Επικαιρότητα

Σελίδα υπ' αριθ. 1 με παλαιότερα σχόλια επί ειδήσεων της τρέχουσας επικαιρότητας που δεν αποτελούν (ακόμη) νομοθεσία, παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες, προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις κλπ.

avatar
2500
Εva
Εva

ο.κ. Το στυλ του Δημήτρη ήταν αυτό… και τι να κανουμε τώρα? Πρώτη φορά μας συμβαίνει? Ποτέ στην εν ενεργεία διαδρομή μας δεν αντιμετώπίσαμε τέτοιες συμπεριφορές? Χειρότερες σίγουρα. Αποστρατευτήκαμε ναι μεν αλλά συνεχίζουμε να είμαστε οι ίδιοι μέσα στο site του συναδέλφου. Απλά προσπαθούμε να είμαστε πιο κόσμιοι για να μην προσβάλλουμε το συνάδελφο που μας έδωσε βήμα γιατί κάνει ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ (ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!!)…που άλλοι θα έπρεπε να κάνουν ενώ πληρώνονται! Τι θέλω να πω? Ένα “Δημήτρη κατέβασε τους τόνους ” νομίζω είναι αρκετό. Τώρα ντροπή, και τι συμπεριφορά είναι αυτή, και δε μας τα λες καλά , μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν νομίζω…Φίλε Δήμήτρη, γνωρίζεις πράγματα και φαίνεται, αλλά άλλαξε τον τρόπο που προσπαθείς να μας τα πεις γιατί δεν τα καταλαβαίνουμε(όχι επειδή είμαστε χαζοί αλλά μάλλον ο τρόπος σου είναι λάθος) και επίσης κι εμεις ειμαστε θυμωμένοι όπως εσύ και δες τι γίνεται…. Ζήτα μια συγγνώμη στο συνάδελφο… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero

Ως “παλιός” σχολιαστής του παρόντος site, δεν μπορώ να μην σχολιάσω τη χθεσινή επίθεση του ΔΗΜΗΤΡΗ στον Αχιλλέα.

Το πόσο και πόσους έχει βοηθήσει ανιδιοτελώς ο Αχιλλέας, το ξέρουμε όλοι. Στο site του βρίσκουμε έγκυρη πληροφόρηση για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα. Λύνουμε τις απορίες μας ενώ οι συνάδελφοι που σχεδιάζουν να αποστρατευτούν έχουν “εργαλεία” λήψης απόφασης και ένα φιλόξενο forum για επίλυση αποριών.

Όσο για τον ΔΗΜΗΤΡΗ … τι να πώ;
Δεν ξεχνώ:
την ανάγωγη συμπεριφορά του και τις “εξυπνάδες” που έγραφε (με το ψευδώνυμο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ),
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-45/#comment-12995

τη “μαγκιά του” που έλεγε ότι “κατάφερε” να μην υπολογιστούν οι τρίμηνες απόδοχές στο εισόδημα παρελθόντος έτους ! (ποτέ δεν μας εξήγησε τον τρόπο)
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-65/#comment-15383

καθώς και την λεκτική επίθεση στη κυρία ΜΑΡΙΑ, που “ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΧΑΙΒΑΝΙ.”
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-64/#comment-15241

Αχιλλέα … υπομονή και κουράγιο!

Nick F.
Nick F.

Α! Έχει ιστορικό επιθέσεων στον Αχιλλέα! Τώρα κατάλαβα…κάτι τον έχει τσαντίσει και προσπαθεί να εκτονωθεί σ’ αυτόν τον ήρεμο άνθρωπο (Αχιλλέα, ρε τί τραβάς και δεν μιλάς!!!)

Nick F.
Nick F.

Παρενοχλεί και γυναίκες….κατάλαβα! τότε ισχύει αυτό που νομίζω…έτσι, Αχιλλέα?

aero
aero

Μη βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα!
Απλά είναι οξύθυμος και απόλυτος στις απόψεις του.
Ξέρω τί σου λέω!

Nick F.
Nick F.

