλαια στραβοτιμονία και κοντόφθαλμη ιδεοληψία κάποιας παρεούλας πολιτικών που μετά από λίγα χρόνια μπορεί να έχει αλλάξει πρόσωπα και διευθύνσεις, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ (άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ + ευρωπαίους αριστεριστές) και εγώ+οικογένειά μου θα κλαίω για τα λεφτά που περίμενα και δεν είδα!

Μακάρι να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και ας κάνουν τώρα (όχι αύριο) αυτό που είναι καλό για τη χώρα και όχι για το κόμμα τους.

Πάντως, δεν βλέπω άλλο δρόμο -έτσι που μας έχουν στριμώξει- πέρα από Μνημόνιο ΙΙΙ και νέες περικοπές/φορολογήσεις, δυστυχώς…

Dp
Dp
Απάντηση σε  Nick F.
22 Απριλίου 2015 10:35

Σε συμβουλεύω να μην σκοτίζεσαι με αυτά που δεν μπορείς να κάνεις αλλά να δραστηριοποιηθείς για αυτά που περνούν από το χέρι σου. Όπως ίσως γνωρίζεις με την 14/23-9-2011 απόφασή του, το Δ.Ε./Ε.ΛΟ.Α.Α απεφάνθη όπως « Προκειμένου να εξετασθεί η αίτηση για χορήγηση εφάπαξ στους δ ι α γ ρ α φ έ ν τ ε ς με α ί τ η σ η τους, είναι απαραίτητη η προσκόμιση της εκδοθείσας από το ΓΛΚ συνταξιοδοτικής πράξης» Πρόσεξε τώρα… Ενώ το ΓΛΚ, αποστέλλει μηνιαίως τις διεκπεραιωθείσες συνταξιοδοτικές πράξεις στο ΜΤΑ, αυτό, αγαπητέ μου φίλε, δεν τηρεί την σειρά αποστολής των συνταξιοδοτικών πράξεων από το ΓΛΚ, ώστε να αποδοθεί η στοιχειώδης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΙΣΟΝΟΜΙΑ που θα έπρεπε να καθορίζεται από την ημερομηνία διαγραφής του κάθε συναδέλφου. Το ΜΤΑ επιθυμεί την κατάθεση της ΣΠ ιδιοχείρως από τον συνταξιοδοτούμενο (προφανώς ως επιπρόσθετη ταλαιπωρία ή τιμωρία αυτών που διαγράφηκαν με αίτησή τους.) Με αυτόν τον τρόπο το ΜΤΑ προάγει την ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, αφού τους μετατρέπει ως κυνηγούς… Διαβάστε τη συνέχεια »

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  Dp
22 Απριλίου 2015 14:14

Όλα τα παραπάνω που σωστά αναφέρει ο συνάδελφος Dp είχαν νόημα την εποχή που ο αριθμός των αποστρατειών ήταν μεγάλος.
Εκ των πραγμάτων με δεδομένο ότι πλέων ο αριθμός των αποστρατειών είναι μικρός δεν χρειάζεται να αγχωθείς ως προς την κατάθεση της συνταξιοδοτικής πράξης, όταν με το καλό σου διεκπεραιωθεί η σύνταξη.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Dp
22 Απριλίου 2015 18:15

Ειλικρινά θεωρούσα την όλη διαδικασία πιό απλοποιημένη. Κρίμα που βρέθηκες στη δυσάρεστο θέση να υποστείς αυτήν την ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να ήταν άμεσα συνδεδεμένη η αποστρατεία ΦΕΚ με τη σειρά αναμονής του εφάπαξ. Αλλά αυτό προαπαιτεί άριστη διασύνδεση φορέων του Δημοσίου (online data) κάτι το οποίο ΔΕΝ θέλουμε να υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια! Αλλά και έτσι που είναι τα πράγματα, μιάς και δεν λαμβάνουμε εφάπαξ σ’ ένα-δύο μήνες από την ΣΠ, θα μπορούσαν στο ΜΤΑ, αφού λάμβαναν το μηνιαίο CD από το ΓΛΚ, να έβαζαν τη σειρά μόνοι τους, ανάλογα με το ΦΕΚ του καθενός και να έκαναν ηλεκτρονική ανάρτηση της τρέχουσας κατάστασης. Έπειτα, στα συμβούλια να μοίραζαν τις πιστώσεις ανάλογα με τα έσοδα/αποθεματικά (repos?) και να ανακοίνωναν ποιοί (ονομαστικά) θα πάρουν τον άλλο μήνα το εφάπαξ τους. Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα και το προσωπικό του ΜΤΑ (καμμιά δεκαριά δεν είναι?) υπεραρκεί! Εκτός και αν ασχολούνται με άλλα σοβαρότερα θέματα! ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ! Έτσι δεν θα χρειαζόταν να πάμε καν στην Αθήνα, ούτε… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Nick F.
22 Απριλίου 2015 18:18

