Σελίδα υπ' αριθ. 205 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 205 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Καλημέρα , στην σελίδα του ΕΛΟΑΑ ζητάει “Αποδεικτικό Φορολογικής Ενημερότητας χωρίς οφειλές για είσπραξη χρημάτων από ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ”.
Τι γίνετε όταν έχεις κάνει ρύθμιση ,γνωρίζει κάποιος; Ευχαριστώ.
Δοκιμάζεις ηλεκτρονικά, και αν δεν σου βγάλει πας στην εφορία.
Σε σχετική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί ακόμα και με ρυθμισμένες οφειλές έπρεπε να πας εφορία.
Καλησπέρα…
Τα αναδρομικά που περνάμε απο την αποφαση του Δικαστηρίου (περίπου 67ευρω), τελείωσαν?
Όσα αναδρομικά αναπροσαρμογής μισθολογιου δεν πληρώθηκαν εφάπαξ, θα καταβληθούν σε 36 δόσεις. Άρα μένει περίπου ένας χρόνος (12 δόσεις) καταβολής.
Κώστα είσαι πολύ σωστός….
Ευχαριστώ πολυ….
Καλημέρα. Γνωρίζει κάποιος αν σε περίπτωση οικειοθελούς παραίτησης από ΠΑ και μη δικαίωσης σύνταξης (αποχώρηση πριν τα 15 πραγματικά χρόνια υπηρεσίας), δικαιούται το στέλεχος να πάρει επιστρεφόμενες τις κρατήσεις υπέρ Μ.Τ.Α. ;
Καλημέρα σας.
Σε σημερινή επικοινωνία με το ΕΛΟΑΑ σχετικά με τα Συμπληρωματικά εφάπαξ και κατάθεση εγγράφων 5/5/2014
Νο 237
Γειά σου Στεργιε καλή χρονιά αντε με το καλό κι εγώ ακολουθώ μια εβδομάδα μετά
Γειά σου Στεργιε Καλή χρονιά πλησιάζει και η πολυπόθητη ώρα του συμπληρωματικου κι εγώ 13-5-14 είμαι αντε για να κλείσουμε ταμείο με την ΠΑ
Καλημέρα, Σταύρε καλη χρονιά να έχουμε 😀 😀
Καλή χρονιά…
Μόλις διαπίστωσα ότι πλέον δεν μου καταβάλλεται EOB για τον υιό μου που συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια τον Δεκέμβριο του 2016.
Υφίσταται η εξής ιδιαιτερότητα:
Ο «μικρός» έχει εισέλθει σε Σχολή Αστυνομίας (με τις τελευταίες Πανελλαδικές, Σεπτέμβριο 2016) αλλά θα φοιτήσει από τον Σεπτέμβριο 2017 (επειδή οι Αστυνομικές σχολές καλούν τους επιτυχόντες με ένα έτος καθυστέρηση λόγω… περιορισμένων εργασιακών θέσεων, ελέω…μνημονίων)
Έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοια περίπτωση;
Δικαιούμαι το ΕΟΒ ή δεν καταβάλλεται επειδή για το διάστημα Σεπ. 2016 – Σεπ. 2017 ο γιός μου εμφανίζεται ως σχολικά και εργασιακά «ανενεργός» ;
Ευχαριστώ για την οιανδήποτε ιδέα… 🙂
Θα αρχίσει να σου καταβάλλεται από την στιγμή που θα καταταγεί. Θα υποβάλεις τότε αίτηση να το περάσουν.
Κύριε Δημήτρη εμένα μόλις πέρασε στην σχολή αστυνομίας το 2008 μου το έκοψαν έκτοτε ουδέποτε μου το έδωσαν
Καλησπέρα
Με ημερομηνία διεκπεραίωσης συνταξιοδοτικής πράξης 24/1/17 η ημερομηνία πληρωμής είναι 3/17. Είναι πολύ ή εγώ βιάζομαι;;;;. Επίσης εάν μπορεί κάποιος να μου πει τι ενέργειες χρειάζονται να γίνουν από τη στιγμή που θα παραλάβω το φάκελο από το ΓΛΚ.
Ευχαριστώ
Οι συντάξεις όπως και οι μισθοί προκαταβάλλονται.
Η σύνταξη Μαρτίου πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου.
ΚΩΣΤΑΚ,
οι συντάξεις Φεβρουαρίου έχουν εκδοθεί πριν από αρκετές ημέρες, γι’ αυτό κι εσύ θα πρωτο-πληρωθείς σύνταξη Μαρτίου (θα τα δεις στο λογαριασμό σου το βράδυ της 24 Φεβρ).