Ο Φρόυντ έχει άλλη γνώμη πάντως! Θα ήθελα να μιλήσει ευθέως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ γιατί επιτέθηκε ξαφνικά στον Αχιλλέα και στην Μαρία για να τον καταλάβουμε όλοι. Δέχομαι τη συμβουλή σου και περιμένω εκτόνωση της κατάστασης από μέρους του. Κοίτα, όταν λέω κάτι σε κάποιον, π.χ. σε ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Spuros κλπ, δεν εννοώ να τον προσβάλω τον ίδιο με κάποια βρισιά. Άλλωστε δεν βρίζω κάνοντας κάποια σοβαρή επισήμανση όσο και ενοχλητικό αν φαίνεται. Δέχομαι να μου πεις κάτι που έχεις βάση (π.χ. αν έχω μεγάλη μύτη ή αν είμαι παχύς, που δεν είμαι βέβαια) και το συζητάω ανοικτά χωρίς ντροπές. Άλλωστε κανένας δεν είναι τέλειος! Δηλαδή, αν πω ότι έχουμε υπουργό Υγείας τυφλό που υπογράφει ότι του φέρνουν οι υφιστάμενοι του και βλέπει με τα μάτια του “προϊσταμένου” του, αυτό είναι προσβλητικό? ή η θέση του υπουργού είναι “τιμητική”? Σε ποιά άλλη χώρα συμβαίνει αυτό? Ο Γερμανός με το καροτσάκι σκέφτεται,διαβάζει, κρίνει… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dp
Dp

Βρε, «μπουρλότο» το κάνατε το νήμα… 🙂 Είναι εποικοδομητική η αντιπαράθεση όταν βασίζεται σε ειλικρινή και ανεπιτήδευτη παράθεση θέσεων ή ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων, αλλά εδώ εν προκειμένω έχετε υπερβεί τα όρια του καλώς νοούμενου συναδελφικού διαλόγου. – Από την μία ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ, του οποίου τα ερεθίσματα και οι εμπειρίες είναι πλούσιες (λόγω ενασχόλησής του υπό την ειδικότητα Οικονομικού), αλλά δυστυχώς η κακή διαχείριση του θυμού του (ή και της «οργής» του, ενίοτε) , τον εξωθεί «εκτός ορίων» σε πολλά σχόλιά του με αποτέλεσμα να μην προσφέρει την αναμενόμενη γνώση επί θεμάτων που έχει επάρκεια βιωμάτων. -Admin, η αντίδρασή σου, στην αντιπαράθεση που προέκυψε, χαρακτηρίζεται από την νηφαλιότητα και πραότητα της απάντησής σου. Ενίσταμαι όμως, στην επαναλαμβανόμενη προτροπή «εάν θέλεις να ενημερώνεις εσύ, άνοιξε δικό σου blogg κλπ» διότι αναδεικνύει συναισθήματα έπαρσης και αλαζονείας τα οποία οδηγούν σε περαιτέρω εντάσεις. Ο καθείς βγάζει τα συμπεράσματά του, από αυτά που διαβάζει, αλλά… Διαβάστε τη συνέχεια »

Βασίλειος Κατσιάρας
Βασίλειος Κατσιάρας

Αγαπητέ DP συμφωνώ ότι ο “ΔΗΜΗΤΡΗΣ” πραγματοποίησε στον Admin προσωπική επίθεση. Όμως στο μήνυμά του, εφόσον κάποιος το διαβάσει προσεκτικά, κρύβεται και μία μεγάλη αλήθεια. Το ΜΤΑ προβαίνει στη χορήγηση συμπληρωματικών εφάπαξ ενώ τα κύρια έχουν “παγώσει”. Δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν η χορήγηση εφάπαξ για τα πρωτόκολλα 2014!! Είναι σαν διοικεί κάποιος έναν στρατό στην έρημο και ενώ οι μισοί στρατιώτες έχουν έναν ολόκληρο μεγάλο μπουκάλι για να πίνουν, ενημερώνονται ότι μπορούν να πάρουν και ένα επιπλέον μικρό μπουκαλάκι για κάθε ενδεχόμενο ενώ οι υπόλοιποι μισοί ξεροσταλιάζουν στην αναμονή για μια γουλιά…!! Τι θα έπρεπε να κάνει το ΜΤΑ?? Κανένα συμπληρωματικό μέχρι να ξεκολλήσουν τα κύρια…και εάν δεν ξεκολλάνε τα κύρια…ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ μέχρι νεωτέρας…ακόμα και εάν πρέπει να περιμένει κάποιος 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια!! Ένα κύριο παραπάνω βοηθά μια ολόκληρη οικογένεια και έχει ασύγκριτα μεγαλύτερη βαρύτητα από 10 συμπληρωματικά στους ήδη κατέχοντες. Στην έρημο…ή ΟΛΟΙ νερό το… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.