Αναφέρομαι στον Dp αλλά και εσένα Γιάννη, σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

PANOS
PANOS
21 Απριλίου 2015 18:14

Αγαπητοί συνάδελφοι
Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ στο άρθρο 1 γράφει:
http://news.in.gr/files/1/2015/Science/PNP.pdf

Εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α΄ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.

Τα μετοχικά ταμεία είναι στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης τα οποία και εξαιρούνται, όπως ορθά ενημέρωσαν τους συναδέλφους (Takhs, panos) που επικοινώνησαν με το ΜΤΑ για το εφάπαξ.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  PANOS
21 Απριλίου 2015 18:22

Συγγνώμη PANOS (με κεφαλαία), αλλά η πρόταση δεν τερματίζεται εκεί που λες! υπάρχει συνέχεια που λέει “οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.”

Δεν νομίζω ότι μας εξαιρούν! Γιατί άραγε να μας εξαιρούσαν αφού χρειάζονται να πάρουν χρήματα από όπου βρουν! Σκόντο μας κάνουν? ή μας συμπαθούν? Θέλει διευκρίνηση το θέμα…

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Nick F.
21 Απριλίου 2015 18:25

Αυτό εδώ με ανησυχεί και με εκπλήττει περισσότερο!

http://www.newsit.gr/politikh/bomba-megatonon-europaio-aksiomatouxo-2104/391772

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  Nick F.
21 Απριλίου 2015 18:28

Εχει δίκιο ο PANOS
(οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό)
Δηλαδή αν θέλουν δεν είναι υποχρεωτικό.
Είναι στην ευχέρεια των διοικήσεων των μετοχικών αν θα συμμετάσχουν ή όχι.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Γιάννης
21 Απριλίου 2015 20:21

Εντάξει Γιάννη,

“Είναι στην ευχέρεια των διοικήσεων των μετοχικών αν θα συμμετάσχουν ή όχι.” …αυτό σημαίνει yes man!
εσύ τί νομίζεις?

Μarios
Μarios
21 Απριλίου 2015 17:24

Εντάξει Nick F το έπιασα το υπονοούμενο (θυσίες 2010 και μετά)…
Οι οποίες θυσίες , εγιναν κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων ..τότε…και οδήγησαν στη σωτηρία μας …!!!!!!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Μarios
21 Απριλίου 2015 17:54

Πριν το 2010 δεν είχαμε (επίσημα) κρίση, γι’ αυτό αναφέρομαι στη συγκεκριμένη χρονολογία.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε πάντοτε σοβαρό έλλειμα εσόδων (το γνωστό party!) στο κράτος και μάλιστα μεγάλη διαφθορά (ουδείς τιμωρήθηκε βέβαια! Ο Άκης δεν επέστρεψε τίποτα…), αλλά γενικά δεν τιμωρείς έναν λαό με χρεοκοπία και στέγνωμα ρευστότητας για τα λάθη των προηγούμενων! Τηρείς τουλάχιστον τις υποσχέσεις σου για να υπάρχει συνέχεια του κράτους!!!

Αυτό το ξέρουν και οι Εταίροι και δίνουν προτάσεις μέσω Μνημονίων για προσωρινή ανακούφιση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων κάνοντας ελεγχόμενη υποτίμηση μέσω περικοπών, αλλά εδώ η παρεούλα τραβάει γερό κόλλημα και στραγγίζουν τα ταμεία και υπόσχονται λόγια του αέρα αυξάνοντας καθημερινά την αβεβαιότητα!

Αν πρόκειται να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία (εντός ή εκτός ευρώ), ας συμβιβαστούμε ΤΩΡΑ με ένα νέο Μνημόνιο μιάς και το ξέρουμε καλά ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στο τραπέζι!

Εκεί (Μνημόνιο ΙΙΙ ή με άλλο όνομα?) θα καταλήξουν οι τωρινοί ή οι επόμενοί τους έτσι και αλλιώς…άντε να τελειώνουμε επιτέλους!!!

