Σελίδα υπ' αριθ. 426 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τελευταία άρθρα
Πλοήγηση
Σελίδα υπ' αριθ. 426 με σχόλια ειδικά για την Πολεμική Αεροπορία (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).
Τι έγινε τελικά με το 100ρικο…??εχουμε κάποια εικόνα ποσο έμεινε καθαρά τελικά??
Προφανώς δεν είσαι στρατιωτικός αλλιώς θα γνώριζες ήδη την απάντηση για τον εαυτό σου, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή ειδικά η ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα, διότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να “μένει καθαρά” ακριβώς το ίδιο ποσό σε 150.000 στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.
Εάν γνωρίζεις κάποιον στρατιωτικό που θέλει να μάθει τις μελλοντικές αποδοχές του (ακαθάριστο & πληρωτέο), ενημέρωσέ τον ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τη σελίδα Μισθολόγιο 2025 για να μάθει το μισθό του για τα επόμενα 15 χρόνια: https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-725/#comment-136764
Η αύξηση λόγω των 100 € έχει υπολογιστεί πριν από 6 μήνες: Μισθολόγιο 2025 με νέο επίδομα επικινδυνότητας
Για το εύρος του τελικού καθαρού ποσού θα ήταν ενδιαφέρων να μάθουμε γιατί άλλο το *εδωσα 100€ * και εντελώς διαφορετικό το τι μένει !!Οσον αναφορά για το εάν είμαι στρατιωτικός ε.ε η απόστρατος δεν χρειάζεται να το ξέρεις μιας και αυτό είτε έτσι η αλλιώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα άσχετα εάν η εφαρμογή που είσαι admin κρατά η όχι ενημέρωση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον νόμο!!
Καλημέρα.
Μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το εύρος του καθαρού ποσού από την ενότητα Β εδώ https://enstoloi.net/afxiseis-misthou-2025/
Σε ότι αφορά το ¨*έδωσα 100€ * και εντελώς διαφορετικό το τι μένει !!¨ είναι γνωστό ότι πάντα ο εργοδότης ¨δίνει¨ το μικτό ποσό των αποδοχών αλλά ο εργαζόμενος ¨παίρνει¨ στο χέρι ότι μένει μετά από τις εισφορές και τον φόρο.
Δες αντίστοιχο άρθρο που αφορά την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού https://www.taxheaven.gr/news/70352/katwtatos-misoos-dieykriniseis-kai-paradeigmata-gia-th-nea-ayxhsh
Αν κάποιος άκουσε για αύξηση 30€ στον βασικό και 100€ στο επίδομα “Επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και επικινδυνότητας” και έπεσε από τα σύννεφα που δεν πήρε αύξηση 130€ μπορεί να δει στα φύλλα μισθοδοσίας του τι ποσοστό έπαιρνε στο χέρι κάθε φορά που άλλαζε μισθολογικό κλιμάκιο.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς στην αναφορά σου για τα προσωπικά δεδομένα.
Η πολιτική απορρήτου που ακολουθείται στην σελίδα αυτή περιγράφεται εδώ https://enstoloi.net/politiki-aporritou-prosopikon-dedomenon/ .
Νομίζω ότι ξεφεύγετε λίγο με τη συμπεριφορά σας αυτή. Δεν θα κάνω τον συνήγορο του κ. Καρασαββίδη (δεν το χρειάζεται άλλωστε) αλλά η ιστοσελίδα του είναι η πλέον αξιόπιστη τόσο για ε.ε όσο και για ε.α στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α . Χιλιάδες ,μεταξύ των οποίων και εγώ βρήκαμε λύσεις σε όποια ερωτήματα ή απορίες είχαμε.
