Σώμ. Ασφαλείας

Σελίδα υπ' αριθ. 292 με σχόλια ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας (διαβάστε πρώτα την ενότητα FAQ / Συχνές Ερωτήσεις).

avatar
1000
Δημήτρης
Δημήτρης

Καλησπέρα συνάδελφοι
Είμαι 55 ετών και έχω 32 έτη πράγματικης υπηρεσίας ( Σειρά Μάρτιος 87).
Θα ήθελα ενημέρωση σχετικά με την υποβολή και χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος.
Δηλαδή μπορώ όσο είμαι εν ενεργεία να καταθέσω αίτηση χορήγησης του εφάπαξ ?????
Αν όχι, πότε θα μπορέσω???
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Δημήτρης
Δημήτρης

Δηλαδή 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας χωρίς την Σχολή???
Μόνο τότε το παίρνω και παραμένω εν ενεργεία ????

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Χάρης
Χάρης

Δημήτρη ναι χρειάζεται 35 χρόνια πραγματικά… Μπορείς να αναγνώρισεις τη σχολή στο ΤΕΑΠΑΣΑ και να το πάρεις λίγο πιο σύντομα..!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιωργος
Γιωργος

Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 (με 6 μήνες σχολή)…

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kolomvos
kolomvos

Μπορεις να υποβαλεις παραιτηση για να το παρεις εντος 6 μηνων διαλεγεις και παιρνεις

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Θανασης
Θανασης

Θανάσης ξέρει κανείς τι γίνεται με τα νυχτερινά του Δεκεμβρίου που πάνε να τα φανε

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Αλεξανδρος
Αλεξανδρος

Συγχαρητηρια Κ.Αχιλλεα για την ιστοσελιδα σας,τετοια βοηθεια δεν θα την βρισκαμαι πουθενα. Στο δια ταυτα τωρα ,με την τελευταια αποφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ περι ελαχιστων ετων υποχρεωτικης ασφαλισης στο επικουρικο δημιουργηθηκε μια ανισοτητα για εμας τους πρωην πενταετεις του Στρατου οι οποιοι καταταχτηκαμε στην Αστυνομια τον Ιουνιο του 1995 και αυτο διοτι το ταμειο ζηταει 24,5 χρονια το 2014 τα οποια υπαρχουν αν υπολογισουμε τις κρατησεις υπερ επικουρικου κατα την πενταετια [οι οποιες ομως αποδοθηκαν υπερ Μ.Τ.Σ. χωρις την βουληση μας] και αν αναγνωρισουμε την Σχολη. Στην προκειμενη περιπτωση ομως (υποθετικα αν μας ζητησει το Ταμειο τις αναλογες εισφορες) θα πρεπει να πληρωσουμε αλλα 6 χρονια (το πεναλτυ μεχρι τα 30,5). Αλλιως μας παραπεμπει στα 60 ετη ηλικιακα. Η γνωμη σας θα μας ηταν χρησιμη, Μετα τιμης.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Σωτήριος
Σωτήριος

Καλησπέρα και από εμένα. Ήμουν και εγω στο στρατό ως ο.π.υ από το 1988 έως το 1993 και ανήκω στην τ/χφ το 2010 υπεβσλλα όλα τα ένσημα που μας είχαν δώσει κατά την αποστρατεία μας και τον Απρίλιο του 2018 πήρα απάντηση ότι αναγνωρίζει το γενικό λογιστήριο ως χρόνο πραγματικής υπηρεσίας στο δημόσιο τον χρόνο στον στρατό και ορίζει ότι τα ποσά που έιχαν καταβληθεί στο Ι.Κ.Α για κύρια και επικουρική σύνταξη να αποδοθούν στο δημόσιο σύμφωνα με άρθρο 21 παρ.1 του Ν.3865/2010 δεν ξέρω αν έχεις λάβει τέτοια απάντηση και εσύ για τον Αλέξανδρο