Γενικότερα, να ξέρεις, πληρώνεσαι την πρότελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα. Το μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης το βλέπεις εδώ:
https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST/Content/Syntaxeis
πατώντας κάτω-αριστερά “προσωποποιημένη πληροφόρηση” και εισάγοντας τους κωδικούς σου taxis.
Μόλις παραλάβεις τη ΣΠ, πήγαινε να την καταθέσεις στο ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ (τηλ. 210-3675067) για να πάρεις σειρά για εφάπαξ.
https://www.haf.gr/structure/gea/mta/tasa/#entypa
Σας ευχαριστώ.
Εφόσον η ΣΠ έχει εκδοθεί, μπορείς εναλλακτικά να πας στο ΓΛΚ – ισόγειο (δέχονται καθημερινά) να σου εκδώσουν την ΣΠ και μετά να πας στο ΜΤΑ/ΕΛΟΑΑ να την καταθέσεις, (με εξουσιοδότηση αν πάει κάποιος άλλος).
Αγαπητέ aero εγώ ρώτησα τον υπάλληλο του ΓΛΚ (6ο όροφο) την περασμένη Παρ. που πήγαμε μαζί με άλλο συνάδελφο και μας είπαν ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πάμε στο ΜΤΑ, καθώς η ΣΠ μας στέλνεται αυτόματα από το ΓΛΚ με CD και ΟΛΑ τα λοιπά στοιχεία.
( Διάβασε και σχόλιό μου για το ίδιο θέμα εδώ: http://enstoloi.net/stratos/comment-page-153/#comment-46098 )
Τελικά, επειδή μπερδευτήκαμε τι ισχύει ??
Κάνουμε ή όχι ενέργειες δικές μας με την έκδοση ΣΠ ή στις υπηρεσίες (ΓΛΚ & ΜΤ) στέλνονται υπηρεσιακά τα έγγραφα ??
Η ΣΠ μπορεί να στέλνετε από το ΓΛΚ αλλά στο ΜΤΑ πρέπει να πας να καταθέσεις εκ νέου αίτηση με συνημμένη την ΣΠ που έχει εκδοθεί, για να πάρεις σειρά για το εφάπαξ, εκτός και έχεις αποστρατευτεί με 35 ετια, όποτε δεν απαιτείται.
Ισχύει αυτό που έγραψαν οι συνάδελφοι. Με την αποστρατεία μας ο ΕΛΟΑΑ μας στέλνει έγγραφο που καθορίζει την διαδικασία. Κακώς ρώτησες το ΓΛΚ (για τις διαδικασίες που προβλέπονται στον ΕΛΟΑΑ), άλλωστε δεν είναι και οι αρμόδιοι να σου απαντήσουν.
ΕΑΝ ΕΧΕΙ 35 ΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ.
Καλησπερα ΚΩΣΤΑΣΚ και να’σαι γερος να την χαρης τη συνταξη σου.
Αν μπορεις να μου πεις την ημερομηνια της αιτησης αποστρατειας, και την ημερομηνια πρωτοκολησης απο το ΓΛΚ ?
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλησπέρα
3/2/16 αίτηση, 24/7 η διαγραφή και 12/9 η πρωτοκόλληση στο ΓΛΚ.
ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΕΛΟΑΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΜΤΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 12-9-2016 ΣΕΙΡΑ ΕΦΑΠΑΞ 393.
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με αρμόδιο Αξκό του ΕΛΟΑΑ με ενημέρωσε ότι με κατάθεση συνταξιοδοτικής πραξης κ αριθμό πρωτοκόλλου την 12-5-2015 η σειρά προτεραιότητας μου στα κανονικα εφάπαξ ειναι (40).θερμή παράκληση από τον αχιλλέα να διορθώσει τον πίνακα των κανονικών εφάπαξ διοτι στην σειρα προτεραιότητας αναγράφομαι ως 42ος(12-5-15)αντι (40) ο σωστος αριθμός που πρέπει να διορθωθεί μετά από αξιόπιστη πληροφορία πού έλαβα από τον ΕΛΟΑΑ.