Μarios
Μarios
21 Απριλίου 2015 14:04

Aυτό το site έχει δημιουργηθεί για τέτοιου είδους συζητήσεις , σαν τις σημερινές ??? Εαν ναι , τότε φορτώστε !!!!!

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Μarios
21 Απριλίου 2015 14:33

Marios, το πρόβλημά μου είναι αν θα πάρω τελικά τη σύνταξη που μου βγάζει αυτό το site σε ευρώ μετά από 2-3 μήνες από σήμερα (εννοώ μόλις βγει η συνταξιοδοτική μου πράξη – θεωρητικά σύνταξη τέλη Ιουνίου για τον Ιούλιο…) και αν θα υπάρχουν μερίσματα μετά το ξεγύμνωμα των ταμείων και φυσικά, αν ποτέ μπορέσω να πάρω το εφάπαξ που δικαιούμαι ολόκληρο και σε ευρώ. Νομίζω συμμερίζεσαι τους προβληματισμούς μου. Δεν μπορώ να βλέπω να κατρακυλούν τα πράγματα προς το χειρότερο και να μη σχολιάζω την κατάσταση αυτή! Οι τύποι είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι και δεν σέβονται τις τόσες θυσίες του λαού μέσα στα χρόνια της κρίσης που θέλουν να μας οδηγήσουν σε ρήξη με τους συμμάχους μας! Αίσχος!!! Συγγνώμη, αλλά αυτός ο Spuros είναι τραγικός και φανατισμένος, δεν βλέπει τα χάλια που φτάσαμε (μιά πιθαμή πριν το γκρεμό) και λέει τα δικά του! Αναρωτιέμαι ποιός (με πράξη του 2013?) και πότε (τέλη Φεβ. ή Μαρ. 15?) πήρε τελευταίος εφάπαξ από τον ΕΛΟΑΑ? Γιατί δεν συνεχίζουν να καταβάλουν εφάπαξ στα… Διαβάστε τη συνέχεια »

Spuros
Spuros
Απάντηση σε  Nick F.
21 Απριλίου 2015 17:46

Τους χαρακτηρισμούς σου (αυτός ο Spuros είναι τραγικός και φανατισμένος) κράτα τους για τον εαυτό σου, μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, και αυτοχαρακτηρίζεσαι.

Nick F.
Nick F.
Απάντηση σε  Spuros
21 Απριλίου 2015 18:08

Έχω χάσει την ψυχραιμία μου, σωστά, εσύ είσαι ψύχραιμός δηλαδή?

Δεν είπα κάτι που να σε θίγει, νομίζω.

Η τραγικότητα και ο φανατισμός είναι όψεις της καθημερινότητας, απλά πρέπει να τα αποφεύγουμε και τα δύο, αυτό εννοώ και τίποτα άλλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 19:26

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 16:32

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΕΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ?ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ

BASILIS
BASILIS
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 16:39

Δηλαδή οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μετράνε σε αυτή την χώρα? Τι θες να πεις ότι μας λυπήθηκαν?

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 17:01

Φίλε Γιώργο ξέρεις τι μου θυμίζεις.
Κάτι πολύ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ με πλάκα τα γαλόνια στην VIP παραλία του Ζούμπερι.

aero
aero
Contributor
Απάντηση σε  Γιάννης
1 Φεβρουαρίου 2015 17:12

Μήπως ξεφεύγουμε από το σκοπό του site?

BASILIS
BASILIS
Απάντηση σε  aero
1 Φεβρουαρίου 2015 18:07

Πριν αρχίσουν να γράφουν συνάδελφε aero πρέπει να σκέφτονται, χωρίς να προσπαθούν να κάνουν τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Να σκέφτονται ότι κάποιοι συνάδελφοι έχουν παλέψει και παλεύουν για να κατακτήσουμε πράγματα. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα ότι το σαιτ δεν δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι θέλουν άλλα ας μην το εκδηλώνουν εδώ,σ΄ αυτό το τόσο χρήσιμο κατά τα άλλα σαιτ.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  aero
1 Φεβρουαρίου 2015 18:31

Φίλε aero…έχουμε ξεφύγει…ναί…σε μήνες!

Σου έγραψα το εξής…

“Αν βάλω και την παράμετρο που αναφέρει ο Billrem σε πρόσφατό του σχόλιο για μέσον όρο 20 άτομα μηνιαίως (από επίσημες πηγές) και όχι 25-30 άτομα που νομίζαμε…τότε θα έβαζα εγώ αρκετά συν (+) στους μήνες καθυστέρησεις καταβολής του εφάπαξ….”