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιώργοςgm
Γιώργοςgm

Σωστα εχεις πράξει Σωτηρη αλλά δεν τελειώνει εκεί θα πρέπει με την απόφαση του Γενικού λογιστηρίου και τα ενσημα σου να μεταβείς στο ΙΚΑ της περιοχής που μένεις και να βγάλει απόφαση περί του ύψους των εισφορών που έχεις καταβάλει για κυρια και επικουρική σύνταξη και μεταφορας στο δημοσιο με διπλότυπο τύπου Α που θα έκδοση το ΙΚΑ και θα πάρεις αντίγραφο που θα αναφέρει τα ποσά υπέρ δημοσίου και τα ποσά υπέρ μετοχικού του στρατού όταν υπηρετούσες (φαίνονται στο τυπουΑ διαφορετικοί κωδικοί)Την απόφαση του Γενικού λογιστηρίου του ΙΚΑ και φωτο /τυπια το διπλότυπο τύπου Α θα καταθέσεις στη υπηρεσία σου με αιτηση σου ζητωντας να μην σου γινουν κρατησεις για τη μαχιμη πενταετια λογω προσληψης πριν την 1/10/1990 στο δημοσιο ενημερώνοντας Διαχείριση χρηματικού Διεύθυνση Οικονομικού Διεύθυνση πληροφορικής και τοτε εχεις τελειώσει με το συνταξιοδοτικό σου φάκελο αλλιώς θα εχεις προβλήματα και περεταιρω καθυστερήσεις κατα τη συνταξιοδότησή

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
Σωτήριος
Σωτήριος

Γιωργοgm Ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες δεν το ήξερα ότι πρέπει να γίνει έτσι θα ενεργησω αμμεσα

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιωργος
Γιωργος

Μετά την προσωρινή σε πόσο χρονικό διάστημα πέρνουμε το επικουρικό από το ετεαεπ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Χάρης
Χάρης

Γιώργο πρέπει πρώτα να πάρουμε την κυρια σύνταξη για να πάρουμε το ετεαεπ αντίθετα το ΜΤΣ το δίνει ενώ είμαστε ακόμη σε προσωρινή σύνταξη…..!!!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιαννης
Γιαννης

Δεν μιλά κάνεις για κύριες συντάξεις τι θα γίνει ρε παιδιά θα μείνουμε με της προσωρινες??υπάρχει κάποια ενημέρωση από καλή πηγή τι θα γίνει. Δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε την επικουρική ούτε το εφάπαξ όλα παν πίσω.Θα μας φάνε οι τράπεζες κλείνουμε τα τηλ και τα ανοίγουμε αργά το βράδυ!!!

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γιαννης
Γιαννης

Βλέπω κάνεις δεν απαντά στο ερώτημα μου! Μάλλον έχετε πάρει οριστική σύνταξη ( οι περισσότεροι) και δεν σας απασχολεί το θέμα. Ίσως να είμαι ο μοναδικός άντε και ακόμα λίγη….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Χάρης
Χάρης

Τι να πούμε φίλε Γιάννη μην παίζεις με τον πόνο μας…. Δεν νομίζω ότι είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν..!!!!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Κώστας Φ.
Κώστας Φ.

Tι να σου απαντήσουν, για κάτι που δεν ξέρουν δεκάδες συνάδελφοι, οι οποίοι πλείστες φορές έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους μέσα από αυτή την ιστοσελίδα. Εδώ θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα όλα τα Σωματεία των ένστολων και προς τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και προς τα Μ.Μ.Ε., έτσι ώστε να προβληθεί για άλλη μια φορά το θέμα, να γίνει κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να γίνει ένας “πάταγος”, ίμήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.Τώρα θέλουμε τα Σωματεία. Άλλη λύση πιστεύω δεν υπάρχει.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ. ..ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ. …ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΧΑ ΧΑ!!……ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. ..!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΑΠ
ΜΑΝΟΣ
ΜΑΝΟΣ

Από Νοέμβριο του 16 περιμένω την οριστική.Προσωρινη πήρα Ιούλιο του 17.8 μήνες μετά την διαγραφή μου.Οπότε όπως καταλαβαίνεις είμαστε πολλοί στην ίδια θέση.