Βασίλη, δεν το ήξερα αυτό!

Απαράδεκτο όσο και αν φαίνεται λογικό για κάποιους…

Αν εγώ περιμένω 2-3 χρόνια το κύριο εφάπαξ με κίνδυνο να το πάρω σε repos και με περικοπές, θα νευρίαζα πάρα πολύ όταν μάθαινα ότι κάποιος που πήρε ήδη εφάπαξ σε ευρώ και χωρίς σοβαρές περικοπές, θα πάρει σύντομα και συμπληρωματικό!

Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί! Απλά, απαράδεκτο!

Nick F.
Nick F.

Έρασμος, Πυθαγόρας…όπως πάντα ζωγραφίζεις! Συνέχισε φίλε μου, μ’ αρέσει το στυλ σου!

M.G.
M.G.

Καλημέρα.
Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι, πραγματικά κολλημένοι στις δικές στους ουτοπίες και αλήθειες και απορώ πως μπορεί να υπήρχαν συνάδελφοι που άντεχαν τέτοιους συνεργάτες και δη σαν προϊστάμενους. Αλίμονο. Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά υπομονή.

M.G.
M.G.

Ο Αχιλλέας κύριος όπως πάντα. Συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου Αχιλλέα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΕΜΠΑΘΕΙΑ , ΖΗΛΕΙΑ, ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΚΟΟΛ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΗ : ΜΗ ΠΙΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΝΕΙ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗ, ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΕΧΕΙΣ

Dp
Dp

@ Nick F. Δυστυχώς, πριν το 2010 δεν είχαμε κρίση αλλά ασυδοσία… Τι να πρωτοθυμηθώ; – Τις διπλές εκλογές του 2009; (ευρωεκλογές & κοινοβουλευτικές όπου κάθε νομαρχιακός, τότε, υπάλληλος έλαβε αποζημίωση 2 Χ € 2.400 = €4.800 και κάθε αστυνομικός και πυροσβέστης 2 Χ €1.000 = € 2.000); – Τις φωτιές του νομού Ηλείας, του 2009, όπου ο κάθε πικραμένος με την επίδειξη ταυτότητας ελάμβανε €3.000. – Την «περίφημη» παροχή των €500, ως βοήθημα χαμηλού εισοδήματος (..για μισθούς κάτω των €1.500 !!!!!!). Θυμάμαι τότε επειδή διαχειριζόμουν, λόγω υποχρέωσης, τις καταστάσεις πληρωμής, ένα ζευγάρι Εσμιών να λαμβάνει €1.000, ενώ ο Σγός μηδέν ευρώ (€0) , επειδή το εισόδημά του ήταν ελάχιστα μεγαλύτερο των €1.500. ΤΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ 3 ΣΕΛΙΔΕΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!! ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!!! Στο «δια ταύτα» τώρα…. Δεν νομίζω ότι σοβαρομιλάς λέγοντας ότι θα πρέπει… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.

Έχεις δίκαιο σε όσα λες και με το παραπάνω.

Με πιάνεις ακριβώς σ’ αυτά που λες στην τελευταία σου παράγραφο!!!