Χρειαζόμουν μία επιβεβαίωση (και την έδωσες) για το -2 στη σειρά που διαπίστωσε ο Johnny B. εδώ:
http://enstoloi.net/aeroporia/comment-page-205/#comment-45943
καλημέρα … Με κατάθεση εγγράφων 2/2/14 στα εφεδρικά εφάπαξ είμαι στο Νο 9
Προς κ Αχιλλέα , Αν θέλει κάποιος ας γράψει απλά μέχρι ποιά ημερομηνία- χρόνο αποστρατείας θα εκδοθούν συντάξεις ? Ισχύει για αυταπάγγελτη αποστρατεία ή μήπως αυτό δεν έχει καμμιά σχέση, Εχουν βγεί κάποιες αποφάσεις αλλά δεν καταλαβαίνω τίποτα.Υπάρχει λίστα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τη σειρά του και πότε θα πάρει τα δικαιούμενα ? Δεν είναι δυνατόν να παίρνεις τηλέφωνα αν είναι εκεί ο υπάλληλος κλπ κλπ.
ΡΕ ΣΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΖΕΙΣ.
Αντώνη, αν σε βοηθάει θα σου πω τα δικά μου δεδομένα : με αυτεπάγγελτη αποστρατεία και ΦΕΚ 22-4-16, ημερ διαγραφής 22-5-16, θα πάρω σύνταξη για πρώτη φορά (με αναδρομικά) στις 30-1-17.
Αυταπάγγελτη αποστρατεία 30-6-2017 και διαγραφή 30-7-2017 αλλά απο ότι ενημερώθηκα θα μας πάνε με το παλιό σύστημα.Περίπου πότε να υπολογίζω σύνταξη και εφαπαξ πότε κατά προσέγγιση-Ευχαριστώ για όλα
Αντώνη, μήπως το ρολόι σου πηγαίνει ένα χρόνο μπροστά!!! Καλή σύνταξη και εφάπαξ!!!!
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 2016 ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΓΡΑΨΑ 2017 ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ξερει κανεις για μισθολογικα θεματα με ποιον πρεπει να μιλησω με το ΟΛΚΑ η με το ΜΤΑ?
ΔΗΜΗΤΡΗ,
το ΜΤΑ δεν δίνει μισθό αλλά μέρισμα στους συνταξιούχους (διενεργεί, όμως, κρατήσεις στο μισθό).
Λογικά τις απορίες σου θα τις λύσει το ΟΛΚΑ
(τηλ. 210-6592910 ή 2923 ή 2905).
Δοκίμασες μήπως οι απορίες σου λύνονται εδώ:
http://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
ή εδώ:
http://enstoloi.net/voithimata/eggrafa/
Τέλος, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να υποβάλεις το ερώτημά σου εδώ, στον χώρο των σχολίων, μήπως ο Αχιλλέας ή άλλος ειδήμων γνωρίζει την απάντηση.
Ευχαριστω θα το δω
Με ενημέρωσαν από ΕΛΟΑΑ για αποστολή εγγράφων για πληρωμή συμπληρωματικού. Είχα το 64 στην σειρά.
Αχιλλέα,
για την ενημέρωση της κατάστασης, μίλησα με τον ΕΛΟΑΑ και μου είπαν ότι λαμβάνω κανονικό μιας και είχα νούμερο 55 στην κατάσταση του ΕΛΟΑΑ ενώ φαινόμουν 57 και τώρα 1 στη δική σου, οπότε πρέπει να αφαιρέσεις 2 κύρια εφάπαξ από την κατάστασή σου ως διόρθωση.
Δεύτερον και σημαντικότερο για όλους.
Αποφασίστηκε η 1-1-15 ημερομηνία κατάθεσης δικαιολογητικών ως διαχωριστική γραμμή για εκείνους που θα λάβουν αρχικό+συμπληρωματικό και εκείνους που θα λαμβάνουν ένα ενιαίο εφάπαξ.
Οπότε, με πληροφόρησαν ότι από τα 56 κανονικά που δίνονται τώρα, τα πρώτα 24 θα πάρουν και συμπληρωματικό (έχουν δηλαδή πρωτόκολλο πριν την 1-1-15) ενώ από το 25 έως και το 56 θα πάρουν ένα ενιαίο εφάπαξ (έχουν πρωτόκολλο μετά την 1-1-15).
Τα συμπληρωματικά που εκκρεμούν θα τα καταβάλουν με γρήγορο ρυθμό εντός επομένων μηνών. Δεν μου διευκρίνισαν αν τα καταβάλλουν όλα μαζί τον επόμενο μήνα ή σε ορισμένους διαδοχικούς μήνες.
