Αεροπορία

Σελίδα υπ' αριθ. 165 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

GEORGIOSSP ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΑΝ Ε.Ε.ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΟΛΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΜΟΝΑΔΑ.ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΗΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΙΜΑΙ Ε.Α. ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Για το χρονικό διάστημα 8/2012 έως 11/2013 που ήσουν εν/εν θα έπρεπε να πάρεις τα αναδρομικά από το ΓΕΑ. Ο λογαριασμός που έχεις είναι ο ίδιος που χρησιμοποιούσες για την μισθοδοσία σαν εν/εν (https://enstoloi.net/stratos/comment-page-63/#comment-16931) ;
Ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το ΟΛΚΑ αν δεν έχουν πιστωθεί τα ποσά που φαίνονται στο TAXIS στον λογαριασμό σου.

Γιάννης
Γιάννης

Τα αναδρομικά είναι για αυτά που ρώταγες πέρυσι, αν θυμάσαι.
https://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-60/#comment-13021

Γιάννης
Γιάννης

Τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό σου, είναι αν από το καθαρό ποσό της βεβαίωσης αφαιρέσεις τον φόρο και την εισφορά. Μάλλον σε αυτό μπερδεύεσαι.

Takis
Takis

Και μπεικαν ολα μαζι στον λογαριασμο μας, οχι χωρια οπως ειναι περασμενα ανα ετος

ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.ΣΤΟ ΤΑΞΙΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΑ ΕΤΗ 2012 ΚΑΙ 2013.ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟ 2014.ΠΗΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Είναι σωστή η υπόθεση που κάνεις για την προέλευση των αναδρομικών. Αν πας στην σελίδα του ΓΕΑ (https://pay.haf.gr/login) και βάλεις τα στοιχεία σου θα μπορέσεις να κατεβάσεις την βεβαίωση αποδοχών για τα εισοδήματα του 2015. Επίσης στα αναλυτικά φύλλα μισθοδοσίας θα δεις, στην στήλη αναδρομικές αποδοχές, το ποσό των αναδρομικών που εισπράττεις κάθε μήνα. Στις κινήσεις του τραπεζικού σου λογαριασμού δεν φαίνονται γιατί συμπεριλαμβάνονται στο πληρωτέο ποσό.

Χρηστος Ζ.
Χρηστος Ζ.

Αγαπητοί συνάδελφοι…έλαβα επιτέλους το εφάπαξ μετά από δυο περίπου χρόνια, αρχές Απριλίου. Ξέρει κάποιος να μου πει κάποιο τρόπο για να δω αν τα χρήματα που μου έδωσαν είναι αυτά που δικαιούμαι; Το λέω αυτό γιατί όταν είχα μπει στο πρόγραμμα… λίγο πριν αποστρατευτώ, είχα δει άλλο ποσό, όχι πάρα πολύ μεγάλη διάφορα, άλλα αισθητή. Ευχαριστώ.

aero
aero

Το δικαιούμενο εφάπαξ υπολογίζεται με μέγιστη ακρίβεια στο:
https://enstoloi.net/aeroporia/efapax-gea/

Οποιαδήποτε διαφορά στο πληρωτέο οφείλεται σε κρατήσεις Παγίου Δικαιωμ. προαγωγής και Αναγνώρισης.
Σε 2 περίπου μήνες θα λάβεις έγγραφο με πλήρη ανάλυση καθώς και βεβαίωση για φορολ. χρήση (για του χρόνου).

Καλοφάγωτα!

Γιώργος
Γιώργος

https://www.haf.gr/wp-content/uploads/2015/01/finance2006.pdf σελ. 53-59
Σημ. Τα ποσά των ενδεικτικών πινάκων σελ. 57-59 είναι υπολογισμένα με τους βασικούς μισθούς του 2006, έτος που εκδόθηκε το ανωτέρω βιβλίο (μπλέ βιβλιαράκι) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΙΟ∆ΟΤΙΚΩΝ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Χρηστος Ζ.
Χρηστος Ζ.

Ευχαριστω πολυ.

Johnny B.
Johnny B.

Φτάσαμε αισίως στα μέσα Απριλίου και σε λίγες μέρες ακολουθούν οι Άγιες Μέρες του Μεγάλης Εβδομάδας αλλά για κάποιους απόστρατους δεν λέει να “φανεί” ακόμα η “ανάσταση” λαμβάνοντας το εφάπαξ τους… Το ερώτημα: Τελικά τα καμιά 40αριά κανονικά εφάπαξ μέχρι τέλη Ιουλίου του 2014, θα τα δώσουν να τελειώνουν ή θέλουν να “βγάλουν τη ψυχή” μήνα-μήνα όσων τα περιμένουν σχεδόν δυο χρόνια? ΣΧΟΛΙΟ Άσε για μας τους μετά την 1/8/14…δεν το συζητάμε καν! Εμείς περιμένουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου των ΕΔ (αλήθεια, τι γίνεται με αυτό? δεν άκουσα πότε πάει για ψήφιση, η διαβούλευση τελείωσε!) που θα μας δώσει εφάπαξ μέσα σε 12 μήνες από την υποβολή της ΣΠ (όνειρα!) …και έχοντας κατά νου μας ότι όπου να ‘ναι θα κλείσει και το Ασφαλιστικό (σιγά μην κλείσει λένε κάποιοι…) ώστε να μάθουμε με ποιό τρόπο θα υπολογιστεί το εφάπαξ μας, επιτέλους… ΥΓ: Πόσους μήνες λέει ο το νομοσχέδιο? 12 μήνες… Διαβάστε τη συνέχεια »

Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Johnny B.:
Σήμερα πείρες απουσία….

Johnny B.
Johnny B.

Φίλε Στέργιο,

ανωτέρα βία….

Ελπίζω να ισακουστούν τα αιτήματά μας και να μην επέλθουν (έστω για φέτος, για του χρόνου βλέπουμε) νέες αδικαιολόγητες περικοπές σε συντάξεις/μισθούς/εφάπαξ….άλλωστε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν “τσουλάνε” τα δικά μας (Ειδικοί Λογαριασμοί) εφάπαξ βοηθήματα και μας μπλοκάρουν με “υπουργικές αποφάσεις” που αφορούν άλλη “κατηγορία” (τοξικών) Ταμείων αφού τα δικά μας ανήκουν απευθείας στο ΥΠΕΘΑ και χρειάζεται απόφαση του αρμόδιου Υπουργού για να ορίσει τον τρόπου υπολογισμού και του ύψους του ποσού, αν είναι βιώσιμα βέβαια, εκτός και αν δεν είναι…

(ο Μέγας “Κατρού” πού εμπλέκεται και γιατί εμπλέκεται με τα δικά μας Ταμεία Εφάπαξ Βοηθήματος?)

ΥΓ: Μιλάω με την ευρύτερη έννοια της “κατανόησης” και όχι με την αυστηρά “νομική”.

Kostas
Kostas

Και τώρα είναι στους τρεις μήνες, είδες κανένα να το παίρνει τόσο γρήγορα, και που θα γίνει δώδεκα μήνες τι έγινε άμα έχουν θα δίνουν άμα δεν έχουν θα περιμένουμε. Φυσικά όταν αποφασίσει ο Κατρούγκαλος να εκδώσει τον νέο τύπο χορήγησης εφάπαξ για τους μετά τις 30-7-14.
Αλώστε ο νόμος για το δωδεκάμηνο θα έχει ισχύ για όσους καταθέτουν αίτηση από την ψήφιση του.

Johnny B.
Johnny B.

Κώστα,

αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει και προκύπτει ένα “μπέρδεμα”…

Άντε και έχει ισχύ από την ημερομηνία ψήφισης και μετά (το 12μηνο εννοώ), οι 400+ στην ουρά αναμονής που έχουμε μαζευτεί μεταξύ 1/8/14-ψήφιση πολυνομοσχεδίου τι θα κάνουν? Θα ανήκουν στο “πουθενά”? Αυτοί δεν “υπάρχουν”?

Αν ναι, τότε ας “μην υπάρχουμε” και σε τυχόν περικοπές που αποφασιστούν με το κουαρτέτο και να εφαρμοστούν και εκείνες από τότε που θα ψηφιστούν και μετά σε όσους θα καταθέσουν ΣΠ….όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, έτσι?

Δήμος
Δήμος

Κανενα μπερδεμα. Για αιτησης χορηγησης μεχρι την ψηφηση ειναι 3 μηνες, για αιτησεις μετα την ψηφηση θα ειναι 12 μηνες. Μην μπερδευης τον χρονο απονομης με τον τροπο υπολογισμου, ειναι τελειως αλλα πραγματα. Αλωστε τοενα αφορα το ΥΕΘΑ (χρόνος), και για το αλλο ειναι αρμοδιο το Υπ. Εργασιας (τροπος υπολογισμου).

Johnny B.
Johnny B.

Το ξέρω αυτό αλλά έκανα μια αντιπαράθεση για να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορεί να εφαρμόζεται κάτι και να πιάνει αναδρομικά όλους όσους είναι στην ουρά αναμονής (π.χ. νέος τρόπος υπολογισμού εφάπαξ) και ύστερα να εφαρμόζεται κάτι άλλο και να εξαιρεί όλους όσους είναι στην ουρά αναμονής (π.χ. πολυνομοσχέδιο)… ναι, άλλο υπουργείο αλλά ίδια Νομοθεσία ίδιου Κράτος να υποθέσω…

Εσύ πήρες εφάπαξ σε 3 μήνες? Αν όχι γιατί δεν κινήθηκες νομικά να το διεκδικήσεις?….λέμε τώρα….αν γίνει 12 μήνες, καλύφθηκες? (αστειότητες!)