Έχω αγριέψει με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και έλλειψη ρευστότητας επειδή όπως λες “οι κόποι μιάς ζωής” (βάλε και το ΒΟΕΑ για τα τέκνα) μπορούν να χαθούν από μιά επιπόλαια στραβοτιμονία και κοντόφθαλμη ιδεοληψία κάποιας παρεούλας πολιτικών που μετά από λίγα χρόνια μπορεί να έχει αλλάξει πρόσωπα και διευθύνσεις, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ (άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ + ευρωπαίους αριστεριστές) και εγώ+οικογένειά μου θα κλαίω για τα λεφτά που περίμενα και δεν είδα!

Μακάρι να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα και ας κάνουν τώρα (όχι αύριο) αυτό που είναι καλό για τη χώρα και όχι για το κόμμα τους.

Πάντως, δεν βλέπω άλλο δρόμο -έτσι που μας έχουν στριμώξει- πέρα από Μνημόνιο ΙΙΙ και νέες περικοπές/φορολογήσεις, δυστυχώς…

Dp
Dp

Σε συμβουλεύω να μην σκοτίζεσαι με αυτά που δεν μπορείς να κάνεις αλλά να δραστηριοποιηθείς για αυτά που περνούν από το χέρι σου. Όπως ίσως γνωρίζεις με την 14/23-9-2011 απόφασή του, το Δ.Ε./Ε.ΛΟ.Α.Α απεφάνθη όπως « Προκειμένου να εξετασθεί η αίτηση για χορήγηση εφάπαξ στους δ ι α γ ρ α φ έ ν τ ε ς με α ί τ η σ η τους, είναι απαραίτητη η προσκόμιση της εκδοθείσας από το ΓΛΚ συνταξιοδοτικής πράξης» Πρόσεξε τώρα… Ενώ το ΓΛΚ, αποστέλλει μηνιαίως τις διεκπεραιωθείσες συνταξιοδοτικές πράξεις στο ΜΤΑ, αυτό, αγαπητέ μου φίλε, δεν τηρεί την σειρά αποστολής των συνταξιοδοτικών πράξεων από το ΓΛΚ, ώστε να αποδοθεί η στοιχειώδης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ & ΙΣΟΝΟΜΙΑ που θα έπρεπε να καθορίζεται από την ημερομηνία διαγραφής του κάθε συναδέλφου. Το ΜΤΑ επιθυμεί την κατάθεση της ΣΠ ιδιοχείρως από τον συνταξιοδοτούμενο (προφανώς ως επιπρόσθετη ταλαιπωρία ή τιμωρία αυτών που διαγράφηκαν με αίτησή τους.) Με αυτόν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Γιάννης
Γιάννης

Όλα τα παραπάνω που σωστά αναφέρει ο συνάδελφος Dp είχαν νόημα την εποχή που ο αριθμός των αποστρατειών ήταν μεγάλος.
Εκ των πραγμάτων με δεδομένο ότι πλέων ο αριθμός των αποστρατειών είναι μικρός δεν χρειάζεται να αγχωθείς ως προς την κατάθεση της συνταξιοδοτικής πράξης, όταν με το καλό σου διεκπεραιωθεί η σύνταξη.

Nick F.
Nick F.

Ειλικρινά θεωρούσα την όλη διαδικασία πιό απλοποιημένη. Κρίμα που βρέθηκες στη δυσάρεστο θέση να υποστείς αυτήν την ταλαιπωρία. Θα έπρεπε να ήταν άμεσα συνδεδεμένη η αποστρατεία ΦΕΚ με τη σειρά αναμονής του εφάπαξ. Αλλά αυτό προαπαιτεί άριστη διασύνδεση φορέων του Δημοσίου (online data) κάτι το οποίο ΔΕΝ θέλουμε να υπάρχει στην Ελλάδα, αυτό έχω καταλάβει τόσα χρόνια! Αλλά και έτσι που είναι τα πράγματα, μιάς και δεν λαμβάνουμε εφάπαξ σ’ ένα-δύο μήνες από την ΣΠ, θα μπορούσαν στο ΜΤΑ, αφού λάμβαναν το μηνιαίο CD από το ΓΛΚ, να έβαζαν τη σειρά μόνοι τους, ανάλογα με το ΦΕΚ του καθενός και να έκαναν ηλεκτρονική ανάρτηση της τρέχουσας κατάστασης. Έπειτα, στα συμβούλια να μοίραζαν τις πιστώσεις ανάλογα με τα έσοδα/αποθεματικά (repos?) και να ανακοίνωναν ποιοί (ονομαστικά) θα πάρουν τον άλλο μήνα το εφάπαξ τους. Δεν είναι δύσκολα τα πράγματα και το προσωπικό του ΜΤΑ (καμμιά δεκαριά δεν είναι?) υπεραρκεί! Εκτός και αν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Nick F.
Nick F.