Τι σημαίνει το επιθετικό ύφος και οι υπαινιγμοί σου περί προσωπικών δεδομένων; Ο admin του site (που λειτουργεί, πολύ επιτυχημένα μάλιστα, για να ενημερώνει και να βοηθά τους ένστολους) δεν ζήτησε ποτέ πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κανενός, ούτε τον ενδιαφέρουν, ούτε τα χρειάζεται. Υπαρχουν κανόνες στο site όπως επισημαίνει και ο συναδελφος GEORGIOSP. Ο admin και οι contributors απαντούν όμως σε κάθε ερώτηση ανάλογα με το περιεχόμενο της και ανάλογα σε ποιόν απευθύνονται, δηλαδή (για να μην παρεξηγηθώ) αν αυτός που ρωτάει είναι ή όχι του χώρου, είναι εν/εν ή απόστρατος, δηλαδή αν έχει ή δεν έχει υπόψη του κάποια βασικά πράγματα τόσο για τους ενστόλους γενικά, όσο και για μισθολογικά ή συνταξιοδοτικά θέματα των στελεχών κατά κλάδο. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος λόγος που συμπληρώνουμε το σώμα στα στοιχεία μας (κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί φυσικά απο το site).. Μερικές φορές οι ερωτήσεις δείχνουν κάποια πράγματα που πρεπει να επισημανθούν στην απάντηση. Θεωρώ ότι σε αυτά τα πλαίσια πήρες την απάντηση σου. Επίσης δεν ξέρω πόσο σημαντικό προσωπικό δεδομένο μπορεί να θεωρηθεί αν είσαι εν/εν ή εν… Διαβάστε τη συνέχεια »
Τα 100 ευρώ τα πήραν μόνο οι ε.ε.
Άρα αν ήσουν ε.ε. θα γνώριζες από τη μισθοδοσία σου.
Το να ζητάς και τα ρέστα από αυτή τη σελίδα που μας ξεστραβωνει, ακόμα και ειδικότερες, ειναι τουλάχιστον ύβρις. Για όσα προσφέρει κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουμε συνδρομή. Ελπίζω να το καταλάβεις
Νομιζω εισαι troll!
ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας·
Καλημέρα σε όλους. Αποστρατεύτηκα με 38 χρόνια και 7 μήνες . Εάν ξεκινήσω να εργάζομαι για 1 χρόνο και 5 μήνες θα πάρω σύνταξη για 40 χρόνια. Ευχαριστώ
https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-684/#comment-131198
Ευχαριστώ.
καλησπέρα, συνταξιούχος 58 ετών μπορεί να εργαστεί σε ιδιωτικό τομέα με ένσημα χωρίς να χάσει την σύνταξη ? ή πρέπει να γίνει 62 ετών και μετά ? ευχαριστώ
https://enstoloi.net/voithimata/apascholisi/
Καλησπέρα, η ερώτηση που θα κάνω αφορά σχεδόν όλους τους συναδέλφους.
Κύριε Καρασαββίδη, ο Ν 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός με αποφάσεις του ΣτΕ, κατόπιν τούτου, η πολιτεία συμμορφούμενη ψήφισε τον Ν4307/14 ο οποίος επέστρεψε αναδρομικά και αναπροσάρμοσε τους μισθούς-συντάξεις κατά το 50% όσον αφορά τα προ του 8/2012 επίπεδα.
Στη συνέχεια ήρθε ο Ν 4387/16 που διαμόρφωσε τους μισθούς-συντάξεις διαφορετικά. Το 2018 ψηφίστηκε ο Ν 4575/18 ο οποίος υποτίθεται πως αποκατέστησε την αδικία δίνοντας ένα ΕΦΑΠΑΞ ποσό, χωρίς όμως πρόβλεψη αναπροσαρμογής των μισθών-συντάξεων για το υπόλοιπο 50% και το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Ερώτηση, αυτό το υπόλοιπο 50% είναι διεκδικήσιμο με κάποιο τρόπο και αν ναι, ποιος απ΄ αυτούς τους νόμους πρέπει να προσβληθεί. Το ρωτάω αυτό γιατί παρακολουθώ έγγραφα της ΕΑΑΑ που διακινούνται όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το υπόλοιπο 50%, χωρίς αποτέλεσμα. Το δικηγορικό γραφείο με το οποίο έχω επαφή λέει ότι μόνο με την κατάργηση του Ν 4387/16 μπορεί να επιτευχθεί αυτό.
Περιμένω την απάντησή σας και αν κάπου κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με. Ευχαριστώ.