Δήμος
Δήμος

Οχι δεν καλυφθηκα με το 12μηνο. Ετσι οπως παει προβλεπω να το παιρνω στα 3 χρονια. Ιδια νομοθεσια αλλο το αντικειμενο. Οσο για την νομικη διεκδικηση δεν το εκανα γιατι μεχρι να τελεσιδικηση η υποθεση (μετα απο πολλα χρονια εχει το δικαιωμα ακομα και αν ερθη η σειρα μου να μην μου το δωσει αφου ειμαστε σε διαμαχη δικαστικη. Ασε που θα με αρμεξη και ο δικηγορος. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.

Johnny B.
Johnny B.

Δήμο, σου προτείνω (αφού το λάβεις) να διεκδικήσεις νομικά τόκους για τους μήνες μετά το 3μηνο που θα έπρεπε σύμφωνα με τη νομοθεσία να σου είχε καταβληθεί. Εγώ θα μιλήσω με δικηγόρο όταν φτάσει η κατάλληλη ώρα και θα δω αν υπάρχει νομικό “πάτημα” και αν με συμφέρει οικονομικά…σκέψου το πάντως! Ο Πάνος από το φθινόπωρο ζήτησε από τον Μέγα “Κατρού”, με επιστολή του αν θυμάσαι, την έγκριση για απεμπλοκή των Ταμείων μας (ΕΛΟΑΑ/Ν/Σ) και την έναρξη καταβολής εφάπαξ βοηθημάτων για όλους όσους περιμένουμε χρόνια στην ουρά με αποδοχή ενός νέου τύπου υπολογισμού (άγνωστο ποιανού!) που είχε ετοιμάσει το ΥΠΕΘΑ. Φυσικά εκεί είχε γραφτεί και το περιβόητο περί λήψης εφάπαξ μετά από 35 έτη (μετοχικής σχέσης?)!!! ….από τότε “σιγή ασυρμάτου”… μόνο κάποιες γενικόλογες επερωτήσεις στη Βουλή και κάποιες επιστολές και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Ενώσεων… Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλύτερες είναι οι περικοπές που ακούμε ότι έρχονται!!! άσχετα αν… Διαβάστε τη συνέχεια »

Γιάννης
Γιάννης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Π/Υ ΕΚΟΕΜΑ ΑΠΟ 1-1-2016 ΕΩΣ 29-2-2016
https://diavgeia.gov.gr/doc/ΩΑ9Χ46ΨΧΗ5-0ΔΒ?inline=true

Kostas
Kostas

Απο το ΓΛΚ αναρτηθηκε η συνταξη Μαιου με καταβολη στις 22/4/2016

lakantis
lakantis

Προς κ.GG: Οι αναφερόμενες κρατήσεις του εφάπαξ είναι αυτές των Ν2838/00 και 3016/02 καθώς και η κράτηση διαφ. επ. εξομ. ?

aero
aero

Στη βεβαίωση του εφάπαξ (που λάβαμε από τον ΕΛΟΑΑ) αναφέρονται οι κρατήσεις:
Πάγια Δικ. προαγωγής και Αναγνώριση

G.G.
G.G.

Δεν γνωρίζω αν οι νόμοι που αναγράφεις, αναφέρονται στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Θα προσπαθήσω να το δω και αν βρω κάτι θα ενημερώσω (δεν έχω αυτή την δυνατότητα τώρα).

G.G.
G.G.

Θέμα: Κρατήσεις Δικ. Προαγωγής – Αναγνώρισης από ΕΛΟΑΑ με την χορήγηση του εφάπαξ. Επικοινώνησα τόσο με τον ΟΛΚΑ όσο και με τον ΕΛΟΑΑ, και τους έθεσα το ζήτημα της παρακράτησης των εισφορών δικαιώματος προαγωγής – αναγνώρισης από το χορηγούμενο εφάπαξ. Επειδή αφορά κρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών θα πρέπει και αυτές να τύχουν της ίδιας φορολογικής αντιμετώπισης (αναγραφής τους στο κωδικό 351 του Ε1 που ισχύει από το φορολογικό έτος 2014) όπως ακριβώς γίνεται και με την καταβολή του χρηματικού ποσού στο ΜΤΑ για την έναρξη χορήγησης μερίσματος και ΕΚΟΕΜΑ. Με διαβεβαίωσαν ότι σε συνεργασία οι δυο υπηρεσίες θα εξετάσουν το θέμα και όποια πληροφόρηση έχω, θα ενημερώσω για την απόφαση τους. Συνεπώς όσοι έλαβαν εφάπαξ (κύριο και συμπληρωματικό) και τους έγιναν κρατήσεις για την αναγνώριση, ας αναβάλουν την υποβολή του Ε1 για λίγες ημέρες. Υ.Σ. Αχιλλέα αν και το θέμα εμπίπτει στην φορολογική ενότητα, προτίμησα να το αναρτήσω εδώ, φοβούμενος ότι… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero

Ευχαριστούμε και αναμένουμε!
Πέρσι μας βοήθησες σημαντικά, όταν με τη γνώση και την παρατηρητικότητά σου κινητοποίησες το ΜΤΑ για να εκδόσει βεβαιώσεις για φορολ. χρήση.