Αναφέρομαι στον Dp αλλά και εσένα Γιάννη, σ’ ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

PANOS
PANOS

Αγαπητοί συνάδελφοι
Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ στο άρθρο 1 γράφει:
http://news.in.gr/files/1/2015/Science/PNP.pdf

Εξαιρούνται επίσης οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5, οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου6 του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α΄ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.

Τα μετοχικά ταμεία είναι στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης τα οποία και εξαιρούνται, όπως ορθά ενημέρωσαν τους συναδέλφους (Takhs, panos) που επικοινώνησαν με το ΜΤΑ για το εφάπαξ.

Nick F.
Nick F.

Συγγνώμη PANOS (με κεφαλαία), αλλά η πρόταση δεν τερματίζεται εκεί που λες! υπάρχει συνέχεια που λέει “οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό.”

Δεν νομίζω ότι μας εξαιρούν! Γιατί άραγε να μας εξαιρούσαν αφού χρειάζονται να πάρουν χρήματα από όπου βρουν! Σκόντο μας κάνουν? ή μας συμπαθούν? Θέλει διευκρίνηση το θέμα…

Nick F.
Nick F.

Αυτό εδώ με ανησυχεί και με εκπλήττει περισσότερο!

http://www.newsit.gr/politikh/bomba-megatonon-europaio-aksiomatouxo-2104/391772

Γιάννης
Γιάννης

Εχει δίκιο ο PANOS
(οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό)
Δηλαδή αν θέλουν δεν είναι υποχρεωτικό.
Είναι στην ευχέρεια των διοικήσεων των μετοχικών αν θα συμμετάσχουν ή όχι.

Nick F.
Nick F.

Εντάξει Γιάννη,

“Είναι στην ευχέρεια των διοικήσεων των μετοχικών αν θα συμμετάσχουν ή όχι.” …αυτό σημαίνει yes man!
εσύ τί νομίζεις?

Μarios
Μarios

Εντάξει Nick F το έπιασα το υπονοούμενο (θυσίες 2010 και μετά)…
Οι οποίες θυσίες , εγιναν κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων ..τότε…και οδήγησαν στη σωτηρία μας …!!!!!!

Nick F.
Nick F.

Πριν το 2010 δεν είχαμε (επίσημα) κρίση, γι’ αυτό αναφέρομαι στη συγκεκριμένη χρονολογία. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε πάντοτε σοβαρό έλλειμα εσόδων (το γνωστό party!) στο κράτος και μάλιστα μεγάλη διαφθορά (ουδείς τιμωρήθηκε βέβαια! Ο Άκης δεν επέστρεψε τίποτα…), αλλά γενικά δεν τιμωρείς έναν λαό με χρεοκοπία και στέγνωμα ρευστότητας για τα λάθη των προηγούμενων! Τηρείς τουλάχιστον τις υποσχέσεις σου για να υπάρχει συνέχεια του κράτους!!! Αυτό το ξέρουν και οι Εταίροι και δίνουν προτάσεις μέσω Μνημονίων για προσωρινή ανακούφιση των δημοσιονομικών υποχρεώσεων κάνοντας ελεγχόμενη υποτίμηση μέσω περικοπών, αλλά εδώ η παρεούλα τραβάει γερό κόλλημα και στραγγίζουν τα ταμεία και υπόσχονται λόγια του αέρα αυξάνοντας καθημερινά την αβεβαιότητα! Αν πρόκειται να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία (εντός ή εκτός ευρώ), ας συμβιβαστούμε ΤΩΡΑ με ένα νέο Μνημόνιο μιάς και το ξέρουμε καλά ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στο τραπέζι! Εκεί (Μνημόνιο ΙΙΙ ή με άλλο όνομα?) θα καταλήξουν οι τωρινοί ή οι… Διαβάστε τη συνέχεια »

Μarios
Μarios

Aυτό το site έχει δημιουργηθεί για τέτοιου είδους συζητήσεις , σαν τις σημερινές ??? Εαν ναι , τότε φορτώστε !!!!!

