Φορολογία

Σελίδα υπ' αριθ. 39 με παλαιότερα σχόλια και πληροφορίες για την υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Επισημαίνεται ότι όλες οι πληροφορίες δίνονται από συναδέλφους (οι οποίοι μπορεί να είναι ενημερωμένοι ή όχι), κατά συνέπεια αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν έναν εξειδικευμένο επαγγελματία λογιστή.

avatar
1000
Άρης
Άρης

Kostastam Στα αναδρομικά κύριας σύνταξης έχει μπροστά από το 2015 τα σύμβολα μικρότερο ίσον 2015 σε παρένθεση.

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

Οταν ανοιξουν οι τροποποιητικες κατα τον Οκτωβριο θα δεις αν το εχουν βάλει στο 2015 οποτε υποβάλεις ηλεκτρονικά και αν οχι τοτε χειρογραφα στην εφορια για το 2014. Εχεις προθεσμια εως τελος του 2019 οποτε θα ξεκαθαριση μεχρι τότε, ή παρε ενα τηλ. στο ΓΛΚ μήπως ξερουν.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Γιάννη αν ανοίξεις την εικόνα αποδοχών στο taxis φαίνεται σαν έτος αναφοράς το 2014. Βέβαια θεωρώ χαζό το σύστημα του <= 2015 που βάλανε αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να την κάνουμε πάλι χειρόγραφα. Προσωπικά θα εκτυπώσω μαζί με την βεβαίωση αποδοχών και τον πίνακα «εικόνα αποδοχών» για να μην πέσω σε κανένα υπάλληλο στην ΔΟΥ που θα μου ζητάει να του αποδείξω ότι τα ποσά είναι του 2014. Ακόμα και αν μπορεί να τα δει στο σύστημα τους, που θα μπορεί, ελπίζω να κερδίσω λίγο χρόνο για τους επόμενους από εμένα στην ουρά.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Άρης
Άρης

Τελικά τα αναδρομικά του ενός μηνός στη φορολογική δήλωση έχει ξεκαθαρίσει αν θα μπούνε στη συμπληρωματική του 2014 ή 2015;

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
kostastam
kostastam

Δεν γράφει το ετήσιο εκκαθαριστικό σου, σε ποιο έτος χρεώνονται Άρη?

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΓΑΝΝΗΣ ΑΜΜΕΣΟΣ
ΓΑΝΝΗΣ ΑΜΜΕΣΟΣ

εχω κανει την φορολογικη πριν γινουν οι αλλαγες.δυστυχως βιαστηκα. το α21 το ειχα κανει παλι εντος προθεσμιας. το ερωτημα ειναι οτι στο εκαθαριστικο μου αναγραφει στο φορολογηταιο εισοδημα το ποσο χωρις τα αναδρομικα.το ποσο των αναδρομικων το γραφει στηον υπολογισμο εκτατης εισφορας με αποτελεσμα να πληρωνω παραπανω ετακτη εισφορα. τωρα στον υπολογισμο για α21 θα μετρησει μονο το καθαρο φορ/εο εισοδημα η κ των αναδρομικων; τροποποιητικη θα κανω οταν ανοιξει. παρακληση γνωριζει καποιος τι πρεπει να κανω;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
GEORGIOSP
GEORGIOSP
ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Michael Kappa
Michael Kappa

Κωδικοί 657-658 ή 617-618……

• Εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβάλλονται βάσει των διατάξεων των άρθρων 10-15 ν.4575/2018 και φορολογούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν.4582/2018.

Από τον παραπάνω πίνακα, τα ποσά που αφορούν στο επίδομα τέκνων δεν προσμετρώνται στο ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα, σύμφωνα με τις διατάξεις παρ.3 του άρθρου 214 του ν. 4512/2018. Το ίδιο ισχύει και για το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ., ν.4551/2018).