Υ.Γ. όσοι δεν γνωρίζουν σε τι αναφέρομαι, ας διαβάσουν τις δύο τελευταίες σειρές στο:
https://enstoloi.net/diadiktiaka-voithimata-gia-forologiki-dilosi/

major65
major65

Φίλοι aero και G.G. μπορείτε να γίνετε πιο σαφείς σε τι κρατήσεις αναφέρεστε στα μερίσματα, που μπορούν να μπουν στην φορολογική δήλωση.Το ΜΤΣ δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα, που όπως λέτε αντιμετωπίσθηκε πέρσι απο το ΜΤΑ.

Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Καλημέρα.
G.G
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Johnny B.
Johnny B.

Αυτός ο άνθρωπος θέλει κέρασμα και γενναίο κέρασμα μάλιστα!!!

Δεν έχω πάρει εφάπαξ ακόμα (ελπίζω του χρόνου) αλλά με το θέμα της ασφαλιστικής εισφοράς για τα μερίσματά μου φέτος, με βοήθησε αφάνταστα η περσινή του ανάρτηση…εύγε!

Για το τρέχον έτος (εισόδημα 2015), από όσα γνωρίζω, άσχετα αν έχεις οριστικοποιήσει το Ε1 μπορείς να κάνεις ηλεκτρονική τροποποιητική δήλωση χωρίς επιπτώσεις εφόσον γίνει μέσα στο τρέχον χρονικό διάστημα των κανονικών υποβολών.

aero
aero

Johnny B.
μην βιάζεσαι να υποβάλλεις τη φετινή φορ. δήλωση, ούτε τις τροποποιητικές παρελθόντων ετών.

Johnny B.
Johnny B.

Φίλε aero,

Γιατί? Φέτος που την υπέβαλα οριστικά, έχω και επιστροφή μετά από πολλά χρόνια! Λες να την αποσύρω ή να κάνω ηλεκτρονικές τροποποιητικές??? λες να περιμένω μεγαλύτερη επιστροφή???

Τις τροποποιητικές συντάξεων 2014 κάποιων συναδέλφων τις υπέβαλα χθες-προχθές και όλα καλά (δεν είχαν χρόνο αν και συνταξιούχοι).

Με τις δικές μου (αναδρομικοί μισθοί) περιμένω υπογεγραμμένα/σφραγισμένα τις βεβαιώσεις από την τελευταία μου Μονάδα (έχω ζητήσω χάρη από ε.ε. συνάδελφο) και μετά θα τις ρίξω…δεν αλλάζω κλίμακα (από όσα έχω δει) για τα έτη 2012, 2013 που κάνω φέτος…

Ακούω απόψεις!

Johnny B.
Johnny B.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ Για τα έτη 2012, 2013 δεν αλλάζει τίποτα σε μένα σε φορολογικές κλίμακες ούτε σε επιδόματα. Το μόνο που με επηρεάζει (όπως όλους μας) είναι το αφορολόγητο ποσό των 2100 ευρώ που για κάθε 1000 πάνω από τα 21000 ευρώ μειώνεται κατά 100 ευρώ… Αν ξέρεις τίποτα “μαγικά” για να το αποφύγω πες μου! Τις δικές μου συμπληρωματικές δεν τις έκανα ακόμα (αν και είμαι έτοιμος). Ξέρω ότι υποχρεούμαι να τις κάνω μέχρι την 31/12 είτε γίνουν χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά (αν αλλάξει η διαδικασία). Φυσικά, θέλω να “ξεμπερδεύω” τώρα και να μην “τρέχω” αργότερα για τέτοια light θέματα. Πάντως ότι και να γίνει στην πορεία (βλέπω ότι οι “Ενώσεις” κάνουν παράπονα από δω και από εκεί), από τη δική μου εφορία είπαν ότι θα τα στοιβάξουν και θα τα εκκαθαρίσουν λίγο πριν το φθινόπωρο (όπως μου είπε “λιγάκι πριν τα πρώτα κρύα”) οπότε λέω να τα υποβάλλω χειρόγραφα σε… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero
Johnny B.
Johnny B.