ΣΩΜΑ:
Αεροπορία
Γιαννης
Γιαννης

Τι να πω ρε παιδιά αν δεν δεχτούν πίεση αυτοί θα περάσει το καλοκαίρι και θα είμασται ακόμα με έναντι!!.. Τώρα είναι και οι εκλογές στην μέση ίσως θα μείνει αυτή η ιστορία για τον επόμενο κυβερνήτη!!! Βλέπω όμως και στα ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ούτε ακρόαση πριν λίγο ο αντ1 είπα κάτι για μας που περνούμε ακόμα έναντι άλλα μέχρι εκεί χωρίς σχόλια. Ακόμα και ο αυτιας μαζί με μητροπουλο και ρωμανια τίποτα απολύτως το περνάνε στο ντούκου χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό. Συμπερασμα: ότι ακούγεται στα ΜΜΕ συνεχώς υπάρχει ελπίδα κάτι να γίνει. ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ…….

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Δημήτριος Δ.
Δημήτριος Δ.

Κ εγώ από Νοέμβριο του 16 περιμένω την οριστική. Προσωρινή ξεκίνησε μετά από εννέα μήνες μόνον…!

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιωργακης
Γιωργακης

Τελικά το βοεα από ότι κατάλαβα παίρνεις το μισό στην αρχή και το υπόλοιπο πότε να το υπολογίζουμε;;;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

Το υπόλοιπο Γιώργη θα το λάβεις όταν κατατεθεί και περάσει τροπολογία περί του “τρόπου υπολογισμού μερισμάτων στρατιωτικών ταμείων”, με το νέο μισθολόγιο.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Μανος
Μανος

Γεια σας κυριε Αχιλλεα. Μηπως μπορειται να μου πειτε σε ποσο καιρο μετα την διαγραφη δινεται η προσωρινη συνταξη σε ποσο η κανονικη και ποτε το εφαπαξ? Σας ευχαριστω..

ΣΩΜΑ:
Πυροσβεστική
Γιάννης
Γιάννης

https://enstoloi.net/astynomia/comment-page-291/#comment-73633
κανενα χρονικο οριο δεν ειναι στανταρ

ΣΩΜΑ:
Στρατός
Γιάννης
Γιάννης

Κ. Αχιλλέα καλησπέρα. Την 18/11/1981 εισήλθα στη σχολή Ενωμοταρχών και τον Ιούλιο του 1992 αποφοίτησα από τη σχολή Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ. Την 9/5/2016 αποστρατεύτηκα με το βαθμό του Ταξίαρχου και μισθολογικό Αντι-στρατήγου. Μετά από αίτηση επανάκρισης κρίθηκα προακτέος στο βαθμό Ταξίαρχου και αποστρατεύτηκα την 8/4/2017 με το διοικητικό βαθμό του υποστρατήγου. Νεότερη αίτηση επανάκρισης μου απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο του έτους 2018 μετά τις κρίσεις του Νοεμβρίου 2018. Αξίζει να προσφύγω στα Διοικητικά δικαστήρια δεδομένου ότι εάν δικαιωθώ δεν λαμβάνω τον επόμενο Διοικητικό βαθμό αφού δεν προάχθηκε νεότερος μου. Σε θετική περίπτωση θα έχω αύξηση ή μείωση της σύνταξης μου.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
παναγιωτης ε.α
παναγιωτης ε.α

καλησπερα και καλη Σαρακοστη σε ολους μας , γνωριζει κανεις εκ πειρας το βοεα ποσους μηνες κανει να βγει ? και αν βγαινει πιο συντομα λογο γαμου ?? για ηλικια εννοειται πριν τα 25 ετη

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
ΣΩΤΗΡΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ

ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.??