ΥΓ: φυσικά, αν μπει και η ρύτρα αξιόμαχου…τότε έχουμε και λέμε…μιά ρύτρα για το 2015 και μιά για το 2016…”δώρο”! και βλέπουμε για το 2017….με τέτοιους ρυθμούς!!! επίσης, “παίζει” και το νόμισμα…ευρώ, δολλάρια, δρχ…???!!!

Δημήτρης
Δημήτρης
Απάντηση σε  aero
1 Φεβρουαρίου 2015 19:56

Εντελώς όμως aero!!!!

Χρήστος
Χρήστος
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 19:12

Καλά, εσύ είσαι στον κόσμο σου. Αλήθεια Γιώργο πόσα αναδρομικά πήρες; Αν δεν προσφεύγανε αυτές οι ενώσεις και κάποιοι συνάδελφοι ατομικά στο ελεγκτικό συνέδριο και στο Σ.τ.Ε να μην σου πώ τι θα έπαιρνες εσύ όσοι άλλοι πήρανε. Εντάξει, θα ήταν ντροπή και ξεφτίλα αν δεν κάνανε κάτι. Εσύ αλήθεια,,,, πιστεύεις οτι αυτοί οι XXXXXXX θα σου τα δίνανε πίσω; Εδώ με τόσο ντόρο και δεν μας δώσανε ούτε τα μισά, (τους βρίζω και τους λέω XXXXXXX, γιατί έτσι τους αποκαλεί η πλειονότητα των Ελλήνων, για να μην παρεξηγηθώ δηλαδή),

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Χρήστος
1 Φεβρουαρίου 2015 19:37

Χρήστο, είμαι ένας απλός αναγνώστης και δεν μου αρέσουν οι “χονδρές κουβέντες” και τα “λόγια οργής” ως τρόπο συμπεριφοράς σε πρώην συναδέλφους (που ίσως ήταν κάποτε ανώτεροί μας ή έστω μεγαλύτερης ηλικίας από εμάς, αν έχει κάποια σημασία για σένα)…νομίζω ότι γενικά είναι σωστό να είμαστε ευγενικοί και ας διαφωνούμε, άλλωστε μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα σε αυτό το site!!!

Ο κ. Γιώργος, έχει την προσωπική του γνώμη εξαιτίας κάποιων πιστεύω του. Δεν σου αρέσει, ούτε και εμένα, οκ! δεν θα μαλώσουμε μαζί του, δεν υπάρχει λόγος!!!

Ύστερα μην ξεχνάς ότι αυτούς που αποκαλείς “αλήτες” έφυγαν και ήρθαν οι άλλοι…για να τους δούμε και αυτούς???!!!….ας μην γινόμαστε “όχλος” καταδικάζοντας τους πάντες για τα πάντα!!! Άλλωστε υπάρχουν ένδικα μέσα για να διεκδικήσεις ότι θέλεις δημοκρατικά και νόμιμα…

Ας κάνουμε τόπο στην οργή και ας μιλάμε “συναδελφικά”, για όνομα του Θεού!!!

Χρήστος
Χρήστος
Απάντηση σε  Johnny B.
1 Φεβρουαρίου 2015 20:09

Ουδέν σχόλιο. Ότι πείτε εσείς κύριε johny B. Μόνον πείτε μου πως θέλετε να τους αποκαλώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 13:42

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

BASILIS
BASILIS
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 14:30

Εγώ δεν καταλαβαίνω το θανάσιμο κίνδυνο που έχει ο συνδικαλισμός. Κατά βάθος όμως δεν είναι συνδικαλισμός είναι ενώσεις στρατιωτικών, που αποτελούνται από συναδέλφους οι οποίοι νοιάζονται και μας εκπροσωπούν κυρίως σε οικονομικά ζητήματα που τα τελευταία χρόνια φίλε Γιώργο, λόγο ότι είμαστε μια τάξη εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μας έχουν καταστρέψει. Τώρα αν εσύ όπως είπε και συνάδελφος johnny B. νομίζεις ότι δεν δικαιούσαι κάτι από αυτά που κερδίζουμε κυρίως δικαστικά γυρισέ τα πίσω.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
31 Ιανουαρίου 2015 22:04

ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΗΚΑ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ?