Ισχύουν όλα αυτά του άρθρου, δυστυχώς! Εκτιμώ ότι στα στελέχη της ΠΑ (ε.ε. & ε.α.) υπάρχει καθαρά η ένδειξη “συμπληρωματική δήλωση” στο πινακάκι σε μισθούς και συντάξεις προηγούμενων ετών (πριν το 2015). Ας μας πει κάποιος της ΠΑ που ήταν διαφορετικά σε αυτόν. Για υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης δεν νομίζω ότι το ΥΠ.ΟΙΚ. θα κάνει τουλάχιστον φέτος (δεν προλαβαίνει) κάποια εξαίρεση ή αλλαγή διαδικασίας στους ένστολους οπότε είναι αναπόφευκτη η χειρόγραφη διαδικασία (προσωπική μου άποψη). Άλλωστε όσοι ήδη έκαναν χειρόγραφη δήλωση είναι “νόμιμοι” και σίγουρα δεν πρόκειται να “χρεωθούν” περισσότερα από όσους περιμένουν κάποια “χείρα βοηθείας” από το Κράτος (ίση μεταχείριση φορολογούμενων). Η διαπίστωση ορισμένων συναδέλφων που έκαναν demo εκκαθάριση της συμπληρωματικής δήλωσης αποδοχών μισθών παρελθόντων ετών (όχι συντάξιμων αποδοχών) είναι ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπάρχει “σοβαρότερη” οικονομική επίπτωση πέραν από το “κατοστάρικο” περίπου της μείωσης του αφορολόγητου που επιβαρύνεται ο φορολογούμενος που δηλώνει μεγαλύτερο εισόδημα κατά μια χιλιάδα…(ας… Διαβάστε τη συνέχεια »

major65
major65

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής σε οτι αφορά τις κρατήσεις που γίνονται στα μερίσματα και αν μπορούν αυτές να αναγραφούν στην φορολογική δήλωση.

panos
panos

Διαβάστε την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Αθηνών κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης: Βασίλης Βράντζας: Γιατί χρειάζεται η παράλληλη επετηρίδα – Έρχεται ασφαλιστικός Αρμαγεδών, Τι είπε για την ομάδα ΔΙΑΣ 4/12/2016 05:19:00 Μ.Μ. ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ , ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌΣ , ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , FEATURED Οι εργαζόμενοι στην ΕΛ.ΑΣ. σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε να αποφύγουμε των βαρών που μας αναλογούν από την επικρατούσα κατάσταση στη χώρα. Αναλάβαμε, όπως όλος ο λαός τα βάρη που προέκυψαν από τη χρεοκοπία. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να σηκώσουμε βάρη καταφανώς άδικα και πέρα των οικονομικών δυνατοτήτων μας πλέον. Θα επικεντρωθώ κυρίως σε δύο μείζονα θέματα που απασχολούν όλους μας και η πορεία των, εξελίσσεται δυσμενώς, δυστυχώς για εμάς. Το πρώτο αφορά τις προτάσεις που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία αποδομεί πλήρως την αρχιτεκτονική του συστήματος και μειώνει τις συντάξεις έως και 35%, κυρίως σ’ αυτούς που εξέρχονται της εργασίας από… Διαβάστε τη συνέχεια »

aero
aero

Είσαι σίγουρος ότι ο παλιός συνταξιούχος με 25 έτη εργασίας θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη από τον νέο συνταξιούχο με 40 έτη εργασίας,
ή απλά κινδυνολογείς?

panos
panos

Που να ξέρω φίλε aero. Αυτός το λέει και εγώ ακόμη είμαι σε ενεργεια. Απλώς το διάβασα και τρελάθηκα. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό? Προσωπικά με φοβίζει αυτό που λέει για 40 χρόνια. Τι εννοεί? Από τη ψήφιση του νόμου και μετά υποχρεωτικά 40 χρόνια?

Johnny B.
Johnny B.

panos,

χαλαρά….

Σε λίγες εβδομάδες θα ξέρουμε το τελικό νομοσχέδιο για φέτος! Στην επόμενη αξιολόγηση ή με το επερχόμενο Μνημόνιο του ΔΝΤ μπορεί να γίνουν και άλλες πολλές περικοπές, προς το παρόν περιορίσου σε αυτά που θα δεις στον τελικό Νόμο για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου.

Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε και το “όμοια” για τους ένστολους που θα ακολουθήσει στη συνέχεια….υπομονή και βλέπουμε!

(Αχιλλέα, νομίζω ότι το θέμα αυτό αφορά την ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ)

aero
aero

panos,
τα 40 έτη ΣΥΝΤΑΞΙΜΗΣ υπηρεσίας ισχύουν ήδη.
(Ν.4336/15, άρθρο 1, παρ. 7)

panos
panos

aero. ισχύουν και στους θεμελιωμένους? Άπ΄΄ οτι γνωρίζω είναι 24,6 χρόνια και στους αστυνομικόύς.

aero
aero

Ισχύουν για όσους θεμελιώνουν μετά το 2015
https://enstoloi.net/allagi-asfalistikou-stratiotikon-ke-sa/

Johnny B.
Johnny B.