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γιωργακος
Γιωργακος

Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει για τις αγωγές των 176 ευρώ που είχαμε κάνει τι τελικά έγινε;;απορρίφθηκαν;;

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

Πάνε αυτά, έχουν χαθεί. Τέλη του ’15 έγιναν και τα τελευταία δικαστήρια και απορρίφθηκαν όλες οι αγωγές Αστυνομικών (και λοιπών δημοσίων υπαλλήλων), στηριζόμενες οι Έδρες σε κάθε εκδίκαση, στην 95/2013 απόφαση της Ολομέλειας. Η απόφαση αφορά τους δικαστικούς, αλλά αποτέλεσε δεδικασμένο για όλους.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Χρήστος
Χρήστος

Έχω καταταγεί στη σχολή 23/01/1995 πληρωμένη 5 ετία,2 χρόνια ένσημα ΙΚΑ,21 μήνες στρατό.Το 2010 δεν συμπλήρωσα 24,5 και τέλος του 2019 κλείνω τα 55 χρόνια.Ερωτηση: φεύγω με όριο ηλικίας τα 55 ή πρέπει να κλείσω τα 60.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Χρήστος
Χρήστος

Δώστε μια σίγουρη απάντηση, όσοι δεν έχουν 24,5 έτη υπηρεσία το 2014 και κλείνουν τα 55 φεύγουν με όριο ηλικίας με σύνταξη ή χωρίς.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
Γεώργιος Ζαχος
Γεώργιος Ζαχος

Καλημερα θα ήθελα παρακαλώ κύριε Καρασαββίδη αν μπορείτε να με ενημερώσετε αν μπορείτε για το θέμα εφάπαξ.Με κατάταξη την 20/9/1988 και αποστρατεια με αίτηση μου την 8/8/2013 χωρίς να έχω πληρώσει τη σχολή και με 56% χρονοεπιδομα λόγω ενσήμων του ΙΚΑ με πάροχο το δημόσιο ( για αυτό πήρα ένα χρονοεπιδομα πριν τη σειρά μου) πληρώθηκα το εφάπαξ με συντελεστή 93% και όχι με 95%.Σε τηλεφωνική επικοινωνία η απάντηση ήταν δε κάναμε λάθος πολλά πήρες για τα έτη που έχεις τα οποία είναι 24.7.Και αν ισχύει τελικά μια απόφαση που μιλούσε για αναπροσαρμογή του εφάπαξ για όσους αποστρατευθηκαν κάποιο διάστημα μεταξύ του 2012 έως το 2014. Και η απάντηση για τον συντελεστή 93% η απάντηση ήταν αυτό ίσχυε τοτε (ασφαλισμένος από το 1981 περίπου) ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam
ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
IOANNIS X
IOANNIS X

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ? ΑΠΟ ΓΛΚ ΚΑΙ ΜΤΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
παναγιωτης ε.α
παναγιωτης ε.α

καλημερα σε ολους σας . εχω βγει στη συνταξη απο 3/2015 , με δικη μου αμελεια και μη ενημερωσει απο την υπηρεσια μου δεν εχω υποβαλει ποθεν εσχες. γνωριζει καποιος εαν ημουν υποχρεος να υποβαλω ποθεν εσχες ? για ποσα χρονια εχω αυτη την υποχρεωσει ? και τωρα εαν εχω καποιες επιπτωσεις που δεν εχω υποβαλει ποθεν εσχες και αν μπορω να υποβαλω εκ παραδρος για να σωσω την κατασταση . πρεπει να παω στο λογιστη μου να μου την υποβαλει ? ευχαριστω πολυ , καλη δυναμη σε ολους μας .

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
kostastam
kostastam

Είσαι υπόχρεος υποβολής Πόθεν Έσχες για το έτος 2016 (χρήση 2015) Πάνο.
Μάλλον λόγω των ανακατατάξεων (νέο νομικό πλαίσιο περί των εν λόγο δηλώσεων),προβλέπω να περνάς την αμέλεια σου ανώδυνα.
Έχει ανοίξει η σελίδα https://www.pothen.gr/pothen/main/ για τροποποιήσεις παλαιοτέρων ετών (’16-’17). Κάνε λοιπόν εισαγωγή, δημιούργησε την δήλωση έτους 2016 (χρήση 2015) και είσαι Ο.Κ..

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ
παναγιωτης
παναγιωτης

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ , ΘΑ ΜΠΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ,

ΣΩΜΑ:
Αστυνομία τ.ΧΦ