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  ΓΙΩΡΓΟΣ
31 Ιανουαρίου 2015 22:41

Φίλε Γιώργο, για να αυξηθεί η σύνταξη σου (όσο αυξήθηκε) αν είσαι ε.α. ή ο μισθός σου αν είσαι ε.ε. και αυτοί έτρεξαν και το πάλεψαν.
Αν νομίζεις πως δεν σε εκφράζουν ή το βλέπεις με απέχθεια, δεν έχεις παρά να καταθέτεις κάθε μήνα την διαφορά – αύξηση που πήρες σε κάποιο ίδρυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να έχεις και την συνείδηση σου ήσυχη.

geo
geo
31 Ιανουαρίου 2015 17:05
Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  geo
31 Ιανουαρίου 2015 21:48

Geo, καλά μαντάνα γενικώς…

μένω στα εξής:

θα ακολουθήσει η αποστολή του σχεδίου της ΚΥΑ σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση της τελικής κοινής υπουργικής απόφασης και η κατάθεσή της στη Βουλή για ψήφιση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας «η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή».

Θέλει χρόνο η όλη υπόθεση, δεν πρόκειται να γίνει τόσο άμεσα όσο δείχνει…υπομονή!

Προφανώς, δεν αφορά μόνο τη σύνταξη αλλά και το εφάπαξ, συνεπώς νέες αναπροσαρμογές, νέα αναδρομικά και νέες σειρές αιτήσεων για τα δεύτερα αναδρομικά στο εφάπαξ….

Φίλε Aero, κάνε τώρα υπολογισμούς για πόσο πίσω μπορεί να πάει το “κανονικό” εφάπαξ εκείνων που το περιμένουν (πώς και πώς) αν μπουν τόσα αναδρομικά στη μέση!!! (τα “good and bad news” που έλεγα…)

Όλα καλά ρέ παίδες…αλλά τόσα αναδρομικά θα μπερδευτούμε τελείως…!!!

Αχιλλέα, ετοίμαζε και νέους συμπληρωματικούς πίνακες!!!

ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
Απάντηση σε  Johnny B.
1 Φεβρουαρίου 2015 13:16

Συνάδελφοι πριν τις αυξήσεις (50%) καθαρά 1242,89 ευρώ,τώρα με την αύξηση του 50% παίρνω 1252,79 ευρώ, με την επαναφορά (100%) 1251,49 ευρώ. Τα στοιχεία είναι με τους υπολογισμούς του site. Από κει πέρα ας καταλάβουμε, όπως έχω ξαναγράψει, εάν δεν ακυρωθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι των περικοπών, φως δεν βλέπουμε.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
1 Φεβρουαρίου 2015 13:38

Καλά τα λες Μίτσο και τόνισε ότι οι επιστροφές γίνονται στα μεικτά οπότε έχουμε έμμεσες περικοπές από τις κρατήσεις…άρα δεν εφαρμόστηκε σωστά ο τρόπος της επιστροφής, έτσι δεν είναι?

Γιάννης
Γιάννης
Απάντηση σε  Johnny B.
1 Φεβρουαρίου 2015 16:52

Johnny B, ο υπολογισμός των αναδρομικών είναι σωστός.
Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η προσφυγή έγινε κατά του ν.4093 της υποπαραγράφου Γ1 που αφορά της αποδοχές.
Δεν έγινε και κατά της παραγράφου Β του ίδιου νόμου όπου αναφέρεται στις μειώσεις.
Άρα οπως σωστά λές ακόμα και σε επαναφορά και του υπόλοιπου 50% στην δική μου περίπτωση η καθαρή αύξηση θα είναι 11 ευρώ περίπου.

Johnny B.
Johnny B.
Απάντηση σε  Johnny B.
1 Φεβρουαρίου 2015 18:44

Ευχαριστώ για την ανάλυση Γιάννη!

Αυτό μάλλον ήταν σκόπιμο! Αλλιώς δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχει “νομική” στήριξη….για αυτό γίνονται και προσφυγές, σωστά?

Ελπίζω, οι ενώσεις να το έχουν μεταφέρει το πρόβλημα στον νέο Υπουργό επειδή πάει για αποκατάσταση του 100% αλλά δεν είπε πώς?…αναμένουμε, θα δείξει…Το να σου δώσει άλλα 11 ευρώ και να πει ότι έφερε “δικαιοσύνη” στις συντάξεις, είναι άνευ ουσίας!!!