Αφορά “Φορολογικό Θέμα” αλλά διαπίστωσα ότι μπλεκόμαστε κυρίως εμείς της ΠΑ (καθώς Ο ΣΞ και το ΠΝ έχουν διαφορετικούς τρόπους) επομένως το αναρτώ και εδώ:

https://enstoloi.net/sxolia/forologia/comment-page-2/#comment-26602

Για την ενημέρωσή σας και το σχολιασμό σας.

G.G.
G.G.

Οι σχετικές βεβαιώσεις αποδοχών των αναδρομικών, είναι οικονομικό της Μονάδας που αποστρατευτήκαμε.

Johnny B.
Johnny B.

Επομένως, θα πρέπει να πάρουμε από εκεί που λέει ο φίλος G.G. τις ενυπόγραφες και σφραγισμένες βεβαιώσεις των αναδρομικών αποδοχών (που αφορούν τους μισθούς ως ε.ε. που βλέπουμε στο haf.gr) προηγούμενων ετών για να τις χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτικά έγγραφα για τις συμπληρωματικές δηλώσεις στην Εφορία μέχρι την 31/12/16.

Johnny B.
Johnny B.

Φίλε G.G., κάνω τη σκέψη….

αφού το taxisnet παρουσιάζει τις αναδρομικές μισθολογικές αποδοχές ως εισόδημα με σχόλια να υποβληθούν συμπληρωματικές δηλώσεις για τα έτη πριν το 2015, αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάποιο “επίσημο” link (πέρα από την ενημέρωση του site μισθοδοσίας των ε.ε. της ΠΑ) που συνδέεται με το taxisnet και που μου δίνει τη δυνατότητα για “επίσημη” έκδοση/εκτύπωση των βεβαιώσεων αυτών αντί να τρέχουμε στις Μονάδες που αποστρατευτήκαμε για να πάρουμε σφραγίδες και υπογραφές…λέω τώρα….μπας και…

Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Επικοινώνησα σήμερα το πρωί με το οικονομικό της Μονάδας που αποστρατεύτηκα και μου απάντησαν σχετικά με της βεβαίωση του 2015 δηλαδή από 1-1-2015 έως 31-1-2015 η εν ενεργεία της κατεβάζουν από την εφαρμογή
( https://pay.haf.gr/login ) και όταν χρειάζονται να την δώσουν χειρόγραφη τότε την σφραγίζουν τα οικονομικά των Μονάδων.

Johnny B.
Johnny B.

Ευχαριστούμε Στέργιο για τις διευκρινίσεις.

Johnny B.
Johnny B.

Μπορεί να μας πει κάποιος από τους 21 “τυχερούς” που περίμεναν να λάβουν το κανονικό τους εφάπαξ εντός Απριλίου αν τελικά το έλαβα ή ακόμα περιμένει?

Μήπως υπάρχει κάποιος πέραν τους 21 συναδέλφους που να έλαβε και αυτός κανονικό εφάπαξ μέσα στον Απρίλιο? αν ναι, ποια σειρά είχε?

Ευχαριστώ.

ΝΙΚΟΛΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΣ

ΗΜΟΥΝ Ο 20 TO ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6-4-16 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΥΣΜΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Johnny B.
Johnny B.

Νικόλα,

καλοφάγωτο και σε καλή μεριά.

Δήμος
Δήμος

Καλοφάγωτο….ΝΙΚΟΛΑ.
Μπορεί να στο αποδεσμεύσει η τράπεζα, αλλά θα στο δεσμεύσει ο κύριος CAPITAL CONTROLS για να σε προφυλάξει από σπάταλη και ασύδοτη ζωή !!!!!
Είδες πως σε φροντίζουν.

GEORGIOSP
GEORGIOSP

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ανακοινώνει την προπληρωμή του μηνιαίου μερίσματος και ενίσχυσης ΕΚΟΕΜΑ για το μήνα Μάιο 2016.
https://www.haf.gr/2016/04/anakoinwsi-proplir-miniaion-merism-may-2016-m/

aero
aero

… θα γίνει την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου.

Νίκος68
Νίκος68

& ΣΥΝΤΑΞΗ 22/4/2016 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΓΛΚ) ….

Johnny B.
Johnny B.

(Νίκο αυτό που το είδες γραμμένο? σε μένα δεν έχει ακόμα βγει το ενημερωτικό Μαίου του ΓΛΚ…μήπως το βρήκες κάπου αλλού? δώσε link…)

GEORGIOSP
GEORGIOSP
Στέργιος Πολυχρόνης
Στέργιος Πολυχρόνης

Αυτές είναι ειδήσεις!!!!Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους. Νίκος68 & GEORGIOSP.

Νίκος68
Νίκος68

Ο ΑΛΛΟΣ ΜΗΝΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ 35 ΗΜΕΡΕΣ….!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johnny B.
Johnny B.