Κατ΄ αρχήν ο Ν.4093/12 δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του, ισχύει κανονικά και συνεχίζει να υπάρχει η σχετική μείωση στις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων. Κρίθηκαν αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξεις και αυτές για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι την ψήφιση του Ν.4387/16). Το βασικό επιχείρημα αντισυνταγματικότητας δεν ήταν ότι αποφασίστηκαν μειώσεις (αυτές έπρεπε να γίνουν), αλλά το ότι αυτές αποφασίστηκαν βιαστικά και “μπακαλίστικα” χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς αναλογιστικές οικονομικές μελέτες, με πιθανό αποτέλεσμα να υπάρχουν αδικίες στον καταμερισμό των οικονομικών βαρών στις διάφορες κοινωνικές ομάδες (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικός τομέας, δημόσιος τομέας κλπ). Ο Ν.4387/16 προέκυψε από αναλογιστικές μελέτες και θέσπισε (για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας) τον ίδιο απλό κανόνα για όλους τους εργαζόμενους “λαμβάνεις σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που πλήρωσες”. . Πέραν των ανωτέρω, θεωρώ ότι η συζήτηση περί συνταγματικότητας είναι ατελέσφορη για πολλούς λόγους: – Σε αυτά τα θέματα ποτέ δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση ναι / όχι ή άσπρο / μαύρο. . – Θα ήταν αδύνατον να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα μέσω σχολίων, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σύνολο των σχετικών αποφάσεων αποτελούνται από χιλιάδες σελίδες όπου παρατίθενται τα νομικά δεδομένα,… Διαβάστε τη συνέχεια »
Ευχαριστώ κ. Αχιλλέα.
Με τον 4307/2014 (1ο 50%) τροποποιήθηκε αναδρομικά από 1/8/2012 το μισθολόγιο. Εκδοθήκανε νέα φύλλα διακοπής μισθοδοσίας και τα ταμεία έδωσαν την διαφορά (50%) στο εφάπαξ. Με τον Ν4575/2018 (2ο 50%) δόθηκε ένα ποσό που αντιστοιχούσε στην διαφορά των αποδοχών που είχαμε μετά την εφαρμογή του Ν4307/2014 και των αποδοχών που ΘΑ είχαμε ΑΝ γινόταν πραγματική αποκατάσταση των αποδοχών στα επίπεδα που ίσχυαν την 31/7/2012. Δεν έγινε τροποποίηση του μισθολογίου και δεν εκδοθήκανε νέα φύλλα διακοπής μισθοδοσίας. Τα μετοχικά ταμεία βάσει νόμου χορηγούν το εφάπαξ με βάση το φύλλο διακοπής μισθοδοσίας. Για αυτό δεν χορηγούν το δεύτερο συμπληρωματικό εφάπαξ. Ενώ τυπικά τα ταμεία έχουν δίκιο δεν έχουν ουσιαστικά και ηθικά. Για να υπολογιστεί το ποσό επιστροφής των αναδρομικών του Ν4575/2018, υπολογίστηκαν, κρατήθηκαν και αποδόθηκαν (?) στα ταμεία οι κρατήσεις που αναλογούν σε αυτά τα ποσά. Έτσι ενώ έχουν εισπραχθεί οι ανάλογες εισφορές, τα ταμεία βασιζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία και την μη αναπροσαρμογή των φύλλων διακοπής μισθοδοσίας, αρνούνται να αποδώσουν το συμπληρωματικό εφάπαξ (2ο 50%). Το θέμα αφορά όσους αποστρατεύτηκαν μέχρι την 31/12/2016 σε περιόδους που ίσχυαν οι Ν4093/2012 και Ν4307/2014 οι… Διαβάστε τη συνέχεια »
Ευχαριστώ GEORGIOSP σωστά τα λες, αν και εγώ μιλάω για το υπόλοιπο 50% αναπροσαρμογής στην βασική σύνταξη και όχι για το ΕΦΑΠΑΞ. Συγκεκριμένα πριν την ψήφιση του Ν4387/16 υπήρξε η υπ΄ αριθμόν 1128/2016 του ΣτΕ για να αποκατασταθούν οι βασικές συντάξεις στο 100%, αυτό ο Ν4387/16 δεν το έλαβε ποτέ υπόψιν. Κατά την άποψή μου, όπως και των ενώσεών μας, υπάρχει και υφίσταται η εκκρεμότητα ενός 50%.