Nick F.
Nick F.

Marios, το πρόβλημά μου είναι αν θα πάρω τελικά τη σύνταξη που μου βγάζει αυτό το site σε ευρώ μετά από 2-3 μήνες από σήμερα (εννοώ μόλις βγει η συνταξιοδοτική μου πράξη – θεωρητικά σύνταξη τέλη Ιουνίου για τον Ιούλιο…) και αν θα υπάρχουν μερίσματα μετά το ξεγύμνωμα των ταμείων και φυσικά, αν ποτέ μπορέσω να πάρω το εφάπαξ που δικαιούμαι ολόκληρο και σε ευρώ. Νομίζω συμμερίζεσαι τους προβληματισμούς μου. Δεν μπορώ να βλέπω να κατρακυλούν τα πράγματα προς το χειρότερο και να μη σχολιάζω την κατάσταση αυτή! Οι τύποι είναι απαράδεκτοι και επικίνδυνοι και δεν σέβονται τις τόσες θυσίες του λαού μέσα στα χρόνια της κρίσης που θέλουν να μας οδηγήσουν σε ρήξη με τους συμμάχους μας! Αίσχος!!! Συγγνώμη, αλλά αυτός ο Spuros είναι τραγικός και φανατισμένος, δεν βλέπει τα χάλια που φτάσαμε (μιά πιθαμή πριν το γκρεμό) και λέει τα δικά του! Αναρωτιέμαι ποιός (με πράξη του 2013?)… Διαβάστε τη συνέχεια »

Spuros
Spuros

Τους χαρακτηρισμούς σου (αυτός ο Spuros είναι τραγικός και φανατισμένος) κράτα τους για τον εαυτό σου, μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, και αυτοχαρακτηρίζεσαι.

Nick F.
Nick F.

Έχω χάσει την ψυχραιμία μου, σωστά, εσύ είσαι ψύχραιμός δηλαδή?

Δεν είπα κάτι που να σε θίγει, νομίζω.

Η τραγικότητα και ο φανατισμός είναι όψεις της καθημερινότητας, απλά πρέπει να τα αποφεύγουμε και τα δύο, αυτό εννοώ και τίποτα άλλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΣΣΑΒΙΔΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΕΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ?ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΛΕΠΑΜΕ

BASILIS
BASILIS

Δηλαδή οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μετράνε σε αυτή την χώρα? Τι θες να πεις ότι μας λυπήθηκαν?

Γιάννης
Γιάννης

Φίλε Γιώργο ξέρεις τι μου θυμίζεις.
Κάτι πολύ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ με πλάκα τα γαλόνια στην VIP παραλία του Ζούμπερι.

aero
aero

Μήπως ξεφεύγουμε από το σκοπό του site?

BASILIS
BASILIS

Πριν αρχίσουν να γράφουν συνάδελφε aero πρέπει να σκέφτονται, χωρίς να προσπαθούν να κάνουν τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Να σκέφτονται ότι κάποιοι συνάδελφοι έχουν παλέψει και παλεύουν για να κατακτήσουμε πράγματα. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα ότι το σαιτ δεν δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. Μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι θέλουν άλλα ας μην το εκδηλώνουν εδώ,σ΄ αυτό το τόσο χρήσιμο κατά τα άλλα σαιτ.

Johnny B.
Johnny B.

Φίλε aero…έχουμε ξεφύγει…ναί…σε μήνες!

Σου έγραψα το εξής…

“Αν βάλω και την παράμετρο που αναφέρει ο Billrem σε πρόσφατό του σχόλιο για μέσον όρο 20 άτομα μηνιαίως (από επίσημες πηγές) και όχι 25-30 άτομα που νομίζαμε…τότε θα έβαζα εγώ αρκετά συν (+) στους μήνες καθυστέρησεις καταβολής του εφάπαξ….”

ΥΓ: φυσικά, αν μπει και η ρύτρα αξιόμαχου…τότε έχουμε και λέμε…μιά ρύτρα για το 2015 και μιά για το 2016…”δώρο”! και βλέπουμε για το 2017….με τέτοιους ρυθμούς!!! επίσης, “παίζει” και το νόμισμα…ευρώ, δολλάρια, δρχ…???!!!

Δημήτρης
Δημήτρης

Εντελώς όμως aero!!!!

Χρήστος
Χρήστος

Καλά, εσύ είσαι στον κόσμο σου. Αλήθεια Γιώργο πόσα αναδρομικά πήρες; Αν δεν προσφεύγανε αυτές οι ενώσεις και κάποιοι συνάδελφοι ατομικά στο ελεγκτικό συνέδριο και στο Σ.τ.Ε να μην σου πώ τι θα έπαιρνες εσύ όσοι άλλοι πήρανε. Εντάξει, θα ήταν ντροπή και ξεφτίλα αν δεν κάνανε κάτι. Εσύ αλήθεια,,,, πιστεύεις οτι αυτοί οι XXXXXXX θα σου τα δίνανε πίσω; Εδώ με τόσο ντόρο και δεν μας δώσανε ούτε τα μισά, (τους βρίζω και τους λέω XXXXXXX, γιατί έτσι τους αποκαλεί η πλειονότητα των Ελλήνων, για να μην παρεξηγηθώ δηλαδή),

Johnny B.
Johnny B.

Χρήστο, είμαι ένας απλός αναγνώστης και δεν μου αρέσουν οι “χονδρές κουβέντες” και τα “λόγια οργής” ως τρόπο συμπεριφοράς σε πρώην συναδέλφους (που ίσως ήταν κάποτε ανώτεροί μας ή έστω μεγαλύτερης ηλικίας από εμάς, αν έχει κάποια σημασία για σένα)…νομίζω ότι γενικά είναι σωστό να είμαστε ευγενικοί και ας διαφωνούμε, άλλωστε μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα σε αυτό το site!!!

Ο κ. Γιώργος, έχει την προσωπική του γνώμη εξαιτίας κάποιων πιστεύω του. Δεν σου αρέσει, ούτε και εμένα, οκ! δεν θα μαλώσουμε μαζί του, δεν υπάρχει λόγος!!!

Ύστερα μην ξεχνάς ότι αυτούς που αποκαλείς “αλήτες” έφυγαν και ήρθαν οι άλλοι…για να τους δούμε και αυτούς???!!!….ας μην γινόμαστε “όχλος” καταδικάζοντας τους πάντες για τα πάντα!!! Άλλωστε υπάρχουν ένδικα μέσα για να διεκδικήσεις ότι θέλεις δημοκρατικά και νόμιμα…

Ας κάνουμε τόπο στην οργή και ας μιλάμε “συναδελφικά”, για όνομα του Θεού!!!

Χρήστος
Χρήστος

Ουδέν σχόλιο. Ότι πείτε εσείς κύριε johny B. Μόνον πείτε μου πως θέλετε να τους αποκαλώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

BASILIS
BASILIS

Εγώ δεν καταλαβαίνω το θανάσιμο κίνδυνο που έχει ο συνδικαλισμός. Κατά βάθος όμως δεν είναι συνδικαλισμός είναι ενώσεις στρατιωτικών, που αποτελούνται από συναδέλφους οι οποίοι νοιάζονται και μας εκπροσωπούν κυρίως σε οικονομικά ζητήματα που τα τελευταία χρόνια φίλε Γιώργο, λόγο ότι είμαστε μια τάξη εργαζομένων οι οποίοι δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μας έχουν καταστρέψει. Τώρα αν εσύ όπως είπε και συνάδελφος johnny B. νομίζεις ότι δεν δικαιούσαι κάτι από αυτά που κερδίζουμε κυρίως δικαστικά γυρισέ τα πίσω.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΤΡΑΠΗΚΑ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ?

Γιάννης
Γιάννης

Φίλε Γιώργο, για να αυξηθεί η σύνταξη σου (όσο αυξήθηκε) αν είσαι ε.α. ή ο μισθός σου αν είσαι ε.ε. και αυτοί έτρεξαν και το πάλεψαν.
Αν νομίζεις πως δεν σε εκφράζουν ή το βλέπεις με απέχθεια, δεν έχεις παρά να καταθέτεις κάθε μήνα την διαφορά – αύξηση που πήρες σε κάποιο ίδρυμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για να έχεις και την συνείδηση σου ήσυχη.

geo
geo
Johnny B.
Johnny B.

Geo, καλά μαντάνα γενικώς…

μένω στα εξής:

θα ακολουθήσει η αποστολή του σχεδίου της ΚΥΑ σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση της τελικής κοινής υπουργικής απόφασης και η κατάθεσή της στη Βουλή για ψήφιση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας «η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή».

Θέλει χρόνο η όλη υπόθεση, δεν πρόκειται να γίνει τόσο άμεσα όσο δείχνει…υπομονή!

Προφανώς, δεν αφορά μόνο τη σύνταξη αλλά και το εφάπαξ, συνεπώς νέες αναπροσαρμογές, νέα αναδρομικά και νέες σειρές αιτήσεων για τα δεύτερα αναδρομικά στο εφάπαξ….

Φίλε Aero, κάνε τώρα υπολογισμούς για πόσο πίσω μπορεί να πάει το “κανονικό” εφάπαξ εκείνων που το περιμένουν (πώς και πώς) αν μπουν τόσα αναδρομικά στη μέση!!! (τα “good and bad news” που έλεγα…)

Όλα καλά ρέ παίδες…αλλά τόσα αναδρομικά θα μπερδευτούμε τελείως…!!!

Αχιλλέα, ετοίμαζε και νέους συμπληρωματικούς πίνακες!!!

ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ
ΜΙΤΣΟΣ-ΕΛΑΣ

Συνάδελφοι πριν τις αυξήσεις (50%) καθαρά 1242,89 ευρώ,τώρα με την αύξηση του 50% παίρνω 1252,79 ευρώ, με την επαναφορά (100%) 1251,49 ευρώ. Τα στοιχεία είναι με τους υπολογισμούς του site. Από κει πέρα ας καταλάβουμε, όπως έχω ξαναγράψει, εάν δεν ακυρωθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι των περικοπών, φως δεν βλέπουμε.

Johnny B.
Johnny B.

Καλά τα λες Μίτσο και τόνισε ότι οι επιστροφές γίνονται στα μεικτά οπότε έχουμε έμμεσες περικοπές από τις κρατήσεις…άρα δεν εφαρμόστηκε σωστά ο τρόπος της επιστροφής, έτσι δεν είναι?

Γιάννης
Γιάννης

Johnny B, ο υπολογισμός των αναδρομικών είναι σωστός.
Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η προσφυγή έγινε κατά του ν.4093 της υποπαραγράφου Γ1 που αφορά της αποδοχές.
Δεν έγινε και κατά της παραγράφου Β του ίδιου νόμου όπου αναφέρεται στις μειώσεις.
Άρα οπως σωστά λές ακόμα και σε επαναφορά και του υπόλοιπου 50% στην δική μου περίπτωση η καθαρή αύξηση θα είναι 11 ευρώ περίπου.

Johnny B.
Johnny B.

Ευχαριστώ για την ανάλυση Γιάννη!

Αυτό μάλλον ήταν σκόπιμο! Αλλιώς δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχει “νομική” στήριξη….για αυτό γίνονται και προσφυγές, σωστά?

Ελπίζω, οι ενώσεις να το έχουν μεταφέρει το πρόβλημα στον νέο Υπουργό επειδή πάει για αποκατάσταση του 100% αλλά δεν είπε πώς?…αναμένουμε, θα δείξει…Το να σου δώσει άλλα 11 ευρώ και να πει ότι έφερε “δικαιοσύνη” στις συντάξεις, είναι άνευ ουσίας!!!