…και με γιορτές στις αρχές του μήνα… καταλαβαίνεις όταν φτάσουμε στου Θωμά πόσα θα έχουν μείνει διαθέσιμα! Ας είναι καλά και οι πιστωτικές κάρτες για όσους δεν τις έχουν “φουσκώσει” ακόμα!

georgios
georgios

Καλημέρα σας,

στο υπό διαβούλευση ν/σ του ΥΕΘΑ υπάρχει ρύθμιση για την αρχική καταβολή του 50% του εφάπαξ.
Θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή η εφαρμογή του νόμου πιθανότατα θα αρχίζει από 1/1/16, αν αφορά και αυτούς οι οποίοι έχουν αριθμό πρωτοκόλλου από 1/8/14 έως 31/12/15?

Ευχαριστώ

Δήμος
Δήμος

Σε ποιο άρθρο λέει ότι θα δίνεται το 50% του εφάπαξ ?

georgios
georgios

Ζητώ συγνώμη. Ερμήνευσα λανθασμένα ένα σχόλιο στην παρούσα ιστοσελίδα. “Άρθρο 35 – Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος Ειδικών Λογαριασμών Αλληλοβοηθείας Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας 1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του ν.δ. 398/1974 (Α´ 116), αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Εφάπαξ βοηθήματος δικαιούνται οι έχοντες εικοσαετή τουλάχιστον συμμετοχή στον οικείο Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας.» 2. Η παράγραφος 6 του άρθρου 16 του ν.δ. 398/1974 (Α´ 116), αντικαθίσταται ως εξής: «Οι χρηματικές παροχές είναι απαιτητές μετά την έξοδο του δικαιούχου από το Στράτευμα και καταβλητέες εντός δώδεκα μηνών από την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.» 3. Στο άρθρο 16 του ν.δ. 398/1974 (Α´ 116) προστίθεται νέα παράγραφος 9 ως εξής: «9. Αν το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας, η οικεία Διοικούσα Επιτροπή δύναται να εγκρίνει τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος, κατά προτεραιότητα έναντι άλλων δικαιούχων που έχουν υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την καταβολή του σε αυτούς, στις εξής, κατά μεταξύ τους σειρά… Διαβάστε τη συνέχεια »

Johnny B.
Johnny B.

Σωστός! Εδώ υπάρχει το γενικότερο θέμα της αναδρομικότητας που επικαλούμαι για την μη εφαρμογή οποιασδήποτε περικοπής για όσους είναι σε αναμονή εφάπαξ εδώ και χρόνια!!!

Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο “ποιητής”: «Οι χρηματικές παροχές είναι απαιτητές μετά την έξοδο του δικαιούχου από το Στράτευμα και καταβλητέες εντός δώδεκα μηνών από την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.» Θα πρέπει να πάρω το εφάπαξ μου μέσα σε 12 μήνες από την καταβολή της ΣΠ στον ΕΛΟΑΑ? …και αν τους έχω περάσει?….

georgios
georgios

Ευχαριστώ Jonny B., διαβάζω τα σχόλια και της επισημάνσεις σου τα οποία είναι σωστά. Έτσι, εκτιμώ ό,τι με εποικοδομητικά σχόλια αλλά και προτάσεις – που απουσιάζουν από την εποχή μας – επιτυγχάνεται η διάχυση των απαραίτητων για πολλούς από εμάς πληροφοριών.

Ευχαριστώ.-

Dani
Dani

Όλα τα παραπάνω που αναγράφονται στο Σχέδιο Νόμου δεν έχουν καμία σχέση…μα καμία σχέση με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ…….

Johnny B.
Johnny B.

Ντάνη Μπόι (κατά το Αγγλιστί), εσύ καλά το έπιασες το θέμα αλλά το νόημα στα σχόλια μας (εμένα και του Γιώργου) είναι διαφορετικό από το δικό σου. Δεν λέμε ότι το πολυνομοσχέδιο του Πάνου αναφέρεται και στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ. Όλοι ξέρουμε ότι αυτό θα το μάθουμε όταν με το καλό κλείσει η διαπραγμάτευση και διευκρινιστεί το “όμοια” του Μέγα Κατρού για τα Ταμεία μας (που με αυτό το νομοσχέδιο επιδιώκεται εμμέσως -χωρίς να διαφημίζεται- η προσωρινή αυτονομία τους). Αυτό που μας απασχολεί εδώ είναι από πότε θα έχει ισχύ το πολύ-νομοσχέδιο που ο φίλος G.G. μας εξήγησε από την υπογραφή του πλην όμως αναρωτιόμαστε για αυτούς που βρίσκονται στην ουρά αναμονής για μήνες-χρόνια από 1/8/14 δεν θα ισχύσουν οι όποιες αλλαγές προκύψουν? …και εκεί που λέγαμε αυτό, “κόλλησε” και το ζήτημα του ποσού που θα καταβληθεί, κάνοντας τη συσχέτιση με το αν υπογραφεί το “όμοια” του Μέγα Κατρού… Διαβάστε τη συνέχεια »

Dani
Dani

Τελοσπάντων…οκ Jonny B…αναλύεις σωστά την άποψη σου…αλλά συσχετίζετε διαφορετικά πράγματα. Η ημερομηνία εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού εφάπαξ…γιατί να έχει σχέση με το παρόν πολυνομοσχέδιο??