Δεν είχα καταλάβει ότι αναφερόσουν στις συντάξεις. Όμως και η περίπτωση του εφάπαξ και της σύνταξης είναι αλληλένδετες. Μέχρι την εφαρμογή του Ν4387/2016 οι συντάξεις μεταβαλλόντουσαν κάθε φορά που μεταβαλλόντουσαν οι αποδοχές των εν/εν. Οπότε με τον Ν4307/2014 έγινε αναπροσαρμογή των μισθών των εν/εν και ταυτόχρονα εκδόθηκαν πράξεις αναπροσαρμογής σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους. Με τον Ν4575/2018 δεν έγινε το ίδιο. Δόθηκε στους συνταξιούχους ένα ποσό που αντιστοιχούσε στο ποσό που ΘΑ έπαιρναν για την περίοδο 1/8/2012 έως 31/12/2016 αν δεν είχαν εφαρμοστεί οι δύο νόμοι που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί (στο κομμάτι που αφορά τους μισθούς των στρατιωτικών). Από 1/1/2017 ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ και στις διατάξεις του Ν4387/2016. Αυτές, μετά και από το ρετουσάρισμα του Ν4670/2020, θεωρούνται ότι είναι συμβατές με το σύνταγμα. Επομένως πιστεύω ότι έχει βάση η άποψη του δικηγορικού γραφείου. Συμφωνώ βέβαια μαζί σου ότι θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει από τότε η αναπροσαρμογή. Αυτό που θα άλλαζε θα ήταν η προσωπική διαφορά. Ίσως όμως τελικά να μην είναι τόσο σημαντικό και ίσως η προσφυγή να μην είναι συμφέρουσα. Τουλάχιστον για πολλούς από εμάς. Για παράδειγμα. Στην… Διαβάστε τη συνέχεια »
Πληροφορήθηκα απο κάποιους συνάδελφους ότι πήραν αναδρομικά του Ν.4093/2012 παράγραφος Γ, καθώς είχαν υποβάλει αίτημα μέσω δικηγόρου.
Εμείς που δεν είχαμε κινήσει τις διαδικασίες για το εν λόγω θέμα μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε τα αναδρομικά που αναλογούν στον καθένα μας?
Ευχαριστώ.
Αγαπητέ συνάδελφε γίνε λίγο πιο σαφείς, αν μπορείς, υπό την έννοια της παραγράφου Γ. Προφανώς εννοείς την παράγραφο Γ1 που αναφέρεται στην κατάργηση των δώρων. Στο λέω αυτό όχι ως παρατήρηση, αλλά επειδή δεν είμαστε νομικοί και μέσα σ΄ αυτό το λαβύρινθο νομολογίας χανόμαστε και στο τέλος δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Αποτέλεσμα η πρόθεσή μας να επικοινωνήσουμε, να πληροφορήσουμε και εν τέλει να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Απάντησέ μου αν είναι αυτό που λέω για τα δώρα και τότε θα σου μεταφέρω την απάντηση που είχα από δικηγορικό γραφείο
Ο συνάδελφος που του είπα να ανοιξει τον φάκελο απο τον ΕΛΟΑΑ γράφει: Ν.4093/2012 παράγραφος Γ(για αναδρομικά του εφάπαξ οταν αποστρατευτήκαμε).
Ελπίζω να σε βοήθησα, αλλάδεν αναφέρει τίποτα άλλο.
Τα οποία χρήματα πιστώθηκαν τώρα μετα από 12 έτη.
ακυρο ευχαριστώ.
Μόλις πληροφορήθηκα οτι όσοι πήρανε πήρανε… απαράδεκτο πάντως!
Μου το είπε σήμερα δικηγόρος.
Ευχαριστώ πάντως!
Από τα λεγόμενά σου, συμπεραίνω ότι ήταν από προσφυγές για συμπληρωματικό ΕΦΑΠΑΞ.
Καλημέρα κύριε Καρασαββίδη.
Μία επισήμανση θέλω να κάνω σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής ΒΟΕΑ ΜΤΑ.
Κατατάχτηκα ως ΕΠΥ στην ΠΑ το Μάρτιο του 1997 έχοντας ήδη 60 μήνες θητείας στο ΣΞ (24 μήνες ως ΔΕΑ και 36 ως Ανθλγός βραχείας ανακατάταξης). Στο πεδίο «Θητεία (μήνες)» θέτοντας από 1 μήνα έως και 26 το ΒΟΕΑ των τέκνων αναλογικά αυξάνεται , στους 27 μειώνεται, με μια μικρή αύξηση στους 28. Από 29 μήνες και πάνω γράφει «This field is invalid» και αυξάνοντας σταδιακά τους μήνες έως τους 60 το ποσό ΒΟΕΑ αυξομειώνεται (π.χ. για το 1ο τέκνο: 36 μήνες θητεία, ΒΟΕΑ: 20.359 / 51 μήνες θητεία, ΒΟΕΑ: 18.817). Έχω τρία παιδιά με έτη γέννησης 2003, 2006, 2009.
Ευχαριστώ.
Είμαι ανθυποσμηναγος από τον θεσμό ΕΠΥ κατάταξη 1991 πότε μπορώ να καταθέσω αίτηση αποστρατείας κ έχω κάνει αναφορά για εφάπαξ εξαγορά πενταετίας μέσω του εφάπαξ
https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
συμψηφισμος εφαπαξ(ΕΛΟΑΑ) με εξαγορα πενταετιας(ΕΦΚΑ) δεν υφισταται(εχω χρονια που αποστρατευτηκα ως ΕΜΘ Σ.Ξ. αλλα δεν νομιζω να εχει αλλαξει το πραγμα). Ξεκινα να αποπληρωνεις με δοσεις ως ε.ε. και θα συνεχισεις ως ε.α. . Βεβαια μπορεις να ξεκινησεις να πληρωνεις με δοσεις και εως ε.α. Η επιλογη δικη σου.
Σε 10 μήνες που θα κλείσεις 35ετία θα σε αποστρατεύσουν και θα κριθείς ως ευδόκιμος τερματίσαντες τη σταδιοδρομία σου. Τι βιάζεσαι ;
Καλησπερα. Προσπαθω να καταλαβω πραγματα που μου φαινονται περιεργα και εξηγω. Διαγραφηκα 30-4-25.Αρα πληρωθηκα τελευταια φορα τελος μαρτιου για απριλιο. Τον μηνα απριλιο λοιπον πηρα την αυξηση 30 ευρω και πληρωσα κανονικα κρατησεις Ελοαα για εφαπαξ.
Ομως οταν παω στην εφαρμογη για το εφαπαξ και βαζω διαγραφη 30-4 γραφει απο κατω ληξη ασφαλισης 31-3-25..γιατι?αφου πληρωσα κανονικα τον απριλιο του 2025.το γραφω ολο αυτο γιατι με ληξη ασφαλισης τελος μαρτιου και οχι τελος απριλιου η διαφορα στο εφαπαξ ειναι 800 ευρω λθγοτερα! ! Μιας και ενσωματώνει και την αυξηση 30 ευρω του μηνα απριλιου! Γιατι ληγει η ασφαλιση ενα μηνα πριν ενω πληρωνεις κανονικα το μηνα αυτο τις κρατησεις?
Καλησπέρα,κάνοντας την ίδια ερώτηση στον κ.Καρασαββιδη, όντας στην ίδια ακριβώς περίπτωση με την δική σου θα πληρωθείς στο εφάπαξ και για τον μήνα Απρίλιο.Λογικο γαρ διότι έγιναν οι κρατήσεις κανονικά.
Ανάλυση στην παρ. Γ στο τελευταίο άρθρο: Εφάπαξ στρατωτικών με αυξήσεις μισθού 2025
… όπου άλλαξε η προηγούμενη φράση “λήξη ασφάλισης” στο σωστότερο “λήξη μετοχικής σχέσης”.
.
Η συγκεκριμένη διάταξη του ΝΔ 398/74 δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.
Εάν κάποιος διαθέτει στοιχεία πληρωμής εφάπαξ με τον τελευταίο μήνα, μπορεί να ενημερώσει σχετικά.
Ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση. Αλλα δεν υπαρχει λογικη σε αυτό. Σου κανω κρατησεις για το εφαπαξ για μηνα που δεν υπολογιζεται στο εφαπαξ? Εντελως παραλογο.
Καλησπέρα,δεν λαμβάνεται υπόψη οποιαδήποτε αύξηση μισθού που λαμβάνει χώρα κατά τον τελευταίο μήνα της διαγραφής απ’ την ενεργό υπηρεσία αλλά οι εισφορές οι οποίες πληρώθηκαν για το εφάπαξ τον τελευταίο μήνα δεν θα αποδοθούν στο εφάπαξ ποσό?