Καλή συνέχεια σε όσους αναμένουν κύριο ή συμπληρωματικό εφάπαξ, καλή τύχη σε όλους μας!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΙΛΕ Johnny B. ΕΦΤΑΣΕΣ….ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ !!! ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ !!!! ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΠ’ΤΟ Site !!!
Αμήν Αργύρη! Βεβαίως δεν ξεχνώ ότι όλοι οι απόστρατοι είμαστε συμπάσχοντες!
ΥΓ: Ωστόσο, στην “Ιθάκη” (εφάπαξ σε ευρώ) ευτυχώς έφτασα αλλά να ξέρεις ότι υπάρχει αρκετή δουλειά ακόμα με τους “μνηστήρες”… (δάνεια, κάρτες, οφειλές πάσης φύσεως κλπ). Αναρωτιέμαι αν στο τέλος του “ταξιδιού” υπάρχει η “Πηνελόπη” (ευ ζην) ή είναι μόνο μια επιθυμία άπιαστη… και θα νοσταλγώ πάλι το “ταξίδι”…
Johnny B,
ετοίμασες βαλίτσες ?
http://www.cookislands.travel/
Απίστευτο μέρος! Πράγματι!
Κρίμα όμως που δεν θα μπορέσω να το πετύχω με το εφάπαξ και μόνο εξαιτίας των αρκετών “μνηστήρων” που αναμένουν στη γωνία (δάνειο, κάρτες, οφειλές, σπουδές τέκνων κλπ) και θα αποδεκατίσουν το ποσό αυτό σε χρόνο dt, άρα δυστυχώς δεν βλέπω να υλοποιείται ένα τέτοιο όνειρο…
…εκτός και αν υπάρξουν κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις στο μέλλον (κερδίσω το τζόκερ, κερδίσω το πρώτο λαχείο, μεταναστεύσω προς τα εκεί…)!!!!
ΥΓ: Εσύ εκεί πήγες όταν πήρες το εφάπαξ σου και είχες χαθεί για κάποιον καιρό?
Johnny, επιτέλους έφτασε ο καιρός, …… Καλοφάγωτο.
Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις για κάθε γούστο, π.χ.
https://www.airbnb.gr/rooms/10948197?s=jjDCyH54
https://www.airbnb.gr/rooms/15718655?adults=1&children=0&infants=0&s=1PV3Rsoa
Γιώργο, δεν θα χαθώ, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα ερχόμενα αφού άπαντες έχουν “στοχοποιήσει” τις συντάξεις! (το εύκολο “χρήμα” προς “σφάξιμο”…) Φίλε G.G., πράγματι είναι απίθανες οι προτάσεις σου και ειδικά η περίπτωση του Monte Carlo είναι αρκετά ρεαλιστική που συνδυάζει αναψυχή, διασκέδαση, σπορ και φυσικά ωραία μέρη! Ωστόσο συμβουλεύω όλους μας (και τους 56) να κρατήσουμε τις όποιες καλές οικογενειακές στιγμές φέρνει το εφάπαξ (π.χ. συντηρητικές δαπάνες-ταξίδια) όμως το ουσιαστικό είναι η διαγραφή των όποιων χρεών που μας βασανίζουν επί χρόνια!!! Αν καταφέρουμε να “μηδενίσουμε” το “κοντέρ”, τα πράγματα θα έχουν μια νέα τροπή… Μένουμε λοιπόν “παραπόδας” επειδή γνωρίζουμε καλά ότι τα δύσκολα έπονται (περικοπή αφορολόγητου, κόφτη σε προσωπική διαφορά, ανεργία/σπουδές τέκνων και άλλα καλούδια) και χρειάζονται τα όποια “σεβαστά αποθεματικά” για να μην προκύψουν νέα δράματα, αφού ξέρουμε καλά ότι το εφάπαξ αποτελεί την τελευταία “όαση” χρήματος για τον απόστρατο (υπάρχουν ορισμένοι βέβαια που τα “φυσάνε” αλλά αποτελούν την εξαίρεση) και πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό στη διαχείρισή του… Καλή συνέχεια σε όλους μας… Διαβάστε τη συνέχεια »
ΜΗΝ ΧΑΘΕΙΣ.
…σου απάντησα παραπάνω…
Σε σημερινή επικοινωνία με ΕΛΟΑΑ, με κατάθεση συνταξιοδοτικής πράξης 13-11-15, σειρά 211.
Σε σημερινή επικοινωνία με το ΜΤΑ σχετικά με τα κανονικά εφάπαξ η σειρά είναι 89 με ημερομηνία 23/7/2015