Συμφωνα με τα παραπάνω που αναγράφονται στο βιβλιαρακι οδηγιών για την φορολογικη δηλωση, τα αναδρομικά θα προσμετρηθούν στα διάφορα επιδόματα ή όχι;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Michael Kappa
Michael Kappa

ΝΟΜΟΣ 4609/2019 Άρθρο 47 δεν συνυπολογίζονται.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGIOSP
GEORGIOSP

Το βιβλιαράκι οδηγιών για το φορολογικό έτος 2018 κυκλοφόρησε πριν την ψήφιση και δημοσίευση του Ν4609/2019. Ίσως να εκδοθεί αργότερα ενημερωμένη έκδοση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης
ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE15
GEORGE15

Καλησπέρα.Θέλω να σας πω κάτι που παρατήρησα στο Ε1. Τα ποσά που αναγράφονται είναι προσυμπληρωμένα από τους αρμόδιους φορείς.Στον κωδικό 617 που είναι τα αναδρομικά που πήραμε, το ποσό είναι μαζί με τον φόρο εισοδήματος δηλαδή πληρωτέο+φόρος = φορολογητέο ποσό. Ο προβληματισμός μου είναι ότι ο φόρος αυτός αν και μας έχει κρατηθεί δεν φαίνεται πουθενά στη δήλωση. Θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό?? Φυσικά δεν έχω υπόψιν μου όλους τους φορολογικούς νόμους.Αν κάποιος γνωρίζει ας μας το πει παρακαλώ.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Σταύρος
Σταύρος

τα αναδρομικά του ΕΦΚΑ σε ποιο κωδικό δηλώνονται από την ΑΑΔΕ ; έχουν αλλάξει κωδικό ;

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Michael Kappa
Michael Kappa

Δεν υπάρχει κωδικος για τον φορο των αναδρομικων που καταχωρηθηκαν στον κωδικο 617, γατι σε αυτον
συμπληρώνονται τα εισοδήματα που απαλλάσσονται του φορου και της ειδικής εισφοράς.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE15
GEORGE15

Michael Kappa ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ομως ενώ απαλλάσονται από φόρο αυτός ήδη έχει παρακρατηθεί.Γιατί να μην δηλώνεται κάπου στο Ε1? .

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Θα έπρεπε να φτοιάξουν κάποιο νέο κωδικό, αλλά αυτό δεν θα είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα επι της ουσίας αφου ούτε πρόσθετη φορολογία επιβάλεται σύμφωνα με την κλίμακα αφού δεν αποτελούν εισόδημα αλλά ούτε και ειδική εισφορά.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Michael Kappa
Michael Kappa

Απαλλάσσονται από επιπλέον φόρους, που θα προέκυπταν εάν προστίθεντο στο εισόδημα , όχι από αυτόν που έχει ήδη παρακρατηθεί.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
GEORGE15
GEORGE15

Κατατοπιστικοί Γιάννη και Michael Kappa, ευχαριστώ πολύ.καλό βράδυ σε όλους!!

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Στράτος
Στράτος

Καλημέρα, υπέβαλλα Α21 και φορολογική δήλωση και ενώ πληρώ τα εισοδηματικά κριτήρια για οικογένεια με 2 παιδιά ,
μου βγάζει μήνυμα μετά την υποβολή :Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν είστε δικαιούχους του επιδόματος παιδιού.Να σημειώσω ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το δικαιούμαι μιας και φέτος
γεννήθηκε το δεύτερο παιδί.Μήπως πρέπει να γίνει κάποιο έλεγχος του Α21? Δεν γίνεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της υποβολής?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
Γιάννης
Γιάννης

https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-39/#comment-75662

Δεδομένου ότι η φόρμα υποβολής Α21 έκλεισε για την καταβολή της Β δόσης, ίσως κάνουν την σωστή εκκαθάριση και στα δώσουν ή θα περιμένεις στην επόμενη δόση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα τα χάσεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΕΝΩ ΤΑ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ 617-619 ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΑ Α21
ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ Α21 ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Τ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Johnny B.
Johnny B.