Johnny B.
Johnny B.

Εκτιμώ ότι η μόνη σχέση που θα έχουν αυτά τα δύο μεταξύ τους, θα είναι ότι θα επηρεάζουν τους ίδιους ακριβώς μερισματούχους που αναμένουν το εφάπαξ τους.

Δηλαδή πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί στην ίδια “ομάδα” ατόμων. Είτε θα είναι από 1/8/14 είτε από 1/1/15 είτε από 1/1/16 είτε από υπογραφή του νομοσχεδίου…θα δούμε…

Γιάννης
Γιάννης

Πως είναι δυνατόν να έχει εφαρμογή σε κάποιον που κατέθεσε αίτηση στις 1-8-2014 ο νόμος που λέει ξεκάθαρα ότι το άρθρο 35 θα έχει εφαρμογή από τότε που θα πάρει ΦΕΚ, δηλαδή από αυτούς που θα καταθέσουν αίτηση από τότε και μετά.
Ούτε βάζει χρονολογικά όρια 1-8-2014 ή 31-12-2015 ή 1-1-2016, απορώ που βρήκατε και συσχετίσατε αυτές τις ημερομηνίες με το άρθρο 35 και αυτά που λέει.
Άλλωστε το άρθρο αλλάζει το χρονικό διάστημα απονομής, ούτε για τον τύπο υπολογισμού λέει ούτε κάτι άλλο συναφές με τον τρόπο υπολογισμού, ούτε ότι θα έχει αναδρομική ισχύ.
Τα πράγματα είναι απλά μην τα κάνουμε περίπλοκα, με σενάρια επί σεναρίων, και που ίσως δημιουργούμε και σύγχυση στους συναδέλφους.

Johnny B.
Johnny B.

Γιάννη γράφεις: “Άλλωστε το άρθρο αλλάζει το χρονικό διάστημα απονομής, ούτε για τον τύπο υπολογισμού λέει ούτε κάτι άλλο συναφές με τον τρόπο υπολογισμού, ούτε ότι θα έχει αναδρομική ισχύ. Τα πράγματα είναι απλά μην τα κάνουμε περίπλοκα, με σενάρια επί σεναρίων,” “από τότε που θα πάρει ΦΕΚ, δηλαδή από αυτούς που θα καταθέσουν αίτηση από τότε και μετά.” Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζεις! Μπορεί το νομοσχέδιο να πάρει ημερομηνία και να έχει ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του ΦΕΚ του αλλά αυτό εγείρει ένα σωρό ερωτήματα. Αν κάποιος ήδη περιμένει πάνω από 12 μήνες στην ουρά αναμονής, θα του πουν “sorry δεν σε αφορά, κάθισε και περίμενε και άλλα χρόνια!!!…”??? Επίσης, στο νομοσχέδιο υπάρχει ζήτημα 20ετίας για απονομή εφάπαξ αλλά και προβάδισμα στην σειρά με μέριμνα του ΕΛΟΑΑ σε κάποιες ειδικές κατηγορίες. Όλα αυτά θα ισχύσουν από την υπογραφή του νομοσχεδίου και μετά για καταθέσεις ΣΠ?… Διαβάστε τη συνέχεια »

G.G.
G.G.

Σύμφωνα με το άρθρο 49, παρ. 1, η έναρξη ισχύος είναι απο την δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Johnny B.
Johnny B.

Αντιληπτό και κατανοητό αλλά όπως αναρωτιέται ο Γιώργος αλλά και εγώ, όσοι περιμένουν στην “ουρά αναμονής” επί χρόνια-μήνες θα υπόκεινται στα “νέα μέτρα” του νομοσχεδίου? και της επερχόμενης αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ? ή θα γίνει “ενδιάμεση” (σταδιακή) ρύθμιση για τους αναμένοντας το εφάπαξ?

Επίσης παραμένει το ερμηνευτικό ερώτημα, με την τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 16 του ν.δ. 398/1974 (Α´ 116) θα πρέπει να καταβάλλονται τα εφάπαξ μέσα σε 12 μήνες από την υποβολή της ΣΠ στον ΕΛΟΑΑ? …και αν τους έχουμε περάσει?….(αυτό θα ισχύσει από 1/1/16 ή την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου, μήπως?)

Kostas
Kostas

Γιατί μπερδεύετε τόσο τα πράγματα. Τι δεν καταλαβαίνεται από αυτά που γράφει ο G.G. και ο Dani ?

Johnny B.
Johnny B.