Ευχαριστώ
Οι εισφορές του τελευταίου μήνα θα επιστραφούν στο τμήμα ΙΙ του εφάπαξ, αλλά ο συνάδελφος χάνει 30 € επί τα έτη μέχρι το 2014 στο τμήμα Ι του εφάπαξ, γιατί το ποσό αυτό δεν υπάρχει στον προτελευταίο μισθό.
Κατανοητό απολύτως κ.Καρασαββίδη,σας ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
Καλησπέρα εγώ είχα διαγραφή 31/05/2025 και στο τελευταίο φύλλο μισθοδοσίας έχω 30e την αύξηση στο βασικό αλλά και άλλα 30e αναδρομικά λογικά του Απριλίου .Σε μένα θα υπολογιστεί το εφάπαξ με τα 30e;
Συμπληρώνεις τη σελίδα Εφάπαξ ΓΕΝ και βλέπεις και την ημερομηνία λήξης ασφάλισης αλλά και το βασικό μισθό (κλιμάκιο) με το οποίο θα υπολογιστεί το εφάπαξ.
Έτσι μπορείς να συγκρίνεις το κλιμάκιο που υπολογίζει η εφαρμογή με το τελευταίο φύλλο μισθοδοσίας.
Καλησπέρα σας μπήκα στην Αεροπορία 04/07/1994 είμαι Ανθσγος έχω ένσημα περίπου 8 μήνες από 01/10/1991 μέχρι τέλος του 1992 μετράνε συνταξιοδοτικά για να φύγω νωρίτερα η πρέπει να τα πληρώσω ευχαριστω
Υπολόγισε το δικαίωμα θεμελίωσης βάζοντας και τα ένσημα ΙΚΑ.
https://enstoloi.net/ergalia/dikaioma-sintaxis/
Και την ερώτηση 3.6
https://enstoloi.net/voithimata/faq-erotisis/
Καλημέρα. Είμαι Ανθστής της Πολεμικής Αεροπορίας προερχόμενος από ΣΤΥΑ με 30 χρόνια υπηρεσίας. Είμαι διατηρητέος από το 2016 στο βαθμό του Ανθστή. Όταν αιτηθώ την αποστρατεία μου, συνυπολογιζόμενων των όποιων πλασματικών ετών θα έχω αναγνωρίσει στο μέλλον, θα μου αποδοθεί ο αποστρατευτικός βαθμός του Ανθσγού ή όχι, λόγω της κρισεως μου ως διατηρητέος ?
Επίσης λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης μου εξαιτίας της κρίσης μου ως διατηρητέος, πως μπορώ μέσα από τη πλατφόρμα υπολογισμού της σύνταξης, να υπολογίσω την σύνταξη, που θα μου αποδοθεί κατά την αποστρατεία μου ?
τι υσχιει για εμας και την εκδοση προσωπικου αριθμου ? στο συτημα υπαρχει ο αριθμος ΑΔΤ και σαφως δεν δεχετε τον αριθμο ΣΔΤ συνεχιζουμε την εκδοση του κανονικα με τα στοιχεια που υπαρχουν η θα βγει καποια διευκρινιστικη
Από 5-9-2025 και μετά θα αποδίδεται αυτόματα
Κ.Φαναριώτη από όσο γνωρίζω τουλάχιστον από το ΓΕΑ (υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα άλλα Γ.Ε. υπό τις εντολές και οδηγίες του ΓΕΕΘΑ), είναι σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας διαδικασία απόκτησης ΑΔΤ (όπως για τούς πολίτες) από όλους τους ένστολους, μετά και τις πρόσφατες σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης. Η συμμόρφωση του ΥΠΕΘΑ στον νόμο εκκρεμούσε για αρκετό διαστημα. Λεπτομέρειες για την διαδικασία (πχ αστυνομικά τμήματα, ραντεβού, κλπ) δεν γνωρίζω αφού μάλιστα αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το πιθανότερο θα είναι κατά ομάδες και γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει σχετικά σύντομα (και εντός του 2025) αν και αυτό δεν εξαρτάται μόνο απο τα Γ.Ε. Αν η πληροφόρηση μου είναι σωστή, με την απόκτηση πλέον ΑΔΤ θα μπορούν και τα στελέχη των ΕΔ να πάρουν προσωπικό αριθμό (κάτι που πρός το παρόν δεν έχει προθεσμία), όπως επίσης θα επιλυθούν όσα άλλα προβλήματα υπάρχουν με τις στρατιωτικές ταυτότητες στο gov.gr και στο gov.gr wallet, όπως και με την αδυναμία χρήσης τους για ταξιδιωτικούς σκοπούς εντός Ε.Ε.
Μπορεις να κλεισεις ραντεβου κανονικα,πολλοι συναδελφοι πηραν ηδη ταυτοτητες….
Καλησπέρα ,γνωρίζει καποιος συνάδελφος τον λόγο που αυξήθηκε στις κρατησεις ο φόρος με συνεπεια λιγότερη σύνταξη ,ευχαριστω πολύ .
Καλησπέρα, μήπως ξεκίνησες τώρα να παίρνεις μερίσματα ?
Καλημέρα βοεα λόγω γάμου πόσο καιρό κάνει από ΜΤΑ? Ευχαριστώ
Καλησπέρα σας. Υπολογιστε περίπου 4 μήνες, από την κατάθεση των δικαιολογητικών. Επίσης τον Αύγουστο είναι κλειστο το ΜΤΑ οπότε υπολογιστε και αυτή την παράμετρο.
Eυχαριστω
γενικα το βοεα κανει 3-4 μηνες
Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής.α) Η αναγνώριση της θητείας ως συντάξιμης μπορεί να γίνει και με τους δύο τρόπους είτε μέσω της υπηρεσίας Π.Α είτε μέσω ΕΦΚΑ; β) Η καταβολή των εισφορών αναγνώρισης γίνεται εφάπαξ ή με ισόποσες μηνιαίες δόσεις.Πιος τρόπος συμφέρει περισσότερο; γ) Η αποπληρωμή της εισφοράς για την θητεία πρέπει να γίνει πρίν την αίτηση αποστρατείας; Η μπορείς να συνεχίσεις τις δόσεις με την σύνταξη;δ) Κάνοντας αίτηση αναγνώρισης κατοχυρώνεις το ύψος της δόσης;
εχω αναγνωρισει την ΣΤΡ θητεια μου και ως συνταξιμα και ως εφαπαξ το πως θα το πληρωσεις ειναι καθαρα θεμα δικο σου οικονομικα απο εκει και μετα αν το πληρωσεις μια και καλη σαφως εχεις μια μικρη εκπτωση επισης ισχυει οτι και στην τριετια επιστροφη ενος ποσοστου μεσω εφοριας που θα το δηλωσεις
Καλησπερα είμαι Επγος απο ΑΣΣΥ , δεν εχω συμπληρώσει 32 χρόνια ακόμη αλλά σκέφτομαι να εξαγοράσω την πλασματική 3τια. Ξέρει κάποιος να μου πει το ποσό της δόσης που αναλογεί και αν έχει επιστροφή φόρου; Επίσης πρέπει να στείλω την αίτηση πριν την συμπλήρωση για να την κατοχυρώσω;
Όπως αναλύεται στην παρ. Β.6 εδώ: Θεμελίωση σύνταξης & αναγνωρίσεις
οι εισφορές ανά μήνα είναι το ποσό “ΕΦΚΑ ΣΥΝ.” στην ανάλυση του μισθού που ισχύει κατά την αίτηση.
Επίσης το συνολικό κόστος υπολογίζεται στη σελίδα Σύνταξη ΓΕΑ ανάλογα με το έτος αίτησης που εισάγεται.
Εννοείται ότι όλες οι εισφορές αναγνώρισης εξαιρούνται του φόρου.
.
Ειδικά για την αεροπορία διάβασε και αυτό: Αίτηση αποστρατείας με 40ετία στην αεροπορία
Δες τον φάκελο μισθοδοσιας. Εχει μια κρατηση που λεγεται ΕΦΚΑ ΣΥΝΤ.. Αυτο ειναι το ποσο που κρατανε καθε μηνα για τους μηνες που αναγνωρίζεις..τωρα σε αυτο το ποσο αφαιρεσε 22% του φορου και θα βρεις το τελικο ποσο που θα σου κρατανε το μηνα.. Αν πληρωσεις το ποσο εφαπαξ τοτε το δηλωνεις ην επομενη χρονια στην φορολογική δηλωση και εχεις επιστροφη του φορου.