Αν διαβάσεις στη σελίδα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα τέκνων θα παρατηρήσεις ότι: ΣΤΙΣ 24 ΜΑΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ Β ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Η Β διμηνιαία δόση του 2019 αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, στις 24 Μαίου σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι τις 17 Μαίου. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. https://opeka.gr/stis-24-maiou-i-katavoli-tis-v-dosis-tou-epidomatos-paidiou/ ΣΧΟΛΙΟ: To A21 το υποβάλλεις (ανεξάρτητα αν έκανες ή όχι την φετινή σου φορολογική δήλωση) μέχρι και σήμερα. Μια φορά το κάνεις εντός στο 2019, δηλαδή αν δεν έχει αλλάξει η οικογενειακή σου κατάσταση και έκανες ήδη αίτηση στα τέλη Μαρτίου, δεν χρειάζεται άλλη. Επομένως, το αργότερο μέχρι σήμερα κάνεις το Α21 αλλά δεν υποβάλλεις πριν φορολογική δήλωση (Ε1) ώστε… Διαβάστε τη συνέχεια »

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
S.K.
S.K.

Για το Α21, ενώ χθες προσθέσανε στο συνολικό εισόδημα και τα αναδρομικά (μετά την υποβολή του Ε1), σήμερα που ξαναείδα έχουν αφαιρέσει το εν λόγω ποσό, οπότε όλα ΟΚ !

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Νικος
Νικος

Ακύρωσα την πρώτη αίτηση και έκανα νέα πριν από λίγο και τα ποσά είχαν διορθωθεί τώρα όλα οκ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά τα αναδρομικά που θα μεταφερθούν τα ποσά από τον κωδικό 619(Εισοδήματα που αποκτήσατε το 2018, τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο) στο 617 (Εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά (παρ. 2 άρθρ. 43Α Κ.Φ.Ε.)) δεν θα πρέπει να επιστραφεί το ποσόν που έχει παρακρατηθεί στο κωδικό 613 (Φόρος που παρακρατήθηκε στα εισοδήματα της περ. 4).

Ευχαριστώ

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Το Δεκ. 2018 έλαβα αναδρομικά από ΕΦΚΑ και από ΓΕΑ.
.
Μπαίνοντας σήμερα στο taxis, παρατηρώ ότι στο Ε1 έχουν περαστεί ποσά ως εξής:
Κωδ. 619, τα “καθαρά” από ΕΦΚΑ.
Κωδ. 617, τα “προ φόρου” από ΓΕΑ (δηλ. το άθροισμα πληρωτέου + παρακρατηθέντος φόρου)
Κωδ. 613, ο φόρος που αναλογεί στο ποσό του κωδ. 619. (δηλ. το 1/4 του ποσού του κωδ. 619).
.
Πιστεύετε ότι έχει ολοκληρωθεί η ενημέρωση του Ε1 με τα σωστά ποσά
ή να περιμένω κι άλλες αλλαγές πριν υποβάλλω οριστικά τη φορ. δήλωσή μου ?
.
Δεν θα έπρεπε όλα τα αναδρομικά (από ΕΦΚΑ και από ΓΕΑ) να είναι περασμένα μόνο στο κωδ. 617 ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Βαγγέλης
Βαγγέλης

Πρέπει να περιμένεις να περαστούν και του ΕΦΚΑ στον κωδικό 617. Και εγώ αυτό περιμένω.

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
aero
aero

OK thx

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Στράτος
Στράτος

Καλημέρα, εγώ υπέβαλλα σήμερα φορολογική δήλωση με τα αναδρομικά καταχωρημένα στους διορθωμένους κωδικούς αλλά στο Α21 μου υπολογίζουν τα αναδρομικά κανονικά στο εισόδημα με αποτέλεσμα να μη δικαιούμαι το επίδομα. Από τη στιγμή που είναι στον κωδικό 617 για ποιον λόγο υπολογίζονται στο συνολικό εισόδημα?

ΣΩΜΑ:
Ναυτικό
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Μπορει να διορθωθηκαν τα ποσα στο Ε1 σωστα αλλα θα επρεπε να περιμενεις να ενημερωθει και το ΗΔΙΚΑ που ειναι υπευθυνο για το επιδομα παιδιου! Ειπαμε ρε παιδια μην βιαζεσται 30-6 ληγει η προθεσμια σας πηρε η βιασυνη να δωσετε το 40αρι στον λογιστη…

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΚΩΣΤΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ

Ακύρωσε την αίτηση Α21 και υπέβαλε νέα για να το σώσεις!!!!!!!!!

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΑ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΓΕΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ 617 ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΟ 619 ΑΚΟΜΑ. ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ . ΟΛΑ ΚΑΛΑ ,ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Ιωάννης
Ιωάννης

Ενημέρωση: Είχα ετοιμάσει την φορολογική μου δήλωση από τις αρχές Απριλίου. Το πρόχειρο εκκαθαριστικό μου έβγαζε ταυτότητα οφειλής (συνολικά με την σύζυγο) 625 ευρώ. Κάπου αντιλήφθηκα την τροπολογία με την οποία εξαιρούσαν τα αναδρομικά από τις ειδικές εισφορές. Αποθήκευσα προσωρινά την δήλωση και περίμενα παρακολουθώντας το θέμα. Αφού ψηφίσθηκε από την Βουλή, ανέμενα και την απόφαση της α.α.δ.ε. Χθές παρατήρησα στην αποθηκευμένη φορολογική μου δήλωση ότι τα αναδρομικά είχαν “μεταφερθεί” σε άλλο κωδικό. Δοκίμασα εκ νέου το εκκαθαριστικό και μου έβγαζε φόρο (μαζί με την σύζυγο) 284 ευρώ. Την υπέβαλα άμεσα και ήδη έχω προβεί και στην εξόφληση. Χαιρετώ

ΣΩΜΑ:
ΑΓΝΩΣΤΟ
Γιάννης
Γιάννης

Καλησπέρα. Όσοι είχαν υποβάλλει δήλωση πριν την διόρθωση των κωδίκων πότε θα μπορούν να κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις και επιπλέον για τα οικογενειακά επιδόματα επειδή βλέπω ότι στην πρώτη δόση μου έδωσε με βάση τα εισοδήματα έτους 2017 τώρα στο σύστημα με υπολογίζει να μου δώσει την δεύτερη δόση με τα λάθος εισοδήματα του 2018 άρα και μικρότερη δόση από την πρώτη τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση. Τροποποιητική και στην αίτηση Α21 ή μελλοντικά θα υπάρξη αυτόματη διόρθωση στοιχείων από οπεκα;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιάννης
Γιάννης

Για το Ε1 https://enstoloi.net/sxolia/comments/comment-page-228/#comment-75501
Για το Α21 θα το διορθώσουν μόνοι τους μετά την λήξη υποβολής των δηλώσεων Ε1 και θα κάνουν νέα εκκαθαριση στις επόμενες δόσεις.

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Για την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε1 όμως πότε θα μπορέσουμε να κάνουμε;

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Harry67
Harry67

΄Οταν κάποιος εν/εν διαμένει σε οίκημα της Μονάδος τι δηλώνει στον Πίνακα 6.13?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
aero
aero

Oνoματεπώνυμo ή Eπωνυμία ιδιοκτήτη: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη: 090153025

Σημείωση: τα παραπάνω ίσχυαν πριν λίγα χρόνια (που ήμουν ε.ε.).
Σου προτείνω να ρωτήσεις τον ΕΟΥ μήπως άλλαξε κάτι.

Πίνακα 6.13 ή 6.12 ?

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία